|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Żona Gargamel
|
Dot.: Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! :) część II
Pamiętam te gonitwę rok temu, mieszkanie kupiliśmy na koniec kwietnia a zaraz po ślubie (4 czerwca) chcieliśmy wejść na gotowe
Dzień przed ślubem skręcaliśmy łóżko do wieczora ![]() Znajomi zaczęli remont, potem stwierdzili że przed ślubem sobie odpoczną i skończą po. No i od roku się z tym bujają bo czasu nie ma ^^ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mielismy podobna sytuacje po przeprowadzce do Hiszpanii. Przeprowadzilismy sie w ndz a we wtorek lecielismy spowrotem do UK bo moj wymyslil wycieczke do Meksyku na dwa tyg :cohost: potem ze skrecaniem Mebli bujalismy sie chyba z miesiac teraz znow marudzi ze mu sie to mieszkanie nie podoba ze moze jednak dom. Siedze juz cicho.. nawet sie nie odzywam![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#603 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Też chce zrobić sobie wszystko na tiptop tak, żeby po ślubie tylko czekać na podróż i odpoczywać. A teraz te 4 miesiące na pełnych obrotach
|
|
|
#604 |
|
Konto usunięte
|
Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! 😊 część II
My na gotowe wiemy ze sie nie wprowadzimy ale wole ogarniać Remont jak będziemy juz na swoim niz tracić kasę niemała na wynajem dodatkowo
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka😊
Cuddly- tos ty światowa! 😀 Ksiegowa-nie dodawaj sobie póki nie musisz 😀 Ja ostatnio powiedziałam że mam 33 -no pomyliłam się perfidnie😊 Od frytek nie rośnie bo to warzywo -od oleju którym są polewane ale najbardziej od sosów z którymi je jemy☺ same fryty pieczone są zdrowe, ziemniaki to warzywo z mnóstwem potasu😊 Sophie- ooo takk😊 takie sklepy teraz lubię bardzo😊 U nas mają w maju otworzyć mrowke😊 już się nie mogę doczekać 😊 Turkusowa - to masz niezła zadyme😊 same przygotowania do ślubu już same w sobie pochłaniają sporo czasu... My mieszkamy u ojczyma mojego teraz ale wiadomo nie chce na sępa- rachunki trzeba płacić swoje...a w nowym też już rachunki trzeba płacić. ..więc płacimy za 2 mieszkania-choć ojczym tu wziął symboliczne. ..ale chciałabym jak najszybciej się wprowadzić do siebie..,no ale mój remontuje sam -a budowlancem wcale nie jest...czasem mu ktoś pomoże, pracuje na zmiany...ja mało pomagam bo nie mam co...w połowie maja ma z 10 dni urlopu to trochę nadgoni. .. a ja muszę zajac się działka bo na to zupełnie nie ma czasu...ale pogoda taka ze tez tam nic nie zrobię... U mnie pogoda taka sobie. Nie pada. Może dziś uda się przekopać ziemię na działce i posadzić cebulkę chociaż. ..zapowiadali na majówkę bardzo ciepło i ladnie-zobaczymy☺ Noc przespalam-jakies koszmary mi się snily. Wieczorem zab trochę bolał i polik napuchl ale teraz jest wszystko ok☺ czytałam ze dlugo się goi taka rana i długo trzeba uważać. .nie wiem ile dam rady na papkach😕 Lece zaraz do rossmana bo mi koty ulubiony błyszczyk wczoraj zezarly a dziś ostatni dzień promocji😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez agafisia Czas edycji: 2017-04-28 o 09:45 Powód: P |
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet taki zwykły, bez niczego gotowany.Koszmary jakieś mojemu tż się śniły, że się z kimś bił. Tak się rzucał na łóżku, że ja w twarz dostałam przestraszył się biedny, że mi oko podbił 😜Znalazłam wycieczkę na Majorke za 1800 w all Szkoda, że jest 15 maja, to trochę dla nas za wcześnie Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Ksiegowa- biedna
a to lobuz tz😊Ja w tym roku chyba nigdzie nie pojadę przez ten remont...szkoda kasy...wolę panele zmienić za to😊 może na 3 dni w góry po wszystkim bo blisko mamy☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Ale beznadziejna pogoda :/ dzień będzie do d....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sprawdzam pogode co kilka godzin, bo nie wiem czy jutro jechać do teściów na wieś na weekend majowy czy zostać w Warszawie... jak ma lać tak jak dzisiaj to bez sensu tam jechać i się kisić w domu
|
|
|
|
#611 | |
|
Konto usunięte
|
Czekam fryzjera na obcięcie włosów mam nadzieje wyjdę zadowolona
![]() Cytat:
Do światowej to jeszcze mi daleko!
Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2017-04-28 o 16:49 |
|
|
|
|
#612 |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam pierwsze gadżety do domu
nie mogłam sie powstrzymać bo juz długo sie czaiłam na nie hehe (i oczywiscie dodatkowo stosik książek ) Załącznik 7041491
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! 😊 część II
O kocie dobre:P Lubię takie teksty
![]() My najpierw poczynimy zakupy budowlane. Szukam orientacyjnie drewna na ścianą. Zapisuje sobie kilka stron i będziemy dzwonić jak będę wiedziała ile metrów potrzebujemy. Nie powinno wyjść aż tak drogo, chce odkupić od kogoś więc nie ma takich wygórowanych cen. A wiecie co? Wolne! Czuje się strasznie zmęczona ostatnimi dniami więc ciesze się na weekend jak nigdy
|
|
|
|
#614 |
|
Konto usunięte
|
Ja na budowlane musze poczekać niestety aż sie nie przeniesiemy ale pooglądałam sobie za to sofy
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! 😊 część II
Cytat:
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;73338626]Ja na budowlane musze poczekać niestety aż sie nie przeniesiemy ale pooglądałam sobie za to sofy
[/QUOTE]Gdyby deweloper nie był tak dobry i nie dałby nam kluczy wcześniej to w miesiąc musielibyśmy poczynić wszystkie zakupy i zrobić remont:P Mamy ogromne szczęście. Będziemy mieli gdzie wszystko składować. Gdybyśmy kredytu nie dostali (tfu, tfu, tfu) to będzie trzeba wszystko zwrócić:P Cytat:
Jutro idę odebrać buty po renowacji Jestem bardzo ciekawa efektu Mieli je wyczyścić i poprawić kolor bo był nierówny
|
|
|
|
|
#617 |
|
Konto usunięte
|
Sophie ja panikara jestem i dopuszczam ze cos nie wypali do samego końca wiec nawet jesli miałabym możliwość nie kupowalabym nic wcześniej znając siebie
![]() Na pewno bedzie dobrze u was
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Cuddly
Ja mam taką tabliczkę z napisem "W TYM DOMU O WIEKU ORAZ WADZE NIE ROZMAWIAMY " 😆 Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Właśnie się dowiedzieliśmy, że kolejna część przesłana do naprawy samochodu tz nie działa, czyli kolejny tydzień nie będzie pracował...super 😕 Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;73339411]Sophie ja panikara jestem i dopuszczam ze cos nie wypali do samego końca wiec nawet jesli miałabym możliwość nie kupowalabym nic wcześniej znając siebie
![]() Na pewno bedzie dobrze u was [/QUOTE]W sumie tak sobie teraz wszystko kojarzę i w dniu gdy deweloper da nam klucze (czyli za jakieś 2 tygodnie) powinniśmy mieć już decyzje od banków. Jeśli jedna będzie pozytywna to w sumie na 90% mamy kredyt. Wtedy już będzie bezpieczniej coś kupować więc tak naprawdę może i zwrotów robić nie będzie trzeba. Oczywiście nadal zostaje ryzyko, że jakiś analityk się zbuntuje i po kredycie ale - wtedy też są różne furtki by sobie przedłużyć czas trwania umowy z deweloperem. Zapowiedzieliśmy już u notariusze, że to mieszkanie musi być nasze i będziemy się starać o nie do skutku Zakupy chcemy robić bo potem może być to dla nas wszystko ciężkie do ogarnięcia - praca na etacie, zrobienie zakupów i remont - wszystko na naszej głowie bo nikogo nie zatrudnimy. A będzie tylko miesiąc. Musimy zaryzykować. U Was też się wszystko pozytywnie skończy ![]() Czekam na Męża i czas coś zjeść. Muszę wymyślić jakieś jedzenie na te wolne dni. Jakąś sałatkę na pewno chce zrobić. No i coś na obiady się przyda
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś cieplutko było, 18 stopni, aż się zdziwiłam bo słońca było malutko Oby kolejne dni też były (przynajmniej) takie ![]() A ja Wam życzę miłego weekendu i wypoczynku, my jutro z rana wyjeżdżamy leniuchować więc pewnie nie będę tu zaglądać przez kilka kolejnych dni
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Ksiegowa-hehe ale wiesz jak ja mam demolke to już nie da rady tego zostawić 😕
Vision- mówią wszędzie w radiu że ma być ladnie...szkoda siedzieć w domu-jedz rezerwiesz się trochę ☺ Cuddly-jak włosy? ? Zadowolona jesteś? Też lubię takie rzeczy😊 Sophie-od razu by ci powiedzieli na pierwszej rozmowie ze nie dostaniecie... Buty się renowuje??? Ja tylko ewentualnie obcasy naprawiam zdarte... Powodzenia w zalatwianiach my też wszystko sami robimy...miał teściu pomagać ale mu się nie chce...a ludziom remonty po domach robi...żal. ..Ja spisalam listę obiadów i przekąsek i jutro idę na zakupy😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#622 |
|
Konto usunięte
|
Agafisia ścięcie na boba lekko dłuższe z przodu bo juz za długie włosy miałam szybko rosną
jestem zadowolona ![]() My sami nie ogarniemy nic poza moze malowaniem najwyżej ale pewnie wolałabym i tak komuś zapłacić zeby było zrobione porządnie zobaczymy na co sie będziemy decydować.
|
|
|
|
#623 | |||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
. Dzisiaj podobnie .Cytat:
.Cytat:
dopóki nie dowiedzialam się, że w takim systemie nie do końca dosuszaja, pranie potrafi smierdziec i nie są wcale takie energooszczędne etc.4 koleżanki się przyjechały ( modele różnych firm), więc stwierdziłam, że będę mądrzejsza i zakupię pojedynczą .Przy wieku brewka mi nawet nie tyknie kiedy mówię, że skończyłam 25 lat . Niestety ważne kiedy , ważne że na tyle wyglądam albo i mniej .Wracam właśnie pociągiem i jestem okropnie głodna ;/, a jeszcze 1,5 do jedzenia ;P.
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie tak swoje mieszkanie urządzać 😑
A u mnie nadal pada 😕
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Cuddly-mialam takie przez ostatnie 3 lata😊 od zeszłego roku od lata zapuszczam i mam już teraz do ramion i rozjasniac od lata z czarnych na brąz jasny i już prawie mam co chcialam-jeszcze jedno rozjaśnianie i będzie. ..podoba mi się long-bob ale na razie zapuszczam na prosto...
Super ze jesteś zadowolona😊 długie scinalas? Cindy-moja przyjaciółka jest właśnie w Berlinie na jakimś koncercie☺ Haha 25 plus😀 to jak my wszystkie😄 ja wyglądam jakoś 24-26😊 Arabic-ja bym nie narzekala jakbyśmy tylko ściany odmalowali. ..ale mój się cieszy bo marzył żeby mieć mieszkanie i robić wszystko od 0 po swojemu...no i niech my będzie tylko nie wiem czy nam funduszy starczy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#627 |
|
Konto usunięte
|
Aga długie nie bo miałam do ramion gdzies ale różnica jest dla mnie duża
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Mi mówią ze dopiero matura
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
2017 : picie H2O czytanie książek ubieranie się kobieco nie przejmowanie się głupotami regularnie spisywanie wydatków angielski: fce + filmy i seriale głosowanie na lp 3 patenty żeglarskie V i VI nauka pływania c.d. Zakochana od 12.11.2015 roku
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, można odnowić buty Są takie firmy, które naprawiają ulubione, zniszczone buty albo je personalizują i zmieniają. Efekty są świetne choć też nie zawsze wiadomo co wyjdzie![]() Dziękuję Teraz trzeba poczekać![]() Dawaj listę co tam wymyśliłaś, coś może ściągnę:P My też robimy wszystko od 0. I też finansowo trochę strach, chyba całą kuchnię weźmiemy na raty bo możemy nie podołać. A jednak na początek jest trochę do zrobienia. Też muszę iść włosy podciąć. Chce też zapytać o jakiś zabieg, który mi trochę włosy wygładzi (tylko żeby mi nie wyprostowało włosów:P). |
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Arabic-wszystko przed toba😊
Cuddly- to ja mam takie jak ty mialas😊 a jaki kolorek masz? Fajny ten bob jest-lubilam tylko tapirowalam do góry lekko☺ Joanna-a pytają o dowód jak kupujesz % ? ![]() Sophie - to kiedy będziesz coś wiedzieć? Więc tak mam na liscie- jutro kopytka z sosem pieczarkowym, pojutrze gulasz paprykowy z kaszą, pojutrze zupka-chyba rosołek zrobie😊 do tego mam w planie ciasto rafaello na krakersach, omlet na kolacje z pieczarkami papryka kiełbaska i cebula może na dzień z zupka.. i w zasadzie tyle...oczywiście jakąś bułe i warzywka i sery mam a codzien☺ nie ma co przeginac z tym jedzeniem bo potem zostaje. ..w poniedziałek jedziemy na majówkę rycerska na zamek...Jak zostanie obiad z niedzieli będę się cieszyc😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

Dzień przed ślubem skręcaliśmy łóżko do wieczora 

teraz znow marudzi ze mu sie to mieszkanie nie podoba ze moze jednak dom. Siedze juz cicho.. nawet sie nie odzywam
nawet taki zwykły, bez niczego gotowany.
przestraszył się biedny, że mi oko podbił 😜
Szkoda, że jest 15 maja, to trochę dla nas za wcześnie
a to lobuz tz😊

)