|
|
#601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: essence
Cypressangel, jak zmyłaś jeden, to jednak zawsze jest nadzieja, że pozostałe też się zmyją bez problemów
Czego Tobie (i sobie) życzę, bo kolor jest naprawdę kuszący ![]() Czekam zatem na relację ze stóp
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Zastanawia mnie o czym myśli producent robiąc takie ciemne rzeczy próbując je potem zbyć na słowiańskim rynku To samo tyczy się kolorystyki wielu podkładów Rimmela, Manhattanu
|
|
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla bledzioszka to niestety one nie są
Też mnie zastanawia ta dziwna kolorystyka. Ona nie dotyczy tylko niskiej i średniej półki. Wysokiej też. Ja ostatnio postanowiłam metodycznie, krok po kroku przetestować wszystkie najjaśniejsze odcienie wysokopółkowe. I często niestety jest tak, że po obejrzeniu testerów jakiegoś konkretnego podkładu nawet nie proszę o próbkę, bo najjaśniejszy kolor i tak jest za ciemny.
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a używałyście jakiegoś z tuszy Essenece? Na KWC mają albo słabe opinie albo żadnych. Ciekawa jestem jak się sprawują.
Cały czas testuję swój rozświetlacz AOH i coraz bardziej go lubię. Nałożony na zbyt ciemny róż niweluje mocny kolor i pięknie rozświetla. Efekt bardzo płynnie się stopniuje. Sephorowe gwiazdki poszły w odstawkę |
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam tusz Lash Mania, moja opinia o nim jest na KWC. Niestety te tusze bardzo szybko zasychaja...Moj byl super przez 1 miesiac od kupna, potem robil sie coraz gestszy i juz nie moglam sie nim tak dobrze umalowac...Ceny sa zachecajace - okolo 10 zeta. Jesli nie zalezy ci na dlugim posiadaniu jednego tuszu i lubisz czesto je zmieniac, to mozesz zaryzykowac
![]() Lash Mania ladnie podkrecal i lekko pogrubial, efekt podobal mi sie, ale nie jest to tusz z tych maksymalnie pogrubiajacych.
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o tym błyszczyku powiększającym?
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już od dawna na niego poluję oraz na 2 inne - te w pędzlu, złoty i różowy,ale póki co jeszcze ich nie znalazłam, bo wiecznie ich nie ma ![]() Co do tuszu to mam ten nowy z wyginającą się szczoteczką w pomarańczowym opakowaniu. Jest dobry, ale nie nadaje teatralnego efektu, ani mega pogrubienia i wydłużenia; jest to raczej naturalny efekt i fajne rozdzielenie rzęs. Na moich nikłych rzęsach spisuje się dobrze
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Uuu, czyli tusze z tego co piszecie raczej nie dla mnie. Lubię dramatic look
Kicia_Wampirzyca, rozświetlacz wart jest zakupu. Jako maniaczka połysku wypróbowałam już sporo rozświetlaczy i ten jest jednym z lepszych. Nie lubię wielkich drobin (dlatego sypki APC to porażka), wolę raczej perłowy połysk. Ten własnie taki daje. Jest na tyle jasny i neutralny, że pasuje nawet nam, bladolicym
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem miłośniczką rozświetlania
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie podoba ten tusz z gumowa szczoteczka. Pewnie wyprobuje.
W ogole kredki wykrecane sa super. Dotychczas mialam srebrna i zlota, a teraz mam turkusowa- w ogole sie nie rozmazuje, utrzymuje caly dzien (u mnei to prawdziwy cud, bo kredki i cienie zazwyczaj scieraja sie po 3 godz)!!! Maluja prawie jak eyeliner No i w moim przypadku nie spywaja, a co za tym idzie nie podrazniaja moich mega wrazliwych oczu/ Na pewno kupie teraz czarna i brazowa.
|
|
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez jestem z niego bardzo zadowolona mam jeszcze ten z asia ale uzywam tylko tego ![]() Cytat:
sama teraz bede szukala jakiejs czarnej kredki i moze jakiejs kolorowej??
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiecie czy w ofercie essence są szare lub fioletowe kredki ?
|
#614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a i ta mineralka troche jeszcze podkreśla suchości także polecam za 10zł ale dla osób z ciemniejsza karnacją niestety
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dobry jest tak ogolnie? chodzi mi o krycie...bo niby mam jeszcze creme puff i jeden z astora ale jestem ciekawa jakby sobie ten radzil? z podkladu to moge Ci polecic Lasting Performance wogole nie podkresla mi suchych skorek i nie tworzy ich jak inne podklady
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Byla kiedys zwykla fioletowa. wlasciwie to sliwkowa (jest na fotce w mojej kolekcji), ale jak ostatnio bylam to juz jej nie ma, zastapili ja jakims nowymi kolorami (turkusem i jasna zielenia/seledyn ) :/. Szarej niestety nie ma. Jest tylko bardzo jasna srebrna wykrecana i zwykla taka stalowa- na powiece niestety wyglada bardziej jak niebieska (wszystkie 3 znajdziesz na mojej fotce).
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lasting performance ma w swej palecie jasne odcienie? no i jak z kryciem??
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
hej!
Ja ostatnio tez odkrylam te cudenka!! a oto i moje zbiory: -all over shimmer 02.dancing queen-za mocny efekt jak na uzycie na codzien na twarz,ale jesli mowimy o wiekszym wyjsciu to jak najbardziej-nawet na cale cialko -korektor forget it 3 w 1,zielony troszke za bardzo bieli ale da sie to jakos zalatwic,bezowy i rozowy ok,nakladam z reguly pedzelkiem(chyba do ust!) ale zdarza sie i palcem -nowy blyszczyk w kolorze 23 rock chic-bardzo jestem zadowolona,zapach,kolor cudne -kredka do oczu coffe and cream-no wlasnie co do niej mam watpliwosci,coffe jeszcze nie uzylam,bo mam inna brazowa,ktora planuje najpierw skonczyc,a cream jakos slabo mi sie rozprowadzil,ale bede jeszcze z nim eksperymentowala i probowala )pzdr ;*
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie kryje swietnie, cienie pod oczami, pieknie wyrownuje koloryt twarzy i nie robi efektu maski. Do tego nie ma takiego okropnie matowego wykonczenia![]() ladne ma kolorki Cytat:
|
|
|
#621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie sypki APC to też porażka.A te inne lepsze - czy mogłabyś rzucić jakimiś nazwami? Tak na stronie, żeby nadmiernego offtopa nie robić ![]() Ja mam srebrną i brązową i też jestem z nich bardzo zadowolona. Co najważniejsze, nie uczulają mnie.
|
|
#622 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d5e122ca61e6f552e62c3b0 63bbe18e6104816de_6588c60 1bcce8;7315492]Treść usunięta[/QUOTE]
a mozliwe chociaz u mnie to pewnie dosc szybko zeszlo bo Nature mam obok Liceum i 2 gimnazjow wiec Natura jest dosc czesto odwiedzana
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d5e122ca61e6f552e62c3b0 63bbe18e6104816de_6588c60 1bcce8;7315492]Treść usunięta[/QUOTE]
to naleza CI sie brawa!!
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
ten all over shimmer w pędzlu był tylko ciemny ale jak zobaczę jasny kupię na pewno bo wygląda z waszych opisów na cudowny!
a jeszcze dopytam czy u nas wchodzą te limitówki na czas jak podaje strona? Chodzi mi o tą z 15 maja http://www.essence.eu/en/products/su...-overview.htmlwspominałyście o niej wcześniej gdzieś chyba... Edytowane przez side85 Czas edycji: 2008-04-22 o 19:20 |
|
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
dimit-latwy w uzyciu,nawet dla takiego laika jak ja
)
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
side - nie wiadomo jeszcze, kiedy dokładnie ta limitowanka wejdzie na polski rynek - być może w tym samym terminie, co podany na stronie - fajnie by było
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh no to skoro tylko slonce zacznie czesciej wychodzic to wyskocze po niego i sprawdze jak wyglada na sloneczku na skorze
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się udać po kredki...
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

Czego Tobie (i sobie) życzę, bo kolor jest naprawdę kuszący 

)
To samo tyczy się kolorystyki wielu podkładów Rimmela, Manhattanu