Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-24, 16:36   #1861
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
Akurat marka francuska Institut Karite w 100% naturalne ma tylko i wyłącznie masło shea (osobiście miałam i polecam). Reszta produktów (w tym kremy do twarzy) nie są naturalne, są zawsze czymś niefajnym doprawione.
tu przykładowy skład jednego kremu do twarzy:
https://www.lookfantastic.com/instit.../11261447.html
dzięki za odpowiedź...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 17:14   #1862
Ishani
Zadomowienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
a jak ogólnie Twoje wrażenia z targów, fajnie było
Musiałam pójść w sobotę. Więc tłumy. Minerały, sylveco i inne znane firmy kolejki straszne. Do drogerii novaya też, aż mi się śmiać chciało, moda na maski w płachcie kwitnie jak siemasz.

Także ja weszłam, kupiłam co potrzebowałam i wyszłam. Nie chciało mi się kotłować w tym tłumie.

Trochę śmieszy mnie ten hype na minimalizm kosmetyczny, smarowanie się olejami od stóp do głów, modę na hydrolaty i inne rzeczy które ja 10 lat temu kupowałam za 1/10 ceny xd 100ml hydrolatu za 50 zł, no śmiech na sali.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ishani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 17:28   #1863
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishani Pokaż wiadomość
Trochę śmieszy mnie ten hype na minimalizm kosmetyczny, smarowanie się olejami od stóp do głów, modę na hydrolaty i inne rzeczy które ja 10 lat temu kupowałam za 1/10 ceny xd 100ml hydrolatu za 50 zł, no śmiech na sali.

Ja postanowiłam wrócić do hydrolatów, zwłaszcza że kończy mi się zapas wody termalnej Uriage, a u mnie kosztuje ona jakieś straszne pieniądze w porównaniu z cenami z Super Pharmu. Ale hydrolaty też tanie nie są, z reguły za 100-200 ml trzeba zapłacić około 10 euro. W polskich sklepach z półproduktami ich ceny są naprawdę niskie.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 17:40   #1864
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Musiałam pójść w sobotę. Więc tłumy. Minerały, sylveco i inne znane firmy kolejki straszne. Do drogerii novaya też, aż mi się śmiać chciało, moda na maski w płachcie kwitnie jak siemasz.

Także ja weszłam, kupiłam co potrzebowałam i wyszłam. Nie chciało mi się kotłować w tym tłumie.

No, ja też się nie napalam na kosmetyki tak jak dawniej, też idę na targi czy do sklepu z konkretnym planem, tylko to co ewidentnie jest mi potrzebne, to kupuję, owszem czasem nieplanowo jakąś rzecz capnę z pokusy, ale tylko przy okazji i nie przepłacając.

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Ja postanowiłam wrócić do hydrolatów, zwłaszcza że kończy mi się zapas wody termalnej Uriage, a u mnie kosztuje ona jakieś straszne pieniądze w porównaniu z cenami z Super Pharmu. Ale hydrolaty też tanie nie są, z reguły za 100-200 ml trzeba zapłacić około 10 euro. W polskich sklepach z półproduktami ich ceny są naprawdę niskie.
Ja mam takie podejście do olejów, hydrolatów, takich kosmetyków jednoskładnikowych, że są to tylko dodatki do pielęgnacji, które w jakiś znaczący sposób nie wpływają na stan skóry, są tylko dopełnieniem prawidłowej pielęgnacji, zastępują potencjalnie szkodliwe kosmetyki, ale zgadzam się z Ishani, wciąż najbardziej zdumiewa, gdy ktoś nie ma pojęcia o pielęgnacji skóry, ale chęci zmiany na lepsze i oczekiwania ma duże i w pierwszej kolejności idzie po taki hydrolat czy olej licząc na jakiś cud, a producenci to wykorzystują i podnoszą ceny prostego w produkcji składnika, a nawet odpadu poprodukcyjnego, jakim są hydrolaty

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-04-24 o 17:42
Korah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 17:45   #1865
beeets
Zakorzenienie

EkoKrem znów zrobiło fajną promocję. Do piątku lekki krem z oleju z pestek malin w cenie 40 zł.
http://www.ekokrem.eu/

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 17:47   #1866
Ishani
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam takie podejście do olejów, hydrolatów, takich kosmetyków jednoskładnikowych, że są to tylko dodatki do pielęgnacji, które w jakiś znaczący sposób nie wpływają na stan skóry, są tylko dopełnieniem prawidłowej pielęgnacji, zastępują potencjalnie szkodliwe kosmetyki, ale zgadzam się z Ishani, wciąż najbardziej zdumiewa, gdy ktoś nie ma pojęcia o pielęgnacji skóry, ale chęci zmiany na lepsze i oczekiwania ma duże i w pierwszej kolejności idzie po taki hydrolat czy olej licząc na jakiś cud
Z drugiej strony, te 10 lat temu tak samo się napalałam. Pociechę mam taką, że byłam nastolatką, i płaciłam za to grosze w porównaniu z dzisiejszymi cenami. Rozwala mnie strasznie, że te modne, małe i ekologiczne firmy kosmetyczne polecają różne ciężkie i tłuste specyfiki trądzikowym cerom, bo przecież olej jojoba i z wiesiołka tak wspaniale na nie działa
Inaczej też przecież na oleje reaguje skóra 20-sto, a inaczej 45-latki (poprawcie mnie jeśli się mylę, ale wydaje mi się że oleje w przypadku dojrzałej skóry są o wiele lepiej tolerowane)

Stary 2017-04-24, 17:56   #1867
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Mam pytanie. Jak wiecie ja nigdy nie szalałam za kosmetykami aby kupować ciągle więcej i więcej, ale tak jak wam pisałam w tamtym roku moja skóra robi się naczynkowa (potwierdzone przez dermatologa). Zauważyłam ostatnio, że Sylveco wypuściło kilka kosmetyków z myślą o tej cerze. Któraś z was może stosowała, jak wrażenia? Nie natłuszczają mega skóry te kosmetyki? Bo ja mam cerę naczynkową mieszaną, a nie naczynkową suchą.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 18:22   #1868
Hosenka*
Zakorzenienie

Informacja o promocji

od 20.05 w Rossmannie będzie promocja na kosmetyki do twarzy: 2+2 gratis będąc w Klubie Rossmann. Jest tylko ograniczenie do jednorazowego skorzystania z promocji. Nie wiem, czy chodzi o jeden taki zestaw 2+2 gratis czy większą liczbę ale w trakcie jednych zakupów.

Zachęcająca jest nowa seria Białego Jelenia, znacie?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 18:30   #1869
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebfsztyk Pokaż wiadomość
cześć! mam ten sam problem co Ty- skóra wcale nie jest specjalnie przesuszona, ale za to niezwykle wrażliwa oraz naczynkowa. Co nie znaczy, że widoczne są na niej naczynka. Ostatnio popularna stała się marka xxx, toteż zamówiłam sobie u nich Krem do cery naczynkowej z miłorzębem, japońskim i jak narazie jest super. Konsystencja w sam raz, a zawarte ekstrakty oraz substancje łagodzące naprawdę przynoszą efekty.
A co z resztą pielęgnacji? Tonik, żel do mycia twarzy itd., bo sam krem to niewiele. Ja ostatnio i na inne rzeczy muszę uważac, bo zauważyłam, że potrafią mi twarz rozpalić.

Treningi

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2017-04-29 o 12:40 Powód: Reklama w cytacie.
Stary 2017-04-24, 18:32   #1870
beeets
Zakorzenienie

Czy znacie balsamy do ust 100% Pure i Uoga Uoga?

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-04-24, 18:41   #1871
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Konto usunięte

Cytat:
Z drugiej strony, te 10 lat temu tak samo się napalałam. Pociechę mam taką, że byłam nastolatką, i płaciłam za to grosze w porównaniu z dzisiejszymi cenami. Rozwala mnie strasznie, że te modne, małe i ekologiczne firmy kosmetyczne polecają różne ciężkie i tłuste specyfiki trądzikowym cerom, bo przecież olej jojoba i z wiesiołka tak wspaniale na nie działa
Inaczej też przecież na oleje reaguje skóra 20-sto, a inaczej 45-latki (poprawcie mnie jeśli się mylę, ale wydaje mi się że oleje w przypadku dojrzałej skóry są o wiele lepiej tolerowane)

A ja jestem właśnie na etapie zastanawiania się, jaka jest różnica w działaniu zwykłych olejów lub mieszanek olejowych w porównaniu z mieszankami zawierającymi ekstrakty fermentowane jak np. ten http://www.skin79-sklep.pl/produkt/7...30-ml.html?p=2
Olejek do demakijażu też zawiera fermentowane ekstrakty
Testuję właśnie produkty tej firmy i o ile testy włosowe wypadły beznadziejnie- uważam, że ich produkty są dla włosów wymagających dociążenia z docelowym efektem tafli, więc u mnie, preferującej raczej artystyczny nieład lub przynajmniej delikatną niesforność i przy tym obowiązkowo odbicie u nasady, jest to kompletna porażka.
Natomiast zachwycam się serią twarzową: pianka- cudo , tonik różany http://www.skin79-sklep.pl/produkt/7...80-ml.html?p=2, lotion Apple sebum treatment- cudownie lekka formuła, no i generalnie one wszystkie są jakieś inne- skóra nieobciążona, ukojona, rozjaśniona; na obiecane rezultaty trzeba zapewne poczekać, ale ogólnie zachwyt
Przy okazji wzięłam próbki Benton- tonik aloesowy (lekko żelowy, fajnie się wchłania) i żel aloesowy z propolisem- cudnie koi skórę

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Mam pytanie. Jak wiecie ja nigdy nie szalałam za kosmetykami aby kupować ciągle więcej i więcej, ale tak jak wam pisałam w tamtym roku moja skóra robi się naczynkowa (potwierdzone przez dermatologa). Zauważyłam ostatnio, że Sylveco wypuściło kilka kosmetyków z myślą o tej cerze. Któraś z was może stosowała, jak wrażenia? Nie natłuszczają mega skóry te kosmetyki? Bo ja mam cerę naczynkową mieszaną, a nie naczynkową suchą.
Skusiłam się na serum z tej serii pod wpływem zachwytów Sylwiusaki, że fajnie koi naczynka, ale dopiero zaczęłam używać, więc nic konkretnego jeszcze nie mogę powiedzieć (formuła- lekki, rzadki, przyjemny lotion koloru białego; przy tłustej naczynkowej sprawdzi się chyba lepiej niż krem, zwłaszcza na dzień i w nadchodzącej aurze).

Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Czas edycji: 2017-04-24 o 19:13
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 18:46   #1872
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Ja zakupiłam krem na dzień. Na noc będę łączyć z kwasem hialuronowym, który używam od roku i widzę sporą poprawę w dni kiedy mam go na sobie. I jeszcze żel do mycia twarzy wzięłam. Teraz miałam ten z Alterry dwa razy z rzędu, ale coś mi do końca w nim nie grało, więc sobie odpuszczam kolejne opakowanie.

Edit: A jeszcze mi powiedzcie, co sądzicie o firmie BioAmare? Ona teraz w każdym Tesco jest. Kupiłam ich mus do ciała i bardzo jestem zadowolona, ale nie wiem jak jest ze składem. Wydaje mi sie, że okay, ale moje oko mogło czegoś nie dojrzeć.

Treningi

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2017-04-24 o 18:48
Stary 2017-04-24, 21:05   #1873
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znam jeden balsam 100% pure, przyjemny i skuteczny ale malo wydajny, drogi i troche rozpuszczajacy sie (a temperatury nie byly wysokie, wrecz przeciwnie) . wiecej nie kupie.

Mam teraz balsamy Hurraw i Crazy Rumors. Hurraw wygrywa ten pojedynek

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 21:14   #1874
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Edit: A jeszcze mi powiedzcie, co sądzicie o firmie BioAmare? Ona teraz w każdym Tesco jest. Kupiłam ich mus do ciała i bardzo jestem zadowolona, ale nie wiem jak jest ze składem. Wydaje mi sie, że okay, ale moje oko mogło czegoś nie dojrzeć.
Producent jest ten sam co Nacomi i wiele kosmetyków się pokrywa.

Instagram

Stary 2017-04-24, 21:37   #1875
201705240954
Konto usunięte

Cytat:
chimay a dlaczego nie robisz sama hydrolatu?
przeciez to najprostsza sprawa-wydajesz raz na kawiarkę-to ważne musi byc od nowości, wlewasz wodę, wsypujesz ziola, nastawiasz i po 5 minutach masz porcja starcza na przechowywanie tydzień w lodowce wiec obejdzie się bez konserwantu.
201705240954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 22:38   #1876
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Bardzo się polubiłam z tą wodą Uriage

Cytat:

Poprawię, bo coraz częściej się mówi o tym, że wiek zbytnio nie gra roli, czasem 30-letnie kobiety mają cery jak 40 paro latki, a czasem 50 latki mają cerę 30 letnią, taka prawda, poza tym dojrzałe cery też są raz suchego typu, raz tłustego, albo normalnego. Kosmetyki dobiera się pod względem potrzeb skóry, a nie wieku. Tym samym nazwy kosmetyków które wskazują w tytule na wiek, do jakiego są te kosmetyki przeznaczone, mijają się z celem i są tylko jednym z wielu chwytów, bo taki kosmetyk np. 60+ może się idealnie sprawdzić u 30-latki. Jesli już jest wskazanie na wiek, to powinien to być wiek skóry, a nie człowieka.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Informacja o promocji

od 20.05 w Rossmannie będzie promocja na kosmetyki do twarzy: 2+2 gratis będąc w Klubie Rossmann. Jest tylko ograniczenie do jednorazowego skorzystania z promocji. Nie wiem, czy chodzi o jeden taki zestaw 2+2 gratis czy większą liczbę ale w trakcie jednych zakupów.

Zachęcająca jest nowa seria Białego Jelenia, znacie?
To bardzo zła wiadomość, już mnie zamęcza myślenie, co jest do kupienia

Cytat:
A co z resztą pielęgnacji? Tonik, żel do mycia twarzy itd., bo sam krem to niewiele. Ja ostatnio i na inne rzeczy muszę uważac, bo zauważyłam, że potrafią mi twarz rozpalić.
Z toników polecam termalkę Uriage, tonik Orientany imbir i trawa cytrynowa i żyworodkę w płynie Gorvity. Sama obecnie używam tej trójcy można powiedzieć na zmianę i śmiało stwierdzam, że to dobre, kojące kosmetyki, niedrażniące w żaden sposób skóry.

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-04-24 o 22:40
Stary 2017-04-24, 22:48   #1877
Ishani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LilyVanDerWoodsen Pokaż wiadomość
przeciez to najprostsza sprawa-wydajesz raz na kawiarkę-to ważne musi byc od nowości, wlewasz wodę, wsypujesz ziola, nastawiasz i po 5 minutach masz porcja starcza na przechowywanie tydzień w lodowce wiec obejdzie się bez konserwantu.
Czemu akurat od nowości? Mam kawiarkę, stoi nieużywana A czemu lepiej w kawiarce niż po prostu zalać wrzątkiem zioła?

Cytat:
Z toników polecam termalkę Uriage, tonik Orientany imbir i trawa cytrynowa i żyworodkę w płynie Gorvity. Sama obecnie używam tej trójcy można powiedzieć na zmianę i śmiało stwierdzam, że to dobre, kojące kosmetyki, niedrażniące w żaden sposób skóry.
To mnie w którymś momencie zaczęła podrażnia żyworódka Może zrobię kolejne podejście, bo kiedyś byłam nią zachwycona. Ostatnimi czasy skóra wyglądała po niej na taką oblepioną i przeciążoną, a miejsca w których mam tendencję do podrażnień płonęły podwójną czerwienią.
Stary 2017-04-24, 22:55   #1878
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
To mnie w którymś momencie zaczęła podrażnia żyworódka Może zrobię kolejne podejście, bo kiedyś byłam nią zachwycona. Ostatnimi czasy skóra wyglądała po niej na taką oblepioną i przeciążoną, a miejsca w których mam tendencję do podrażnień płonęły podwójną czerwienią.
Może Ci nie służy któryś składnik, nie ma się co zmuszać. U mnie działa super i jak mi skórę coś podrażni, to wybieram właśnie żyworódkę w pierwszej kolejności, bo gasi wszelki "ogień". Rzeczywiście, zbyt długo nie lubię jej stosować, bo po kilku użyciach zaczyna się gorzej wchłaniać, ale u mnie tak ze wszystkim, dlatego zawsze 2-3 kosmetyki na zmianę stosuję

Stary 2017-04-25, 08:43   #1879
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
To nie hydrolat, lecz napar.

Stary 2017-04-25, 11:32   #1880
kajaccn
Rozeznanie

Cytat:
Mam Uoga Uoga i bardzo je lubie jak i zreszta wiekszosc ich kosmetykow to takie tluscioszki sa, mam nawet w lodowce teraz "i'm not there'
kajaccn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 13:40   #1881
sylwiusaka
Zadomowienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;73193931]
Skusiłam się na serum z tej serii pod wpływem zachwytów Sylwiusaki, że fajnie koi naczynka, ale dopiero zaczęłam używać, więc nic konkretnego jeszcze nie mogę powiedzieć (formuła- lekki, rzadki, przyjemny lotion koloru białego; przy tłustej naczynkowej sprawdzi się chyba lepiej niż krem, zwłaszcza na dzień i w nadchodzącej aurze).[/QUOTE]

A ja też próbkę zdążyłam przygotować Serum fajne, tylko malutkie, wczoraj skończyłam. Oczywiście naczynka nadal są widoczne, jednak trochę bledsze. Bardzo liczę na poprawę po olejku eterycznym z kocanki. Serum jest bardzo komfortowe w używaniu, skóra była dobrze odżywiona i nawilżona, nawet na poliki (często suche) już nie musiałam nic nakładać. Dla mnie było z tych konkretniejszych, zwłaszcza po ambrozji Avebio, która nie ma żadnego oleju ani tłuszczu.
Dzisiaj zabieram się do serum Essano.
sylwiusaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 13:43   #1882
201705240954
Konto usunięte

Cytat:
To nie hydrolat, lecz napar.
Z ekspresu owszem, kawiarka to co innego http://swiat-natury.blogspot.com/201...-jak-sama.html

Ishani
bo jak zalejesz wodą ziola, to będzie napar. A czemu kawiarka od nowości-zwyczajnie żeby była czysta
201705240954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 14:35   #1883
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
To ja też pokażę, tylko miejcie na uwadze że ja mam naprawdę ogromne sińce, tak u mnie wygląda The saem cover perfection liquid concealer i na to Annabelle rozświetlające. Efekt bez szału bo trochę było zbyt tlusciutko, nałożyłam krem i na to od razu The saem, więc się trochę starło. Widać jednak, ze wchodzi w zmarszczki. Jak chce mocne krycie to używam cover perfection tip concealer (trochę spam, ale bardzo go polecam, testowałam korektor clinique, Helena Rubinstein, a ten ma równie dobre, albo nawet lepsze krycie, a jest tani. Ja zawsze czekam jak trochę przyschnie i dopiero rozcieram, mineralki nakładam bo lubię taki efekt matowego rozświetlenia jaki dają)
Piękny masz kolor oczu

Cytat:
Napisane przez Charlotta11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znacie jakieś szampony naturalne, które nie plączą włosów i po których nie trzeba używac odżywki?
Ps. w Tesco widziałam zestawy kosmetyków Natura Siberica przecenione o 70%.
Giovanni smooth as silk. Jeśli masz problem z przetłuszczaniem to nie polecam. Ja musiałam myć włosy codziennie.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
a ja czekam aż rzucą znów w TKMaxx Antipodes...
jak któraś by widziała dajcie proszę znać
Ja też.

Cytat:
Jan Barba ma nowość - ziołowy szampon. Na razie nie ma jeszcze w ich sklepie, ale na EkoCudach już go można będzie kupić. Jestem go bardzo ciekawa

Serum Ava z opuncją może być bardzo fajne. Ja jak na razie jestem bardzo zadowolona z tej serii z ecocert. Jak tylko dorwę, to kupię.

Przetestowałam już tonik Lovely Day i ten produkt https://lovelydaybotanicals.com/coll...nt=18644173125
Tak ładnie mi zrobiły z buzią, że chcę pełnowymiarowe opakowania

W sklepie https://biolinea.pl/
na hasło italia 10% zniżki na wszystko.
Gdzie kupiłaś LD? Ile za wysyłkę?
Ten krem z Bema jest ok?

Edytowane przez Kusum
Czas edycji: 2017-04-25 o 14:36 Powód: 1
Kusum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 14:44   #1884
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Z ekspresu owszem, kawiarka to co innego http://swiat-natury.blogspot.com/201...-jak-sama.html
To napar Hydrolat, to odpad poprodukcyjny destylacji parą wodną olejku eterycznego z roślin. Polecam poczytać o tym, jak powstaje i czym w ogóle jest, ale w skrócie, jest to pozostała po produkcji olejku eterycznego, skroplona woda, zanieczyszczona śladową ilością olejku eterycznego. Kiedy piję kawę z kawiarki, to piję napar, esencję, a nie hydrolat.

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-04-25 o 14:45
Stary 2017-04-25, 14:51   #1885
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość

Gdzie kupiłaś LD? Ile za wysyłkę?
Ten krem z Bema jest ok?
Lovely Day jest w sklepie Bioana.
https://bioana.pl/pl/c/Pielegnacja-twarzy/9

Tak, krem aloesowy z Bema jest bardzo fajny Zresztą miałam próbki wszystkich kremów Bema i chwalę je.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-04-25, 14:54   #1886
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, krem aloesowy z Bema jest bardzo fajny Zresztą miałam próbki wszystkich kremów Bema i chwalę je.
Dzieki Beets. Kusicielko Kończę Antipodes i musze coś zamówić. Sama nie wiem co? Mam lekki armagedon na twarzy (stres...).
Stary 2017-04-25, 16:38   #1887
kajaccn
Rozeznanie

Z Lovely Day mam serum kokosowe do wlosow i tez bardzo lubie, skoro takie fajne sa musze sie przyjrzec innym ich kosmetykom
kajaccn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 16:46   #1888
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Z Bema miałam tonik i maskę do włosów. Teraz planuję krem pod oczy,

Instagram

Stary 2017-04-25, 17:34   #1889
chimay
Zakorzenienie

Cytat:

Z jednej strony tak, ale jednak tłusta cera raczej nie mija z wiekiem. Dla mnie priorytetem jest jednak, żeby kosmetyk nie szkodził cerze tłustej i do niej pasował, a nie czy jest do mojej kategorii wiekowej. Dlatego raczej mało interesują mnie produkty anti-age, bo one są często za ciężkie dla mnie. A niestety przekonanie, że tłuste cery starzeją się wolniej jest bzdurą.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Mam teraz balsamy Hurraw i Crazy Rumors. Hurraw wygrywa ten pojedynek

O, a czemu? Od wczoraj przeglądam Ecco Verde i aż 3 Crazy Rumors mi wpadły w oko. Oceniam Hurraw na mocną czwórkę, liczyłam na to, że Crazy Rumors będzie co najmniej tak samo dobre.

Cytat:
Nie wiedziałam, że można Ogólnie nie jestem fanką ani samorobnych produktów ani kosmetyków, które wymagają trzymania w lodówce.

Cytat:
Napisane przez kajaccn Pokaż wiadomość
Mam Uoga Uoga i bardzo je lubie jak i zreszta wiekszosc ich kosmetykow to takie tluscioszki sa, mam nawet w lodowce teraz "i'm not there'
Czemu trzymasz go w lodówce, aż tak się roztapia czy po prostu przedłużasz mu życie? Też mam go na liście, bo jako jedyny Uoga Uoga nie ma w składzie oleju rycynowego.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 17:51   #1890
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Dzieki Beets. Kusicielko Kończę Antipodes i musze coś zamówić. Sama nie wiem co? Mam lekki armagedon na twarzy (stres...).
ten kremik jest też fajny (miałam próbkę) i serum Biofficina Toscana cieszą się popularnością.
https://biolinea.pl/ochronny-krem-do...-ml-p-584.html
A teraz jest 10% zniżki z kodem italia.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości