|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII
W moim tkm bardzo słabo z naturalsami
Kosmetyków w ogóle jakby mniej i już drugi raz zmienili im miejsce. Wyhaczyłam tylko Sukin Serum Facial Recovery z serii Super Greens i jedno mydło niezupełnie naturalne Doxen & Hue oliwkowe, pięknie zapakowane, więc wzięłam na prezent (wcześniej miałam lawendowe- pachniało bosko, lawenda była czymś przepięknie złamana ).Było trochę koreańskich kosmetyków nieznanych mi zupełnie firm, ale raczej nienaturalnych, chociaż po składach to trudno się wyznać, bo wyglądają niczym plantacja krzaczków ![]() Generalnie to ostatnio jestem zakręcona na punkcie tych koreańskich fermentów (z naturalnymi składami) i z klasycznej pielęgnacji naturalniej raczej już nic mnie nie kusi, więc liczę na to, że stan ten potrwa dłużej i zaowocuje może jakimś odwykiem kosmetycznym wreszcie
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII
Cytat:
![]() Z szamponów i odżywek wypróbuj koniecznie Petal Fresh, dostępne w Rossmannie i Hebe. Zielone jabłko ma Vianek - żel energetyzujący, tzn. wydaje mi się, że to zielone jabłko jest, bo w opisie producent nie podaje co to za zapach, ale mnie się kojarzy właśnie wyraźnie z zielonym jabłkiem
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo, widziałam te szampony i odżywki, ale jakoś nie pomyślałam aby im się bliżej przyjrzeć, na pewno nadrobię. ![]() Ten żel z Vianka też obczaję, tym bardziej, że we Wrocławiu jest Helfy stacjonarnie i zawsze mogę sobie wszystko powąchać.
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostalam troche kosmetykow Sukin prosto z Austaralii, tam sa tanie i dostępne jak u nas Ziaja.
Nabylam krem na dzien REN, sklep pomylko wyslal mi najpierw inny produkt (drozszy) REN. Zglosilam to, wymienili, mam trochę probek REN. Bede pisac jak wrazenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;73357181] Było trochę koreańskich kosmetyków nieznanych mi zupełnie firm, ale raczej nienaturalnych, chociaż po składach to trudno się wyznać, bo wyglądają niczym plantacja krzaczków :[/QUOTE]Są apki do czytania tych składów. Nie próbowałam tego jeszcze, bo przeważnie są one na iOSa albo Androida, a ja mam telefon z Windowsem i póki nic ważnego mi w nim nie odmówi posłuszeństwa, to nie będę go tylko z powodu możliwości czytania krzaczków wymieniać. |
|
|
|
|
#1926 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A znasz jeszcze jakieś koreańskie firmy podobne do Whamisa? Benton ma pojedyncze produkty całkiem naturalne (a właściwie, to chyba tylko jeden), podobnie jak Innisfree- mają linię naturalną, niektóre ich produkty mają ecocert np. krem BB, który mam, ale jest dla mnie za jasny i w ogóle jakoś nie polubiliśmy się). Swanicoco ma chyba tylko jedną maskę 100% naturalną. Produkty Whamisa też mają ecocert i BIDH, ale nie wiem, czy wszystkie, bo się tym specjalnie nie chwalą. Natomiast jak spojrzałam na składy innych, wiodących firm koreańskich, to generalnie te wyciągi naturalne są przemieszane z pegami i silikonami (dużą ilością silikonów ). No i te opakowania- albo infantylne, albo ociekające złotem
Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2017-04-30 o 10:55 |
|
|
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;73377011]
![]() A znasz jeszcze jakieś koreańskie firmy podobne do Whamisa? Benton ma pojedyncze produkty całkiem naturalne (a właściwie, to chyba tylko jeden), podobnie jak Innisfree- mają linię naturalną, niektóre ich produkty mają ecocert np. krem BB, który mam, ale jest dla mnie za jasny i w ogóle jakoś nie polubiliśmy się). Swanicoco ma chyba tylko jedną maskę 100% naturalną. Produkty Whamisa też mają ecocert i BIDH, ale nie wiem, czy wszystkie, bo się tym specjalnie nie chwalą. Natomiast jak spojrzałam na składy innych, wiodących firm koreańskich, to generalnie te wyciągi naturalne są przemieszane z pegami i silikonami (dużą ilością silikonów ). No i te opakowania- albo infantylne, albo ociekające złotem [/QUOTE]Miessence ma serum rozjaśniające http://www.beautifullyorganic.co.uk/...ner-p-952.html i jeszcze takie japońskie mydełko probiotyczne znalazłam niedawno na iherb, może też mają kosmetyki https://eu.iherb.com/pr/Dr-Ohhira-s-...2-oz-80-g/9125
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;73377011]
![]() A znasz jeszcze jakieś koreańskie firmy podobne do Whamisa? Benton ma pojedyncze produkty całkiem naturalne (a właściwie, to chyba tylko jeden), podobnie jak Innisfree- mają linię naturalną, niektóre ich produkty mają ecocert np. krem BB, który mam, ale jest dla mnie za jasny i w ogóle jakoś nie polubiliśmy się). Swanicoco ma chyba tylko jedną maskę 100% naturalną. [/QUOTE] Aromatica KLIK. Certyfikowane są tam poszczególne składniki, a nie cały produkt, ale z tego co widzę, to mają dość naturalne składy. Ewentualnie jeszcze pojedyncze kosmetyki Primera. Ale generalnie jest tak jak pisze sylwiusaka, dużo wyciągów, ale w towarzystwie PEG-ów i silikonów, nawet jak seria ma w nazwie eco (np The Saem Urban Eco). Oni przez to rozumieją brak np parafiny czy jeszcze jakichś selektywnie wybranych wedle własnego widzimisię składników. Na pewno są jeszcze jakieś organiczne marki, ale ja nie przywiązuję do tego wagi, żeby jakoś specjalnie ich szukać. Poza tym to, co my znajdujemy to są marki, których targetem jest także klient angielskojęzyczny, więc zadają sobie trud dotarcie do niego, a przecież jest też cała masa, która produkuje na tamtejszy rynek i dla nas z racji dużej bariery językowej są to marki nieznane i przez to poza zainteresowaniem. Pewnie wśród tych marek jest jakieś ichniejsze Sylveco. [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;73377011]Produkty Whamisa też mają ecocert i BIDH, ale nie wiem, czy wszystkie, bo się tym specjalnie nie chwalą. Natomiast jak spojrzałam na składy innych, wiodących firm koreańskich, to generalnie te wyciągi naturalne są przemieszane z pegami i silikonami (dużą ilością silikonów ). No i te opakowania- albo infantylne, albo ociekające złotem [/QUOTE]Czytałam o Whamisie, że składy japońskie (które są bardziej dokładne niż np nasze czy koreańskie, wymagają podawania jakiego rodzaju jest ekstrakt, czy na alkoholu, glikolu itd) już nie są takie eko. Infantylne opakowania mają marki dla nastolatek jak Etude House. Większość moich azjatyckich ma dość normalną estetykę. Na te ociekające złotem jak su:m37 mnie nie stać, ewentualnie na próbki. |
|
|
|
#1929 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Można robić ekstrakty alkoholowe, olejowe, wodno-alkoholowe, glicerynowe, wodno-glicerynowe, glikolowe, wodno-glikolowe (glikol i gliceryna, jak wiadomo to tez alkohole, ale teraz upraszczam). Ekstrakt z centelli tutaj (co wynika z braku wody, alkoholu i gliceryny w skladzie) jest ekstraktem glikolowym. Nie jest możliwe rozpuszczenie samej proszkowej centelli w wodzie, czy też, co zawiera ampułka, w hydrolacie aloesowym. Ekstrakt z centelli, zawierający 10% centelli oraz 90% wody+gliceryny albo 90% glikolu ma lekko brązową albo żóltawą barwę (robiłam sama a i kupowałam takie ekstrakty), w zależnosci od zawartości centelli. Sądząc po zdjęciach ampułki z netu (ten zelik jest prawie przezroczysty chyba) tej centelli w ekstrakcie jest max 5% ..ale przyjmijmy nawet, ze jest jej 10%.... Jest jeszcze kilka innych ekstraktow, np. bajkalina, i tez nie sądzę, by był to ekstrakt olejowy a raczej glikolowy. Tak więc w Twojej ampułce ....podejrzewam, że jest min.80% samych glikoli. I oczywiście, zawiera ona 90% ekstraktu z centelli ![]() Cytat:
Oczywiście, może być tak, że podrażnia Cie coś innego. Ale i tak uważam, ze ta ampułka to nie centellowa, a glikolowa jest... I jak zapach ? . [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;73377011] ![]() A znasz jeszcze jakieś koreańskie firmy podobne do Whamisa? Benton ma pojedyncze produkty całkiem naturalne (a właściwie, to chyba tylko jeden), podobnie jak Innisfree- mają linię naturalną, niektóre ich produkty mają ecocert np. krem BB, który mam, ale jest dla mnie za jasny i w ogóle jakoś nie polubiliśmy się). Swanicoco ma chyba tylko jedną maskę 100% naturalną. Produkty Whamisa też mają ecocert i BIDH, ale nie wiem, czy wszystkie, bo się tym specjalnie nie chwalą. Natomiast jak spojrzałam na składy innych, wiodących firm koreańskich, to generalnie te wyciągi naturalne są przemieszane z pegami i silikonami (dużą ilością silikonów ). No i te opakowania- albo infantylne, albo ociekające złotem [/QUOTE]O'Sum ma organiczną linię z ecocertem.Beyond ma kilka jakby organicznych kosmetyków: emulsję , tonik i esencję Ja kupiłam ostatnio w bardzo dobrej cenie Swanicoco Fermentation Care Serum. Skład ma przyjemny, bez wzgledu nawet na róznice, jakie moga byc, w kolejnosci składników pomiedzy EU a Koreą : Aspergillus/Rice Ferment Filtrate, rh-Oligopeptide-1 (EGF), Cultured Wild Ginseng Root Extract, Astaxanthin, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Caffeoyl Tripeptide-1, sh-Octapeptide-4, Nicotinoyl Tripeptide-1, Lactobacillus/Soybean Ferment Extract, Saccharomyces/Viscum Album (Mistletoe) Ferment Extract, Saccharomyces/Imperata Cylindrica Root Ferment Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Ceramide 2, Saccharomyces/Asparagus Cochinchinensis Root/Lycium Chinense Root/Ophiopogon Japonicus Root/Panax Ginseng Root/Poria Cocos/Rehmannia Glutinosa Root Ferment Filtrate, Niacinamide, 1,2-Hexanediol, Saccharomyces/Lycium Chinense Fruit/Rehmannia Glutinosa Root/Cuscuta Chinensis Fruit/Cistanche Deserticola/Zanthoxylum Piperitum Fruit/Chrysanthemum Morifolium Fruit/Poria Cocos/Cinnamomum Cassia Ferment, Polysorbate 60, Allantoin, Carbomer, Hydrolyzed Elastin, Arginine, Magnolia Kobus Bark Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Rhus Semialata Gall Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Saccharomyces/Angelica Dahurica Root Ferment Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Adenosine, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Anthemis Nobilis (Chamomile) Leaf Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract, Thujopsis Dolabrata Branch Extract, Rosa Damascena Flower Oil ..ale też obawiam się, że może być "glikolowe", choć opinie ma w sumie bardzo dobre... Cytat:
Składy ładne, można spróbować. Może trafić sie jakaś perełka... Cytat:
Czasem widzę te białe albo zupełnie przezroczyste kosmetyki....a napakowane tyloma procentami ekstraktów czy olei...Nieważne, czy z Korei, czy z Europy, czy obojętne skąd. Owszem , sa emulgatory, dające białe puszyste kremy, ale jesli zawartość natury naprawdę jest wysoka to te wszystkie kosmetyki nie mogą być śnieżno-białe albo zupełnie transparentne. Ale czasem moze lepiej się nie zagłebiać az tak... Edytowane przez kasiamagda Czas edycji: 2017-04-30 o 14:27 |
||||
|
|
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
Wracając do tematu naturalnych kosmetyków. Promocja w eccoverde skończyła się ,czas przedstawić trofea.
![]() Po lewej to, za co zapłaciłam, potem próbki, po prawej to, co dostałam za darmo właśnie w tej promocji . Cieszę się, jak dziecko, aż mi wstyd![]() Póki co jestem zachwycona. Z tym, ze kremów pod oczy to mam na rok (skończylam Trevarno, zaczełam Kiwi, w kolejce czeka Manuka Antipodes i Benton czarny)
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej przypomina mi drzewo herbaciane, a więc dla mojego nosa tak średnio. Za to hydrolat bławatkowy Florame pięknie pachnie, ciepło, miodowo.
Cytat:
Czego używacie do codziennego mycia ciała? Ja dotąd przeważnie gąbek frotowych, ale przy zakupach na eccoverde skusiłam się na szczotkę do mycia, o tę KLIK. Już po pierwszym myciu włosie na 1/4 powierzchni szczotki zbiło się w kołtun. Rozczesałam go, ale przy drugim myciu zrobiło się to samo. Coś robię źle, szczotka jest kiepskiej jakości (ma dobre opinie, ale nie wiem, na ile wiarygodne) czy mam pecha? Samo mycie szczotką spodobało mi się, ale nie wyobrażam sobie jej codziennie czesać, zresztą przy rozplątywaniu kołtuna trochę tych włosków wypada, więc raczej mi ta szczotka długo nie posłuży. |
|
|
|
|
#1932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tu masz to serum 59% off. Data ważności u mnie jest listopad 2018, więc promo nie jest z powodu krótkiej daty |
|
|
|
|
#1933 |
|
Raczkowanie
|
Chwalę się ostatnimi nabytkami, jestem z nich niesamowicie zadowolona
Masło pomarańczowe od lovingeco już miałam, świetny zapach i konsystencja! Zielone już wąchałam i zapach też mi się podoba |
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1935 |
|
Raczkowanie
|
To była promocja w niemieckim eccoverde: kup jeden z produktów Antipodes, kolejny pełnowymiarowy (niespodzianka) dostaniesz gratis. No to kupiłam najpierw zestaw miniaturek Moisture Boost Minis. Jako gratis dostałam podkład mineralny w odcieniu light pink, który jak dla mnie nic z różowym wspólnego nie ma. Poźniej zamówiłam miniatury Anti-Aging Minis, w komentarzu do zamowienia dopisalam, ze podklad juz mam, proszę o coś innego . No to dodali mi dwa gratisy (chyba się pomyliliPrzy okazji zalapałam sie jeszcze na promo PuroBio - przy zakupie dowolnego produktu był brązer albo puder kompaktowy w gratisie. Puder kompaktowy i tak miałam kupic, a brązer PuroBio bardzo lubię . Udalo mi się
|
|
|
|
#1936 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Spojrzę na firmę, ale chyba raczej suple i probiotyki produkują; a u nas w Pl spotkałam Zielone mydło i Brązowe mydło w płynie i kostce z probiotykami, no i wspomniany już przeze mnie Latopic- płyn do mycia włosów i ciała; bardzo fajne włosy po nim są- dla mnie super Cytat:
Czyli niekoniecznie jest tak pięknie, jakby się wydawało... ![]() Cytat:
Kremy Latoille5 nie są idealnie białe- wzmacniający jest szarobeżowy a pod oczy to ciemna kawa z mlekiem; składy ciekawe, rozbudowane, więc można przypuszczać, że zawartość słoiczków warta swojej ceny... Faaajne zakupki dziewczyny To jakaś konkretna promo była w ecco-verde, bo ostatnio to zaliczyli dużą wtopę promocyjną, o której dziewczyny pisały (cena w promocji była równa regularnej ).
Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2017-04-30 o 20:26 |
|||
|
|
|
#1937 |
|
Raczkowanie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;73392616]
Kremy Latoille5 nie są idealnie białe- wzmacniający jest szarobeżowy a pod oczy to ciemna kawa z mlekiem; składy ciekawe, rozbudowane, więc można przypuszczać, że zawartość słoiczków warta swojej ceny... Faaajne zakupki dziewczyny To jakaś konkretna promo była w ecco-verde, bo toostatnio zaliczyli dużą wtopę promocyjną, o której dziewczyny pisały (cena w promocji była równa regularnej ).[/QUOTE]O proszę, Latoille w takim razie bardzo mi sie podoba. W tym kremach na pewno jest więcej niż woda /emulgator /konserwant i 5% dodatkow aktywnych ![]() BTW. Antipodes na dzień i na noc są białe....To taka złamana biel, ale jednak. No, ale są na olivemie i mają shea i raczej jasne ekstrakty - to mogą być jasne . Aczkolwiek nie obrazilabym się gdyby Avokado był bardziej zielony Kiwi jest taki leciutko beżowy. Tak, czy inaczej bez promocji na pewno kupilabym tylko serum Worship, zestawy miniatur i krem pod oczy Manuka. Fakt, silne i długie "homogenizowanie" kremów też je "rozjaśnia" i mozna otrzymać prawie białe. Przykład . Mnie jednak, po latach robienia kosmetykow samemu, trudno sie na tę szlachetną biel, czy jasność kremową przestawić ![]() Pomimo faktu, ze nie szkodzą, a robia, co maja robic (poki co) i bardzo je polubiłam to kremu na dzień w pelnym wymiarze nie kupię, na noc kolejnego też raczej nie. Olejek Divine zostanie jednorazową przygoda, chociaz pachnie obłędnie Jednak to nie jest jeszcze "to".Na razie bezwzględnym hitem jest olejowe Joyous Night Serum. Duże nadzieje pokladam jeszcze w kremie pod oczy Manuka i serum Worship, ale tych nie otwieram, poki nie wykończę innych kosmetyków Eccoverde często takie wtopy ma, ale tu im sie udało .Teraz u Julii - niemieckiej blogerki znalazłam kod na zniżke 15% , ważny do końca maja: BEAUTY1705. Przed chwilą sprawdzałam na polskim eccoverde- też działa
Edytowane przez kasiamagda Czas edycji: 2017-04-30 o 20:56 |
|
|
|
#1938 | ||||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale dziś jest już bardzo dobrze i muszę nawet pochwalić peeling tropikalny enzymatyczny e-naturalne w proszku, w ogóle nie pogorszył sprawy, nie nasypałam wprawdzie zbyt dużo, ale na tyle, żeby choć troszkę złuszczył skórki i przygotował skórę na makijaż, doskonale mu się udało, lekko szczypał, ale zaczerwienienia złagodził i nie podrażnił skóry, ma potencjał. Cytat:
Cytat:
Super!
|
|
#1939 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Worship jest faktycznie ciemnobrązowe- bardzo je lubię, ale to olejowe Joyous tak cudnie pachnie
Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2017-04-30 o 20:59 |
||
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Miałam je kiedyś, ale to nie do końca to. W szczotce spodobało mi się to, że ładnie spienia żel, który na frotowej myjce słabo się pieni i przez to muszę go dużo lać. Siła tarcia i samo mycie z użyciem włosia też odbieram jako przyjemne, tylko przydałoby się, żeby rączka miała jakiś element silikonowy czy coś podobnego, bo inaczej ślizga mi się w ręce i źle się ją trzyma. Chyba porozglądam się za innymi szczotkami. |
|
|
|
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;73393906]No ta promocja to im się rzeczywiście wyjątkowo udała- dostaję od nich newsletter, ale albo przeoczyłam, albo faktycznie była tylko w niemieckim sklepie- szkoda. Mnie akurat udało się dorwać Antipodes w tkm- wszystkie sera i krem pod oczy Kiwi, ale czytałam, że dziewczyny polują na zniżki na ich produkty.
![]() Worship jest faktycznie ciemnobrązowe- bardzo je lubię, ale to olejowe Joyous tak cudnie pachnie [/QUOTE]O'Sum organic widziałam tylko na ich oficjalnej stronie i jeszcze w jednym sklepie internetowym. Beyond też w koreańskich sklepach internetowych. Na polskie sklepy nie patrzę, bo przebitka na azjatyckich kosmetykach jest zbyt duża, a i ceny przesyłek do Niemiec mają chore. Aromaticę można dostać w belgijskim sklepie internetowym. Wysyłka do PL 9.50EU, do Niemiec 4.90EU. Do zamówień dostaje się zawsze kilka sampli. No i na stronie sklepu przy kazdym kosmetyku jest podany skład Edytowane przez kasiamagda Czas edycji: 2017-04-30 o 21:11 |
|
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
idę sprawdzić kod... tylko co wziąć? krem na noc kupiłam Lanoline 2 słoiki, pod oczy taniej nawet ze zniżką wychodzi Kiehl's, serum antyoksydacyjne dopiero otworzyłam i nawet nie wiem czy mi pasuje... serum proteinowe albo krem na dzień? edit: wysylka kosztuje 26 zł ale zdzierstwo trzeba brać więcej, zeby darmową przesyłkę mieć
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2017-05-01 o 08:42 |
||
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Do szczotek mnie trochę zniechęca to, że mogą być dla mnie nieporęczne. Najlepsze by były rękawice właśnie, tylko zrobione ze szczoty
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2017-05-01 o 09:26 |
|
|
|
|
#1944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze wszystkie sera Zatik oraz ich myjadła do twarzy mają kolory od ciemnego beżu do szarego brązu, a Dragon's Blood jest w ogóle ciemnoszary A tonik włosowy Orientany ma barwę zbliżoną do serum Worship. Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2017-05-01 o 09:56 |
|
|
|
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Korah za paczkę
Toniki Orientany ładnie pachną, jednak imbirowy bardziej naturalnie.
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Mówisz, że fajne to serum BF czy Bielendy? Ja BF teraz używam na co dzień, z tym, że mieszam na dłoni z kropelką serum Alterry dla lepszego i dłuższego nawilżenia i jest naprawdę super Cieszę się, że Pony Ci się podoba, nie każdy lubi takie cięższe zapachy i każdy ma swój gust, ale jak widać, dobrej jakości produkt broni się sam, bo jeszcze nikt nie powiedział o tym Weinachtzauber, że jest brzydki ![]() Pasty Biomed właśnie nie używałam, ciekawa jestem Twojej opinii, są różne wersje, kokosowa-wybielająca, winogronowa, ekstra odświeżająca, sensitive i jeszcze ze dwie inne i kosztują w Jasmin 13 zł w zaokrągleniu. Tej wody mineralnej też nie znam, raz psiknęłam na twarz przed wysyłką do Ciebie , ale nic mi ta próba nie powiedziała. Zwróciłam tylko uwagę, że ma bardzo wysokie pH=7,9, więc trzeba ostrożnie z nią, żeby nie wysuszyła. Jest do kupienia w Intermarche za kilka zł i w dwóch pojemnościach, jeszcze jest taka ogromna butla chyba 400 ml za niecałe 10 zł.A ja używam teraz tej pasty Euthymol i jestem zachwycona, ma cudowny smak, no po prostu niebywały, jest bardzo słodka i jednocześnie mocno orzeźwiająca i do tego tak rozgrzewa, że aż dziąsła drętwieją, ale w ogóle nie podrażnia i do tego pięknie czyści zęby i wybiela. Nigdy nie miałam lepszej pasty do zębów
|
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego się zdziwiłam, ale teraz już rozumiem, ja jeszcze nie miałam takiej sytuacji. Masz suchą cerę? Mam to serum, ale jeszcze nie używałam. Cytat:
![]() Korah, naprawdę jesteś Dobrym Duchem tego wątku
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Mam termalkę Uriage, próbowałam już z nią utrwalać makijaż, ale jakoś mnie nie przekonuje taka forma utrwalenia, albo może raczej wykończenia, ale może spróbuję jeszcze, ale na puder, bo lubię wykończenie, jakie mi daje Manhattan, daje dodatkowe krycie Ta pasta naprawdę wymiata, w PL słabo dostępna, ale można dorwać czasem na Allegro i niektórych sklepach, nie kosztuje majątku, warto ją sprawdzić choć raz, ręczę, że czegoś takiego jeszcze nie próbowałyście ![]() O wow! Ja się tylko staram Wam dorównać
|
|
#1950 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

Kosmetyków w ogóle jakby mniej i już drugi raz zmienili im miejsce. Wyhaczyłam tylko Sukin Serum Facial Recovery z serii Super Greens i jedno mydło niezupełnie naturalne Doxen & Hue oliwkowe, pięknie zapakowane, więc wzięłam na prezent (wcześniej miałam lawendowe- pachniało bosko, lawenda była czymś przepięknie złamana 

). No i te opakowania- albo infantylne, albo ociekające złotem

trzeba brać więcej, zeby darmową przesyłkę mieć

Ja się tylko staram Wam dorównać