Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-20, 09:46   #361
a_nn_a_
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
Dziwne, wydawałoby się że zamiana koloru stelaża to drobnostka :/

A ja niestety w Poznaniu nie mogę znaleźć miejsca gdzie przy krzywej mogłabym leżeć, bo nigdzie nie mają takich warunków... wszędzie musiałabym siedzieć przez te 2 godziny, więc chyba pójdę byle gdzie i w międzyczasie w samochodzie na półleżąco jakoś wytrwam :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dziwne,że nie ma takiego miejsca z leżanką. Ja akurat w Diagnostyce głównie pobieranie robie i w każdym punkcie jest leżanką, nawet w malutkiej miejscowości obok mojego domu.

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
No mi na razie wszyscy, których spotykam (warsztaty, położna) mówią, żeby z kupnem laktatora czekać. Będzie problem to kurier mi w ciągu doby przyniesie w końcu. Moja szwagierka myślała, że będzie jej potrzebny, a miała taki bufet całodobowy, że ledwo żyła, i to startując z biustem B.
Moja szwagierka za to w czasie od zamówienia do dostarczenia laktatora juz niestety dostała strasznego stanu zapalnego, dlatego ja zamówię pod koniec ciąży.

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 09:56   #362
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry ;-)
Piszecie o tych listach, można gdzieś taką podejrzeć, w sensie czy w necie jest coś sensownego?
ja jeszcze swojej nie mam, muszę zacząć coś tworzyć :-\
A nie chciałaby się któraś podzielić? :-D

Moja jest bardzo chaotyczna, subiektywna i zawalona linkami, ale jak uporządkuję, to chętnie wyślę

Cytat:
No mi na razie wszyscy, których spotykam (warsztaty, położna) mówią, żeby z kupnem laktatora czekać. Będzie problem to kurier mi w ciągu doby przyniesie w końcu. Moja szwagierka myślała, że będzie jej potrzebny, a miała taki bufet całodobowy, że ledwo żyła, i to startując z biustem B.
U mnie laktator to będzie must-have, bo chcę mieć możliwość zostawienia małego samego z TŻ i butelką na kilka godzin, żeby móc od czasu do czasu gdzieś wyskoczyć (fitness, zajęcia z pianina, etc.)

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
na razie wyszło tyle
Mam nadzieję że się otworzy
Poradźcie co jeszcze, czy czegoś za dużo, bo niektóre ilości to był strzał wszędzie też ilości nie podawałam bo niełatwo stwierdzić..
W mojej jest zdecydowanie więcej ubranek, bo napatrzyłam się na szwagierkę i koleżanki, które kupowały mniej więcej po tyle i codziennie szalała u nich pralka Doszłam do wniosku, że przyjemniej będzie mi wydawać kasę na słodkie ciuszki, niż na prąd i nową pralkę Bo moja zaczyna powoli niedomagać i nie chcę jej za bardzo obciążać.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 09:56   #363
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość

Moja szwagierka za to w czasie od zamówienia do dostarczenia laktatora juz niestety dostała strasznego stanu zapalnego, dlatego ja zamówię pod koniec ciąży.

W wielu miejscach można wypożyczyć na początek laktator

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 10:00   #364
a_nn_a_
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Moja jest bardzo chaotyczna, subiektywna i zawalona linkami, ale jak uporządkuję, to chętnie wyślę

U mnie laktator to będzie must-have, bo chcę mieć możliwość zostawienia małego samego z TŻ i butelką na kilka godzin, żeby móc od czasu do czasu gdzieś wyskoczyć (fitness, zajęcia z pianina, etc.)
A jaka butelkę planujesz zakupić do takiego karmienia w czasie kiedy pojedziesz gdzieś z dystrybutorem mleka??😉 ja czytałam trochę i chyba najlepsza opcja to medela calma, ponoć dziecku jest równie ciężko jak z piersi i nie ma ryzyka,że odtrąci pierś.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
W wielu miejscach można wypożyczyć na początek laktator
Akurat nie miała takiej możliwości.Ja sama chyba bym się tez nie zdecydowała na korzystanie z laktatora po kimś, choć mogłabym chociażby po szwagierce, ale nie chcę.

Stary 2017-04-20, 10:12   #365
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
A jaka butelkę planujesz zakupić do takiego karmienia w czasie kiedy pojedziesz gdzieś z dystrybutorem mleka??😉 ja czytałam trochę i chyba najlepsza opcja to medela calma, ponoć dziecku jest równie ciężko jak z piersi i nie ma ryzyka,że odtrąci pierś.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Akurat nie miała takiej możliwości.Ja sama chyba bym się tez nie zdecydowała na korzystanie z laktatora po kimś, choć mogłabym chociażby po szwagierce, ale nie chcę.

Sugerując się Waszymi opiniami, chyba kupię po prostu cały zestaw do odciągania z Medeli(np. mini elektric). Chociaż wizualnie mi się bardzo butelki Aventu podobają i na forach mają raczej dobre opinie. Zobaczę jeszcze Gorzej ze schładzaniem. Muszę wybadać, na jaką temperaturę ustawiać lodówkę.
Stary 2017-04-20, 10:17   #366
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Sugerując się Waszymi opiniami, chyba kupię po prostu cały zestaw do odciągania z Medeli(np. mini elektric). Chociaż wizualnie mi się bardzo butelki Aventu podobają i na forach mają raczej dobre opinie. Zobaczę jeszcze Gorzej ze schładzaniem. Muszę wybadać, na jaką temperaturę ustawiać lodówkę.
Dostalam z aventu w szkole rodzenia butelke i jest spoko, ale znajoma mi mowila, ze u niej mlody po avencie piersi nie chcual i u nich akurat medela calma sie sprawdzila. Z temp w lodówce, to tym nie pomyślałam nawet.

Stary 2017-04-20, 10:44   #367
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Kilogram wow 😲 jestem pełna podziwu dla malucha

Wysłane za pomocą mTalk

Cytat:
Wow, gratki!
Moze ma dlugie nogi czy cos, co zawyza wage? Waga zacna!!!
Nie wiem. Ogolnie jest wiekszy ale chyba lepiej w ta strone nie?
Wg siatki centylowej jak rowno pojdzie to do 3800 dojdzie. To chyba nie az tak duzo? (Pocieszenia szukam )

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Brawo, aż ciekawa jestem co tam u mnie w brzuchu, bo mi wszystkie USG pokazują termin na 1 sierpnia
Mi wychodzil zawsze na 25-27.07. z usg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-20, 11:02   #368
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

W mojej jest zdecydowanie więcej ubranek, bo napatrzyłam się na szwagierkę i koleżanki, które kupowały mniej więcej po tyle i codziennie szalała u nich pralka Doszłam do wniosku, że przyjemniej będzie mi wydawać kasę na słodkie ciuszki, niż na prąd i nową pralkę Bo moja zaczyna powoli niedomagać i nie chcę jej za bardzo obciążać.
Ja też będę wychodzić na swoje zajęcia, ale jakoś nie sądzę, żeby przez 2 godziny mi dziecko z głodu umarło. Nie wiem co będzie - może dziecko będzie spokojne, może będzie potrzebowała cycka co pół godziny, się okaże a przy naszych wydatkach taki laktator to dużo i wolę reagować na bieżąco, tym bardziej jak tak mi mówiono. I mówi to osoba, która ma już predyspozycje do laktatora.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 11:39   #369
itakasia
Zakorzenienie

cześć Słoneczka
Bardzo wam dziękuję za pocieszenie wczoraj. Dziś już znacznie lepiej
Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
A ja myślę,że dam radę bez laktatora. W pierwszej ciąży dałam bez i karmiłam dwa lata to i teraz nie wydaje mi się konieczny.Wózek mam upatrzony x lander x-run i taki już przetestowałam.Pozostaje kwestia zakupu. Co do fotelika to się zastanawiam czy jest sens kupować. Na stychu stoi po córce,tylko jego wiek mnie przeraża,a tak nic mu nie brakuje. Tyle co tapicerkę przeprać.
Zazdroszczę wybranego wózka
Cytat:
11 tygodni i będę donoszona
Brzmi jak za chwilę
Cytat:
Ja sobie leżę z paluszkami i oglądam meczyk a maz prasuje i właśnie do mnie dotarło jakie to zabawne😂
idealnie
Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Ja się tylko modlę, żeby do 36tc dotrzymać. Na fejsie jest grupa bliźniaki i niestety duża ilość porodów nawet w 30tc. Dlatego tak schizuje z szyjką bo najczęściej to ona nie wyrabia. Muszą się piec dalej na spokojnie bo ja jeszcze remontu nie mam zrobionego :brzyda l:
wszystkie będziemy trzymały kciuki, żeby maluszki jak najdłużej posiedziały
Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Wsio ok. W brzuchu dzwigam kilogram juz 😱 maly jest w 97 centylu... skubany. Jak ja go urodze jak tak dalej pojdzie
super, będzie okrąglutki Misio
Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Melduje, ze u mnie wszystko dobrze. Wod płodowych dużo, szyjka dobrze, tylko moja waga 4,5 kg w trzy tygodnie...ale w poprzedniej ciąży miałam podobnie, tylam strasznie ale szybko zrzuciłam. Zapytałam o plany urlopowe na wakacje, a co I dopiero koniec września idzie na urlop, wiec do tego czasu powinnam urodzic Pogadaliśmy sobie o nadciśnieniu, potwierdzil ze Acard 75 do konca ciąży. Nastepna wizyta 16 maja, mam zrobić krzywo cukrowa i przeciwciała, bo my zestawienie konfliktowe.
najważniejsze, że wszystko dobrze
Cytat:
Koresponduje juz chyba z wiekszoscia firm z wozkami Jedna tylko nie odpisuje.
Juz sie prawie na roan bass soft zdecydowalam, ale nie chca zamienic stelaza z szarego na czarny, a szary sie mi nie podoba
buuu, może się uda jeszcze
Cytat:
to tak jak ja np kładłam się spać i na pierwszym nocnym karmieniu nagle nawał pokarmu i musiałam ściągnąć do uczucia ulgi.
Cytat:
do tego też niezbędny bo ciężko utrafić z wyjściem na konkretną godzinę i wytłumaczyć dziecku, że ma teraz zjeść bo mama wychodzi
Cytat:
jam miałam butelkę z tommee tippee właśnie do karmienia piersią, teraz też mam takie. ale chyba dokupię tą medele bo wygląda fajnie
Stary 2017-04-20, 11:44   #370
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
cześć Słoneczka
Bardzo wam dziękuję za pocieszenie wczoraj. Dziś już znacznie lepiej

Zazdroszczę wybranego wózka

Brzmi jak za chwilę

idealnie

wszystkie będziemy trzymały kciuki, żeby maluszki jak najdłużej posiedziały

super, będzie okrąglutki Misio

najważniejsze, że wszystko dobrze

to tak jak ja np kładłam się spać i na pierwszym nocnym karmieniu nagle nawał pokarmu i musiałam ściągnąć do uczucia ulgi.

do tego też niezbędny bo ciężko utrafić z wyjściem na konkretną godzinę i wytłumaczyć dziecku, że ma teraz zjeść bo mama wychodzi

jam miałam butelkę z tommee tippee właśnie do karmienia piersią, teraz też mam takie. ale chyba dokupię tą medele bo wygląda fajnie
No to dałam ciała bo ostatnio w TKMAXX były te butelki do karmienia mieszanego Tomee tippee 4 sztuki za 39zl i nie wzięłam, bo nie wiedziałam czy się przyda.

Stary 2017-04-20, 11:48   #371
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
No to dałam ciała bo ostatnio w TKMAXX były te butelki do karmienia mieszanego Tomee tippee 4 sztuki za 39zl i nie wzięłam, bo nie wiedziałam czy się przyda.
no coś ty, u nas się sprawdziły ale te medela wyglądają super
Stary 2017-04-20, 11:51   #372
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
no coś ty, u nas się sprawdziły ale te medela wyglądają super
Dla mnie duży plus tych z medeli jest taki, że bezpośrednio z laktatora do butli. A jak później będzie to się okaże, bo może mała wzgardzi butlą tą akurat☺

Stary 2017-04-20, 12:00   #373
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Możesz, ale niekoniecznie Możesz nawet przenosić

A ja tyle roboty jeszcze mam Dobrze, że dziś skończyłam przeglądanie fotek z lapka. W końcu mam też dysk zewnętrzny ze starego kompa, więc muszę jeszcze przejrzeć od połowy 2012 wstecz
O powodzenia! ja dopiero wczoraj skończyłam przerzucać fotki z telefonu na lapka, z tel i karty pamięci z dwóch lat a jakaś pamięć wewnętrzna też by mi się przydała, trzymam kciuki za powodzenie operacji

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Ja nie używałam laktatora, a mleko odciagalam recznie bez zadnego problemu, ale mi az kipialo:p

Moja siora identycznie, aż byłam w szoku

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
U mnie była jakas zupa z kapusta, ale kapusniak to to nie był raptem pare kawałków kapusty pływało w wodzie. Człowiek głodny to zjadł

Kurcze ja przez 3 dni 2 kg przybrałam

Dokładnie Dziecko sobie poradzi.
a ja nawet nie wiem ile mi przybyło przez ten tydzień, mam gina we wtorek więc wtedy dowiem się, aż się boję

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:06   #374
gunis
Rozeznanie

Ja mam obiecany laktator, więc dopiero za kilka dni dowiem się, co to za model itp

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:12   #375
magia_to_ja
Madi

ja mam nadzieję, że nie będzie mi potrzebny laktator, ale jakby co to bedziemy musieli kupić nowy bo niestety ze znajomych nikt nie ma do odsprzedania

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:26   #376
we00
Rozeznanie

Ja już sobie upatrzylam laktator. W razie czego mąż wie jaki więc jak będzie potrzebny to kupi

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:31   #377
_laurka
Raczkowanie

Gratuluję udanych wizyt.
Ja w drodze do Rossmanna z nadzieję że brzuch mi pomoże w dostaniu się do kasy bez kolejki

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:38   #378
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Zdublowana wypowiedź.

Edytowane przez cesarskie cięcie
Czas edycji: 2017-04-20 o 12:41
Stary 2017-04-20, 14:31   #379
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
O powodzenia! ja dopiero wczoraj skończyłam przerzucać fotki z telefonu na lapka, z tel i karty pamięci z dwóch lat a jakaś pamięć wewnętrzna też by mi się przydała, trzymam kciuki za powodzenie operacji
Ja muszę sobie z kolei taki zewnętrzny dysk kupić i podrukować zdjęcia... No i pojechać do rodziców, bo oddałam im swój stary komputer, a tylko tam mam zdjęcia ze ślubu.

Cytat:
Ja też będę wychodzić na swoje zajęcia, ale jakoś nie sądzę, żeby przez 2 godziny mi dziecko z głodu umarło. Nie wiem co będzie - może dziecko będzie spokojne, może będzie potrzebowała cycka co pół godziny, się okaże a przy naszych wydatkach taki laktator to dużo i wolę reagować na bieżąco, tym bardziej jak tak mi mówiono. I mówi to osoba, która ma już predyspozycje do laktatora.
Dojazd na moją ukochaną salsę zajmuje mi prawie godzinę w jedną stronę i na jedną godzinkę nie opłaca mi się przyjeżdżać, bo to jednak zajęcia o umiarkowanej intensywności, więc zdarzy się, że mnie 4h nie będzie Tak samo pianino - pół godzinki dojazdu, 1,5h zajęć... No ale wszystko zobaczymy w praniu

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

UFF, dzięki Wam za motywację, bo już się od dawna zbierałam, żeby swoją listę zadań i zakupów wyprawkowych zebrać w jeden uporządkowany dokument. Oto jest Jest to moja bardzo, ale to bardzo subiektywna lista, więc nie warto się nią sugerować, ale może komuś pomoże

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Stary 2017-04-20, 14:40   #380
Nextime1711
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt.
Ja w drodze do Rossmanna z nadzieję że brzuch mi pomoże w dostaniu się do kasy bez kolejki

Ja też byłam w Rossmanie i bylam bardzo miło zaskoczona 😊 Przede mną w kolejce około 20 osób a ochroniarz tylko zobaczył że staje na koniec kolejki to od razu zawołał do kasjerki że na końcu stoji pani w ciąży i tym sposobem zostałam w tej samej sekundzie zawołana do kasy😀😀 Także bez problemu dostaniesz się bez kolejki bo oni chyba tego pilnują, żeby kobiety w ciąży miały pierwszeństwo😊

Nextime1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 14:40   #381
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

Moja corka tylko tommee tippee akceptowała jak odstawiałam od piersi u nas lovi, canpol, nuk i avent sie nie sprawdziły. To od dziecka zależy i oczywiście od tego zeby od początku przyzwyczaić do jednej u nas jak chciałam dokarmiać mm czy własnym mlekiem to nie było opcji bo tylko cycka chciala ciagnac. Jak odstawiłam po 9/10 miesiącach to butelkę złapała ale po dwóch dniach dopiero.

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 14:58   #382
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Moja corka tylko tommee tippee akceptowała jak odstawiałam od piersi u nas lovi, canpol, nuk i avent sie nie sprawdziły. To od dziecka zależy i oczywiście od tego zeby od początku przyzwyczaić do jednej u nas jak chciałam dokarmiać mm czy własnym mlekiem to nie było opcji bo tylko cycka chciala ciagnac. Jak odstawiłam po 9/10 miesiącach to butelkę złapała ale po dwóch dniach dopiero.

Wysłane za pomocą mTalk
No właśnie wszystko zależy od dziecka i jego preferencji. Często to słyszę od znajomych,że mogę sobie planować a rzeczywistość zweryfikuje 😊

A przy okazji zapytam jak się zapatrujecie na temat smoczkow? Wiem, że przy kp przez pierwsze tyg najlepiej nie podawac dziecku, ale jeśli już to jakie najlepiej kupić? Co polecacie?

Stary 2017-04-20, 15:19   #383
crescent
Zakorzenienie

Ja wlasnie nie wiem co zrobic z laktatorem...pewnie sobie wybiore i meza wysle jak bede potrzebowala.

Bylam na spacerze z placem zabaw z chrzesnica i wykonczylam sie nie jestem przyzwyczajona ze ktos non stop do mnie gada i trzeba miec oczy dookola glowy..taki trening

Teraz jade na pizze a pozniej szkola rodzenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-20, 15:33   #384
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie wszystko zależy od dziecka i jego preferencji. Często to słyszę od znajomych,że mogę sobie planować a rzeczywistość zweryfikuje 😊

A przy okazji zapytam jak się zapatrujecie na temat smoczkow? Wiem, że przy kp przez pierwsze tyg najlepiej nie podawac dziecku, ale jeśli już to jakie najlepiej kupić? Co polecacie?

A moja corka miała 3 i żadnego nie chciała nawet na minute wiec wychowała sie bez smoczka. Teraz sie cieszę ale nieraz chciałam odpocząć i dać jej na uspokojenie bo ona ciągle na cyckach wisiała ale wszystkie wypluwała wiec nie nalegałam.

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Ja wlasnie nie wiem co zrobic z laktatorem...pewnie sobie wybiore i meza wysle jak bede potrzebowala.

Bylam na spacerze z placem zabaw z chrzesnica i wykonczylam sie nie jestem przyzwyczajona ze ktos non stop do mnie gada i trzeba miec oczy dookola glowy..taki trening

Teraz jade na pizze a pozniej szkola rodzenia

Ja dzisiaj byłam u sąsiadki na ince i wybawiłam sie z 6miesieczna dzidzia ale musiałam mieć nanoku moja dwulatke bo oczywiście wszystko ja interesowało oprócz dziecka

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 15:45   #385
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Częsci dotykajcae ciała sa wymienne akurat, w szpitalu tez masz po kims jakby co

Cytat:
Nie wiem. Ogolnie jest wiekszy ale chyba lepiej w ta strone nie?
Wg siatki centylowej jak rowno pojdzie to do 3800 dojdzie. To chyba nie az tak duzo? (Pocieszenia szukam )
Oj sie nie przejmuj, bedzie akurat

Cytat:
Niestety korespondowałam z producentem...

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
a ja nawet nie wiem ile mi przybyło przez ten tydzień, mam gina we wtorek więc wtedy dowiem się, aż się boję
Rano mialam juz kilo mniej

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt.

Mnie wystraszyly te tlumy przy kosmetykach...
Wiec wzielam telefon i przez aplikacje zamowilam, najwyzej jutro odbiore

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Co do smoczków ja jestem na nie, da się bez nawet ze strasznym ssakiem jakim była córka.
Butelek tez nie kupuje, żeby w razie kryzysu jakiegos nie podac mm.
Rok przynajmniej chce karmic, wiec potem i tak niepotrzebne beda butelki, samym moim mlekiem TZ karmil z kubeczka medeli jak mnie nie bylo

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-20, 16:24   #386
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Częsci dotykajcae ciała sa wymienne akurat, w szpitalu tez masz po kims jakby co

Oj sie nie przejmuj, bedzie akurat

Niestety korespondowałam z producentem...

Rano mialam juz kilo mniej

Mnie wystraszyly te tlumy przy kosmetykach...
Wiec wzielam telefon i przez aplikacje zamowilam, najwyzej jutro odbiore

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Co do smoczków ja jestem na nie, da się bez nawet ze strasznym ssakiem jakim była córka.
Rok przynajmniej chce karmic, wiec potem i tak niepotrzebne beda butelki, samym moim mlekiem TZ karmil z kubeczka medeli jak mnie nie bylo
No właśnie dlatego chcę swój do szpitala zabrać jakby co, wiem,że teoche dziwakiem jestem pod tym wzgledem😉

Dzięki za info odnośnie smoczków, też mam nadzieje nie dać się presji rodziny co do "smoka".

Ja dzisiaj przerobilam wszystkie ulotki, książeczki jakie zgromadzilam od początku ciąży z nudów 😊

Stary 2017-04-20, 16:30   #387
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie dlatego chcę swój do szpitala zabrać jakby co, wiem,że teoche dziwakiem jestem pod tym wzgledem😉

Dzięki za info odnośnie smoczków, też mam nadzieje nie dać się presji rodziny co do "smoka".

Ja dzisiaj przerobilam wszystkie ulotki, książeczki jakie zgromadzilam od początku ciąży z nudów 😊

U nas nie ma opcji mieć swojego, oni sterylizuja wsio.

synuś
córeczka
synuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-20, 16:36   #388
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
U nas nie ma opcji mieć swojego, oni sterylizuja wsio.
Co szpital to zasady. Ja rozważam dwa szpitale i każdy ma inne zasady poczynając od koszuli do porodu aż do majtek poporodowych😊

Stary 2017-04-20, 16:37   #389
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

A ja tam kupuję smoczki. Podobno nowoczesne smoczki, odpowiednio skonstruowane pod anatomię dziecka w określonym wieku, w żaden sposób nie szkodzą, a jeśli mają pomóc, to why not Tylko że nie każde dziecko interesuje się smoczkami. Znam takie, co nawet nie chciały o nich słyszeć
Stary 2017-04-20, 17:08   #390
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tam kupuję smoczki. Podobno nowoczesne smoczki, odpowiednio skonstruowane pod anatomię dziecka w określonym wieku, w żaden sposób nie szkodzą, a jeśli mają pomóc, to why not Tylko że nie każde dziecko interesuje się smoczkami. Znam takie, co nawet nie chciały o nich słyszeć
Nie zgodzę się z tym, że nie szkodzą, ale to moje zdanie. Zresztą jak potem czytałam opowieści koleżanek o nocnym podawaniu smoku bo wypadał i był płacz to ja dziekuje

synuś
córeczka
synuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości