Mamy majowe cz. VI - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-21, 13:04   #4591
decorail
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Trasa do szpitala obczajona - wytrzęsło mnie po dziurach, ale za to omijamy całe miasto, więc korków się nie boję Mały okropnie kopał w drodze - chyba nie chciał do szpitala

Ja już bez sił na robienie obiadu - kupiłam gotowy

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Ania - ja nie poszczę w normalne piątki, że tak powiem a w te świąteczne to jeszcze zazwyczaj przypomina mi się o poście jak już jestem po kanapce z szynką na śniadanie
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 13:05   #4592
misja0181
Rozeznanie

Mohnka gratulacje jejku jejku, mam takie emocje jakbym to ja rodziła wiecie, w ogóle jakoś mi ciężko uwierzyć, że to już niedługo, takie nierealne mi się wydaje że zaraz i Julek będzie w ogóle w tej ciąży jakoś nierealnie się czuję nie wiem jak to wyjaśnić
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 13:08   #4593
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Trasa do szpitala obczajona - wytrzęsło mnie po dziurach, ale za to omijamy całe miasto, więc korków się nie boję Mały okropnie kopał w drodze - chyba nie chciał do szpitala

Ja już bez sił na robienie obiadu - kupiłam gotowy

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Ania - ja nie poszczę w normalne piątki, że tak powiem a w te świąteczne to jeszcze zazwyczaj przypomina mi się o poście jak już jestem po kanapce z szynką na śniadanie
Spoko zdarzyło mi się że w Wielki Piątek cały dzień myślałam tylko o kanapce z wiejską kiełbaską i pomidorem na szczęście nie dałam się złamać
Doczytałam teraz, ze wg prawa kanonicznego wszystkie piątki trzeba zachować wstrzemięźliwość. Nie wiedziałam o tym. U mnie w domu i u TŻ pości się tylko w piątki Wielkiego Postu i Adwentu.
Słabej wiary najwyraźniej jestem
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 13:14   #4594
Melka88
Zakorzenienie

My z mężem nie jesteśmy szczególnie wierzący, szczerze mówiąc. Ale w piątki po prostu dla odmiany od mięsa najczęściej jemy coś innego
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 13:18   #4595
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Dziewczyny poza okresem Wielkiego Postu i Adwentu przestrzegacie postu w piątek? U nas się nie pości w normalnym czasie.
My pościmy w piątki, chyba, że jest dyspensa, tak jak dzisiaj.

Obiad na dzisiaj zamawiamy i właśnie M miał problem z wyborem, aż Go oświeciłam, że dzisiaj post nie obowiązuje

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Mohnka gratulacje jejku jejku, mam takie emocje jakbym to ja rodziła wiecie, w ogóle jakoś mi ciężko uwierzyć, że to już niedługo, takie nierealne mi się wydaje że zaraz i Julek będzie w ogóle w tej ciąży jakoś nierealnie się czuję nie wiem jak to wyjaśnić
Mam podobnie
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 13:19   #4596
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny poza okresem Wielkiego Postu i Adwentu przestrzegacie postu w piątek? U nas się nie pości w normalnym czasie.
My w ogóle nie poscimy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 13:23   #4597
CamomileS
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7308075 6]My w ogóle nie poscimy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
My też nie, ale to dobry zwyczaj nie jeść mięsa chociaż raz w tygodniu, bo ludzkość go spożywa za dużo.

I potem jak oglądam program Master Chef Junior to nie mogę się nadziwić że 8 letniemu dziecku zwierzęta kojarzą się TYLKO z jedzeniem.
Przykre.

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 13:25   #4598
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martirybka Pokaż wiadomość
Mohnka!!! Kciuki!
Mnie tez nie ma na FB to dajcie znać laski jakby co ❤️.

Kiwaczka to się stresu najadłaś. Facet niepoważny, jakby to był problem żeby zwolnić przed przejściem dla pieszych.

Dziś wizyta, może juz ostatnia, mam nadzieje ze wyjaśni się kwestia Cc.

Noc kiepska, dosłownie co godzinę wstawałam do WC i piłam tez za każdym razem, okazało się ze przez noc wypiłam prawie dwie butelki mineralnej

Teraz od jakiejś godziny mam bóle jak na okres, chwile trzyma potem mija i tak juz z trzy/cztery razy, no ale to nic regularnego, czyżby pierwsze straszaki ???.

Witam się w klubie kręconych/ falowanych włosów, rożnie z nimi bywało i gdyby nie Maniewski właśnie to chyba bym je znienawidziła.
No i się wyłamię bo mnie średnio podobają się takie kombinacje kolorystyczne typu róż, fiolet, srebro itp.
Wole bardziej naturalne kolory, nigdy też nie byłam zwolenniczką ombre czy sarenki, pasemka tez do mnie nie przemawiają, za to delikatne refleksy jakby włosy słońcem muśnięte podobają mi się bardzo.

Ja też mam kręcone włosy i zawsze wydawały mi się najprostsze w świecie do ułożenia, ale może moje są jakieś dla mnie łaskawe. Jedyne co, to przesuszaja się mocno, ale po latach testowania różnych specyfików już wiem co na nie zadziała. Czasem daje sobie wyprostować u fryzjera, ale zazwyczaj najwcześniej na drugi dzień znów mam kręcone, wtedy czuję się sobą 😊
Co do kolorowych włosów i ombre to też mi się ten trend nie podoba... Czasem jak ktoś ma to ładnie zrobione, to ok, ładnie to wygląda, ale nie zrobiłabym sobie... Co kto lubi 😊

Cytat:
My tak, chyba że zapomnę albo idziemy do kogoś i czymś z mięsem czestuja to nie odmawiamy 😊
A z jakiego powodu dziś dyspenza?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."

Edytowane przez inezz6
Czas edycji: 2017-04-21 o 13:31
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 13:25   #4599
decorail
Zakorzenienie

Jestem nieprzytomna dzisiaj - ciśnienie chomika dzisiaj mam

A tak w ogóle to ciekawe czy ktoś do pary do Mohnki dołączy
Stary 2017-04-21, 13:31   #4600
Magnificence
Rozeznanie

Czas się zabrać na poważnie za torbę do szpitala
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 13:34   #4601
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Mohenka, gratulacje!! Tulcie sie i odpoczywajcie

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 13:35   #4602
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Ja też mam kręcone włosy i zawsze wydawały mi się najprostsze w świecie do ułożenia, ale może moje są jakieś dla mnie łaskawe. Jedyne co, to przesuszaja się mocno, ale po latach testowania różnych specyfików już wiem co na nie zadziała. Czasem daje sobie wyprostować u fryzjera, ale zazwyczaj najwcześniej na drugi dzień znów mam kręcone, wtedy czuję się sobą 😊
Co do kolorowych włosów i ombre to też mi się ten trend nie podoba... Czasem jak ktoś ma to ładnie zrobione, to ok, ładnie to wygląda, ale nie zrobiłabym sobie... Co kto lubi 😊

My tak, chyba że zapomnę albo idziemy do kogoś i czymś z mięsem czestuja to nie odmawiamy 😊
Z powodu oktawy Wielkiej Nocy.
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 13:35   #4603
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Czas się zabrać na poważnie za torbę do szpitala
To samo stwierdziłam po porannym poście Mohnki na FB 😀nawet przekąski kupiłam 😊 brakuje mi tylko butelki w sprayu do rozrabiania tantum rosa, w rossmanie dziś nie było... Ale kończy mi się spray do włosów, zobaczę czy by się dało użyć butelki z niego.
Ja się na parę z Mohnka nie pisze, ja chcę drugą połowę maja😊

Kiedyś tam,kiedyś tam...
Który los rzucił nam."
Stary 2017-04-21, 13:37   #4604
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
My też nie, ale to dobry zwyczaj nie jeść mięsa chociaż raz w tygodniu, bo ludzkość go spożywa za dużo.

I potem jak oglądam program Master Chef Junior to nie mogę się nadziwić że 8 letniemu dziecku zwierzęta kojarzą się TYLKO z jedzeniem.
Przykre.

Cały tydzień nie jemy wiadomo xd

Całe szczęście staniki są dobreprzed porodem miałam 75B a teraz 80DKupiłam sobie 5 tshirtow w tym dwa na teraz legginsy torebkę i portfel xd tz mnie zabije hahaha xd

Stary 2017-04-21, 13:43   #4605
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
To samo stwierdziłam po porannym poście Mohnki na FB 😀nawet przekąski kupiłam 😊 brakuje mi tylko butelki w sprayu do rozrabiania tantum rosa, w rossmanie dziś nie było... Ale kończy mi się spray do włosów, zobaczę czy by się dało użyć butelki z niego.

Aaaaaa właśnie mi przypomniałaś, że nie mam nic z aptecznych rzeczy muszę to kupić w najbliższym czasie. jutro chyba pojadę do apteki. I zaczynam mieć poważne obawy, że się nie zmieszczę do mojej torby do szpitala
Stary 2017-04-21, 13:44   #4606
inezz6
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7308130 1]Cały tydzień nie jemy wiadomo xd

Całe szczęście staniki są dobreprzed porodem miałam 75B a teraz 80DKupiłam sobie 5 tshirtow w tym dwa na teraz legginsy torebkę i portfel xd tz mnie zabije hahaha xd

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Nie zabije, kobiety w ciąży są pod ochroną, a po porodzie ktoś musi się zająć dzieckiem 😀 gdzie takie zakupy zrobiłaś?

Kiedyś tam,kiedyś tam...
Który los rzucił nam."
Stary 2017-04-21, 13:45   #4607
vikuniaa
Zakorzenienie

Mamy majowe cz. VI

Fartuszku, szybkiego powrotu do zdrowia! A nastroj juz lepiej? maly fika?

Ja bylam na chwilke na miescie, wstapilam do nespresso po kapsulki, potem zjadlam panini z mozarella i pomidorem, kupilam sobie w koncu herbatke z lisci malin i TZ mnie przywiozl do domu. Nastawilam zupe-robie z mlekiem kokosowym, batatami i soczewica. A narazie leze na tarasie z kawa, bo u nas cieplo sie zrobilo dzisiaj, a jutro znowu zalamanie pogody.

Nie wyspalam sie dzisiaj i chyba zaraz to nadrobie. W domu moglabym ogarnac, ale absolutnie mi sie dzisiaj nie chce . Bez drzemki nie robie dzisiaj nic 🤣.

My nie poscimy, ba, nawet do kosciola nie chodzimy. Poza tym ja mieso jem tylko w ciazy, a i to rzadko.
Ja mam nieco inny obraz Boga. Wierze, ze Jezus zyl, ale widze to troche z innej strony.

Edytowane przez vikuniaa
Czas edycji: 2017-04-21 o 13:48
vikuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 13:46   #4608
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Oktawa Wielkanocy
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 13:46   #4609
decorail
Zakorzenienie

Magnificence - no ja jestem wstępnie spakowana od wczoraj wieczorem co prawda przekąsek i wody nie mam jeszcze, ale od biedy bym mogła awaryjnie jechać do szpitala ale czuję, że moje dziecko jeszcze nie ma ochoty wyjść

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 13:46   #4610
Konto usunięte

Cytat:
Nie zabije, kobiety w ciąży są pod ochroną, a po porodzie ktoś musi się zająć dzieckiem 😀 gdzie takie zakupy zrobiłaś?

W hm i primarku xd

Stary 2017-04-21, 13:46   #4611
vikuniaa
Zakorzenienie

Moje miasto, takie piekne IMG_1492778789.779948.jpg IMG_1492778800.896835.jpg

Stary 2017-04-21, 13:47   #4612
talusiax33
Zadomowienie

Leżałam w łóżku do 13! Co za leń ze mnie.. 🙈 położyłam sobie farbę na włosy, zjadłam tosty, pije kawkę i oglądam serial ☺
Na obiad dziś robię krokiety z parówką, serem i papryka - mąż sobie zażyczył.
Złożyłam rano zamówienie w Rosmannie, ciekawe czy będzie pełne i ciekawe kiedy będzie gotowe.. Chciałabym dziś jechać odebrać ☺
Ja nie poszcze w piątki.. jedynie od święta się poświęce i tyle. Choć za to często w tygodniu nie jemy mięsa bo nie dam rady tak codziennie, lubię dania jarskie

Fartuch - Kochana wracaj szybko do zdrowia ! *

Martirybka - Powodzonka na wizycie i oby wyjaśniła się kwestia cc

Dopiero teraz zobaczyłam dokładnie paczkę z Empik, fasolka jak i rożek znakomite gdyby ktoś się zastanawiał naprawdę polecam! Materiał jak i wykonanie świetne Wrzucam zdjęcie poglądowe. Wzór jak dla mnie uroczy.
1492778823519.jpg

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 13:53   #4613
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Magnificence - no ja jestem wstępnie spakowana od wczoraj wieczorem co prawda przekąsek i wody nie mam jeszcze, ale od biedy bym mogła awaryjnie jechać do szpitala ale czuję, że moje dziecko jeszcze nie ma ochoty wyjść
Ja też tak czuję, że moje dziecko ani myśli jeszcze wychodzić, ale na wszelki wypadek bo znając mnie to ja bym biegała i wrzucała wszystko do torby jakbym już miała skurcze

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Moje miasto, takie piekne Załącznik 7029941 Załącznik 7029946
Köln ?

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Dopiero teraz zobaczyłam dokładnie paczkę z Empik, fasolka jak i rożek znakomite gdyby ktoś się zastanawiał naprawdę polecam! Materiał jak i wykonanie świetne Wrzucam zdjęcie poglądowe. Wzór jak dla mnie uroczy.
Wygląda solidnie ja wyprałam dziś rożek na szczęście wypełnienie się nie zrolowało i jest cały i zdrowy ale prałam jednak w 30 stopniach bo jak wrzuciłam do pralki 2 koce rożek i przybornik to była pełna pralka więc stwierdziłam, że pieluchy, prześcieradła itp puszczę osobno

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 13:58   #4614
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Z powodu oktawy Wielkiej Nocy.

Cytat:

Mi brakuje przekąsek, wody - muszę kupić, żeby w domu były, a mąż mógł zabrać np. biszkopty, czy wafle ryżowe na następny dzień.

Cytat:
Moje miasto, takie piekne Załącznik 7029941 Załącznik 7029946
Raz tylko byłam w Norymberdze, ale mam takie miłe wspomnienia, podobało mi się - fotki spowodowały powrót wspomnień

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość

Załącznik 7029951

Też uważam, że są dobrej jakości, w ubiegłym roku kupowałam koleżankom takie właśnie zestawy.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 14:01   #4615
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Ja też tak czuję, że moje dziecko ani myśli jeszcze wychodzić, ale na wszelki wypadek bo znając mnie to ja bym biegała i wrzucała wszystko do torby jakbym już miała skurcze

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Köln ?

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Wygląda solidnie ja wyprałam dziś rożek na szczęście wypełnienie się nie zrolowało i jest cały i zdrowy ale prałam jednak w 30 stopniach bo jak wrzuciłam do pralki 2 koce rożek i przybornik to była pełna pralka więc stwierdziłam, że pieluchy, prześcieradła itp puszczę osobno

To Norymberga miasto partnerskie Krakowa. Do Krakowa tez mam mega sentyment, uwielbiam

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość

Mi brakuje przekąsek, wody - muszę kupić, żeby w domu były, a mąż mógł zabrać np. biszkopty, czy wafle ryżowe na następny dzień.

Raz tylko byłam w Norymberdze, ale mam takie miłe wspomnienia, podobało mi się - fotki spowodowały powrót wspomnień

Też uważam, że są dobrej jakości, w ubiegłym roku kupowałam koleżankom takie właśnie zestawy.

Zapraszam

Stary 2017-04-21, 14:05   #4616
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
To Norymberga miasto partnerskie Krakowa. Do Krakowa tez mam mega sentyment, uwielbiam
A to tam mnie jeszcze nie było ładnie tam u Ciebie
Stary 2017-04-21, 14:21   #4617
talusiax33
Zadomowienie

Magnificence - Ja też prałam rożek taki tańszy z pepco chyba w 30 stopniach i wygląda jak nowy, gorzej jak ten wypiore i zmieni wygląd, chyba padne 😀

Vikunia - Ale tam przyjemnie

Stary 2017-04-21, 14:26   #4618
felliciti
Wtajemniczenie

Mohnka, gratulowałam na fb, ale jeszcze tu napiszę, moje serdeczne gratulację, Maksio jest cudowny

Ja się melduje po wizycie. Mamy rozwarcie na centymetr, ale nic więcej się nie dzieje. Doktor tylko mówił, że do 4 maja powinnam się rozpakować, a jeśli nie to kolejna wizyta. Żadnego ktg mi nie zlecił. Malutka już waży 3200

Kupiłam tylko herbatę z liści malin i właśnie spożywam Któraś jeszcze pije?
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 14:29   #4619
talusiax33
Zadomowienie

Felliciti - Supcio że wizyta udana jak ja Wam zazdroszczę że już tak niewiele do porodu zostało.

Ja dziś zaczęłam 36 tydzień i już doczekać się nie mogę.. a tak się ciągnie..

Stary 2017-04-21, 14:29   #4620
vikuniaa
Zakorzenienie

Felicity, ja dzisiaj zaczne

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości