|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
LauraW ja płace 140 bez alkoholu, albo 110 ale wtedy sama kupuje ciasta, napoje i alkohol, wybrałam tą 2 opcje. Za poprawiny płace 30 albo 35 zł od osoby nie pamiętam już dokładnie. A kiedy masz to wesle bo może w przyszłym roku i dlatego cena poszła w górę? ale jak poza Kielcami to dużo za sale tak mi się wydaje.
O odpowiedz już dostałam zanim zdązyłam napisać, że w tym roku ![]()
#3452 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem to tez jest strasznie wysoka cena
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zakorzenienie
|
Dworek Staropolski
#3454 |
Przyczajenie
|
Tak się właśnie zastanawiałam czy to zaakceptować. Zastanawiam się czy jakbym miała osobno kupić napoje, tort i ciasta dla 100 osób, to czy nie wyjdzi na to samo. Poza tym tam nie płacę za poprawiny (zamówimy tylko coś gorącego dla gości, których i tam w drugim dniu nie będzie dużo). No i jeszcze są te dwa pokoje w cenie...
Już sama nie wiem co myśleć??? A ile kosztuje transport gości, orientujecie się może? |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Rozeznanie
|
155zł wcale niedrogo. My płacimy 135zł bez napoi, tortu, ciast i alkoholu. Więc pewnie wyjdzie na jedno.
Autokar dla gości kosztuje nas 800zł za oba dni. Do tego bierzemy jeszcze busa, ale nie wiem za ile.
02.08.2008- Nasz Wielki Dzień Edytowane przez Puchatek M. Czas edycji: 2008-04-24 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Raczkowanie
|
Laura W. My płacimy 150 zł i w tym mamy wszystko oprócz alkoholu, czyli ciasta, tort napoje, my robimy wesele na ok 60 osób na sali restauracyjnej w willi Magnat, nie musimy sie już niczym przejmować, bo restauracja jest sama w sobie naprawdę elegancka, przez to jakieś dekoracje też odpadają, kupujemy tylko kwiaty na stoły,
izuś123 wysyłam namiary na priv ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Raczkowanie
|
Właśnie listonosz przyniósł mi paczkę z naszymi zaproszeniami
![]() ![]() ![]() Jeszcze mam małe pytanko, poniżej zamieszczam zdjęcie 2w1 czyli podziękowania razem z winietkami, co o tym myślicie?? lepiej osobno czy coś takiego razem??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
Zakorzenienie
|
LauraW zrobisz jak uważasz ale dla mnie 150 to drogo...może dlatego ze sama robie za 130 ze wszystkim i jestem bardzo zadowolona z tego co nam oferują, wiec uważam ze można znaleźć taniej a tak na prawdę niczym sie to nie rożni od tych droższych ofert, no ale jeśli sala tak bardzo Cie urzekła
![]() Fenomenka ile dałaś za zaproszenia? bardzo ładne i oryginalne
#3459 |
Raczkowanie
|
oniaczeq te zdjęcia poniżej to zdjęcia podziękowania wraz z winietkami
![]() http://img241.imageshack.us/my.php?image=zaprrn5.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Przyczajenie
|
...Sala zdecydowanie odbiega od wszystkich innych - pałacowe wnętrza. Jastem jednak raczej "za", ale będę negocjować, bo tort i ciasta wolałabym sama załatwić!
Zobaczymy co to da... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Rozeznanie
|
Takie mamy albumy na zdjęcia
![]()
![]() |
#3462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale na temat zaproszeń mam takie samo zdanie, oryginalne i ładne ![]()
![]() |
#3463 |
Raczkowanie
|
oniaczeq dziękuje
![]() ![]() Puchatek M. ![]() ![]() jeszcze mam pytanko, czy mogłabyś napisać ile zapłaciłaś za księgę a ile za album i gdzie kupowałaś, bo ja znalazłam obie rzeczy na allegro i nie wiem czy nie przepłacę |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3465 |
Raczkowanie
|
Puchatek M. no to w takich samych cenach ja znalazłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Rozeznanie
|
Pewnie, że nie są drogie
![]() Naszym przyjaciołom zamówiłam taką- sami sobie wybrali. My woleliśmy Me To Tou
#3467 |
Raczkowanie
|
Puchatek M. też ładna ale taka jakby to powiedzieć "poważna"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Są też figurki na tort ![]()
![]() |
#3469 |
Rozeznanie
|
Figurki na tort
![]()
![]() |
#3470 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Rozeznanie
|
My nie robimy wizytówek. Niech goście siadają gdzie chcą
![]()
#3472 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam pytanie czy była któraś z was może w Nadarzynie koło Wa-wy? Koleżanka mi mówiła, że tam jest bardzo dużo hal z ubraniami i zasatanwiam się czy nie wybrac się tam w poszukiwaniu sukienki na poprawiny, ale czy warto napiszcie proszę jak coś wiecie więcej, czy opłaca mi się tam jechać, pojechałabym też z mamą ona też szuka czegoś na ślub.
Ja też nie robie wizytówek, ale 2 w 1 bardzo mi się podoba.
#3473 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu obserwuję to forum i dzisiaj postanowiłam się dołączyć. Dzięki Waszym wskazówkom udało mi się pozałatwiać wiele spraw związanych z organizacją wesela, za co wszystkim serdecznie dziękuję
![]() dagunia24 jeżeli chodzi o Nadarzyn byłam tam dwa miesiące temu i większość sprzedawców nastawiona jest raczej na sprzedaż hurtową, są stoiska gdzie sprzedają w detalu, ale są to sukienki które w Kielcach też się kupi i mniej więcej w tych samych pieniążkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz coś więcej o sobie, co masz załatwione, jaka sala, zespół itp, kiedy ślub ![]()
![]() |
#3475 | |
Raczkowanie
|
a na ile osob robisz wesele w Dabrowie?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Raczkowanie
|
Nasz wielki dzień to 06.09.2008. Ślub odbędzie się w Katedrze, wesele mamy w Ambarasie. Do tańca przygrywał nam będzie DJ Piotr Węzigowski. Zdjęcia zamówiliśmy na Mielczarskiego w Dwóch Wieżach (polecił nam tego fotografa kamerzysta wg nas robi fajne fotki, można u niego również zamówić coś w rodzaju księgi ze zdjęciami, ale my zdecydowaliśmy się na zwykły album).
Suknię zamówiłam w MS Modzie na Słowackiego, zaproszenia dopiero będę zamawiała w takim sklepie papierniczym na Sienkiewicza naprzeciwko Kościółka (same zaproszenia bez nadruku, nadruk we własnym zakresie - wychodzi o wiele taniej) Jeżeli chodzi o ciasta to najprawdopodobniej zamówię na Białogonie, a tort U Sołtyków albo u Dorotki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie!
Słuchajcie, zajrzałam do kilku salonów z sukniami. Wcześniej przejrzałam kilka stron w necie i szczerze powiem, że na trzy salony - widziałam tylko klasyczne suknie na kole! Troszkę się rozczarowałam, bo mój typ to prosta, nieco przylegająca suknia, najprawdopodobniej z trenem. No i jak dotąd nie widziałam nawet jednego takiego modelu w realu!!! ![]() http://madonna.pl/pl/sanpatrick.php?s=58.brisa http://madonna.pl/pl/sanpatrick.php?s=7.baile http://madonna.pl/pl/special.php?s=argos http://madonna.pl/pl/special.php?s=intimo Napiszcie gdzie w Kielcach można zobaczyć suknie w tym rodzaju??? Wielkie dzięki.... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3478 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Zakorzenienie
|
Listę mamy na 150 osób, ale pewnie będzie ostatecznie mniej
#3480 |
Raczkowanie
|
lilusto załączam niżej zdjęcia z pokazu w KCKu (suknie z salonu Cymbeline i Paryżanka)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.