Panny Młode 2009 cz.II - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-22, 20:07   #3811
ivoclar
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no ja Wam mogę pokazać moje boczki hihi hrum hrum
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1711

kaska nie przesadzaj laska z Ciebie dziewczyno na maxa super bioderka i talia

ja kiedys miałam dupsko jak dwa zlewy utuczyłam się jak świnia ale wzięłam sie za siebie bo przecież jak z taka landarą mozna chodzić i teraz waze 48kg i mam 160cm taka malusia jestem heheh,ale chłopa mam za to wielkiego 192cm i 90kg a co na rekach mnie nosi heheh
Stary 2008-04-22, 20:27   #3812
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
to Ty chyba nie wiesz jak boczki wygladaja... Bo ja to tam nic nie widze, a okulary poprawialam wielokrotnie... O czyszczeniu nie wspomne

Moja znajoma ma to samo, tez ciagle cos u siebie wyszukuje, a to, ze gruba (175 cm wzrostu i 60 kg wagi, szczupla na maxa), a to, ze ma boczki (taaa, moich chyba nie widziala), a to, ze jej brzuch wystaje... (widac za malo na moj patrzy ), a to, ze ma tylek zbyt wystajacy (ma normalny, ale pupcia sie jej poszerza, bo ma szerokie biodra) i ciagle chce z nich zgubic tluszczyk. W koncu jej powiedzialam, ze jesli chce stracic z tylka to musi wziac siekiere i odciac sobie po kawalku kosci po obu stronach, bo tam niczego z tluszczu nie ma...
Ale tak to jest jak sie na siebie krytycznym a nie obiektywnym okiem patrzy

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 20:50   #3813
ivoclar
Rozeznanie

a gdzie byliście na kebabach Jaga na dworcu????
Stary 2008-04-22, 21:04   #3814
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoclar Pokaż wiadomość
a gdzie byliście na kebabach Jaga na dworcu????
tak, my tylko tak je kupujemy I tylko z jednej budki Jakoze J. jest u nich stalym klientem (kurcze, ten wcina kebaby codziennie chudy jak szkapa, to niesprawiedliwe ) to zawsze mu duzo miesa dowala. No dzis to az z tym przesadzili normalnie...

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-22, 21:07   #3815
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Coś Was nie poznaje dzisiaj, jakoś mało piszecie niż zwykle, ale wieczorem pewnie wszystkie będziecie:P Właśnie wróciłam z uczelni, jakoś zleciało

Też jestem pożeraczem słodyczy. Ja słyszałam o takiej diecie, że się je zupę z kapusty, cebuli i innych warzyw, można ją cały czas jeść bez ograniczeń, innego dnia same warzywa i owoce i jakieś tam kolejne etapy są. Niedługo zdobędę przepis A tak to chodzę raz w tygodniu na basen i raz na aerobik.
to jest dieta kapusciana i faktycznie je sie ta zupe na okraglo i mozna schudnac (swego czasu Kwaśniewski byl na tej diecie i duuuuzo schudl - bylo widac, ale moze to byla tylko plotka ze to ta dieta kapusciana ) no ale trzeba miec wielkie samozaparcie zeby jesc na okraglo ta zupe i tylko ja ja kiedys jadlam ja przez jeden dzien

a innym razem bylam na diecie kopenhaskiej, tam sie przez 14 dni chyba zywi wedlug ustalonego harmonogramu co kiedy i w jakich ilosciach I moja mama to stosowala i schudla, ale ja to po jednym dniu bylam taka glodna, ze czulam ze mi wlosy zaraz wypadna heheh i zasnac nie moglam i na tym sie skonczyla moja przygoda z dieta

AAA tez uwielbiam slodycze

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
To ja jestem twego wzrostu. Swego czasu wazylam 56 kg i bylam chuda, mimo, ze mialam leciutka oponke na brzuchu (ale jestem takiej budowy, ze na biodra mi sie nie odklada tylko na brzuch). Za to, gdy wazylam 52 kg (choroba mnie zjadala), to wszyscy sadzili, ze ja choruje na anoreksje... Dlatego jesli juz mam sie odchudzac to max do 56 kg i nie mniej! Bee sie cieszcyc jesli waga wskaze 58 kg. CZyli jeszcze co najmniej 12 kg do zrzucenia... Przy 62 kg wygladalam zdrowo. Choc oponka nieco mi juz przeszkadzala
ja tez kiedys wazylam 52 kg po 3-miesiecznej diecie ale tylko przez tydzien okolo bo zaczelam normalnie jesc i przytylam ale to jest waga, ktorej w zaden sposob bym nie utrzymala bo moj organizm jakos tak niskiej wagi nie przewiduje ale jak patrze na zdjecia z tamtego okresu to tez wygladam jak z obozu A teraz od dluzszego czasu waze 57 kg przy wzroscie 165 ale chcialabym troche schudnac bo niby gruba nie jestem ale mi sie to tak jakos nieladnie odklada w postaci boczkow, tluszczu na brzuchu i dupce ehhh

Cytat:
Napisane przez ivoclar Pokaż wiadomość
kaska nie przesadzaj laska z Ciebie dziewczyno na maxa super bioderka i talia

ja kiedys miałam dupsko jak dwa zlewy utuczyłam się jak świnia ale wzięłam sie za siebie bo przecież jak z taka landarą mozna chodzić i teraz waze 48kg i mam 160cm taka malusia jestem heheh,ale chłopa mam za to wielkiego 192cm i 90kg a co na rekach mnie nosi heheh
uuu to fajnie Ci ja sie musze pilnowac bo moj Tż to kościotrupek ja waze 57 kg przy wzroscie 165, a on wazyl jak sie poznalismy 60 kg przy 175 wzrostu potem go troche z tesciowa przytuczylysmy i wazyl 65 kg ale teraz jest sam w anglii wiec pewnie znowu mi schudnie musze go tuczyc bo nie moge byc ciezsza od chlopa hehe
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 21:35   #3816
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
azisbiedna jesteś. ile chcesz wydać na fotografa? bo w tamtym topicu o nich są ze 3 interesujące oferty. Pytanie czy będa mieć terminy wolne.
heh... no właśnie ciężko mi znaleźć jakiegoś taniego i fajnego fotografa. Jedni mają zajęty termin, drugi chce się umówić na spotkanie w galerii trzeci troszkę za drogi
Nie wiem ile chcę wydać. Myślę, że tak do 1300-1500zł

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nawet blisko jest, z Bolesławca. Może dojedzie do mnie Tylko plener chcemy zrobić w inny dzień, więc odpada, bo nie będzie jeździła 2 razy :/

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 22:47   #3817
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
heh... no właśnie ciężko mi znaleźć jakiegoś taniego i fajnego fotografa. Jedni mają zajęty termin, drugi chce się umówić na spotkanie w galerii trzeci troszkę za drogi
Nie wiem ile chcę wydać. Myślę, że tak do 1300-1500zł

Nawet blisko jest, z Bolesławca. Może dojedzie do mnie Tylko plener chcemy zrobić w inny dzień, więc odpada, bo nie będzie jeździła 2 razy :/
To moja i Strippi "fotografka",jest młodą i otwartą dziewczyną. Dla niej nie będzie problemu dojechać do Wrocka, my też nie jesteśmy z Bolesławca i też robimy plener innego dnia. Cały reportaż i plener kosztuje u niej 700zl więc warto zapłacić jej 2 razy za dojazd niż płacić 1,5ty u innego. Super ma fotki

Cytat:
Treść usunięta
Jeśli dobrze popatrzyłam to rzeczywiście widac różnicę. Właśnie sobie znalazłam w necie przepis na tą dietę i w najbliższym czasie zamierzam ją wypróbować
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 07:57   #3818
kliwia
Zakorzenienie

co do diety, moja mama stosowała kopenhaską, po tym jak po powrocie z USA nie mogła zrzucić masy, która tam nabrała. Tylko ta dieta podziałała, ale ja bym w życiu nie wytrzymała. Jaką miała radochę jak mogła zjeść pierś z kurczaka z sałatą na obiad ulala.

Moja roczna siopstrzenica wczoraj była na basenie hahahahahahahahah

witam z rana

Wymyślilismy sobie stroje na poprawiny
Tż lniane jasne spodnie z jakąś koszulą lnianą

a ja w jasnej hasankowej sukience lub długiej spódnicy z koła-cygańskiej [białej lub kremowej oczywiście], z wiankiem lub z kwiatem we włosach
W zasadzie to Tż to wszytsko sam wymyslił.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg s.jpeg (96,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s.jpg (139,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z4336902O.jpg (163,8 KB, 7 załadowań)
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 09:06   #3819
kaska87
Zakorzenienie

wczoraj mówiłam TZ o tym, że z tymi salami to szaleństwo, że trzeba 1,5 roku wcześniej zamawiać, że już terminy na 2010 ludzie rezerwują, a on nic nie powiedał, że damy radę, że za szybko tylko tak jakby pomyslał-nie wiem czy dobrze mi się wydawało tylko go pocieszyłam, że kwiecień to nie czerwiec-wrzesień i będzie nieco łatwiej chociaż teraz u mnie dużo było ślubów w kwietniu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 09:56   #3820
Kama24
Raczkowanie

Witam, coś pusto dziś z rana , u mnie za oknem świeci słonko super pogoda dzisiaj
Ja dziś z TŻ jadę podpisać umowę z fotografem, biorę pakiet 140 zdjęć na papierze w formacie 15*21 oraz 20*30 , dodatkowo 140 innych ujęć na płycie dvd,Obejmuje przygotowania , błogosławieństwo ślub i zdjęcia plenerowe to wszystko za 1500 zł. A to jego stronka:http://www.zomer.pl/
Co o nim myślicie?
Kama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 10:02   #3821
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
co do diety, moja mama stosowała kopenhaską, po tym jak po powrocie z USA nie mogła zrzucić masy, która tam nabrała. Tylko ta dieta podziałała, ale ja bym w życiu nie wytrzymała. Jaką miała radochę jak mogła zjeść pierś z kurczaka z sałatą na obiad ulala.

Moja roczna siopstrzenica wczoraj była na basenie hahahahahahahahah

witam z rana

Wymyślilismy sobie stroje na poprawiny
Tż lniane jasne spodnie z jakąś koszulą lnianą

a ja w jasnej hasankowej sukience lub długiej spódnicy z koła-cygańskiej [białej lub kremowej oczywiście], z wiankiem lub z kwiatem we włosach
W zasadzie to Tż to wszytsko sam wymyslił.
uuu fajnie, fajnie Czytajac pomysly na stroj na poprawiny Twoje i Martuchy to normalnie az mi sie zachciewa poprawin Szkoda ze nie mamy ogrodu, bo zrobilibysmy jakies takie party na luzie przy grillu i wodeczce czy cos w tym stylu, no ale coz Nasze wesele jest 1-dniowe, w sumie to nie chcielismy 2-dniowego bo po pierwsze bylibysmy wykonczeni, a po drugie kasa nas troche ogranicza i staramy sie nie szalec Chociaz niby nie ma wielkiej roznicy w kosztach pomiedzy weselem jedno- a dwudniowym no ale jednak tak to wszystko sumujac to troche wychodzi

A co do diety kopenhaskiej to jak juz pisalam, dla mojej mamy to nie bylo jakies trudne bo ona ma troszke cialka (no nie jest jakas strasznie gruba ale grubsza ode mnie) i ona twierdzila ze jej to w zupelnosci wystarcza i nie czuje sie glodna ani nic, najgorzej z jakimis zachciankami typu czekolada, ale dala rade
Natomiast ja po 1 dniu tej diety bylam tak glodna ze myslalam ze jeszcze chwile a umre z glodu takze nie dla mnie taka dieta choc salatka i kurczaczek pyszny ale tam w ktorys dzien jest szpinak i brokuly wiec mi juz na sama mysl robi sie niedobrze

AAA no i piekny kolaz

Cytat:
wczoraj mówiłam TZ o tym, że z tymi salami to szaleństwo, że trzeba 1,5 roku wcześniej zamawiać, że już terminy na 2010 ludzie rezerwują, a on nic nie powiedał, że damy radę, że za szybko tylko tak jakby pomyslał-nie wiem czy dobrze mi się wydawało tylko go pocieszyłam, że kwiecień to nie czerwiec-wrzesień i będzie nieco łatwiej chociaż teraz u mnie dużo było ślubów w kwietniu
kurde chlopa to jest ciezko zaciagnac do poszukiwan, bo przewaznie chlop mysli ze jeszcze tyyyle czasu, ale mysle ze juz gdzies tak poczatkiem wakacji powinnas go jakos przekonac zebyscie zaczeli szukac sali Bo kwiecien moze nie jest tak strasznie obleganym miesiacem, ale jednak lepiej szybciej rezerwowac i miec wymarzona sale niz zwlekac i brac co zostanie
Stary 2008-04-23, 10:08   #3822
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 10:21   #3823
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Kama mi tez się podobaja te zdjecia tylko też mi się wydaje, że ich troszke malo jak na taka cene
Stary 2008-04-23, 10:22   #3824
Kama24
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
A mi się wydawało że dużo bo razem 280 inny fotograf za tyle zdjęć co ten to chciał ponad 2000zł.
Kama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 11:13   #3825
kliwia
Zakorzenienie

SAMBAdiJANEIRO u nas nawet nie było wyjścia, czy jedno-dwudniowe, wszyscy goście muszą dojechać, przenocować, Gdyby nie nocowali, to by się szybko zmyli. a tego chciałam uniknąć. W neidzielę do 18 musimy opuścić lokal, a do 12 wymeldować z pokoi. Cena za osobę różni się u nas chyba 20, czy 30 zł.
W niedzielę, nie przewiduję tańców, tylko śniadanko, kawkę na tarasie, pogaduchy z rodzinką i relax... Więc spokojnie po zjedzeniu resztek wszyscy zrobią łądnie papa i już.

A dzięuję że się podoba, na szybko robiony, ttylko w zasadzie do pokzania fotek o które się pojklóciliśmy i Tż stłukł szklankę
Ale jemu też się kolaż na szybko podobał więc zostało po mojemu
zomer, łądne fotki.
Stary 2008-04-23, 11:27   #3826
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
SAMBAdiJANEIRO u nas nawet nie było wyjścia, czy jedno-dwudniowe, wszyscy goście muszą dojechać, przenocować, Gdyby nie nocowali, to by się szybko zmyli. a tego chciałam uniknąć. W neidzielę do 18 musimy opuścić lokal, a do 12 wymeldować z pokoi. Cena za osobę różni się u nas chyba 20, czy 30 zł.
W niedzielę, nie przewiduję tańców, tylko śniadanko, kawkę na tarasie, pogaduchy z rodzinką i relax... Więc spokojnie po zjedzeniu resztek wszyscy zrobią łądnie papa i już.

A dzięuję że się podoba, na szybko robiony, ttylko w zasadzie do pokzania fotek o które się pojklóciliśmy i Tż stłukł szklankę
Ale jemu też się kolaż na szybko podobał więc zostało po mojemu
zomer, łądne fotki.
no my wlasnie tez mielismy taki problem, bo cala rodzina Tżta jest przyjezdna, ale stwierdzilismy ze po prostu dla nich zorganizujemy nocleg ze sniadankiem i papa Nie wiem nawet czy my tam bedziemy z nimi spali?? chyba pojedziemy do mnie do domu (Tż też jest przyjezdny ) odpoczywac Dlatego szukalismy sali zeby od razu byly noclegi Szczerze mowiac to nie wiedzialam wczesniej ze roznica miedzy 1 a 2 dniami jest taka niewielka, moze jakbym wiedziala to bym to przemyslala, a tak to nastawialismy sie od razu na 1 dzien i szczerze mowiac to nawet nie pytalam ile by kosztowalo na 2 dni

a czemu Tż się tak rozzłościł o te fotki?? bo chyba coś niewtajemniczona jestem?
Stary 2008-04-23, 11:33   #3827
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
katia cieszę się że ci sie podoba, chyba najgorzej miałam, żeby przekonać TZ do fotografa, on nie lubi mieć robionych zdjęć, ale jakos mi sie udało
Oj mój Tz też jest cięzki w negocjacjach,ale zazwyczaj m isię udaje

Cytat:
mh...jasne,chciałabym takie boczki
Stary 2008-04-23, 11:50   #3828
kliwia
Zakorzenienie

SAMBAdiJANEIRO zapytaj keirowniczkę sali, Jeśli maja tam też noclegi, i prganizują często wesela, to w cenie wesela [czyli powiedzmy bez dopłaty] para młoda ma apartament-pokój dla siebie, Wstawiają szampana itp

A op fotki się rozłościł, że bez konsultacji z nim poprzerabiałam fotki, które wykorzystamy w filmie ślubnym. Taki poaz zdjęć naszych osobno, i potem wspólne fotki, filmik zaczynać się będzie takim odliczaniem jak kiedys w kinach było, co się kręci kólko i odlicza. Fotki zrobiłam Wg mojej wizji, i jak Tż zobaczył, to się wkurzył i woógle zrobił o to aferę
Stary 2008-04-23, 12:15   #3829
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
SAMBAdiJANEIRO zapytaj keirowniczkę sali, Jeśli maja tam też noclegi, i prganizują często wesela, to w cenie wesela [czyli powiedzmy bez dopłaty] para młoda ma apartament-pokój dla siebie, Wstawiają szampana itp

A op fotki się rozłościł, że bez konsultacji z nim poprzerabiałam fotki, które wykorzystamy w filmie ślubnym. Taki poaz zdjęć naszych osobno, i potem wspólne fotki, filmik zaczynać się będzie takim odliczaniem jak kiedys w kinach było, co się kręci kólko i odlicza. Fotki zrobiłam Wg mojej wizji, i jak Tż zobaczył, to się wkurzył i woógle zrobił o to aferę
uuuu to widze ze zaangazowany Tż Moj to by sie nawet nie przejal Jak przyjedzie w maju z Uk to chce zebysmy powybierali fotki do albumu dla naszych rodzicow i zeby Tż je wzial ze soba i poobrabial i potem je wywolamy I znajac zycie to bede musiala mu truc przez 3 dni zanim sie wezmie za wybieranie swoich fotek A na filmie to tez mamy miec na poczatek animacje ze zdjeciami z dziecinstwa i potem jak juz jestesmy razem ale o tym to jeszcze nawet nie myslalam, a w ogole to u nas na sali jest projektor czy jak sie to tam nazywa i jesli chcemy to mozemy zrobic wlasnie jakas prezentacje zdjec z fajna muzyczka i wtedy oni to puszczaja w czasie jedzenia tortu albo w innej umowionej chwili jesli nam sie bedzie chcialo to moze to zrobimy hehe

A co do naszego apartamentu to hmm wydaje mi sie ze jakby cos takiego bylo to by to nam wlascicielka sali powiedziala ale nie wiem To nie sa jakies luksusowe pokoje, bo jak chodzilismy po roznych salach to w niektorych byly na prawde wypasione pokoje ale w granicach 150-200 zl za nocleg dla 2 osob, no i tam byly apartamenty dla nowozencow gratis, ale stwierdzilismy ze goscie maja tylko miec sie gdzie wyspac a nie takie luksusy Zreszta nie stac by nas bylo zeby wszystkim takie pokoje zaplacic, a w tej sali co mamy to na pietrze sa pokoiki - ladne ale zwykle bez bajerow typu tv itd 3-4 osobowe i placimy 25 zl od osoby ze śniadaniem, dodatkowo to nawet jakby goście w ostatniej chwili czyli nawet na weselu powiedzieli ze jednak zostaja na nocleg, to ona tych noclegow nikomu nie wynajmuje w ten dzien takze pokoje beda, a ona nam mowila tylko ze jeden pokoj jest od razu przewidziany dla nas na nasze rzeczy typu alkohol itd i ze mozemy sobie to przywiezc wczesniej tam wstawic i tam to bedzie stalo no ale to chyba nie jest rownoznaczne z apartamentem dla nas Zreszta jakby nam bardzo zalezalo to mozemy dac te 50 zl zeby sie tam przespac
Stary 2008-04-23, 12:30   #3830
kliwia
Zakorzenienie

no ale zapytaj może jej umknęło, nasze też są zwykłe, tylko nowożeńców jest fajny apartament płacimy 50 zł od osoby, a wyżywienie jest weselne Normlanie dla gosci zwykłych zqwykłcyh cena za dobę w takim pokoiku 100zł ze śnaidaniem. Dla weselnych gości 50zylka;] Na alkohople mamy salkę na dole przy kuchni
Stary 2008-04-23, 13:12   #3831
Rybulka
Zakorzenienie

Strippi, bardzo się cieszę, że wszystko się układa. Jestem pewna podziwu dla Ciebie.

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
wy sie odchudzacie, a ja bym chciała przytyć... i gdzie tu jest sprawiedliwość????
Mnie też wszyscy wokół mówią, żebym przytyła, a ja dobrze czuję się w mojej wadze. Mam 168 cm wzrostu a waga waha mi się między 47-49 kg.

Cytat:
Treść usunięta
Ja też zawsze byłam najchudsza w klasie podstawowej i bardzo mi z tym było źle... Pamiętam jaka byłam z siebie dumna gdy między VIII klasą podstawówki a I klasą liceum przekroczyłam 40 kg. Potem waga doszła do 55 kilogramów. No, a teraz mam niedowagę i to tak już od kilku lat...
TŻ tuczy mnie jak może, a moja waga jakoś nie chce specjalnie podskoczyć.

A Martucha pewnie się wygrzewa na słoneczku
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 14:16   #3832
kaska87
Zakorzenienie

wkurzyłam się na TZ widziałam w kruku fajne obrączki i białe+zółte złoto za ok 2000 za 2 sztuki znośna cena na to mój TZ, że po 1 on uznaje tylko apart a po 2 to on chce platynowe obraczki, które jak dla mnie są strasznie drogie bo ok 4000 za komplet ale staram się cały czas mu uświadomić, że nie ma sensu tyle kasy ładowac na co on "przeciez to na całe zycie" jak dla mnie to głupota

no wygadałam się może macie jakis pomysł jak go zniechecic

Stary 2008-04-23, 14:38   #3833
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
wkurzyłam się na TZ widziałam w kruku fajne obrączki i białe+zółte złoto za ok 2000 za 2 sztuki znośna cena na to mój TZ, że po 1 on uznaje tylko apart a po 2 to on chce platynowe obraczki, które jak dla mnie są strasznie drogie bo ok 4000 za komplet ale staram się cały czas mu uświadomić, że nie ma sensu tyle kasy ładowac na co on "przeciez to na całe zycie" jak dla mnie to głupota

no wygadałam się może macie jakis pomysł jak go zniechecic
To wybierzcie coś w Aparcie, jak TŻ uznaje tylko Apart. Albo weźcie całe z białego złota.
A jak się uprze na te platynowe, to powiedz mu, że platynowe ktoś może ukraść jak zobaczy u niego na palcu

Stary 2008-04-23, 14:40   #3834
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2008-04-23, 14:57   #3835
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
To wybierzcie coś w Aparcie, jak TŻ uznaje tylko Apart. Albo weźcie całe z białego złota.
A jak się uprze na te platynowe, to powiedz mu, że platynowe ktoś może ukraść jak zobaczy u niego na palcu
nie dziasła to na niego jak nie miłam jeszcze pierscionka to pytał jakie mi się podobaja ja powiedziałam, że z białego złota, a on na to, że pierścionek zaręczynowy ma byc z platyny i z brylanciekim przyznaje, że jest ładny ale nie kosztował 4000
wiecie jak liczylismy koszty wesela to liczyłam 2000 na obraczki i TZ widział a teraz mówi, że platyna
ja to moge mieć nawet takie za 300zł bo to ma byc symbol a nie ozdoba

Stary 2008-04-23, 15:02   #3836
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2008-04-23, 15:04   #3837
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kama24 Pokaż wiadomość
Witam, coś pusto dziś z rana , u mnie za oknem świeci słonko super pogoda dzisiaj
Ja dziś z TŻ jadę podpisać umowę z fotografem, biorę pakiet 140 zdjęć na papierze w formacie 15*21 oraz 20*30 , dodatkowo 140 innych ujęć na płycie dvd,Obejmuje przygotowania , błogosławieństwo ślub i zdjęcia plenerowe to wszystko za 1500 zł. A to jego stronka:http://www.zomer.pl/
Co o nim myślicie?
fotki fajne, ale ja np. nie usiadlabym gola pupa na asfalcie czy schodach - zaraz mialabym zapalenie pecherza... Poza tym nie weszlabym tez w sukni do wody. Moze sie znizszczyc. Nie kazda mozna przeciez prac w wodzie, tylko trzeba zanosic do pralni chemicznej...

My ze strojami na poprawiny nie bedziemy sie wysilac, bo po pierwsze znajac rodzine TZ to wszyscy poprzychodza normalnie, w jeansach... Wiec po co? Jesli juz to kupie jakas elegancka spodnice i do tego biala bluzke. TZ nalozy spodnie garniturowe i koszule z ktorkim rekawem. Wsio.

A jesli tyczy sie obraczek to my mamy jedne (ojciec TZ kupil je prawie 20 lat temu z mysla o synach ). Myslimy, zeby je przetopic i zrobic z nich inne. ALbo pojdziemy do mniej znanego jubilera... DLaczego? BO ceny w Aparcie, Yes, czy u kruka sa nieziemskie... Identyczne u miej znanego jubilera mozna nabyc nawet o ponad 50 % taniej! Wiec po co przeplacac? Dla przykladu powiem, ze jedna dziewczyna w Aparcie widziala obraczki za 2200 zl, w innym, tez cenionym, podobne kosztowaly 1800 zl. W pracowni jubilerskiej w centrum miasta 1500 zl. A jesli swoje zloto przynosisz to cena spada do 700 - 900 zl. U jeszcze innego jubilera za komplet obraczek placa 450 zl (obraczka damska z brylantem!) z tymze zanosza swoje zloto, gdzie bez zlota wyszloby 800 - 1000 zl max. Tkaze czasem nie tylko przeplaca sie z powodu lokalizacji zakladu jubilerskiego ale i ze wzgledu na marke. W tych mniejszych zakladach jesli wybiera sie produkt z brylantem to tez otrzymuje sie certyfikaty tak jak w salonach. Dla mnie to prosta kalkulacja i dlatego nie zamierzamy z TZ przeplacac.

A co do bizuterii... Wczoraj z TZ bylismy w galerii. Przechodzilimsy oboj jednego sklepu jubilerskiego, takiego mniej znanego, ale pare lokalizacji sklepow w miescie juz ma. Spodobaly mi sie 3 pierscionki. SLiczne. Cena tez nie za wysoka 650 zl, jak na zloto i na taka ilosc kamieni. Cos na ten styl, ale mial wiecej kamieni dookola kamienia centralnego.
http://allegro.pl/item347282668_zloty_piers cionek_ametyst_nat_od_cha ton_cudo_.html
TZ powiedzial, ze to musi byc podruba, ze to na pewno nie ze zlota, bo to zbyt tanie jest. A ja od niego, ze to owszem, zloto, bo nawet karteczka widniala, ze zloto proby 585. ALe kamienie to na pewno sztuczne i nie brylanty a cyrkonie. Noi gdy wyszlam to sie zaczelam smiac... TZ zapytal sie dlaczego... A ja, ze z jego slow mozna wnioskowac, ze chce mi kupic cos drozszego i cenniejszego. On na to, ze oszem, ale ze jesli ten mi sie podoba to juz teraz, z miejsca moze mi go kupic, jako pierscionek zareczynowy

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-23, 15:04   #3838
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
bo dla niego yes i kruk to nie sa porządne firmy i nie maja tradycji on uważa, że tam sa najładniejsze i porządne a ja słyszałam, że te apartowskie się ścierają, a poza tym wole przeznaczyć te 2000 na cos innego
wiem, że to wspólna decyzja, ale on sie tak uparł

Stary 2008-04-23, 15:15   #3839
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
bo dla niego yes i kruk to nie sa porządne firmy i nie maja tradycji on uważa, że tam sa najładniejsze i porządne a ja słyszałam, że te apartowskie się ścierają, a poza tym wole przeznaczyć te 2000 na cos innego
wiem, że to wspólna decyzja, ale on sie tak uparł
Mój pierścionek zaręczynowy TZ kupił w Aparcie. Białego złota już praktycznie nie widać, zostało z niego żółte Wiem, że są pierścionki/obrączki z białego złota lub powlekane, mój taki jest, ale ja dowiedziałam się o tym dopiero po fakcie. Powinni informować w trakcie sprzedaży, że obrączka czy pierścionek pokryty jest białym złotem lub z niego wykonany, żeby potem nie było rozczarowań Dlatego musicie na to zwracać uwagę. Na obrączkach to widać, bo w środku będzie widać łączenie białego i żółtego złota. Te powlekane oczywiście będą całe żółte w środku.

Stary 2008-04-23, 15:18   #3840
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości