Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-24, 17:36   #4531
phenomena
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

agness trudno mi okreslic, ile jem. w kazdym razie duzo mniej niz przykladowo tuchajbej. moj problem chyba tkwi w tym, ze jem ilosciowo dosyc malo, ale za to kalorycznie nadrabiam nie mam juz silnej woli.
dzisiaj zjadlam sporo. na sniadanie byla owsianka z jogobella i zurawina. TZ zrobil mi pozniej kanapki (z bialego chleba, z serem, pasttella i warzywami) i kawe frappe (byla slodzona, to ta nescafe). po poludniu poszliśmy na lody (3 galki) a kiedy wrocilam do domu zjadlam piers z kurczaka i warzywa (z sosem sojowym) z teflonu.
i tako. nie wiem, co jeszcze wpadnie. w kazdym razie o 20:30 ide jeszcze pobiegac.
boje sie zwiekszac kcal, bo nie chce znowu wpasc w nalog liczenia. pamietam, ze to byl koszmar

a tak by the way - od 7 kwietnia nie jem slodyczy (nie liczac lodow i jogurcikow :-P)
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 19:17   #4532
imposing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość

a tak by the way - od 7 kwietnia nie jem slodyczy (nie liczac lodow i jogurcikow :-P)
A co jest 7 kwietnia?
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 19:22   #4533
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakies sukcesy prosze smutno mi tak ciagle czytac ze u was zle sie dzieje, ze przegrywacie walke
Ja dzisiaj znowu mialam dobry dzien i jeszcze mily komplement uslyszalam
Tylko nie jest tak do konca rozowo nie wiem jak pozbyc sie mojego brzuszka cwicze i nic

A jak wam dzien mija?
Ja się pochwalę, że udało mi się przytyć około 6 kg , choć nie było to łatwe. U mnie przyszło z czasem. Mam nadzieję, że teraz uda mi się utrzymać wagę i ED mi w tym nie przeszkodzi.

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 19:22   #4534
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj ... redukcja ... zastanawiam się czy ćwiczyć przy 1400kcal ... chyba poćwiczę,bo to sporo jak na R ...
agness, absolutnie!!!!!!!1 albo zjesz więcej, wtedy możesz. ale więcej nie o 100 kcal, przynajmniej o 400

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość

btw, Mój problem z brzuchem rozwiązany teraz czuje się leciutka jak piórko, rano się zważyłam i okazało się że jest mniej o te 0,2 kg więc tak jak myślałam były to wahania wagi Wyrzutów dziś nie było i myślę że nie będzie, ogółem ten dzień mogę zaliczyć do bardziej udanych, mimo że jeszcze sie nie skończył, ale zapowiada się fajnie do końca, teraz popracuje nad zaliczeniami wieczorem pobiegam i przygotuję się psychicznie na jutrzejszą terapię
Buziaki kochaniutkie
a przygotowujesz się na przytycie? Bo taka chudzinka z Ciebie, mam nadzieję, że nie chcesz, żeby tak zostało no, i mam nadzieję, że nie przesadzasz z ważeniem się!!!!!!!!! chyba się trochę cieszyłaś z tego, że spadła waga, co ?

Cytat:
Napisane przez Nikita-v Pokaż wiadomość
nie wiem ile dokładnie waże, bo coś mi waga wariuje.. ale koło 48-50 kg / 164
wiem, ze metabolizm mam skopany i staram sie go podkręcać ćwiczeniami...( stepper - narazie normalnie, póżniej chce próbować na nim HIT), tylko różnie z tym bywa bo jak wracam z pracy np o 21 to mam juz dość
ja nie uważam sie za osobe gruba, raczej przeciętną....ale nie mogę patrzeć na swoje nogi (uda) , biodra czy pośladki
wiem zeby podkręcic metabolizm trzeba zacząć wiecej jesc.. ale panicznie się boje, ze wtedy przytuje znowu i wszytsko pójdzie na marne... nie chce wygladać jaki kiedys gdy wazyłam ponizej 40 kg, nawet gdy ważyłam 45, ale te przeklęte dolne partie poprostu mnie dobijają

Agness - dziękuję za fotki
Nikita, masz świetną wagę, nawet za niską, nie masz z czego chudnąć! jezeli już - wymodeluj ciało poprzez ćwiczenia. na przykład rób 8 abs legs poza tym - szczerze mówiąc - założę się, że w rzeczywistości jesteś zgrabna, ale sobie wmawiasz wady :/ też tak robię... (nie uważam ofc żebym była zgrabna)

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
agness trudno mi okreslic, ile jem. w kazdym razie duzo mniej niz przykladowo tuchajbej. moj problem chyba tkwi w tym, ze jem ilosciowo dosyc malo, ale za to kalorycznie nadrabiam nie mam juz silnej woli.
dzisiaj zjadlam sporo. na sniadanie byla owsianka z jogobella i zurawina. TZ zrobil mi pozniej kanapki (z bialego chleba, z serem, pasttella i warzywami) i kawe frappe (byla slodzona, to ta nescafe). po poludniu poszliśmy na lody (3 galki) a kiedy wrocilam do domu zjadlam piers z kurczaka i warzywa (z sosem sojowym) z teflonu.
i tako. nie wiem, co jeszcze wpadnie. w kazdym razie o 20:30 ide jeszcze pobiegac.
boje sie zwiekszac kcal, bo nie chce znowu wpasc w nalog liczenia. pamietam, ze to byl koszmar

Phena. nie porównuj tego, ile Ty jesz z tym, ile jedzą inne dziewczyny. Patrz na swoje potrzeby: chodzisz głodna? ograncziasz się, odmawiasz sobie jakiejś przyjemności pomimo tego, że masz na nią ochotę? jeśli tak, to znak, że powinnaś jeść więcej.

MArtynko, gratuluję!!!!!!!!! teraz byłaś na P po ed? ile temu wyszłaś z any? ile teraz wazysz i przy jakim wzroście? widać?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 19:35   #4535
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Kika - chcesz,mogę wysłać fotki
wiem,że nie powinnam obcinać kalorii,ale już nie mam siły na te moje obsesyjne myślenie ... nienawidzę siebie za to,że nie potrafię przestać się tym przejmować ...
bardzo poproszę zdjęcia, z chęcią ocenię tak znam to z jednej strony chcesz jeść normalnie, zdrowo, ale z drugiej ciągłe myslenie o przytyciu, ale Agness wbijmy sobie do tych naszych główek, że są ważniejsze problemy i sprawy niż dajmy na to 2 cm w udach, kto zresztą zwraca na to uwagę, popatrz dokoła ile jest naprawdę "puszystych" pań i nie przejmują się tym, carpe diemkika17kc90@poczta.onet.pl

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
No, trzymam za słowo Ma być ładne, syte i smaczne śniadanko

i było takie, chyba nawet troszkę przesadzone bo nie mogłam potem do godz 11 patrzeć na jedzenie, a śniadanie było ok 6

Hm. Trudno powiedzieć właściwie przez 2,5 roku byłam w klasie lekkoatletycznej gdzie trochę biegałam właściwie (miałam 10h lekcyjnych wf'ów tygodniowo). Później miałam przerwę w bieganiu i zaczęłam wybiegać sama sobie rekreacyjnie w plener no i tak sobie biegałam jakiś czas, próbowałam biec jak najdłużej bez zatrzymywania- kiedyś było to tak 25minut Teraz jak już zrobiło się ładnie to całkiem niedawno powróciłam do biegania no i o moje zdziwienie ostatnio dałam radę bez zatrzymywania biec 40minut prawie Co do postępów- jest mi trudno powiedzieć, bo poza bieganiem dużo jeżdżę na rolkach, rowerku, ćwiczę itd, więc wykonuję inne ćwiczenia aerobowe, które w jakimś stopniu na bieganie na pewno działają Niestety, albo i stety ja też biegam sama- koleżanki niestety nie dotrzymują kroku/ mają inne tempo itd, dlatego nawet wygodniej jest mi biec samej, bo nie muszę się dostosowywać do partnera No, ale powodzenia swoją drogą zapraszam do wątku- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=238169&page=38
.
rozumiem i dziękuję za wyczerpującą odpowiedź szkoda tylko, że tak sama jednak będę biegać no ale cóż, zaprzyjaźnię się z mp3 i może jakoś to będzie
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 19:38   #4536
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
MArtynko, gratuluję!!!!!!!!! teraz byłaś na P po ed? ile temu wyszłaś z any? ile teraz wazysz i przy jakim wzroście? widać?
Na P przeszłam dlatego, że na U chudłam. Myślę, że przyczyniło się do tego też moje zaburzenia. Bywały dni, że dochodziłam do wniosku, że jestem gruba i jednak powinnam być na R, ale poukładałam sobie to wszystko w głowie i wzięłam się w garść. Czego efektem było przejście na P. Przed przejściem na P ważyłam niecałe 47 kilo, teraz ważę 52,5 kg przy wzroście 169 Widać, najbardziej widać po nogach - cieszę się niezmiernie bo to na nich i na rękach mi najbardziej zależało

Stary 2008-04-24, 19:40   #4537
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Na P przeszłam dlatego, że na U chudłam. Myślę, że przyczyniło się do tego też moje zaburzenia. Bywały dni, że dochodziłam do wniosku, że jestem gruba i jednak powinnam być na R, ale poukładałam sobie to wszystko w głowie i wzięłam się w garść. Czego efektem było przejście na P. Przed przejściem na P ważyłam niecałe 47 kilo, teraz ważę 52,5 kg przy wzroście 169 Widać, najbardziej widać po nogach - cieszę się niezmiernie bo to na nich i na rękach mi najbardziej zależało
a mogę prosić zdjęcie? neska_gold@poczta.fm

Stary 2008-04-24, 19:44   #4538
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
a mogę prosić zdjęcie? neska_gold@poczta.fm
Pisałam już, że aktualnych zdjęć całej sylwetki nie mam. Jak zrobię to wyślę.

Stary 2008-04-24, 19:56   #4539
agness51
Zakorzenienie

Kika - fotki wysłane

Martynko - gratuluję super,że przytyłaś

Izuś - stwierdziłam,że zjem 1300kcal,porobię tylko jakieś brzuszki i więcej się już dzisiaj nie ruszam

ech ... tak bardzo bym chciała być na U,akceptować siebie,tracę już siły na dalszą walkę ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 20:00   #4540
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Kika - fotki wysłane

ech ... tak bardzo bym chciała być na U,akceptować siebie,tracę już siły na dalszą walkę ...
tak wiem już odp dziękuję ślicznie ja swoje też wysłałam i powtórzę jeszcze raz nie odchudzaj się ponieważ masz bardzo ładną figurkę-naprawdę
Stary 2008-04-24, 20:04   #4541
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
tak wiem już odp dziękuję ślicznie ja swoje też wysłałam i powtórzę jeszcze raz nie odchudzaj się ponieważ masz bardzo ładną figurkę-naprawdę
Dziękuję zaraz spr pocztę

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-04-24, 20:06   #4542
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Dziękuję zaraz spr pocztę
nie ma za co-sama prawda mam nadzieję, że doszły
Stary 2008-04-24, 20:10   #4543
agness51
Zakorzenienie

Doszły już odpisałam nawet chudzinko

Stary 2008-04-24, 20:35   #4544
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Doszły już odpisałam nawet chudzinko
ojj teraz tak ale wszystko zapowiada się na to, że szybko przytyję jeśli utzrymam się tak jak teraz z jedzonkiem, wiesz ja już wspominałam, że mi strasznie wypadają włosy i to jest dla mnie jakaś motywacja dziękuję
Stary 2008-04-24, 20:38   #4545
plameczka
Wtajemniczenie

smak6malin gratulue

U mnie jest zle, nie ide jutro do szkoly, nawet nie chce mi sie tutaj pisac, bo nie chce zeby ktos nieustannie mnie pocieszal. I tak juz wiele popsulam i psuje coraz wiecej. Mam dosc. Wszystkiego.

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 20:45   #4546
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
smak6malin gratulue

U mnie jest zle, nie ide jutro do szkoly, nawet nie chce mi sie tutaj pisac, bo nie chce zeby ktos nieustannie mnie pocieszal. I tak juz wiele popsulam i psuje coraz wiecej. Mam dosc. Wszystkiego.

Ja też wiele rzeczy spi********.
Boję się,że niedługo przez ED zacznę ranić ludzi,których kocham.

Stary 2008-04-24, 20:49   #4547
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
nie rozumiem, dalczego możesz zacząć terpiae gdy przytyjesz? przecież ona ma Ci właśnie pomóc w tyciu, no nie? dziwnie.

ja Cię doskonale rozumiem... tak jest, przynajmniej na poczatku wychodzenia - kazdy kilogram w dół powoduje radość - też tak miałam :/ ale nie możesz tego robić! pomyśl o tym, co straciłaś przez ed. Pomyśl, jak się wtedy czułaś, jak okropnie było prosze, Zosiu, dasz radę
Dlatego, że jestem rozlegurowana hormonalnie i niestabilna emocjonalnie i dopóki nie dostanę okresu, nie można ze mną prowadzić terapii. też uważam, że to trochę mija się z celem..

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 20:51   #4548
plameczka
Wtajemniczenie

A ja juz ranie wszytskich, w szkole sie pytaja czemu chodze smutna, a ja udaje ze wszystko jest ok. Rodzice nie maja juz do mnie siły, ja juz sama nie mam sil, mam wszystko gdzies, oceny pogorszylam, ciagle tylko rycze, potrzebuje kogos kto mi pomoze, mysle o smierci, ranie sie, mam dosc zycia, nic mnie nie cieszy, musze schudnac, a nawet tak prostej rzeczy nie potrafie, ciagle bym cos jadla, brzydze sie soba. Nie musicie pocieszac i tak to nic nie zmieni. Prosze tylko o rady jak dotyczace skutecznej siety i jak sie zmobilizowac. Kiedys to bylo takie proste, a teraz nie mam sil. Kiedys cwiczylam codziennie, a teraz nic mi sie nie chce, nawet cwiczyc. Beznadzieja.

Stary 2008-04-24, 20:54   #4549
funky87
Zakorzenienie

Cytat:

a przygotowujesz się na przytycie? Bo taka chudzinka z Ciebie, mam nadzieję, że nie chcesz, żeby tak zostało no, i mam nadzieję, że nie przesadzasz z ważeniem się!!!!!!!!! chyba się trochę cieszyłaś z tego, że spadła waga, co ?
nie wiem Wiosenko jak to z tym przytyciem w najbliższym czasie będzie, dziś się ucieszyłam ale nie dlatego że schudłam tylko że upewniłam sie że potrafię utrzymać wagę, bo ja się najbardziej boje tego że jak zacznę tyć to tak na amen i nie będę tego wstanie zatrzymać, a teraz U daje mi pewność i poczucie kontroli którego chyba nadal bardzo potrzebuje, dlatego tak ciężko mi wrócić na P, boję sie kolejnego kryzysu i w ogóle jakaś niezdecydowana jestem ostatnio

A Tobie Wiosenko jak dziś minął dzień ??

btw: Martynko - moje gratulacje Takie piękne jadłospisy na pewno przyniosły pożądany efekt Wychodziłaś z Ed sama czy z pomocą psychologa??
Stary 2008-04-24, 20:55   #4550
agness51
Zakorzenienie

Plameczko - No ja świetnie udaje. Może rodzice coś podejrzewają (po ostatnim,jak ważyłam kawałek loda i go w końcu nie zjadłam),w ogóle niektórych tematów dotyczących odchudzania,jedzenia wolą nie poruszać. No ale znajomi w ogóle nie mają o niczym pojęcia. A TŻ wie tylko,że za bardzo nie akceptuję siebie.
Mam nadzieję,że Ci się uda

Stary 2008-04-24, 20:58   #4551
plameczka
Wtajemniczenie

Raczej mi sie juz nie uda, raczej nie zdaze juz tego naprawic, nie dam rady. Ide spac, zle sie czuje.

Stary 2008-04-24, 21:26   #4552
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Mam problem ze sobą. Od 4-5 miesięcy ciągle licze kalorie. Wychodze z anoreksji a kiedyś to nawet miałam anoreksje bulimiczną ale na szczęście już nie wymiotuje.
Przez to wszystko mam słabsze kontakty z przyjaciółkami bo ani do żadnej przyjść bo tam zawsze dają jedzenie. To oczywiście już do nich nie chodze. Chciałabym żeby móc zjeść to co lubie a nie patrzeć na kalorie, ale do tego to mi jeszcze daleko. Wczoraj jak już zjadłam troche więcej i wypiłam też więcej wody to byłam przygotowana na to że waga pokarze więcej i mówiłam sobie, że jak przytyje to będę ładniej wyglądać a tu co waga pokazała o 0,3 kg mniej. A ja się ucieszyłam a nie powinnam już i tak mi brakuje mało żeby zostały ze mnie same kości. Chciałabym normalnie zacząć żyć.

Z góry przepraszam, że zaśmiecam swoim postem wątek, ale musiałam się wygadać a tylko tak potrafie. W rozmowach na żywo kłamie jak z nut mimo że chą mi pomóc
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 21:28   #4553
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Ja się pochwalę, że udało mi się przytyć około 6 kg , choć nie było to łatwe. U mnie przyszło z czasem. Mam nadzieję, że teraz uda mi się utrzymać wagę i ED mi w tym nie przeszkodzi.
Kochana tak sie ciesze To naprawde swietna wiadomosc gratuluje

Cytat:

Cytat:
A ja juz ranie wszytskich, w szkole sie pytaja czemu chodze smutna, a ja udaje ze wszystko jest ok. Rodzice nie maja juz do mnie siły, ja juz sama nie mam sil, mam wszystko gdzies, oceny pogorszylam, ciagle tylko rycze, potrzebuje kogos kto mi pomoze, mysle o smierci, ranie sie, mam dosc zycia, nic mnie nie cieszy, musze schudnac, a nawet tak prostej rzeczy nie potrafie, ciagle bym cos jadla, brzydze sie soba. Nie musicie pocieszac i tak to nic nie zmieni. Prosze tylko o rady jak dotyczace skutecznej siety i jak sie zmobilizowac. Kiedys to bylo takie proste, a teraz nie mam sil. Kiedys cwiczylam codziennie, a teraz nic mi sie nie chce, nawet cwiczyc. Beznadzieja.
Pamietam jak jeszcze niedawno twoje posty byly pelne optymizmu... Sprobuj zebrac sie w sobie i znalezc sily na powrot do tamtych dni. Zla passa nie trwa wiecznie. Pamietaj ze masz zycie w swoich rekach, to ty nim rzadzis i jesli sie zawezmiesz to osiagniesz kazdy cel. A bylam w koncu u psychologa?

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 21:29   #4554
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Kika - fotki wysłane

Martynko - gratuluję super,że przytyłaś

Izuś - stwierdziłam,że zjem 1300kcal,porobię tylko jakieś brzuszki i więcej się już dzisiaj nie ruszam

Aga, powiedz szczerze: co robisz, czy cokolwiek robisz, by się zaakceptować? są na to metody, możesz choćby kupić coś nowego w czym wyglądasz bosko. stanąć przed lustrem i powiedzieć sobie, co Ci się podoba. bo każdy ma i wady, i zalety, nie jesteś oryginałem o samych wadach :/ Aga, jeśli to nie poskutkuje - idź do psychologa. Wyobraź sobie wspomnienia z młodosci potem: "nooo... w sumie nie jadłam tego, co chciałam, bo myslalam, ze jestem gruba, nie chodziłam w spódniczkach, bo myślałam, że mam okropne nogi... itp" chcesz tego?

Cytat:
smak6malin gratulue

co się dzieje ? mi w ogole nie przekszadza to, że mogę kogoś wesprzeć. naprawdę cieszę się, jeśli mogę pomóc, więc wal!

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
Dlatego, że jestem rozlegurowana hormonalnie i niestabilna emocjonalnie i dopóki nie dostanę okresu, nie można ze mną prowadzić terapii. też uważam, że to trochę mija się z celem..
bez sensu :l i tak mówiły obie psycholog? bo jak masz w takim razie przytyć, skoro boisz się jeść i tym samym - jak rozpoczac terapie? Funky miała inaczej przecież, nie musiala tyc by sie leczyc.

Cytat:
Plameczko, to wyglada na depresje kiedy idziesz do psychologa? zdjaesz sobie sprawę, że on może Ci pomóc?

Cytat:
nie wiem Wiosenko jak to z tym przytyciem w najbliższym czasie będzie, dziś się ucieszyłam ale nie dlatego że schudłam tylko że upewniłam sie że potrafię utrzymać wagę, bo ja się najbardziej boje tego że jak zacznę tyć to tak na amen i nie będę tego wstanie zatrzymać, a teraz U daje mi pewność i poczucie kontroli którego chyba nadal bardzo potrzebuje, dlatego tak ciężko mi wrócić na P, boję sie kolejnego kryzysu i w ogóle jakaś niezdecydowana jestem ostatnio

A Tobie Wiosenko jak dziś minął dzień ??

btw: Martynko - moje gratulacje Takie piękne jadłospisy na pewno przyniosły pożądany efekt Wychodziłaś z Ed sama czy z pomocą psychologa??
no właśnie... dalej potrzebujesz poczucia kontroli, to w sumie typowe dla dziewczyn z ed. Ale z pomocą psychologa na pewno będzie dobrze

U mnie dziś też okropnie :/ znów kłótnie z rodzicami, już nie potrafię sobie z tym poradzić. najgorsze, że mam kryzys jedzeniowo - emocjonalny. znów nie miałam apetytu. dziś znów było z 1200 kcal, nie wiem, co robić
co najgorsze, jak wiecie, trenuję wyczynowo. mam takie 'cykle treningowe' przez tydzień powtarzam pewien trening i tak cztery tygodnie. i do zeszłego tygodnia miałam ciężkie, teraz coraz lzejsze, bo zawody tuż tuż. i zaczynam się bać, że skoro mam lżejsze te treningi, to przytyję. boję się, że zacznę ciąć kcal. chwilowo nie mam apetytu, nie cieszy mnie to, ale obawiam się, że jak wróci, nie będę w stanie jeść z taką swobodą. chcialam o tym pogadać z Mamą, ale moja okropna siostra zaczęła krzyczeć, że cały czas gadam o sobie, jestem egoistką. czy nie mam większych problemów i że wszystkim zawracam głowę ;( ;( chce mi się płakać. a jak zapytałam, czy jej zdaniem teraz przytyję, to ona całkiem serio powiedziała: "no nie wiem, ja bym przytyła". bosko kurde, nie wiem, co się dzieje, to nienormalne.

Stary 2008-04-24, 21:31   #4555
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Mam problem ze sobą. Od 4-5 miesięcy ciągle licze kalorie. Wychodze z anoreksji a kiedyś to nawet miałam anoreksje bulimiczną ale na szczęście już nie wymiotuje.
Przez to wszystko mam słabsze kontakty z przyjaciółkami bo ani do żadnej przyjść bo tam zawsze dają jedzenie. To oczywiście już do nich nie chodze. Chciałabym żeby móc zjeść to co lubie a nie patrzeć na kalorie, ale do tego to mi jeszcze daleko. Wczoraj jak już zjadłam troche więcej i wypiłam też więcej wody to byłam przygotowana na to że waga pokarze więcej i mówiłam sobie, że jak przytyje to będę ładniej wyglądać a tu co waga pokazała o 0,3 kg mniej. A ja się ucieszyłam a nie powinnam już i tak mi brakuje mało żeby zostały ze mnie same kości. Chciałabym normalnie zacząć żyć.

Z góry przepraszam, że zaśmiecam swoim postem wątek, ale musiałam się wygadać a tylko tak potrafie. W rozmowach na żywo kłamie jak z nut mimo że chą mi pomóc
nie kłam, to po pierwsze. jeśli chcesz z tego wyjść, a wnioskuję, że chcesz - musisz mówić prawdę. echhh, też straciłam przyjaciółki, straciłam też okres :/ :/ (wrócił)

wczoraj myślałaś, że będzie więcej... ale pewnie ucinałaś kcal, dużo się ruszałaś... zgadłam?

Stary 2008-04-24, 21:32   #4556
agness51
Zakorzenienie

Iza - Ja w niczym nie wyglądam tak jakbym chciała.
Czyli bosko

A co do Ciebie ... strasznie mnie martwi ten Twój brak apetytu. Mam nadzieję,że będzie lepiej,i nie zaczynaj ciąć kalorii. Nie sądzę,abyś przytyła
Nie martw się

Stary 2008-04-24, 21:37   #4557
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:

U mnie dziś też okropnie :/ znów kłótnie z rodzicami, już nie potrafię sobie z tym poradzić. najgorsze, że mam kryzys jedzeniowo - emocjonalny. znów nie miałam apetytu. dziś znów było z 1200 kcal, nie wiem, co robić
co najgorsze, jak wiecie, trenuję wyczynowo. mam takie 'cykle treningowe' przez tydzień powtarzam pewien trening i tak cztery tygodnie. i do zeszłego tygodnia miałam ciężkie, teraz coraz lzejsze, bo zawody tuż tuż. i zaczynam się bać, że skoro mam lżejsze te treningi, to przytyję. boję się, że zacznę ciąć kcal. chwilowo nie mam apetytu, nie cieszy mnie to, ale obawiam się, że jak wróci, nie będę w stanie jeść z taką swobodą. chcialam o tym pogadać z Mamą, ale moja okropna siostra zaczęła krzyczeć, że cały czas gadam o sobie, jestem egoistką. czy nie mam większych problemów i że wszystkim zawracam głowę ;( ;( chce mi się płakać. a jak zapytałam, czy jej zdaniem teraz przytyję, to ona całkiem serio powiedziała: "no nie wiem, ja bym przytyła". bosko kurde, nie wiem, co się dzieje, to nienormalne.
Iza Martwi mnie to co sie ostatnio z toba dzieje Jestes pewna ze to nie jest nawrot choroby i podswiadomie boisz sie zjesc wiecej? Poza tym przy twojej dawce ruchu przytycie jest praktycznie niemozliwe. Obiecaj mi jutro ladny jadlospis na NCJ

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 21:38   #4558
funky87
Zakorzenienie

Wiosenko Bardzo mi przykro że nadal masz taka sytuacje w domu, wyobrażam sobie jak musi Ci być ciężko i martwi mnie twój brak apetytu, to juz kolejny raz , może z powodu stresu ,albo za dużo ćwiczysz i ze zmęcznia czasem już nie che się jeść. Jeśli chodzi o przytycie to nie masz się czego obawiać bo na pewno Ci to nie grozi, dużo się ruszasz i potrzebujesz tez jedzenia żeby mieć na to siły , więc nie wolno Ci ucinac, żadnych kcal Musisz ładnie jeść żeby pokazac co potrafisz na zawodach.
Stary 2008-04-24, 21:50   #4559
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Iza Martwi mnie to co sie ostatnio z toba dzieje Jestes pewna ze to nie jest nawrot choroby i podswiadomie boisz sie zjesc wiecej? Poza tym przy twojej dawce ruchu przytycie jest praktycznie niemozliwe. Obiecaj mi jutro ladny jadlospis na NCJ
Cytat:
Wiosenko Bardzo mi przykro że nadal masz taka sytuacje w domu, wyobrażam sobie jak musi Ci być ciężko i martwi mnie twój brak apetytu, to juz kolejny raz , może z powodu stresu ,albo za dużo ćwiczysz i ze zmęcznia czasem już nie che się jeść. Jeśli chodzi o przytycie to nie masz się czego obawiać bo na pewno Ci to nie grozi, dużo się ruszasz i potrzebujesz tez jedzenia żeby mieć na to siły , więc nie wolno Ci ucinac, żadnych kcal Musisz ładnie jeść żeby pokazac co potrafisz na zawodach.
nie wiem... wiecie dlaczego się boję? bo popatrzcie: w pon. mam mniej więcej takie same treningi, we wt. kiedyś biegałam np. 7-8 km szybko i się męczyłam, a teraz np. 6 i mniej męcząco ogólnie jest. w środę kiedyś dochodziło nawet do 10 a teraz z 7 / w odcinkach, wolniej, nie po wzniesieniach). to duża różnica Waszym zdaniem?

edit: Boże. co ja piszę?!

co do braku apetytu... nie wiem. nie stresuję się, treningi lżejsze... nie wiem, o co chodzi może przesilenie wiosenne? bo ja mam tak, że już od rana czuję się taka pełna. Potem dalej... i dalej. mogłabym w ogole nie jesc, no ale cos tam jem... no i dopiero po treningu mi sie w miare chce jesc. ale i tak mało, jak na to, ile jem...

Stary 2008-04-24, 21:53   #4560
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem... wiecie dlaczego się boję? bo popatrzcie: w pon. mam mniej więcej takie same treningi, we wt. kiedyś biegałam np. 7-8 km szybko i się męczyłam, a teraz np. 6 i mniej męcząco ogólnie jest. w środę kiedyś dochodziło nawet do 10 a teraz z 7 / w odcinkach, wolniej, nie po wzniesieniach). to duża różnica Waszym zdaniem?

edit: Boże. co ja piszę?!

co do braku apetytu... nie wiem. nie stresuję się, treningi lżejsze... nie wiem, o co chodzi może przesilenie wiosenne?
Moim zdaniem żadna Wydaje mi się Wiosenko że z ćwiczeń zrobiłaś obsesje, tak jak kiedyś z jedzenia tak teraz to wszystko przerzuciłaś na ćw, nie jest tak że jak jeden czy dwa dni nie ćwiczysz to od razu myśli że przytyjesz?? bo nie spalasz kcal??

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości