|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXIX
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Jak potrzebujecie tani, codzienny do cery bardzo tłustej to może warto zajrzeć do drogerii Natura i przetestować Catrice All Matt Plus?
|
|
#4292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaże Wam jakie sobie zrobiłam DIY
Kupiłam wkładki higieniczne w puszce (dostępne w Rossach), wykleiłam taśmą magnetyczną i voila mam piękną magnetyczną paletkę W razie potrzeby wykleję też drugą stronę i będzie podwójna Ta ilość taśmy trzyma na mur beton cienie, i trochę się cięższa zrobiła, ale mimo wszystko jest mała zgrabna i pojemna
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajne to opakowanie, a masz link do tego, bo w sumie by się na ołówki mogło nadawać |
|
|
|
|
#4296 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak jak piszesz. Moim podkładowym hitem jest double wear, ale w wersji light. Z rossmanna perfect stay i eris. Lubiłam też bardzo ten z sephory, z dozownikiem kropelkowym, chyba infusion. W ogóle założyłam, że u mnie ogólnie rzadko sprawdzają się te bardzo bardzo ciężkie. Od koleżanki miałam odlewkę all nightera, bardzo brzydko wyglądał, a u niej cudo. Ale mam cerę trudną, bo niby tłustą, a tu rozszerzone naczynka wokół nosa plus ogólnie jestem sporym alergikiem, to też się na cerze odbija. Z pudrem pod makijaż-czasami tak robię w lato Podkład z Catrice zerknę na bank. Lubię otwierać nowe podkłady, zawsze taka nutka zadowolenia ![]() Mineralnego nigdy nie miałam, nie wiem o nich za dużo. Właśnie myślałam, że one są bardziej dla cer suchych, itp. Pora się trochę dokształcić Cytat:
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Hiyori, ja mam suchą i minerałki nie dla mnie. Zdecydowanie dla cer tłustych. Jedynie cery mieszane muszą uważać by minerałami nie przesuszyć np. policzków.
Make4Up, dzięki za patent. Mam podobne opakowanie i 2 metalowe piórniki. Jak mi się znudzą przerobię na paletki. Tylko mogłabyś powiedzieć gdzie kupujesz taśmę magnetyczną i czym ją podklejasz? Na niej jest klej czy trzeba kupić jakiś do metalu?
|
#4298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Cytat:
Też mam taką puszkę na wkładki higieniczne, a nawet dwie. Leżą w łazience, bo za dużo miejsca zabiera ją w torebce. Ale nigdy bym na to nie wpadła, żeby takie wykorzystać. Dzięki za inspirację! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam bardzo tłusta cerę a nie ciemnieja mi podkłady, może odrobinę, ale nie zwracam na to uwagi. Nie wiem od czego to zależy, może dlatego, że cera mi się nie opala a resztę ciała mam ciemniejsza to nawet jak trochę ciemnieje to nie widać różnicy. Chociaż wydaje mi się, że nie ciemnieje.
|
|
|
|
#4301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kupilam dwa dla siostry bo miesza je ze soba, a dla mamy healthy mixa 51 bo chciala sprobowac na sobie o co tyle zawsze zamieszania true match jakos jej nie leży
|
|
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4303 | ||
|
x
|
[QUOTE=Hosenka*;73235821]
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=sBjUu_eFB9w Cytat:
|
||
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1493220688079.jpg Edytowane przez navioe Czas edycji: 2017-04-26 o 17:35 |
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiła dzisiaj Fit me 105 i z testów na ręce dość ciemny się wydaje. Zdecydowanie ciemniejszy niż 150 z revlona.
|
|
|
|
#4306 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Śmieszne wręcz jest to, że na nasz Polski rynek gdzie zdecydowanie dominują jasne cery, słowiańskie, wręcz alabastrowe sklepy nie sprowadzają jasnych odcieni kosmetyków... Tak samo jak wyżej wspomniany Loreal Infallible Matte. Najjaśniejszy kolor w ogóle w sklepach niedostępny.
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Cytat:
![]() Dziewczyny, zgrzeszyłam i bardzo tego żałuję. Weszłam na chwilę do Rossmanna, w zasadzie tylko po wkładki higieniczne i wyszłam z siatką kolorówki. :P |
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4309 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017
|
Cytat:
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Dziewczyny, nie ma się czym chwalić – mój portfel płacze.
![]() Tym razem są to produkty głównie do brwi i rzęs. Co do podkładu to miałam kupić tylko AA Filler, ale tak zachwalałyście ten Satin, Że go też wzięłam. Wy niedobre! :P. Dowieźli też pudery, a że Fixer uwielbiam to jakoś tak sam do koszyka wpadł. No i ten peeling do ust tak ciągle przewija się na tym wątku.... ImageUploadedByWizaz Forum1493224423.056285.jpg
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2017-04-26 o 18:33 |
|
|
|
#4312 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4313 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Cytat:
Mój bilans na tej promce wynosi 122,59zł, więcej już do Rossmanna nie zaglądam. Teraz szykuje się na akcję pielęgnację. ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1493226857.646458.jpg Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2017-04-26 o 19:14 |
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Już zdążyłam porobić testy to napiszę jak z kryciem. Rimmel 451, 202 (te dwa wymagają 3 warstw) i 324 to ten ciemno różowy (kryje po 2 warstwach)
Loreal 220 jasnoróżowy nie jest to lakier w pełni kryjący tylko mleczny, i 440. A jak te loreale pięknie pachną na paznokciach nie mogę się powstrzymać od wąchania jak zbliżam dłonie do twarzy
Edytowane przez karolcia198506 Czas edycji: 2017-04-26 o 18:41 |
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
O, nie wiedziałam , że lakiery L'oreal pachną.
Wiecie może czy mogę znaleźć gdzieś informację o tym, w których rossmannach są szafy marki Deborah? Są gdzieś w Krakowie? Zerkam na te pomady do brwi, które kupujecie i kolejny raz stwierdzam, że takie produkty zawsze są dla mnie zbyt rude. A ja mam kurcze naturalnie czarne brwi i nijak z żadnym produktem do brwi nigdy dotąd nie utrafiłam. Albo za siwe albo za rude. Zaczynam zazdrościć, że macie jaśniejsze brwi niż ja i coś wam pasuje. ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Dużo osób ceni Wibo Neutral, ale raz, że trudno dostać, dwa, że te brokatowe i tak się sypią. No i pigmentacja taka sobie. Może Maybelline The Nudes? Generalnie cienie z rossmanna można podsumować "bez bazy nie podchodź, na zbyt mocny kolor nie licz, blendują się ok o ile masz do nich anielską cierpliwość". Dlatego ja na tych promocjach akurat cieni u nich nie kupuję. Prędzej korektor, puder, lakier do paznokci, szminka, szminki ochronne, jakieś duperele do manicure typu top coat itp. Małe 4 Bourjois są w miarę, ale też się obsypują, brokat w nich migruje.
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze używam go jak wiem, że mój makijaż ma wyglądać dobrze cały dzień, a nie chcę używać Revlona CS. Trzeba go poprawiać po kilku godzinach, ale wystarczy przypudrować albo odcisnąć bibułką i jest super ![]() jak widać, co cera to inne preferencje ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- dziewczyny, a powiedzcie mi, o co chodzi z ty podkładem Fit me? To jest jakaś nowość reklamowana w internetach? Dawno mnie nie było na youtube i nie wiem co się dzieje
|
|
|
#4319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Ten drugi miałam, ale go nienawidzę, dla mnie jeden z najgorszych podkładów, chociaż wiadomo podkłady to kwestia indywidualna 

Podkład z Catrice zerknę na bank. Lubię otwierać nowe podkłady, zawsze taka nutka zadowolenia