Rossmann cz. XXIX - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-24, 15:08   #3991
emanko
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emanko GG do emanko Wyślij wiadomość przez MSN do emanko Send a message via Skype™ to emanko
Dot.: Rossmann cz. XXIX

Dziewczyny a czy mozecie cos sprawdzonego i skutecznego do demakijażu twarzy (skora ze sklonnosciami do wysuszen) i oczu (wrażliwych)?

Wysłane z własnego kąta na globie
Stary 2017-04-24, 15:16   #3992
kokietka007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
Dzięki za polecenia. Obadam
Teraz mi się przypominało ze jest to dokładnie olejek w kremie ja stosowała abisyński ale tak jak wspomnialam wcześniej są jeszcze inne wersje. Z tego co sir orientuje to doszły jeszcze olejki w sprayu e takich ładnych kolorowych buteleczkach , również z bielendy ale jest to nowość i jeszcze nie stosowalam

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez emanko Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy mozecie cos sprawdzonego i skutecznego do demakijażu twarzy (skora ze sklonnosciami do wysuszen) i oczu (wrażliwych)?

Może płyn mocelarny z mixy albo biodermy ? A do oczu dwofazowka z ziaji w takiej malej niebieskiej buteleczce
kokietka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 15:22   #3993
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:

Mixa micel przeciwzaczerwieniom (twarz) i dwufaza mixa (oczy).
Poza tym krem Mixa Hyalurogel (nawilżanie).
Stary 2017-04-24, 15:30   #3994
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Poza tym krem Mixa Hyalurogel (nawilżanie).
A tego kremu czasem nie wycofali? W moich Rossmannach nie ma tych kremów.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 15:34   #3995
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokietka007 Pokaż wiadomość
Mam straszna chęć na te kosmetyki bo inne drogeryjne źle na mnie działają i albo wysuszaj albo zapychaja. Ogólnie te ich składy są beznadziejne a kosmetyki z sylveco są bardzo zachwalane i maja świetny skład tez myslalam ze u mnie będą w naturze i trochę się zawiodlam
Wybierz się do zielarni jakiejś albo napisz do Sylveco z prośbą o próbki. Ja kupiłam kilka ich kosmetyków w ciemno i cóż, liczyłam na cuda a spotkał mnie ogromny zawód.
Stary 2017-04-24, 15:44   #3996
karolina_zb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez punk666girl Pokaż wiadomość
Informacja z nowego Skarbu:

Tylko w Klubie 2+2 gratis* PRODUKTY DO PIELĘGNACJI TWARZY (np. tonik, krem na noc, pod oczy i serum)

*Promocja obowiązuje w dn. 20-30.05.2017r. lub do wyczerpania zapasów. Rabat "+2 gratis" dostępny jest tylko jeden raz dla zarejestrowanych członków Klubu Rossmann posiadających wirtualną kartę Klubu, przy zakupie co najmniej czterech różnych kosmetyków do pielęgnacji twarzy

Cytat:
Napisane przez razdwapiec Pokaż wiadomość
Wybierz się do zielarni jakiejś albo napisz do Sylveco z prośbą o próbki. Ja kupiłam kilka ich kosmetyków w ciemno i cóż, liczyłam na cuda a spotkał mnie ogromny zawód.
I jak tu oszczędzać
karolina_zb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 15:52   #3997
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Czyli mozna bedzie kupic np 4 takie same ( lub rozne)kremy 4 takie same zele do twarzy i 4 plyny micelarne podczas jednych zakupow,tak? Ale juz nie bedzie mozna skorzystac ze znizki kilka razy rozbijajac te czworki na poszczegolne wizyty w Rossmannie? Czy zle mysle?
Źle myślisz. Gratis bedzie jednorazowy i przy zakupach 4 i więcej kosmetyków tylko dwa będą darmowe - stąd zapis, że 'przynajmniej czterech'. Jak kupisz trzy to nie otrzymasz żadnego gratisu, jak kupisz sześć czy siedem to zapłacisz za cztery lub piéć.
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 16:08   #3998
bleuclair
Zakorzenienie

[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;73187871]Źle myślisz. Gratis bedzie jednorazowy i przy zakupach 4 i więcej kosmetyków tylko dwa będą darmowe - stąd zapis, że 'przynajmniej czterech'. Jak kupisz trzy to nie otrzymasz żadnego gratisu, jak kupisz sześć czy siedem to zapłacisz za cztery lub piéć.[/QUOTE]
No jesli rzczywoscie tylko w ten sposb, to bardzo slabo a w planach mialam duze zakupy.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 16:13   #3999
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
A to teraz mnie zaciekawilas a jak radzi sobie z zmywaniem makijażu ? Pierw przemywasz twarz płynem micelarnym czy odrazu w ruch idzie ten olejek ?
Jak dla mnie bardzo dobrze. Nie zmywam niczym wcześniej. Zwilżam lekko twarz, na zwilżone dłonie daje jedną pompke olejku i masuje całą twarz, na koniec przechodzę delikatnie na oczy, skupiam się na rzęsach. Wszystko się ładnie rozpuszcza i wtedy mocze chusteczke dla dzieci w ciepłej wodzie i ściągam to co zostaje. Micelem przy oczach musiałam się bardziej namęczyć, a tu raz dwa, tylko górną linie wodną chusteczką przejade i jest czysto. Na koniec przemywam buzie żelem żeby była czysta. Micela w ogóle nie używam do demakijażu już, tylko rano przemywam.
Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
A tego kremu czasem nie wycofali? W moich Rossmannach nie ma tych kremów.
Kupiłam go pare dni temu w SP, ale w rossmannie widziałam na stronie więc na pewno nie wycofali. A krem potwierdzam - bardzo dobry
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 16:15   #4000
punk666girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
No jesli rzczywoscie tylko w ten sposb, to bardzo slabo a w planach mialam duze zakupy.
Standardowo wyjdzie w praniu Teraz niby też miało być, że trzeba kupić 3 różne produkty, a nie trzeba Tak samo jak w zeszłym roku było, że krem na dzień + na noc wyłącznie, a wiadomo jak wchodziło
Stary 2017-04-24, 16:24   #4001
czekoladowoo
Zakorzenienie

Dzisiejsze nabytki
W sumie łącznie z poprzednim zamowieniem wydałam jakieś 70 zł, plus niecałe 60 zł w SP jak było -50%. Wszystko co potrzebne kupione wiec poza wymiana tuszu do rzęs długo nie bede musiala nic kupować

1493043834116.jpg
1493043849031.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 16:25   #4002
żurawinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez merryem Pokaż wiadomość
Mówisz o tym Aqua satin od Soraya?
O AA

Cytat:
Możecie polecić mi jakiś olejek do ciała? Taki, który sprawia wrażenie nawilżenia, ale przede wszystkim ładnie pachnie i ten zapach utrzymuje się na ciele
Alterra Migdały i papaya

Cytat:

Lirene ponownie żel do mycia z algami, Garnier micel różowy.

Ja poszłam ponownie do R. i wzięłam czekoladkę Lovely i cień w kredce który ktoś tu polecał taki jakby rose gold. Nakładam na siebie areszt domowy

żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 16:27   #4003
majcia2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewel86 Pokaż wiadomość
Ja kupilam dwie takie Załącznik 7034141 lekki polysk daja,ale za to ladny kolor na ustach. 4.99 reg.cena
Mogłabyś zdjęcia wrzucić jak wyglądają na ustach??
majcia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 16:32   #4004
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Kupiłam go pare dni temu w SP, ale w rossmannie widziałam na stronie więc na pewno nie wycofali. A krem potwierdzam - bardzo dobry
Chyba nie bedzie mi dane jego przetestowanie, bo w moich Rosskach go nie ma.
Stary 2017-04-24, 16:33   #4005
elektro_lit
Raczkowanie

Cytat:
Mam straszna chęć na te kosmetyki bo inne drogeryjne źle na mnie działają i albo wysuszaj albo zapychaja. Ogólnie te ich składy są beznadziejne a kosmetyki z sylveco są bardzo zachwalane i maja świetny skład tez myslalam ze u mnie będą w naturze i trochę się zawiodlam
Nie takie najświetniejsze te składy :P Mnie irytuje w nich to, że w 90% jest olej sojowy. Ale fakt, że o wiele lepsze

Cytat:
Albo idź na dermokonsultacje. Próbki na miejscu za darmo
elektro_lit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 16:38   #4006
Make4Up
Zakorzenienie

[QUOTE=OnaZakupoholik;7318 2576]
Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Jak dobrze pamiętam pisałaś, że nakładasz ok. 4-5 pompek, to jest bardzo gęsty podkład (kiedyś się nosiłam z zakupem nie pamiętam z jakich powodów odpuściłam ), może spróbuj jednak mniejszą ilość 1-2 cieniutką warstwą i bardzo dobrze wpracować w skórę gąbeczką tak mocno wciskając. To że lejące podkłady wsiąkają w gąbkę to uwierzę, w tym przypadku mi ciężko

Korzystam z Beauty Blendera nigdy żaden podkład nie zrobił mi się ciastem 2 pompki? To chyba na samo czoło
Nie masz jakiejś wielkiej twarzy, jedna pełna pompka takie naciśnięcie do końca, robisz kropeczki na całej twarzy i wklepujesz gąbeczką, ja daję radę to Ty też wierzę w Ciebie

[QUOTE=iamsolucky;73183071]2 lata temu odkryłam że moje problemy skórne powodowały nietolerancje pokarmowe, od czasu jak zmieniłam żywienie nie mam kłopotów ale zdarzają mi się czasem małe wypryski ewidentnie od kosmetyków-takie zaskórniki zamknięte, może dlatego że mam wrażliwą skórę, ostatnio źle działała na mnie emulsja Bielendy Dr Medica. Dodam że u mnie jest to reakcja po 2-3 dniach i kolejne 3 dni mi się goi jeśli odstawię

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość

ja gęstego podkładu 1 pompkę użyję i jeszcze czasem na szyję przeciągam

AA Oceanic tez ma Satin
No chyba że masz wrażliwą, ja u siebie nie zaobserwowałam negatywnych reakcji od kosmetyków, na szczęście Niespodzianki są ale to skóra sama z siebie się zapycha, ewentualnie dieta hormony.

Cytat:
Jeszcze nie testowałam, jakoś troszkę się cykam tych rozswietlaczy w kolorze tęczy.
Miałam kupić ale zrezygnowałam. Chyba Na twarz to raczej nie bardzo, bardziej na oko do podrasowania makijażu. Mam parę duochromów z Glamshopu i do każdego makijażu przemycę. Na lato na oko na białej bazie taki kolorek, a na usta coś soczystego Takie zastosowanie jej widzę. Albo do wieczorowych na czarna bazę

Edytowane przez Make4Up
Czas edycji: 2017-04-24 o 16:40
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 16:38   #4007
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Możecie polecić mi jakiś olejek do ciała? Taki, który sprawia wrażenie nawilżenia, ale przede wszystkim ładnie pachnie i ten zapach utrzymuje się na ciele

Polecam olejki Alterry (te z pompka), cudnie pachną i nawilżają. Lubie reż olejki Babydream, szczegolnie ten dla mam (seria Fur Mama). Fajne olejki są też z Wallness&Beauty.
Stary 2017-04-24, 16:40   #4008
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

Jutro w Kontigo -40% na tusze do rzes i produkty do brwi.

Czy w R. sa jakies lakiery do paznokci duo chromy? Swego czasu byly z miss sporty, ale chyba teraz juz ich nie ma
ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 16:44   #4009
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXIX

Cytat:
a sylveco w naturze nie maja , właśnie dlatego pytam czy dostaje w apteczki
Mieszkam w malej mieścinie, a kosmetyki Sylveco kupuję w :
- aptece DOZ
- Drogeria Polskich
- Laboo
- drogerii Sekrety Urody

Kupuje tez tam Vianka, Natura Syberia, Babuszke Agafii itp. cudowności Jeszcze rok temu musialam szukac na necie, a teraz jest na wyciągnięcie reki. Tak samo szturmem weszły kosmetyki azjatyckie, aby tylko portfel wytrzymał i mozna ruszać w miasto na shopping.
Stary 2017-04-24, 17:04   #4010
Fonte
Zadomowienie

Cytat:
Czy możecie polecić mi jakiś podkład do cery dojrzałej. Czyli na pewno nie w wykończeniu matowym, tylko musi być rozświetlający, satynowy. Dodatkowo jakiś puder rozświetlający.
Ja kupiłam babci taki Aa Make Up Filler Podkład Wypełniający Zmarszczki Jak na razie ma raczej pozytywne opinie na wizażu

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:

Tylko w Klubie 2+2 gratis* PRODUKTY DO PIELĘGNACJI TWARZY (np. tonik, krem na noc, pod oczy i serum)

*Promocja obowiązuje w dn. 20-30.05.2017r. lub do wyczerpania zapasów. Rabat "+2 gratis" dostępny jest tylko jeden raz dla zarejestrowanych członków Klubu Rossmann posiadających wirtualną kartę Klubu, przy zakupie co najmniej czterech różnych kosmetyków do pielęgnacji twarzy

dobrze, że trochę odczekają z tą nową promocją, bo ile zostawiłam ostatnio w rossmanie to niepojęte
Fonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 17:05   #4011
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majcia2 Pokaż wiadomość
Czy w R jest jakaś pomadka ochronna która da ustom delikatny odcień maliny/różu i bez połysku ???
ja lubiłam tą:
http://www.euro-zakupy.pl/6143/bebe-...a-pink-49g.jpg

tylko nie we wszystkich ross jest, przede wszystkim nawilża bo z Nivea to mi suchara wręcz robią. Nie ma drobinek ani perły tylko lekko malinowy odcień, podbija naturalną czerwień warg

Cytat:
ja też Sylveco i Biolaven zachwycona nie jestem chyba że ktoś ma suchą/normalna skórę. Jeśli już miałabym wybrać jakiś krem od nich to z serii Biolaven na noc tylko one strasznie syntetyczny winogronowy zapach mają z Vianka nic nie próbowałam ale jakiś ich krem nawilżający i serum ma super opinie

Cytat:
Standardowo wyjdzie w praniu Teraz niby też miało być, że trzeba kupić 3 różne produkty, a nie trzeba Tak samo jak w zeszłym roku było, że krem na dzień + na noc wyłącznie, a wiadomo jak wchodziło
właśnie, zwykle co innego wychodzi na korzyść dla nas

Edytowane przez iamsolucky
Czas edycji: 2017-04-24 o 17:07
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 17:09   #4012
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez iamsolucky Pokaż wiadomość
ja lubiłam tą:
http://www.euro-zakupy.pl/6143/bebe-...a-pink-49g.jpg

tylko nie we wszystkich ross jest, przede wszystkim nawilża bo z Nivea to mi suchara wręcz robią. Nie ma drobinek ani perły tylko lekko malinowy odcień, podbija naturalną czerwień warg
A nie wycofują ich czasem z Rossmanna? Kupiłam ją teraz na promocji w CND za około 2 zł. ImageUploadedByWizaz Forum1493046534.847841.jpg

A co do Sylveco to miałam próbki wszystkich ich kremów i żadne mnie nie zachwycił. A ten rokitnikowy to już porażka jak dla mnie. Nie nadawał się ani na dzień pod makijaż, ani na noc, bo wszystko barwił na pomarańczowo - łącznie z pościelą i piżamą. :P

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2017-04-24 o 17:11
Stary 2017-04-24, 17:27   #4013
Fonte
Zadomowienie

Jednak mieć 3 rossmany w pobliżu wydziału to nie jest do końca dobre dla portfela, ale kupiłam za to same tanie marki - korektor art scenic płynny z eveline (nie wiem które to już moje opakowanie), ale będzie na zapas, bo wprowadzili nowy, jasny kolor. Wzięłam też metaliczny lakier Miss sporty i żeby dobić do 3 produktów dorzuciłam wibo juicy color nr 7, która ma naprawdę śliczny kolor
Fonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 17:35   #4014
Make4Up
Zakorzenienie

[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;73187871]Źle myślisz. Gratis bedzie jednorazowy i przy zakupach 4 i więcej kosmetyków tylko dwa będą darmowe - stąd zapis, że 'przynajmniej czterech'. Jak kupisz trzy to nie otrzymasz żadnego gratisu, jak kupisz sześć czy siedem to zapłacisz za cztery lub piéć.[/QUOTE]
Też sądzę, że promocja będzie się naliczać od 4 szt., jak będziemy mieć więcej to i tak tylko 2 rzeczy będą gratis.
Cytat:
Napisane przez Fonte Pokaż wiadomość
Jednak mieć 3 rossmany w pobliżu wydziału to nie jest do końca dobre dla portfela, ale kupiłam za to same tanie marki - korektor art scenic płynny z eveline (nie wiem które to już moje opakowanie), ale będzie na zapas, bo wprowadzili nowy, jasny kolor. Wzięłam też metaliczny lakier Miss sporty i żeby dobić do 3 produktów dorzuciłam wibo juicy color nr 7, która ma naprawdę śliczny kolor
Tak właśnie na psychikę działają te promocję. Wydajemy więcej żeby niby oszczędzić
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 17:36   #4015
_czarny_kot
Zakorzenienie

Jakie naturalne kosmetyki dostanę w rossmannie ? Oprócz Alterry?

_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 17:38   #4016
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja ostatnio polubiłam się z nowym micelem z loreala(ale ten z różową nakrętką). A z nie rossmanowych, to płyn z biodermy albo z sylveco lipowy.
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 17:39   #4017
kokietka007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość

Niektóre z tołpy
kokietka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 17:41   #4018
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Ooo super

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Niektóre z tołpy
Tołpa nie jest naturalna

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość

Be Organic, nowa seria Białego Jelenia, ale nie we wszystkich Rossmannach są.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 17:41   #4019
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Dzisiejsze nabytki
W sumie łącznie z poprzednim zamowieniem wydałam jakieś 70 zł, plus niecałe 60 zł w SP jak było -50%. Wszystko co potrzebne kupione wiec poza wymiana tuszu do rzęs długo nie bede musiala nic kupować

Załącznik 7034196
Załącznik 7034201

Kocham tą szminke, vintage pink. Piekny kolor, bardzo kremowa.. Jedna z moich najlepszych <3
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 17:42   #4020
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie wycofują ich czasem z Rossmanna? Kupiłam ją teraz na promocji w CND za około 2 zł. Załącznik 7034246

A co do Sylveco to miałam próbki wszystkich ich kremów i żadne mnie nie zachwycił. A ten rokitnikowy to już porażka jak dla mnie. Nie nadawał się ani na dzień pod makijaż, ani na noc, bo wszystko barwił na pomarańczowo - łącznie z pościelą i piżamą. :P
w jednym R już dawno kupiłam ją w cnd w w drugim dopiero co normalnie jakby nigdy nic wisiała ze zwykłą ceną i to dużo egzemplarzy ale pewnie już wycofane jak jeszcze po tej akcji zostały wykupione

rokitnikowy tragiczny pod tym względem, okropnie skóra po nim wizualnie wyglądała a nagietkowy wysypy u mnie powodował jeszcze za dawnych czasów, jeszcze ten lekki brzozowy się fajnie sprawdzał ale zimą jak były mrozy bo przyszła wczesna wiosna i stał się dla mnie za ciężki

Edytowane przez iamsolucky
Czas edycji: 2017-04-24 o 17:43
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości