|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PM 2018 cz. V
My w weekend robiliśmy wszystko
zleciało mi jak pół godziny.Rozglądaliśmy się też za obrączkami, Tż mi przyznał rację, że nie może być zwykła z białego złota, musi być czymkolwiek zaznaczona, że to slubna I nasz typ to takie:http://www.apart.pl/bizuteria/obraczki-4151/131 Czułam się w niej żoną ![]() Ale zaciekawiły nas też palladowe, kolor dla nas byłby idealnym kompromisem (ja chcę żółte, tż białe i tu mamy kolor pomiędzy ) i tez świetnie wyglądają, ale są bardzo niepopularne i nie mam skąd wziąć opinii o tym metalu Jak się zachowuje itp, nie chciałabym ich zmieniac kiedykolwiek. Macie jakieś opinie? Bardzo będę wdzięczna ![]() http://www.apart.pl/bizuteria/obraczki-4183/25609 |
|
|
|
|
#872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym chiala korekte laserowa ale duza wada duza kasa za korekte Cytat:
ja jak sie uczylam wkladac zdejmowac to mislam dosc ale teraz super jest Cytat:
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wesela równiez przetrwały.W środku wesela nic nie będę zmieniać, bo te sa wystarczające. |
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Jak patrzalam na cennik w klinice na podlasiu to jest jedna cena niezależnie od wady.
Jaką masz wadę? Bo ja niby mam 1.5 plus astygmatyzm i prawe oko widzi gorzej. I soczewki drogo wyjdą u mnie
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Serio 320 zł za bukiet ślubny to normalna cena? Moja bratowa płaciła chyba 150 zł.
|
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Żona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Pytam, bo taka cena mi się w głowie nie mieści.
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No mi tez szczerze mówiąc, mi kolezanka zaspiewala 300zł za bukiet slubny to pomyslalam, ze dzieki, zrobie sobie sama.5 kwiatów przewiązać wstążką umiem
|
|
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle za bukiet ?! W życiu..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#881 |
|
:)
|
Dziewczyny będziecie zamawiały bukiet dla druhny?
|
|
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie przymierzamy, bo co innego w pudełku, co innego na dłoni.Pallad jest z grupy platynowców, więc pewnie dlatego cena podobna do złotych. Co do kwiatków, to możliwe że tez sobie przewiążę coś wstążką, bo ten bukiet jest mi potrzebny jako symbol do kościoła. Nie rzucam nim, nie musi być zachwycający i trwały. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Za to dla syna jakąś małą deko do butonierki (chyba, ze kategorycznie odmówi, bo nie jest dziewczyną |
|
|
|
|
|
#883 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jaki miałam ślubny koszmar. Wyglądalam jak ostatnie nieszczęście. Bukiet miałam ze sztucznych tulipanów otoczonych sianem, to co się działo na głowie i na twarzy to jedno wielkie nieszczęście. Cały sen siedziałam i rozpaczalam, że nie po to płaciłam tyle pieniędzy na mega fotografa żeby teraz nie miał co fotografować xd. No obudziłam się strasznie przejęta.
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Ten bukiet rzeczywiście bardzo ładny, ale cena poraża. Muszę się zorientować ile u nas kosztują bukiety ślubne. Może nawet przyjadę się za teściową do jednej Pani florystyki niby zaprzyjaźnionej ile by kosztowało u niej wszystko. Jeśli będę miała świadkową to raczej będzie miała bukiet.
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo przyszli teściowe stwierdzili, że za rok sobie nie poradzimy z życiem, bo będziemy dopiero rok po studiach... wiecie nie będzie nas stać na kupno mieszkania...(bo za dwa lata będzie nas z pewnością stać Druga sprawa ślub odbędzie się przed ślubem najstarszego brata, który jest guru w domu. Kiedy mój się oświadczył, w domu pojawiły się pretensje że nie powiedział im o swoich planach i przez niego najstarszy brat teraz nie będzie mógł się oświadczyć... głównie pretensje generuje wspomniania kiedyś kochana przyszła bratowa tżta. Buntuje brata i siostrę tżta, którzy aktualnie się do mnie nie odzywają. Więc wyobraźcie sobie co jest teraz. A tak w ogóle to zrobiliśmy specjalnie na złość z tym ślubem... Szkoda tylko że jeszcze niedawno przyszła teściowa powiedziała, że jak dla niej to mogą być dwa śluby w jednym roku. Najbardziej przykro mi z powodu tżta, który należy do tych cichych osób, które chcą postępować tak, by z wszystkimi żyć w zgodzie, żeby nie było kłótni, gotów zrezygnować z czegoś dla siebie żeby nie było złości w domu... nie spodziewał się takiej reakcji w domu i jest mu bardzo przykro i męczy się z tą sytuacją. A brat po nim jezdzi, że nic nie mamy i z nikim się nie liczymy... a tak naprawdę to oni się z nikim nie liczą, ale wszystko co oni robią to jest święte... I tak o właśnie. Proszę nie cytujcie
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli nie tylko dla mnie taka kwota jest nie do przyjęcia. Bukiety dla świadkowej nie planuje.
|
|
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Ja mam 5.5 i 6,5 plusy
|
|
|
|
#887 |
|
Żona
|
Druhna sama płaci ale zamawiamy z jednej firmy
właściwie zaliczka wpłacona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję takiej atmosfery. To jest taki piękny dzień, każda z nas na niego czeka, a najbliżsi tak psują radość z niego co za różnica kto co pierwszy. Dadzą Wam na to mieszkanie za 2 lata czy co ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#889 |
|
Żona
|
Beezee bardzo mi przykro że tak jest ale mówiąc szczerze nikt za was życia nie przeżyje. Sami płacicie za ślub? Czy rodzice?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#890 |
|
Wtajemniczenie
|
Beezee mi tez przykro ale tak to z rodziną jest, zawsze przy slubach wieksze/mniejsze sprzeczki będą. U mnie jak rodzice i tesciowie są ok, to dziadkowie "dowalają" do pieca i obrażają się co chwila. Oj nie da się wszystkim dogodzic :/
Co do soczewek ja tez noszę niby te ktore mozna caly dzien i noc ale w zyciu bym ich nie zostawiła na tak dlugo. To jednak ciało obce w oku, oczywiscie przy imprezach nie raz sie zdarzało, że siedziały np. od 5 rano gdy wstaje do 4 w nocy gdy się kładę spac, ale bez zdjęcia nie ma opcji, bym zasnęła. Swoją drogą soczewki już noszę z 12 lat chyba, ale to strzeliło. Ja pewnie jakiś bukiecik mniejszy druchnie zakupię. Choć z mojej strony akurat będzie facet, ale ustalilismy z TZ ze prosimy swiadkow "razem". Swoją drogą nie chwaliłam się, ale "nasz" świadek się zgodził w weekend. Została tylko swiadkowa
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Beezee czy dobrze rozumiem że wy chcecie 2018 a oni uważają że za wcześnie?
Ehh mój tz też jest taki ze nie lubi się kłócić. Najgorsze jak rodzina się wpie*rza zamiast pomóc i wspierać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Ja czekam z wyborem swiadkowej do grudnia chyba. Nie jestem na razie pewna a myślę że pół roku przed starczy. Chyba że zdecyduje się na przyjaciółkę z Niemiec to w wakacje może już ja poproszę jak będzie w Polsce bo potem dopiero może na święta będzie na Śląsku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na priv mi pokażesz bo ja w grupie nie jestem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Też czekam na wasze przymiarki
ja też muszę się porozgladac gdzie przymierze to moją Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Częściowo bedziemy płacić samo częściowo moi rodzice (chcą nam pomóc wyprawić weselicho tak jak kiedyś im rodzice wyprawili) a tż nie chce pieniążków od swoich... z resztą oni powiedzieli że ich stac na wesela tylko chodzi o to...czytaj kilka postów wyżej.
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez ostatnio usłyszałam swoje w sprawie wesela i to nie od najbliższej rodziny tylko od dalszej... Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas w kwestii swiadkow raczej sie nic juz nie zmieni, jak jedna z typów TZ na swiadkowa sie nie zgodzi (jego przyjaciółka), to spyta druga (tez przyjaciółkę), ktoras na pewno z nich będzie
![]() Idę testować nowy makeup dzis, mam do pracy dopiero na 17 więc się wyszykuję (zamiast pisac prace dyplomowa )
|
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Piankowa co Ci powiedzieli?
|
|
|
#898 | ||
|
Żona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#899 |
|
Wtajemniczenie
|
Kuzynka bierze ślub w tym samym roku co ja tylko że miesiac wcześniej i uważa, że ukradłam jej rok. Do tego uslszalam, że moich rodziców stać i powinni nam to wesele zrobić rok wcześniej, bo wtedy goście będą mogli się lepiej przygotować na ich wesele. No i mój tata jako jej chrzestny powinien jej pomóc z weselem, a tak to bedzie skupiony na mnie.;/ Pomijam to, że to moich rodziców stać, a nie mnie i sami płacimy na wesele i co ma oznaczać to przygotowanie gości...
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
No ale robić po swojemu a najbliższa rodzina rzuca kłody pod nogi bo najstarszy powinien być pierwszy... wg mnie tak naprawdę o to chodzi... bo to że sobie nie poradzimy to idiotyczny powód. Na tamtych wakacjach razem z tż całe 3 miesiące pracowaliśmy w Niemczech... dla porównania przyszła bratowa siedziała w domu i nic nie robiła. Tylko brat pracował. Nikt z nich na studiach nie pracował - my z tż godzimy pracę ze studiami dziennymi. Wiadomo, że nie pełen wymiar godzin ale coś zawsze zarobimy. W ogole pomijając fakt, że przyszła bratowa jeszcze ma przed sobą 4 lata studiów co najmniej, płatne 15tys.za semestr... gdzie brat zarabia ok. 2tys.na miesiąc a gdzie wynająć mieszkanie, żyć... Ale to MY nie mamy żadnej przyszłości po ślubie bo na pewno przez rok nie znajdziemy pracy i nic nie mamy..i to brat tak caly czas krzyczy do tż.
Edytowane przez Beezee Czas edycji: 2017-04-24 o 12:20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

zleciało mi jak pół godziny.
) i tez świetnie wyglądają, ale są bardzo niepopularne i nie mam skąd wziąć opinii o tym metalu
Jak się zachowuje itp, nie chciałabym ich zmieniac kiedykolwiek. Macie jakieś opinie? Bardzo będę wdzięczna