Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-23, 16:36   #601
Serenely
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez MonisiaKreacja89 Pokaż wiadomość
A to nie jest tak, że witamina C powoduje po prostu ze w organizmie produkuje sie więcej enzymów? Ale to chyba sama witamina C tego nie robi, bo mój mąż pije cały czas soki z aronii i nic mu sie nie dzieje?
Nie, po prostu każdy organizm ma swój "limit" na zapotrzebowanie na witaminę C i jej przesyt objawia się w ten sposób. Jednego pogoni po 1g, innego po 50g. Ja normalnie nie potrzebuję wiele, jak w ciągu dnia spożyję do 10g jak nie jestem chora to mnie pogoni. Przy chorobie nawet 40g zdarzało mi się brać i nic. Miałam tylko niezłą delirkę w nocy, bo organizm dostał kopa hehe.

Istotne jest, żeby dawkując czysty kwas askorbinowy dostarczać organizmowi też bioflawonoidy, bo bez nich witamina się nie wchłania i dlatego niektórych może gonić po mikro dawce - jak mojego męża, bo się nie posłuchał i potem był zrażony do dalszych eksperymentów ;D A bioflawonoidy w naturze są w cytrusach, czyli herbata z cytryną lub pomarańczą + proszek i można jechać bez leków Ja się tak ostatnio uratowałam od zarażenia od własnego męża.

Od 2 lat regularnie rano piję na czczo herbatę z cytryną i miodem, i to tak połówkę cytryny zawsze mam wyciśniętą, i mój organizm jest już przyzwyczajony, rano zero problemów z zaparciami czy wypróżnieniem.

Mobilny przekaz myśli ;-)
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 18:01   #602
crescent
Zakorzenienie

ale mam zjazd dzis...leze i nawet wstac mi sie nie chce..cos z pogoda jest chyba..oby sie zmieniala na lepsza...

Stary 2017-04-23, 19:36   #603
helloalex
Raczkowanie

Czy Wy też utrzymujecie poziom aktywności zbliżony do foki leżącej na brzegu, czy to tylko ja?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
helloalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 19:39   #604
SportMama
Raczkowanie

Zdrówka do męża.
Helloalex ja staram się być aktywna,bo bez ruchu mi psychika szaleje.Mam tak jakoś zakodowane.Choć wiadomo,że już nie szaleję tak jak przed ciążą i czasami mam wyrzuty sumienia z tego powodu....
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 19:58   #605
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Ja chyba oszaleję, jak nie przez problemy "ciążowe" do sierpnia, to przez moje codziennie sny. Co noc mam po parę różnych snów, jedne są ok, inne są tak abstrakcyjne, że nie wiem jak mój mózg to tworzy. Wcześniej było to fajne - raz na trzy dni miałam nocne przygody. Teraz mam ich za dużo każdej nocy. Już nie wyrabiam, mam dość. Męczy mi to psychę.
Znam to, później cały dzień się chodzi do tyłu

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Dziewczyny a możecie też wrzucić linka do tych leżaczków bujaczków co wybrałyście?
http://allegro.pl/bright-starts-hust...,1&bi_c=255513

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie macie sprawdzone sposoby na zaparcia?
Kompot ze śliwek

Cytat:
Napisane przez helloalex Pokaż wiadomość
Mój "maz" wrócił z USA chory. Gorączka od 3 tyg. Zaliczył już nawet szpital. Diagnoza: mononukleoza zakaźna. Coś mi nie grało w jego objawach więc wysłałam go do labu i wrócił piękny wynik Toxoplasmosis pozytywny, świeża infekcja. Więc moje koty zdrowe, a facet chory. Boję się, żeby nas nie zaraził jakimś cudem, chociaż to teoretycznie niemożliwe.
Oby się szybko wykurował

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Czy Wy też utrzymujecie poziom aktywności zbliżony do foki leżącej na brzegu, czy to tylko ja?
Zazwyczaj tak Zdarzą się ze 2 dni w tygodniu, kiedy robię sobie dzień aktywności i odhaczam różne punkty z listy, ale jak już zalegnę w domu, to mam energię leniwca
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 20:06   #606
_laurka
Raczkowanie

Cytat:

Ja mam podobnie. Dziś w sumie cały dzień leżałam na kanapie albo z książką, telefonem lub pilotem w dłoni. Na szczęście gardło wraca do normy tzn nie boli ale nadal mam głos jakbym całą noc śpiewała. Katar też jakby troszkę ustępuje. Oby mi przeszło szybko bo w takim stanie kompletnie nie mam na nic siły.

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 20:22   #607
aneta_91
Zakorzenienie

Któraś z WAS ostatnio wrzucala listy wyprawkowe: może warto by je było podpiąć do pierwszego postu ?
Stary 2017-04-23, 20:52   #608
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

Haha, jeszcze ja Chociaż jednak mobilizuję się codziennie na godzinny spacer z psami, ale tylko to
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 22:01   #609
gunis
Rozeznanie

Cytat:

Ja ostatnie dni spedzam tylko na kanapie

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 22:29   #610
emdzik
Zakorzenienie

Mam od popołudnia taka zgage ze nawet nie mogę iść spać..
Matko kochana w pierwszej ciąży zgagi zaczęły mnie brać grubo po 30 tygodniu.. ja nie wiem ale ten mały agent chyba chce mnie wykończyć.

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-23, 22:36   #611
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Mam od popołudnia taka zgage ze nawet nie mogę iść spać..
Matko kochana w pierwszej ciąży zgagi zaczęły mnie brać grubo po 30 tygodniu.. ja nie wiem ale ten mały agent chyba chce mnie wykończyć.
Moja agentka mi dzisiaj boksuje pęcherz na noc

Mobilny przekaz myśli ;-)
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 06:13   #612
crescent
Zakorzenienie

Dzien dobry
U mnie za oknem poki co slonecznie ale podobno zimno

Stary 2017-04-24, 06:59   #613
bianca30
Raczkowanie

Hej. U mnie zimno i po deszczu.

Wczoraj tak mnie glowa bolala, ze myslalam iz zejde. Z kazda godz coraz bardziej. Myslalam, ze sen pomoze ale bylo coraz gorzej i noc zakonczylam z apapem. Mlody chyba tez sie umeczyl ze mna bo mimo prob pobudzania przez tatusia ani sie ruszy 😉
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 07:31   #614
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Któraś z WAS ostatnio wrzucala listy wyprawkowe: może warto by je było podpiąć do pierwszego postu ?

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
to moja, ale wciąż ją ubogacam
fajny pomysł żeby wstawić wszystkie stworzone listy na początek, będziemy sobie nawzajem porównywać i dostosowywać, aż będą idealne
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 08:07   #615
malenka1889
Zadomowienie

Hej. Widzę, że nie tylko u mnie słabo. Zgagę mam codziennie, a czasami meczy mnie juz od rana ale najgorsze są wieczory...

Do tego od wczorajszego wieczora tak mnie bobruje w brzuchu, że zaraz chyba zwariuje... Sory za porównanie ale od rana normalnie woda mi z du** leci. Zjadłam kilka biszkoptów i gorąca herbatę wypiłam i kibel... No i jeszcze, żeby było weselej to drożdżami mi sie odbija od wczoraj jakbym litr bimbru wypiła albo więcej. Auto u mechanika więc nawet nie mam czym do apteki po jakieś cudo jechać... No nic.do wieczora musze jakoś przeżyć, mąż mi po drodze musi cos kupić chociaż nie wiem co w ciazy można wziąć. Chyba mam jeszcze jeden węgielek w szafce. Jak myślicie taki naturalny lek to chyba nie zaszkodzi ? No i standardowo corka od 6 na nogach

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-24, 08:27   #616
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Hej. Widzę, że nie tylko u mnie słabo. Zgagę mam codziennie, a czasami meczy mnie juz od rana ale najgorsze są wieczory...

Do tego od wczorajszego wieczora tak mnie bobruje w brzuchu, że zaraz chyba zwariuje... Sory za porównanie ale od rana normalnie woda mi z du** leci. Zjadłam kilka biszkoptów i gorąca herbatę wypiłam i kibel... No i jeszcze, żeby było weselej to drożdżami mi sie odbija od wczoraj jakbym litr bimbru wypiła albo więcej. Auto u mechanika więc nawet nie mam czym do apteki po jakieś cudo jechać... No nic.do wieczora musze jakoś przeżyć, mąż mi po drodze musi cos kupić chociaż nie wiem co w ciazy można wziąć. Chyba mam jeszcze jeden węgielek w szafce. Jak myślicie taki naturalny lek to chyba nie zaszkodzi ? No i standardowo corka od 6 na nogach

Wysłane za pomocą mTalk
mi moja gin przy biegunce zaleciła smectę w saszetkach, do tego acidolac baby krople
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 08:28   #617
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
za wizyte

Co do restauracji to masakra...
Napisz gdzie to tak robią, to tam nie pójdę

Ja właśnie sobie mebelki znalazłam https://lettadzieciom.pl/product-pol...w-MARSELL.html
tylko bez łózeczka, no i regał to raczej później sie dokupi
ale 20jak to ustawic to nie wiem

żadna restauracja, lokal Dominium w Copernicusie. Natomiat wczoraj mieliśmy obiad rocznicowy rodziców w Spichrzu. Jedzonko rewelacja. Porcje ogromne. I powaliła mnie na kolana obsługa kelnerska. Byliśmy jako pierwsi, kelner wskazał stolik, poprosiłam o zmianę bo ten zbyt blisko drzwi. Trochę się nagimnastykowali, ale sprawnie ogarnęli temat (potrzeba było stolika na 12 osób w porze obiadowej). Mąż parkował samochód więc byłam najpierw sama z dziećmi. Kelner przyszedł, pomógł najmłodszej się "rozpłaszczyć', rozmawiając z nią w super sposób, później obsługa kelnerska "na czuwaniu", bez namolności, ale zawsze pod ręką. Niby oczywiste wszystko, ale w praktyce to wiadomo jak bywa. Polecam
Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Admirable powodzenia na krzywej i daj znać jak się czujesz później
U mnie dziś kolejny dzień z problemami z oddychaniem, zjadłam i poleguję teraz na pół siedząco, chyba po prostu w wyniku powiększania się macicy organy mi się kurczą i ściskają, wiadomo serce pompuje więcej krwi, płuca mają też mniej miejsca, czytałam troszkę wczoraj o problemach z oddychaniem w ciąży po 25tygodniu, no i by się zgadzało, ćwiczę oddychanie przeponą i troszkę pomaga, ale czuję się dość wyczerpana, tak jakbym miała ciężar na piersi.
Ciśnienie mam w normie jakieś 107/97 więc te problemy to nie od ciśnienia
Cieszę się, że przynajmniej zgaga mnie dziś nie atakuje, oby dała mi dziś spokój
biedna, mam nadzieję, że dziś lepiej
Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zaczynam swirować?
Jak leżę na boku to mala nie kopie, tylko robi "motylka", takie trzepotanie. A ja sobie wkrecam, że to jakieś drgawki :/
zaczynasz świrować jak każda ruchy są bardzo różne, nie martw się
Cytat:
Ja dzisiaj usłyszałam ze to bujda na resorach ze przy kp się chudnie...i ze na pewno kobiety które chudną wtedy po ciąży stosują jakieś diety odchudzające.
jeśli ktoś miałby czas jeść bez opamiętania i prowadzić siedzący tryb życia to nie schudnie. jeśli jesz w miarę racjonalnie, myślę, że nie ma problemu. ja zrzuciłam kg po każdej ciąży. w ostatniej ciąży przytyłam 16 kg i 4 miesiące później ważyłam 2 kg mniej niż przed ciążą. o dziwo po 3 ciąży schudłam najbardziej i najszybciej. teraz liczę, że w ciągu 6 miesięcy zrzucę co przybiorę
Cytat:
Mój "maz" wrócił z USA chory. Gorączka od 3 tyg. Zaliczył już nawet szpital. Diagnoza: mononukleoza zakaźna. Coś mi nie grało w jego objawach więc wysłałam go do labu i wrócił piękny wynik Toxoplasmosis pozytywny, świeża infekcja. Więc moje koty zdrowe, a facet chory. Boję się, żeby nas nie zaraził jakimś cudem, chociaż to teoretycznie niemożliwe.
ojoj, współczuję , ale pech. i zdrowia dla mężą
Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o kapaniu dziecka w umywalce? Mamy umywalkę metrową lub nawet ponad i zastanawiam się z czym wanienka byłaby lepsza?
ja też mam dużą umywalkę, ale nie rezygnuje z wanienki. dziecko szybko zaczyna chlapać w kąpieli i poręczniej będzie mi w wanience
Cytat:
czasem mam wielką ochotę, ale rzadko mam okazję poza tym staram się 2xytg ćwiczyć ale wiadomo, jak jest okazja to poleguję, wieczorem obowiązkowko
Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Wczoraj tak mnie glowa bolala, ze myslalam iz zejde. Z kazda godz coraz bardziej. Myslalam, ze sen pomoze ale bylo coraz gorzej i noc zakonczylam z apapem. Mlody chyba tez sie umeczyl ze mna bo mimo prob pobudzania przez tatusia ani sie ruszy 😉
współczuję, mam nadzieję, że dziś lepiej
Cytat:

zdrówka dla ciebie i oby mąż szybko wspomógł

mój weekend intensywny, teraz chwila relaksu. w sobotę 18tka bardzo udana. pobawiłam się do północy, nawet dłużej niż planowałam. dziewczynki się też wytańczyły w niedzielę impreza z moimi rodzicami i bratem. obiad pyszny i obżarłam się bezgranicznie a później kawa już u rodziców i też popłynęłam z ciastem kolacji już nie zmieściłam dziś po szkole muszę ogarnąć bilans z najmłodszą. a teraz kafffka
Stary 2017-04-24, 08:32   #618
oriane
Rozeznanie

Dzień dobry. Ostatnio się żaliłam, że waga pokazała mi 1.4kg na plus w ciągu 1 dnia. No więc z tej nadwyżki zostało mi już tylko 200g. Ufff Bo się przeraziłam, że będę w takim tempie tyła przez ostatnie 3 miesiące 😁

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 08:38   #619
aneta_91
Zakorzenienie

Ja też się ostatnio na wagę zalilam że mam 9kg na plusie ale jakby liczyć od pierwszej wagi wpisanej w kartę (co prawda podanej bez wazenia w gabinecie) to 6kg więc zawsze to 3 kg mniej
Stary 2017-04-24, 08:43   #620
_laurka
Raczkowanie

Cytat:

Wysłane za pomocą mTalk
Zdrówka. Na biegunkę też warto spróbować paluszki i trochę coli. Wiem że cola nie za bardzo w ciąży ale troszkę nie zaszkodzi i może pomóc. Mi niejednokrotnie pomagało przed ciążą. Szczęście w nieszczęściu w ciąży u mnie z kibelkowym tematem idzie w odwrotną stronę

Stary 2017-04-24, 08:46   #621
a_nn_a_
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Cytat:

Wysłane za pomocą mTalk
Malenka ja przeżyłam grypę zoladkowa i jestem przeszkolona w temacie.
Smecta jest całkowicie bezpieczna,bo nie wchłania się i jest wydalana z organizmu. Węgiel hmm... mi nie pozwalał ginekolog. Najważniejsze ro się nie odwodnienia, bo to jest groźne. Pij elektrolity, najlepiej Orsalit, ale kup smakowych bo nie dasz rady wypić bez smaku tego.
Zdrówka!

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 08:52   #622
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
mi moja gin przy biegunce zaleciła smectę w saszetkach, do tego acidolac baby krople
Dzięki, smecty nie mam ale.acidolac córki wezmę to moze trochę przystopuje...

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Zdrówka. Na biegunkę też warto spróbować paluszki i trochę coli. Wiem że cola nie za bardzo w ciąży ale troszkę nie zaszkodzi i może pomóc. Mi niejednokrotnie pomagało przed ciążą. Szczęście w nieszczęściu w ciąży u mnie z kibelkowym tematem idzie w odwrotną stronę

Cole juz piłam rano wygazowaną, zaraz znowu sie napije, paluszki solone pomagają, zeby szybko sie nie odwodnić ale niestety mam tylko z sezamem... Ale dzięki bo mi przypomniałaś, że krakersy chyba mam gdzieś w szufladzie.

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Malenka ja przeżyłam grypę zoladkowa i jestem przeszkolona w temacie.

Smecta jest całkowicie bezpieczna,bo nie wchłania się i jest wydalana z organizmu. Węgiel hmm... mi nie pozwalał ginekolog. Najważniejsze ro się nie odwodnienia, bo to jest groźne. Pij elektrolity, najlepiej Orsalit, ale kup smakowych bo nie dasz rady wypić bez smaku tego.

Zdrówka!

Dzięki za rade bo miałam właśnie iść po ten węgiel. Ja w pierwszej ciazy tak miałam przed dwa dni i niestety szpitalem sie skończyło ale w tedy to szło i górą i dolem non stop... Mam nadzieje, ze mi przejdzie

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 09:20   #623
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki, smecty nie mam ale.acidolac córki wezmę to moze trochę przystopuje...

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cole juz piłam rano wygazowaną, zaraz znowu sie napije, paluszki solone pomagają, zeby szybko sie nie odwodnić ale niestety mam tylko z sezamem... Ale dzięki bo mi przypomniałaś, że krakersy chyba mam gdzieś w szufladzie.

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Dzięki za rade bo miałam właśnie iść po ten węgiel. Ja w pierwszej ciazy tak miałam przed dwa dni i niestety szpitalem sie skończyło ale w tedy to szło i górą i dolem non stop... Mam nadzieje, ze mi przejdzie

Wysłane za pomocą mTalk
Pij dużo i pamiętaj o elektrolitach😘

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 09:38   #624
crescent
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane za pomocą mTalk
Ojojki...zdrowka!
Cytat:
Ja też się ostatnio na wagę zalilam że mam 9kg na plusie ale jakby liczyć od pierwszej wagi wpisanej w kartę (co prawda podanej bez wazenia w gabinecie) to 6kg więc zawsze to 3 kg mniej
Hehe dobre. Tez tak musze do tego podejsc

Stary 2017-04-24, 10:19   #625
magia_to_ja
Madi

Hej. U mnie nudy, nie umiem nic sobie dziś zorganizować ani poukładać dnia. Oby tylko dzisiaj bo mam wrażenie że czas przelatuje przez palce, wczoraj przebierałam dwie siatki z ciuszkami po małym od bratowej i nawet tego troszkę jest

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 10:22   #626
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Ech, śniło mi się dzisiaj, że urodziłam wcześniaka i był wielkości Calineczki albo i mniejszy - główkę miał mniejszą od mojego sutka i zastanawiałam się, jak go karmić XD XD XD Po czym sobie uświadomiłam, że nie zdążyłam kupić łóżeczka i posprzątać i nie mam nawet, gdzie go położyć. Snułam się z nim po mieście i byłam wściekła, że największym rozmiarem ubranek, jaki kupiłam było 56, a mój syn miał tak na oko 5 cm To tak a propos odjechanych snów...
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 10:32   #627
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ech, śniło mi się dzisiaj, że urodziłam wcześniaka i był wielkości Calineczki albo i mniejszy - główkę miał mniejszą od mojego sutka i zastanawiałam się, jak go karmić XD XD XD Po czym sobie uświadomiłam, że nie zdążyłam kupić łóżeczka i posprzątać i nie mam nawet, gdzie go położyć. Snułam się z nim po mieście i byłam wściekła, że największym rozmiarem ubranek, jaki kupiłam było 56, a mój syn miał tak na oko 5 cm To tak a propos odjechanych snów...
Co za sen, mi się jakieś głupie koszmary dzisiaj śniły. Tż na nocce więc pies na jego miejscu się położył, chciałam się przytulić do Tż a tam jakieś włochate stworzenie i się wystraszyłam

Stary 2017-04-24, 11:29   #628
judkama
Zakorzenienie

Hejka!
Sny w ciąży bywają nieziemskie
Mnie sie czesto seks śni z innymi facetami

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 11:29   #629
gunis
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Zlapalam jakieś zapalenie, piecze mnie Bożena jak jasny pieron. Wyczytałam, ze clotrimazolum w masci można po pierwszym trymestrze stosować, więc mam nadzieję, że pomoże

Edytowane przez gunis
Czas edycji: 2017-04-24 o 11:33
gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 11:30   #630
judkama
Zakorzenienie

W ogole za chwilkę skończe 2 trymestr, no i co. Energii miałam tylko w ostatnim miesiacu, to teraz juz koniec pewnie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości