|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pomysły na tosty
Kochane, mam propozycje, aby przedstawiać tu pomysły na tosty (sandwiche). Pamiętam jak byłam mała tata przyrządzał je w opiekaczu do kanapek (sandwiczu), zawsze wkładał do środka ile się dało, ile uzbierał z lodówki, ale potem wszystko zlewało się w jedno i nie miało żadnego smaku.
Może macie jakieś pomysły na smakowite kanapki na ciepło?
|
|
|
|
|
#2 |
|
BLACK&WHITE
|
Dot.: Pomysły na tosty
Chleb+ser
Chleb+ser+szynka Chleb +ser+boczek Chleb+ser+pomidor Chleb+ser+przesmażone pieczarki z cebulą( lub bez cebuli) Chleb+ser+kiełbasa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Moje ulubione to zdecydowanie surowa cebula, pieczarki i duzo sera.
Oczywiscie opiekacz musi miec dosc ślina moc .Poza tym z pomidorami suszonymi i mozarella. Pesto i losos wędzony i ser. Pomidor świeży i ser. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię na słodko-owocowo.
Chleb pszenno-żytni (nie lubię pieczywa typowo tostowego, nie ma smaku. :/ Do środka pół jabłka zsiekanego w cienkie plasterki + łyżka powideł. Po upieczeniu polać miodem/posypać cukrem pudrem, posypać garścią orzechów. Lub na słono: plastry smażonego/pieczonego kurczaka, trochę mozarelli, suszonych pomidorów, oliwek, bazyli. lub: pesto do posmarowania pieczywa, cukinia w cienkich plastrach, ser haloumi.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy raz jadałem z boczkiem ale muszę przyznać rewelacja
|
|
|
|
|
#6 |
|
Smakowita ;)
|
Ja nie probowalam, ale moj tz ostatnio zrobil tosta z gulaszem, ktory zostal po obiedzie i mowil ze przepyszne
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
U mnie zawsze dominowały
Tost + trochę masła + szynka + ananas + ser Tost + trochę masła + cebulka, tuńczyk, oliwki +ser |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Tost + gruszka+ ser z niebieską pleśnią (+ ewentualnie rukola) +miód/ syrop klonowy
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Ja się podzielę pomysłem na tosty, ale nie z opiekacza - uwaga, tylko dla niebojących się kalorii haha :-D
Kawałki chlebka można lekko przyrumienić w tosterze, po czym w środeczek wkładamy masło orzechowe i kawałki banana. Złożone przysmażamy na odrobinie masła na patelni.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Noooo......super brzmi.... muszę spróbować.... ja na słodko próbowałam jedynie sera z plastrem ananasa... A co myślicie o żurawinie, może połączyć ją z salami i oscypkiem?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Dobre sa też tosty z jajkiem. A do tych słodkich jakoś nie mogę się przekonać.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię tosty z cebulą, serem i pokrojonymi oliwkami
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Ja biorę 2 kromki chleba tostowego, jedną smaruję nutellą, drugą masłem orzechowym, złączam (czasem dodaję do środka jeszcze plasterki banana ale jednak wolę bez), maczam w jajku roztrzepanym z mlekiem i smażę na sporej ilości tłuszczu z obu stron.
Milion kalorii ale warto
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.