Rossmann cz. XXIX - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-24, 11:40   #3931
Make4Up
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
dzieje się ściera się, świeci robi się jakby ciasto dramat dzisiaj mam sprawdzony Catrice i jest ok nawet po 14 h na nogach tak samo Estee Lauder, Mac Studio Fix, Revlon
Jak dobrze pamiętam pisałaś, że nakładasz ok. 4-5 pompek, to jest bardzo gęsty podkład (kiedyś się nosiłam z zakupem nie pamiętam z jakich powodów odpuściłam ), może spróbuj jednak mniejszą ilość 1-2 cieniutką warstwą i bardzo dobrze wpracować w skórę gąbeczką tak mocno wciskając. To że lejące podkłady wsiąkają w gąbkę to uwierzę, w tym przypadku mi ciężko

Cytat:
Napisane przez ewel86 Pokaż wiadomość
Bylam w rosku. W calej Pl padly systemy odliczajace promke
Oj i tak dobrze że nie pierwszego dnia
Cytat:
Napisane przez iamsolucky Pokaż wiadomość
dziewczyny wiadomo już coś o rzekomej promo na środki do demakijażu? ponoć pod koniec kwietnia ma być ale to podsłuchała moja znajoma w Rossku
Chyba wątpię żeby zrobili tak zaraz po tej kolorówce, prędzej z okazji Dnia Matki.
Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Jezeli zel dobrze oczyszcza skore to pewnie przy okazji wysusza.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Złożyłam zamowienie o 7 i naliczyło mi rabaty. O 7:31 dostalam smsa, ze zamowienie jest juz do odbioru.

Ps. Na w sklepie internetowym tez odlicza rabat, przed chwila sprawdzałam.
Co tam jeszcze kupujesz :P
Cytat:
Napisane przez ewel86 Pokaż wiadomość
Odlozylam sobie 115 bo oczywiscie testera nie ma :/ nie wiem czy nie za ciemny. Jak mowisz ze on zoltek jest
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3402 tu pokazałam kolory 115 jest taki dziwnie brzoskwioniowo-pomarańczowym odcieniem
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 11:45   #3932
Iwona 25
Zakorzenienie

ja z "kolorówki" nie kupiłam nic.Obecna akcja- jest dla mnie obojętna
interesuje mnie pielęgnacja, więc czekam cierpliwie
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:00   #3933
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Jak dobrze pamiętam pisałaś, że nakładasz ok. 4-5 pompek, to jest bardzo gęsty podkład (kiedyś się nosiłam z zakupem nie pamiętam z jakich powodów odpuściłam ), może spróbuj jednak mniejszą ilość 1-2 cieniutką warstwą i bardzo dobrze wpracować w skórę gąbeczką tak mocno wciskając. To że lejące podkłady wsiąkają w gąbkę to uwierzę, w tym przypadku mi ciężko
no to w takim przypadku ciasto mnie nie dziwi chyba że jest nakładany mokrą gąbka która zjada ponad połowę produktu

Jest z Ross dobry kojący i nawilżający tonik? Tylko nie Ziaja i Rival de Loop bo mi szkodzą
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:03   #3934
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

A ja bylam dziś kupic mamie hm51 i tm n1 i n2 (hm 51,52) i tm n2- zastalam pełne półki, n1 towar widmo i dokupilam kilka drobiazgow. Podsumowanie moich lupow (mam kiepski aparat w tel) :

1493027950243.jpg

Mam nadzieje ze cos widać.. Bardzo fajne sa lip tinty z eveline (black orchidea i burgund) i matowa pomadka z eveline 413. O dziwo dopadlam wibo million dollars nr 5 i 6. Podklad rimmela wzielam na probe po recenzji Hani na yt. Korektor hm 51, zobaczymy czy taki super. Jeszcze poluje na korektor affinitone nr1 ale wiecie... Towar widmo
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:06   #3935
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
ten olejek to prawdopodobnie na parafinie jest tak jak te wcześniejsze serie, mnie po nich wypryszczało
No to najpierw sprawdź skład, a potem pisz. Bo wystarczy wrzucić w analizator kosmetyków i widać jak na dłoni, że akurat to chyba najlepszy produkt z całej tej serii i skład ma bardzo fajny.
A wypryszczać może po wielu rzeczach. Wypryszcza choćby przerost kolonii gronkowca w organizmie.
Stary 2017-04-24, 12:15   #3936
punk666girl
Zadomowienie

Informacja z nowego Skarbu:

Tylko w Klubie 2+2 gratis* PRODUKTY DO PIELĘGNACJI TWARZY (np. tonik, krem na noc, pod oczy i serum)

*Promocja obowiązuje w dn. 20-30.05.2017r. lub do wyczerpania zapasów. Rabat "+2 gratis" dostępny jest tylko jeden raz dla zarejestrowanych członków Klubu Rossmann posiadających wirtualną kartę Klubu, przy zakupie co najmniej czterech różnych kosmetyków do pielęgnacji twarzy

Edytowane przez punk666girl
Czas edycji: 2017-04-24 o 12:17
punk666girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:16   #3937
kosmetyko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez punk666girl Pokaż wiadomość

Tylko w Klubie 2+2 gratis* PRODUKTY DO PIELĘGNACJI TWARZY (np. tonik, krem na noc, pod oczy i serum)

*Promocja obowiązuje w dn. 20-30.05.2017r. lub do wyczerpania zapasów. Rabat "+2 gratis" dostępny jest tylko jeden raz dla zarejestrowanych członków Klubu Rossmann posiadających wirtualną kartę Klubu, przy zakupie co najmniej czterech różnych kosmetyków do pielęgnacji twarzy

Aaaaa
kosmetyko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:16   #3938
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
No to najpierw sprawdź skład, a potem pisz. Bo wystarczy wrzucić w analizator kosmetyków i widać jak na dłoni, że akurat to chyba najlepszy produkt z całej tej serii i skład ma bardzo fajny.
A wypryszczać może po wielu rzeczach. Wypryszcza choćby przerost kolonii gronkowca w organizmie.
wtedy to ewidentnie po tamtym olejku regulującym, co odstawiałam to gładka buzia, dałam mamie która ma cerę dojrzałą i bez żadnych skłonności do wyprysków i też po 2 użyciach drobnych krostek dostawała, zrobiła 3 podejścia i w końcu wywaliłyśmy. Winowajcą mógł być oczywiście inny składnik a niekoniecznie parafina

mam na myśli teraz ten:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-face-oil.html

Edytowane przez iamsolucky
Czas edycji: 2017-04-24 o 12:17
Stary 2017-04-24, 12:16   #3939
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Co tam jeszcze kupujesz :P
Zastrzeliłaś mnie tym komentarzem.
Przypomniałam sobie, ze nic nie kupilam sobie do brwi i rzes. No i fixer Wibo bardzo lubie, wiec jakos sam mi do koszyka wskoczył. Z reszta teraz jestem mądrzejsza, bo wczesniej wrzuciłam 3 produkty do koszyka, anulowali mi jeden i zamowienie nie załapało mi sie juz na 55% tylko na 49%. :P
ImageUploadedByWizaz Forum1493028983.402406.jpgImageUploadedByWizaz Forum1493028997.666434.jpg

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2017-04-24 o 12:40
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:23   #3940
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Dziękuję! to szybko!
dam znać w tygodniu po ilu dniach w trakcie promocji zwracają
Ja czekam od czwartku wieczora za zwrotem.
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:29   #3941
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
Czy możecie polecić mi jakiś podkład do cery dojrzałej. Czyli na pewno nie w wykończeniu matowym, tylko musi być rozświetlający, satynowy. Dodatkowo jakiś puder rozświetlający.
AA Filer, Satin, zobacz.
Cytat:
no to w takim przypadku ciasto mnie nie dziwi chyba że jest nakładany mokrą gąbka która zjada ponad połowę produktu

Jest z Ross dobry kojący i nawilżający tonik? Tylko nie Ziaja i Rival de Loop bo mi szkodzą
Podobnie jest z bazami, dużo osób nakłada ich za dużo na twarz, albo niedopasowane do nakladanego podkładu w efekcie wcale makijaż nie ma przedłużonej trwałość.
Co nieco o bazach mówi tu Karolina Zientek https://www.youtube.com/watch?v=x4EhY8cMyVc
A jeszcze więcej n ten temat można przeczytać tu:
http://mademoiselleevebloguje.blogsp...rystyka-i.html

A różany Evreee? Różany Z Bielendy?
Stary 2017-04-24, 12:39   #3942
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
AA Filer, Satin, zobacz.

Podobnie jest z bazami, dużo osób nakłada ich za dużo na twarz, albo niedopasowane do nakladanego podkładu w efekcie wcale makijaż nie ma przedłużonej trwałość.
Co nieco o bazach mówi tu Karolina Zientek https://www.youtube.com/watch?v=x4EhY8cMyVc
A jeszcze więcej n ten temat można przeczytać tu:
http://mademoiselleevebloguje.blogsp...rystyka-i.html

A różany Evreee? Różany Z Bielendy?
prawda za dużo bazy to natychmiastowy efekt ciasta zamiast przedłużonej trwałości.
Tez jestem ciekawa olejku z Evree tylko tonik różany tej firmy też coś mi nie pasuje, nie wiem co mi może szkodzić ale tak jakby coś drażniącego tam dla mnie było nie chodzi o zapychanie
Stary 2017-04-24, 12:40   #3943
żurawinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Lirene w rozowej tubce z niebieska alga ( czy tam morska bo wiem ze sie zmienialo kilka razy w ostatnim czasie ja jestem zadowolona. Delikatny, nie wysusza, nie uczula, kremowa konsystencja, no nie pieni sie praktycznie, ale juz przywyklam, uzywam rano i wieczorem( po zmyciu makijazu plynem micelarnym) . Ladny zapach. Lubię. Zuzylam juz z 8 opakowan.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ia-twarzy.html
ten miałam i jest świetny, teraz chyba zmienili opakowanie ale skład i zapach ten sam, różnią się jednym składnikiem na końcu składu. Dla naczynkowej, wrażliwej, suchej jak najbardziej ok.

Cytat:
AA Filer, Satin, zobacz.
Satin to moje ostatnie odkrycie, dla suchej lub dojrzałej cery, ma ładne krycie, nie jest matujący więc wygląda na twarzy bardzo naturalnie. Ale w Rossie już przetrzebiony, wzięłam Filler i jest w fazie testów

żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:43   #3944
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
AA Filer, Satin, zobacz.
dzięki
Cytat:
masz cerę tłustą czy suchą?
Bielenda ma fajną esencję do twarzy, ja używam do cery tłustej,ale jest również wersja do cery suchej. Dokładnie ta http://www.rossmann.pl/Produkt/Biele...ml,400716,7026

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość

Satin to moje ostatnie odkrycie, dla suchej lub dojrzałej cery, ma ładne krycie, nie jest matujący więc wygląda na twarzy bardzo naturalnie. Ale w Rossie już przetrzebiony, wzięłam Filler i jest w fazie testów
zerknę jak jeszcze będą, a jak nie to kupię po promocji- to dla mojej mamy, ma cerę dojrzałą, suchą.
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:44   #3945
britnay
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy lakier Rimmel super gel w kolorze Red Ginger jest bardziej zbliżony do pierwszego zdjęcia, czy do drugiego?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ba222e7959ef3384979f012c4fbc6d89.jpg (114,3 KB, 127 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9418.jpg (68,4 KB, 125 załadowań)
Stary 2017-04-24, 12:44   #3946
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Jasne że są  jestem z nich bardzo zadowolona. Ja mam tą jasną wersje, u mnie sprawdziła się genialnie (jak na foto) a mamie znowu pasuje ta ciemniejsza wersja. Ilość zużytych opakowań- mnóstwo 😁
A co do olejku to jest fajny nawilżający. Natomiast z makijażem średnio sobie radzi. Także najpierw twarz myje czymś mocniejszym a potem tym olejkiem. Przez co skóra nie jest napięta a ładnie nawilzona 😉
Załącznik 7033861

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dzieki za rekomendacje. Czytalam na kwc.ze do twarzy sie nie nadaje, ale moze sprobuje bo kosztuje grosze.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:48   #3947
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
dzięki

masz cerę tłustą czy suchą?
Bielenda ma fajną esencję do twarzy, ja używam do cery tłustej,ale jest również wersja do cery suchej. Dokładnie ta http://www.rossmann.pl/Produkt/Biele...ml,400716,7026

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

zerknę jak jeszcze będą, a jak nie to kupię po promocji- to dla mojej mamy, ma cerę dojrzałą, suchą.
mieszaną i naczynkową

nie rzuciła mi się do tej pory w sklepie, chyba nie we wszystkich R jest

Edytowane przez iamsolucky
Czas edycji: 2017-04-24 o 12:49
Stary 2017-04-24, 12:50   #3948
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmetyko Pokaż wiadomość
Aaaaa
Czyli mozna bedzie kupic np 4 takie same ( lub rozne)kremy 4 takie same zele do twarzy i 4 plyny micelarne podczas jednych zakupow,tak? Ale juz nie bedzie mozna skorzystac ze znizki kilka razy rozbijajac te czworki na poszczegolne wizyty w Rossmannie? Czy zle mysle?

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2017-04-24 o 13:05
Stary 2017-04-24, 12:52   #3949
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Przypomniałam sobie, ze nic nie kupilam sobie do brwi i rzes. No i fixer Wibo bardzo lubie, wiec jakos sam mi do koszyka wskoczył. Z reszta teraz jestem mądrzejsza, bo wczesniej wrzuciłam 3 produkty do koszyka, anulowali mi jeden i zamowienie nie załapało mi sie juz na 55% tylko na 49%.
Musiałaś dopłacać, bo nie rozumiem? Bo jak nie pomylilam to płacilas od razu podczas zamawiania
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 13:08   #3950
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniałam sobie, ze nic nie kupilam sobie do brwi i rzes. No i fixer Wibo bardzo lubie, wiec jakos sam mi do koszyka wskoczył. Z reszta teraz jestem mądrzejsza, bo wczesniej wrzuciłam 3 produkty do koszyka, anulowali mi jeden i zamowienie nie załapało mi sie juz na 55% tylko na 49%. :P
Załącznik 7033946Załącznik 7033951
dzisiaj odebralam male zamowienie z soboty - wszystko niemacane, zabezpieczone oryginalnie, pudelka niepogiete, uf .
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 13:13   #3951
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość

Ja to chyba jakaś farciara jestem :P z moja tłustą cerą i rozszerzonymi porami jeszcze żaden kosmetyk mnie nie "zapchał"
Cytat:

Ooo super czekam tylko aż wejdą nowości Evree Kiedy wystawią nowy Skarb?

Cytat:
Załącznik 7033946Załącznik 7033951
Bo już tyle rzeczy dorwałaś Ty kupiłaś tą paletką z Wibo, jak te rozświetlacze? Możesz coś o nich napisać?
Stary 2017-04-24, 13:13   #3952
madziaa2809
Zakorzenienie

Dziwna ta promocja do pielęgnacji twarzy. To co tylko raz można skorzystać?
madziaa2809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 13:24   #3953
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy lakier Rimmel super gel w kolorze Red Ginger jest bardziej zbliżony do pierwszego zdjęcia, czy do drugiego?
Na obu kolor jest przekłamany. On nie wpada w róż. Tu masz lepszy swatch tego koloru:
http://lokislacquer.blogspot.com/201...-swatches.html
To kolor ciepły, wpadający w czerwień, taki pomidorowy, czerwony z domieszką ciepłego odcienia pomarańczowego. bardzo ładny do bladej bądź oliwkowej skóry
Stary 2017-04-24, 13:25   #3954
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Czyli mozna bedzie kupic np 4 takie same ( lub rozne)kremy 4 takie same zele do twarzy i 4 plyny micelarne podczas jednych zakupow,tak? Ale juz nie bedzie mozna skorzystac ze znizki kilka razy rozbijajac te czworki na poszczegolne wizyty w Rossmannie? Czy zle mysle?
Cytat:
Napisane przez madziaa2809 Pokaż wiadomość
Dziwna ta promocja do pielęgnacji twarzy. To co tylko raz można skorzystać?
Wygląda mi na to że tylko jeden raz 4 kosmetyki i już następnym razem nie wejdzie.
Stary 2017-04-24, 13:26   #3955
kosmetyko
Raczkowanie

O właśnie, miałyście może te nowe maski do twarzy Evree? Kusi mnie i biała i czarna. W sumie to czarną już zamówiłam online () z darmową dostawą taniej o 8 zł niż w R. ale zapolowałabym też na tą białą jak warte to to uwagi
kosmetyko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 13:28   #3956
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to chyba jakaś farciara jestem :P z moja tłustą cerą i rozszerzonymi porami jeszcze żaden kosmetyk mnie nie "zapchał"

Ooo super czekam tylko aż wejdą nowości Evree Kiedy wystawią nowy Skarb?

Bo już tyle rzeczy dorwałaś Ty kupiłaś tą paletką z Wibo, jak te rozświetlacze? Możesz coś o nich napisać?
To czemu byloby napisane "przy zakupie 4 lub wiecej"? No wlasnie nie rozumiem, jak to ma dzialac. Czy zakup tylko 4 czy moze byc i 24 rozne rzeczy byle za jednym zamachem
Stary 2017-04-24, 13:31   #3957
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

[QUOTE=Make4Up;73177156]Jak dobrze pamiętam pisałaś, że nakładasz ok. 4-5 pompek, to jest bardzo gęsty podkład (kiedyś się nosiłam z zakupem nie pamiętam z jakich powodów odpuściłam ), może spróbuj jednak mniejszą ilość 1-2 cieniutką warstwą i bardzo dobrze wpracować w skórę gąbeczką tak mocno wciskając. To że lejące podkłady wsiąkają w gąbkę to uwierzę, w tym przypadku mi ciężko

Korzystam z Beauty Blendera nigdy żaden podkład nie zrobił mi się ciastem 2 pompki? To chyba na samo czoło
Stary 2017-04-24, 13:31   #3958
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Wygląda mi na to że tylko jeden raz 4 kosmetyki i już następnym razem nie wejdzie.
Bo nie chodzi o to, żeby dla Was było taniej tylko by znów zebrać dane w aplikacji. Poczytajcie sobie o cross-sellingu.
I możecie zerknąć tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=TjCEPdR3VV0
W oparciu o takie matematyczne podstawy algorytm sklepu oblicza co gdzie w sklepie postawić, żeby klient kupił więcej. I tak np. systemy wyliczyły, że obok pieluch należy eksponować...piwo.:brzyda l:
W magazynie Charaktery był kiedyś o tym artykuł.
I dlatego mnie aplikacja nie kręci bo służy tylko temu, żeby sklep więcej jak mnie skłonić by więcej wydać i jeszcze mam mu dostarczać takich danych za friko. Dziękuję, postoję.
Stary 2017-04-24, 13:32   #3959
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2017-04-24, 13:35   #3960
merryem
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Mówisz o tym Aqua satin od Soraya?

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości