|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.VII
Ja też się po 7 obudziłam, a szkoda bo jeszcze z 1,5h bym
mogła pospac. Widzę, że same dziewice u nas na wątku. My też wstrzemięźliwość ze względu na wiecznie krótka szyjke a teraz już można hulac do woli ale boję się znowu o infekcje :/ Swoją drogą tak właśnie jest, ca cakanie się całą ciążę a potem przchodzi termin porodu i kobiety nie rodzą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
U mnie też pospane. Pies mnie obudził to musiałam z nim iść na siku Ja nie dziewica, ale teraz za każdym razem jak coś kombinujemy to mam regularne skurcze mocniejsze od miesiączkowych i muszę brać na to nospę. Nie chcę wywoływać wilka z lasu. Jeszcze nie mam donoszonej ciąży! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry - u mnie na razie słońce, ale zimno
![]() Gardło u mnie zdecydowanie lepiej - nic się z tego pewnie nie rozwinie Jak reszta chorych? |
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Decorail, to dobrze, ze lepiej. U mnie choroba osiagnela nastepny etap wiec mysle, ze idzie ku dobremu, kaszel juz nie taki suchy i gardlo prawie nie boli, zatoki mi troche odetkalo wiec teraz leci mi katar z nosa.
Dzis ciezki dzien, bo calusienki do 23 sama z corcia, ale damy rade. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Mama Smerfuni - to idzie ku dobremu na szczęście
|
|
|
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Glassball, kciuki za cc!!! Czekamy na zdjęcie Kruszynki!!! 😘
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Mysle, ze ze dwa dni i moge rodzic zdrowa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Kosmetyki Vianek mnie kuszą, teraz używam jakiejś próbki pod oczy i jest całkiem fajna w działaniu, ale śmierdzi okropnie.
Wszystkie żele że swietlikiem są za słabe, Vichy taki w sztyfcie też niwelowal ewentualne obrzęki. Więc będę szukać i szukać. Ja jestem dziewica od kilku miesięcy. Nie mam szans na nic z tz. On ma opory, ja mam opory i chęci brak. Plus nie czuje się ani odrobinę seksownie z brzuchem i obwislym biustem... Czas na kawę ❤️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Marta, moja teściowa stosuje od kilku lat kosmetyk Lirac serum w różowym opakowaniu. Drogi bo ok 150zł ale faktycznie widać że cienie pod oczami jej się splyciły i rozjaśniły. Od razu mówię że ciężko ten pod oczy dostać, przynajmniej u nas
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
Kiwaczka jak tam samopoczucie dzisiaj ?
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie coraz lepiej, zostal tylko katar ale za to synka zlapalo.. od 2 w nocy nie spimy
Nikt nie urodzil? A effpe jak po seksach? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Magneficience, samopoczucie ok ☺ wczoraj myślałam że coś się dzieje bo pół dnia miałam skurcze, przeszło i przed snem znowu mnie chwyciło. ale był to fałszywy alarm 😉 byłam na spacerze i żałuję że kasy nie wzięłam bo.. zjadłabym lody czekoladowe 😍😍 takie w rożku 😍😍
A co u Ciebie? 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie chyba nikogo dzisiaj nowego na świecie nie powitamy, ale to dopiero początek dnia
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry na nowym wątkuu
![]() wczoraj wróciłam od koleżanki około 21 poczytałam, ale nie miałam siły pisać, o 22.30 już byłam w łóżku :P Oj ja też mam te bóle łona jak ubieram spodnie albo chodzęWykorzystuję je jak są na ćwiczenia oddechowe ![]() Tak polecają w księdze ciąży więc czemu nie i rzeczywiście jak tak oddycham jak przy skurczu porodowym radzą to nie czuję tego bólu![]() Byłam dzisiaj już na badaniu krwi
|
|
|
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Glassball ma dziś CC.Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#136 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej poniedziałkowo!
Dziś mam przed sobą kilka drobnostek - złożyć pit, zrobić jakieś zakupy na dobry obiad, uprać staniki, kupić sobie przekąski. Jakie macie butelki? Ja nie kupiłam żadnej, ale w razie "w" trzeba by mieć choć jedną... Ad. psów, to oczywiście - czuję lęk i na pewno psy to łapią. Niestety nad produkcją hormonów stresu nie panuję, mimo racjonalizacji, że pies mi nic nie zrobi ![]() Cytat:
co za wspaniała data! Kończ szybko, a plany na przyszłość bardzo fajne! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi też Vianek śmierdzi okropnie! Nie lubię intensywnych zapachów kosmetyków, ale ten smrodek naturalny też mi się nie podoba ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Milutek - no Tak! Skleroza nie boli - a powinna
|
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja w Nowym wątku. Dla wiekszości czas rozpakowania ☺
Ja zuzylam 2 paczki dady newborn (po 28szt) teraz kupiłam kolejną z babydream (na promo są). I przebieram po każdym karmieniu bo wtedy prawie zawsze jest kupka. Bunny to teraz możesz rodzić 😁 niech się zacznie w oczekiwanym momencie. Glassball trzymam kciuki za twój wielki dzień ☺ Ale bidulki żeście się pochorowaly. Zdrówka dla wszystkich 😚 Ania misja spełniona to teraz sprawnego porodu życzę 😊 Gornek a karmisz z piersi czy odciągniętym mlekiem? Kinga jak to miejsc nie będą mieli 😨 poza tym wszystko będzie jak trzeba. Nie martw się. Smerfunia 😚😚😚 pisałaś ale za każdym wspomnieniem jest to równie poruszające 😢 Emilka bardzo trafne rozważanie. Szczerze nie wyobrażam sobie nie reagować na placzące dziecko. Zmieniłam w końcu baterię w wadze i się zważyłam. Jest 2 kg mniej niż przed ciążą ☺ Potem spróbuję Was doczytać bo Karolek wzywa 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez czuję lęk do psów. Kiedyś mnie ugryzl w nogę pies babci, a później na wsi druga babcia miała na łańcuchu psa, koło którego musiałam przechodzić, żeby się dostać do toalety (szambo ) i też mnie ugryzł ![]() . Teraz to wiem, że takie trzymanie psa to nieporozumienie, ale byłam wtedy malutka i u nas nikt nie myślał nad etyką w stosunku do zwierząt, niestety. Do tej pory jak biegam, to zatrzymuję się, gdy widzę psa, albo biegnę na inną ścieżkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
A ile nabralas w ciazy? jest nadzieja dla wielorybków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Znowu miałam sny erotyczne .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Bunny poszukam tych chusteczek w mniejszym opakowaniu, masz rację z tą ilością rzeczy :P
Ta moja koleżanka z ktorą sie widziałam wczoraj leżała wcześniej w szpitalu ze względu na szyjkę i też właśnie bierze ręczniki papierowe ale w rolce i papier toaletowy
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Glassball kciuki za cc
![]() Anita ja karmie odciagnietym mlekiem wymieszanym z mm. Bo po moim miał kolkę i boje sie, ze moze sie powtórzyć. Juz delicol kropilam do mleka. Ja nawet dzisiaj pospalam troche, bo Maksiu obudzi, sie po 2 i 5 tylko a o 8 dostał juz normalnie butle Zaraz sie zbieram z Tz do weterynarza i po zaświadczenie ze byłam pod opieka od 10 tygodnia, wskoczę do Lidla moze znajdę jeszcze staniki do karmienia albo jakies ciuchy bo ciążowe za dużo a moje sprzed ciąży za małe. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w nowym wątku😘
Za chwilkę wstaje z łóżka, po 11 ma przyjść koleżanka na kawkę. Cała noc miałam dziwne sny.. Raz śniła mi się Esor! Byłam u niej w mieszkaniu, miała takie stare meble, stary dywan i telewizor taki wieeelki na całej ścianie. Bawiłam się z jej słodka Hanią a i mieli małego czarnego pieska który siusiał i robił kupki w każdym miejscu, gdzie popadnie. Omg skąd takie sny 😂Glassball - Kochana trzymam kciuki !! daj znać jak już będziesz po ![]() Emilka - O kurcze... Dobrze, że mówisz! Nie mamy z mężem pitów rozliczonych a już koniec kwietnia, pięknie! Swoją drogą mogę sama jakoś łatwo rozliczyć przez internet? Nigdy tego nie robiłam ![]() My też z tż mieliśmy trochę przerwy od przytulnek, trochę się bałam spróbować 😀 oj ciężko z brzuchem znaleźć pozycje ale udało się i powiem Wam że całkiem przyjemnie! Choć poszaleć tak na maksa już się nie da. Zdrówka dla wszystkich chorowitków * Tuule Was!!MamaSmerfuni - Ojej.. aż mi się łezka w oku kręci. Jesteś silną kobietą a już tak niewiele zostało i będziesz tulić swoją drugą kruszynke nigdy nie można się poddawać!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez talusiax33 Czas edycji: 2017-04-24 o 10:08 |
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też przy bieganiu zawsze się zatrzymuję na widok psa, nawet niezbyt dużego, lub właśnie zmieniam tor biegu... ---------------- Czy ćwiczycie mięśnie Kegla i oddechy? Ja chyba od dziś zacznę regularne sesje codzienne - do tej pory ćwiczyłam tylko na fitnessie... ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Mnie zawsze mama rozlicza, więc nie chce mi się potem tego przepisywać przez internet i zanoszę do urzędu - ale dlatego, że mam bardzo blisko spacerkiem. Szczerze mówiąc nigdy się samodzielnie nie rozliczałam. Ponoć wystarczy "tylko" uważnie czytać ![]() Mi się pojawia ochota na przytulanki, ale jakoś się niepewnie czuję - głównie ze względu na pozycje, ale chciałabym poszaleć do porodu
|
||
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
A dzisiaj rano około 8 przez przypadek mi się wykręcił numer tel do mamy
biedna się tak zestresowała że rodzę ![]() bo to takie dziwne że tak wcześnie dzwonię hehe Vicunia ja też mam erotyczne sny :P ale co tu się dziwić jak taka posucha ![]() Tż mówi że jestem seksowna mamuśka ale boi się o dziecko ;] Potem pewnie będzie się bał że mi zrobi krzywdę po porodzie. |
|
|
|
#145 | |
|
Zadomowienie
|
Hej z rana
Jakoś ostatnio długo śpię... Jak w I trymestrze, ale częstotliwość wstawania na siku się nie zmieniła, od początku niezmiennie co godzinę Mnie zaczyna kręcić na 2, na pewno mam większe gazy od jakiegoś czasu :/ Poza tym jak chodzę, to żółwim tempie i trzymam brzuch, bo mam wrażenie, że dziecko mi wyleci Boli mnie kręgosłup, jakichś większych skurczy nie mam, ale brzuch mi twardnieje i w sobotę popołudniu tak się spinał w środku, ale nie bolało, po prostu takie dziwne uczucie, czasem piecze jak na okres.Cytat:
![]() Black wiem, że to pakowanie do nowego domu, ale i tak współczuję... nienawidzę tego robić.
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Emilka mi sie samo czasami przestawia na oddychanie przeponowe, tak odruchowo. Jakoś tak widocznie łatwiej organizmowi się dotlenić
Edytowane przez Baambi Czas edycji: 2017-04-24 o 10:17 |
|
|
|
#147 |
|
Konto usunięte
|
Dobry
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w nowym tygodniu
Emilka ja mam taką malutką butelkę avent. Dostałam razem z próbkami od położnej. A Ty chodzisz na szkołę rodzenia? Bo tam właśnie też rozdają. Myślę, że w razie W taka malutka może być a gdyby coś się działo to się dokupi większą. Ja dziś w planach mam położną. Mam nadzieję, że dziś już do niej dotrę. Co do sexów to u nas na początku była przerwa a ostatnio to sobie od czasu do czasu poszalejemy ... tzn o ile można mówić o szaleństwie z taką orką hahahaha :co jest: Ciężko mi się ostatnio oddycha. Tak jakbym nie mogła wziąć pełnego oddechu :/ do tego ta ręka już poza tym że zdrętwiała to boli tak, że się w nocy budzę przez nią :/ i na dokładkę mnie biceps boli w drugiej ręce jakbym jakoeś zakwasy miala a nic nie robilam zeby miala powody :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Emilka - "Ponoc wystarczy "tylko" uważnie czytać" no to mamy problem 😀 bo chyba nie potrafię czytać uważnie. Kurcze muszę coś wymyślić bo przecież rozliczyć się trzeba.
No nie powiem bo nie jest łatwo się przytulać teraz, trzeba się nieźle nagimnastykować przynajmniej u Nas tak jest te pozycje które uważamy że są całkiem spoko to jakoś nie podchodzą, chyba moja budowa wszystkiego się zmieniła, nie wiem jak to napisać haha. Ale nie tylko brzuch jest przeszkodą 😀 choć dla chcącego nic trudnego i zawsze znajdzie się jakiś dobry sposób. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

Jak reszta chorych?
i rzeczywiście jak tak oddycham jak przy skurczu porodowym radzą to nie czuję tego bólu

. Teraz to wiem, że takie trzymanie psa to nieporozumienie, ale byłam wtedy malutka i u nas nikt nie myślał nad etyką w stosunku do zwierząt, niestety. Do tej pory jak biegam, to zatrzymuję się, gdy widzę psa, albo biegnę na inną ścieżkę.
niech się zacznie w oczekiwanym momencie.

poza tym wszystko będzie jak trzeba. Nie martw się.
.
daj znać jak już będziesz po