Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-21, 20:20   #4321
phenomena
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

no trochę lepiej. staram sie z tego stopniowo wychodzić. pewnie gdybym sama zjadła te gofry, to miałabym wyrzuty sumienia (od czego jest kochany tż ). ostatnio zaczęłam więcej się ruszać, otóż biegam do tego robie 8min abs i żyję nadzieją, że powoli brzuch sam spadnie.
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 20:26   #4322
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
no trochę lepiej. staram sie z tego stopniowo wychodzić. pewnie gdybym sama zjadła te gofry, to miałabym wyrzuty sumienia (od czego jest kochany tż ). ostatnio zaczęłam więcej się ruszać, otóż biegam do tego robie 8min abs i żyję nadzieją, że powoli brzuch sam spadnie.
fajnie ^^ i odczep Ty się wreszcie od tego biednego brzuszka! no, postaw się na jego miejscu. Co on czuje, pomyśl?!

()

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Siedzę sobie teraz, jem wieśniaka i..popłakuję.
Rodzice znów się plują, każą mi spojrzeć w lustro jak wyglądam, oczywiście nie obyło się bez tego, że ich znajomi ciągle, że schudłam...Straszą mnie anoreksją, szpitalem...
i będę jutro zmuszona zjeść z nimi normalne śniadanie..
Moim zdaniem to dobrze, że zjesz z nimi normalne śniadanie. wiem, że to trudne, ale widział Twój jadłospis i... sama wiesz. przypominasz mi siebie sprzed dwóch lat. Czasem terpaia szokowa dużo daje. bo jakoś przełamać się trzeba, Złotko choć to strasznie ciężkie... ale wczuj się w role rodzica. wyobraź sobie siebie za 20 lat: masz córkę, a ona wpada na pomysł by się odchudzać. I chyba robiłabyś coś więcej niż tylko patrzyła na jej krzywdę, prawda?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 20:41   #4323
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Wiosenko..to proste, że robiałbym cos w tym kierunku. Ale oni wciąż mi powtarzają, że kiedyś, gdy miałam więcej ciała to było lepiej..nie. Nie było lepiej. A przynajmniej dla mnie. Schudłam dużo, naprawdę dużo, ale nie jestem przerażająco chuda i uda mam dosyć spore jak dla mnie..
Co do śniadania...z jednej strony dobrze. Ale ja nie mam ochoty na jakieś kanapki czy coś innego co oni sobie wymyślą, a jak im powiedzialam, że chciałam do śniadania jogurt (zamiast tego 'normalnego' z nimi) to oni, że jogurt po śniadaniu. To chore, bo ja nawet nie wcisnę tych 300 kcal po śniadaniu.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 20:43   #4324
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wiosenko..to proste, że robiałbym cos w tym kierunku. Ale oni wciąż mi powtarzają, że kiedyś, gdy miałam więcej ciała to było lepiej..nie. Nie było lepiej. A przynajmniej dla mnie. Schudłam dużo, naprawdę dużo, ale nie jestem przerażająco chuda i uda mam dosyć spore jak dla mnie..
Co do śniadania...z jednej strony dobrze. Ale ja nie mam ochoty na jakieś kanapki czy coś innego co oni sobie wymyślą, a jak im powiedzialam, że chciałam do śniadania jogurt (zamiast tego 'normalnego' z nimi) to oni, że jogurt po śniadaniu. To chore, bo ja nawet nie wcisnę tych 300 kcal po śniadaniu.
wybacz, ale to Twoja opinia, która zapewne mija się z prawdą... takie "uroki" ed

rozumiem, że będzie Ci ciężko to wcisnąć. A nie możesz wyperswadować, że zjesz jogurt na IIŚ? musisz się przełamać. chyba nie zamierzasz jesc tak malych ilości pożywienia przez całe życie? łyżeczka puree, maaaalutkie żeberko?

Stary 2008-04-21, 20:50   #4325
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
wybacz, ale to Twoja opinia, która zapewne mija się z prawdą... takie "uroki" ed

rozumiem, że będzie Ci ciężko to wcisnąć. A nie możesz wyperswadować, że zjesz jogurt na IIŚ? musisz się przełamać. chyba nie zamierzasz jesc tak malych ilości pożywienia przez całe życie? łyżeczka puree, maaaalutkie żeberko?
Malutkie żeberkA
a na poważnie too...nie są to uroki ed..ja naprawdę widzę to i wiem to. I może teraz gadam rzeczywiście bez sensu, ale..ehh.
Drugie śniadanie? Dosyć późno wstaję (jutro akurat mam wolne a rodzice urlop) , nie wiem czy znajdę na nie odpowiednią ilość czasu pomiędzy obiadem a śniadaniem.

Stary 2008-04-21, 20:55   #4326
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Malutkie żeberkA
a na poważnie too...nie są to uroki ed..ja naprawdę widzę to i wiem to. I może teraz gadam rzeczywiście bez sensu, ale..ehh.
Drugie śniadanie? Dosyć późno wstaję (jutro akurat mam wolne a rodzice urlop) , nie wiem czy znajdę na nie odpowiednią ilość czasu pomiędzy obiadem a śniadaniem.
jakie masz bmi? pisałaś? może prześlij jakieś zdjęcie, albo podaj wymiary uda? nie wierzę, być widziała siebie racjonalnie. ja też uważam, że mam okropne grube uda, ale zdrowy rozsadek podpowiada, że nie mogą takie być ( wiem, ile mam w udzie i to nie jest dużo. nie napiszę tego tu, bo jeszcze mi tu takie Agi będą się dołować nie wiem czym () )

Stary 2008-04-21, 21:00   #4327
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
jakie masz bmi? pisałaś? może prześlij jakieś zdjęcie, albo podaj wymiary uda? nie wierzę, być widziała siebie racjonalnie. ja też uważam, że mam okropne grube uda, ale zdrowy rozsadek podpowiada, że nie mogą takie być ( wiem, ile mam w udzie i to nie jest dużo. nie napiszę tego tu, bo jeszcze mi tu takie Agi będą się dołować nie wiem czym () )
Słyszałam, choć nie wiem czy dobrze, że bmi jest dla dorosłych.
Ważę 43 kg przy 154 cm wzrostu. Rocznikowo mam 14 lat, jeżeli i to by było ważne.
I nawet nie wiem gdzie mierzyć udo ;/ zmierzę jutro najwyżej w kilku miejscach i napisze...
Zdjęcia niestety nie mam.

Stary 2008-04-21, 21:07   #4328
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

a chcesz jeszcze urosnąć? masz 14 lat, nie wolno Ci ograniczać jedzenia zaburzysz sobie rozwój, co z okresem?! to ten wiek, w którym najintensywniej się rozwijasz, przejdź bez wahania na porządne U, w tym wypadku zdrowie to podstawa! 14 lat - wkraczasz w okres dojrzewania, Ewelka, proszę Cię...

Stary 2008-04-21, 21:15   #4329
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Wiem, wiem...żałuję tego, co ze sobą zrobiłam, tego, co stało mi się z psychiką ;/
okres? ostatni pod koniec lutego..podczas, gdy kiedyś potrafił być regularny co do dnia.

Porządne U mówisz..i kompletnie teraz nawet nie wiem ile i co jeść. Bo zaraz wydaje mi się, że przytyję.
Poza tym, boję się jojo. Nie chcę znów wyglądać jak kiedyś, chcę utrzymać to, co jest teraz (nie mówiąc o udach, nad którymi pracuję ćwiczeniami ;P)

Stary 2008-04-21, 21:20   #4330
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Słyszałam, choć nie wiem czy dobrze, że bmi jest dla dorosłych.
Ważę 43 kg przy 154 cm wzrostu. Rocznikowo mam 14 lat, jeżeli i to by było ważne.
I nawet nie wiem gdzie mierzyć udo ;/ zmierzę jutro najwyżej w kilku miejscach i napisze...
Zdjęcia niestety nie mam.
Wg siatek centylowych (znam sie na tym) to jest dolna granica dla twojego wzrostu i wieku, której absolutnie nie możesz przekroczyć . Wnioski wyciągnij sama.

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 21:23   #4331
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Wg siatek centylowych (znam sie na tym) to jest dolna granica dla twojego wzrostu i wieku, której absolutnie nie możesz przekroczyć . Wnioski wyciągnij sama.
I o tym wiem, sam lekarz mi powiedział...

Stary 2008-04-21, 21:24   #4332
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Siedzę sobie teraz, jem wieśniaka i..popłakuję.
Rodzice znów się plują, każą mi spojrzeć w lustro jak wyglądam, oczywiście nie obyło się bez tego, że ich znajomi ciągle, że schudłam...Straszą mnie anoreksją, szpitalem...
i będę jutro zmuszona zjeść z nimi normalne śniadanie..
Wiem jak to jest gdy ludzie wyzywaja Cie anorektyczkami choc pojecia nie maja co to wogole anoreksja. Mnie tez nieraz tak mowiono.Pamietam jak nauczycielka pytała mnie co jem a potem kolezanki czy wogole cos jem. Gdy te powiedziały ze zawsze mam 2 sniadania ta poszukała innego problemu a mianowicie bulimie . Gdy to tez odpadło stwierdzila iz jestem na cos chora Naprawde bylo mi strasznie smutno. Wiele razy sie poplakałam ale teraz juz sobie z tym radze a głupie uwagi wogole nie wywoluja na mnie zadnego wrazenia Wiesz nie dziwie sie Twoim rodzica. Zjedz jutro to sniadanie ale nie jako mus ale jako przyjemnosc. Zrob to dla nich. Prosze Cie.

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
Gratuluje Widzisz wiecej sie ruszasz,cwiczysz. Na pewno brzusio zleci A z jedzeniem z TZetem to wiem jak to jest. Ja rowniez nie mam wyrzutow kiedy pojde z kims na lody i zjem w milym towarzystwie niz np. zjem w samotnosci.

Cytat:
I wybij sobie te kalorie z głowy. Popatrz na jedzenie jako przyjemnosc a nie ze zawiera iles tam kalorii. To nie najwazniejsze. Co do Twojego postrzegania ciała to na 100% masz zaburzony swoj własny obraz. I na pewno nikt tu Cie nie oklamuje ze jestes chuda. Tym bardziej Twoi bliscy. Skoro znajomi mowia ze wygladasz jak anorektyczka to chyba nie jestes gruba no nie? Pomysl czasem...czemu wlasciwie ktos mialby Cie oklamywac?

Cytat:
a chcesz jeszcze urosnąć? masz 14 lat, nie wolno Ci ograniczać jedzenia zaburzysz sobie rozwój, co z okresem?! to ten wiek, w którym najintensywniej się rozwijasz, przejdź bez wahania na porządne U, w tym wypadku zdrowie to podstawa! 14 lat - wkraczasz w okres dojrzewania, Ewelka, proszę Cię...
Dokladnie . Izka ma racje Na porzadne U wskakiwac Teraz jest cieplo ruchu coraz wiecej a Twoj metabolizm na pewno da sie uratowac
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 21:25   #4333
agness51
Zakorzenienie

Iza_wiosenna - ojj,TY uważasz,że masz okropne uda,ciekawe ile masz w nich ^^ powiedz,obiecuję,że nie będę się dołować

Phenomenko - nie pomyślałam,że się na mnie uwzięłaś wiem,że radzisz mi z dobrego serca,bo chcesz mi pomóc,przynajmniej tak mi się wydaje

I Wam wszystkim dziękuję za każde pozytywne słowo.
Nie będę pisała nic lepiej dzisiaj,bo znowu zawaliłam. I nie chodzi o to,że za dużo zjadłam,w odwrotną stronę niestety.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 21:32   #4334
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Dziękuję wam dziewczyny, naprawdę mi pomogłyście..
Zobaczymy jak to będzie jutro- te śniadanie i wogóle jeśli mi pozwolicie- zdam relację ;P
Jak narazie idę się z tymi wszystkimi myslami przespać.

p.s. znajomi nie mówią, że wyglądam jak anorektyczka, tylko, żem chuda. A rodzice..wydaje mi się, że jednak trochę przesadzają.

Stary 2008-04-21, 21:34   #4335
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczymy jak to będzie jutro- te śniadanie i wogóle jeśli mi pozwolicie- zdam relację ;P

p.s. znajomi nie mówią, że wyglądam jak anorektyczka, tylko, żem chuda. A rodzice..wydaje mi się, że jednak trochę przesadzają.
Będziemy czekać na relacje

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-04-21, 21:34   #4336
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Kochana, jak się znasz to powiesz mi zakres dla wieku 16 (rocznikowo tak?) i 166 cm wzrostu?

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 21:38   #4337
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:

Bedziemy czekac na relacje

A rodzice sie martwia dlatego tak mowia. Moi tez tak robili. Teraz jak widza ze jest ok to i odpuscili sobie. Choc dalej pojac nie moga czemu nie jem pizzy
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 21:50   #4338
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
to ok - ćwicz na te nieszczęsne uda, ale jedz! odchudzałam się w wieku 15 lat, żałuję, bo moglam być wyższa i wogóle... nie bój się U, ja przeskoczyłam z dnia na dzień z 1400 na 2500 i nie było jojo!

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Iza_wiosenna - ojj,TY uważasz,że masz okropne uda,ciekawe ile masz w nich ^^ powiedz,obiecuję,że nie będę się dołować

Phenomenko - nie pomyślałam,że się na mnie uwzięłaś wiem,że radzisz mi z dobrego serca,bo chcesz mi pomóc,przynajmniej tak mi się wydaje

I Wam wszystkim dziękuję za każde pozytywne słowo.
Nie będę pisała nic lepiej dzisiaj,bo znowu zawaliłam. I nie chodzi o to,że za dużo zjadłam,w odwrotną stronę niestety.
nie powiem ale to nie jakaś mega mała liczba typu 44 czy coś.

ja też zawaliłam - za mało dziś. ale to z braku czasu, przysięgam! i apetytu totalny brak - martwię się

Cytat:

a mi, że nie czekam na jakiś jadłospis ładny.

Stary 2008-04-21, 21:50   #4339
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
to ok - ćwicz na te nieszczęsne uda, ale jedz! odchudzałam się w wieku 15 lat, żałuję, bo moglam być wyższa i wogóle... nie bój się U, ja przeskoczyłam z dnia na dzień z 1400 na 2500 i nie było jojo!
Do mnie to byyło kochana? Na pewno
Ojjj skoku to bym się bała takiego

PS> . Na pewno masz poniżej 50cm,założę się ...
ja w sumie też nie miałam dziś apetytu... powiedzmy.

Mam nadzieję,że u Ciebie się poprawi

Stary 2008-04-21, 21:52   #4340
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Do mnie to byyło kochana? Na pewno
Ojjj skoku to bym się bała takiego
to było do Ewelki, która się takiego skoku boi, a chce. Ty też się boisz, ale nie chcesz

Stary 2008-04-21, 21:52   #4341
zooosia
Zadomowienie

Ewelko zjedz jutro z nimi śniadanie. Wiem, że to trudne. Wiem, że myślisz, że oni Ciebie nie rozumieją, bo nie znają tej choroby i nie mogą pojąć, że "nie jesteś w stanie zjeść". Ale jesteś w stanie, uwierz. I kiedyś im za to podziękujesz, że teraz Cię zmuszają. Bo jak mówiły dziewczyny, 14 lat.. niecałe... okres kiedy potrzebujesz dużo energii, Twój organizm się rozwija, to nie są żarty. Przemyśl to Kochana

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 21:53   #4342
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
to było do Ewelki, która się takiego skoku boi, a chce. Ty też się boisz, ale nie chcesz
Aaa już kapuję
wiesz,niepotrzebne mi tycie bo u mnie taki skok by się tym skończył .

Stary 2008-04-21, 22:01   #4343
agness51
Zakorzenienie

Dziewczyny,przepraszam,je śli będzie post pod postem ,ale chyba podjęłam decyzję.

Bo tak rozmyślałam i rozmyślałam przed chwilą wszystkie Wasze posty,pozytywne słowa i doszłam do wniosku,że może faktycznie powinnam przejść na U.
Jednak stwierdziłam,że skoro zależy mi na chudnięciu, to może po prostu będę jadła więcej, ale wtedy będę jeździła na tym rowerku, bo jak jadłam 1200 to nie dość,że byłam głodna to źle się czułam,bo nie jeździłam,prawie nic nie ćwiczyłam i było mi słabo.
Więc może przejdę na lekką redukcję w sensie, że 1400-1500kcal,choć nie wiem czy na tym schudnę i będę ćwiczyła.
Albo od razu wskoczę na zdrowe U. Ale z drugiej strony to ciągle załamuje mnie ta waga,która nie chce spadać,koszmar. Wiem, że nie powinnam się tym kierować, ale mam wrażenie, że jak przejdę na U to nadal siebie nie zaakceptuję.
Ale spróbuję może z tą bardziej kaloryczną redukcją i wtedy ćwiczenia.
Choć boję się,że znów coś nie wypali i zjem mało
Ale muszę w końcu zrobić jakiś krok w przód.

Stary 2008-04-21, 22:08   #4344
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
Ewelko zjedz jutro z nimi śniadanie. Wiem, że to trudne. Wiem, że myślisz, że oni Ciebie nie rozumieją, bo nie znają tej choroby i nie mogą pojąć, że "nie jesteś w stanie zjeść". Ale jesteś w stanie, uwierz. I kiedyś im za to podziękujesz, że teraz Cię zmuszają. Bo jak mówiły dziewczyny, 14 lat.. niecałe... okres kiedy potrzebujesz dużo energii, Twój organizm się rozwija, to nie są żarty. Przemyśl to Kochana
dokładnie!

Cytat:
Dziewczyny,przepraszam,je śli będzie post pod postem ,ale chyba podjęłam decyzję.

Bo tak rozmyślałam i rozmyślałam przed chwilą wszystkie Wasze posty,pozytywne słowa i doszłam do wniosku,że może faktycznie powinnam przejść na U.
Jednak stwierdziłam,że skoro zależy mi na chudnięciu, to może po prostu będę jadła więcej, ale wtedy będę jeździła na tym rowerku, bo jak jadłam 1200 to nie dość,że byłam głodna to źle się czułam,bo nie jeździłam,prawie nic nie ćwiczyłam i było mi słabo.
Więc może przejdę na lekką redukcję w sensie, że 1400-1500kcal,choć nie wiem czy na tym schudnę i będę ćwiczyła.
Albo od razu wskoczę na zdrowe U. Ale z drugiej strony to ciągle załamuje mnie ta waga,która nie chce spadać,koszmar. Wiem, że nie powinnam się tym kierować, ale mam wrażenie, że jak przejdę na U to nadal siebie nie zaakceptuję.
Ale spróbuję może z tą bardziej kaloryczną redukcją i wtedy ćwiczenia.
Choć boję się,że znów coś nie wypali i zjem mało
Ale muszę w końcu zrobić jakiś krok w przód.

wierzę, że będziesz konsekwentna w swojej decyzji. wskakuj na u ja niestety muszę iść spać, bo jutro wstaję o godzinie W (5.30) więc na pw odpiszę tommorow, oki?

dobranoc i miłego jutra!

Stary 2008-04-21, 22:09   #4345
agness51
Zakorzenienie

Izuś - może nie tyle na U,co postaram się więcej zjeść i tyle nie spalać na rowerku,bo nie chcę spowalniać metabolizmu ...

Oki,oki

Muszę się jeszcze pouczyć,dobranoc dziewczyny

Stary 2008-04-21, 22:16   #4346
(:Iza:)
Wtajemniczenie

Superchick - przeczytałam Twój post nt. sytacji w domu i jestem zszokowana Tak smuto mi się zrobiło gdy to czytałam, jeejku czasem najblizsi potrafią tak bardzo ranić...

ja wczoraj strasznie pokłociłam się z moim tatą - a właściwie to sama na niego nawrzeszczałam, ale mam już go dość - a poszło o kakao od paru dni miałam strasznę ochotę na ciepłe gęste kakao, a że nie było mleka w domu to poszłam pożyczyłam od babci, jak ten zobaczył, że robie kakao zaczął swoje głupie gadnie 'o to po to ci było to mleko, żeby kalorii dostarczyć tylko!' o jeszcze jaką sobie zawiesinę zrobiłaś, daj dosypę Ci jeszcze itepe' jak to usłyszałam to aż się we mnie zagotowało, zaczełam wrzeszczeć wogole sie nie mogłam opanować, na jego oczach wylałam to co zrobiłam do zlewu, otowrzyłam reszte mleka co została w kartonie i wylałam też do zlewu dziękując mu za pyszne kakao i życząc smacznego... ostatnio ciągle tak się kłócimy.. a potem zrobiłam coś obrzydliwego - poszłam stopiłam masło wrzuciłam do tego mase kakao wymieszałam i żeżarłam to

albo dziś - przychodzi i mówi masz kupiłem ci 6 mlek szkoda tylko ze nie dokupiłem 6 paczek kaka bo ta jedna ci przeciez nie starczy - a dziś z czym jadłaś kakao? samo? może sobie przez lejek wsypywałaś do gardła?

on mówi tak jakby lepiej było wtedy gdy nie jadłam... przynajmniej nie musiał wydawać tyle kasy na moje jedzenie, teraz bardzo bym chciała żeby to wróciło
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 22:25   #4347
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
Superchick - przeczytałam Twój post nt. sytacji w domu i jestem zszokowana Tak smuto mi się zrobiło gdy to czytałam, jeejku czasem najblizsi potrafią tak bardzo ranić...

ja wczoraj strasznie pokłociłam się z moim tatą - a właściwie to sama na niego nawrzeszczałam, ale mam już go dość - a poszło o kakao od paru dni miałam strasznę ochotę na ciepłe gęste kakao, a że nie było mleka w domu to poszłam pożyczyłam od babci, jak ten zobaczył, że robie kakao zaczął swoje głupie gadnie 'o to po to ci było to mleko, żeby kalorii dostarczyć tylko!' o jeszcze jaką sobie zawiesinę zrobiłaś, daj dosypę Ci jeszcze itepe' jak to usłyszałam to aż się we mnie zagotowało, zaczełam wrzeszczeć wogole sie nie mogłam opanować, na jego oczach wylałam to co zrobiłam do zlewu, otowrzyłam reszte mleka co została w kartonie i wylałam też do zlewu dziękując mu za pyszne kakao i życząc smacznego... ostatnio ciągle tak się kłócimy.. a potem zrobiłam coś obrzydliwego - poszłam stopiłam masło wrzuciłam do tego mase kakao wymieszałam i żeżarłam to

albo dziś - przychodzi i mówi masz kupiłem ci 6 mlek szkoda tylko ze nie dokupiłem 6 paczek kaka bo ta jedna ci przeciez nie starczy - a dziś z czym jadłaś kakao? samo? może sobie przez lejek wsypywałaś do gardła?

on mówi tak jakby lepiej było wtedy gdy nie jadłam... przynajmniej nie musiał wydawać tyle kasy na moje jedzenie, teraz bardzo bym chciała żeby to wróciło
Iza jak przeczytałam to co napisałaś to łzy mi napłynęły do oczu nie potrafię zrozumieć dlaczego twój tata tak bardzo Cię rani nie wiem co pisać
Stary 2008-04-21, 22:25   #4348
asiek14
Zakorzenienie

Iza, Superchic(k) - strasznie smutno mi się robi jak to czytam. nie możecie się poddawać... szkoda by było zdrowia i tego przez co już przeszłyście żeby rezygnować naprawdę współczuję

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 22:32   #4349
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
Kochana, jak się znasz to powiesz mi zakres dla wieku 16 (rocznikowo tak?) i 166 cm wzrostu?
Nie jestem teraz pewna, ale z tego co pamiętam to 166 cm i wiek 16 lat to 49-50 kg.
Możliwe, że się mylę jednak, bo bardziej jestem zorientowana w moim przedziale wzrostowym i wiekowym
Iza -

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 22:40   #4350
plameczka
Wtajemniczenie

Moje BMI przed dieta to 20,57, a najnizsze 17,6 i chcialabym do niego powrocic. U mnie dzis beznadziejnie. Jest coraz gorzej. Rodzice dzwonili do psychologa, ale przyjmuje dopiero od maja. Ja chyba tyle nie wytrzymam. Dzien zaczal sie dobrze. Zjadlam jedna bulke w szkole do 16 (nie zjadlam sniadania bo zaspalam) ale nie bylam glodna i nie mialam ochoty na jedzenie. Potem mial byc obiad, ale przyszla kumpela i zamiast obiadu nazarlam sie ciasta i slodyczy. A potem sie rozkrecilo: kanapki, ciastka, slodycze, jajka.. Wyszlo znow ponad 2000 kcal, pewnie z 2500. A mialo byc 1500. Miala byc R. Jedni powiedza ze nieduzo, ale ja tak sie wkurzylam, ze chcialam zwymiotowac, nie potrafilam. Latalam, jakis atak histerii. Skonczylo sie piekaca szrama na reku, ktora znowu musze chowac, a jutro znow bede miala pdpuchniete oczy od ciaglego placzu. Dzis udalam w szkole, ze jeszcze kac mnie meczy. A jutro? Znow beda sie pytali, ciagle sie pytaja czemu jestem smutna. Chyba jutro nie pojde. Przynajmniej pospie sobie wiec i jesc nie bede. Nie mam sil. Zlinczujcie mnie jeszcze, bedzie super koniec dnia. Nawet na nauce sie moge skupic, bo ciagle mysle o jedzeniu. Chcialam obejzrec TV-ciagle mysle o jedzeniu. Chcialam isc sie wykapac, poscielic lozko-ciagle jedzenie. Mam dosc, mam dosc takiego zycia. Nie chce mi sie jutro isc do szkoly i udawac jaka to ja jestem szczesliwa zeby nikt juz sie mnie nie czepial. Mama tez sie pyta co tam, czemu znowu sie slimacze, juz sie nie odzywam, bo jak mowie przez co to czasem gada, tlumaczy a czasem po prostu wychodzi z pokoju. I wcale jej sie nie dziwie. Na dwor tez boje sie isc, albo do kolezanki, albo gdzies, bo co jesli bedzie gdzies jedzenie? Zjem i znow beda wyrzuty. Tak jak dzis skonczy sie glupie spotkanie z kumpela.

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości