|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
zuy mod
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Równia pochyla to bardzo zły sposób argumentowania
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jestem dziwna ale wesele to dzien mlodych i chyba można schowac dume do kieszeni i zalozyc granat zamiast cierni albo odcien pasteli zamiast bieli? Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4473 |
|
zuy mod
|
Bo przede wszystkim gosc ma się dobrze czuć w swoim ubiorze a nie przebierać się na życzenie PM.
No ale ja jestem tym dziwakiem, któremu by nie przeszkadzał gość w jeansach i polo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym chyba ze zwuklej sympatii do mlodej bym sie zapytala o kolory. A jkabym sie uparla na biel to bym tym bardziej zapytla co mloda na to. Ale ja jednak mysle o innych, zwlaszcza w ich dniu. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4475 |
|
zuy mod
|
Ciekawe jakiego specjalistę potrzebują dziewczyny wyzej, które pisały że zieleń odpada bo nie znoszą
Pomijam już fakt, że nie mam w zwyczaju kupować na każde wesele innej sukienki i nie będę kupować bo sobie mloda wymyśliła gości na różowo a ja s tym kolorze źle się czuje i nic w szafie nie mam.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4477 |
|
zuy mod
|
Nie, napisałaś że jak komuś nie pasuje ubranie innego koloru to potrzebuje specjalisty i powinno się kolory konsultować xD
Pomijając już biel - nie zrezygnuje z czerni bo nie. Dobrze się czuje w czarnych sukoenkach, mam kilka w szafie i nie widzę powodu żeby to zmieniac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No rob jak chcesz. Jakby co kompromitujesz tylko siebie sama. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4479 |
|
zuy mod
|
Na szczęście nie będę mieć okazji być na żadnym wizazowym weselu w życiu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4480 | ||
|
ctrl alt delete
|
No przecież niunia może się ubrać normalnie (nie na biało na ślub, nie na różowo w kwiatki na pogrzeb, nie w dres na rozmowę o pracę) i od razu będzie miała +10 do szacunku w społeczeństwie
No niestety, ale ludzi się ocenia po ubraniach - nie to, że mają być od Prady, tylko czyste, niedziurawe i dopasowane do okazji, takie podstawy :pazruki: Cytat:
Cytat:
![]() Jak ktoś ma absolutnie wylane, co o nim ludzie myślą, to może chadzać na wesela na biało lub w dżinsach. Jak napisała wizażanka wyżej - kompromituje tylko sam siebie. |
||
|
|
|
|
#4481 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że biel niekoniecznie, bo różne głupie sytuację mogą wyniknąć, szczególnie jak już goście popiją niekoniecznie zgodnie ze swoimi możliwościami, ale już przestańcie się rozpędzać na kolejne kolory. |
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Co do małej czarnej w niepogrzebowym stylu - zawsze uważałam, że jest OK, ale wiem, że przez sporą część społeczeństwa nie jest dobrze widziana na ślubach, więc nie noszę akurat na tę okazję. Mimo że też kocham czerń i doskonale się w niej czuję. Ale jest w pip innych kolorów i naprawdę nie ma na świecie takiej urody, której dobrze byłoby TYLKO w czerni lub bieli. ;>
|
|
#4485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak samo jak na pogrzeb nie pojde w kiecce rozowej, jak na rozmowe o prace nie zaloze zwiewnej kiecuni na cienkich ramiączkach w neonowym kolorze itd. Trzeba umiec soe zachować, choć sztuka sv nawet w tak elementarnej formie chyba zanika. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bosze te argumenty tutaj są tak jak jałowe że aż czytanie boli. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjściowe kiecki mam w sumie dwie, jedna czarna i druga czerwona ze studniówki. No sorry nie będę latać żeby kupić inną specjalnie na okazję, bo ciężko mi kupić coś, co mi się spodoba i w czym wyglądam dobrze. Za tymi dwoma łaziłam już wystarczającą ilość czasu...
Opcja małej czarnej jest zawsze dobra i bezpieczna. Żeby wyglądać pogrzebowo to chyba trzeba toczka i woalki
|
|
|
|
|
#4488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wiem ze SV jest niepopularne bo nie jest super logiczne tak jak i in e czysto konwencjonalne rzeczy. Ja bym nie chciala miec na weselu osob ktore maja w upie moje samppoczucie w moim dniu i dlatego sama zawsze zasiegam jezyka co do kolorow. Na szczęście obracam sie w jakims bardziej ogarnietym towarzystwie. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;7302696 6]
szkoda, że nie ma na wizażu przycisku Lubię to [/QUOTE]Szkoda, że do mojego postu odnośnie "obcych" ludzi jakoś nikt się nie potrafi odnieść ![]() Obcy ludzie na weselu to "norma" i nie wynika to tylko i wyłącznie z faktu, że ktoś sobie pozapraszał rodzinę, której nie widział 20 lat. Robiłam wesele na 80 osób, nie znałam około 5 z nich - osoby towarzyszące moich kolegów, żaden nie ma stałej partnerki. Ale faux pas, miałam na weselu osoby, które mnie nie znają ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
i właśnie o to się wszystko rozchodzi
|
|
|
|
|
|
#4490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę się przestać śmiać z argumentu o byciu ślepym i o obcych na weselu
|
|
|
|
|
#4492 |
|
Rozeznanie
|
Obcowanie z ludźmi w społeczeństwie to sztuka kompromisu
Można mieć oczywiście na wszystko wywalone, ale warto niekiedy, dla obustronnej korzyści dostosować się do niektórych norm społecznych nawet jeżeli personalnie uważamy je za niemądre Oczywiście można być wiecznym nonkonformistą, ale czy warto?
|
|
|
#4493 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach i jeszcze jedno niepopularne zalozenie z jakiego wychodzę. ze wszyscy maja dobre intencje.
I teraz tak PM powie ze nie chce czerni, na co gosc ze ona to tylko czarne kiecki ma i lubi i nie ma kasy na inna. To PM moze powoedziec ze spok tylko zaloz kolorowe dodatki moge ci pozyczyc np. Kopertowke i naszyjnik. I wszyscy sa zadowoleni. Ale wiem ze kompromisy i nagiecie sie choc trochę by i innym w ich dniu bylo lepiej jest zamachem na swobode obywatelska. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4494 |
|
Rozeznanie
|
A co do kolorów to ja kiecki mam tylko czarne, czarne z kolorowym elementem i czarno-białe. Z takich też zawsze korzystam jako z wyjściowych, w takich zawsze bywałam na ślubach (i w czarnej własny ślub będę brała, jeśli kiedykolwiek
Generalnie odnoszę wrażenie, że sranie się strojem gości to tylko wymyślanie sobie dodatkowych problemów. Ale co kto lubi
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do obcych... My robimy wesele typowo dla najbliższych, na 50 osób, a i tak wśród nich będzie z 5 "obcych". Niemożliwe? A jednak.
![]() Cytat:
|
|
|
#4496 | |
|
Wtajemniczenie
|
I tez super ciekawe jest jak ktos dorosly i obyty moze miec tylko jedna jedyna kiecke akurat czarna albo biala. Kude no mi sie w glowie nie miesci. Nawet jak za szczyla w kieckach nie chodzilam to mialam jedna czarna i jedna innego.koloru by bylo zawsze dobrze do okazji.
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Rozumiem ze kolorowe dodatki tez skalaja Twoja mroczna dusze? Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#4499 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to, ze akurat kiecki i spodnie nosze takie naprawdę nie oznacza, że moja szafa wygląda jak czarna dziura. Bo wygląda tylko jak czarna dziura z jasnymi kropkami w postaci bluzek, swetrów czy spódnic![]() Dodatki nie skalają. Ba! Są wielce lubiane i pożądane. Gorzej, ze tylko przeze mnie bo rzeczonej PM kolorowe dodatki nie rajcują.Tym samym nie wiem jak ona biedna przeżyje męskie stroje no, ale... Może tylko czerń u kobiet jest pechowa Cytat:
"(...) bo nieważne co w twym życiu się dzieje wiem, że człowiek jest lepszym gdy się śmieje(...)" Edytowane przez Belet Czas edycji: 2017-04-20 o 10:48 |
||
|
|
|
|
#4500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

Pomijam już fakt, że nie mam w zwyczaju kupować na każde wesele innej sukienki i nie będę kupować bo sobie mloda wymyśliła gości na różowo a ja s tym kolorze źle się czuje i nic w szafie nie mam.

szkoda, że nie ma na wizażu przycisku Lubię to
[/QUOTE]