|
|
#451 |
|
Madi
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
Spoko ja jutro mam zamiar stanąć na wagę ale się boję, u mnie napewno będzie od początku jakieś 7-8 kg a może i 9 na plusie, z tym , że ja widzę, że moje uda i pośladki są dużo większe jak przed ciążą no i biust
najbardziej niestety mnie niepokoi ten tłuszczyk na udach, w Święta siedziałam w jeansach w Kościele i byłam zszokowana, jakie mam grubaśne uda ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Pytanie z innej beczki, aby rezerwacja w multikinie mi nie przepadła to ile wcześniej minut muszę się zgłosić do kasy po bilet???
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem takim przypadkiem Do porodu szlam ważąc 83 kilo w maju, w grudniu ważyłam 49 kg
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#453 |
|
Madi
|
Pani pierożkowa, cześć
masz może jakieś nowe info nam do przekazania na temat neurologicznego rozwoju niemowląt?? Bo pamiętam, że robiłaś kurs jestem zakręcona w tym temacie i chętnie pogłębiłabym swoją wiedzę
|
#454 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Aneta umknal mi do cytowania twój post, ale ja też już mam 9kg na plusie. A ty zaczynałam z niższej wagi, niż ja😉 Zgubimy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#455 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przykro mi, że jednak nadal kłucie![]() Cytat:
właściwie body na ramiączkach nie kupuję, pozostałe na 50/56 tylko kopertowe bo pozostałe to dla mnie gehenna z zakładaniem przy takim mikroludku niedrapek nie kupuję, jak się przycina paznokcie to krzywdy sobie nie zrobi a jak pisała judka dotyk to na początku najważniejszy zmysł poznawczy dla malucha. nigdy w życiu nie obcinałam paznokci maluchowi, zawsze robi to mój mąż, nawet noworodkom w rodzinie (tak się niektórzy boją na początku) i robi to cążkami o smoczkach, śliniakach i zestawach do jedzenia nie myślę na razie bo to jeszcze trochę, gryzaki i grzechotki to zawsze drobiazgi, które przynoszą goście, termoforu nigdy nie miałam, jeśli chodzi o kosmetyko do pielęgnacji to temat rzeka. poza tym moim zdaniem im mniej kosmetyków tym lepiej. i każde dziecko ma inną skórę i inne potrzeby. a tormentiol do czego? ja nie lubię kapci w szpitalu, jakoś wydają mi się niehigieniczne wolę klapkiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziś mam wizytę na 16.30 i nie wiem jak to się stało, ale teściowa się uparła, że odbierze dziewczynki ze szkoły, a mąż rano zabrał całą 3 i rozwiózł zjadłam śniadanie i idę po kawkę, nadal w piżamie, cieszę się jak dziecko
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Itakasia dobrze, ze zauważyłaś.
Absolutnie nie używamy tormentiolu!!! zawierapochodna kwasu borowego który jest toksyczny i zakazany do używania u niemowląt i małych dzieci!!! Wchłania sie przez uszkodzona skórę. To samo sie tyczy aphtinu do pleśniawek. Jest zamiennik bez czteroboranu - tormentalum lub inna maść pięciornikowa. |
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama się z tym spotkałam
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie zauważyłam.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- U młodego na skórę i problemy skórne super sprawdza się dobrej jakości masło shea / karite. Polecam Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Małej skóra się znów super poprawiła, zero suchosci czy mini krostek. Kąpie sie maksymalnie 2 razy w tygodniu, czasem raz. Nie licze podmywania czy mycia rak oczywiscie ![]() Podejrzewam, ze jednak cos zjada w przedszkolu zakazanego, bo im dłuzej w domciu jest tym lepiej. Trzeba znów śledztwo przeprowadzić z intendentką. |
||
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
my jutro idziemy na 18tkę
chrześniaczki mojego męża, moja pierwsza chrześniaczka już od kilku lat pełnoletnia, czekamy na wesele jak sobie pomyślę o siedzeniu w lokalu na krzesełku to mnie wszystko boli, a impreza do nocy z tańcami. jedyna sofa w części barowej, trudno się mówi a w niedzielę rocznica ślubu moich rodziców, też w lokalu, moja biedna kość ogonowa
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmiejemy się na brudasa skóra lepsza niż na czyściocha Młody też coś ostatnio trochę wysypki zalapał - tylko on z babciami i z nami jest więc nie wiem od czego. Ząbkuje mocniej wiec może to i to... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#462 |
|
Madi
|
Ja za małego co upadlam i lała się krew to najpierw woda utleniona a później tormentiol no i tak jakoś żyję, ale będę miała na myśli aby w przyszłości unikać tego bubla
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malej nagle zaczęła skóra pękać na dłoniach jak brzoza zaczęła pylic, szybko wsio z jabłkami musielismy odstawic. Teraz luzik. Oszalec idzie z tymi jej alergiami, mam tylko nadzieję, że nowe nie dojdą a stare pójda zapomnienie |
|
|
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Itaksia to szykuje Ci sie imprezowy weekend
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
cesarskei ciecie
właśnie przeglądam Twoją listę wyprawkową i tworzę własną
|
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
moja lista od wczoraj nabrała kolorów
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing mówicie że ciuszków za mało mam? |
|
|
|
#469 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dasz radę! Cytat:
Cytat:
innego komentarza po kompletnie zielonej mamuśce spodziewać się nie możesz Cytat:
Cytat:
Dziewczyny dziękuję za uświadomienie bo byłam pewna, że w lecie ubiorę Małego tylko w bodziaki na krótki rękaw a tu jakieś koszulki mi nagle wyskakują P.S. Byłam na glukozie, żyję. A teraz idę się najeść bo jak odbiorę wyniki po 14 to może się okazać post. Jakieś kiepskie przeczucia mam... |
|||||
|
|
|
#470 |
|
Zadomowienie
|
właśnie pożarłam wielkiego hamburgera i nawet nie czuje się super pełna
|
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
ja idę jutro na glukozę i zabieram ze sobą męża bo sama to się przecież zanudzę :P
|
|
|
|
#472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#473 |
|
Rozeznanie
|
Moja waga łazienkowa łże. Pokazała mi, że przytyłam 1.4kg w ciągu 24h. Najpierw waga prawie stała w miejscu, a teraz takie tragedie pokazuje. Nie zhadzam się
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#475 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja zazwyczaj obiad poprawiam czymś jeszcze
łączę się z Tobą w nienajedzeniu Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Ale te wagi to chyba się zbuntowały, moja najbardziej ze wsyzstkich. Pobiłam wszelkie rekordy tutaj i już mam +11 kg. W poniedziałek mam wizytę i ma iść ze mną mąż, chyba się spalę ze wstydu przy ważeniu. Co prawda jem ile się da, aż sama się dziwie, że mam takie możliwości. Mama nadizeję, ze jest to uwarunkowane genetycznie i schudnę jak moja siostra (bo tyła równie ekspresowo) ale po 3 miesiącach nikt nie powiedziałby, że keidykolwiek była w ciąży... wierzę w siłę genów
|
|
|
|
#477 |
|
Rozeznanie
|
Ja wiem, że będę tyła i będę duża okrąglutka, ale w 1 dzień 1,4kg to trochę przesada. Może to zatrzymanie wody i wzdęcia 😁😁😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#479 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Z Twoim wzrokiem wszystki w porządku - to moja nocna inwencja twórcza dodała do listy "apteczne" elementy wyprawki ze specjalistycznych wskazań internetowych ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Ilość ciuszków to chyba indywidualna kwestia. Ja mam wredną pralkę, raczej nie będę jej wymieniać przed porodem i wolę jej nie przeciążać za często.
|
|||
|
|
|
#480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

najbardziej niestety mnie niepokoi ten tłuszczyk na udach, w Święta siedziałam w jeansach w Kościele i byłam zszokowana, jakie mam grubaśne uda

a znam dziewczyny co 12-13kg zostawiały w szpitalu.
Do porodu szlam ważąc 83 kilo w maju, w grudniu ważyłam 49 kg

USG ani badania nie miałam. Profesor przejrzał wyniki i okazało się, że bardzo się pogorszyły po odstawieniu leków. Te zakrzepicowe trochę się rozjechały, ale mocno podskoczyła liczba komórek bójczych i rozsypały się wyniki immunologiczne. Profesor powiedział, że na tym etapie już nic się z tym nie robi, jedynie może mi zwiększyć dawki leków przeciwzakrzepowych. Pobrali mi znów krew do badań i mam dzwonić za 3 tygodnie. Jeśli nadal będą takie kiepskie wyniki, to zwiększymy dawki leków. A zastrzyki przeciwzakrzepowe muszę brać też przez cały okres połogu. Muszę raz na 3-4 tygodnie badać oprócz morfologii APTT i d-dimery 
ja nie lubię kapci w szpitalu, jakoś wydają mi się niehigieniczne

Też nie zauważyłam.
Śmiejemy się na brudasa skóra lepsza niż na czyściocha