Mamy majowe cz. VI - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-20, 05:38   #4261
Mohnka
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Mohnka, ja mam ten tusz i cieszę się, że go dostałam za darmo na szkoleniu, bo byłyby to najgorzej wydane pieniądze, chyba ze masz mega długie rzęsy i wielkie oczy, to spoko

My mamy maxi cosi cabrofix, poleca stronę fotelik.info.com

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No mi bardzo odpowiada.. 😍 a czy ja mam duże oczy hmm rzęsy może długie. Mi ładnie podkręca 😊
Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Bambi ja mam egoistyczna pobudke z tym majem- w czerwcu wesele siostry i chce zdazyc wrocic do formy ale podobno po tygodniu wywoluja wiec jak nie 21 to i tak do konca miesiaca urodze

Czekalam od rana na listonosza bo dostalam sms ze dostarczy mi dzis paczke, w koncu stwierdziłam ze ide do sklepu bo juz zaraz 15, schodze otwieram skrzynke a tam awizo z dzis gnojek nawet nie zadzwonil domofonem zeby sprawdzic czy jestem a na poczcie jest zawsze kolejka gigant i zapomnij ze ktos ciezarna przepusci

Ale a propo przepuszczania byłam w biedronce, kolejka do jedynej czynnej kasy, otworzyli druga to sie ludzie z calego sklepu rzucili ale mialam szczescie bo jedna mloda mama z wozkiem zatarasowala droge do tej nowo otwartej kasy i mowi do mnie: prosze Pani pierwsza miny tych ludzi bezcenne a ja bardzo podziekowalam i poszlam prosto do kasjerki i stwierdzilam ze jak bede juz z dzieckiem w wozku na zakupy chodzic to tez tak bede robic girl power!
Ekstra 😍 mnie ostatnio staranowali w Biedronce jak otworzono drugą kasę 🙄
Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość
Mam 3stopien łożyska i zwapnienia, brzuch małego w górnej granicy... Może mi zrobią cesarke wcześniej ?
Jestem na sali z 3 noworodkami

Ja mam 3st łożyska już z miesiąc 😊😊 a zwapnienia to od starości raczej.. czy Ty dobrze policzony masz tp? Dzidzia duża i teraz to..Jakby samo za siebie mówiło, że może tp powinien być szybszy? 😘😘😘
Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziękuje za gratulacje

W skrócie opisując, o 7:30 byłam w szpitalu, około 8 mnie wzięli na papierologię, oszacowali wagę na USG na 3300 i od 8:30 byłam juz na porodówce (sali normalne do porodu sn), podpięli pod ktg, dali 2 kroplówki nawadniające i jedna z antybiotykiem. Powiedzieli, ze jestem trzecia w kolejce i pewnie za 2 h cięcie (czyli jakoś o 11, po 11 bo po 9 tak mówili). Na ktg pisały sie skurcze, które czułam i bolały dosyć. Były co 8-12 min. Nagle w trakcie kroplówki z antybiotykiem okazało sie, ze juz nasza kolej na cięcie to szybko założyli cewnik (nieprzyjemne, ale do przeżycia), ubrali we wdzianko do cc i jeszcze z niedokończona kroplówka poszłam na sale operacyjna. Było jakoś 10:20.

Tu zaczyna sie najmniej fajna cześć. Cewnik mnie trochę uwierał tzn czułam ciagle nieprzyjemne parcie na siku. Do tego ta nieprzyjemna pozycja do wkłucia zzo i nie mogli sie wkłuc i trzy razy próbowali. Samo wkłucie jak wkłucie nic złego, ale to rozpieranie płynu w kręgosłupie fuj. Generalnie przy Hani duzo lepiej to zniosłam, ale podejrzewam, ze to kwestia tego, ze byłam umęczona ekstemalnie bolesnymi skurczami krzyżowymi, a teraz tak wygodnicko bez bólu i nagle ktoś takie cos Ci wkluwa

No ale w końcu zaczęłam czuc przyjemne ciepło w nogach i sie położyłam. Cięcie rach ciach, Agatka z wielkim krzykiem opuściła brzuszek o 10:38

I tu najgorsza informacja. Blizna po pierwszej cc w złym stanie i niewiadomo czy będę mogła jeszcze zajść w ciąże... nie dołuje sie bo mam nadzieje, ze za 3 lata moze wszystko sie zregeneruje i sie uda??? A jak nie to zostanie nam adopcja, bo my oboje bardzo chcemy przynajmniej 3, a moze i 4 dzieci

Zszyli mnie do 11 jakoś i pojechałam na sale gdzie czekał tz, a Agatke dowieźli kilka min pózniej przystawili mi ja do piersi i całkiem niezle sie zassała porównujac z Hania. Hania od urodzenia wyrąbane na cycka, a Agatka ani cycoholik ani wyrąbane, tak po środku. Pokarm mam, wiadomo na razie mało i siara ale mam takze lepiej niż przy Hani

Jeszcze przed chwila dowiedziałam sie, z siostra dostała wymarzona prace w branży (kończy teraz architekturę) i Hania zaczęła chodzić u babci jestem tak szczęśliwa dziewczyny, ze nawet coraz silniejszy ból rany mi nie przeszkadza

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

To która teraz rodzi następna???

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Aż męża zapytałam, bo on z wymazem do labu jechał. Patyczek był jeden, a napisane, że wymaz z pochwy i odbytu. Ja też czułam w tym drugim miejscu tylko smyrnięcie.
Ja też miałam tylko jedna próbkę a wyniki jako z pochwy i odbytu, ale to 2 czułam wyraźnie 😱

---------- Dopisano o 05:34 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Nie wiem ile uda mi sie nadrobic. Kilka słów co u mnie i zabieram sie za nadrabianie ciekawi mnie w szczególności czy pojawił się kolejny maluszek.

W sobotę jak wrocilam do domu ze szpitala to miałam kryzys. Z piersi zrobily mi sie kamienie dostałam gorączki. Pomogło gorący prysznic i bolesny masaż plus laktator oraz ubite liście kapusty. Pokarmu mam za mało mam nadzieję ze jeszcze się rozkręci. Pije farmatiker i kawę zbożową z mlekiem. Mały ma problemy z ssaniem raz sie udaje a nieraz niestety nie i dokarmiam mm. Boleje nad tym bo bardzo chciałabym karmić.
Dzisiaj niestety nastąpiło niespodziewane zdarzenie i obecnie jestem w szpitalu bez synka. W południe dostałam okropnego krwotoku i zabrało mnie pogotowie. Na szczęście sytuacja jest opanowana jestem po zabiegu czyszczenia. Mam nadzieję ze jutro wyjdę.

A synka ostatecznie zapisaliśmy Karol ☺
Ukrajinka jak możesz to dodaj na 1 stronę Karolka ur.12.04.17

Teraz zabieram się za nadrabianie.

Biedactwo 😯😘😘😘 trzymam kciuki za kp. A sprawdzili wędzidełko?

---------- Dopisano o 05:36 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7301253 1]Ojej bidulko mam nadzieje ze wszystko sie unormuje a jak sie okaze ze będziesz musiała karmić mm to sie w ogole nie przejmuj

Jezu jeszcze jedna osoba zapyta mnie "jak sie czujesz" "jeszcze nie rodzisz" lub "Maja szaleje?" To bede zabijać łyżeczka!!!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Skąd ja to znam 😓😓 wczoraj jakąś fala pytań czy już urodziłam... I że coś długo.. no fest. Do terminu mam 10 dni jeszcze... 🤔 A tu już wypytywanki i komentarze... My przenosimy dzieciaczki 😌😂

---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ----------

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Anita, dużo zdrówka. Odciagasz pokarm dla małego?
Daj znają jaka jest diagnoza.

Esor jak Ty się czujesz?

Ja po wizycie, moja szyjka ma dalej 2,3 cm a mały głowę bardzo nisko. Waży jakoś koło 3200 ale moja ginekolog to nie umie usg robić więc nie do końca jej wierze
Kolejna wizyta za tydzień w środę.

Piękna waga 😘😍 i szyjka świetnie trzyma!

---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ----------

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Może róż do policzków Bourjois?
Polecam!

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 05:43   #4262
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Mohnka dobrze policzone, przy cukrzycy tak się robi...

Śniło mi się że urodziłam metrowe dziecko... Było cyklopem i od razu gadalo

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 05:44   #4263
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
A ja nie wiem czy wytrzymam te dwa tygodnie, kręgosłup woła o pomstę do nieba, na pęcherz uciska głowa małego, ciężko jak cholera, schylic się nie można.. rany boskie..

Właśnie myślałam, jak Ty się czujesz bo tp podobny.. ja mam kryzys pt chce rodzić ! Mam już dość...
Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Hej hej 😀
Ja już w domku po wizycie. Szyjka nadal 2,8cm , żadnych zmian, zero rozwarcia. Malutka ma się dobrze i pięknie rośnie, na ostatniej wizycie 1830g a na ten moment 35tc i 2500g. Mojej ginekolog niestety nie ma bo urodziła, także mam wizyty z jej zastępcą, taki dziwny koleś ale do przeżycia 😀 pobrał mi GBS z pochwy i odbytu, nic strasznego. Aa i dwoma osobnymi patyczkami. Kolejna wizyta za dwa tygodnie i od razu będę mieć ktg.
Ale mnie zgaga chwyciła.. co za cholerstwo!!

Ania - Nie martw się, trening czyni mistrza! 😀 dojdziesz do wprawy i będziesz jeszcze lepiej sprzątać niż mąż.

Esor - Blizną się nie martw kochana na pewno pięknie się zagoi i będzie wszystko dobrze! Super opis wspaniale, że Agatka jest już z Wami 😍
Gratulacje dla siostry! A Hania to już duuża dzielna dziewczynka same dobre wiadomości.

Anita - Ojej ale przeżycia.. najważniejsze, że już Cie oczyścili a teraz będzie tylko lepiej! Jutro Cie wypuszcza do domku bidulko Ty..
Jeśli chodzi o karmienie to nie poddawaj się, uda się to się uda a jeśli nie to trudno, trzymam kciuki. Moze potrzebujecie więcej czasu. Bez względu na wszystko każda z Nas jest bądź będzie najwspanialszą mamusia!
Karolek śliczne imię ♡

Marta - My zamawialiśmy bebetto i po tygodniu był do odebrania ale dopiero pod koniec kwietnia pojedziemy po niego ze względu na brak miejsca 😀
Może faktycznie mają problem akurat z tym materiałem co wybrałaś, spokojnie lada dzień bedzie do odbioru.

Milutek - Super zakupy! Najważniejsze, że Ty jesteś zadowolona ☺

Bunnybe - Wow super ta torba!! 😍 i faktycznie praktycznie identiko jak skip hop. Cena miodzio! Koniecznie daj znać jak z jakością i wykonaniem

CamomileS - Supcio, że wizyta udana!

Wow to ślicznie rośnie Maleństwo 😍 nasze Skarby takie duże 😍😘😘
Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Ja tez juz zamowilam i oplacilam 😁 po doswiadczeniu z Lidlem - o nieee. Brzydki sen mialam i obudzilam sie na plecach 😬 maly sie rozbrykal na szczescie.

Zaraz zrobię to samo 😀

Stary 2017-04-20, 05:49   #4264
Magnificence
Rozeznanie

Mi się dziś śniło że miałam oddać próbkę moczu do kartonowego pojemnika który oczywiście przeciekl

U mnie dziś 37t+0d

Za chwilę się zbieram do labo na zakupy i do Rossmanna ;-) ciekawe czy dziś ktoś miły mnie w labo przepuści

Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 05:49   #4265
Mohnka
Rozeznanie

Byłam wczoraj u tych znajomych.. tragedii nie było ale przez to wszystko nie umylam wczoraj włosów a sama pod prysznic nie chodzę tylko przy Tz. No i muszę czekać aż wróci z pracy a dziś mam wizytę o 17.30 u lekarza. Po 3 miesiącach inny lekarz ciekawe co mi powie i czy usłyszę coś innego niż w szpitalu.. 😀.

Z dnia na dzień mam bardziej dość i sił mi brak. Do tp 10 dni. Marzę, żeby urodzić... Kostki tragedia a jeszcze zaczęły mnie boleć nadgarstki grr ... 😒😔 Kręgosłup porażka, wszystko na nie. Wieczór przed snem przeplakany a dziś z rana ból głowy. Czuję się brzydka, gruba, wielką, niezaradna, tęsknię za tym, że mogłam sobie zmienić firanki kiedy chciałam i pojechać do sklepu kiedy tylko miałam ochotę.. 😔 no wszystko na nie ... I myślę czy będę dobrą mamą.. grr

Stary 2017-04-20, 06:31   #4266
Mohnka
Rozeznanie

Zrobiłam zamówionko w Rossmanie 😁 humor sto razy lepszy 😍1492666294774.jpg

Stary 2017-04-20, 06:31   #4267
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Ja też polecam ten puder Bananowy z Wibo, bardzo fajnie nadaje się pod cienie pod oczami jako utrwalacz na korektor. Nie podkreśla suchych skórek i nie przesusza. Róż i rozświetlacz z Lovely są okej. Pomadki z konturówką K lips z Lovely warte uwagi, szczególnie kolor Neutral.

Wzięłam sobie tą K lips ( mimo, że mam caaałą szufladkę pomadek ) i skusiłam się na słynny rozświetlacz z lovely, matka będzie shine like i diament tym bardziej po nieprzespanych nocach, chociaż na to zakupiłam rozświetlający podkład i korektor true match
Jestem przygotowana na dziecko

Poszalałam, wydałam stówkę, a tż odbierze zamówienie, mam nadzieje, że kobietki go nie staranują
Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Marta, u mnie nie maja jeszcze tych nowych pudrow z wibo na sklepie. Sa na zapleczu, ale jeszcze nie w sprzedaży.
Ja juz zlozylam i oplacilam zamowienie w rossmanie, nie wyobrazam sobie stac w tym tlumie z wielkim brzuchem..:p
U nas w rossku były już z dobry miesiąc temu, koleżanki się obkupiły w te pudry i też chwalą.
Ja nie wyobrażałam sobie przepychać się przy tych kosmetykach, już widzę ile razy dostałabym w brzuch, a tak opłacone, teraz czekam na smska z terminem realizacji.
Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u tych znajomych.. tragedii nie było ale przez to wszystko nie umylam wczoraj włosów a sama pod prysznic nie chodzę tylko przy Tz. No i muszę czekać aż wróci z pracy a dziś mam wizytę o 17.30 u lekarza. Po 3 miesiącach inny lekarz ciekawe co mi powie i czy usłyszę coś innego niż w szpitalu.. 😀.

Z dnia na dzień mam bardziej dość i sił mi brak. Do tp 10 dni. Marzę, żeby urodzić... Kostki tragedia a jeszcze zaczęły mnie boleć nadgarstki grr ... 😒😔 Kręgosłup porażka, wszystko na nie. Wieczór przed snem przeplakany a dziś z rana ból głowy. Czuję się brzydka, gruba, wielką, niezaradna, tęsknię za tym, że mogłam sobie zmienić firanki kiedy chciałam i pojechać do sklepu kiedy tylko miałam ochotę.. 😔 no wszystko na nie ... I myślę czy będę dobrą mamą.. grr

Też mi się nie chce spotykać ze znajomymi, taka wymęczona i ociężała
I czuje się dokładnie tak samo jak ty, obawy te same, ale musimy sobie dać radę!
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-20, 07:02   #4268
CamomileS
Zadomowienie

Wszyscy o zakupach

Talusia ładna waga malutkiej

Ja właśnie wstaje i ide z pieskiem.

O dziwo chyba mój kręgosłup dzisiaj lepiej.

Mohnka ja na pierwszej stronie mam wpisana date z polowkowego. Wg Om to 8 maj, ale ja nie zapamiętałam dokładnej daty miesiączki, ale lux med liczy wg 8 maj, żeby niepotrzebnie nie robili indukcji wcześniej. Wczoraj na Usg mi wyszedł 5 maj, a na polowkowym 3 maj, więc wszystko tak jakoś podobnie

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 07:07   #4269
bunnybe
Zadomowienie

Dzien dobry tez sobie wczoraj wieczorem skompletowalam koszyko w apce rossmana i dzis tylko oplacilam, mam nadzieje ze zdaza mi je uszykowac zanim tlumy wymiota zapasy sklepowe. wzielam korektor true match ktory polecalam, ten zestaw do brwi z loreala i pomadke astora w kredce w kolorze peach beach w normalnych cenach bym sie nie skusiła a tak jest okazja zeby przetestowac
Poza tym smutny poranek bo przyjaciolka napisala ze rozstała sie z facetem a bardzo im kibicowalam bo facet fajny i czulam sie matka chrzestna tego związku bo poznali sie na moim panienskim niedawno zamieszkali razem i chyba okazalo sie ze jednak nie potrafia sie dotrzec, najgorsze ze mamy jutro babski wieczor w meksykanskiej knajpie (moj pewnie juz ostatni przed porodem i na najblizsze miesiące) i prosila zebysmy nie poruszaly z nia tego tematu a ja mam teraz taka wrazliwosc przez te hormony ze boje sie ze na jej widok moga mi lzy same poleciec, szczegolnie ze pisala ze jest jej bardzo ciezko

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-04-20, 07:07   #4270
ania9o
Zakorzenienie

A ja się wylamie i idę do hbe a nie rosska 😁 bo dzisiaj 1+1 za grosz Bell, Bourjois i Ingrid czyli to co mnie interesuje 😉 boje sie że mamy za dużo na koncie i żebym nie przehulała za dużo

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 07:32   #4271
vikuniaa
Zakorzenienie

Wy o kosmetykach, a ja mysle o butach na lato .

Wczoraj mi przyszly z zalando i nie wiem, czy zostawiac... ladne sa IMG_1492669947.497325.jpgIMG_1492669954.345802.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-20, 07:33   #4272
vikuniaa
Zakorzenienie

Małż juz komentuje, ze to pewnie na spacerki z Synusiem

Stary 2017-04-20, 07:37   #4273
CamomileS
Zadomowienie

Moim zdaniem są spoko.

Stary 2017-04-20, 07:52   #4274
decorail
Zakorzenienie

Bunnybe - szkoda koleżanki a może to jeszcze nie jest definitywne rozstanie?

Vikunia - bardzo fajne buty! zostaw

Przeglądam te kosmetyki i nie wiem czy coś brać, bo wszystko w sumie mam - ten puder z Wibo mnie zaciekawił, ale widzę, że chyba też go u mnie nie mają
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 07:54   #4275
misja0181
Rozeznanie

Bunnybe oj szkoda koleżanki. Jednak czasem lepiej tak i że przed ślubem niż by się później mieli męczyć ze sobą. A tak znajdą so ie swoje prawdziwe połówki. A może to tylko kryzys, odpoczną i wrócą do siebie.

Vikuniaa fajne buciki
Ja też zamówiłam sobie i czekam aż przyjdą

Z ciekawości weszłam dziś na wagę .... ciekawość pierwszy stopień do depresji :|
Zanim wlazłam to zrobiłam dziś pierwsze zdjęcia brzuszka w tej ciąży. 33+0 wg om.

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 07:56   #4276
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
A ja się wylamie i idę do hbe a nie rosska 😁 bo dzisiaj 1+1 za grosz Bell, Bourjois i Ingrid czyli to co mnie interesuje 😉 boje sie że mamy za dużo na koncie i żebym nie przehulała za dużo

Wysłane za pomocą mTalk
Ania weź że sobą odliczona gotówkę a nie kartę. Np 100 zł do wydania

Stary 2017-04-20, 07:59   #4277
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość

Wczoraj mi przyszly z zalando i nie wiem, czy zostawiac... ladne sa Załącznik 7027546Załącznik 7027551

Mam podobne z H&M już drugi sezon
Mi się podobają.

Na spacerki mam nowe trampki i adidaski, taka fit mamuśka się szykuje.

Co sądzicie o makijażu na porodówce ?
I czy bierzecie kosmetyki do makijażu ze sobą do szpitala?
Ja zapakowałam krem cc z Bourjois i raczej z myślą, żeby go użyć na wyjście z dzieckiem, ale czytałam na kilku blogach z pakowaniem torby, że sporo osób bierze kosmetyki do makijażu.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 08:45   #4278
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
No mi bardzo odpowiada.. a czy ja mam duże oczy hmm rzęsy może długie. Mi ładnie podkręca

Ekstra mnie ostatnio staranowali w Biedronce jak otworzono drugą kasę

Ja mam 3st łożyska już z miesiąc a zwapnienia to od starości raczej.. czy Ty dobrze policzony masz tp? Dzidzia duża i teraz to..Jakby samo za siebie mówiło, że może tp powinien być szybszy?

---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ----------

Ja też miałam tylko jedna próbkę a wyniki jako z pochwy i odbytu, ale to 2 czułam wyraźnie

---------- Dopisano o 05:34 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

Biedactwo trzymam kciuki za kp. A sprawdzili wędzidełko?

---------- Dopisano o 05:36 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ----------

Skąd ja to znam wczoraj jakąś fala pytań czy już urodziłam... I że coś długo.. no fest. Do terminu mam 10 dni jeszcze... A tu już wypytywanki i komentarze... My przenosimy dzieciaczki

---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ----------

Piękna waga i szyjka świetnie trzyma!

---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ----------

Polecam!

Skoro dla naszych dzieciaczków bedzie lepiej to i przenosimy :p
Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Mi się podobają.

Ja zapakowałam krem cc z Bourjois i raczej z myślą, żeby go użyć na wyjście z dzieckiem, ale czytałam na kilku blogach z pakowaniem torby, że sporo osób bierze kosmetyki do makijażu.

Ja nie biorę kosmetyków jedynie krem nawilżający i pomadkę bezbarwna

Nie mogłam spac w nocy i jadłam ogórki konserwowe Haha :p
Teraz na śniadanie jem makaron z cynamonem

Czekam na kuriera bo ma przywieźć nasze nowe telefony :brokuł:

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 08:45   #4279
gornek
Zakorzenienie

Kinga mi cewnik zakładali jak juz znieczulenie zaczęło działać wiec nawet tego nie czułam, leżałam z nim12 h i powiem szczerze nawet nie wiedziałam ze go mama, takie uczucie
To chyba tylko mnie nie interesuje nic z promocji w Rossmannie. Mam zapasy wszystkiego.
Co do brania kosmetyków do makijażu do szpitala, moim zdaniem sa zbędne ja nie miałam czasu dobrze sie wykapać a co dopiero myślec o makijażu.
Czekam która pierwsza urodzi naturalnie, bo jak narazie to dzieciaczki z cc sie pokazały.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-20, 08:47   #4280
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Zrobiłam zamówionko w Rossmanie 😁 humor sto razy lepszy 😍Załącznik 7027481
Mam też tą paletkę z Max Factora

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość

Wczoraj mi przyszly z zalando i nie wiem, czy zostawiac... ladne sa Załącznik 7027546Załącznik 7027551
Bardzo ładne buty ja bym zostawiła

Cytat:

Marta też się zaopatrzyłam w trampki na spacery myślę też o jakichś adidaskach

co do makijażu to ja na samą porodówkę pojadę bez, bo podejrzewam że i tak mi wszystko spłynie. A do szpitala potem wezmę jakieś kosmetyki choćby żeby oko podkreślić bo nie chcę wyglądać jak ostatnia pokraka tam
Stary 2017-04-20, 08:49   #4281
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Mi się podobają.

Ja biorę puder mineralny, żeby się maznac na wyjście, bo ja jestem bladzioch.

Ale cała ciążę się nie maluje więc w szpitalu tym bardziej nie zamierzam.

Edytowane przez CamomileS
Czas edycji: 2017-04-20 o 08:52
Stary 2017-04-20, 08:50   #4282
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Czekam która pierwsza urodzi naturalnie, bo jak narazie to dzieciaczki z cc sie pokazały.
Też właśnie tak o tym wczoraj myślałam, kto pierwszy naturalnie urodzi

Co do mojej wizyty w labo siedziałam tam pół godziny nikt nie chciał ciężarnej przepuścić
Potem wpadłam na szybko do Rossmanna tłumy dzikie wzięłam co miała wziąć i stamtąd uciekłam

Za chwilę zabieram się za prasowanie ubranek i wieszanie ostatniej partii, która się właśnie wyprała Potem zostanie tylko pościel, koce ręczniki pieluchy itp

Uff... A potem to już mogę rodzić
Stary 2017-04-20, 08:58   #4283
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Mi się podobają.

Ja miałam przy pierwszym porodzie makijaż, bo z wrażenia zapomniałam pod prysznicem go zmyć na drugi dzień położna mówi, a co pani ma takie sine oczy, ja do lustra a to rozmazany tusz kosmetyki do makijażu tez miałam i nie użyłam. Ale teraz tez biorę, przynajmniej podkład i tusz. Może będę w lepszej kondycji i chociaż na wyjście się coś maznę

Piszecie o tym rossmanie, a ja w sumie nic nie potrzebuje, ale bym chętnie poszła pogrzebać i pooglądac, pewnie coś bym wynalazla ale to już niestety nie na moje siły... a przez net to niestety nie to samo w ogóle ostatnio bierze mnie przerażenie, że po porodzie będę taka uwieziona, w sensie, że nie w domu, tylko przy dzieciach... ja bym chciała odnawiać meble, szyć, dom urządzać, a boje się ze z niemowlakiem i 2,5 latkiem będzie to niemożliwe. Przy synku było łatwiej bo była zima i te pierwsze miesiące "zimowalismy", a teraz wiosną to aż ciągnie, żeby coś zrobic....
No to się wyzalilam, chyba mam dołek przez tą niemoc i robienie wszystkiego na raty... ech juz bym chciała chociaż sprawność moją odzyskać. ...

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 08:58   #4284
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Też właśnie tak o tym wczoraj myślałam, kto pierwszy naturalnie urodzi

Co do mojej wizyty w labo siedziałam tam pół godziny nikt nie chciał ciężarnej przepuścić
Potem wpadłam na szybko do Rossmanna tłumy dzikie wzięłam co miała wziąć i stamtąd uciekłam

Za chwilę zabieram się za prasowanie ubranek i wieszanie ostatniej partii, która się właśnie wyprała Potem zostanie tylko pościel, koce ręczniki pieluchy itp

Uff... A potem to już mogę rodzić
u mnie tez tylko koce, pieluszki, reczniki zostaly do prania, ale dzis chyba odpuszczam bo pada deszcz, a nie mam w domu gdzie tego wszystkiego suszyc. W kazdym razie pralka pelna juz czeka
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 08:59   #4285
emi_lka
Zakorzenienie

Hej, hej!

Idę do Rossmanna, zobaczymy, czy coś upoluję
Upiekłam rano muffinki, ale chyba nie wyszły dobre. Dodałam czekolady marcepanowej i smak mi wybitnie nie pasuje (zjadłam okruch). Poza tym nie jestem pewna, czy się dopiekły... Muszę zrobić test, jak wystygną.
Przychodzi do mnie dziś koleżanka i chciałam być taką dobrą Panią domu

Dobrze, że mam winogrona i truskawki oraz zwykłą czekoladę.

Mój maluch spokojny dziś od rana... trochę się pokręcił, ale bardzo słabiutko... może spacer go rozkręci...
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 08:59   #4286
ukrajinka
Zakorzenienie

ah i dzis aplikacja oznajmila mi ciaze donoszona 😊
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 09:00   #4287
emi_lka
Zakorzenienie

A co do makijażu, to nie pakowałam nic, na wyjście mąż mi może przywieźć, jeśli okaże się, że mam ochotę i siłę na upiększanie się.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-20, 09:10   #4288
marg0lcia
Zadomowienie

Hej z rana
u nas wczorajsza pizza na śniadanie

Mohnka fajnie, że Tobie pasuje, u mnie sie nie sprawdził, tzn niewygodnie mi się maluje

Cytat:
Mohnka dobrze policzone, przy cukrzycy tak się robi...

Śniło mi się że urodziłam metrowe dziecko... Było cyklopem i od razu gadalo

mnie się dziś śniło, ze mój były robił mi gęś na kolację

Vikunia mam podobne z zeszłego roku z ccc. Powiem Ci, że się sprawdzają, bo są takie klasyczne i to wielu stylizacji pasują

Ale Wam zazdroszczę tych zakupów... Ja nie mam jak, remont nasz sporo kosztował, do tego w tym miesiącu mamy mieć spotkanie z architektem (nie wiem, ile to będzie kosztować) i muszę się powstrzymać ;]

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 09:14   #4289
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Ja słyszałam, że czasem nie wysyłają tych zrobionych przez internet zakupów w Rossmannie, bo jest koniec tych produktów, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Wczoraj miałam 1cm rozwarcia, dzisiaj 1,5 do 2 i o 13 znowu badanie, a tu trochę masuja tą szyjke, żeby pobudzić. W sumie nie dziwie się przy takiej wadze dziecka 😂

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 09:20   #4290
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Ja słyszałam, że czasem nie wysyłają tych zrobionych przez internet zakupów w Rossmannie, bo jest koniec tych produktów, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Wczoraj miałam 1cm rozwarcia, dzisiaj 1,5 do 2 i o 13 znowu badanie, a tu trochę masuja tą szyjke, żeby pobudzić. W sumie nie dziwie się przy takiej wadze dziecka 😂

Justyna, dobrze pamiętam że 3700?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości