|
|
#1021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
Witam
Powodzenia na krzywej Judis gratuluję zakupu wózka. Ja też kupiłam 1 komplet w lidlu dziś, choć ledwo co wyłożyli, a byłam o 7:30 przed laboratorium i nikt nawet ich nie oglądał, więc chyba sklep ledwo co zatowarował. A co sądzicie o fotelikach maxi cosi citi? Ja nie mam chyba isofixa, a przy 2 fotelikach to z torbami bym poszła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
A ja sobie siedze i czekam na drugie pobranie za 1,5 godz. Dobrze, ze mam tel i neta. Myslalam, ze podejde do mamy, ale nie zalecali duzego ruchu. Wypicie tego lukru jakos przezylam bez cytryny, choc mam w torbie na wszelki wypadek. Ale gdyby mi dali wiecej to chyba pierwszy raz w tej ciazy puscilabym pawia. I predkk nic slodkiego nie zjem. Bleeee.
Dzieki za wsparcie i rady. Musze popatrzec na te foteliki, o ktorych piszecie. |
|
|
|
#1023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ szukał trochę informacji i stwierdził że ma dobre opinie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sierpniówki 2017 <3 cz.4
Cytat:
Tula ok, ale dopiero jak dziecko samodzielnie usiądzie W nosidle dziecko siedzi, z chustą jest tak, że podpiera dziecko na wielu płaszczyznach i odciąża niedojrzały kręgosłup. Z Tula jest taki problem ze jest dużym nosidłem. Ten panel ktory dziecko ma miedzy nóżkami jest szeroki, wiec dziecko siedzi w szpagacie. Zrob sobie takie ćwiczenie usiądź i rozsun nogi szeroko. Od razu prostuje sie kręgosłup co dla noworodka ktory rodzi sie w całkowitej kifozie jest niezbyt dobre :/ Teraz Tula wprowadziła nowy model nazywa sie free to grow ono ma regulowany panel i podobno lepsze dla rodzicow którzy nie chcą chusty bo lepiej sie dopasowuje do malucha, ale stanowisko środowiska jest takie ze dopoki maluch nie usiądzie samodzielnie z pozycji czworaczej (7-10 miesiąc życia) to tylko chusta. Moje stanowisko jest odrobine bardziej liberalne, ale jest to kwestia bardzo indywidualna, zawsze jak doradzam nosiło niesiedzacemu to musze takiego malucha obejrzeć, dopasować, zobaczyć pozycje. Babybjorn jest niedobry dlatego ze dziecko w nim wisi na kroczu i ma sztywne plecki wiec dziecko troche jak w trumience z otworami na rączki i nóżki jakbyś wsadziła w to noworodzia to bardzo szybko bys sie zorietnwoala ze cos jest nie tak.... Cytat:
Dzięki * Ogolnie to chusta tkana wyglada na przerażająca ale mowię z doświadczenia - tylko wyglada. Ja nie chciałam chustowac byłam zupełnie na nie. Ale spróbowałam i to była najlepsza decyzja jaka mogłam podjąć. Polecam spotkanie z doradca, jak sie wahasz to daj znaka skądś jestes moze bede miała namiar na kogoś kto nie jest totalnym psychopata i ma zdrowe podejście ![]() A z tymi opiniami - prawda jest taka ze świadomośc jaki wpływ ma pielęgnacja i prawidłowe noszenie na rozwój jest niestety w kosmosie albo trafisz na środowisko ktore sie zna i bedziesz świadoma albo nie... trzeba duzo grzebać zeby dogrzebać sie do prawidłowych zaleceń a nie bzdurek finansowanych przez producentów.
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com Edytowane przez pani_pierozkowa Czas edycji: 2017-05-02 o 12:29 |
||
|
|
|
#1025 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
Pozdrawiam ze Słowenii! Nie jestem w stanie wylezc na miasto przed 14 i TŻ się trochę wkurza, ale staramy się skorzystać z wakacji.
Jedna rzecz, która mi się rzuciła w oczy : obciążenie glukoza prywatnie bez skierowania - chciałam zrobić wcześniej, zanim mnie gin wysłał i się nie dało. Pani powiedziała, że na wszystkie badania z podaniem leku (tutaj glukozy) trzeba mieć skierowanie od lekarza i nic nie da płacenie. Polecam zadzwonić zanim się przeglodzisz i pojedziesz rano do labu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1027 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
Judis- świetny wózek, prawdziwy Mercol wśród powozów małych książątek
![]() Pierożkowa- wlazłam na Twojego bloga a z bloga na insta, na zdjęciu w lustrze wyglądasz jak Mandy Moore! Helloalex- udanych wakacji, ciesz się słońcem i ciepełkiem, bo w Polsce zimno i paskudnie Dzięki za rade co do krzywej, zadzwonię zaraz do przychodni i zapytam co i jak
|
|
|
|
#1029 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej😀
Cytat:
Cytat:
Ja oglądałam foteliki Maxi Cosi w Smyku ale tam cena byla kosmiczna bo od 500 do 700 zł. O wiele taniej znajdziesz chociażby na allegro tymbardziej że te sklepy dzieciece maja przewaznie wysylke gratis, tylko warto wcześniej zobaczyć w normalnym sklepie na żywo 😀 My w taki sposób zamawiamy wózek 2w1 i do tego fotelik Maxi Cosi w zestawie, wiec wychodzi nam zestaw 3w1 tylko z atestowanym fotelikiem😀 A co do wózków to juz mamy upatrzony😊 1493737771147.jpg 1493737784908.jpg Może na zdjeciu nie wygląda jakoś specjalnie ale na żywo rewelacja😊 Tzn. kolor bardziej podoba się mojemu TŻ no ale niech mu będzie, on mi się nie wtrąca za to w wybór łóżeczka itp😝 Na taką ugodę moge pójść hehe😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1030 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Znów mi się zaległości zrobiły ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Wiosna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. Dobrze, że się odezwałaś Śliczne imię wybraliście, to ona ma kiepski gust ![]() Cytat:
![]() Śpiąca Królewna
|
||||
|
|
|
#1031 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam biały stelaż i mi nie przeszkadza ![]() Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane za pomocą mTalk |
||
|
|
|
#1032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do konkretnej firmy, to na bezpiecznym maluchu mówili, że i tak trzeba fotelik mierzyć, żeby dziecko się układało pod kątem 40 stopni, bo tak jest najbezpieczniej. Podobno nie każdy fotelik pasuje do każdego samochodu ![]() Cytat:
Dobrze, że młoda taka ruchliwa, będzie aktywna po mamusi ![]() Cytat:
Dopiszę zaraz na pierwszej stronie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę musiała w takim razie przyjrzec sie temu jeszcze raz przed zamowieniem, bo koncem maja chcemy cos juz kupic. Bardzo dziekuje za info😘 Zwrócę na to uwagę☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super udało Ci sie trafić z ceną dywanów, niby 3 dyszki ale jednak na drodze kaska nie leży i zawsze możesz sobie za to pójść choćby na pizze
|
|
|
|
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
No to popatrzę w takim razie w sklepie jak to wygląda z tymi materiałami i wybiore się też do tej znajomej żeby dokładnie zobaczyć jak jej sie ten wózek trzyma materialowo😀
Jeszcze raz dzięki za info bo jak co to jeszcze mam czas na zmiane decyzji😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja córcia, to będzie muzykalne stworzenie Oglądam wczorajsze występy z the Voice i młoda tańcuje w brzuchu W kościele też mam imprezę w brzuchu zawsze, gdy mszę prowadzi taki młody ksiądz. Najwyraźniej podoba jej się ton jego głosu, bo jak podchodzi do ołtarza w drugiej części mszy i zaczyna wyśpiewywać te wszystkie formułki, to ona się za każdym razem uaktywnia, niezależnie od tego o której godzinie pójdę do kościoła. Na innych księży tak nie reaguje |
|
|
|
|
#1041 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
. Jednak najwieksze waracje sa jak moj TŻ do niej mówi, więc juz mam uswiadamiane ze to coreczka tatusia😝 Nawet ostatnio dostał od niej kopa w policzek hehe😉Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A nosidełko kupuje się i jest ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Jakże adekwatne... https://www.facebook.com/BuzzFeedGee...8794772237261/ |
|
|
|
|
#1043 |
|
Zadomowienie
|
My mamy wozek Coletto Marcello i nic sie nie strzepi. Reklamowalismy go kiedys, bo spacerowka nie chciala sie wpinac i odeszla skorka przy raczce. Ogolnie jestem zadowolona. Korzysalam duzo, czasem jeszcze uzywamy, zakadam ze przezyje drugie dziecko.
Tez mysle nad chusta, ale boje sie ze nie bede umiala jej zamotac. Z tym ze mnie by pasowalo wyjac dziecko z fotelika z samochodu i wlozyc do chusty. Myslalam o kolkowej. |
|
|
|
#1044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No w każdym razie małego w brzuchu nie czułam ale wiem juz na przyszłość, ze dla mojej córki godzina to za długo. Czego mogłam sie spodziewać po dwulatce? Następnym razem pójdziemy tylko na majowe albo podrzucę ją komuś bo ciężko tak z brzuchem i dwulatką na kolanach... Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie ostatnio troche zniechecilam do wozka...musze powrocic do tematu ![]() Helloalex korzystaj z wyjazdu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć w ten piękny jesienny dzień. Ja juz nie wiem czy jest szansa na wiosnę czy odrazu buchnie latem i gorącem i zetnie nas z nóg
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Grześ Igor Maja Edytowane przez diablica80 Czas edycji: 2017-05-03 o 08:59 |
|
|
|
#1047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja stawiam,że okresu przejściowego nie będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zauważyłam że powinnam dziś świętować rozpoczęcie III trymestru
A mam tylko mrożoną pizzę :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

jakbyś wsadziła w to noworodzia to bardzo szybko bys sie zorietnwoala ze cos jest nie tak....
a sądząc po zdjęciu z bloga to żaden z ciebie Titanic 
czyli ja kupuje przed porodem. Jeśli zdążę do szpitala w Bydgoszczy to będę wracała 50 km. Za chwilę wizyta w przychodni. I jak mąż wróci do pracy to wozenie dzieci do szkoły codziennie
*
albo trafisz na środowisko ktore sie zna i bedziesz świadoma albo nie... trzeba duzo grzebać zeby dogrzebać sie do prawidłowych zaleceń a nie bzdurek finansowanych przez producentów.

a kupować nie mam zamiaru. Leon jest już na prawdę ogromny
Śliczne imię wybraliście, to ona ma kiepski gust 

jeszcze fotelik z takich droższych rzeczy nam został, na pewno maxi cosi, myślałam o cabriofix, nowy oczywiście. 

albo podrzucę ją komuś bo ciężko tak z brzuchem i dwulatką na kolanach...