|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: essence
Służę uprzejmie zabawnym wydęciem ust umalowanych waniliowym balsamem. Podoba mi się jego absolutna tłustawa gładkosć, na ustach nie czuć drobinek.
Jeśli chodzi o rozświetlacz all over highlighter, to polecam bardzo. Jak tylko uda Ci się go spotkać, kupuj Zwłaszcza, jeśli lubisz błyskotki.
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi się podoba ta wanilia na ustach
![]() Błyskotki polubiłam przez Wizaż - póki co nie mam dużego zbioru, ale w miarę możliwości powiększam go. aoh i róż bf na pewno kupię - jeśli tylko uda mi się je dostać
|
#573 |
|
Rozeznanie
|
Postanowiłam również wkleić moje skarby,
póki co zbiorek niewielki, ale po pojawieniu się serii sun club na pewno się powiększy..... ![]() - Puder Asia Glam już nieraz tutaj wychwalany, - paletka do brwi, o której kiedyś pisałam, na drugim zdjęciu próbowałam uchwycić te szablony do niej dodane, - lakier 1 second per nail, kolor 16 sexy in black, czarny ze złotymi drobinkami, faktycznie schnie bardzo szybko, może nie w sekundę (szczególnie druga warstwa), ale szybciutko, jeśli chodzi o trwałość to dopiero testuję ![]() - balsam mango, już też nieraz opisywany, jestem z niego zadowolona, ale nie wypowiem się co do właściwości nawilżających i pielęgnacyjnych ponieważ jestem uzależniona od carmexu...:P, - błyszczyk Beach Club, tylko go na razie testowałam, ale treściwy, ładny kolor, rozświetla usta i ładnie wygląda, - moja perełka, błyszczyk powiększający usta, mam kolor niby bordo 03 so crazy, na stronie wygląda na ciemny kryjący, faktycznie jest jakby bezbarwny z lekką poświatą koloru, jest super! Miałam kilka powiększających błyszczyków (kilka też testowałam) i do tej pory nie zauważyłam, żeby robiły cokolwiek oprócz mrowienia w usta, ten natomiast moim zdaniem faktycznie lekko powiększa, usta są jakby trochę "napuchnięte", ma mentolowy aromat. Jedyny minus to to, że za trudno się go wydobywa, za mało zostaje na gąbeczce, ale polecam
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Od 24 kwietnia w promocji w Naturze będzie nowa kolekcja essence (m.in. szybkoschnące lakiery do paznokci, poczwórne cienie) - ceny od 3.99 zł
![]() Nowa gazetka jest w wątku o Naturze
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Erzebet, ładny zbiorek. Ostatnio właśnie kusił mnie ten błyszczyk powiększający usta. Chyba wkrótce trafi w moje łapki
|
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, no to muszę się w końcu wybrać do tej Natury. Chyba pojadę w sobotę na stacje centrum.
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
musze przyznac ze te blyszczyki na ustach wygladaja faktycznie swietnie!
musze jakis sobie kupic ogladalam dzisiaj ten brazer essence z serii beach ale nie jestem juz do niego tak przekonana spr sobie ta gazetke Natury co tam maja miec z essence
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj w ogole wyprobowalam ten turkusowy i bardzo szybko schnie, bardzo dobrze kryje juz przy I warstwie i kolor jest super (troche bardziej zielonkawy niz w opakowaniu, ale i tak mi sie podoba). Szkoda, ze juz widze, ze sie sciera na rantach, ale moze jak pomaluje 2 warstwy beda bardziej trwaly. |
|
|
|
|
#579 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie do dziewczyn z Wrocławia: gdzie mozna kupic kosmetyki essence?
Bylam dzisiaj w naturze w Rynku (na dole w Feniksie) i niestety nie ma tam, zreszta to bardzo mala natura... jesli znacie kilka miejsc to powiedzcie gdzie jest jeszcze najwiekszy wybor
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dołączam się do pytania
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
lea, 05 i 06 raczej dają tylko połysk
![]() Co do intensywności, krycia i błysku 08 to zupełnie się zgadzam - mój granatowy jest dokładnie taki jak piszesz - szybko schnie, ładnie połyskuje, jedna warstwa daje ładny kolor Widziałam, że był z tej serii ciekawy fiolet, ale była tylko 1 buteleczka, którą przede mną kupiła jakaś dziewczyna Ale przy następnej okazji sprawdzę, czy nie uzupełniono braków w kolorach i jeśli będzie to go kupię
|
#582 |
|
Rozeznanie
|
Mam niestety watpliwości co do trwałości lakierów;(
Wczoraj po południu pomalowałam (dwie warstwy) a dzisiaj juz mi się lekko obdrapały. Ale fakt, że myłam gary..., tylko, że inne lakiery to znosiły przynajmniej 2-3 dni.. ech... |
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis bylam poogladac Beach Club w Naturze i niestety nic nie zakupilam
Puder brazujacy wydaje mi sie jakis taki marchewkowy...Lakiery mocno brokatowe, a takich raczej nie uzyje do pracy, cienie tez niezbyt...Mialam ochote na ten zloty blyszczyk, ale w sumie leci do mnie juz taki z Avonu.Tak, ze niestety na razie nic nie kupilam, chociaz korcilo ![]() Poczekam na nastepna limitowanke Szczegolnie na ten rozswietlacz w paski
|
|
#584 |
|
Raczkowanie
|
a czy któraś z was ma ten podkład Essence, Stay Natural Soft Make Up-naturalny wygładzający podkład
jak z jego trwałością, jakieś ogólne wrażenia?
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie
![]() Pisałam o nim niedawno poszukaj
|
|
|
|
#587 |
|
Raczkowanie
|
ok, dzieki za odp, już szukam
Kadunia masz może zdjęcia tego podkładu, dzisiaj oglądałam próbki i zapomniałam, że w torebce miałam pojemniczek więc mogłam go przetestować w domu, interesował mnie najjaśniejszy odcień soft beige, a Ty jaki masz kolor podkładu
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ja mam właśnie ten najjaśniejszy soft beige i dla mnie jest w sam raz
|
|
|
|
#589 |
|
Raczkowanie
|
tak wiem, że w sklepie są troche kolory przekłamane, ale z tego co widziałam ten kolor miał ciepły odcień, czy się mylę? kolejny nr po nim miał zabarwienie lekko różowe w stosunku do tego, bynajmniej tak to wyglądało w tamtym świetle, skleroza
z tym pojemnikiem
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
NO ja mam taka ciepłą karnacje a ten podkładzik na początku wydawał mi sie właśnie taki różowawy... i wtedy pomyślałam że nie trafiłam w kolor ale to tylko na początku teraz uważam że jest ciepły
![]() |
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny bo strasznie trudno mi znaleźć...na stronie są chyba kosmetyki których u nas nie ma...czy to ja się mylę i są te wszystkie pędzle z różem, podkładem mineralnym i pudrami...strasznie mi się podobają...
i jeszcze ten Asia Glam...czy on jest dalej dostępny bo na stronce www też go nie znalazłam i zastanawia mnie czy to był jedynie czasowy produkt ![]() Przyznam że mnie oczarowałyście swoimi zbiorami i też jutro się wybiorę na łowy Kiedyś z Niemiec przywiozłam sobie bardzo fajny tusz do kresek z drobinkami i do dziś jak widzę zdjęcia gdzie jestem nim pomalowana to aż zachwyt bierze
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli się nie mylę to dziewczyny pisały o pudrach mineralnych, więc chyba były dostępne w polskich sklepach
Przejrzyj wątek - powinnaś coś znaleźć
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj zainteresowałam się tą firmą i poszłam do natury (we wrocku essence jest w Magnoli - tu odpowiadam na swoje i kogoś jeszcze pytanie
)Skusiłam się na puder mineralny, kredke do oczu i błyszczyk ten za 3.99 (sorbet jakiś tam). Jestm zaskoczona trwałością kredki. Posmarowałam narazie sobie ręke w celu sprawdzenia koloru i już dwa razy myłam ręce od tego czasu i nic sie nie stało. Jest piękna. Jestem bardzo zadowolona Polecam.
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro te kosmetyki nie sa drogie a dobre wiec trzeba bedzie odlozyc troche kasy isc do natury i przetestowac wszystko co mozliwe! troche zniechecilam sie do nie drogich marek przes sensique czy jakos tak bo kupilam kulki rozswietlajace i mi zapchaly policzki!
|
|
|
#597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo akurat na lakierach, a konkretnie na jednym nacięłam się strasznie. I wcale nie chodzi o to, że odpryskiwał. Wręcz przeciwnie. Drobinek, jakie posiadał, nie mogłam się pozbyć w żaden sposób nawet po zmyciu lakieru. Ba, nawet po kilkakrotnym zmywaniu! One wciąż gdzieś tam tkwiły, wżarte w płytkę, nawet kiedy malowałam paznokcie kolejnymi, innymi lakierami. Był to Multi Dimensions 11 Must have (swoją drogą ten, co wymyślił tę nazwę, musiał mieć wyjątkowo ironiczne poczucie humoru )Także już nie bardzo mam ochotę wypróbowywać kolejne, chociaż ten granat, o jakim pisała Cypressangel, wygląda ślicznie.
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co to za puder? jest na KWC? używałaś go już?Bożeee to essence to doprowadzi mnie do bankructwa mimo ze tanie |
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
gosik, ja na razie zmywałam tylko ten 1 paznokieć u palca dłoni, który malowałam na próbę trwałości
- nie miałam z tym problemów, ale to był tylko 1 paznokieć ![]() Tych u stóp jeszcze nie zmywałam, ale zdam relację z zabiegu ![]() Nie mam też porównania z innymi lakierami essence. Może tylko to moje pierwsze wrażenie jest pozytywne, a potem okaże się jak jest naprawdę z tym lakierem
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o puder to to jest ten http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21125 rzeczywiście kolory troche ciemne i tylko 3 rodzaje ale wziełam najjaśniejszy i zobaczymy. Jutro będe próbować.
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

Zwłaszcza, jeśli lubisz błyskotki.

ogladalam dzisiaj ten brazer essence z serii beach ale nie jestem juz do niego tak przekonana
spr sobie ta gazetke Natury co tam maja miec z essence

z tym pojemnikiem

)