Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-21, 09:53   #451
magia_to_ja
Madi

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Spoko ja jutro mam zamiar stanąć na wagę ale się boję, u mnie napewno będzie od początku jakieś 7-8 kg a może i 9 na plusie, z tym , że ja widzę, że moje uda i pośladki są dużo większe jak przed ciążą no i biust najbardziej niestety mnie niepokoi ten tłuszczyk na udach, w Święta siedziałam w jeansach w Kościele i byłam zszokowana, jakie mam grubaśne uda

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Pytanie z innej beczki, aby rezerwacja w multikinie mi nie przepadła to ile wcześniej minut muszę się zgłosić do kasy po bilet???

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 09:53   #452
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Nie martw sie tak tymi kg, znam dziewczynę co przytyła w ciazy prawie 30 kg i pol roku po porodzie mniej ważyła niż przed ciąża. Jej waga ponad 90 wskazywała i dziecko pomogło jej to zgubić. Jak wrócisz do domu po porodzie to juz masz około 9 kg.mniej a znam dziewczyny co 12-13kg zostawiały w szpitalu.

Wysłane za pomocą mTalk

Ja jestem takim przypadkiem Do porodu szlam ważąc 83 kilo w maju, w grudniu ważyłam 49 kg

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 10:01   #453
magia_to_ja
Madi

Pani pierożkowa, cześć masz może jakieś nowe info nam do przekazania na temat neurologicznego rozwoju niemowląt?? Bo pamiętam, że robiłaś kurs jestem zakręcona w tym temacie i chętnie pogłębiłabym swoją wiedzę

Stary 2017-04-21, 10:40   #454
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Ja miałam ambitne plany przeczytać kilka motywacyjnych książek, ale nie idzie mi to wcale i w ogóle, zamiast tego czytam o noworodkach i wyprawkach
Ja tez miałam wiele planów, a koniec końców czytam praktycznie tylko o sprawach noworodków,porodów,karmie nia i wyprawki😊 jeszcze jestem takim typem, że wydaje mi się, że i tak za mało zglebiam te tematy😊
Cytat:
Pani pierożkowa, cześć masz może jakieś nowe info nam do przekazania na temat neurologicznego rozwoju niemowląt?? Bo pamiętam, że robiłaś kurs jestem zakręcona w tym temacie i chętnie pogłębiłabym swoją wiedzę
Tez chętnie poczytam😊

Aneta umknal mi do cytowania twój post, ale ja też już mam 9kg na plusie. A ty zaczynałam z niższej wagi, niż ja😉 Zgubimy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 10:47   #455
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
Jestem juz po połówkowych, mam łożysko przodujące, chyba sie załamie 4 miesiące leżenia i nic nie robienia
co powiedział lekarz? jest szansa, że się cofnie? kompletnie się nie znam na przodującym łożysku. trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i gratuluję syneczka
Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Ja po wyjeździe do Łodzi jestem wykończona USG ani badania nie miałam. Profesor przejrzał wyniki i okazało się, że bardzo się pogorszyły po odstawieniu leków. Te zakrzepicowe trochę się rozjechały, ale mocno podskoczyła liczba komórek bójczych i rozsypały się wyniki immunologiczne. Profesor powiedział, że na tym etapie już nic się z tym nie robi, jedynie może mi zwiększyć dawki leków przeciwzakrzepowych. Pobrali mi znów krew do badań i mam dzwonić za 3 tygodnie. Jeśli nadal będą takie kiepskie wyniki, to zwiększymy dawki leków. A zastrzyki przeciwzakrzepowe muszę brać też przez cały okres połogu. Muszę raz na 3-4 tygodnie badać oprócz morfologii APTT i d-dimery
jesteś mega dzielna przykro mi, że jednak nadal kłucie
Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Nikt nie skomentuje mojej wypraweczki?
Dajcie znać, co byście dodały albo wyrzuciły
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
co do ilości ubranek to ciężko doradzić, każda ma inne preferencje. ja napiszę jak to bywa u mnie właściwie body na ramiączkach nie kupuję, pozostałe na 50/56 tylko kopertowe bo pozostałe to dla mnie gehenna z zakładaniem przy takim mikroludku niedrapek nie kupuję, jak się przycina paznokcie to krzywdy sobie nie zrobi a jak pisała judka dotyk to na początku najważniejszy zmysł poznawczy dla malucha. nigdy w życiu nie obcinałam paznokci maluchowi, zawsze robi to mój mąż, nawet noworodkom w rodzinie (tak się niektórzy boją na początku) i robi to cążkami o smoczkach, śliniakach i zestawach do jedzenia nie myślę na razie bo to jeszcze trochę, gryzaki i grzechotki to zawsze drobiazgi, które przynoszą goście, termoforu nigdy nie miałam, jeśli chodzi o kosmetyko do pielęgnacji to temat rzeka. poza tym moim zdaniem im mniej kosmetyków tym lepiej. i każde dziecko ma inną skórę i inne potrzeby. a tormentiol do czego? ja nie lubię kapci w szpitalu, jakoś wydają mi się niehigieniczne wolę klapki nie korzystam z wkładek do wanienki, zwyczajnie nie potrzebuję, termometru też, ale tu rozumiem, że na początek pomaga ogarnąć kąpiel, zamiast nosidełka będę miała chustę, ze względu na korzyści rozwojowe pozostałych pozycji z serii inne nie komentuje bo tu wiadomo, że każdy potrzebuję czegoś innego. i pamiętaj, że ja piszę tylko na podstawie swojego doświadczenia i wiedzy, w żadnym razie nie uważam, że to jedynie słuszne wybory
Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
My tez dziś po wizycie. Zarówno u mnie jak i u Szymka wszystko ok. Tylko waga mnie przeraziła bo mam już 7ke z przodu, wychodziłoby ze prawie 9 kg już przytyłam
to tak jak ja, też mam 9 na plusie
Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Jestem załamana ta waga. Nigdy tyle nie ważyłam. Teraz jest największy przyrost wagi. Boje się ze się na 80 kg zatrzymam a potem ni cholery tego nie zrzucę mam prawie 9 kg na plusie
zrzucimy razem, nie ma innego wyjścia
Cytat:
Judka co najlepiej przygotować na taki posiłek poporodowy? Jestem ogromnym łasuchem i zastanawiam się co przygotować ??
ja biorę wodę i batonika na "po", jakoś nie przewiduję długiego porodu, mam nadzieję
Cytat:
Spoko ja jutro mam zamiar stanąć na wagę ale się boję, u mnie napewno będzie od początku jakieś 7-8 kg a może i 9 na plusie, z tym , że ja widzę, że moje uda i pośladki są dużo większe jak przed ciążą no i biust najbardziej niestety mnie niepokoi ten tłuszczyk na udach, w Święta siedziałam w jeansach w Kościele i byłam zszokowana, jakie mam grubaśne uda
też mam grubaśne uda, czekam niecierpliwie na piękną pogodę, wtedy kupię sobie jakieś 2 maxi spódnice i jakoś będę się lepiej czuła jak nie będę oglądać swoich ud i tyłka
Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja jestem takim przypadkiem Do porodu szlam ważąc 83 kilo w maju, w grudniu ważyłam 49 kg
jesteś wielkim pocieszeniem dla nas tylko ty jesteś fit mama, ja ćwiczę 2xtygodniowo

dziś mam wizytę na 16.30 i nie wiem jak to się stało, ale teściowa się uparła, że odbierze dziewczynki ze szkoły, a mąż rano zabrał całą 3 i rozwiózł pierwszy raz tak miałam, że rano poleniuchowałam i nikt się nie kręcił i nic nie chciał zjadłam śniadanie i idę po kawkę, nadal w piżamie, cieszę się jak dziecko
Stary 2017-04-21, 11:03   #456
judkama
Zakorzenienie

Itakasia dobrze, ze zauważyłaś.
Absolutnie nie używamy tormentiolu!!! zawierapochodna kwasu borowego który jest toksyczny i zakazany do używania u niemowląt i małych dzieci!!!
Wchłania sie przez uszkodzona skórę. To samo sie tyczy aphtinu do pleśniawek.
Jest zamiennik bez czteroboranu - tormentalum lub inna maść pięciornikowa.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 11:07   #457
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Absolutnie nie używamy tormentiolu!!! zawierapochodna kwasu borowego który jest toksyczny i zakazany do używania u niemowląt i małych dzieci!!!
fakt, to świństwo! niestety nawet w aptekach proponują czasami sama się z tym spotkałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 11:09   #458
diablica80
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Cytat:
Podpisuje się pod tym Też nie zauważyłam.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

U młodego na skórę i problemy skórne super sprawdza się dobrej jakości masło shea / karite. Polecam

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 11:20   #459
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
fakt, to świństwo! niestety nawet w aptekach proponują czasami sama się z tym spotkałam
Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Podpisuje się pod tym Też nie zauważyłam.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

U młodego na skórę i problemy skórne super sprawdza się dobrej jakości masło shea / karite. Polecam

Ano, wczoraj tez nie zauwazyłam. Jednak co człek slepy to slepy

Małej skóra się znów super poprawiła, zero suchosci czy mini krostek. Kąpie sie maksymalnie 2 razy w tygodniu, czasem raz. Nie licze podmywania czy mycia rak oczywiscie
Podejrzewam, ze jednak cos zjada w przedszkolu zakazanego, bo im dłuzej w domciu jest tym lepiej. Trzeba znów śledztwo przeprowadzić z intendentką.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-21, 11:20   #460
itakasia
Zakorzenienie

my jutro idziemy na 18tkę chrześniaczki mojego męża, moja pierwsza chrześniaczka już od kilku lat pełnoletnia, czekamy na wesele jak sobie pomyślę o siedzeniu w lokalu na krzesełku to mnie wszystko boli, a impreza do nocy z tańcami. jedyna sofa w części barowej, trudno się mówi a w niedzielę rocznica ślubu moich rodziców, też w lokalu, moja biedna kość ogonowa
Stary 2017-04-21, 11:23   #461
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Małej skóra się znów super poprawiła, zero suchosci czy mini krostek. Kąpie sie maksymalnie 2 razy w tygodniu, czasem raz. Nie licze podmywania czy mycia rak oczywiscie
Podejrzewam, ze jednak cos zjada w przedszkolu zakazanego, bo im dłuzej w domciu jest tym lepiej. Trzeba znów śledztwo przeprowadzić z intendentką.
Tez kąpie 2 razy w tygodniu. Rączki, doopka, stopy - codziennie - wiadomo Śmiejemy się na brudasa skóra lepsza niż na czyściocha

Młody też coś ostatnio trochę wysypki zalapał - tylko on z babciami i z nami jest więc nie wiem od czego. Ząbkuje mocniej wiec może to i to...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 11:38   #462
magia_to_ja
Madi

Ja za małego co upadlam i lała się krew to najpierw woda utleniona a później tormentiol no i tak jakoś żyję, ale będę miała na myśli aby w przyszłości unikać tego bubla

Stary 2017-04-21, 11:39   #463
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Tez kąpie 2 razy w tygodniu. Rączki, doopka, stopy - codziennie - wiadomo Śmiejemy się na brudasa skóra lepsza niż na czyściocha

Młody też coś ostatnio trochę wysypki zalapał - tylko on z babciami i z nami jest więc nie wiem od czego. Ząbkuje mocniej wiec może to i to...

No ba, brudaski górą
Malej nagle zaczęła skóra pękać na dłoniach jak brzoza zaczęła pylic, szybko wsio z jabłkami musielismy odstawic. Teraz luzik. Oszalec idzie z tymi jej alergiami, mam tylko nadzieję, że nowe nie dojdą a stare pójda zapomnienie

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-21, 11:44   #464
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Wielkie brawa dla ciebie tez mam zamiar ważyć mniej niż przed ciaza ale wyjdzie w praniu

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 11:48   #465
judkama
Zakorzenienie

Dobra, lecę do rosska odebrac zakupki

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-21, 11:49   #466
crescent
Zakorzenienie

Itaksia to szykuje Ci sie imprezowy weekend

Stary 2017-04-21, 12:16   #467
admirable
Zakorzenienie

cesarskei ciecie
właśnie przeglądam Twoją listę wyprawkową i tworzę własną
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 12:27   #468
judis
Zadomowienie

moja lista od wczoraj nabrała kolorów

mówicie że ciuszków za mało mam?
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 12:51   #469
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
Jestem juz po połówkowych, mam łożysko przodujące, chyba sie załamie 4 miesiące leżenia i nic nie robienia
współczuję Ci bardzo. Z łóżka też można robić mnóstwo rzeczy, najlepiej się wydaje polecenia dasz radę!

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Ja po wyjeździe do Łodzi jestem wykończona USG ani badania nie miałam. Profesor przejrzał wyniki i okazało się, że bardzo się pogorszyły po odstawieniu leków. Te zakrzepicowe trochę się rozjechały, ale mocno podskoczyła liczba komórek bójczych i rozsypały się wyniki immunologiczne. Profesor powiedział, że na tym etapie już nic się z tym nie robi, jedynie może mi zwiększyć dawki leków przeciwzakrzepowych. Pobrali mi znów krew do badań i mam dzwonić za 3 tygodnie. Jeśli nadal będą takie kiepskie wyniki, to zwiększymy dawki leków. A zastrzyki przeciwzakrzepowe muszę brać też przez cały okres połogu. Muszę raz na 3-4 tygodnie badać oprócz morfologii APTT i d-dimery
Tyle przeszłaś, że wydawało by się że powinnaś już mieć ciążę bezproblemową do końca a tu dalej. Ale dasz radę, dzielna dziewczyna jesteś

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Nikt nie skomentuje mojej wypraweczki?
Dajcie znać, co byście dodały albo wyrzuciły
Ja skomentuję, pobrałam ją sobie i bardzo Ci dziękuję za wrzucenie innego komentarza po kompletnie zielonej mamuśce spodziewać się nie możesz

Cytat:
Jeśli masz rogala do spania to poduszka do karmienia nie będzie potrzebna.
Dobrze, że piszesz bo mam rogala ale zamierzałam kupić jeszcze do karmienia. Wygodnie jest z takim dużym rogalem?

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
O tym ze mialam leciec na l4 z angolem ostro nie wspominam bo po co... ciagle mam co robic.. nie kumam tego..bo jak pracowalam to mialam czas i na angola i na silke i na wiele rzeczy a teraz to az wstyd. Poza pierwszym dniem l4 gdzie siedzialam sparalizowana przerazeniem ze to juz reszta dni mi mija migiem w sumie na niczym takim
całe życie sobie powtarzałam, że będąc ciąży opanuję angielski perfect a tymczasem nawet książki żadnej nie otworzyłam

Dziewczyny dziękuję za uświadomienie bo byłam pewna, że w lecie ubiorę Małego tylko w bodziaki na krótki rękaw a tu jakieś koszulki mi nagle wyskakują

P.S. Byłam na glukozie, żyję. A teraz idę się najeść bo jak odbiorę wyniki po 14 to może się okazać post. Jakieś kiepskie przeczucia mam...
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 12:52   #470
judis
Zadomowienie

właśnie pożarłam wielkiego hamburgera i nawet nie czuje się super pełna
Stary 2017-04-21, 12:55   #471
admirable
Zakorzenienie

ja idę jutro na glukozę i zabieram ze sobą męża bo sama to się przecież zanudzę :P
Stary 2017-04-21, 12:58   #472
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
ja idę jutro na glukozę i zabieram ze sobą męża bo sama to się przecież zanudzę :P
Ja idę w przyszłym tygodniu i też zabieram męża, mi gin poradziła żebym nie szła sama.

Stary 2017-04-21, 12:59   #473
oriane
Rozeznanie

Moja waga łazienkowa łże. Pokazała mi, że przytyłam 1.4kg w ciągu 24h. Najpierw waga prawie stała w miejscu, a teraz takie tragedie pokazuje. Nie zhadzam się

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 13:00   #474
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Moja waga łazienkowa łże. Pokazała mi, że przytyłam 1.4kg w ciągu 24h. Najpierw waga prawie stała w miejscu, a teraz takie tragedie pokazuje. Nie zhadzam się

A to kłamczucha z tej wagi

Stary 2017-04-21, 13:07   #475
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
właśnie pożarłam wielkiego hamburgera i nawet nie czuje się super pełna
Ja zazwyczaj obiad poprawiam czymś jeszcze łączę się z Tobą w nienajedzeniu

Cytat:
Mi się trafiły inne ciężarówki, poza tym miałam książkę. Ale z mężem luksusowo będziesz miała

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Wyrzucić, waga do ukarania
Stary 2017-04-21, 13:22   #476
admirable
Zakorzenienie

Ale te wagi to chyba się zbuntowały, moja najbardziej ze wsyzstkich. Pobiłam wszelkie rekordy tutaj i już mam +11 kg. W poniedziałek mam wizytę i ma iść ze mną mąż, chyba się spalę ze wstydu przy ważeniu. Co prawda jem ile się da, aż sama się dziwie, że mam takie możliwości. Mama nadizeję, ze jest to uwarunkowane genetycznie i schudnę jak moja siostra (bo tyła równie ekspresowo) ale po 3 miesiącach nikt nie powiedziałby, że keidykolwiek była w ciąży... wierzę w siłę genów
Stary 2017-04-21, 13:26   #477
oriane
Rozeznanie

Ja wiem, że będę tyła i będę duża okrąglutka, ale w 1 dzień 1,4kg to trochę przesada. Może to zatrzymanie wody i wzdęcia 😁😁😁

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 13:28   #478
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Ale te wagi to chyba się zbuntowały, moja najbardziej ze wsyzstkich. Pobiłam wszelkie rekordy tutaj i już mam +11 kg. W poniedziałek mam wizytę i ma iść ze mną mąż, chyba się spalę ze wstydu przy ważeniu. Co prawda jem ile się da, aż sama się dziwie, że mam takie możliwości. Mama nadizeję, ze jest to uwarunkowane genetycznie i schudnę jak moja siostra (bo tyła równie ekspresowo) ale po 3 miesiącach nikt nie powiedziałby, że keidykolwiek była w ciąży... wierzę w siłę genów
Kochaniutka dobijam do +12 więc wybacz ale pierwsze miejsce jest moje w dalszym ciągu a jem oszczędnie, tj nie jem słodyczy
Stary 2017-04-21, 13:49   #479
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Judkama i Itakasia, DZIĘKI!!!!! Tormentiol znalazłam w jakiejś internetowej wyprawce z cyklu "Apteczka dla noworodka"... Już wyrzucam.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:

Hehe Z Twoim wzrokiem wszystki w porządku - to moja nocna inwencja twórcza dodała do listy "apteczne" elementy wyprawki ze specjalistycznych wskazań internetowych Bez Was bym zginęła z tą materią.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:

Judis, a za tymi markami w majkach poporodowych i wkładkach laktacyjnych kryje się jakiś research? Bo chętnie zgapię, jeśli okaże się, że z jakichś powodów te brandy są lepsze Ilość ciuszków to chyba indywidualna kwestia. Ja mam wredną pralkę, raczej nie będę jej wymieniać przed porodem i wolę jej nie przeciążać za często.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 13:54   #480
admirable
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Kochaniutka dobijam do +12 więc wybacz ale pierwsze miejsce jest moje w dalszym ciągu a jem oszczędnie, tj nie jem słodyczy
aż mi lepiej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości