Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-20, 13:34   #3181
_kornelia
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a wiecie że w H&M online do jutra -15% i darmowa dostawa (tylko trzeba mieć zainstalowaną aplikację i tam jest kod rabatowy)?
Ja właśnie uskuteczniłam zakupy na dziale MAMA i na męskim trochę Dziecięcy jeszcze ciągle czeka...na wyprzedaże
Ale mega się cieszę, bo miałam w ulubionych boyfriendy, które bardzo mi się podobały, ale nie było mojego rozmiaru, a w stacjonarnych sklepach w pobliżu nie było ich w ogóle - i właśnie dzisiaj rozmiar się pojawił! Już są moje Skusiłam się jeszcze na jakiś t-shirty, zastanawiałam się nad ciążową bluzą z kapturem, ale stwierdziłam, że chyba jednak jest mi zbędna.

Z innej beczki - macie/planujecie zakup adapterów ciążowych do pasów samochodowych? Może któraś z Was używała w poprzedniej ciąży? Warto w to zainwestować? Rozważam zakup czegoś takiego, zastanawiam się tylko, jaka jest różnica w tych za 60 zł. a tych za 180

I na koniec: "my" prezentujemy się tak:
(wczoraj wieczorem - tj. 17t 5d; wieczorem zawsze jestem większa No i siostra kazała mi wypuścić brzuch do zdjęcia - całe życie chodzę z wciągniętym )
Dzięki za informacje o h&m Przeczytałam o 7 i zdążyłam kupić legginsy. Też chciałam te boyfriendy, ale 36 nie było

Adaptera nie kupuję, bo pas mi leży tak jak trzeba. Ale gdyby nie leżał, to na pewno bym kupiła.

Ale Wy już macie rzeczy pokupowanych Ja mam aż trzy body i spodenki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_kornelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 13:35   #3182
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Ostatnio nie miałam humoru i jakoś nie mogłam się wbić w żaden temat, ale melduję co u mnie. Pogadalam jeszcze raz z moją gin jak to wygląda u mnie w pracy i przechodzę na L4. Na razie mam do następnej wizyty, mam nadzieję że nie zapomni co mówiła i nie będzie problemu z jego przedłużeniem. Następna wizyta, to też usg polowkowe, na 15.05

No i dobrze. Nie martw się , L4 wystawia się co miesiąc, od wizyty do wizyty, więc ginka na pewno nie zapomni. Teraz odpoczywaj ile się da.
Stary 2017-04-20, 13:49   #3183
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Dziękuję kochana! No właśnie coraz gorzej. Najgorzej to chyba psychicznie, a nie chce pomocy psychologa. Wiem jak to jest stracić bliską osobę, bo moja babci umarła mi prawie na rękach, ale nie wiem jak to jest stracić kogoś będąc w ciąży. Modlę się tylko, żeby jakoś do września to funkcjonowało. Żeby zdążył zobaczyć wnuczkę, bo niestety choroba postępuje błyskawicznie.
Nawet sobie nie potrafię wyobrazić co czujecie teraz, w ciąży to już całkiem musi być ciężko. Trzymam kciuki za tatę, aby zobaczył wnuczkę

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Mama chcę jechać do rosmanna i żebym z nią pojechała.
Pytanie w takim razie, jak działa ta promocja? I co zrobić żeby mieć 55% zniżki? Bo czytałam co nie co, ale nie wiem. Mama na urodziny dostała bon na 300 zł w rosmannie także może szaleć

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 14:02   #3184
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję kochana! No właśnie coraz gorzej. Najgorzej to chyba psychicznie, a nie chce pomocy psychologa. Wiem jak to jest stracić bliską osobę, bo moja babci umarła mi prawie na rękach, ale nie wiem jak to jest stracić kogoś będąc w ciąży. Modlę się tylko, żeby jakoś do września to funkcjonowało. Żeby zdążył zobaczyć wnuczkę, bo niestety choroba postępuje błyskawicznie.
Przykro bardzo, ale też trzymam kcikuki, żeby było jak najlepiej

blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 15:31   #3185
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Nawet sobie nie potrafię wyobrazić co czujecie teraz, w ciąży to już całkiem musi być ciężko. Trzymam kciuki za tatę, aby zobaczył wnuczkę

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Mama chcę jechać do rosmanna i żebym z nią pojechała.

Pytanie w takim razie, jak działa ta promocja? I co zrobić żeby mieć 55% zniżki? Bo czytałam co nie co, ale nie wiem. Mama na urodziny dostała bon na 300 zł w rosmannie także może szaleć

Wystarczy ściągnąć na telefon aplikacje rossmanna i sie zarejestrować i potem pokazać przy kasie

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 17:54   #3186
poli230
Zadomowienie

Maluchna, mocno tulę i życzę dużo spokoju Tobie i Tacie. Nie wstydz się korzystać z pomocy psychologa, ci ludzie potrafią na prawde wiele.

Żeby było -55% w rossmanie muszą być kosmetyki z trzech różnych kategorii czyli oczy, twarz i np. paznokcie. Bez tego -49%

Marta, super zakupy czekam na wypłatę i chyba też coś zamówie. Od jakiej kwoty jest darmowa dostawa? Jak jakość pieluch?

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 19:40   #3187
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Maluchna, mocno tulę i życzę dużo spokoju Tobie i Tacie. Nie wstydz się korzystać z pomocy psychologa, ci ludzie potrafią na prawde wiele.

Żeby było -55% w rossmanie muszą być kosmetyki z trzech różnych kategorii czyli oczy, twarz i np. paznokcie. Bez tego -49%

Marta, super zakupy czekam na wypłatę i chyba też coś zamówie. Od jakiej kwoty jest darmowa dostawa? Jak jakość pieluch?

Darmowa dostawa jest od zamówienia powyżej 299zł, ale przy płatności z góry. Ja płaciłam za pobraniem to musiałam dopłacić 7,99zł. Z pieluch jestem zadowolona, ale ważne żeby sprawdzić gramaturę. Absolutnie nie brać ani tetrowych ani flanelowych 115g/m2 - w sklepach stacjonarnych tylko takie widziałam Ja tetrowe wzięłam 140g/m2 (dokładnie te: https://www.aptekagemini.pl/weber-pi...-1-sztuka.html) a flanelowe 175g/m2 (https://www.aptekagemini.pl/weber-pi...80cm-5szt.html). No i wiadomo chciałam większy rozmiar. Mama mówi, że 19 pieluch jeśli nie mam zamiru używać ich jako pampersów spokojnie mi starczy Trochę mi źle, że mam 15 białych, a nie jakieś kolorowe/wzorzyste, ale te co spełniały moje kryteria akurat były tylko białe.

Dziękuję za podpowiedzi co do rosmanna Ogarnęłam rosmanna z mamą, jak dobrze że ja nie lubię takich sklepów.
Zajęłam kolejkę jej jak już było po zakupach, poszła po proszek i tak wystałam, że jeszcze z 6 osób puściłam do kasy zanim przyszła. Głupie jest to, że ma kartę podarunkową na 300 zł, ale nie mogła nią zapłacić no kurde, 300 zł dostali i nie powinno to byc traktowane jak 'gorszy' pieniądz

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Dzwoniła kuzynka - ma dla mnie materac do łóżeczka. Kupiła swojej córce jak ta miała 4 miesiące, teraz mała ma 10 miesięcy i kupuje jej jakieś łóżko specjalne i mi go da. Wcale się nie ucieszyłam, no a z drugiej strony oszczędność. Miałam wrzucone w koszyk zestaw: łóżeczko, materac, kołdra, poduszka, komplet pościeli, ochraniacz na szczebelki i prześcieradło. No i mi plan psuje teraz. Do tego dostałam już jedną kołdrę i teraz nie ma potrzeby brać tego zestawu w ogóle. Mam też chyba ze 3 prześcieradła i 2 komplety pościeli (również dostałam, ale i tak chcę kupić po 2 nowe). Idę robić nowy koszyk

Stary 2017-04-20, 19:46   #3188
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Marta poszalałaś z tym zamówieniem, ja chyba na przyszłą wypłatę też zrobię zamówienie z Gemini
Co do materaca do łóżeczka to ja bym nie chciała używanego, wiem że po rodzinie i krótko używane, no ALE. Tego do pralki nie wrzucisz, nie zdezynfekujesz, a nie wiadomo czy mała nie chorowała, nie nasikała itp.
Zresztą jak poczytałam o pluskwach i innych takich w materacach to ja podziękuję

Maluchna trzymam kciuki za Twojego tatę, oby było lepiej.

Blekitnams gratuluję l4

Dziewczyny a myślałyście o laktatorze? Ręczny, elektryczny? Czy na początku żaden, a później ewentualnie kupi się w razie potrzeby?

Dzisiaj byłam na zajęciach organizacyjnych w szkole rodzenia, za tydzień się zaczynają, ale oczywiście mnie nie będzie, bo mam w tym czasie wizytę u endokrynologa
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 20:22   #3189
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość

Marta poszalałaś z tym zamówieniem, ja chyba na przyszłą wypłatę też zrobię zamówienie z Gemini
Co do materaca do łóżeczka to ja bym nie chciała używanego, wiem że po rodzinie i krótko używane, no ALE. Tego do pralki nie wrzucisz, nie zdezynfekujesz, a nie wiadomo czy mała nie chorowała, nie nasikała itp.
Zresztą jak poczytałam o pluskwach i innych takich w materacach to ja podziękuję

Maluchna trzymam kciuki za Twojego tatę, oby było lepiej.

Blekitnams gratuluję l4

Dziewczyny a myślałyście o laktatorze? Ręczny, elektryczny? Czy na początku żaden, a później ewentualnie kupi się w razie potrzeby?

Dzisiaj byłam na zajęciach organizacyjnych w szkole rodzenia, za tydzień się zaczynają, ale oczywiście mnie nie będzie, bo mam w tym czasie wizytę u endokrynologa
Nie biorę tego materaca, wolę nowy, to jest tanie i psuje mi całą koncepcję zamówienia na allegro. I również z mężem doszliśmy do wniosku, że to niehigieniczne nawet dla drugiego dziecka byśmy kupowali nowy,a stary do kosza.

Ja chciałam ręczny na początek, gdyby się sprawdził kupiłabym elektryczny, ale siostra odradziła oba. Powiedziała, żeby kupić ewentualnie po porodzie jeśli będzie potrzebny.

Stary 2017-04-20, 20:46   #3190
Asik1604
Zadomowienie

Ja mam 2 ręczne i jeden elektryczny laktator, ale to dlatego, że miałam problemy z karmieniem piersią.
Mam nadzieję, że tym razem się uda, ale wolę mieć.

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Edytowane przez Asik1604
Czas edycji: 2017-04-20 o 20:48
Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 20:47   #3191
marttb
Zakorzenienie

Ogólnie całe zamówienie jakie przygotowałam z gemini dałam do przejrzenia siostrze i np. wyrzuciłam nakładki na piersi, laktator, aspirator do nosa. Majtki poporodowe mówiła żeby wziąć te wielorazowe bo jednorazówki są z dziwnego materiału. Doradziła alantan - tani, a dobry, gaziki do przemywania pępka (nawet o tym nie pomyślałam sama), miałam jedno opakowanie podpasek Bella Mama, a ona mówi że 3 to minimum

Stary 2017-04-20, 20:53   #3192
poli230
Zadomowienie

Ja z laktatorem wstrzymuje się na po porodzie. Zobaczymy jak się sprawy będą miały

Stary 2017-04-20, 21:18   #3193
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Nie biorę tego materaca, wolę nowy, to jest tanie i psuje mi całą koncepcję zamówienia na allegro. I również z mężem doszliśmy do wniosku, że to niehigieniczne nawet dla drugiego dziecka byśmy kupowali nowy,a stary do kosza.

Ja chciałam ręczny na początek, gdyby się sprawdził kupiłabym elektryczny, ale siostra odradziła oba. Powiedziała, żeby kupić ewentualnie po porodzie jeśli będzie potrzebny.
Moim zdaniem dobra decyzja
No właśnie ja bym chciała na pewno wyjść z domu bez dziecka i wtedy odciągnięty pokarm jest niezbędny więc o ile będę mogła karmić to na pewno będę musiała kupić
Cytat:
Ogólnie całe zamówienie jakie przygotowałam z gemini dałam do przejrzenia siostrze i np. wyrzuciłam nakładki na piersi, laktator, aspirator do nosa. Majtki poporodowe mówiła żeby wziąć te wielorazowe bo jednorazówki są z dziwnego materiału. Doradziła alantan - tani, a dobry, gaziki do przemywania pępka (nawet o tym nie pomyślałam sama), miałam jedno opakowanie podpasek Bella Mama, a ona mówi że 3 to minimum
czemu nakładki na piersi wyrzuciłaś? i aspirator do nosa? moim zdaniem to potrzebne rzeczy, ale nie znam się
O tych gaciach wielorazowych też czytałam, że lepsze no i najlepiej rozmiar większe. Z pępkiem to chyba każdy inaczej, większość chyba poleca octenisept
Podpaski bella mama, podobno 10 starcza na dobę więc akurat wychodzi 3 opakowania

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Ja z laktatorem wstrzymuje się na po porodzie. Zobaczymy jak się sprawy będą miały

no właśnie nie wiem już co robić. Czytam dobre opinie o Mendeli, ale cena to przegięcie jak dla mnie. Może faktycznie się wstrzymać
Stary 2017-04-20, 21:35   #3194
NaamaH6669
Rozeznanie

Dziewczyny z doświadczenia - spirytus do pępka a nie octanisept, naprawdę dużo dłużej się goi, a po spirytusie raz dwa kikut odpada.
Laktator polecam 2w1 - ja mam Lovi Prolactis - to i elektryczny i ręczny. Naprawdę niezastąpiona rzecz chyba ze nie macie zamiaru wyjść bez dziecka do utrzymania i podkręcania laktacji naprawdę przydatny

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

A i bez aspiratora do nosa nie wyobrażam sobie życia z dzieckiem, do tej pory używam przy Stasiu a ma ponad 2 lata

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 21:44   #3195
ania_mala
Zadomowienie

Fakt,u nas 2 tygodnie psikania octaniseptem nie pomogło, a po 2 posmarowaniach spirytusem kikut odpadł. Laktator mam i ręczny i elektryczny z campol baby i jest ok. Baaaardzo mi pomagały. A katarek to przy przeziębieniu u nas rzecz konieczna. Tak jak bezdotykowy termometr

ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 21:47   #3196
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja bym chciała na pewno wyjść z domu bez dziecka i wtedy odciągnięty pokarm jest niezbędny więc o ile będę mogła karmić to na pewno będę musiała kupić

czemu nakładki na piersi wyrzuciłaś? i aspirator do nosa? moim zdaniem to potrzebne rzeczy, ale nie znam się
O tych gaciach wielorazowych też czytałam, że lepsze no i najlepiej rozmiar większe. Z pępkiem to chyba każdy inaczej, większość chyba poleca octenisept
Podpaski bella mama, podobno 10 starcza na dobę więc akurat wychodzi 3 opakowania

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

no właśnie nie wiem już co robić. Czytam dobre opinie o Mendeli, ale cena to przegięcie jak dla mnie. Może faktycznie się wstrzymać
Ja też będę chciała wychodzić bez dziecka, ale pewnie nie wyjdę od razu, także jeśli uda mi się karmić to wtedy kupię laktator i pojemniki do przechowywania
Siostra mówi, że te nakładki rzadko której pasują, a w razie czego w sklepiku w szpitalu są w nie zawyżonej cenie Co do aspiratora, mówi że nigdy tego nie używała i jej dzieci tego nie potrzebowały i też lepiej się wstrzymać. Moja mama mówi że też to niepotrzebne sama nie wiem już.
Do pępka mam octanisept tylko do przetarcia gaziki
No i właśnie mówiła, że jedno opakowanie podpasek na dobę jej szło.

Stary 2017-04-20, 21:55   #3197
ania_mala
Zadomowienie

Podpaski faktycznie sie przydają, u mnie szpital zapewniał,ale w domu tez szły jak wodapóźniej przerzucilam się na grubsze nieporodowe. Bezzapachowe,zeby nie podrazniac ran. Octanisept przydawal mi się tez do psikania rany, a i teraz na różne 'kuku"pomagaMarta przez nakładki jeść nie chciała,mozesz tez nie mieć żadnych problemów z karmieniem, wiec to spokojnie po porodzie mozna kupić.no ale aspirator do niska to wielkie ułatwienie. Nie sprawdził sie u nas ten do ust, ale podłączony do odkurzacza super. Minuta i po sprawie

Stary 2017-04-20, 21:59   #3198
NaamaH6669
Rozeznanie

Nakładki do karmienia powinno się stosować po konsultacji u doradcy laktacyjnego.
Podpaski idą jak woda.
Aspirator to must have. Są różne typy my na początku mieliśmy taki ustny, potem kupiłam elektryczny, katarek do odkurzacza tez jest bardzo polecany. Jak maluch się meczy z katarem, na początku może mieć po prostu resztki wydzieliny po wodach płodowych. Inaczej ten katar się nie wydostanie.

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 22:05   #3199
marttb
Zakorzenienie

No ja tego do ust sobie nie wyobrażam mieć a w domu odkurzacza się jeszcze nie dorobiliśmy
Naama - no właśnie czytałam o tych resztkach wydzieliny i go wrzuciłam, ale poźniej wyrzuciłam

Męczę Was tą wyprawką, ale jeszcze chwilę pomęczę i dam spokój, bo już temat będzie zamknięty.
Po pierwsze - witaminy kupię w zależności co mi powiedzą w szpitalu/albo co poradzi położna. Ale czytałam że warto mieć kropelki espumisan, jakieś czopki glicerynowe czy z tym również wstrzymać się do po porodzie?
Po drugie, urzekła mnie taka wanienka http://allegro.pl/wanienka-kwadratow...090689400.html , jak myślicie, sprawdzi się?

Stary 2017-04-20, 22:30   #3200
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Darmowa dostawa jest od zamówienia powyżej 299zł, ale przy płatności z góry. Ja płaciłam za pobraniem to musiałam dopłacić 7,99zł. Z pieluch jestem zadowolona, ale ważne żeby sprawdzić gramaturę. Absolutnie nie brać ani tetrowych ani flanelowych 115g/m2 - w sklepach stacjonarnych tylko takie widziałam Ja tetrowe wzięłam 140g/m2 (dokładnie te: https://www.aptekagemini.pl/weber-pi...-1-sztuka.html) a flanelowe 175g/m2 (https://www.aptekagemini.pl/weber-pi...80cm-5szt.html). No i wiadomo chciałam większy rozmiar. Mama mówi, że 19 pieluch jeśli nie mam zamiru używać ich jako pampersów spokojnie mi starczy Trochę mi źle, że mam 15 białych, a nie jakieś kolorowe/wzorzyste, ale te co spełniały moje kryteria akurat były tylko białe.
To do czego Ci te pieluchy? duzo ich, ale przydadzą się jeszcze do odpieluchowywania. Ja uzywalam gladkich jako podkladka na przewijak, do wozka kolorowych. Mam 10 gladkich i 5 kolorowych. A najbardziej się sprawdziła bambusowa. Flaneli nie kupowałam.

Masakra z tymi zakupami. Tyle rzeczy jest potrzebnych. Ja sporo mam, a i tak muszę jeszcze wydac ok. 1000-1500zł na wozek, kolyskę, wanienkę, chustę, kruzelę i jakies ☠☠☠☠☠☠☠ki do szpitala. Hmm, chociaz mam tyle czasu, ze jak poszperam na olx, to moze mi się uda zamknąć w 1000

Maluchna, życzę Ci, zeby z tatą się ulozyło tak jak marzysz, zeby doczekał porodu. Myślę, ze ratujesz go tą ciążą i to go na pewno motywuje.

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 23:30   #3201
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:

Co do laktatora, to miałam sporo. Najpierw jakiś stary medeli, ale do bani był, potem taki zwykły z apteki Laktoplus czy jakoś tak, potem kupiłam elektryczny firmy BabyOno, ale nie polecam. U mnie się nie sprawdził. W końcu trafiłam na ręczny Aventu i to był dla mnie strzał w 10.
Słyszałam, że sporo osób poleca też medela mini Electric, ale sama nie miałam okazji przetestować.

Dzisiaj też byłam u endo. Miałam biopsje guzka, ale mam nadzieję, że to tylko pro forma.
A co masz? Niedoczynność, czy nadczynność? Ja mam niedoczynność i Hashi.

Cytat:

Co do kapturkow, to używałam, bo mam beznadziejne sutki, ale ogólnie średnio to wspominam.
Aspirator miałam "ustny", ale mocno zastanawiam się nad katarkiem przy drugim dziecku. Sporo osób poleca.
Podkładów używałam chyba tylko w szpitalu, a potem te wielkie podpaski bella, majciochy polecam wielorazowe Hartmana. Nawet w domu je używałam.
Pępek i ranę psikałam octaniseptem. Odpadł z tego co pamiętam po ok. 12 dniach.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 08:25   #3202
maluchna30
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Później napiszę więcej, a teraz tylko tyle, że mi się od rana jakaś płacząca włączyła. 😢 Któraś też tak dzisiaj ma?
Stary 2017-04-21, 08:35   #3203
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Hej dziewczyny! Później napiszę więcej, a teraz tylko tyle, że mi się od rana jakaś płacząca włączyła. 😢 Któraś też tak dzisiaj ma?
Ja tez tak ostatnio miałam

Stary 2017-04-21, 08:38   #3204
maluchna30
Zadomowienie

BLOND a może to jakieś wyże/ niże pogodowe? 😉
Stary 2017-04-21, 08:39   #3205
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Czasem są takie dni. Zjedz trochę czekolady, albo zrób sobie jakąś smaczna herbatkę, może choć na chwilę pomoże

Stary 2017-04-21, 08:43   #3206
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Aniołek tez miałam reczny laktator Avent i był wystarczający. Niestety moje dziecko nie chciało butelki, więc byłam uziemiona w domu :/

Katarek to must have! Mam juz drugi, bo jeden się rozleciał po 2 latach. Zwykły tez warto mieć, gdy np. maluch usypia nie chcecie go rozbudzic odkurzaczem.

Warto tez kupic sobie zel do sutków i zabrac do szpitala. A jak to pierwszy poród to dobrze miec w razie czego laktator i nakładki na sutki.

W szpitalach jest dostępna lignina, wiec nie trzeba az tyle tych podkładów brac.

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 08:55   #3207
ania_mala
Zadomowienie

I u mnie dziś depresyjny nastrój.na pewno pogoda jest winna. Najchętniej spedzilabym dzień pod kocem z herbatka i serialami,ale Marta nie daje odpocząć.Wczoraj ta moja lobuzica skończyła rok. Pamiętam jak w szpitalu zamiast spać lub czytać godzinami sie na nia wpatrywalama niedługo wszystkie bedziemy patrzeć na nasze cuda

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

O tak, lanolina lub inna maść koniecznie. Mój wisielec ssal całą dobę, na szczęście w szpitalu poratowali maściamiMaltan, Bepampten, Lanolina przynoszą ulgę na zmasakrowane sutki.

Stary 2017-04-21, 09:35   #3208
juka_juka
Wtajemniczenie

Ale się rozpisałyście😊 Ja wczoraj zaczelam tworzyć listę.I dotarło do mnie że jestem zielona w temacie.Nie mam pojęcia co kupić bo wszędzie czytam że każdemu sprawdzilo się co innego.Dziewczyny miałam erotyczny sen że aż się obudziłam.I po orgazmie zauważyłam dzwny krzywy twardy brzuch.W tym miejscu gdzie jest mala.Nic nie bolało ani nic.Czy to normalne?Po tej ostatniej akcji trochę za bardzo się wsłuchuje w organizm i zaczynam schizowac.Ogólnie brzuch mam taki twardszy z tej str gdzie jest mala ale lekarz stwierdził ze macica mięciutka.I sama już nie wiem.Czasami mam ochotę zapaść w sen i obudzić się na poród.Ostatnio nawet mężowi się wypłakałam że boje się że przeocze jakieś niepokojące objawy.Mam za dużo czasu po prostu i za dużo myślę.Mala od kilku dni tak szaleje a mi się japa cieszy.Wczoraj słuchałam muzyki i ona chyba razem ze mną bo strasznie zaczęła kopać.A w momentach ciszy nie kopała wcale😊
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 09:48   #3209
Asik1604
Zadomowienie

U mnie kiepski nastrój od Świąt, z małymi przejaśnieniami.
Moje dziecko mnie pociesza, tak ją kocham, że nie wyobrażam sobie życia bez niej, mąż sobie ze mnie żartuje i zwala na hormony co mnie jeszcze bardziej dołuje

A dzisiaj mi się śniło, że urodziłam ślicznego różowiutkiego bobaska po trzech miesiącach ciąży i karmiłam piersią, chyba mi odbija

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 09:51   #3210
_kornelia
Rozeznanie

Cytat:
Dużo sił Maluchna

Marta pisz, pisz o tych swoich zakupach. Zrobię sobie listę potrzebnych rzeczy

Jaki materacyk kupujecie? Czytałam, że w jakichś robaki się zalegają, tylko nie pamiętam teraz w jakich.

Aspirator miałam doustny. Nie obrzydzał mnie Ten podłączany do odkurzacza mnie przeraża. Nakładki kupię po porodzie, jak będzie potrzeba. Tak samo laktator. Tylko wcześniej zastanowię się jaki, żebym po konkretny model mogła męża wysłać.

_kornelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości