Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 38 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-19, 18:39   #3871
invisible_01
Zakorzeniona

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 38

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Wystarczy potwierdzenie Znajdą sobie Twój paragon w systemie i wydrukują zastępczy. Tylko idź do salonu, w którym robiłaś zakupy
To chyba zależy w takim razie od dobrej woli obsługi, bo mnie w salonie, w którym dokonałam zakupu, odmówiono zwrotu na podstawie jedynie potwierdzenia z karty. Tak też zresztą twierdzi regulamin sklepu:
Cytat:
4. Zwrotu bądź wymiany towaru Konsument może dokonać w dowolnym Salonie niezależnie od miejsca faktycznego zakupu towaru. Zwrot lub wymiana będzie dokonana tylko za okazaniem oryginalnego paragonu fiskalnego lub oryginału Faktury VAT, a w przypadku płatności kartą płatniczą również za okazaniem wydruku potwierdzenia z terminala.
http://www.reserved.com/pl/pl/returns-stores
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 18:47   #3872
isza89
tree hugger

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ok, u mnie na wydziale jeszcze 4 lata temu Open nie przeszedł. Jak się zmieniło, to super.

Edytowane przez isza89
Czas edycji: 2017-04-19 o 20:59
isza89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 19:00   #3873
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dokładanie. Sama to powtarzam, ze im bardziej znam/poznaję/uczę się Excela tym mniej go potrafię... Kiedyś z lekkością wpisywałam znajomość bardzo dobra w CV, teraz z drżącą ręką w CV wpisuję znajomość dobra, pomimo tego, ze wiem ze jestem z Excela dobra i mam już sporo praktyki na nim. Też się zawsze zastanawiam jak porównują takie CV. Pewnie u niektórych przegrywam, a inni może są świadomi tego samego.

Dlatego też wpisuję konkretnie co potrafię. Pomijam jakieś formuły i podstawy, ale zaznaczam, np. że znam tabele przestawne, budowanie dashboardów, vba itp itd podaję również, że np na co dzień korzystam z Excela w pracy, aby pracodawca wiedział, że jestem na bieżąco. Zwłaszcza, ze praktyka czyni mistrza, a są rzeczy, które "odkryłam", ale nie praktykuję często i się zapomina szybko, niestety....
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 19:17   #3874
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
dokładanie. Sama to powtarzam, ze im bardziej znam/poznaję/uczę się Excela tym mniej go potrafię... Kiedyś z lekkością wpisywałam znajomość bardzo dobra w CV, teraz z drżącą ręką w CV wpisuję znajomość dobra, pomimo tego, ze wiem ze jestem z Excela dobra i mam już sporo praktyki na nim. Też się zawsze zastanawiam jak porównują takie CV. Pewnie u niektórych przegrywam, a inni może są świadomi tego samego.

Dlatego też wpisuję konkretnie co potrafię. Pomijam jakieś formuły i podstawy, ale zaznaczam, np. że znam tabele przestawne, budowanie dashboardów, vba itp itd podaję również, że np na co dzień korzystam z Excela w pracy, aby pracodawca wiedział, że jestem na bieżąco. Zwłaszcza, ze praktyka czyni mistrza, a są rzeczy, które "odkryłam", ale nie praktykuję często i się zapomina szybko, niestety....
Ja to w ogole sie zastanawiam, jak pracodawcy podchodza do CV. Moim zdaniem dopoki nie przetestuje sie jakiejs umiejetnosci, nie mozna miec pewnosci, ze osoba aplikujaca faktycznie te umiejetnosci posiada. Ja akurat zawsze zwracalam uwage, jaka znajomosc jezykow obcych wpisuja sobie znajomi (jesli akurat o CV rozmawialismy). I niejednokrotnie widzialam, jak ludzie wpisuja totalnie zawyzone umiejetnosci, tak naprawde nie potrafiac przeprowadzic prostej rozmowy w danym jezyku. Strasznie mnie to irytowalo, jak sobie pomyslalam, ze aplikujac o posade ze znajomoscia x jezykow jakas osoba aplikuje z tego samego pulapu, bo wpisanych jezykow nie zna, ale nikt tego przeciez nie sprawdzi.
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 19:28   #3875
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Hiiro Pokaż wiadomość
Ja to w ogole sie zastanawiam, jak pracodawcy podchodza do CV. Moim zdaniem dopoki nie przetestuje sie jakiejs umiejetnosci, nie mozna miec pewnosci, ze osoba aplikujaca faktycznie te umiejetnosci posiada. Ja akurat zawsze zwracalam uwage, jaka znajomosc jezykow obcych wpisuja sobie znajomi (jesli akurat o CV rozmawialismy). I niejednokrotnie widzialam, jak ludzie wpisuja totalnie zawyzone umiejetnosci, tak naprawde nie potrafiac przeprowadzic prostej rozmowy w danym jezyku. Strasznie mnie to irytowalo, jak sobie pomyslalam, ze aplikujac o posade ze znajomoscia x jezykow jakas osoba aplikuje z tego samego pulapu, bo wpisanych jezykow nie zna, ale nikt tego przeciez nie sprawdzi.
Tytułem offtopa mi się przypomniało,że w jakimś filmie padło zdanie,że ktoś tam wpisuje w CV :"biegła znajomość języka angielskiego na poziomie podstawowym"

wysłano z końca świata...

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 19:31   #3876
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Tytułem offtopa mi się przypomniało,że w jakimś filmie padło zdanie,że ktoś tam wpisuje w CV :"biegła znajomość języka angielskiego na poziomie podstawowym"

wysłano z końca świata...
Ale w sumie to nie jest takie głupie. Może w takim mniejszym zakresie mówi swobodnie, automatycznie, czyli powiedzmy biegle. A jak już odrobinę poważniejsze, inny czas niż wszelkie simple, to już tak troszku musi "uważać" tylko że tutaj nie użyłoby się słowa biegły...
Stary 2017-04-19, 19:38   #3877
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
To chyba zależy w takim razie od dobrej woli obsługi, bo mnie w salonie, w którym dokonałam zakupu, odmówiono zwrotu na podstawie jedynie potwierdzenia z karty. Tak też zresztą twierdzi regulamin sklepu:

http://www.reserved.com/pl/pl/returns-stores
Pracuje w LPP i nie raz przyjmowałam takie zwroty. Chociaż wiem, że są sprzedawcy, którzy robią z tym problem.
A regulamin, który podlinkowałaś mówi "Zwrot lub wymiana będzie dokonana [...] a w przypadku płatności kartą płatniczą również za okazaniem wydruku potwierdzenia z terminala."
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 19:46   #3878
Pani_Mada
BAN stały

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;72977836]Rano i wieczorem
Rano ze śpiochów w oczach i przy zmywaniu pasty do zębów to raczej mus
Wieczorem, aby zmyć wszystko co się nagromadziło tego dnia na twarzy plus oczywiście po myciu zębów wraz jest piana na buzi więc co szkodzi ją od razu całą umyć?
Myślałam, że każdy myje twarz 2 razy dziennie

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Mam pytanie bo rozmawiałam z pewną osobą o czasie poświęconym na pisanie pracy dyplomowej. Ile czasu pisałyście swoją pracę? Licencjat/magistra (wiadomo, że magister ma więcej stron to może podajcie oba przypadki).
Chodzi mi o realny czas a nie, że całe półtora roku Tak jakby zliczyć godziny do kupy i załóżmy pisanie 8h dziennie wraz z szukaniem literatury itd.
Nie wiem jak to powiedzieć... no w ile czasu DA się napisać jeżeli się siądzie rano a kończy wieczorem Wiecie deadline i te sprawy [/QUOTE]

więc tak... zależy
czy literatura jest powszechnie dostępna? jeśli ma trudno dostępną literaturę (jak ja) to sama literatura może zająć kilka dni szukania po bibliotekach i różnych dziwnych źródłach w internecie. jeśli nie, to szukanie i przeglądnięcie tej literatury to max 1 dzień.
czy praca jest badawcza czy literacka? jeśli badawcza to pisze się ją z reguły szybciej, a to z tego powodu że jak już się naharowało przy badaniach to potem w większości jest to pisanie co się robiło i co wyszło. jeśli literacka natomiast to jeśli masz dryg do parafrazowania książek to też pójdzie szybko, jeśli nie to może się skończyć na tym że będziesz mieć same cytaty, albo będziesz myśleć nad każdym zdaniem jak tu je przerobić żeby nie było plagiatu
czy są wykresy? wbrew pozorom dopracowywanie szczegółów (osie, jednostki na osi, podpisy, tytuły, kolory itd itd) zajmuje bardzo dużo czasu.

podsumowując
obydwie moje prace były badawcze
inżynierka - kilka dni na literaturę, ze 2 dni na zrobienie i dopracowanie 20 wykresów. samo pisanie - max 2 dni. praca w wykresami miala 30 stron

magisterka
literatura - tak samo, 40 wykresów - 4-5 dni bo były skomplikowane i musiałam nauczyć się obsługi nowego programu. samo pisanie - ok tygodnia, ale też... wnioski nie były oczywiste i długo nad nimi myślałam. cała praca miała objętość 150 stron ze wszystkim

nie licząc czasu jaki musiałam spędzić, na późniejszym dwukrotnym nanoszeniu poprawek po konsultacjach z promotorem (gramatyka, niefortunne sformułowania, nieścisłości, błędy merytoryczne, błędy w cytowaniu itd)

dni mam na myśli pisanie przez 6-8 godzin bez przerw na facebooka i pogaduchy z ludzmi. tylko jedzenie pisanie i toaleta
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 19:50   #3879
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
więc tak... zależy
czy literatura jest powszechnie dostępna? jeśli ma trudno dostępną literaturę (jak ja) to sama literatura może zająć kilka dni szukania po bibliotekach i różnych dziwnych źródłach w internecie. jeśli nie, to szukanie i przeglądnięcie tej literatury to max 1 dzień.
czy praca jest badawcza czy literacka? jeśli badawcza to pisze się ją z reguły szybciej, a to z tego powodu że jak już się naharowało przy badaniach to potem w większości jest to pisanie co się robiło i co wyszło. jeśli literacka natomiast to jeśli masz dryg do parafrazowania książek to też pójdzie szybko, jeśli nie to może się skończyć na tym że będziesz mieć same cytaty, albo będziesz myśleć nad każdym zdaniem jak tu je przerobić żeby nie było plagiatu
czy są wykresy? wbrew pozorom dopracowywanie szczegółów (osie, jednostki na osi, podpisy, tytuły, kolory itd itd) zajmuje bardzo dużo czasu.

podsumowując
obydwie moje prace były badawcze
inżynierka - kilka dni na literaturę, ze 2 dni na zrobienie i dopracowanie 20 wykresów. samo pisanie - max 2 dni. praca w wykresami miala 30 stron

magisterka
literatura - tak samo, 40 wykresów - 4-5 dni bo były skomplikowane i musiałam nauczyć się obsługi nowego programu. samo pisanie - ok tygodnia, ale też... wnioski nie były oczywiste i długo nad nimi myślałam. cała praca miała objętość 150 stron ze wszystkim

nie licząc czasu jaki musiałam spędzić, na późniejszym dwukrotnym nanoszeniu poprawek po konsultacjach z promotorem (gramatyka, niefortunne sformułowania, nieścisłości, błędy merytoryczne, błędy w cytowaniu itd)

dni mam na myśli pisanie przez 6-8 godzin bez przerw na facebooka i pogaduchy z ludzmi. tylko jedzenie pisanie i toaleta
30 stron na I stopniu? Na mojej uczelni wymóg to 60 stron na licencjacie a na magisterce 120
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 19:54   #3880
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Tak sobie myślę czasami, że jak dobrze, że w czasach, jak studiowałam, nie było fejsbuka ani nie znałam wizażu, bo chyba bym nie napisała pracy do dzisiaj :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 20:02   #3881
201707171530
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Kto, w dużych firmach, odpowiada za wymyślanie nagród motywacyjnych dla pracowników, bonusów i prezentów?

Tj. jeżeli na przykład nagrodą za wynik sprzedaży jest pióro wieczne, to kto w strukturach korporacji/firmy podejmuje tę decyzję? HR? Dyrektorzy?

Wolałabym pewnych odpowiedzi np. osób, które się tym zajmują, a nie "chybanie"

W mojej firmie jest to dział marketingu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
201707171530 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 20:14   #3882
Lottie69
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;73014156]30 stron na I stopniu? Na mojej uczelni wymóg to 60 stron na licencjacie a na magisterce 120 [/QUOTE]

U mnie inżynierka minimum 40 stron, licencjaty chyba 60.

Jestem sierotka, chcę sobie kupić na promo w rusku fajną szminkę, która byłaby w miarę niezlizywalna. Bo później chodzę z połową zeżartą
Mam matową pomadkę w płynie z Bella zakupioną w biedrze i fajnie się spisuje, chciałabym coś w ten deseń. Na jaką firmę powinnam zwrócić uwagę?
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 20:26   #3883
samotny_t
BAN stały

Wymóg minimalnej liczby stron w pracy dyplomowej to jak dla mnie jakaś totalna kpina. Liczy się przecież treść merytoryczna, a nie, na litość, objętość.
samotny_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 20:31   #3884
201707171530
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość

Jestem sierotka, chcę sobie kupić na promo w rusku fajną szminkę, która byłaby w miarę niezlizywalna. Bo później chodzę z połową zeżartą
Mam matową pomadkę w płynie z Bella zakupioną w biedrze i fajnie się spisuje, chciałabym coś w ten deseń. Na jaką firmę powinnam zwrócić uwagę?

Poczytaj o pomadkach Bourjois w płynie rouge edition velvet i jeszcze jakaś inna linia

201707171530 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 20:32   #3885
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość

Lovely extra lasting - mam dwa kolory i są super
Maybelline vivid la matte - nie zastyga/wysycha całkowicie, więc jest taka pół matowa, z czasem ta wierzchnia warstwa się ściera i zostaje sam matowy kolor
Wibo million dolar lips - nie mam, ale słyszałam dużo pozytywnych opinii
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 20:33   #3886
sydunia
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;73014156]30 stron na I stopniu? Na mojej uczelni wymóg to 60 stron na licencjacie a na magisterce 120 [/QUOTE]

Prace inżynierskie są z reguły kompletnie inne niż licencjackie. Większość osób na politechnice reaguje wytrzeszczem oczu na 60 stron pracy, bo przy typowych pracach projektowych wychodzi dużo mniej.
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 20:36   #3887
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Prace inżynierskie są z reguły kompletnie inne niż licencjackie. Większość osób na politechnice reaguje wytrzeszczem oczu na 60 stron pracy, bo przy typowych pracach projektowych wychodzi dużo mniej.
A to nie wiedziałam Mam kilku kolegów po inżynierce ale nie pytałam bo mnie to nie interesowało
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 20:43   #3888
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yonce Pokaż wiadomość
Poczytaj o pomadkach Bourjois w płynie rouge edition velvet i jeszcze jakaś inna linia

Cytat:
Lovely extra lasting - mam dwa kolory i są super
Maybelline vivid la matte - nie zastyga/wysycha całkowicie, więc jest taka pół matowa, z czasem ta wierzchnia warstwa się ściera i zostaje sam matowy kolor
Wibo million dolar lips - nie mam, ale słyszałam dużo pozytywnych opinii
Dzięki wielkie!

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 20:55   #3889
Juli_Juli
Zadomowienie

Jadę Neobusem z normalnego przystanku autobusowego mpk, a nie jak zawsze z Dworca. Jak wygląda wtedy postój tego autobusu- zatrzyma się sam z siebie, czy muszę "machnąć"? Odjeżdża od razu, czy czeka na odpowiednią godzinę gdyby był za wcześnie ?
Juli_Juli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 21:11   #3890
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Pracuje w LPP i nie raz przyjmowałam takie zwroty. Chociaż wiem, że są sprzedawcy, którzy robią z tym problem.
A regulamin, który podlinkowałaś mówi "Zwrot lub wymiana będzie dokonana [...] a w przypadku płatności kartą płatniczą również za okazaniem wydruku potwierdzenia z terminala."
Ja ten zapis rozumiem tak, że w przypadku płatności kartą potrzeba I paragon, I wydruk z terminala. Ale Ty jako pracownik wiesz lepiej Dobrze, że można zwrócić z samym dowodem z karty, na przyszłość będę się wykłócać
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 21:33   #3891
rukolka
Zakorzenienie

Mam konto walutowe w euro w mbanku. Nie mam do niego karty. Jaka jest najlepsza opcja wypłaty pieniędzy z tego konta?
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 21:44   #3892
Pani_Mada
BAN stały

kierunek techniczny? u mnie na wydziale był wymóg max 20 stron na inżynierce... ma moje 30 musieli wydać specjalną zgodę (bo musiałam mieć ogromne tabele z danymi i dużo wykresów - miałam ambitne badania). prace były w większości badawcze - skupialiśmy się na dobrym zrobieniu badań laboratoryjnych, nie na przepisaniu jak największej liczby książek kilkanaście stron spokojnie wystarczyło na napisanie bardzo dobrej pracy
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 21:49   #3893
wika82
Zakorzenienie

Durne są takie wymogi, zamiast merytoryczności wymaga się klepania dla klepania..

Moja praca magisterska liczyła ok. 50 stron, kierunek humanistyczny.

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2017-04-19 o 21:52
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 21:52   #3894
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Durne są takie wymogi, zamiast mwrytoryczności wymaga się klepania dla klepania..
Wiecej niz durne, ale durne w dwie steony - pamietam jak musialam skracac prace, bo u nas byly wyliczone slowa kto mial wiecej, temu obcinano punkty.
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 21:52   #3895
isza89
tree hugger

Czy jest na ślubnym jakiś wątek wolny od welonikowego zapalenia mózgu? Mam parę pytań, ale po pierwszym riserczu boję się wchodzić na to podforum.
Stary 2017-04-19, 21:54   #3896
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

U mnie nie było takich wymogów.
Za to z tego co słyszałam na filozofii prace miały mieć nie więcej niż 30 stron.
Zapisz
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 21:58   #3897
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 22:09   #3898
Konto usunięte

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;73019576]U mnie nie było takich wymogów.
Za to z tego co słyszałam na filozofii prace miały mieć nie więcej niż 30 stron.
Zapisz
[/QUOTE]
U mnie 3o stron to sam 1 rozdział z teorią xD Bez komentarza to pozostawię
Stary 2017-04-19, 22:10   #3899
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

U nas chyba nie było żadnych ograniczeń, na pewno nie jeśli chodzi o maksymalną ilość. Ja miałam problem z magisterką. Moje prace dyplomowe były bardzo obszerne, ale za magisterkę nie umiałam się zabrać i męczyłam ja strasznie.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 22:20   #3900
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;73020086]U mnie 3o stron to sam 1 rozdział z teorią xD Bez komentarza to pozostawię [/QUOTE]

Myślę, że to po prostu specyfika kierunku. Filozofia jest blisko spokrewniona z matematyką, musiały być same konkrety.
Zapisz
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości