A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-23, 10:12   #2731
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Na którym etapie odejmuje się to 25%? Czy dobrze rozumiem, że jeśli cena detaliczna książki jest 10 zł, empik.com ma ją za 9 zł, to ja odejmuję 25% od 9 zł?
Stary 2008-04-23, 10:13   #2732
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Na którym etapie odejmuje się to 25%? Czy dobrze rozumiem, że jeśli cena detaliczna książki jest 10 zł, empik.com ma ją za 9 zł, to ja odejmuję 25% od 9 zł?
Nie, nie. Nic nie odejmujesz. Właśnie tu cały bajer - rabat wliczony jest już w cenę książek. Niektóre go mają wliczonego, a niektóre zupełnie nie. A kupno niektórych jest jeszcze zablokowane, bo choć dostępne są niedostępne Trzeba grzebać
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 10:19   #2733
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
I ja też mam już zamówienie w Empiku na swoim koncie Merlin mnie zirytował, bo myślałam, że dziś też będą Happy Hours, a tu nic. Więc na dzień książki mogłam co najwyżej dobrać sobie beznadziejną książkę w prezencie Ale... Oprócz podręcznika do antropologii, przyjdzie do mnie Świat bez kobiet Graff, Straż Nocna Pratchetta, Nowe życie Pamuka i Droga McCarthy'ego
No gratuluje Aniu! Będziesz mieć Drogę!

Cytat:
To są wszystkie książki polskich wydawnictw, nieimportowane
Chociaż i tak widziałam, że jest ograniczenie, bo np. sporo książek WABu już od długiego czasu dostępnych na rynku w katalogu widnieje jako niedostępne...
No właśnie, zauważylam, że nie udostępnili najczęściej kupowanych w ostatnim czasie książek

Ale i tak zaskoczyli mnie pozytywnie. Zamówiłam 'Wodospad' Oates, 'Dom w Riverton' Mortoon, 'Gdybym Ci kiedys powiedziała' Budnitz oraz 'Księgarza z Kabulu' Seierrstad. Oraz małe co nie co w Gandalfie 'Matkę' Buck i 'Filary ziemi' Folletta. Nie ukrywam, że mam małe wyrzuty sumienia (w końcu oszczędzam teraz przez duże "O". Ale Dzień Ksiązki jest raz w roku w końcu, prawda Dziewczyny?!?

I zapraszam do siebie na bloga, mam 2 ksiązki w prezencie. 'Ślepe tory' Welsha oraz dla czytających anglojęzycznie 'Crow lake' Mary Lawson. Może ktoś ma ochotę?
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 10:20   #2734
magrat16
Zakorzenienie

"Cień wiatru" w twardej oprawie i (choć pewnie jako jedyna z tego grona to czytam) 2 części Plotkary na rozluźnienie i odstresowanie. Obiecałam siostrze, że pomogę jej skompletować kolekcję "Plotkary" i taką jej chcę niespodziankę zrobić jak wróci z egzaminu gimnazjalnego
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 10:21   #2735
emememsik

Czyli to jest jednak 25% od ceny książki, a już myślałam..
Stary 2008-04-23, 10:22   #2736
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
ja zauważyłam, że promocja nie obejmuje dosyć nowych pozycji. Większość książek to te wydane kilka miesięcy temu. Ale i tak zamówiłam 3 tytuły
A ja odniosłam wrażenie, że wszystkie dostępne obecnie tytułu są objete 25% rabatem, te które nie załapały się na rabat, chwilowo wycofali z dostępnych pozycji.
Stary 2008-04-23, 10:25   #2737
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
No gratuluje Aniu! Będziesz mieć Drogę!
A dziękuję A zgadnij przez kogo...
(W ogóle zastanawiałam się czy brać Drogę czy Norwegian Wood, ale koniec końców okazało się, że Murakami musi poczekać

Cytat:
No właśnie, zauważylam, że nie udostępnili najczęściej kupowanych w ostatnim czasie książek

Ale i tak zaskoczyli mnie pozytywnie. Zamówiłam 'Wodospad' Oates, 'Dom w Riverton' Mortoon, 'Gdybym Ci kiedys powiedziała' Budnitz oraz 'Księgarza z Kabulu' Seierrstad. Oraz małe co nie co w Gandalfie 'Matkę' Buck i 'Filary ziemi' Folletta. Nie ukrywam, że mam małe wyrzuty sumienia (w końcu oszczędzam teraz przez duże "O". Ale Dzień Ksiązki jest raz w roku w końcu, prawda Dziewczyny?!?
Otóż to, zakupy zatem w pełni, ale to w pełni uprawnione (Gratuluję
A powiedz mi czy Oates jest naprawdę tak dobra? Recenzję już czytałam, teraz widzę, że zamówiłaś kolejną jej książkę... Znowu kusisz...
Stary 2008-04-23, 10:46   #2738
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
A ja odniosłam wrażenie, że wszystkie dostępne obecnie tytułu są objete 25% rabatem, te które nie załapały się na rabat, chwilowo wycofali z dostępnych pozycji.
może masz rację. Bo w reklamie którą widziałam była "Pokuta" za 34 zł. Stwierdziłam, że się nie opłaca, ale teraz gdy weszłam na empik.com Pokuta jest niedostępna jak i wiele innych pozycji

03.10.2015
Stary 2008-04-23, 10:55   #2739
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

A ja jednak skorzystam z promocji 3za2, za dwie godziny będę jechała do pracy, po drodze wpadnę do empiku i mam nadzieję, że książki, które wybrałam, będą mieli na stanie.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 10:56   #2740
foxina
Rozeznanie

Cytat:
A dziękuję A zgadnij przez kogo...
(W ogóle zastanawiałam się czy brać Drogę czy Norwegian Wood, ale koniec końców okazało się, że Murakami musi poczekać
A obu nie można było wziąść, np. zamiast Pratchetta?

Cytat:
Otóż to, zakupy zatem w pełni, ale to w pełni uprawnione (Gratuluję
A powiedz mi czy Oates jest naprawdę tak dobra? Recenzję już czytałam, teraz widzę, że zamówiłaś kolejną jej książkę... Znowu kusisz...
ja również dziękuję!

Co do Oates, to urzekła mnie Córką grabarza (jedyna dotychczas przeze mnie przeczytaną). I urzekła mnie nie tyle fabułą, co konstrukcją ksiązki i językiem, co dobrze rokuje Podobało mi się, że Oates naświetliła jakies wydarzenie i potem cofała się w czasie, stopniowo dochodząc do tego wyjściowego momentu. I to czasowo było wszystko bardzo uporządkowane, i zarazem takie tajemnicze.
Ksiązka stosunkowo duża i gruba, a przeczytałam ją błyskawicznie. I co najważniejsze pomimo, iz tematyka dosyć ciężka i mroczna momentami, nie męczylam się psychicznie podczas czytania.
Stary 2008-04-23, 10:56   #2741
magrat16
Zakorzenienie

pewnie tak. mi bardziej się opłacało 25% zniżki

03.10.2015
Stary 2008-04-23, 11:06   #2742
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
A obu nie można było wziąść, np. zamiast Pratchetta?
Phi, no wiesz...

Cytat:
Co do Oates, to urzekła mnie Córką grabarza (jedyna dotychczas przeze mnie przeczytaną). I urzekła mnie nie tyle fabułą, co konstrukcją ksiązki i językiem, co dobrze rokuje Podobało mi się, że Oates naświetliła jakies wydarzenie i potem cofała się w czasie, stopniowo dochodząc do tego wyjściowego momentu. I to czasowo było wszystko bardzo uporządkowane, i zarazem takie tajemnicze.
Ksiązka stosunkowo duża i gruba, a przeczytałam ją błyskawicznie. I co najważniejsze pomimo, iz tematyka dosyć ciężka i mroczna momentami, nie męczylam się psychicznie podczas czytania.
To nie pozostaje mi nic innego jak wpisać ją do zeszyciku... Dziękuję za recenzję

A ja dzisiaj z okazji Dnia Książki obiecałam sobie nie robić dziś nic innego jak czytać (i udzielać się w wątkach książkowych, a co I na razie takie leniuchowanie całkiem dobrze mi wychodzi... Myślę, że mogłabym się do tego przyzwyczaić...
Stary 2008-04-23, 11:12   #2743
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj z okazji Dnia Książki obiecałam sobie nie robić dziś nic innego jak czytać (i udzielać się w wątkach książkowych, a co I na razie takie leniuchowanie całkiem dobrze mi wychodzi... Myślę, że mogłabym się do tego przyzwyczaić...
szczęściara ja zaraz się biorę za naukę z okazji dnia książki

03.10.2015
Stary 2008-04-23, 11:17   #2744
foxina
Rozeznanie

Cytat:

Dobry pomysł Ana!
Szkoda, że ja muszę w pracy siedzieć. A taka piękna pogoda jeszcze na dodatek jest za oknem. A mogłoby byc tak pięknie.... ksiązka pod pachę, pies przy boku, rowerem śmignęłabym na jakąś leśną polankę, ulokowałabym się na kocyku z dala od wszystkich i wszystkiego i czytałabym sobie...
Stary 2008-04-23, 11:18   #2745
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
"Cień wiatru" w twardej oprawie i (choć pewnie jako jedyna z tego grona to czytam) 2 części Plotkary na rozluźnienie i odstresowanie. Obiecałam siostrze, że pomogę jej skompletować kolekcję "Plotkary" i taką jej chcę niespodziankę zrobić jak wróci z egzaminu gimnazjalnego
O, to z okazji Dnia Książki robisz nie tylko niespodziankę sobie, ale także i siostrze, super Gratuluję zakupów

Cytat:
szczęściara ja zaraz się biorę za naukę z okazji dnia książki
Ja w sumie powinnam, ale... Ostatnio oddelegowałam moje poczucie obowiązku na Barbados. Ono niech sobie odpocznie ode mnie, a ja od niego...

Cytat:
Dobry pomysł Ana!
Szkoda, że ja muszę w pracy siedzieć. A taka piękna pogoda jeszcze na dodatek jest za oknem. A mogłoby byc tak pięknie.... ksiązka pod pachę, pies przy boku, rowerem śmignęłabym na jakąś leśną polankę, ulokowałabym się na kocyku z dala od wszystkich i wszystkiego i czytałabym sobie...
No i nam Ada odpłynęła
(A po pracy by się tak nie udało?
Stary 2008-04-23, 11:27   #2746
foxina
Rozeznanie

Cytat:
No i nam Ada odpłynęła
(A po pracy by się tak nie udało?
Nie dziś. Mama wyciaga mnie na tournee po salonach z kieckami poszukać natchnienia.
Stary 2008-04-23, 11:30   #2747
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziś. Mama wyciaga mnie na tournee po salonach z kieckami poszukać natchnienia.
O, to czeka Cię pracowite popołudnie (A lubisz taką bieganinę czy jak ja, po 20 minutach, zaczynasz reagować agresywnie?
Stary 2008-04-23, 11:43   #2748
foxina
Rozeznanie

Cytat:
O, to czeka Cię pracowite popołudnie (A lubisz taką bieganinę czy jak ja, po 20 minutach, zaczynasz reagować agresywnie?
Właśnie tak!
Nie cierpię chodzić po sklepach! Irytują mnie przede wszystkim te ilości, te tony butów i ciuchów, a ja i tak w tym gąszczu nie mogę znaleźć nic dla siebie. Oczywiście sprawa ma się nieco inaczej w księgarniach i perfumeriach, wśród których moge buszować godzinami, nie zdając sobie sprawy z upływającego czasu. I jestem przeciwieństwem mojej mamy, która godziny spedza w ciucholandach, ale ona ma wyjątkowy dar do wyszukiwania oryginalnych rzeczy, które na pierwszy rzut oka (na wieszaku) nie sprawiają takiego wrażenia. I cieszy mnie to ogromnie gdyż często obkupuję się w różne cacka, nie wychodząc z domu. Np. w ciągu ostatniego miesiąca, mamina przytaszczyła mi 3 prześliczne torebki (w tym 2 skórkowe, niezniszczona, które kosztowały mnie w sumie 30 zł).
Stary 2008-04-23, 12:47   #2749
marthinisa
Rozeznanie

Czekalam i doczekalam sie Co prawda do wyjazdu do Polski jeszcze dwa miesiace, ale nie moglam sie powstrzymac. Obchody Dnia Ksiazki to bardzo przyzwoita wymówka. Wiec zamówienie w Merlinie zlozone, mama odbierze a mnie pozostaje cierpliwie czekac do czerwca, chociaz sam 'proces zakupowy' i swiadomosc posiadania nowych ksiazeczek i wprawia mnie w dobry nastroj chocby byly setki kilometrow ode mnie...

I tak:

1.Cała zawartość damskiej torebki - 30zł

...bo mam ochote na babska literature.

2. Dom z papieru - gratis

...bo o ksiazkach.

3. Lubiewo - 27zł

...bo jestem ciekawa tematu. Ostatno wkoncu zasiadakm do filmu TAJEMNICA BROKEBACK MOUNTAIN i musze przyznac ze dlugo zbieralam swoja szczeke z podlogi...

4. Rio Anaconda - 40,5zł

...bo Gringo wsrod dzikich plemion.

5. Utalentowana - 29,5zł

Bo tak.

Kolejna 'wishing list' juz zapelniona i czeka cierpliwie na zrealizowanie w ksiegrani SELKAR, ale decydujacy krok uczynie blizej wyjazdu.

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 15:11   #2750
shachownica
Zakorzenienie

jednak jakiś "cukierek" w dniu książki mi się trafił pan listonosz (który już patrzy na mnie z obrzydzeniem) przyniósł mi perełkę za allegro "księgę ksiąg utraconych"

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 16:00   #2751
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Ale się obłowiłyście. Gratuluję wszystkim.

Mój odwyk wreszcie się skończył. Muszę przyznać, że był bardziej skuteczny niż ten Shachownicy.
Zamówiłam z Empiku:
Carlos Fuentes-Wszystkie szczęśliwe rodziny
Jorge Franco-Rosario Tijeras
Kiran Desai-Zadyma w dzikim sadzie
Wojciech Tochman-Córeńka
Andrzej Stasiuk-Jadąc do Babadag
Cytat:
Zamówiłam 'Wodospad' Oates
Miałam ją wziąć, ale postanowiłam poczekać na twoją opinię.
Stary 2008-04-23, 16:09   #2752
amber2046
Zakorzenienie

Zrobiłam zakupy w Melinie.
Dla mnie będą:

"Amphityon" Ignacio Padilla
"Scena z niemego kina" Julio Llamazares
"Opowieści derwiszów" Idries Shah
"Nim nadejdzie lato" Erich Maria
"Niewolnica" Mende Nazer
"Nie opuszczaj mnie" Kazuo Ishiguro
"Dom z papieru" Carlos Maria Dominguez

Gratuluję Wam dzisiejszych nabytków.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 21:01   #2753
Alvesta
Zakorzenienie

gratulacje dziewczyny, świetne zakupy
ja również nie opuściłam takiej okazji jak zniżka w Empiku i zamówiłam sobie
Chłopaki Anansiego Gaimana (od dawna w schowku)
Przewodnik górski. Tatry (bo uwielbiam góry)
Blondynka u szamana Beaty Pawlikowskiej (zachęcona literaturą podróżniczą )
i Norwegian Wood, bo nie czytałam jeszcze Murakamiego wiem że ma również tutaj bardzo dobre recenzje, ale jakoś sie nie złożyło do tej pory

aha, zauwazyłam że niektóre książki niedostępne jeszcze rano teraz można zamówić Magrat wspominała o 'Pokucie", teraz jest za 28,49
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 21:18   #2754
emememsik

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
aha, zauwazyłam że niektóre książki niedostępne jeszcze rano teraz można zamówić Magrat wspominała o 'Pokucie", teraz jest za 28,49
To prawda, sprawdziłam kilka i już są dostępne.
Stary 2008-04-23, 21:40   #2755
gasta18
Wtajemniczenie

Ładnie dziewczyny odwyk pełną parą
Mi w miesiącach marzec kwiecień przybyło 30 książek (doliczając te które mi doślą)

A ja wreszcie dostałam paczkę z KKKK i jeszcze tylko czekam, aż mi doślą brakujący pakiet i jestem mile zaskoczona, bo ksiązka Amy Tan miała być w miękkiej a jest w twardej oprawie

"Przeciwieństwo losu" Amy Tan 6zł
"Migdał" Nedjma (jestem ciekawa tej książki, jak skończę Kinga to się za nią zabieram) 7,9zł
"Ciężar wody" Anita Shreve 15zł
"Cud u św. Brunona" Philippa Carr 15zł

Edit: muszę się pochwalić.... powoli zaczynam układać książki w podwójnych rzędach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Przeciwienstwo_losu.jpg (16,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 38491600192KS.jpg (14,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 83-7132-905-0.jpg (10,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pd_101003.jpg (24,3 KB, 1 załadowań)
Stary 2008-04-23, 21:49   #2756
amber2046
Zakorzenienie

Gasta masz mój wymarzony Migdał tylko dla niego rozważałam złożenie zamówienia w kkkk.

Zazdroszczę.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 21:53   #2757
gasta18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Gasta masz mój wymarzony Migdał tylko dla niego rozważałam złożenie zamówienia w kkkk.

Zazdroszczę.
To jak przeczytam to dam znać co i jak
Stary 2008-04-23, 22:22   #2758
Konto usunięte

Uff, wróciłam

Byłam w empiku i zakupiłam książki, które od dawna chodziły mi po głowie, ale jakoś nie było, kiedy ich zakupić.

'Po zmierzchu' - H. Murakami
Po tylu świetnych recenzjach, musiałam w końcu i ja zapoznać się z tym autorem. Zobaczymy, jaki będzie tego efekt.

'Morderstwo w Madinley Grande' - C. Graham
Zachęcona opinią Ani o twórczości tej pani, już jakiś czas temu wpisałam sobie nazwisko Graham 'do pamięci' I tak siedziało, gdzieś w zakamarkach, aż w końcu po długim oczekiwaniu, stwierdziłam wczoraj, że jakaś książka owej autorki musi się znaleźć dzisiaj w moich rękach. Padło na tą.

'K: Sztuka Miłości' - Hong Ying
Japonia! Najważniejszy i najbardziej przekonujący argument do zakupienia tej książki. Nowość; zapowiedź znalazłam na merlinowskiej stronie, a potem jeszcze Germini napisała o niej na wizażu. Dopisałam do listy 'to buy' i po jakimś miesiącu jeden egzemplarz znalazł się w moim księgozbiorze. Mam nadzieję, że będę zadowolona.

A teraz, trenuję silną wolę i powstrzymuję się przed złożeniem zamówienia na empik.com
Ale w Gandalfie to muszę!
Stary 2008-04-23, 22:30   #2759
gasta18
Wtajemniczenie

SUnprince w Gandalfie to nieważne co się zamówi i tak przesyłka gratis?
Stary 2008-04-23, 22:33   #2760
Konto usunięte

Dokładnie.
Ja już złożyłam zamówienie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości