![]() |
#4651 |
Wtajemniczenie
ski
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Drzemka popołudniowa odbębniona 😁 wracam do żywych.p
Melka, jedziesz na food trucki? Ja chciałam męża wyciągnąć ale pompa z wody w jego rodzinnym domu padła i na szybko jechał ją naprawić bo szwagier do 19 w pracy a też po operacji kolana. Więc zostaje mi pierwsza opcja czyli domowa pizza 😉 Esor, już w domu?? Szybko ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
Mamusia Luty 2016
|
Gornek i właściwie inne dziewczyny tez - co do diety po cc, a właściwie Głodówki po cc to czytałam i jest to dla mnie bezsensowne i praktykowane chyba tylko w Polsce i to nie wszędzie. Wszedzie sie je owszem lekkostrawnie, ale pełnowartościowo wlasnie by organizm miał siły się regenerować. U mnie w szpitalu jest tak, ze jak miałam cc w środę o 10:30, to dopiero w czw moge jeść suchary!!! I tyle, a w piątek normalnie :O czyli o poniedziałku od 19 nic. Doprawdy - skąd organizm ma mieć sily? Gadałam ze znajoma z Niemiec i 2 h po cc banan, soki, nutridrinki, a niedługo potem normalny lekkostrawny obiad. Zapytałam sie mojej gin, która pracuje oczywiście w Polsce, ale inny szpital niż ja rodziłam i powiedziała, ze te zakazy sa bez sensu i żebym juz 2 h po cc jadła tylko lekkostrawnie.
I tak w dniu cc jadłam wafle ryżowe itp, a następny dzień juz wszystko ale lekkie. A dziś na 3ci dzień juz serio wszystko typu Kinder Bueno i wszystko super, nawet bez bólu udało mi sie załatwić dwójkę ![]() ![]() Kiwaczka szybko wypuścili bo malutka zdrowa, ja rownież, laktacja sie kręci to co na sile przedłużać pobyt ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 19.04.2017 Agatka ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Wyglądają obłędnie ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 19.04.2017 Agatka ![]()
![]() |
#4653 |
Zakorzenienie
|
Esor dla mnie to tez jest chore. Cc miałam w piątek, wiec od czwartku jadłam bardzo mało a normalne jedzenie dostałam dopiero w niedziele jak wychodziłam do domu. Nie dość ze była zmęczona to głodna i obolała :/ ale w sobotę wieczorem zjadłam ze 2 banany bo nie dawałam rady, z głodu mi głowa pękała. Tymbardziej brałam tabletki przeciwbólowe i pewnie mój żołądek jest mega zadowolony z tego powodu bo był pusty.
Co do bólu powiem Ci, ze kupiłam 2 opakowania ibuprofenu i tylko jedno zużyłam w domu bo nie czułam jakos bólu. Dzisiaj mi ściągnęli szew kosmetyczny i jest ok ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#4654 |
Rozeznanie
|
Esor, a w jakim szpitalu byłaś? Ja idę na Ujastek.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sab simplex wolę mieć na wszelki wypadek w domu jak jest okazja, że może mi go wysłać. Bo sama rodzi w lipcu i później nie będzie miała kiedy. Mam podobne podejście do kościoła, ale chrzcic również chcemy. Tylko teraz zastanawiam się czy nie ochrzcic dziecka w przyszłym roku na wiosnę. Bo my będziemy splukani, wesele brata to dodatkowe koszty i nie możemy zdecydować się na chrzestnych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
Żele pod prysznic maja naprawdę fajne, zapachy tez sie fajnie utrzymują na ciele
![]() Tez myślimy kiedy chrzest, bo w tym roku dużo wydatkow mamy ale i tak bedzie na nim z max 15 osob. Zobaczymy, nawet szwagierki nie pytałam czy bedzie chrzestna jak nie to tylko bedzie jeden chrzestny. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#4657 |
Konto usunięte
|
Wrrrr jestem 1.5 tyg przed terminem a z sufitu na dole leci nam woda jak się kapiemy... rura jest nieszczelna... jeszcze brakuje mi kucia ścian Teraz..
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7308993 1]Wrrrr jestem 1.5 tyg przed terminem a z sufitu na dole leci nam woda jak się kapiemy... rura jest nieszczelna... jeszcze brakuje mi kucia ścian Teraz.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Może uda się naprawić ta rurę bez kucia ścian ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
Effpe - współczuję - mnie takie upierdliwe rzeczy do szału normalnie doprowadzają, a co dopiero na tym etapie ciąży...
![]() W ogóle jestem jakaś nie do życia - zero energii, zero humoru, nie wiem co mam ze sobą zrobić - wstawiłam tylko pranie, żeby mi ładnie pachniało hehe ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Najlepiej się połóż pod kocyk ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
My nie robimy chrzcin. Tzn. tylko idziemy do kościoła z chrzestnymi a reszta czyli dziadkowie, nasze rodzeństwo jak będą mieć życzenie to zaprosimy na mszę tylko. Mamy natomiast problem z chrzestnym bo miał być syn mojej "siostry" ale po całej tej sytuacji ona postawiła mu warunek, że jeśli chce mieszkać w domu to nie może z nami utrzymywać kontaktu i podać naszego dziecka do chrztu. Poza nim nie mam za bardzo kogo wziąć... I prawdopodobnie padnie na mojego przyjaciela jeśli się zgodzi.
Jaki dostałam prezent od męża ![]() ![]() ![]()
#4664 |
Zakorzenienie
|
Ania - no bez jaj, że siostra tak powiedziała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byliśmy z tż na zakupach i jeszcze w aptece bo mi się witaminy skończyły, spędziłam pół godziny stojąc w kolejce w aptece ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Wtajemniczenie
|
kochane, w aptekach nie powinnyśmy czekać w kolejce, trzeba po prostu iść do okienka.
"Od 1 stycznia 2017 r. wszystkie kobiety w ciąży są uprawnione do korzystania poza kolejnością: - ze świadczeń opieki zdrowotnej, - usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach. Uprawnienia te wprowadziła ustawa z dnia 4 listopada 2016 r. o wsparciu kobiet w ciąży i rodzin "Za życiem"." |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Zakorzenienie
|
A u mnie skonczylo sie antybiotykiem. Moze i dobrze, bo przynajmniej nadzieja na szybkie wyzdrowienie. W piekarniku siedza zapiekanki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4668 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe jak tam Mohnka i Maksiu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
Gornek, a jak piesek zareagowal na Maksia?
![]() Decorail, czuje sie dokladnie tak samo ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4671 |
Wtajemniczenie
|
rozumiem Cię w 100%, kilka dni temu byłam w starostwie zarejestrować auto, przede mną były 22 osoby, straszny tłok i zaduch. nikt mi miejsca siedzącego nie ustąpił a co dopiero żeby przepuścił w kolejce. podeszłam do okienka i spytałam czy kobiety w zaawansowanej ciąży obsługują poza kolejnością, ale pani powiedziała że nie, no chyba że ludzie się zgodzą. Nawet nie próbowałam, bo też by mnie zjedli skoro nawet miejsca siedzącego nie chcieli ustąpić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zakorzenienie
|
Decorail, misja - dodam Wam jeszcze, że moja "siostra" jest osobą głęboko wierzącą, za młodu była animatorką na oazach i przeszła wszystkie formacje, lata do kościoła jak poparzona i jeszcze jak się do mnie odzywała to zrobiła mi awanturę, że chrzcić dziecko chce we wrześniu - bo powinno się chrzcić jak najszybciej i nie wolno czekać. Przy okazji oczywiście mi wtedy ustaliła listę gości na chrzciny
![]()
#4673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuruj się tam! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
Takie dewotki sa najlepsze. Lataja do kosciola, a podstawowych zasad wspolzycia spolecznego nie znaja. Krew sie we mnie gotuje na takich ludzi. Od TZ mojej siostry jedna babeczka w rodzinie tez na pielgrzymki chodzi(ła), do kosciola ciagle, biblie co chwile czytaja, a jak sie z mezem pokloci to pare miesiecy nie rozmawiaja i powiedziala mojej siostrze, ze jak kogos tam z ich rodziny na wesele zaprosi, to jej nie bedzie, bo z ta osoba nie rozmawia. Szok! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4674 |
Rozeznanie
|
Mały wazy 2900, Cc mam ustalone na 11.05. Dostałam leki rozkurczowe i mam zwiekszyć magnez, bo szyjka skrócona i miękka, no i czop juz odchodzi. Generalnie dr powiedział ze gdyby nie to ze jest w szpitalu to wysłałby mnie do kliniki na zatrzymanie, bo akcja może się rozkręcić w każdej chwili u mnie. Wiec jak tylko się gorzej poczuje mam jechać na IP natychmiast i dzwonić do dr.
Dobra to teraz biorę sie za nadrabianie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak mnie wkurza takie wtrącanie się w nie swoje sprawy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rany, robi sie groznie na watku, kazda z nas to mala bomb(k)a ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4677 |
Wtajemniczenie
|
i ja odpuściłam, bo w tym zaduchu myślałam że padnę. ale musiałam auto zarejestrować, więc trochę inaczej to załatwiłam. w tym samym budynku jest PCPR i tam jest punk obsługi osób niepełnosprawnych i poszłam tam i zapytałam czy jest możliwa pomoc również ciężarnej. pani z pcpr zadzwoniła do wydz komunikacji, po chwili przyszła pani z gotowymi dokumentami, całość trwała ok.10 min, ja się tylko podpisałam i zapłaciłam. byłam baaardzo wdzięczna że tak się to udało załatwić, panie były bardzo wyrozumiałe.
oczywiście gdyby byli jacyś niepełnosprawni przede mną to bym z tego nie korzystała, bo mój mąż jest niepełnosprawny i wiem jak mu ciężko. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokazalam tztowi jaki prezent dostałaś i ma mi dać taki sam. Cytat:
![]() Smacznego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.