|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
|
|
|
|
|
#4562 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ale ja nie mowie o sobie, nie zakladam tenisowek na wesele bo to po prostu nie moja estetyka, ale nic mi do tego jak sie ubiera ktos inny, nie mam na ten temt zdania. Wiem po prostu jak to oceniaja ludzie, zwlaszcza starsze pokolenie i zadne tlumaczenia o "zabawie moda" nic tu nie zmienią, byloby to bardzo zle widziane.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2017-04-20 o 20:11 |
|
|
|
|
#4563 | |
|
Konto usunięte
|
Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Cytat:
Luzik. Moj post był ironiczny
Edytowane przez 911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5 Czas edycji: 2017-04-20 o 20:15 |
|
|
|
|
|
#4564 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Tak w ogole, gdybym zapragnela pojsc na wesele w trampkach to mimo dezaprobaty rodziny bym to zrobila😝
|
|
#4565 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam tylko czarne eleganckie minimalistyczne sukienki.
W kazdej innej (zwlaszcza kolorowej) tym bardziej zwracalabym na siebie uwage a przeciez nie bede krasc wieczoru peemie ![]() A w temacie - zorganizowanie wesela w szczycie sezonu turystycznego na jednej z najmodniejszych turystycznych wysp i wielki foch i zdziwienie, ze 80% zaproszonych odmowilo udzialu w imprezie. (Oczywiscie lot i noclegi na wlasny koszt - nowozency tylko znizke w hotelu proponuja) Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4566 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Auć! Czyli polskie wesele ale wyjazdowe? |
|
|
|
|
|
#4567 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4568 |
|
Konto usunięte
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;73053251]Auć! Czyli polskie wesele ale wyjazdowe?[/QUOTE]
Polsko-francuskie, ale impreza ma byc na Majorce. Tam sie poznali i "maja sentyment" Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4569 |
|
BAN stały
|
Aa! I moja sukienka ślubna była biało-czarna
|
|
|
|
#4570 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Makabra. Tzn rozumiem idee i popieram pomysł z punktu widzenia młodych. Tylko nie dziwilabym sie ze nikt z gosci sie nie stawi! Juz widze ceny takiego weekendu na Majorce w szczycie sezonu... Jedna znajoma była na takim slubie, ale była zachwycona bo było to inaczej zorganizowane. Wyjazdowy, na turystycznej wyspie. Ale to miało wiecej sensu bo PM zabrali ze sobą tylko swoje rodzeństwo i dzieci (para w średnim wieku, to był drugi slub dla obojga, zdaje sie ze rodzicow juz nie mieli). Wiec rodzinny wyjazd dla chyba 7 osob w sumie, slub na plazy i potem mała impreza, domki wynajęte dla gosci no i w ogole wszystko opłacone łącznie z lotem. Ponoć wcale nie było tak drogo. |
|
|
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie w ogóle kiepskie jest fochowanie się o odmowe gości. Mam tu na myśli nawet zwykłe wesele w PL, już o takim locie na własny koszt w świat nie wspominając.
Serio, moja kuzynka do dzisiaj jest na mnie zła (już 3 rok), że odmówiłam przyjścia na jej ślub i wesele. Byłam wtedy za granicą, prezent przekazałam i nawet finalnie dziękuje nie usłyszałam. No i foch, obraza. Ta sytuacja wiele mnie nauczyła na przyszłość. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4572 |
|
Konto usunięte
|
Inna rzecz, ze z tym odmawianiem czesto jest tak, ze ktos chcialby isc na wesele, ale nie ma kasy (to parcie na koperte "zeby sie zwrocilo"), wiec odmawia czasem uciekajac sie do bzdurnych wymowek.
Znajomym tak odmowilo z 8 osob mowiac wprost, ze nie maja kasy i ich nie stac. I na nic tlumaczenie narzeczonych, ze prezent niewazny, ze zalezy im, zeby byli (znam te osoby i wiem, ze serio chodzilo o finanse), ze bardzo prosza, ze im zalezy, zeby byli z nimi. I nic. Nie przyjda BO NIE WYPADA. Naprawde wesela zaczynaja przypominac imprezy z biletami wstepu (i scislym dresscodem )Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale to nie jedyny powód. Czasem nam jest nie po drodze ze swoimi planami, czasami mamy partnera ktory nogą ruszyć nie umie, albo sami tak mamy, czasami się takich imprez nie lubi. Według mnie młodzi mają prawo zaprosić na wesele kogo chcą, ale te osoby też mają prawo przyjść lub nie. Ważne żeby tylko w pore dać znać. Takie obrażanie się o nie przyjście jest przykre.
|
|
|
|
|
#4574 |
|
Konto usunięte
|
Szczerze mówiąc to dopiero z Wizażu dowiedziałam sie o zwyczaju dawania w kopertę zeby sie "zwróciło" młodym. Zawsze naiwnie myslalam, ze prezent to prezent i juz, jak ktos ma 500zl i chce tyle dac to super, ale jak ktos ma 100zl to tez dobrze. Nigdy nie przyszłoby mi do głowy ze dac mniej niz ileś tam to wstyd i nie wypada. Zreszta przeciez dopóki człowiek nie zainteresuje sie tematem to nie wie, ile kosztuje "talerzyk" i ze w ogole to sie tak liczy.
A tak na marginesie to za faux pas uważam komentowanie po imprezie kto ile dał (wiecej/mniej niz sie PM spodziewali) i tez chwalenie sie ze impreza sie "zwrócila"/narzekanie ze sie nie zwróciła. Jakby to był interes a nie przyjecie. Chyba juz o tym kiedyś pisałam, ale znałam jedna dziewczynę ktora kazała ułożyć wszystkie koperty do pudełeczka dokładnie w kolejności, zeby po slubie otwierać i porównywać z filmem z życzeń i w ten sposób wiedziec, kto ile dał w swojej kopercie... |
|
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
No ale to całe "pokrycie talerzyka" właśnie bierze się od niektórych młodych.. Wiadomo, że nie każdy taki jest, ale jednak są takie przypadki.
U nas było oburzenie bo nie chcieliśmy odpowiadać na pytania "ile zebraliście?" Kurde sory, ale ja nie robiłam zbiórki tylko ślub. Najgorsze że moja teściowa zapytała o to męża przez telefon dzień po ślubie. Jeszcze głupio dodała "bo wujo się pytał". I oburzenie bo wielkie tajemnice robimy.. Ręce opadają. |
|
|
|
|
#4576 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dokładnie Ale duzo rodzin ma to do siebie ze oburzają sie na robienie "wielkich tajemnic" z rzeczy ktore sa jednak prywatna sprawa, np. finanse czy kwestie stanu cywilnego
|
|
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;73060021]Szczerze mówiąc to dopiero z Wizażu dowiedziałam sie o zwyczaju dawania w kopertę zeby sie "zwróciło" młodym. Zawsze naiwnie myslalam, ze prezent to prezent i juz, jak ktos ma 500zl i chce tyle dac to super, ale jak ktos ma 100zl to tez dobrze. Nigdy nie przyszłoby mi do głowy ze dac mniej niz ileś tam to wstyd i nie wypada. Zreszta przeciez dopóki człowiek nie zainteresuje sie tematem to nie wie, ile kosztuje "talerzyk" i ze w ogole to sie tak liczy.
A tak na marginesie to za faux pas uważam komentowanie po imprezie kto ile dał (wiecej/mniej niz sie PM spodziewali) i tez chwalenie sie ze impreza sie "zwrócila"/narzekanie ze sie nie zwróciła. Jakby to był interes a nie przyjecie. Chyba juz o tym kiedyś pisałam, ale znałam jedna dziewczynę ktora kazała ułożyć wszystkie koperty do pudełeczka dokładnie w kolejności, zeby po slubie otwierać i porównywać z filmem z życzeń i w ten sposób wiedziec, kto ile dał w swojej kopercie...[/QUOTE] To musiała się lekko zdziwić bo kamerzysta nigdy nie kręci całych życzeń tylko kawałek Jestem po weselu wczoraj. I o zgrozo nie bylam jedyna e czerwonej sukience, w zasadzie czerwień to był nr 1! I biale też były i kremowe i ecru. Ba malo tego czarnych kiecek też dużo było! I nikt goscia z PM nie pomylił choć ona nie miała białej! Tylko kremową. I kurczę ludzie się jakoś bawili w tych jakże niestosownych strojach. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się udało wczoraj kupić sukienkę w kolorze fuksji (przyznam, że rozglądałam się za czerwoną). I do teraz się zastanawiam dlaczego czerwień nie jest ok a fuksja chyba już tak, a przynajmniej z tego co zrozumiałam nikt się jej nie czepiał. W mojej opinii to tak samo krzykliwe kolory.
Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2017-04-23 o 12:43 |
|
|
|
|
#4579 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4580 |
|
tak sobie tutaj siedzę :)
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;73146501]Ależ nie, jej film ze slubu trwa 7 godzin, wiec bez obaw, wszystko co najważniejsze jest na nim uwiecznione
[/QUOTE]To ja już sobie wyobrażam charakter tej pani. Gratulacje dla pana młodego.
|
|
#4581 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;73146501]Ależ nie, jej film ze slubu trwa 7 godzin, wiec bez obaw, wszystko co najważniejsze jest na nim uwiecznione
[/QUOTE]O matyldo już widzę muny znajomych jak ich zaprosi na ogladanie Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4583 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4584 | |
|
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Cytat:
|
|
|
#4585 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tamtym roku byłam chyba na 3 weselach i widziałam sukienki we wszystkich możliwych kolorach i fasonach, i zwykłe letnie sukienki i bardziej eleganckie, i krótsze i dłuższe, także tego. Nawet biała zwiewna się trafiła i nie widziałam, żeby na kimkolwiek to wrażenie zrobiło...
|
|
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub brałam pół roku temu i szczerze mówiąc nie pamiętam w jakich sukienkach były zaproszone na niego kobiety. |
|
|
|
|
|
#4589 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle mnie nie ruszało, że jest ubrana na czarno
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

już widzę muny znajomych jak ich zaprosi na ogladanie