Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-29, 13:55   #1921
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Konto usunięte

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

W moim tkm bardzo słabo z naturalsami Kosmetyków w ogóle jakby mniej i już drugi raz zmienili im miejsce. Wyhaczyłam tylko Sukin Serum Facial Recovery z serii Super Greens i jedno mydło niezupełnie naturalne Doxen & Hue oliwkowe, pięknie zapakowane, więc wzięłam na prezent (wcześniej miałam lawendowe- pachniało bosko, lawenda była czymś przepięknie złamana ).
Było trochę koreańskich kosmetyków nieznanych mi zupełnie firm, ale raczej nienaturalnych, chociaż po składach to trudno się wyznać, bo wyglądają niczym plantacja krzaczków
Generalnie to ostatnio jestem zakręcona na punkcie tych koreańskich fermentów (z naturalnymi składami) i z klasycznej pielęgnacji naturalniej raczej już nic mnie nie kusi, więc liczę na to, że stan ten potrwa dłużej i zaowocuje może jakimś odwykiem kosmetycznym wreszcie
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-29, 15:46   #1922
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.
A na ciebie Korah zawsze można liczyć. No nie jestem w stanie powiedzieć ile razy mi już pomogłaś. Przyjrzę się tym kosmetykom, o których napisałaś.

A jeszcze chciałam spytać. Jaki szampon obecnie jest fajny dla włosów mocno przetłuszczających się? Dość długo używałam tych rosyjskich, ale pozmieniali składy i skalp mnie swędzi, więc obecnie Babydream na zmianę z Alterrą używam i jest okay, ale już mi się przejadły.

I jeszcze jedno pytanie. Czy wśród kosmetyków naturalnych znajdę jakiś żel do mycia ciała o zapachu zielonego jabłka i o zapachu leśnym? Strasznie te zapachy lubiłam jak nie używałam kosmetyków naturalnych i dalej mocno za nimi tęsknię.

Z szamponów i odżywek wypróbuj koniecznie Petal Fresh, dostępne w Rossmannie i Hebe.

Zielone jabłko ma Vianek - żel energetyzujący, tzn. wydaje mi się, że to zielone jabłko jest, bo w opisie producent nie podaje co to za zapach, ale mnie się kojarzy właśnie wyraźnie z zielonym jabłkiem , niestety, skóra po nim nie pachnie, ale podczas prysznica zapach jest intensywny. Sam produkt jest całkiem spoko, niedrogi, delikatny dla skóry, dobrze myje, nie pielęgnuje skóry.

Korah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-29, 17:23   #1923
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość

Z szamponów i odżywek wypróbuj koniecznie Petal Fresh, dostępne w Rossmannie i Hebe.

Zielone jabłko ma Vianek - żel energetyzujący, tzn. wydaje mi się, że to zielone jabłko jest, bo w opisie producent nie podaje co to za zapach, ale mnie się kojarzy właśnie wyraźnie z zielonym jabłkiem , niestety, skóra po nim nie pachnie, ale podczas prysznica zapach jest intensywny. Sam produkt jest całkiem spoko, niedrogi, delikatny dla skóry, dobrze myje, nie pielęgnuje skóry.

Ooo, widziałam te szampony i odżywki, ale jakoś nie pomyślałam aby im się bliżej przyjrzeć, na pewno nadrobię.
Ten żel z Vianka też obczaję, tym bardziej, że we Wrocławiu jest Helfy stacjonarnie i zawsze mogę sobie wszystko powąchać.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-29, 21:06   #1924
Linka25
Zakorzenienie

Ja dostalam troche kosmetykow Sukin prosto z Austaralii, tam sa tanie i dostępne jak u nas Ziaja.
Nabylam krem na dzien REN, sklep pomylko wyslal mi najpierw inny produkt (drozszy) REN. Zglosilam to, wymienili, mam trochę probek REN. Bede pisac jak wrazenia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-29, 22:01   #1925
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
A jeszcze chciałam spytać. Jaki szampon obecnie jest fajny dla włosów mocno przetłuszczających się? Dość długo używałam tych rosyjskich, ale pozmieniali składy i skalp mnie swędzi, więc obecnie Babydream na zmianę z Alterrą używam i jest okay, ale już mi się przejadły.
Ja zawsze chętnie polecam Speick Balance & Frische, a z tego co pamiętam z wątku był też chwalony szampon z glinką Cattier, którego jeszcze nie próbowałam, ale mam w planach.

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;73357181]
Było trochę koreańskich kosmetyków nieznanych mi zupełnie firm, ale raczej nienaturalnych, chociaż po składach to trudno się wyznać, bo wyglądają niczym plantacja krzaczków :[/QUOTE]

Są apki do czytania tych składów. Nie próbowałam tego jeszcze, bo przeważnie są one na iOSa albo Androida, a ja mam telefon z Windowsem i póki nic ważnego mi w nim nie odmówi posłuszeństwa, to nie będę go tylko z powodu możliwości czytania krzaczków wymieniać.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-30, 10:50   #1926
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Są apki do czytania tych składów. Nie próbowałam tego jeszcze, bo przeważnie są one na iOSa albo Androida, a ja mam telefon z Windowsem i póki nic ważnego mi w nim nie odmówi posłuszeństwa, to nie będę go tylko z powodu możliwości czytania krzaczków wymieniać.

A znasz jeszcze jakieś koreańskie firmy podobne do Whamisa? Benton ma pojedyncze produkty całkiem naturalne (a właściwie, to chyba tylko jeden), podobnie jak Innisfree- mają linię naturalną, niektóre ich produkty mają ecocert np. krem BB, który mam, ale jest dla mnie za jasny i w ogóle jakoś nie polubiliśmy się). Swanicoco ma chyba tylko jedną maskę 100% naturalną.
Produkty Whamisa też mają ecocert i BIDH, ale nie wiem, czy wszystkie, bo się tym specjalnie nie chwalą. Natomiast jak spojrzałam na składy innych, wiodących firm koreańskich, to generalnie te wyciągi naturalne są przemieszane z pegami i silikonami (dużą ilością silikonów ). No i te opakowania- albo infantylne, albo ociekające złotem

Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Czas edycji: 2017-04-30 o 10:55
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-30, 12:59   #1927
sylwiusaka
Zadomowienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;73377011]
A znasz jeszcze jakieś koreańskie firmy podobne do Whamisa? Benton ma pojedyncze produkty całkiem naturalne (a właściwie, to chyba tylko jeden), podobnie jak Innisfree- mają linię naturalną, niektóre ich produkty mają ecocert np. krem BB, który mam, ale jest dla mnie za jasny i w ogóle jakoś nie polubiliśmy się). Swanicoco ma chyba tylko jedną maskę 100% naturalną.
Produkty Whamisa też mają ecocert i BIDH, ale nie wiem, czy wszystkie, bo się tym specjalnie nie chwalą. Natomiast jak spojrzałam na składy innych, wiodących firm koreańskich, to generalnie te wyciągi naturalne są przemieszane z pegami i silikonami (dużą ilością silikonów ). No i te opakowania- albo infantylne, albo ociekające złotem[/QUOTE]

Miessence ma serum rozjaśniające http://www.beautifullyorganic.co.uk/...ner-p-952.html
i jeszcze takie japońskie mydełko probiotyczne znalazłam niedawno na iherb, może też mają kosmetyki
https://eu.iherb.com/pr/Dr-Ohhira-s-...2-oz-80-g/9125
sylwiusaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-30, 13:15   #1928
chimay
Zakorzenienie

A znasz jeszcze jakieś koreańskie firmy podobne do Whamisa? Benton ma pojedyncze produkty całkiem naturalne (a właściwie, to chyba tylko jeden), podobnie jak Innisfree- mają linię naturalną, niektóre ich produkty mają ecocert np. krem BB, który mam, ale jest dla mnie za jasny i w ogóle jakoś nie polubiliśmy się). Swanicoco ma chyba tylko jedną maskę 100% naturalną. [/QUOTE]

Aromatica KLIK. Certyfikowane są tam poszczególne składniki, a nie cały produkt, ale z tego co widzę, to mają dość naturalne składy. Ewentualnie jeszcze pojedyncze kosmetyki Primera. Ale generalnie jest tak jak pisze sylwiusaka, dużo wyciągów, ale w towarzystwie PEG-ów i silikonów, nawet jak seria ma w nazwie eco (np The Saem Urban Eco). Oni przez to rozumieją brak np parafiny czy jeszcze jakichś selektywnie wybranych wedle własnego widzimisię składników.

Na pewno są jeszcze jakieś organiczne marki, ale ja nie przywiązuję do tego wagi, żeby jakoś specjalnie ich szukać. Poza tym to, co my znajdujemy to są marki, których targetem jest także klient angielskojęzyczny, więc zadają sobie trud dotarcie do niego, a przecież jest też cała masa, która produkuje na tamtejszy rynek i dla nas z racji dużej bariery językowej są to marki nieznane i przez to poza zainteresowaniem. Pewnie wśród tych marek jest jakieś ichniejsze Sylveco.

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;73377011]Produkty Whamisa też mają ecocert i BIDH, ale nie wiem, czy wszystkie, bo się tym specjalnie nie chwalą. Natomiast jak spojrzałam na składy innych, wiodących firm koreańskich, to generalnie te wyciągi naturalne są przemieszane z pegami i silikonami (dużą ilością silikonów ). No i te opakowania- albo infantylne, albo ociekające złotem[/QUOTE]

Czytałam o Whamisie, że składy japońskie (które są bardziej dokładne niż np nasze czy koreańskie, wymagają podawania jakiego rodzaju jest ekstrakt, czy na alkoholu, glikolu itd) już nie są takie eko.
Infantylne opakowania mają marki dla nastolatek jak Etude House. Większość moich azjatyckich ma dość normalną estetykę. Na te ociekające złotem jak su:m37 mnie nie stać, ewentualnie na próbki.
Stary 2017-04-30, 14:26   #1929
kasiamagda
Raczkowanie

Cytat:

Niestety, ta ampułka Centella 90 z wąkrotą azjatycką Klik mnie mocno podrażniła, twarz mnie bolała przez kilka godzin, dziś już jest lepiej, ale skóra i tak jeszcze pamięta i obawiam się, że w newralgicznych miejscach utworzy się łuszcząca i swędząca skorupa. Możliwe, że to jednorazowa reakcja, ale raczej nie będę więcej używać
To nie roślinka Cię podrażniła, a glikol. Ta ampułka ma 90% ekstraktu z centelli, tak?

Można robić ekstrakty alkoholowe, olejowe, wodno-alkoholowe, glicerynowe, wodno-glicerynowe, glikolowe, wodno-glikolowe (glikol i gliceryna, jak wiadomo to tez alkohole, ale teraz upraszczam).

Ekstrakt z centelli tutaj (co wynika z braku wody, alkoholu i gliceryny w skladzie) jest ekstraktem glikolowym. Nie jest możliwe rozpuszczenie samej proszkowej centelli w wodzie, czy też, co zawiera ampułka, w hydrolacie aloesowym.

Ekstrakt z centelli, zawierający 10% centelli oraz 90% wody+gliceryny albo 90% glikolu ma lekko brązową albo żóltawą barwę (robiłam sama a i kupowałam takie ekstrakty), w zależnosci od zawartości centelli.

Sądząc po zdjęciach ampułki z netu (ten zelik jest prawie przezroczysty chyba) tej centelli w ekstrakcie jest max 5% ..ale przyjmijmy nawet, ze jest jej 10%.... Jest jeszcze kilka innych ekstraktow, np. bajkalina, i tez nie sądzę, by był to ekstrakt olejowy a raczej glikolowy.
Tak więc w Twojej ampułce ....podejrzewam, że jest min.80% samych glikoli. I oczywiście, zawiera ona 90% ekstraktu z centelli

Cytat:
Łuszczę się po tej ampułce, zrzucam skórę Zauważyłam efekt rozjaśnienia już po pierwszym użyciu, ale te moje naczynka wokół nosa nie najlepiej to zniosły...
No i wg mnie to nadmiar glikoli jest winny, naczynka...łuszczaca się skora...ja mam to samo, jak czegoś "zbyt glikolowego" użyję.

Oczywiście, może być tak, że podrażnia Cie coś innego. Ale i tak uważam, ze ta ampułka to nie centellowa, a glikolowa jest...

Cytat:
...oraz davana marki Biopark.
I jak zapach ? .

Produkty Whamisa też mają ecocert i BIDH, ale nie wiem, czy wszystkie, bo się tym specjalnie nie chwalą. Natomiast jak spojrzałam na składy innych, wiodących firm koreańskich, to generalnie te wyciągi naturalne są przemieszane z pegami i silikonami (dużą ilością silikonów ). No i te opakowania- albo infantylne, albo ociekające złotem[/QUOTE]O'Sum ma organiczną linię z ecocertem.
Beyond ma kilka jakby organicznych kosmetyków: emulsję , tonik i esencję

Ja kupiłam ostatnio w bardzo dobrej cenie Swanicoco Fermentation Care Serum. Skład ma przyjemny, bez wzgledu nawet na róznice, jakie moga byc, w kolejnosci składników pomiedzy EU a Koreą :
Aspergillus/Rice Ferment Filtrate, rh-Oligopeptide-1 (EGF), Cultured Wild Ginseng Root Extract, Astaxanthin, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Caffeoyl Tripeptide-1, sh-Octapeptide-4, Nicotinoyl Tripeptide-1, Lactobacillus/Soybean Ferment Extract, Saccharomyces/Viscum Album (Mistletoe) Ferment Extract, Saccharomyces/Imperata Cylindrica Root Ferment Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Ceramide 2, Saccharomyces/Asparagus Cochinchinensis Root/Lycium Chinense Root/Ophiopogon Japonicus Root/Panax Ginseng Root/Poria Cocos/Rehmannia Glutinosa Root Ferment Filtrate, Niacinamide, 1,2-Hexanediol, Saccharomyces/Lycium Chinense Fruit/Rehmannia Glutinosa Root/Cuscuta Chinensis Fruit/Cistanche Deserticola/Zanthoxylum Piperitum Fruit/Chrysanthemum Morifolium Fruit/Poria Cocos/Cinnamomum Cassia Ferment, Polysorbate 60, Allantoin, Carbomer, Hydrolyzed Elastin, Arginine, Magnolia Kobus Bark Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Rhus Semialata Gall Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Saccharomyces/Angelica Dahurica Root Ferment Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Adenosine, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Anthemis Nobilis (Chamomile) Leaf Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract, Thujopsis Dolabrata Branch Extract, Rosa Damascena Flower Oil

..ale też obawiam się, że może być "glikolowe", choć opinie ma w sumie bardzo dobre...

Cytat:
Aromatica KLIK. Certyfikowane są tam poszczególne składniki, a nie cały produkt, ale z tego co widzę, to mają dość naturalne składy. Ewentualnie jeszcze pojedyncze kosmetyki Primera. Ale generalnie jest tak jak pisze sylwiusaka, dużo wyciągów, ale w towarzystwie PEG-ów i silikonów, nawet jak seria ma w nazwie eco (np The Saem Urban Eco). Oni przez to rozumieją brak np parafiny czy(...) Pewnie wśród tych marek jest jakieś ichniejsze Sylveco..
Mialam kilka próbek Aromaticy. Dla mnie bardzo nieprzyjemne w odbiorze (Rose Absolute First Serum i Rose Absolute Vital Fluid ). Juz po próbkach skora wołała pić. Takie własnie Sylveco, ale z certyfikatem i ładniejszymi opakowaniami.
Składy ładne, można spróbować. Może trafić sie jakaś perełka...

Cytat:
Czytałam o Whamisie, że składy japońskie (które są bardziej dokładne niż np nasze czy koreańskie, wymagają podawania jakiego rodzaju jest ekstrakt, czy na alkoholu, glikolu itd) już nie są takie eko.
I tak właśnie powinno być...
Czasem widzę te białe albo zupełnie przezroczyste kosmetyki....a napakowane tyloma procentami ekstraktów czy olei...Nieważne, czy z Korei, czy z Europy, czy obojętne skąd. Owszem , sa emulgatory, dające białe puszyste kremy, ale jesli zawartość natury naprawdę jest wysoka to te wszystkie kosmetyki nie mogą być śnieżno-białe albo zupełnie transparentne. Ale czasem moze lepiej się nie zagłebiać az tak...

Edytowane przez kasiamagda
Czas edycji: 2017-04-30 o 14:27
kasiamagda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-30, 14:42   #1930
kasiamagda
Raczkowanie

Wracając do tematu naturalnych kosmetyków. Promocja w eccoverde skończyła się ,czas przedstawić trofea.
Po lewej to, za co zapłaciłam, potem próbki, po prawej to, co dostałam za darmo właśnie w tej promocji . Cieszę się, jak dziecko, aż mi wstyd

Póki co jestem zachwycona. Z tym, ze kremów pod oczy to mam na rok (skończylam Trevarno, zaczełam Kiwi, w kolejce czeka Manuka Antipodes i Benton czarny)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zakupy.jpg (187,5 KB, 53 załadowań)
Stary 2017-04-30, 15:31   #1931
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamagda Pokaż wiadomość
I jak zapach ? .
Najbardziej przypomina mi drzewo herbaciane, a więc dla mojego nosa tak średnio. Za to hydrolat bławatkowy Florame pięknie pachnie, ciepło, miodowo.

Cytat:
Ja kupiłam ostatnio w bardzo dobrej cenie Swanicoco Fermentation Care Serum. Skład ma przyjemny, bez wzgledu nawet na róznice, jakie moga byc, w kolejnosci składników pomiedzy EU a Koreą :
Aspergillus/Rice Ferment Filtrate, rh-Oligopeptide-1 (EGF), Cultured Wild Ginseng Root Extract, Astaxanthin, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Caffeoyl Tripeptide-1, sh-Octapeptide-4, Nicotinoyl Tripeptide-1, Lactobacillus/Soybean Ferment Extract, Saccharomyces/Viscum Album (Mistletoe) Ferment Extract, Saccharomyces/Imperata Cylindrica Root Ferment Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Ceramide 2, Saccharomyces/Asparagus Cochinchinensis Root/Lycium Chinense Root/Ophiopogon Japonicus Root/Panax Ginseng Root/Poria Cocos/Rehmannia Glutinosa Root Ferment Filtrate, Niacinamide, 1,2-Hexanediol, Saccharomyces/Lycium Chinense Fruit/Rehmannia Glutinosa Root/Cuscuta Chinensis Fruit/Cistanche Deserticola/Zanthoxylum Piperitum Fruit/Chrysanthemum Morifolium Fruit/Poria Cocos/Cinnamomum Cassia Ferment, Polysorbate 60, Allantoin, Carbomer, Hydrolyzed Elastin, Arginine, Magnolia Kobus Bark Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Rhus Semialata Gall Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Saccharomyces/Angelica Dahurica Root Ferment Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Adenosine, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Anthemis Nobilis (Chamomile) Leaf Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract, Thujopsis Dolabrata Branch Extract, Rosa Damascena Flower Oil

..ale też obawiam się, że może być "glikolowe", choć opinie ma w sumie bardzo dobre...
Podoba mi się, lubiłam też tonik tej marki, więc może się skuszę. Nie mam obecnie żadnego serum, tylko esencje i żele, a te są za lekkie, muszę potem dokładać krem.

Czego używacie do codziennego mycia ciała? Ja dotąd przeważnie gąbek frotowych, ale przy zakupach na eccoverde skusiłam się na szczotkę do mycia, o tę KLIK. Już po pierwszym myciu włosie na 1/4 powierzchni szczotki zbiło się w kołtun. Rozczesałam go, ale przy drugim myciu zrobiło się to samo. Coś robię źle, szczotka jest kiepskiej jakości (ma dobre opinie, ale nie wiem, na ile wiarygodne) czy mam pecha?
Samo mycie szczotką spodobało mi się, ale nie wyobrażam sobie jej codziennie czesać, zresztą przy rozplątywaniu kołtuna trochę tych włosków wypada, więc raczej mi ta szczotka długo nie posłuży.
Stary 2017-04-30, 15:37   #1932
kasiamagda
Raczkowanie

Cytat:

Podoba mi się, lubiłam też tonik tej marki, więc może się skuszę. Nie mam obecnie żadnego serum, tylko esencje i żele, a te są za lekkie, muszę potem dokładać krem.
Nie lubię zapachu Dawany bardzo

Tu
masz to serum 59% off. Data ważności u mnie jest listopad 2018, więc promo nie jest z powodu krótkiej daty
Stary 2017-04-30, 16:21   #1933
Zimtstange
Raczkowanie

Chwalę się ostatnimi nabytkami, jestem z nich niesamowicie zadowolona Nie mogę się doczekać testowania!

Masło pomarańczowe od lovingeco już miałam, świetny zapach i konsystencja! Zielone już wąchałam i zapach też mi się podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdj1.jpg (103,5 KB, 56 załadowań)
Zimtstange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-30, 19:57   #1934
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Wracając do tematu naturalnych kosmetyków. Promocja w eccoverde skończyła się ,czas przedstawić trofea.
Po lewej to, za co zapłaciłam, potem próbki, po prawej to, co dostałam za darmo właśnie w tej promocji . Cieszę się, jak dziecko, aż mi wstyd

Póki co jestem zachwycona. Z tym, ze kremów pod oczy to mam na rok (skończylam Trevarno, zaczełam Kiwi, w kolejce czeka Manuka Antipodes i Benton czarny)
zazdroszcze, ale co to za promocja była, ze ja nic nie wiedziałam

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-30, 20:11   #1935
kasiamagda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
zazdroszcze, ale co to za promocja była, ze ja nic nie wiedziałam

To była promocja w niemieckim eccoverde: kup jeden z produktów Antipodes, kolejny pełnowymiarowy (niespodzianka) dostaniesz gratis. No to kupiłam najpierw zestaw miniaturek Moisture Boost Minis. Jako gratis dostałam podkład mineralny w odcieniu light pink, który jak dla mnie nic z różowym wspólnego nie ma. Poźniej zamówiłam miniatury Anti-Aging Minis, w komentarzu do zamowienia dopisalam, ze podklad juz mam, proszę o coś innego. No to dodali mi dwa gratisy (chyba się pomylili): krem Avokado& Pear i serum Worship. No więc kupilam jeszcze krem pod oczy rozświetlący Manuka, dodali mi krem pod oczy Kiwi .Oprócz serum Worship , reszta prezentów to testery. Ładnie zapakowane, zabezpieczone, nie otwierane, z długą data waznosci.
Przy okazji zalapałam sie jeszcze na promo PuroBio - przy zakupie dowolnego produktu był brązer albo puder kompaktowy w gratisie. Puder kompaktowy i tak miałam kupic, a brązer PuroBio bardzo lubię .
Udalo mi się
Stary 2017-04-30, 20:16   #1936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwiusaka Pokaż wiadomość
Miessence ma serum rozjaśniające http://www.beautifullyorganic.co.uk/...ner-p-952.html
i jeszcze takie japońskie mydełko probiotyczne znalazłam niedawno na iherb, może też mają kosmetyki
https://eu.iherb.com/pr/Dr-Ohhira-s-...2-oz-80-g/9125
A tak, kojarzę- mam nawet próbkę, ale swojego czasu dziewczyny pisały, że nie powala jednak...
Spojrzę na firmę, ale chyba raczej suple i probiotyki produkują; a u nas w Pl spotkałam Zielone mydło i Brązowe mydło w płynie i kostce z probiotykami, no i wspomniany już przeze mnie Latopic- płyn do mycia włosów i ciała; bardzo fajne włosy po nim są- dla mnie super
Cytat:
Aromatica KLIK.

Infantylne opakowania mają marki dla nastolatek jak Etude House. Większość moich azjatyckich ma dość normalną estetykę. Na te ociekające złotem jak su:m37 mnie nie stać, ewentualnie na próbki.
Dzięki
Czyli niekoniecznie jest tak pięknie, jakby się wydawało...

Cytat:

O'Sum ma organiczną linię z ecocertem.
Beyond ma kilka jakby organicznych kosmetyków: emulsję , tonik i esencję

Mialam kilka próbek Aromaticy. Dla mnie bardzo nieprzyjemne w odbiorze (Rose Absolute First Serum i Rose Absolute Vital Fluid ). Juz po próbkach skora wołała pić. Takie własnie Sylveco, ale z certyfikatem i ładniejszymi opakowaniami.
Składy ładne, można spróbować. Może trafić sie jakaś perełka...

I tak właśnie powinno być...
Czasem widzę te białe albo zupełnie przezroczyste kosmetyki....a napakowane tyloma procentami ekstraktów czy olei...Nieważne, czy z Korei, czy z Europy, czy obojętne skąd. Owszem , sa emulgatory, dające białe puszyste kremy, ale jesli zawartość natury naprawdę jest wysoka to te wszystkie kosmetyki nie mogą być śnieżno-białe albo zupełnie transparentne. Ale czasem moze lepiej się nie zagłebiać az tak...
Pokusiłabym się o próbkę, ale w firmowym sklepie w PL chyba niedostępne.
Kremy Latoille5 nie są idealnie białe- wzmacniający jest szarobeżowy a pod oczy to ciemna kawa z mlekiem; składy ciekawe, rozbudowane, więc można przypuszczać, że zawartość słoiczków warta swojej ceny...

Faaajne zakupki dziewczyny
To jakaś konkretna promo była w ecco-verde, bo ostatnio to zaliczyli dużą wtopę promocyjną, o której dziewczyny pisały (cena w promocji była równa regularnej ).

Czas edycji: 2017-04-30 o 20:26
Stary 2017-04-30, 20:28   #1937
kasiamagda
Raczkowanie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;73392616]
Kremy Latoille5 nie są idealnie białe- wzmacniający jest szarobeżowy a pod oczy to ciemna kawa z mlekiem; składy ciekawe, rozbudowane, więc można przypuszczać, że zawartość słoiczków warta swojej ceny...

Faaajne zakupki dziewczyny
To jakaś konkretna promo była w ecco-verde, bo toostatnio zaliczyli dużą wtopę promocyjną, o której dziewczyny pisały (cena w promocji była równa regularnej ).[/QUOTE]O proszę, Latoille w takim razie bardzo mi sie podoba. W tym kremach na pewno jest więcej niż woda /emulgator /konserwant i 5% dodatkow aktywnych
BTW. Antipodes na dzień i na noc są białe....To taka złamana biel, ale jednak. No, ale są na olivemie i mają shea i raczej jasne ekstrakty - to mogą być jasne . Aczkolwiek nie obrazilabym się gdyby Avokado był bardziej zielony
Kiwi jest taki leciutko beżowy. Tak, czy inaczej bez promocji na pewno kupilabym tylko serum Worship, zestawy miniatur i krem pod oczy Manuka.

Fakt, silne i długie "homogenizowanie" kremów też je "rozjaśnia" i mozna otrzymać prawie białe. Przykład .
Mnie jednak, po latach robienia kosmetykow samemu, trudno sie na tę szlachetną biel, czy jasność kremową przestawić

Pomimo faktu, ze nie szkodzą, a robia, co maja robic (poki co) i bardzo je polubiłam to kremu na dzień w pelnym wymiarze nie kupię, na noc kolejnego też raczej nie. Olejek Divine zostanie jednorazową przygoda, chociaz pachnie obłędnie Jednak to nie jest jeszcze "to".
Na razie bezwzględnym hitem jest olejowe Joyous Night Serum. Duże nadzieje pokladam jeszcze w kremie pod oczy Manuka i serum Worship, ale tych nie otwieram, poki nie wykończę innych kosmetyków

Eccoverde często takie wtopy ma, ale tu im sie udało .
Teraz u Julii - niemieckiej blogerki znalazłam kod na zniżke 15% , ważny do końca maja: BEAUTY1705.
Przed chwilą sprawdzałam na polskim eccoverde- też działa

Czas edycji: 2017-04-30 o 20:56
Stary 2017-04-30, 20:53   #1938
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja dostalam troche kosmetykow Sukin prosto z Austaralii, tam sa tanie i dostępne jak u nas Ziaja.
Nabylam krem na dzien REN, sklep pomylko wyslal mi najpierw inny produkt (drozszy) REN. Zglosilam to, wymienili, mam trochę probek REN. Bede pisac jak wrazenia

Miło z ich strony i gratuluję nabytków

Cytat:
To nie roślinka Cię podrażniła, a glikol. Ta ampułka ma 90% ekstraktu z centelli, tak?

Można robić ekstrakty alkoholowe, olejowe, wodno-alkoholowe, glicerynowe, wodno-glicerynowe, glikolowe, wodno-glikolowe (glikol i gliceryna, jak wiadomo to tez alkohole, ale teraz upraszczam).

Ekstrakt z centelli tutaj (co wynika z braku wody, alkoholu i gliceryny w skladzie) jest ekstraktem glikolowym. Nie jest możliwe rozpuszczenie samej proszkowej centelli w wodzie, czy też, co zawiera ampułka, w hydrolacie aloesowym.

Ekstrakt z centelli, zawierający 10% centelli oraz 90% wody+gliceryny albo 90% glikolu ma lekko brązową albo żóltawą barwę (robiłam sama a i kupowałam takie ekstrakty), w zależnosci od zawartości centelli.

Sądząc po zdjęciach ampułki z netu (ten zelik jest prawie przezroczysty chyba) tej centelli w ekstrakcie jest max 5% ..ale przyjmijmy nawet, ze jest jej 10%.... Jest jeszcze kilka innych ekstraktow, np. bajkalina, i tez nie sądzę, by był to ekstrakt olejowy a raczej glikolowy.
Tak więc w Twojej ampułce ....podejrzewam, że jest min.80% samych glikoli. I oczywiście, zawiera ona 90% ekstraktu z centelli

No i wg mnie to nadmiar glikoli jest winny, naczynka...łuszczaca się skora...ja mam to samo, jak czegoś "zbyt glikolowego" użyję.

Oczywiście, może być tak, że podrażnia Cie coś innego. Ale i tak uważam, ze ta ampułka to nie centellowa, a glikolowa jest...
Serum jest bezbarwne zupełnie. No mnie o glikolach nie musisz upominać, bo mam dokładnie to samo, z tym że dzięki za rozjaśnienie umysłu co do procentowej ich zawartości względem centelli. Ja w ogóle nie używam takich kosmetyków z glikolami, w końcu nie bez powodu przerzuciłam się już ładnych parę lat temu na naturalne, ale wszystko by się zgadzało, co piszesz, bo jakieś 2 lata temu też mi wpadł przypadkiem (pełnowymiarowy gratis do jednych zakupów) kosmetyk z glikolami i do tego parafinowy i bardzo brzydko konserwowany Apis maseczka żelowa, poczyniła z moją skórą dokładnie to samo, co powyższa ampułka Na takie składy zawsze moja skóra reagowała źle, a kiedyś używałam ich na co dzień i próbowałam ratować doszczętnie zniszczoną skórę kolejnymi cudami tego typu (nie znałam się na składach, nawet mnie one nie interesowały), ale odkąd stosuję tylko naturalne kosmetyki lub naprawdę bezpieczne, tak trafiając na tego typu "cudo", mam podwójną masakrę.

Ale dziś jest już bardzo dobrze i muszę nawet pochwalić peeling tropikalny enzymatyczny e-naturalne w proszku, w ogóle nie pogorszył sprawy, nie nasypałam wprawdzie zbyt dużo, ale na tyle, żeby choć troszkę złuszczył skórki i przygotował skórę na makijaż, doskonale mu się udało, lekko szczypał, ale zaczerwienienia złagodził i nie podrażnił skóry, ma potencjał.

Cytat:

Cytat:
Czego używacie do codziennego mycia ciała? Ja dotąd przeważnie gąbek frotowych, ale przy zakupach na eccoverde skusiłam się na szczotkę do mycia, o tę KLIK. Już po pierwszym myciu włosie na 1/4 powierzchni szczotki zbiło się w kołtun. Rozczesałam go, ale przy drugim myciu zrobiło się to samo. Coś robię źle, szczotka jest kiepskiej jakości (ma dobre opinie, ale nie wiem, na ile wiarygodne) czy mam pecha?
Samo mycie szczotką spodobało mi się, ale nie wyobrażam sobie jej codziennie czesać, zresztą przy rozplątywaniu kołtuna trochę tych włosków wypada, więc raczej mi ta szczotka długo nie posłuży.
Ja rękawic nylonowych FYB z Rossmanna, kupuję zawsze parę na obydwie ręce. Ponoć Rossmann ma dobre szczotki.

Cytat:
Napisane przez Zimtstange Pokaż wiadomość
Chwalę się ostatnimi nabytkami, jestem z nich niesamowicie zadowolona Nie mogę się doczekać testowania!

Masło pomarańczowe od lovingeco już miałam, świetny zapach i konsystencja! Zielone już wąchałam i zapach też mi się podoba
Super!

Stary 2017-04-30, 20:58   #1939
Konto usunięte

Cytat:
To była promocja w niemieckim eccoverde: kup jeden z produktów Antipodes, kolejny pełnowymiarowy (niespodzianka) dostaniesz gratis. No to kupiłam najpierw zestaw miniaturek Moisture Boost Minis. Jako gratis dostałam podkład mineralny w odcieniu light pink, który jak dla mnie nic z różowym wspólnego nie ma. Poźniej zamówiłam miniatury Anti-Aging Minis, w komentarzu do zamowienia dopisalam, ze podklad juz mam, proszę o coś innego. No to dodali mi dwa gratisy (chyba się pomylili): krem Avokado& Pear i serum Worship. No więc kupilam jeszcze krem pod oczy rozświetlący Manuka, dodali mi krem pod oczy Kiwi .Oprócz serum Worship , reszta prezentów to testery. Ładnie zapakowane, zabezpieczone, nie otwierane, z długą data waznosci.
Przy okazji zalapałam sie jeszcze na promo PuroBio - przy zakupie dowolnego produktu był brązer albo puder kompaktowy w gratisie. Puder kompaktowy i tak miałam kupic, a brązer PuroBio bardzo lubię .
Udalo mi się
No ta promocja to im się rzeczywiście wyjątkowo udała- dostaję od nich newsletter, ale albo przeoczyłam, albo faktycznie była tylko w niemieckim sklepie- szkoda. Mnie akurat udało się dorwać Antipodes w tkm- wszystkie sera i krem pod oczy Kiwi, ale czytałam, że dziewczyny polują na zniżki na ich produkty.

Cytat:
O proszę, Latoille w takim razie bardzo mi sie podoba. W tym kremach na pewno jest więcej niż woda /emulgator /konserwant i 5% dodatkow aktywnych
BTW. Antipodes na dzień i na noc są białe....To taka złamana biel, ale jednak. No, ale są na olivemie i mają shea i raczej jasne ekstrakty - to mogą być jasne . Aczkolwiek nie obrazilabym się gdyby Avokado był bardziej zielony
Kiwi jest taki leciutko beżowy. Tak, czy inaczej bez promocji na pewno kupilabym tylko serum Worship, zestawy miniatur i krem pod oczy Manuka.

Teraz u Julii - niemieckiej blogerki znalazłam kod na zniżke 15% , ważny do końca maja: BEAUTY1705.
Sprawdziłam, ze Swanicoco tego produktu akurat niestety nie mają, poszukam jeszcze Beyond i O'Sum, ale chyba do Pl jeszcze nie dotarły
Worship jest faktycznie ciemnobrązowe- bardzo je lubię, ale to olejowe Joyous tak cudnie pachnie Kiwi czeka na swoją kolej

Czas edycji: 2017-04-30 o 20:59
Stary 2017-04-30, 21:07   #1940
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Tu[/URL] masz to serum 59% off. Data ważności u mnie jest listopad 2018, więc promo nie jest z powodu krótkiej daty
Dzięki

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Ja rękawic nylonowych FYB z Rossmanna, kupuję zawsze parę na obydwie ręce. Ponoć Rossmann ma dobre szczotki.
Miałam je kiedyś, ale to nie do końca to. W szczotce spodobało mi się to, że ładnie spienia żel, który na frotowej myjce słabo się pieni i przez to muszę go dużo lać. Siła tarcia i samo mycie z użyciem włosia też odbieram jako przyjemne, tylko przydałoby się, żeby rączka miała jakiś element silikonowy czy coś podobnego, bo inaczej ślizga mi się w ręce i źle się ją trzyma. Chyba porozglądam się za innymi szczotkami.
Stary 2017-04-30, 21:07   #1941
kasiamagda
Raczkowanie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;73393906]No ta promocja to im się rzeczywiście wyjątkowo udała- dostaję od nich newsletter, ale albo przeoczyłam, albo faktycznie była tylko w niemieckim sklepie- szkoda. Mnie akurat udało się dorwać Antipodes w tkm- wszystkie sera i krem pod oczy Kiwi, ale czytałam, że dziewczyny polują na zniżki na ich produkty.

Sprawdziłam, ze Swanicoco tego produktu akurat niestety nie mają, poszukam jeszcze Beyond i O'Sum, ale chyba do Pl jeszcze nie dotarły
Worship jest faktycznie ciemnobrązowe- bardzo je lubię, ale to olejowe Joyous tak cudnie pachnie Kiwi czeka na swoją kolej [/QUOTE]
O'Sum organic widziałam tylko na ich oficjalnej stronie i jeszcze w jednym sklepie internetowym. Beyond też w koreańskich sklepach internetowych. Na polskie sklepy nie patrzę, bo przebitka na azjatyckich kosmetykach jest zbyt duża, a i ceny przesyłek do Niemiec mają chore.
Aromaticę można dostać w belgijskim sklepie internetowym. Wysyłka do PL 9.50EU, do Niemiec 4.90EU. Do zamówień dostaje się zawsze kilka sampli. No i na stronie sklepu przy kazdym kosmetyku jest podany skład

Czas edycji: 2017-04-30 o 21:11
Stary 2017-05-01, 08:40   #1942
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Udalo mi się
Cytat:
O proszę, Latoille w takim razie bardzo mi sie podoba. W tym kremach na pewno jest więcej niż woda /emulgator /konserwant i 5% dodatkow aktywnych

Fakt, silne i długie "homogenizowanie" kremów też je "rozjaśnia" i mozna otrzymać prawie białe. Przykład .
Mnie jednak, po latach robienia kosmetykow samemu, trudno sie na tę szlachetną biel, czy jasność kremową przestawić

Pomimo faktu, ze nie szkodzą, a robia, co maja robic (poki co) i bardzo je polubiłam to kremu na dzień w pelnym wymiarze nie kupię, na noc kolejnego też raczej nie. Olejek Divine zostanie jednorazową przygoda, chociaz pachnie obłędnie Jednak to nie jest jeszcze "to".
Na razie bezwzględnym hitem jest olejowe Joyous Night Serum. Duże nadzieje pokladam jeszcze w kremie pod oczy Manuka i serum Worship, ale tych nie otwieram, poki nie wykończę innych kosmetyków

dzięki za info... faktycznie fajowa promocja

idę sprawdzić kod... tylko co wziąć? krem na noc kupiłam Lanoline 2 słoiki, pod oczy taniej nawet ze zniżką wychodzi Kiehl's, serum antyoksydacyjne dopiero otworzyłam i nawet nie wiem czy mi pasuje...
serum proteinowe albo krem na dzień?

edit: wysylka kosztuje 26 zł ale zdzierstwo trzeba brać więcej, zeby darmową przesyłkę mieć

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2017-05-01 o 08:42
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-01, 09:24   #1943
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Miałam je kiedyś, ale to nie do końca to. W szczotce spodobało mi się to, że ładnie spienia żel, który na frotowej myjce słabo się pieni i przez to muszę go dużo lać. Siła tarcia i samo mycie z użyciem włosia też odbieram jako przyjemne, tylko przydałoby się, żeby rączka miała jakiś element silikonowy czy coś podobnego, bo inaczej ślizga mi się w ręce i źle się ją trzyma. Chyba porozglądam się za innymi szczotkami.
Ja je bardzo lubię, są bardzo poręczne i też świetnie spieniają, aczkolwiek jeśli mowa o sile tarcia, to jednak trzeba włożyć sporo swojej własnej siły rąk, żeby nie tylko wygładzić skórę, ale i ujędrnić ciało. Marzy mi się coś takiego, że tylko przyłożę przyrząd do skóry, a on sam wymasuje, ale nie elektryczny broń Boże. Nie wiem czy dobrze wyjaśniłam o co mi chodzi Do szczotek mnie trochę zniechęca to, że mogą być dla mnie nieporęczne. Najlepsze by były rękawice właśnie, tylko zrobione ze szczoty

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-05-01 o 09:26
Stary 2017-05-01, 09:52   #1944
Konto usunięte

Cytat:
O'Sum organic widziałam tylko na ich oficjalnej stronie i jeszcze w jednym sklepie internetowym. Beyond też w koreańskich sklepach internetowych. Na polskie sklepy nie patrzę, bo przebitka na azjatyckich kosmetykach jest zbyt duża, a i ceny przesyłek do Niemiec mają chore.
Aromaticę można dostać w belgijskim sklepie internetowym. Wysyłka do PL 9.50EU, do Niemiec 4.90EU. Do zamówień dostaje się zawsze kilka sampli. No i na stronie sklepu przy kazdym kosmetyku jest podany skład
Dzięki za info

Jeszcze wszystkie sera Zatik oraz ich myjadła do twarzy mają kolory od ciemnego beżu do szarego brązu, a Dragon's Blood jest w ogóle ciemnoszary
A tonik włosowy Orientany ma barwę zbliżoną do serum Worship.

Czas edycji: 2017-05-01 o 09:56
Stary 2017-05-01, 23:24   #1945
sylwiusaka
Zadomowienie

Dzięki Korah za paczkę , dzisiaj dostałam. Nie miałam za bardzo czasu testować (dziecko chore), ale już wiem, że serum będzie kiedyś moje. Zapach musu do ciała Pony bardzo mi się podoba, trudny do określenia, ale bardziej pasuje na chłodniejsze dni. I wielkie dzięki za prezenty , pastę pierwszy raz widzę, miałaś już? O wodzie mineralnej w sprayu już przeczytałam recenzję - będzie fajna Toniki Orientany ładnie pachną, jednak imbirowy bardziej naturalnie.
sylwiusaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 09:41   #1946
Ishani
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Korah za paczkę , dzisiaj dostałam. Nie miałam za bardzo czasu testować (dziecko chore), ale już wiem, że serum będzie kiedyś moje. Zapach musu do ciała Pony bardzo mi się podoba, trudny do określenia, ale bardziej pasuje na chłodniejsze dni. I wielkie dzięki za prezenty , pastę pierwszy raz widzę, miałaś już? O wodzie mineralnej w sprayu już przeczytałam recenzję - będzie fajna Toniki Orientany ładnie pachną, jednak imbirowy bardziej naturalnie.
A co dostałaś fajnego?

Ishani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 10:09   #1947
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Super, że dotarła Dużo zdrówka dla Was!

Mówisz, że fajne to serum BF czy Bielendy? Ja BF teraz używam na co dzień, z tym, że mieszam na dłoni z kropelką serum Alterry dla lepszego i dłuższego nawilżenia i jest naprawdę super

Cieszę się, że Pony Ci się podoba, nie każdy lubi takie cięższe zapachy i każdy ma swój gust, ale jak widać, dobrej jakości produkt broni się sam, bo jeszcze nikt nie powiedział o tym Weinachtzauber, że jest brzydki

Pasty Biomed właśnie nie używałam, ciekawa jestem Twojej opinii, są różne wersje, kokosowa-wybielająca, winogronowa, ekstra odświeżająca, sensitive i jeszcze ze dwie inne i kosztują w Jasmin 13 zł w zaokrągleniu. Tej wody mineralnej też nie znam, raz psiknęłam na twarz przed wysyłką do Ciebie, ale nic mi ta próba nie powiedziała. Zwróciłam tylko uwagę, że ma bardzo wysokie pH=7,9, więc trzeba ostrożnie z nią, żeby nie wysuszyła. Jest do kupienia w Intermarche za kilka zł i w dwóch pojemnościach, jeszcze jest taka ogromna butla chyba 400 ml za niecałe 10 zł.

A ja używam teraz tej pasty Euthymol i jestem zachwycona, ma cudowny smak, no po prostu niebywały, jest bardzo słodka i jednocześnie mocno orzeźwiająca i do tego tak rozgrzewa, że aż dziąsła drętwieją, ale w ogóle nie podrażnia i do tego pięknie czyści zęby i wybiela. Nigdy nie miałam lepszej pasty do zębów

Stary 2017-05-02, 10:30   #1948
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, pudruję Ostatnio zapomniałam przypudrować makijaż i mi się buzia dużo szybciej zaczęła błyszczeć, a cały makijaż wyglądał tak jakby nieświeżo, no i pozbierał mi się podkład tu i ówdzie, przy tłustej cerze nie może zabraknąć pudru lub czegokolwiek utrwalającego.

Nie, tego serum, ani żadnych kwasów nie kładę na okolice oczu, to by była przecież katorga dla oczu, ale zawsze po takich produktach muszę postawić na bardziej treściwe kosmetyki pod oczy, ponieważ mi się wysuszają, to samo mam z ustami, w ruch idą tłuste pomadki, zwłaszcza po serum migdałowym, bo to glikolowe mniej wysusza Dużo osób tak ma, czy to po kwasach czy retinoidach, to taki skutek uboczny.
A jakiego pudru używasz? Ja teraz po umyciu i przygotowaniu twarzy najpierw nakładam bazę Couleur Caramel, potem minerały Clare Blanc, pryskam wodą termalną Uriage i wsio. Czasem w ciągu dnia używam bibułki matującej.

Dlatego się zdziwiłam, ale teraz już rozumiem, ja jeszcze nie miałam takiej sytuacji.

Cytat:
Na razie bezwzględnym hitem jest olejowe Joyous Night Serum.
Masz suchą cerę? Mam to serum, ale jeszcze nie używałam.

Cytat:
A ja używam teraz tej pasty Euthymol i jestem zachwycona, ma cudowny smak, no po prostu niebywały, jest bardzo słodka i jednocześnie mocno orzeźwiająca i do tego tak rozgrzewa, że aż dziąsła drętwieją, ale w ogóle nie podrażnia i do tego pięknie czyści zęby i wybiela. Nigdy nie miałam lepszej pasty do zębów
Przekonałaś mnie

Korah, naprawdę jesteś Dobrym Duchem tego wątku

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 10:45   #1949
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A jakiego pudru używasz? Ja teraz po umyciu i przygotowaniu twarzy najpierw nakładam bazę Couleur Caramel, potem minerały Clare Blanc, pryskam wodą termalną Uriage i wsio. Czasem w ciągu dnia używam bibułki matującej.

Przekonałaś mnie

Używam nienaturalnego pudru sypkiego Manhattan Soft Mat, to typowy puder talkowy, ale bardzo go lubię, już kilka lat używam, drugie opakowanie, bardzo wydajny. Dostępny w Rossie i bardzo chwalony też na kwc.

Mam termalkę Uriage, próbowałam już z nią utrwalać makijaż, ale jakoś mnie nie przekonuje taka forma utrwalenia, albo może raczej wykończenia, ale może spróbuję jeszcze, ale na puder, bo lubię wykończenie, jakie mi daje Manhattan, daje dodatkowe krycie

Ta pasta naprawdę wymiata, w PL słabo dostępna, ale można dorwać czasem na Allegro i niektórych sklepach, nie kosztuje majątku, warto ją sprawdzić choć raz, ręczę, że czegoś takiego jeszcze nie próbowałyście

O wow! Ja się tylko staram Wam dorównać

Stary 2017-05-02, 10:56   #1950
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Przekonałaś mnie

Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości