|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
joanna bedzie dobrze.. w koncu tz was napewno bardzo kocha i dlatego tak pracuje by wam niczego nie braklo
![]() my po 3 godzinnym spacerze.. umeczylam sie ale szukalismy parasolki do wozka.. znalezlismy fajna deltima 45zl. poszukam jeszcze na allegro i jak bedzie gdzies taniej to zamowie a jak nie to kupimy ta ze sklepu (mam 5% znizki bo tam bralismy wozek, krzeselko do karmienia..) no i kupilam sobie fajne czarne spodnie z kantem w lumpku kolo nas.. dalam 20zl i nogawki sa idealne.. nie musze skracac ![]()
#1562 |
Zakorzenienie
|
sama już nie wiem co on chcę
![]() wkurza mnie bo jak ma chwilkę to woli jechać np.do lasu popatrzeć czy jesy drzewo na sprzedaż (męża tata z bratem mają firmę zoribą parkiet i mąż u nich pracuje tzn.się w domu) i to jest do dupy do idzie do roboty na 8 i czasem do 20 roi ![]() apropo jak to jest u was? jak idziecie z mężem np.w parku albo po miescie to trzymacie się za ręce? ![]() mój TŻ nie chce mówi że to dla gówniarzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Zakorzenienie
|
kropka u nas uniwersalne parasolki sa za 30 zł
JOANNA my sie nie trzymamy bo wózek nie pozwala ![]() ![]() Juleczka wiedziałą, ze to trzydniówka ![]() a my po seansie ![]() ![]() ![]() Jak na faceta przystało to najpierw całował ja w stopy a pozniej... łapał za pupe ![]() ![]() stwierdzam, ze moje dziecko robi sie co raz bardziej ucywilizowane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
JOANNA u nas jest różnie. Jak wychodzimy gdzieś z dziećmi to nie ma jak się trzymac za ręce. A to wózek, a to jakaś torba. Ale ostatnio nam się udało wyskoczyć bez dzieci, to wziął mnie za rękę. Aż sama byłam zdziwiona.
Ale radzę Ci z nim pogadać. Też ostatnio mieliśmy mały kryzys i rozmowa wszystko wyjaśniła ![]() kanciu to fajnie że wypad do kina się udał ![]() juleczko to dobrze, że się wyjaśniło ![]() barwa to dobrze, że oczko wraca do normy A ja na razie jestem na etapie zapuszczania włosów. Byłam dziś u fryzjera, żeby tylko lekko podciąć tył i troszeczkę wycieniować , żeby się lepiej układały. Może wytrzymam ![]() I dziś w końcu zarezerwowałam hotel na nasz wyjazd majowy. Jedziemy do Bochni
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
Anula a co jest ciekawego w Bochni ja to nie mam pojecia gdzie mozna jechac
![]() ![]() moje dziecko chodzi wzdłuz łozeczka i to co raz sprawniej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my uwazamy ze robienie sobie malinek jes dziecinne i nigdy takich rzeczy sobie nie robimy (byloby mi glupio sie tak w pracy pokazac) ale buziaki czy przytulenie na spacerze to jak najbardziej Cytat:
![]() a twoj Adriano to taki sam podrywacz jak moj ![]() ![]()
![]() |
#1567 |
Konto usunięte
|
joannah, z TŻ wszystko się ułoży, tylko pogadajcie tak szczerze, to jest najlepsze.
![]() ![]() Cieszę się, że u Matiego to tylko trzydniówka, juleczko. ![]() Kanciu, jak Ty z jakimś tekstem wyskoczysz... ![]() ![]() U mnie ból zębów ciąg dalszy , i wreszcie zarejestrowałam się do zębologa. ![]() ![]() ![]() ![]() iwka, nie potrafię się napatrzeć, jakie Werka ma śliczne włoski. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
Najstarsza w Polsce kopalnia soli. I... nie wiem co jeszcze ale nigdzie już nie było miejsc. Ale atutem jest to że w hotelu jest basen o wymiarach olimpijskich i fajne Spa.
![]() |
#1569 |
Zakorzenienie
|
Lea a probowalas gozdzika possac.. znieczula
![]() Anula bochnia to rzut beretem do krakowa.. moze pojdziemy na kawe jak bedziesz w okolicy?? ![]()
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
lea hmmm z ta narkozą to zależy ile będziesz miałą robione to i czy małe dziurki czy większe, ale jakbym się miała bać bólu to wzięłabym znieczulenie
![]() juleczka ![]() ![]() ![]() JOANNA tak jak dziewczyny radzą - porozmawiaj szczerze z mężem, bo taka atmosfera, twoje zastanawianie się do niczego nie prowadzi, a takie coś jest niezdrowe dla związku. Ja zawsze jak mi coś leży na sercu to mówię wprost i rozmowa to podstawa ![]() Byliśmy w trójeczkę na spacerku, Hania pospała, potem pohuśtała się na huśtawce i wróciliśmy niedawno do domku dotlenieni.
#1572 |
Zakorzenienie
|
Minisiu podpisuje sie rekami i nogami pod tym co powiedzialas.. nie ma co ukrywac co nas boli i liczyc ze druga strona sie domysli
![]()
#1573 |
Rozeznanie
|
Weroniczko Kochana Wszystkiego Naj Naj Naj..........
![]() Iwka to karmienie butlą, Oliwcia jest na Nutra Werka ma śliczne włoski a zdjęcie w ogrodniczkach boskie, wydaje się taka "dorosła" ![]() Joanna, tak tak porozmawiaj z TŻ i wszystko się wyjaśni. Mój też jest zaganiany a do tego jest maniakiem sportu więc jak tylko ma okazję to czmycha ![]() Ajanna, powiedz mi jak to jest z mlekiem sojowym i jego przetworami. Kupiłam małej dzisiaj deserek z mleka sojowego z morelą i zastanawiam się czy mogę to jej dać ![]() Aaa i podawałaś może kaszę gryczaną błyskawiczną (bezglutenowa) i makaron bezglutenowy bo też kupiłam w zdrowej ż. dla Oliwci. Anula w Bałtowie jest Park Jurajski tu masz linka http://www.baltow.info/atr_baltowski_park.htm mają fajne atrakcje i właśnie wybieramy się w weekend majowy na wycieczkę. To jest niedaleko Ostrowca Św. Są też inne atrakcje, np stary młyn po którym oprowadza młynarz, jest zwierzyniec i inne. Juleczko super że już po chorobsku. Ewa fajnie, że macie juz nowy wózek ![]() ![]() My dzisiaj jak wybyłyśmy po 11 to przyszłyśmy na 16 do domu ![]() ![]()
#1574 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy wysypka od pieluszki moze sie poszerzac??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Rozeznanie
|
Kanciu z tego co wiem to pieluszkowa wysypka obejmuje tylko miejsca styku pieluchy ze skórą, czyli pupa, brzuszek i okolice ale chyba nie poszerza się dalej
![]() edit jak macie ochotę to zerknijcie http://wiadomosci.onet.pl/1482602,26...,kioskart.html
![]() |
#1576 |
Rozeznanie
|
Witajcie !!
Nie mam za wiele czasu - zreszta jak prawie zawsze - więc krótko. Weroniczko i wszczyscy "zalegli" solenizanci - wielkie buziaczki od ciocii katii. Kanciu - odzywam się głównie w Twojej sprawie. Kacper miał już dwa razy odparzenie i ono się zawsze poszerza, tzn zaczyna się od małych czerwonych punktów a może się stać potem bardzo duże, ale nie rozszerza się "poza pieluszkę". Ajanna - przyłączam się do pytania eve o produkty sojowe. I mam dla was nowinę. Nestle wypuścił na rynek pierwsze jogurty dla dzieci. Nazywają się "Misiowy jogurt". Wczoraj widziałam reklamę w gazecie. Ja je będę podawać na zmianę z danonkami tzn jeden raz w tygodniu danonek, a w nastepnym tygodniu jogurcik itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
kurcze czyzby to uczulenie na buraki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Zakorzenienie
|
kanciu tak na szybko - Pola sie po buraczkowej straszliwie odparza i nie chce jeść zupki może to to ...
![]() |
#1579 |
Zakorzenienie
|
Kancia u nas tez dupcia odpazona zawsze po barszczu
![]() ![]()
#1580 |
Zakorzenienie
|
![]() rozmawiałam chwilkę z tż przeprosił mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Wtajemniczenie
|
Buziaki wieczorkiem,
dziękujemy za życzonka wszystkim pamiętającym o nas ciociom i dzieciaczkom ![]() Po fatalnej nocy Weronika w sumie spała w dzień 4.5 godziny.A kupka była wyjątkowo brzydka zielonkawa, twarda i ze śluzem, wieczorna ciut lepsza, ale będę obserwować. Czy ząbkowanie może wpływać na kupkę ![]() Niestety znowu były problemy z zaśnięciem i skończyło się zasypianiem razem ze mną w naszym łóżku- z dobrym skutkiem. A dopiero co się chwaliłam,że Werka zawsze spi w swoim łóżeczku ![]() ![]() ![]() Nic nie czuję na dziąsełkach, ale może to dopiero się wykluwa. Ona nie jest histeryczką, więc póki co nie podejrzewam jej o złośliwość. Bioderka ok-nast. wizyta to kontrola chodu jak będzie miała 14 miesięcy. Ciekawe czy już będzie wtedy chodziła, bo coś się nie zapowiada ![]() kaNCIU- CZYTałam ,żE BURACZKI MOGą UCZULAć I POR TEż- dość silne alergeny. Co do pieluszek to Wercia dostała wysypki na całym ciele po pampersach, bo jak zmieniłam na Huggisy to juz po pierwszej pieluszce była poprawa. Ale u WAs pewnie buraki. A swoją drogą to nie myślałam,że dupka może się odparzać po konkretnych składnikach z jedzenia, składalam to na karb niewłaściwej pielęgnacji i bogatej diety, ale nie konkretów. juleczko- to się lekarka pospieszyła z tym antybiotykiem.Werkę też po trzydniówce wysypało na calutkim ciele, nawet główce. Też obstawiałam u Was trzydniówkę, bo to jednak za duża temp. na zęby była. Chociaż... lea- bądź dzielna u dentysty, narkoza to nie jedyne wyjście, są przecież zastrzyki znieczulające miejscowo
#1582 |
Konto usunięte
|
Wpadłam tylko poczytać, bo ząb boli.
![]() Wiecie, nigdy nie zauważyłam, żeby Maks miał coś nie tak po buraczkowej, ![]() Zmykam , pa.pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Zadomowienie
|
Mamy malutką Patrycję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mati zrobił się niemożliwy... normalny histeryk! Cały dzień miauczy, marudzi, dosyć sporo dzisiaj spał (pewnie jeszcze odsypia chorobę), jakiś taki bez humoru był. Mam nadzieję że następne dni będą już lepsze ![]() ![]() Lea, trzymaj się kochana u dentysty ![]() ![]() ![]() Kanciu, u nas nigdy nie było uczulenia na buraczki, a Mati prawie każdą zupkę dostawał z buraczkami. Moja mama zawsze robi swoje buraczki w słoiki więc dodawałam już takie ugotowane pod koniec gotowania zupek. I nigdy nic się nie działo, nawet nie wiedziałam, że mogą uczulać ![]() JOANNA16, będzie dobrze ![]() Iwka, Wercia słodkości ![]() Kanciu, bardzo się cieszę, że wasz wypad do kina się udał no i że Apuś robi taakie postępy w chodzeniu ![]() ![]()
#1584 |
Wtajemniczenie
|
Eve, Katia: co do soi, to jeśli dzieci nie są alergikami, to myślę, że w 10-11. msc-u można zacząć dawać jakieś jej przetwory. trudno mi powiedzieć konkretnie, bo nie widziałam składu. ja chciałam czekać z soją aż chłopcy skończą rok, bo są alergikami, ale nie wytrzymałam
![]() ![]() Kancia: u nas zapalenie pieluszkowe zawsze było tylko w obrębie pieluszki. a skoro jest na plecach, to może mały leżał na plecach i się spocił? bo często jest tak, że coś uczula - jakaś chemia albo jedzenie, a uczulenie pojawia się na skórze pod wpływem dodatkowego czynnika drażniącego - potu, śliny, słońca itp.
#1585 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Za nami KOSZMARNA noc ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaczki dla Was Kobietki ![]() Ajanna dziękuję ![]() ![]() Joanna widzisz super, mam nadzieję że już będzie ok ![]() ![]() Kanciu ![]() ![]() Dobra lecę do mojego malucha, do wieczorka kochane i słonecznego dnia ![]()
#1586 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
U nas znów gorzej ![]() ![]() Eve ![]() ![]()
#1587 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
slicznie dziekuje za odpowiedzi ![]() ![]() nie wiedziałam ze buraki takie moga miec skutki ![]() ![]() ![]() ![]() lea trzymam kciuki za detyste ![]() iwka,eve, Juleczka buziolki dla maluszków zeby były spokojniejsze ![]() u nas wali słonce na maksa ale Adrian cos marudnawy ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
O ja moja imienniczka gratuluję
![]() ![]() u nas znów pobudka o 5 superrrr nie wiem co sie dzieje ![]() ![]()
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
Pati Adrian stwierdził, ze o 4 sobie połazi po łozeczku
![]() ![]() ![]() ale w nocy wstawałam z 5 razy do niego... |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Zadomowienie
|
Kanciu, super golasek
![]() Patrilko, dzięki ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, mam dylemat... Nie wiem czy powinnam z katarem wyjść na spacer z Matim??? Co byście zrobiły? Potem zadzwonię do naszej pediatry, ale chciałabym poznać wasze zdanie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.