|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
Cytat:
Ja w swoich miałam 2 pytania dot. prędkości na drodze ekspresowej- jedno na drodze dwujezdniowej dwukierunkowej a drugie dwukierunkowa jednojezdniowa czy coś takiego, też myslałam ze tam jest bład ale nie :P Trzymam kciuki. Byle spokojnie! |
|
|
|
|
#872 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny zdające w tym tyg:
kochane będzie dobrze,zobaczcie jaka macie wielką grupę wsparcia ja wiem,że łatwo pisać jak już sie jest po,ale uwierzcie mi ja tydzień temu tez tak umierałam ze strachu. dacie rade,kto jak kto ale wizażanki
12.04.2008 godz 10:00 zdałam PRAWKO na 23.04.2008 prawo jazdy do odbioru w urzędzie 24.04.2008 godz 10:00 odebrane prawko śmigam sobie |
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Można się przyłączyć
?Nigdy tutaj nie zaglądałam, tylko na "kursantki" . W śr mam pierwsze podejście, raczej nie zdam, bo nie idzie mi jakoś rewelacyjnie, jutro mam jeszcze jazdy. ![]() Dzisiaj też miałam, instruktor mi powiedział, że jak będę miała dużo szczęścia, to zdam. A takie szczęście, to mi się nie zdarza ![]() Pisałam już o tym na innym wątku, ale zapytam też tutaj, bo widzę, że zagląda Was tu więcej (i doświadczenie też inne ). Dajcie mi jakąś podpowiedź, jak sobie poradzić z parkowaniem prostopadłym i ukośnym, bo to moja bolączka jest
|
#874 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
witamy na liscie co do parkowania to zawsze instruktor powtarzal, ze mam sie lekko zadac, a reszta to an wyczucie
|
|
|
|
|
#875 |
|
Raczkowanie
|
martini napisałam co nieco na tamtym wątku jak jakieś pytania to wal tu śmiało, na pewno pomożemy a i
potrzymamy w dzień egzaminu tylko napisz o której godzinie
12.04.2008 godz 10:00 zdałam PRAWKO na 23.04.2008 prawo jazdy do odbioru w urzędzie 24.04.2008 godz 10:00 odebrane prawko śmigam sobie |
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7310989]Oczywiscie, ze mozna
witamy na liscie co do parkowania to zawsze instruktor powtarzal, ze mam sie lekko zadac, a reszta to an wyczucie [/quote] ?Cytat:
Ja po prostu mam w tej chwili już taaaki stres, że mam ochotę zrezygnować tak na amen. Nie myślałam, że mnie to będzie tyle kosztować. Edit: Egzam. mam o 10:30 Word w Łodzi, chyba najgorszy...
|
|
#877 |
|
Konto usunięte
|
Zadac znaczy jak robisz np parkowanie ukosne dajmy po prawej stronie to, ze masz dojechac do lewej strony)o ile bardziej idzie) tak zeby wyszedl wiekszy luk
przepraszam zakrecone troche
|
|
|
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
martini nie poddawaj sie kochana,zobacz jak już daleko zaszłaś.ja też ze strachu dzień przed egzaminem takie "cyrki" odprawiałam jak nigdy podczas 30h.w dniu egzaminu stwierdziłam,że za nic nie jadę,ja nic nie umiem.dasz rade.jeśli nie czujesz sie na siłach przy parkowaniu poproś instruktora niech jutro poświęci tylko na to czas .
jeśli masz zaparkować skośnie po prawej , wcześniej sygnalizujesz chęć skrętu w prawo dojeżdżając powoli .gdy Twoje prawe lusterko zacznie mijać zaparkowane auto za którym masz stanąć skręcasz w prawo kierownicą.musisz pamiętać,żeby nie podjeżdżać max za blisko bo nie dasz rady. tak ja zawsze robiłam i jeszcze żaden lakier nie odpadł a mówią, że w Szczecinie najgorszy WORD
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kochane jesteście, ale ja i tak nie wierzę, że się uda. Jeszcze, jak trafię na corsę, to będzie strasznie
Ehhhhh, że też po prostu przestałam lubić PKS-y ![]() . No dobra, skośne już wiem, a co z prostopadłym? W ogóle, mam wrażenie, że nic z przepisów nie pamiętam, ale jak pomyślę tylko, że miałabym do nich zajrzeć, to mnie mdli . Ja chcę już być po
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
W Szczecinie?!
pierwsze słyszę :Pfakt faktem są tacy co za wszelką cenę udupią, ale to wszędzie chyba się trafią.. :P a Szczecin ogółem nie jest taki skomplikowany :P ja podziwiam bardziej tych co zdają np w Warszawie :P |
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorzej jest w Łodzi, bo nie dość, że jest masa zdających i nie za mili egzaminatorzy, to jeszcze teraz jest cała masa rozkopów, bo kopią kanalizację i tramwaje. A przez to, praktycznie całe centrum jest zakorkowane, a kierowcy sie zrobili strasznie chamscy
![]() Już nie mówiąc o tym, że część znaków obowiązuje, a część nie. A te, które teoretycznie nie obowiązują, są owinięte przeźroczystą folią, więc teoretycznie, skoro są widoczne, to jednak obowiązują. I bądź tu mądry. ![]() Warszawa jest przynajmniej dobrze oznakowana, nawet moi instruktorzy to mówili.
|
#882 |
|
Raczkowanie
|
prostopadłe robię podobnie jak skośne tylko bardziej kręcę np w prawo kierownice jak po prawej parkuje ,ale bez przesady
z tym,że na koniec prostuje kierownice.ciężko tak tłumaczyć i oczywiście trzeba pamiętać zawczasu sygnalizować zamiar parkowania. musisz się wbic najlepiej równo po środku,żeby sie egzaminator nie czepiał.na pocieszenie powiem,że chyba jedno z 3 parkowań zadają,ja miałam parkowanie ukośne po lewej stronieWiesz wszystko zależy jakim autem ,ile miejsca i w ogóle.ja zdawałam na pandzie.pandy zwrotne.najlepiej jak po prostu poćwiczysz to jutro! nie chce się wymądrzać bo daleko mi do mistrza parkowania.
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby nie patrzeć dobry kierowca musi wszędzie potrafić jeździć :P |
|
|
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
eee rozkopy to sa wszedzie. Na moim egzaminie trafiłam na takie roboty drogowe, ze nawet egzaminator mi pomógł wyjechać bo powiedział ze to nietypowa sytuacja... a chamscy egzaminatorzy sa wszedzie;]
|
|
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
buu a u mnie nadal na tej stronce komunikat:"Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany."
|
|
|
#886 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
na pewno dobrze Yen pójdzie
czekamy na dobre wieści
|
|
|
#888 |
|
Rozeznanie
|
[quote=martini.;7311393]Dziewczyny, kochane jesteście, ale ja i tak nie wierzę, że się uda. Jeszcze, jak trafię na corsę, to będzie strasznie
Ehhhhh, że też po prostu przestałam lubić PKS-y ![]() . Nie idź z nastawieniem że nie zdasz.Zdasz,uwierz w to że jeździsz dobrze,i będzie wporządku. Wiem co czujesz bo sama rok temu przeżywałam prawko ,później będziesz się smiała sama z siebie zobaczysz. Trochę wiary w siebie dziewczyny Nie po to robimy prawko aby sie "mazać" eheh.Życzę powodzenia wszystkim zdającym.Trzymam kciuki Pozdrawiam
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Yen;-) możliwe, że już po egzaminie (oczywiście zdanym
) a może właśnie teraz jeździ
|
#890 |
|
Raczkowanie
|
miała na 9:00 wiec może już po
albo tak jak mówisz właśnie jeździ czekamy zatem na wieści
|
|
|
#891 |
|
Moderatoreska
|
Oczekiwanie na egzamin może potrwać, chyba że była pierwsza na liście to powinna być już po
Oczywiście po zdanym egzaminie. Ja na swoją kolej czekałam ponad 4 godziny, a byłam 5 :/ |
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to jakoś komputerowo losowali, nie było nigdzie wywieszone która zdaję czy cuś ;> czekałam, aż mnie wyczytają.. jakieś 1,5 godziny - i to było najgorsze :P sama jazda nie jest taka zła i straszna :P
|
|
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki. właśnie wróciłam. Trochę to trwało bo egzamin u nas wygląda tak: zapisana grupa (20 osób) przychodzi na swoją godzinę czyli 9:00 w tym wypadku. Potem jest losowanie osób i egzaminatorów. W sumie wyczytali mnie około 9:35
Od razu może napiszę że nie zdałam ( Warszawa- Bemowo) Nigdy w życiu na placu nie stoczyłam się z górki, była to łatwizna a tutaj 2x pod rząd co już przesądziło o wyniku egzaminu. Egzaminator był miły, starał się abym wyluzowała. Zapytał czy mmo tego chcę wyjechać na miasto. Chciałam bo uznałam że przynajmniej zobaczę jak to jest( pierwszy raz próbowałam zdać) Oczywiście na mieście przejechałam znak STOP nie wiem do tej pory gdzie był bo nie widziałam. Pewnie dlatego że jak już trochę wyluzowałam to gadaliśmy z panem egz. i się zagapiłam. I dobrze, że nie widziałam znaku bo jak bym uwaliła tylko przez tą górkę to czułabym się gorzej. Kochane bardzo dziękuję za kciukasy, mam nadzieję, że 12 .06 . 2008 też będziecie trzymać. Ale zła jestem na siebie okropnie, ten samochód zupełnie inaczej jeździł choć tez nowiutka Yariska. Buziaki dla wszystkich i trzymam kciuki za inne zdające. |
|
|
|
#894 |
|
Moderatoreska
|
Yen nie martw się następnym razem pójdzie lepiej
![]() Ja też niestety zawaliłam na górce, ale na miasto nie wyjechałam, nawet mi tego egzaminator nie zaproponował:/ A też z chęcią bym sobie zobaczyła jak jezdzi się po mieście. Ja następny egzamin mam 10 czerwca, czyli dwa dni wcześniej niż ty
|
|
|
|
#895 |
|
Raczkowanie
|
Yen pierwsze koty za płoty,najlepsi kierowcy nie zdają za pierwszym razem ,tak słyszałam już wiele razy.Masz rozeznanie już jak to wszystko wygląda i czego sie można spodziewać. następnym razem będzie lepiej i zdasz
|
|
|
#896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez na bemowie oblałam na tym i tobyl 1 raz w zyciu jak mi gorka nie wyszła (znajomy tez tam oblał, jakies pechowe te gorki )a mozna spytac jak sie nazywal egzaminator i jak wygladał? |
|
|
|
|
#897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak podziękowałam mojemu, że pozwala mi wyjechać na miasto to powiedział, że za nic mam nie dziękować bo to nie jego dobra wola tylko jakaś tam ustawa, że jeśli egzaminowany chce to muszą z nim wyjechać. Kosmiteczka nazwisko egz. wysłałam Ci na pw. Taką samą Yariską jeździłam na kursie i nigdy problemu nie było. Za pierwszym razem dałam gazu d0 2000 obr.( czy jak to się tam zwie) tak jak to zawsze robiłam. Zjechałam. Pomyślałam więc że pewnie lewy samochód i muszę gazu docisnąć. docisnęłam do prawie 3000 a on ani drgnie do przodu, za to do tyłu to i owszem. Najgorsze, że nie wiem co zrobiłam źle. Pewnie sprzęgło za wolno/szybko puściłam. |
|
|
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
zpewnoscia sprzegło za szybko, tez tak zrobiłam
|
|
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
to ruszając na wzniesieniu nie zaciągacie"ręcznego"? podjeżdżam,staje ,zaciągam ręczny.puszczam pedał hamulca ,przekładam nogę na gaz.puszczam sprzęgło powoli aż auto przysiądzie i mam wrażenie,że chce wystartować dodaję gazu zwalniając roboczy hamulec i jadę a auto do tyłu nawet na centymetr nie odjeżdża.
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko potem już robiłam to na wyczucie, nie czekałam aż auto przysiądzie.. za długo to dla mnie trwało na egzaminie też poszłam na wyczucie.. miałam szczęście - udało się :P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

aż mnie już głowa boli. Jutro z rana zdaję.
?
. W śr mam pierwsze podejście, raczej nie zdam, bo nie idzie mi jakoś rewelacyjnie, jutro mam jeszcze jazdy. 
). Dajcie mi jakąś podpowiedź, jak sobie poradzić z parkowaniem prostopadłym i ukośnym, bo to moja bolączka jest
co do parkowania to zawsze instruktor powtarzal, ze mam sie lekko zadac, a reszta to an wyczucie
potrzymamy w dzień egzaminu tylko napisz o której godzinie
?

.