|
|
#3181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
Przeczytałam o 7 i zdążyłam kupić legginsy. Też chciałam te boyfriendy, ale 36 nie było Adaptera nie kupuję, bo pas mi leży tak jak trzeba. Ale gdyby nie leżał, to na pewno bym kupiła. Ale Wy już macie rzeczy pokupowanych Ja mam aż trzy body i spodenki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Mama chcę jechać do rosmanna i żebym z nią pojechała. Pytanie w takim razie, jak działa ta promocja? I co zrobić żeby mieć 55% zniżki? Bo czytałam co nie co, ale nie wiem. Mama na urodziny dostała bon na 300 zł w rosmannie także może szaleć
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wystarczy ściągnąć na telefon aplikacje rossmanna i sie zarejestrować i potem pokazać przy kasie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Maluchna, mocno tulę i życzę dużo spokoju Tobie i Tacie. Nie wstydz się korzystać z pomocy psychologa, ci ludzie potrafią na prawde wiele.
Żeby było -55% w rossmanie muszą być kosmetyki z trzech różnych kategorii czyli oczy, twarz i np. paznokcie. Bez tego -49% Marta, super zakupy czekam na wypłatę i chyba też coś zamówie. Od jakiej kwoty jest darmowa dostawa? Jak jakość pieluch? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę mi źle, że mam 15 białych, a nie jakieś kolorowe/wzorzyste, ale te co spełniały moje kryteria akurat były tylko białe. Dziękuję za podpowiedzi co do rosmanna Ogarnęłam rosmanna z mamą, jak dobrze że ja nie lubię takich sklepów. Zajęłam kolejkę jej jak już było po zakupach, poszła po proszek i tak wystałam, że jeszcze z 6 osób puściłam do kasy zanim przyszła. Głupie jest to, że ma kartę podarunkową na 300 zł, ale nie mogła nią zapłacić no kurde, 300 zł dostali i nie powinno to byc traktowane jak 'gorszy' pieniądz ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Dzwoniła kuzynka - ma dla mnie materac do łóżeczka. Kupiła swojej córce jak ta miała 4 miesiące, teraz mała ma 10 miesięcy i kupuje jej jakieś łóżko specjalne i mi go da. Wcale się nie ucieszyłam, no a z drugiej strony oszczędność. Miałam wrzucone w koszyk zestaw: łóżeczko, materac, kołdra, poduszka, komplet pościeli, ochraniacz na szczebelki i prześcieradło. No i mi plan psuje teraz. Do tego dostałam już jedną kołdrę i teraz nie ma potrzeby brać tego zestawu w ogóle. Mam też chyba ze 3 prześcieradła i 2 komplety pościeli (również dostałam, ale i tak chcę kupić po 2 nowe). Idę robić nowy koszyk
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#3188 |
|
Magda ;)
|
Marta poszalałaś z tym zamówieniem, ja chyba na przyszłą wypłatę też zrobię zamówienie z Gemini ![]() Co do materaca do łóżeczka to ja bym nie chciała używanego, wiem że po rodzinie i krótko używane, no ALE. Tego do pralki nie wrzucisz, nie zdezynfekujesz, a nie wiadomo czy mała nie chorowała, nie nasikała itp. Zresztą jak poczytałam o pluskwach i innych takich w materacach to ja podziękuję ![]() Maluchna trzymam kciuki za Twojego tatę, oby było lepiej. ![]() Blekitnams gratuluję l4 ![]() Dziewczyny a myślałyście o laktatorze? Ręczny, elektryczny? Czy na początku żaden, a później ewentualnie kupi się w razie potrzeby? Dzisiaj byłam na zajęciach organizacyjnych w szkole rodzenia, za tydzień się zaczynają, ale oczywiście mnie nie będzie, bo mam w tym czasie wizytę u endokrynologa
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chciałam ręczny na początek, gdyby się sprawdził kupiłabym elektryczny, ale siostra odradziła oba. Powiedziała, żeby kupić ewentualnie po porodzie jeśli będzie potrzebny.
|
|
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 2 ręczne i jeden elektryczny laktator, ale to dlatego, że miałam problemy z karmieniem piersią.
Mam nadzieję, że tym razem się uda, ale wolę mieć.
AMELKA 02.02.2014 NATALKA 04.09.2017 Edytowane przez Asik1604 Czas edycji: 2017-04-20 o 20:48 |
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie całe zamówienie jakie przygotowałam z gemini dałam do przejrzenia siostrze i np. wyrzuciłam nakładki na piersi, laktator, aspirator do nosa. Majtki poporodowe mówiła żeby wziąć te wielorazowe bo jednorazówki są z dziwnego materiału. Doradziła alantan - tani, a dobry, gaziki do przemywania pępka (nawet o tym nie pomyślałam sama), miałam jedno opakowanie podpasek Bella Mama, a ona mówi że 3 to minimum
|
|
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
Ja z laktatorem wstrzymuje się na po porodzie. Zobaczymy jak się sprawy będą miały
|
|
|
#3193 | |||
|
Magda ;)
|
Cytat:
No właśnie ja bym chciała na pewno wyjść z domu bez dziecka i wtedy odciągnięty pokarm jest niezbędny więc o ile będę mogła karmić to na pewno będę musiała kupić ![]() Cytat:
![]() O tych gaciach wielorazowych też czytałam, że lepsze no i najlepiej rozmiar większe. Z pępkiem to chyba każdy inaczej, większość chyba poleca octenisept ![]() Podpaski bella mama, podobno 10 starcza na dobę więc akurat wychodzi 3 opakowania ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3194 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny z doświadczenia - spirytus do pępka a nie octanisept, naprawdę dużo dłużej się goi, a po spirytusie raz dwa kikut odpada.
Laktator polecam 2w1 - ja mam Lovi Prolactis - to i elektryczny i ręczny. Naprawdę niezastąpiona rzecz chyba ze nie macie zamiaru wyjść bez dziecka do utrzymania i podkręcania laktacji naprawdę przydatny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- A i bez aspiratora do nosa nie wyobrażam sobie życia z dzieckiem, do tej pory używam przy Stasiu a ma ponad 2 lata Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
Fakt,u nas 2 tygodnie psikania octaniseptem nie pomogło, a po 2 posmarowaniach spirytusem kikut odpadł. Laktator mam i ręczny i elektryczny z campol baby i jest ok. Baaaardzo mi pomagały. A katarek to przy przeziębieniu u nas rzecz konieczna. Tak jak bezdotykowy termometr
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siostra mówi, że te nakładki rzadko której pasują, a w razie czego w sklepiku w szpitalu są w nie zawyżonej cenie sama nie wiem już. Do pępka mam octanisept ![]() No i właśnie mówiła, że jedno opakowanie podpasek na dobę jej szło.
|
|
|
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
Podpaski faktycznie sie przydają, u mnie szpital zapewniał,ale w domu tez szły jak woda
później przerzucilam się na grubsze nieporodowe. Bezzapachowe,zeby nie podrazniac ran. Octanisept przydawal mi się tez do psikania rany, a i teraz na różne 'kuku"pomaga Marta przez nakładki jeść nie chciała,mozesz tez nie mieć żadnych problemów z karmieniem, wiec to spokojnie po porodzie mozna kupić.no ale aspirator do niska to wielkie ułatwienie. Nie sprawdził sie u nas ten do ust, ale podłączony do odkurzacza super. Minuta i po sprawie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3198 |
|
Rozeznanie
|
Nakładki do karmienia powinno się stosować po konsultacji u doradcy laktacyjnego.
Podpaski idą jak woda. Aspirator to must have. Są różne typy my na początku mieliśmy taki ustny, potem kupiłam elektryczny, katarek do odkurzacza tez jest bardzo polecany. Jak maluch się meczy z katarem, na początku może mieć po prostu resztki wydzieliny po wodach płodowych. Inaczej ten katar się nie wydostanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
No ja tego do ust sobie nie wyobrażam mieć
![]() Naama - no właśnie czytałam o tych resztkach wydzieliny i go wrzuciłam, ale poźniej wyrzuciłam Męczę Was tą wyprawką, ale jeszcze chwilę pomęczę i dam spokój, bo już temat będzie zamknięty. Po pierwsze - witaminy kupię w zależności co mi powiedzą w szpitalu/albo co poradzi położna. Ale czytałam że warto mieć kropelki espumisan, jakieś czopki glicerynowe czy z tym również wstrzymać się do po porodzie?Po drugie, urzekła mnie taka wanienka http://allegro.pl/wanienka-kwadratow...090689400.html , jak myślicie, sprawdzi się?
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzo ich, ale przydadzą się jeszcze do odpieluchowywania. Ja uzywalam gladkich jako podkladka na przewijak, do wozka kolorowych. Mam 10 gladkich i 5 kolorowych. A najbardziej się sprawdziła bambusowa. Flaneli nie kupowałam. Masakra z tymi zakupami. Tyle rzeczy jest potrzebnych. Ja sporo mam, a i tak muszę jeszcze wydac ok. 1000-1500zł na wozek, kolyskę, wanienkę, chustę, kruzelę i jakies ☠☠☠☠☠☠☠ki do szpitala. Hmm, chociaz mam tyle czasu, ze jak poszperam na olx, to moze mi się uda zamknąć w 1000 ![]() Maluchna, życzę Ci, zeby z tatą się ulozyło tak jak marzysz, zeby doczekał porodu. Myślę, ze ratujesz go tą ciążą i to go na pewno motywuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam, że sporo osób poleca też medela mini Electric, ale sama nie miałam okazji przetestować. Dzisiaj też byłam u endo. Miałam biopsje guzka, ale mam nadzieję, że to tylko pro forma. A co masz? Niedoczynność, czy nadczynność? Ja mam niedoczynność i Hashi. Cytat:
Aspirator miałam "ustny", ale mocno zastanawiam się nad katarkiem przy drugim dziecku. Sporo osób poleca. Podkładów używałam chyba tylko w szpitalu, a potem te wielkie podpaski bella, majciochy polecam wielorazowe Hartmana. Nawet w domu je używałam. Pępek i ranę psikałam octaniseptem. Odpadł z tego co pamiętam po ok. 12 dniach. |
||
|
|
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Później napiszę więcej, a teraz tylko tyle, że mi się od rana jakaś płacząca włączyła. 😢 Któraś też tak dzisiaj ma?
|
#3203 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
|
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
BLOND a może to jakieś wyże/ niże pogodowe? 😉
|
#3205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek tez miałam reczny laktator Avent i był wystarczający. Niestety moje dziecko nie chciało butelki, więc byłam uziemiona w domu :/
Katarek to must have! Mam juz drugi, bo jeden się rozleciał po 2 latach. Zwykły tez warto mieć, gdy np. maluch usypia nie chcecie go rozbudzic odkurzaczem. Warto tez kupic sobie zel do sutków i zabrac do szpitala. A jak to pierwszy poród to dobrze miec w razie czego laktator i nakładki na sutki. W szpitalach jest dostępna lignina, wiec nie trzeba az tyle tych podkładów brac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3207 |
|
Zadomowienie
|
I u mnie dziś depresyjny nastrój.na pewno pogoda jest winna. Najchętniej spedzilabym dzień pod kocem z herbatka i serialami,ale Marta nie daje odpocząć.Wczoraj ta moja lobuzica skończyła rok. Pamiętam jak w szpitalu zamiast spać lub czytać godzinami sie na nia wpatrywalam
a niedługo wszystkie bedziemy patrzeć na nasze cuda![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- O tak, lanolina lub inna maść koniecznie. Mój wisielec ssal całą dobę, na szczęście w szpitalu poratowali maściami Maltan, Bepampten, Lanolina przynoszą ulgę na zmasakrowane sutki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3208 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się rozpisałyście😊 Ja wczoraj zaczelam tworzyć listę.I dotarło do mnie że jestem zielona w temacie.Nie mam pojęcia co kupić bo wszędzie czytam że każdemu sprawdzilo się co innego.Dziewczyny miałam erotyczny sen że aż się obudziłam.I po orgazmie zauważyłam dzwny krzywy twardy brzuch.W tym miejscu gdzie jest mala.Nic nie bolało ani nic.Czy to normalne?Po tej ostatniej akcji trochę za bardzo się wsłuchuje w organizm i zaczynam schizowac.Ogólnie brzuch mam taki twardszy z tej str gdzie jest mala ale lekarz stwierdził ze macica mięciutka.I sama już nie wiem.Czasami mam ochotę zapaść w sen i obudzić się na poród.Ostatnio nawet mężowi się wypłakałam że boje się że przeocze jakieś niepokojące objawy.Mam za dużo czasu po prostu i za dużo myślę.Mala od kilku dni tak szaleje a mi się japa cieszy.Wczoraj słuchałam muzyki i ona chyba razem ze mną bo strasznie zaczęła kopać.A w momentach ciszy nie kopała wcale😊
|
|
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
U mnie kiepski nastrój od Świąt, z małymi przejaśnieniami.
Moje dziecko mnie pociesza, tak ją kocham, że nie wyobrażam sobie życia bez niej, mąż sobie ze mnie żartuje i zwala na hormony co mnie jeszcze bardziej dołuje ![]() A dzisiaj mi się śniło, że urodziłam ślicznego różowiutkiego bobaska po trzech miesiącach ciąży i karmiłam piersią, chyba mi odbija
|
#3210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Marta pisz, pisz o tych swoich zakupach. Zrobię sobie listę potrzebnych rzeczy Jaki materacyk kupujecie? Czytałam, że w jakichś robaki się zalegają, tylko nie pamiętam teraz w jakich. Aspirator miałam doustny. Nie obrzydzał mnie Ten podłączany do odkurzacza mnie przeraża. Nakładki kupię po porodzie, jak będzie potrzeba. Tak samo laktator. Tylko wcześniej zastanowię się jaki, żebym po konkretny model mogła męża wysłać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.

Dziecięcy jeszcze ciągle czeka...na wyprzedaże 
Przeczytałam o 7 i zdążyłam kupić legginsy. Też chciałam te boyfriendy, ale 36 nie było
Ja mam aż trzy body i spodenki

i potem pokazać przy kasie
no kurde, 300 zł dostali i nie powinno to byc traktowane jak 'gorszy' pieniądz 

duzo ich, ale przydadzą się jeszcze do odpieluchowywania. Ja uzywalam gladkich jako podkladka na przewijak, do wozka kolorowych. Mam 10 gladkich i 5 kolorowych. A najbardziej się sprawdziła bambusowa. Flaneli nie kupowałam.