![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. VI
My tez bylismy na spacerku, nakarmic kaczki😁 pozniej wyprosilam męża o loda😂
Poprasowalam jeszcze pieluszki (zostaly mi jeszcze ubranka ale nie duzo) i odpoczywam😉 Tez mam kochanego męża, troszke go rozpuscilam na tym l4 ale uwazam ze jak i tak siedze w domu to podstawowe rzeczy powinny byc zrobione😉 Teraz od kiedy mam sie oszczedzac jest taki kochany😍 sam wszystko ogarnia i gotuje i sprząta...nawet mi go szkoda bo ma urlop a codziennie cos robi... Ale ciesze sie ze moge na niego liczyc😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie..migotek nie rob presji bo mam teraz traume jak ja mam wychowac tego syna 😄😂😂😂 moj duzo wyniosl z domu ale tez probowam sie stawiać..ja jasno dziele obowiazki i jest ok..sprzątamy razem albo raz on raz ja..jak mam ochote gotowac to gotuje bo lubie..maz zazwyczaj sniadania..ale gotwac potrafi i lubi..np takie rzeczy ktorych ja nie potrafie..pierogi..pizza itp..jak pracowalam do pozna to nie raz na mnie czekała kolacja rodem z najlepszej restauracji..albo przywozil obiad do pracy. Dzis mu pow..ze trzeba kurze poscierac znowu a on..ze to zrobi i pomyje podlogi..nie tylko od matek zalezy takie wychowanie ale tez od nas samych..faceci szybko sie rozleniwiaja..trzeba trzymac nad nimi pieczę i będzie ok 😄
Wrocilam od kumpeli..wypilam karmi.. Zjadlam kawalek pizzy i zauwazylam..ze jakks uroslam..na wadze nic..i patrzę na stopy...zawsze kosciste..chude a teraz... Az sie wystraszylam..mega sardelki opuchniete..do tego parę razy zakrecilo mi sie u znajomych w głowie a jak wchodzilam do domu to myslalam ze zemdleje..chyba za dlugo siedzialam..oj juz czuc..ze to zaawansowana ciaza..i organizm sie domaga wiecej odpoczynku... Chyba ze karmi mnie koplo 😂💪😂 Dzieki kochane..staralam sie ładnie poukladac..az sie sama sobie dziwię..ze taki porzadek utrzymuje..ze wszystkim Vanesska dasz rade i dluzej niz 35.. A jak nie to i tak dzidzia na pewno da rade 💪💪💪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój Królewicz milczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
Ciche dni jeszcze ale ta wyprowadzka..i zero odzewu...jeszcze nie odebralas tel to już w ogole w podskokach powinienn sie pojawic.. Eh
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Zakorzenienie
|
Jezu ja to zawsze musze cos wywinac. Az sie trzęse...
Kiedys (w 20tc) gin przepisal mi clotrimazolum w globulkach do antybiotyku, w kazdym razie nie stosowalam tego (po konsultacji z lekarzem), niewazne... Teraz jak mialam infekcje przepisal mi Pimafucin ale w razie w mowil ze moge stosowac ten clotrimazol. Dzis stwierdzilam ze chyba infekcja mi nawraca i na wieczor po kapieli postanowilam zaaplikowac sobie globulke. Po kilku minutach poczulam pieczenie i chcialam ja wyjac a ta weszla jeszcze glebiej😕 weszlam pod prysznic i jakos jeszcze probowalam wyciagnac ale weszla tak ze juz jej nie czulam😯 Zestresowalam sie strasznie ze moze jest za gleboko ze zaszkodzi dziecku, przy tej mojej skroconej szyjce jeszcze takie manewry, zeby nie sprowokowac jakiegos rozwarcia😫 zryczalam sie strasznie, juz z tych nerwow nie czuje pieczenia ani nic, tylko czuje sie troche podrazniona tam w srodku😕 Kurcze no...pojechalabym na ip ale podejrzewam ze ona sie juz rozpuscila...boje sie strasznie zevy nie zaszkodzic malej😞 czy ja zawsze musze miec takie przygody Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Zadomowienie
|
Ja dzis mialam intensywny dzien. Rodzice zabrali mnie i Staska na fud traki i spacer. Bylo milo i piekna pogoda.
Zjadlam przepyszne rawioli i lody... Mmm. Figa z serkiem filadelfia wymiataly😁. Mezul dzis konczyl w spokoju robote. Wieczorkiem kosciol i zjechali sie goscie w tym czasie... Chyba ze 2 h robilam pizze, chwalili wiec jestem zadowolona. Dopiero klade sie spac. Padam na pysk... Tak jak napisalyscie, ze trzeba sir nauczyc siebie. Ja ponazekalam ma meza ale mam cudownego. Dba o mnie i niczego mi nie odmawia. Sprzata wszystko, co trzeba, tzn widzi niepoodkurzana podloge itd potrafi gotowac, zdecydowanie nie tak jak ja ale sie stara. Nie ma pretensji jak ja nie ugotuje i wyjazd do resto to nie problem, zeby zjesc. W domu mial ugotowane, wysprzatane, wyprasowane ale wiem, ze mama mu wpajala, ze kobiecie trzeba pomagac i on tak wlasnie postepuje. Znam niestety duzo zwiazkow gdzie mezczyzna chce miec jak w domu. Tylko nie bierze pod uwage, ze model rodziny sie zmienil i jego partnerka np pracuje, a mama siedziala w domu i mogla myc okna raz w tygodniu. Boze, co ludzie maja z tymi oknami... U nas na slasku to wyznacznik dobrej gospodyni😜. Aaa... No i znam model powielany z pokolenia na pokolenie taki, ze kobieta jak urodzi, to ma siedziec w domu. Znam prawniczke, ekonomistke... Dziewczyny madre, po dobrych uczelniach daly sie urobic facetom - bo mi kazal, bo dzieci najwazniejsze. Eh... A jak slysze: nie maluje sie, bo "moj" nie lubi, albo ze nie moge bo moj cos tam... Albo musze wracac, bo obiecalam, ze za 2 h bede bo inaczej bedzie na mnie zly... Kurde... Jakby malzenstwo odbieralo niektorym rozum i poczucie wlasnego ja. Vaneska, trzymam kciuki! A nawet sie pomodle😘 Nie pomysl o mnie jak o fanatyczce ale sw. Jozef jak go poprosze to mysle, ze bedzie czuwal nad toba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Rozeznanie
|
Jest 1 maja. Chciałam Nam wszystkim pogratulować ze zadna z Nas nie zostala kwietniowka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja potrafie ponarzekac na meza bo wkurza mnie czasem ale jak trzeba to go pochwale. I teściowej jestem wdzieczna jak go wychowala bo jest dobrym czlowiekiem a z jego drobnymi wadami to sobie jakos poradze ![]() Przyzwyczajenia mozna zmienic ale wartosci, ktore wpaja sie od mlodego (szacunek, milosc, itd.) to raczej juz w sercu zostaja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- Zapraszam na kawę i sernik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Zakorzenienie
|
Ale straszycie. Dobrze ze ja mam termin na sam koniec prawie ;p
Ja się kiedyś tak dałam zrobić. Z moim poprzednim partnerem był taki okres że mieliśmy problemy i stwierdził że nie do końca mu się podoba jak się ubieram. Dwa wory 200L ciuchów wywalilam. Niektórych do dzisiaj żałuję ;p Ten związek to była ogólnie porażka. Moja samoocena była na poziomie 0. On do dzisiaj żałuje i uważa za życiowy błąd to że się rozstalismy a ja odzylam w nowym związku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1876 |
Zakorzenienie
|
Hej z rana
![]() Giove uff bo juz myslalam i bylam bojowo nastawiona 😄 Kalina zazdroszcze foodtruckow 😄 Zjadlam wczoraj kawalek pizzy i mialam taka zgage. Dzis tylko zupa..teraz serek wiejski..musze polekku bo inaczej nie dam rady spac..nie dosc ze krocze to zgaga na zmianę Rozwniez gratuluje..ze zadna z nas nie zostala kwietniową mamusia 🎉🎉🎉 Paula tez kiedys bylam w takim zwiazku..samoocena 0.. Musialam sie tlumaczyc z wszystkiego..jak nie to obraza przez tydzień.. Czasami ovraza bez powodu..zawsze musial byc obiad..zawsze posprzatane..jak cos bylo nie tak to potrafil poprawic za mna 😵 a sam nic nie robil..przed innymi idealny partner a tak to pieklo..buc..obrazalski.. szkoda slow..bylam glupia 😄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Rozeznanie
|
Mój mąż w swoim domu zawsze miał obowiązki - zmywanie naczyń i sprzątania w kuchni (4 dzieci plus 2 dorosłych- każdy miał swój dyżur) musiał odkurzać i pomagać tacie w obowiązkach bardziej męskich - remonty, drzewo itd. I u nas w domu jak był podział obowiązków to on sam chciał zmywać naczynia i odkurzać
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj towarzyszylam przy przewijaniu..masakryczna kupka po pachy..kolezanka tak zwinnie się obchodzila..eh mam nadzieje..ze tez tak bede operowac Mikim 😄 dostalam tez multum gazet do poczytania..typu mamo to ja itp..bedzie do wanny 😄
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziś się wybieramy do znajomych. Zrobię jakąś sałatkę, tylko muszę znaleźć wenę. Mała ogrodniczka z ojcem pracuje w ogrodzie, a ja się lenię. W nocy znowu mnie zgaga wybudzała. Ja już nie wiem co mam jeść, żeby jej nie było. Ania, mamy podobnie, bo jak nie zgaga, to spojenie. Jeszcze tak z 6-7 pomidorowych i nam przejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
Potem nie bedzie czasu nawet na pomidorowa 😄
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zakorzenienie
|
Nasi wspaniali mężowie nam zrobią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze szpinakowa?😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Zakorzenienie
|
Ponoc mozna wszystko i obserwowac..nie burz naszej koncepcji i tradycji 😄 jutro robie brokulowa
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Nie lubię takiego wolnego, nudzę się przeokropnie, zimno, nie ma gdzie wyjść. Chyba zabiorę się za prasowanie czy coś bo mnie trafi tutaj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Zadomowienie
|
Witam sie pieknie. Dzien zapowiada sie cudownie...
Pieeekna pogoda. Juz czuje ulge. Maz skonczyl malowac pokoj, zawiesi lampe i mozna sie wprowadzac😁 Dzis planujemy duzego grila na obiad. Jest nas sporo, bo jest moje rodzenstwo, polowa z partnerami. Moze i dziadek wpadnie. Musze naszykowac karkowke i cala reszte. Ale najpierw ide poodychac na ogrodzie. Wczoraj kupilam bocianie gniazdo dla Stacha i nawet wyprobowalam😜 jest extra. Najgorzej bylo wstac... Moj maz sie baaardzo zmienil w czasie trwania naszego malzenstwa i zwiazku. Mial dlugie wlosy, ktore scial na krotko- koledzy stwierdzili, ze jest pod pantoflem i to ja mu kazalam. Ale to byla jego decyzja. Czesto wychodzil malowac grafitti, na imprezy hip-hopowe itd. Jak przestal, to tez byla niby moja wina (ale nie maczalam w tym palcow, no moze troszke mowiac, ze znikanie na cale dnie bez odzewu to niefajna sprawa jak ja czekam choc na sms). Nie wspomne o ubiorze... Z szerokiego skejta, zmienil sie w eleganta w dobrych butach i zoltym sweterku😂 ale to juz za sprawa miejsca pracy, otoczenia itd (nie, zeby nie mial stylu, tylko wlasnie wtedy go znalazl). Jak ktos patrzy z zewnatrz, to pewnie o mnie mysli, co ona z nim zrobila😂 nie no... Jak na moje oko i poczucie to jest idealny! Mnie zmienilo macierzynstwo. Teraz najwazniejsze, ze mamy wspolne cele. Zeby miec czysto, dobrze zjesc, bo lubimy dobre produkty, miec ladna przestrzen dookola i spedzac jak najwiecej czasu razem i zbierac piekne obrazy do wspominania. Uwielbiam z nim rozmawiac i czuje sie przy nim najlepiej... Napweno 12 lat razem zrobilo swoje. Znam go lepiej niz jego mama. A mojemu rodzenstwu mowie, zeby spedzali razem z partnerami duzo czasu. I warto w to inwestowac, bo potem te dobre chwile sie wspomina w gorszych chwilach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj zjadłabym takiego grilla i karkówkę mmmm 😍😍😍 Ja wczoraj do 3 w nocy oglądałam "Porody cud narodzin" i normalnie jestem oczarowana. Mimo tego bólu itd wiem, że jeszcze bardziej niż wcześniej chce rodzić sn. Nie muszę chyba wspominać, że przy KAŻDYM momencie narodzin wyłam jak bóbr??? Pozdrawiam Was z nad kawki i rabarbarowego 😛 chociaż serniczku też bym zjadła 😊 Oglądam Misia Yogi haha, wstawiłam pranie, bo jest dość ciepło, więc liczę, że pięknie wyschnie na balkonie. Potem poprasuje trochę i pewnie dalszy maraton z porodówką 😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Rozeznanie
|
1493632708643.jpg
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze mezusiowi upiec takie. Ja juz siedze przy piaskownicy i slucham kapiacaych koparek, jezdzacych piaskarek i karetek do zadan specjalnych. Pogoda miodzio. Zaczal sie maj... Dla mnie to oznacza jedno, ze czasu co raz mniej. Ciesze sie, ze mamy juz remont za soba i moge sie szykowac na calego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zadomowienie
|
Praca wre! 😁
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Konto usunięte
|
Witajcie. U nas słoneczko się słabo przebija. Raczej pochmurno i chłodno. Jak patrzę po zdjęciach z tamtego roku to o tej porze było już 25 stopni i wszystko przekwitało. W tym roku spóźniona wiosna jakoś.
Dziś leniwie u nas. Zaczęłam czuć zmęczenie, szczególnie po spacerze, czy sprzątaniu mieszkania. W nocy zaczęłam dopiero teraz mieć problemy z przekręcaniem się z boku na bok. Ale przynajmniej się wysypiam. Mam nadzieję że jakoś to przetrwam. Dziś spisuje wszystkie pytania odnośnie porodu, jutro mamy szkołę rodzenia i mają być zajęcia z położną. Oboje lubimy bardzo te zajęcia. Do 37 tc zostało mi tylko niecałe 5 tygodni. Pokój małej wymaga u nas tylko rozkręcenia biurka, no i poustawiania wszystkiego tak jak stać powinno - mąż mówi od miesiąca że ma jeszcze czas... a mi się już nie chce odzywać w tym temacie. Coś czuję że będzie przestawiał wszystko na ostatnią chwilę jak będę w szpitalu. A i w tamtym tygodniu pojechałam do urzędu miasta po wnioski na rodzinne i całą resztę. Powiedzieli że mi nie dadzą, muszę jechać gdzie indziej. Więc pojechałam do centrum pomocy socjalnej. Tam udało mi się otrzymać wszystko. Także lipa w moim mieście że niby można otrzymać i składać w urzędzie miasta lub gminy. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-05-01 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.