Aparaty ortodontyczne cz. III - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-24, 08:33   #691
bejbii
Rozeznanie

GG do bejbii
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

Cytat:
jeśli jestes zainteresowana, to daj znać
jestem zainteresowana bardzo bym prosiła o namiary na nią.
A często masz takie wizyty u niej?
Stary 2008-04-24, 09:07   #692
isis1
Raczkowanie

GG do isis1

Hello

Ja dziś umieram z bólu, pierścień tak mi poobcierał policzki i język, że masakra! Mam całą buzię w wosku!!! Czy te cholerne pierścienie muszą być takie szorstkie!!!??? Jak było u Was, czy po jakimś czasie się jakoś wygładzi trochę i nie będzie już tak kaleczyć??? Poza tym dolne i górne 1, 2 i 3 strasznie bolą!!! Ratunku!!! A najlepsze jest to, że wczoraj wieczorem odkleił mi się dolny zamek na piątce! Myślałam, że mnie coś trafi!!! Dziś podejdę do orto i ciekawa jestem co mi doradzi, bo na pewno nie dam sobie grzebać przy tak bolących zębach, najwyżej poczekam kilka dni, bo zamek mi w niczym nie przeszkadza. Dziś na śniadanie zjadłam kaszkę mojego dziecka

Agusik witaj wśród aparatek Jak dziś Twoje ząbki???

Smv wybrałam estetyczny z racji mojego wieku, poza tym jest mniej widoczny (takie są moje argumenty ) Choć różowe gumki się rzucają teraz w oczy hehe

Belladonna dasz radę to wszystko przezyć!

isis1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 09:51   #693
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez [B
papryka85[/b];7336069]dygotka8 moja orto na pierwszej konsultacji też wspominała tylko o usunięciu jednej górnej czwórki, ale po przeanalizowaniu modeli na następnej wizycie oświadczyła, że trzeba usunąć czwórkę i piątkę, bo będzie asymetria. A w tym momencie jedynki schodzą Ci się idealnie na środku nosa, czy są przesunięte w stronę przeciwną do tej czwórki, którą masz mieć usuwaną???

U mnie jest tak, że górna linia jest ok(gorzej z dolną).moja jedynka,że tak się wyrażę na dole nachodzi na dwójkę(ta część zęba co jest w dziąśle jest ok) w związku z czym brakuje jak na moje oko ze 3mm.
Nie będę już Was zadręczała, co ma być to będzie...a jak narazie to śni mi się orto jak wyrywa mi zęby albo zakłada aparat,ale tylko same zamki bez łuku...

pozdrawiam ciepluśko

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 10:10   #694
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BeCiAq88 Pokaż wiadomość
Jestem w separacji... Ale to oznacza że w poniedziałek zakładam aparat Na razie nic mnie nie boli tylko uczucie jakby mi kolacja została między zębami Ale co tam od poniedziałku kozaczę aparatem Już się nie mogę doczekać. Tylko pojawił się problem bo istnieje mozliwość że jestem uczulona na nikiel. Orto powiedziała że aparat bez niklu jest droższy o ok 200-500 zł Ale mama powiedziała że jest gotowa ponieść dodatkowy koszt żeby mnie nie uczuliło. Czy ktoś zakładał taki aparat? Naprawde jest tyle droższy? A co tam i tak mi nic już dzisiaj nie zepsuje humoru dzisiaj jutro pojutrze i już prawie poniedziałek No po prostu rozpływam się ze szczęścia słodkich snów Kochane i żeby Wam sie przez noc nic w policzki nie powbijało

Ja mam bez niklu; kosztował 1500 zł za łuk, więc chyba coś ta Twoja Pani ściemnia

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=7335859

Kasiek....... cuuuuudne te buty z tej fotki!

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 10:11   #695
marci85
Przyczajenie

Ja dziś jadę na założenie aparatu kosmetycznego na samą górę,i strasznie się boję, nie tyle bólu, co tego że będę niezadowolona jak będę w nim wyglądać, czy bęzie to widoczne nawet przy zamknięych ustach, (czytałam że wypycha usta)
marci85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 10:16   #696
kliwia
Zakorzenienie

a jak rozpoznać z niklem czy bez ?

isis1 To było takl nadwo że już nie pamiętam czy mnie te pierścienie obcierały czy nie, przywykniesz, ułoży się buzia na nowo i będziesz miała spokój, jakby nie patrzeć ciało obce.
Widze,, że się na piątkach dość często zamki odklejają. ach.

te sandałki mi się podobają pierwsze z lewej qw drugim rzędzie.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 10:38   #697
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marci85 Pokaż wiadomość
Ja dziś jadę na założenie aparatu kosmetycznego na samą górę,i strasznie się boję, nie tyle bólu, co tego że będę niezadowolona jak będę w nim wyglądać, czy bęzie to widoczne nawet przy zamknięych ustach, (czytałam że wypycha usta)
hmmm...było już tyle razy o tym!
mi wypychało usta przez pierwszych kilka godzin, bo się bałam zamknąć, dotknąć, itd. A potem NIC nie widać!
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Ja po prostu powiedziałam, że jestem uczulona na nikiel. Orto nawet nie marudził. (co mu się rzadko zdarza )

nudze się w robocie :-/ aż bloga założyłam z tych nudów...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-24, 11:32   #698
kliwia
Zakorzenienie

ja ułożyłąm już 10 razy opasjansa-pająka z nudów. Gdybym nie miała zablokowanej naszej klasy, to az tak bym się nie nudziła
Stary 2008-04-24, 11:44   #699
agusik 36710
Raczkowanie

GG do agusik 36710

Cytat:
Napisane przez isis1 Pokaż wiadomość

Agusik witaj wśród aparatek Jak dziś Twoje ząbki???

ISIS : moje zębiaki dzisiaj czują się dobrze choć nie ukrywam ze jak zagryzam czy jak mocniej dotkne to bolą...ale jak tak tylko troche smyram je jezykiem to nie dokuczają...powoli się przyzwyczajam...tylko z jedzeniem gorzej nic prawie nie jem...bo sie boje o aparat, że cos odleci...zamki mam na wczystkich zebach aż do 7.
pozdrawiam!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png webcam200804232345kf0.png (109,2 KB, 124 załadowań)
agusik 36710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 11:45   #700
marci85
Przyczajenie

Przepraszam, aluchelek, być może przeoczyłam ten wąek, tyle jest postów w necie na temat aparaów że nie sposób wszystkiego przejrzeć W każym bądź razie dzieki za odpowiedź, podniosłaś mnie trochę na duchu Pozdrawiam
Stary 2008-04-24, 13:26   #701
Miluchna
Raczkowanie

Dziewczynki trzymajcie kciuki! Dzis o 17.30 ide na ściaganie aparatu z dołu.. Troche się boje, ze to bądzie bolało.. no i efektu tez się boje.. Wszystko Wam jutro opisze jak przezyje
Miluchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 13:41   #702
isis1
Raczkowanie

GG do isis1

Agusik to dobrze, że nie boli cię jakoś straszliwie Mnie po pierwszym razie też mało bolało ale teraz jak mi orto zmienił drut i podkręcił mocniej to masakra, no ale każdy reaguje inaczej

Marci85 na początku będzie to dziwne uczucie, usta będą ci wysychać i będziesz mieć wargę wypchaną ale to minie także głowa do góry

Miluchna trzymam kciuki i czekam na relacje!

Byłam u orto z tym odklejonym zamkiem i powiedział, że jeśli mi nie przeszkadza to mogę poczekać do następnej wizyty (21.05)
Kupiłam też sobie wosk ale on się wogóle nie chce kleić!!! Jest taki przeźroczysty, ostatnio miałam taki mleczny i on był super, a ten gówniany przeźroczysty jest do bani!

I mam pytanko jeszcze czy zamiast tych specjalistycznych past do zębów dla odrutowanych mogę sobie kupić zwykłą np. Elmex???

Stary 2008-04-24, 14:13   #703
~Gonia~
Rozeznanie

emeczka możesz powiedzieć jak się nazywa twoja orto, bo całkiem prawdopodobne, że chodzimy do tej samej

Wklejam obiecane zdjęcia (reszta fotek dostępna w blogu) :

(ps. przypominam o konkursie - do wygrania indeksy )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8 miesięcy - przód.jpg (92,8 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg porównanie po 8 miesiącach.jpg (194,3 KB, 106 załadowań)

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 14:13   #704
kliwia
Zakorzenienie

Możesz używać taką pastę jak lubisz

Dziewczyny coś kiedys pisały że od elmeksu żółkną, ja używam na zmianę raz elmeks, raz colgate/blednamend - zawsze wybielająca, a jeszcze innym razem lakalut aktiv i nie widzę by się przebarwiały ząbki.

Gonia jakie proste, super, kiedy ściągasz? [teraz spojrzałam że noszi dopiero 8 miesięcy] szok.
Stary 2008-04-24, 14:28   #705
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez aluchelek Pokaż wiadomość
Ja mam bez niklu; kosztował 1500 zł za łuk, więc chyba coś ta Twoja Pani ściemnia

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=7335859

Kasiek....... cuuuuudne te buty z tej fotki!

dzieki mi tez sie podobaja

Cytat:

isis1 To było takl nadwo że już nie pamiętam czy mnie te pierścienie obcierały czy nie, przywykniesz, ułoży się buzia na nowo i będziesz miała spokój, jakby nie patrzeć ciało obce.
Widze,, że się na piątkach dość często zamki odklejają. ach.

te sandałki mi się podobają pierwsze z lewej qw drugim rzędzie.
no mowisz ze chcesz bezniklowy bo masz alergie, a jak zalozy ci z niklem to raczej organizm go odrzuci i nastapia objawy alergii (zalezne od przypadku)

Cytat:
ja ułożyłąm już 10 razy opasjansa-pająka z nudów. Gdybym nie miała zablokowanej naszej klasy, to az tak bym się nie nudziła
to komu nawrzucalas ze cie zablokowali?

Cytat:
Agusik to dobrze, że nie boli cię jakoś straszliwie Mnie po pierwszym razie też mało bolało ale teraz jak mi orto zmienił drut i podkręcił mocniej to masakra, no ale każdy reaguje inaczej

Marci85 na początku będzie to dziwne uczucie, usta będą ci wysychać i będziesz mieć wargę wypchaną ale to minie także głowa do góry

Miluchna trzymam kciuki i czekam na relacje!

Byłam u orto z tym odklejonym zamkiem i powiedział, że jeśli mi nie przeszkadza to mogę poczekać do następnej wizyty (21.05)
Kupiłam też sobie wosk ale on się wogóle nie chce kleić!!! Jest taki przeźroczysty, ostatnio miałam taki mleczny i on był super, a ten gówniany przeźroczysty jest do bani!

I mam pytanko jeszcze czy zamiast tych specjalistycznych past do zębów dla odrutowanych mogę sobie kupić zwykłą np. Elmex???
ja uzywam zwyklych past najczesciej colgate a zeby przezroczysty wosk sie trzymal to najlpiej rozgrzac w palcach i posuszyc chwile zeby otwierajac paszczeke i dopiero nakleic

Gonia fajnie ze wada juz sie cofa ale nie cierpie srebrnych lancuszkow moj jak mialam zrobil sie sraczkowozielony (wybaczcie okreslenie) nie wiem od czego ;]

a ja wklejam moje zeby ;] i buty zielone sa intensywnie zielone trawiaste takie ale moja lampa je rozjasnila i wklejam moje "buty" domowe skarpetki z piesami ;]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5358.JPG (46,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5361.JPG (24,4 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5364.JPG (32,9 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5078.JPG (43,3 KB, 21 załadowań)

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 14:35   #706
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
Gonia fajnie ze wada juz sie cofa ale nie cierpie srebrnych lancuszkow moj jak mialam zrobil sie sraczkowozielony (wybaczcie okreslenie) nie wiem od czego ;]
hehe, kasiek cóż za kreatywne określenie No niestety, co do kolorów łańcuszków to nie miałam żadnego wyboru, bo moja ortka tylko takie posiada Ale trzeba przyznać, że ma te łańcuszki chyba z jakiejś dobrej firmy, bo nosze je już od 4 miesięcy i żaden się jeszcze nie przebarwił (nawet po buraczkacz czy gotowanej marchewce )

ps. a skarpety-pieski po prostu czad

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 14:41   #707
aluchelek
Raczkowanie

kasiek! litości!!! gdzie Ty kupujesz takie boskie buty?!

Stary 2008-04-24, 14:52   #708
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
hehe, kasiek cóż za kreatywne określenie No niestety, co do kolorów łańcuszków to nie miałam żadnego wyboru, bo moja ortka tylko takie posiada Ale trzeba przyznać, że ma te łańcuszki chyba z jakiejś dobrej firmy, bo nosze je już od 4 miesięcy i żaden się jeszcze nie przebarwił (nawet po buraczkacz czy gotowanej marchewce )

ps. a skarpety-pieski po prostu czad
moja ma rozne kolory jak mialam z przodu srebrny taki super mocny to sie nie przebarwil ale z tylu mam taki z mniejszym naciagiem mam go ponad pol roku i kolor jest paskudny :P

pieski mi tez sie podobaja dzieki ^^

Cytat:
Napisane przez aluchelek Pokaż wiadomość
kasiek! litości!!! gdzie Ty kupujesz takie boskie buty?!
hehe zalezy ktore ;] czesc na allegro( zielone i lakierowane ktorych nie ma na fotach) , a czesc w SH (oprocz tych fioletowych, ktore dostalam)

co prawda trzeba sie nawalczyc o nie z tlumem innych bab, ale wole powalczyc i miec nowe skorzane butki za 20 zl nic isc i kupic takie w sklepie za 200 zl na co mnie najzupelniej w swiecie nie stac, przy ilosci butow jakie kupuje

aktualnie poluje na buty typu oxford takie do kostki wiazane na slupku czarne lakierowane

pomijam ze dalej ucze sie chodzic na obcasach i ze wiekszosc zycia przebiegalam w trampkach, glanach badz obuwiu sportowym ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-04-24, 15:54   #709
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość

hehe zalezy ktore ;] czesc na allegro( zielone i lakierowane ktorych nie ma na fotach) , a czesc w SH (oprocz tych fioletowych, ktore dostalam)

co prawda trzeba sie nawalczyc o nie z tlumem innych bab, ale wole powalczyc i miec nowe skorzane butki za 20 zl nic isc i kupic takie w sklepie za 200 zl na co mnie najzupelniej w swiecie nie stac, przy ilosci butow jakie kupuje

aktualnie poluje na buty typu oxford takie do kostki wiazane na slupku czarne lakierowane

pomijam ze dalej ucze sie chodzic na obcasach i ze wiekszosc zycia przebiegalam w trampkach, glanach badz obuwiu sportowym ;]
hehe, ja tak samo....dopiero się uczę innych bucików, no a jestem już starą babą
Uwielbiam buty, gdybym miała za co, to kupowałabym tonami dosłownie....

Żeby nie było, że się OT zrobił, to powiem: jezuuuu separacja to masakra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-24, 16:40   #710
isis1
Raczkowanie

GG do isis1

Kasiek zielone butki boskie, a skarpetki normalnie czad na maxa!!! Ja tez uwielbiam buty! Ps. zrobiłam tak jak napisałaś i faktycznie ten wosk jakoś się trzyma na razie

A te łańcuszki to po co się zakłada???

Stary 2008-04-24, 16:40   #711
Necha91
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Necha, nie wiem jakim systemem ja byłam leczona, ale moje noszenie trwało 3 lata i w sumie mogłam przetrzymać do 3,5 roku, bo teraz znowu założyłam Ale to zależy od wielkości wady
No ja mam własnie duzą wade dlatego jestem leczona tym systemem bo inny by nie pomógł...
Necha91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 17:00   #712
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Kasiek zielone butki boskie, a skarpetki normalnie czad na maxa!!! Ja tez uwielbiam buty! Ps. zrobiłam tak jak napisałaś i faktycznie ten wosk jakoś się trzyma na razie

A te łańcuszki to po co się zakłada???

moj TŻ sie ze mnie smieje, ze znow buty kupilam albo torebke choc wiekszosc lezy pozniej w szafie albo w kufrze hyhy ;]
a lancuszki sa do zamykania szpar i zeby zęby sie nie rozjezdzaly ;]

no wosk powinien sie trzymac ja czasem z moim jadlam i nie odpadal i nawet przy myciu zebow jak zapomnialam to tez czasami nie chcial sie odczepic ;] a mialam i mam jeszcze troche w takim niebieskim pudeleczku

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-04-24, 17:38   #713
siasienia
Przyczajenie

hejmam apart od tygodnia i strasznie napecznialy mi usta i jak sie usmiecham to fatalnie to wyglada, poza tym znieksztalcila mi sie twarz. Mam nawet problemy z wymow, troche seplenie. Czy to normalne??
siasienia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 17:53   #714
marci85
Przyczajenie

Wlasnie wrociłam do domku, już mam aparacik Myslalam ze bedzie gorzej, jedyne, z czego nie jestem zadowolona, to taki maly szczególik: ortodontka zalozyła mi biały drucik ale zauważyłam ze jest leciutko czyms poplamiony (przy jedynce) W sumie jakos mocno tego nie widac,ale wkurzylam sie ze bo najwyrazniej orto olała to, w ogole mialam wrazenie ze robi wszystko troche za szybko, ponoc miala dzis duzo pacjentow
Stary 2008-04-24, 17:55   #715
mini8700
Zadomowienie

Dziewczyny mam dylemat...
Mialam aparat zakladac za jakies 3 tyg (jak tylko sie umowie po wyrwaniu zeba ) i tak mi sie przypomnialo ze ja sie wybieram do UK na 2miesiace wakacyjne. A tak tu czytam jak Wam te rozne rzeczy odpadaja i sie odklejaja i w ogole i teraz nie wiem czy jest sens zakladac w maju a potem przez 2 miesiace nie miec mozliwosci pomocy orto w razie jakiegos 'wypadku'. Czy moze lepiej poczekac i zalozyc we wrzesniu juz na spokojnie? Jak myslicie z punktu widzenia juz noszacych te cuda?

obrona 8 lipca

mini8700 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 17:57   #716
Olga:P
Wtajemniczenie

Byłam dzisiaj u stomatologa wyrywać 4 górne. Lekarz patrzy mi w buzie i mówi, że tego tak wyrwać się nie da normalnie i muszę mieć chirurgiczne wyrywanie 4! Bo jakby normalnie chciał wyrwać i ukruszyłby się korzeń to musiałby wydłubywać jakimś narzędziem. Nie zabrzmiało to fajnie, jestem przeczulona na punkcie tego i na samą myśl zrobiło mi się słabo Poza tym zalecił mi, żebym skonsultowała się z innym orto. Mam wizytę 8maja.

Jak wygląda chirurgiczne wyrywanie zęba

Olga:P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 17:58   #717
kliwia
Zakorzenienie

kasiek nie nawrzucałam, w pracy cały serwer nasza-klasa, jest zablokowany odgórnie

isis łańcuszki są do stabilizacjiłuku, jak juz są ząbki w pozycji odpowiedniej to sire je przytrzymuje, czasami służą tez do ściągania zęba do linii.

marci85 to nie jest poplamienie, tylko oznaczenie środka łuku.

Olga:P czasami pod narkozą, poprzez rozcięcie dziąsła i łyżeczkowanie? nie wiem dokładnie.
Stary 2008-04-24, 18:22   #718
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Hey laseczki
Wczoraj założyłam górę, co wam ukazałam, a dziś udałam się po odebranie szyny na dół Nie wiem, czy któraś z was jest leczona takimś czymś, ale u mnie na wiosce to totalna nowość hehe
Szyna i pudełeczko do tego kosztowało mnie tylko :250 zł
Po 4 miesiącach noszenia góry, też dostane szynę na górę i dodatkowo sylikon na noc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szyna.jpg (58,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szyna1.jpg (59,1 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szyna3.jpg (48,9 KB, 38 załadowań)

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 18:24   #719
marci85
Przyczajenie

Chyba nie, bo to jest taka czerwona kropka, i tylko w jednym miejscu. Wyglada jakby była od czerwonego lakieru do paznokci, nie wiem jakim cudem
Stary 2008-04-24, 18:27   #720
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez siasienia Pokaż wiadomość
hejmam apart od tygodnia i strasznie napecznialy mi usta i jak sie usmiecham to fatalnie to wyglada, poza tym znieksztalcila mi sie twarz. Mam nawet problemy z wymow, troche seplenie. Czy to normalne??
nawilzaj usta i co zauwazylam to jak ludzie probuja chowac aparat ustami to okropnie to wyglda z czasem wargi sie przyzwyczaja i nie bedzie ci aparat w niczym przeszkadzal a narazie to cialo obce i jednak usta musza sie ulozyc ;] no niektorzy seplenia na poczatku, z czasem mija

Cytat:
Napisane przez mini8700 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dylemat...
Mialam aparat zakladac za jakies 3 tyg (jak tylko sie umowie po wyrwaniu zeba ) i tak mi sie przypomnialo ze ja sie wybieram do UK na 2miesiace wakacyjne. A tak tu czytam jak Wam te rozne rzeczy odpadaja i sie odklejaja i w ogole i teraz nie wiem czy jest sens zakladac w maju a potem przez 2 miesiace nie miec mozliwosci pomocy orto w razie jakiegos 'wypadku'. Czy moze lepiej poczekac i zalozyc we wrzesniu juz na spokojnie? Jak myslicie z punktu widzenia juz noszacych te cuda?
ja mysle ze nie ma co panikowac zreszta pierwsza wizyta jest po okolo 1,5 -2 mscy i wydaje mi sie ze nie ma co rezygnowac z zakladania zreszta w razie w tam tez cie lekarz przyjmie

Cytat:
Napisane przez Olga:P Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u stomatologa wyrywać 4 górne. Lekarz patrzy mi w buzie i mówi, że tego tak wyrwać się nie da normalnie i muszę mieć chirurgiczne wyrywanie 4! Bo jakby normalnie chciał wyrwać i ukruszyłby się korzeń to musiałby wydłubywać jakimś narzędziem. Nie zabrzmiało to fajnie, jestem przeczulona na punkcie tego i na samą myśl zrobiło mi się słabo Poza tym zalecił mi, żebym skonsultowała się z innym orto. Mam wizytę 8maja.

Jak wygląda chirurgiczne wyrywanie zęba
mi sie tak korzen ukruszyl i wydlubywali to i wcale zle nie bylo idz do innego denstysty moze ten nie ma doswiadczenia w wyrywaniu mi wyrywali jakas nowa metoda bo mialam taki scisk, ze wyrywajac stara przewdopodobnie poszedl by mi zab obok, a chirurgicznie to pewnie kawalek dziasla natna, zeby bylo latwiej zeba wyciagnac, ale wg mnie zmien dentyste

Cytat:
kasiek nie nawrzucałam, w pracy cały serwer nasza-klasa, jest zablokowany odgórnie

isis łańcuszki są do stabilizacjiłuku, jak juz są ząbki w pozycji odpowiedniej to sire je przytrzymuje, czasami służą tez do ściągania zęba do linii.

marci85 to nie jest poplamienie, tylko oznaczenie środka łuku.

Olga:P czasami pod narkozą, poprzez rozcięcie dziąsła i łyżeczkowanie? nie wiem dokładnie.

łee a juz myslalam :P to pracowac trzeba a nie podgladac ludzi na NK

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości