|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXIX
Cytat:
Trudno o dobry fluid dla cer suchych. Czasem lepiej po prostu sięgnąć bo brązer w kremie. Np. Lirene ma dobry. I zrezygnować z podkładu na rzecz dobrego kremu.No może jedynie tuszując pojedyncze niedoskonałości korektorem.
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Dwa różne podkłady, dwie różne formuły. Nawet ciężko mi je do siebie porównać, bo Catrice jest kryjący i lekko wysuszający (pozostawia matowe wykończenie), zaś Bourjois jest bardzo delikatnie kryjący, pozostawia mokre, świetliste wykończenia i ma mniejszą trwałość. To dwa zupełnie inne produkty. Kwestia czego oczekujesz i jaką masz cerę.
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Na fixing powder w czasie tych promocji nigdy nie trafiłam. Nawet tuż po północy. A tych nowych jak pisałam 3-4 sztuki na sklep, więc warto rozważyć jakieś alternatywne pudry. Manhattan, może coś z Astor, może Rimmel. Nie są złe. Wiele blogerek poleca sypańce Bourjois, ale ostrzegam, że trafiłam dziś na opisy świadczące o tym, że mocno się utleniają. Nie miałam, więc nie polecam tym bardziej po takich opisach.
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamówiłabym online ale boję się że dostanę znacane kosmetyki
|
#2915 |
|
Rozeznanie
|
Powinno wejść z automatu, ale pierwszy raz jest tak ta promocja skonstruowana więc i tak czekamy żeby zobaczyć jak będzie.
Tak pewnie większość z nas tak ma.[/QUO
|
#2916 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Catrice recenzje ma średnie, ale troszkę lepszy.
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Cytat:
myślałam, że jak teraz mam cerę suchą to się u mnie sprawdzi, a tu guzik. A wspomnę, że przy kuracji retinoidami nawilżam skórą jak tylko mogę – żel aloesowy, kremy apteczne, masło shea, masło kakaowe, oleje, maść witaminowa. Jak słowo daje, nigdy tyle pielęgnacji do twarzy nie miałam co teraz.
|
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Przyczajenie
|
Z podkładem to mam problem. W sumie to ciężko kierować się zdaniem innych. Skuszona opiniami o Catrice HD kupiłam dwa opakowania
Akurat był ogromny problem z dostaniem go więc jak nadarzyła się okazja to wziełam dwa, jedno oddałam. Podkład nie dla mnie, absolutnie nie rozumiem rewelacji. HM używałam wiele lat , nie zmianiałam raczej z przyzwyczajnia mimo iż podkreślał suche skórki. Teraz najbardziej lubię Revlon CS, nic złego nie robi mi z buzią, nie zatyka a wygląda ładnie. Jeżeli chodzi o zakupy teraz to na pewno tush Lash, puder ryżowy wibo no i puder Rimmel. Ale to na chwilę obecną, do północy pewnie coś jeszcze wrzucę.
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chcesz szminkę albo balsam w sztyfcie lub tusz do rzęs to jest ryzyko. Jeśli nie, a produkt plombowany fabrycznie przez producenta to ryzyko znikome.
Ja np. nigdy tuszy do rzęs na tych promocjach nie kupuję bo wyłamane szczoteczki i zmacany tusz to raczej standard w tym okresie. Szczególnie z tych droższych produktów.
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne, bo oba podkłady zbierają przeważnie świetne recenzje. Przynajmniej ja takowe oglądałam na YT. A jeżeli chodzi o nową Bourjois to youtuberki chwaliły, że właśnie nowy podkład lepiej kryje i ma trwalszą formułę. Ale wiadomo, ile ludzi tyle opinii.
|
|
|
|
#2923 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() Czytam Was od dawna, ale teraz macie takie tempo, że za Wami nie nadążam ![]() Czy jeśli mam ściągniętą apkę to, żeby mieć zniżkę -55% muszę robić zamówienie przez apkę, czy mogę normalnie przez stronę Rossmanna? Na aplikacji nie mogę zamówić np: Bourjois Healthy Mix a na stronie już mogę. Tam jest możliwość tylko płatności z góry, więc nie zmniejszy mi ceny w sklepie. Dziękuje bardzo za pomoc
|
|
|
|
#2924 |
|
Wredny kotecek
|
A ja Deborah
Kupiłam na ostatniej promocji i teraz wezmę jeszcze inny kolor. Tylko w niewielu rossmannach jest szafa:P Półka cenowa bourjois a bardzo fajne kosmetyki.https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...policzkow.html Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2017-04-19 o 21:15 |
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Cytat:
Gdy panował taki wielki szał na ten podkład kupiłam w ciemno trzy sztuki, bo była na nie jakaś duża promocja – płaciłam coś około 18 zł za sztukę. Użyłam go kilka razy i doznałam szoku... Skąd tyle zachwytów i tyle szumu wokół niego? Owszem, jest długotrwały i jest w miarę kryjący, ale nie podoba mi się jak wygląda na mojej buzi. Jest suchy, pozostawia tzw. płaski mat. No ogólnie dla mnie tyłka nie urywa.
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2017-04-19 o 21:17 |
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam taki epizod jak Ty choć bez trądziku, atak alergii. Aloes dodatkowo podrażnia i przyśpiesza parowanie skóry, a całą reszta z shea zapycha.
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Cytat:
A dobry skład ma ten krem z Mixy? Czy bywam czasem w promocji ile wtedy kosztuje?
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2017-04-19 o 21:21 |
|
|
|
|
#2928 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Używałam 010 a na wiosnę kupiłam 010 i 030 i będę mieszać. Najlepszy jaki miałam, tylko na dobry krem nawilżający/serum.
|
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
. Pamiętam, że parę lat temu był szał na bronzer tej marki.Jeśli jakaś wrocławianka wie, w którym Rossmannie jest Deborah, to proszę o sygnał. Cytat:
|
|
#2930 |
|
Przyczajenie
|
No u mnie podobnie jeżeli chodzi o Catrice. Krycie, no ok jakieś tam jest ale podkład wygląda mało atrakcyjnie. Co do płaskiego matu też się zgodzę. Ja to pewnie skuszę się jeszcze na AA, lekki i całkiem przyjemny podkład na lato, a na promocji będzie kosztował grosze.
|
|
#2931 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2933 | |
|
Wredny kotecek
|
Dot.: Rossmann
Cytat:
|
|
|
|
|
#2934 |
|
Klientka w krawacie
|
Już chyba nie do dorwania
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
|
#2935 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rossmann
Ja też tak 'ratowałam' sytuację, no ale sam efekt na mojej buzi mi się nie widział, mimo wszystko.
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.secretaddiction.pl/2016/0...tensywnie.html Mnie bardzo pomógł.
|
|
#2937 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie też biorę AA, bo nasłuchałam się pozytywnych opinii na YT. Na którą się skusisz, mam chrapkę na Filler, ale jeszcze się waham. Ponoć jest komfortowy w noszeniu, tzn. pozostawia skórę nawilżoną ładnie się w nią wtapia. |
|
|
|
|
#2939 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2940 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale za tą cenę warto spróbować.
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

ale widząc ten tłum na wątku może faktycznie być ciężko.

Akurat był ogromny problem z dostaniem go więc jak nadarzyła się okazja to wziełam dwa, jedno oddałam. Podkład nie dla mnie, absolutnie nie rozumiem rewelacji. HM używałam wiele lat , nie zmianiałam raczej z przyzwyczajnia mimo iż podkreślał suche skórki. Teraz najbardziej lubię Revlon CS, nic złego nie robi mi z buzią, nie zatyka a wygląda ładnie. 

68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58