Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-02, 10:12   #1021
oriane
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Witam

Powodzenia na krzywej
Judis gratuluję zakupu wózka. Ja też kupiłam 1 komplet w lidlu dziś, choć ledwo co wyłożyli, a byłam o 7:30 przed laboratorium i nikt nawet ich nie oglądał, więc chyba sklep ledwo co zatowarował.

A co sądzicie o fotelikach maxi cosi citi? Ja nie mam chyba isofixa, a przy 2 fotelikach to z torbami bym poszła

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 10:53   #1022
bianca30
Raczkowanie

A ja sobie siedze i czekam na drugie pobranie za 1,5 godz. Dobrze, ze mam tel i neta. Myslalam, ze podejde do mamy, ale nie zalecali duzego ruchu. Wypicie tego lukru jakos przezylam bez cytryny, choc mam w torbie na wszelki wypadek. Ale gdyby mi dali wiecej to chyba pierwszy raz w tej ciazy puscilabym pawia. I predkk nic slodkiego nie zjem. Bleeee.

Dzieki za wsparcie i rady. Musze popatrzec na te foteliki, o ktorych piszecie.
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 11:06   #1023
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Witam

Powodzenia na krzywej
Judis gratuluję zakupu wózka. Ja też kupiłam 1 komplet w lidlu dziś, choć ledwo co wyłożyli, a byłam o 7:30 przed laboratorium i nikt nawet ich nie oglądał, więc chyba sklep ledwo co zatowarował.

A co sądzicie o fotelikach maxi cosi citi? Ja nie mam chyba isofixa, a przy 2 fotelikach to z torbami bym poszła

Też się jeszcze nad tym zastanawiam TŻ szukał trochę informacji i stwierdził że ma dobre opinie.

judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 12:27   #1024
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Pierożkowa, a co powiesz o nosidełkach Tula? Miałam na liście wyprawkowej włąśnie BabyBjorn Active albo Tula...

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Cześć Masz termin w moje urodziny

Tula ok, ale dopiero jak dziecko samodzielnie usiądzie W nosidle dziecko siedzi, z chustą jest tak, że podpiera dziecko na wielu płaszczyznach i odciąża niedojrzały kręgosłup. Z Tula jest taki problem ze jest dużym nosidłem. Ten panel ktory dziecko ma miedzy nóżkami jest szeroki, wiec dziecko siedzi w szpagacie. Zrob sobie takie ćwiczenie usiądź i rozsun nogi szeroko. Od razu prostuje sie kręgosłup co dla noworodka ktory rodzi sie w całkowitej kifozie jest niezbyt dobre :/ Teraz Tula wprowadziła nowy model nazywa sie free to grow ono ma regulowany panel i podobno lepsze dla rodzicow którzy nie chcą chusty bo lepiej sie dopasowuje do malucha, ale stanowisko środowiska jest takie ze dopoki maluch nie usiądzie samodzielnie z pozycji czworaczej (7-10 miesiąc życia) to tylko chusta. Moje stanowisko jest odrobine bardziej liberalne, ale jest to kwestia bardzo indywidualna, zawsze jak doradzam nosiło niesiedzacemu to musze takiego malucha obejrzeć, dopasować, zobaczyć pozycje. Babybjorn jest niedobry dlatego ze dziecko w nim wisi na kroczu i ma sztywne plecki wiec dziecko troche jak w trumience z otworami na rączki i nóżki jakbyś wsadziła w to noworodzia to bardzo szybko bys sie zorietnwoala ze cos jest nie tak....

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Ja tez dopinam się tylko w sportowej. Na szczęście jest biala

Bardzo Ci dziękuję tak myślałam, że nie ma drogi na skróty. Uwiodla mnie łatwość zakładania. Ale wydawało mi się że w praktyce to kiepski pomysł właśnie ze względu na ułożenie dziecka. Nie mam pojęcia skąd tyle cudownych opinii na parentingu

Te dwie wpadły mi w necie w oko. Boję się tylko wiązania. Ale to pewnie kwestia wprawy. Obawiam się tylko że ja w gorącej wodzie kapana i jak mi nie wyjdzie od razu to zabraknie mi

Pięknie Leon

Zdrówka

Zdecydowanie fotelik z atestem. A kupuje maxi cosi cabriofix z bazą

Mój synek też w ruchu bez przerwy. Nawet ostatnio pytałam gina dlaczego czuje tak mocno ruchy wszędzie a sądząc po zdjęciu z bloga to żaden z ciebie Titanic

Gratuluję zakupu ☺

Powodzenia na badaniu. Fotelik musisz kupić kiedy planujesz wozić dziecko samochodem. czyli ja kupuje przed porodem. Jeśli zdążę do szpitala w Bydgoszczy to będę wracała 50 km. Za chwilę wizyta w przychodni. I jak mąż wróci do pracy to wozenie dzieci do szkoły codziennie

Wczoraj nawet się pogoda ogarnęła. Popołudniu usiadłam na tarasie który osloniety jest wysokimi tujamo z jednej strony i nie wiał mi wiatr to było naprawdę ciepło. A dziś mąż w pracy a ja zawijam się z dziećmi do rodziców na kawę

Dzięki *

Ogolnie to chusta tkana wyglada na przerażająca ale mowię z doświadczenia - tylko wyglada. Ja nie chciałam chustowac byłam zupełnie na nie. Ale spróbowałam i to była najlepsza decyzja jaka mogłam podjąć. Polecam spotkanie z doradca, jak sie wahasz to daj znaka skądś jestes moze bede miała namiar na kogoś kto nie jest totalnym psychopata i ma zdrowe podejście

A z tymi opiniami - prawda jest taka ze świadomośc jaki wpływ ma pielęgnacja i prawidłowe noszenie na rozwój jest niestety w kosmosie albo trafisz na środowisko ktore sie zna i bedziesz świadoma albo nie... trzeba duzo grzebać zeby dogrzebać sie do prawidłowych zaleceń a nie bzdurek finansowanych przez producentów.

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com

Edytowane przez pani_pierozkowa
Czas edycji: 2017-05-02 o 12:29
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 13:34   #1025
a_nn_a_
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
jeszcze się muszę pochwalić jak wygląda moja zdobycz

wiem wiem, biały stelaż, ale i tak
Super wozek😊
Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Tula ok, ale dopiero jak dziecko samodzielnie usiądzie W nosidle dziecko siedzi, z chustą jest tak, że podpiera dziecko na wielu płaszczyznach i odciąża niedojrzały kręgosłup. Z Tula jest taki problem ze jest dużym nosidłem. Ten panel ktory dziecko ma miedzy nóżkami jest szeroki, wiec dziecko siedzi w szpagacie. Zrob sobie takie ćwiczenie usiądź i rozsun nogi szeroko. Od razu prostuje sie kręgosłup co dla noworodka ktory rodzi sie w całkowitej kifozie jest niezbyt dobre :/ Teraz Tula wprowadziła nowy model nazywa sie free to grow ono ma regulowany panel i podobno lepsze dla rodzicow którzy nie chcą chusty bo lepiej sie dopasowuje do malucha, ale stanowisko środowiska jest takie ze dopoki maluch nie usiądzie samodzielnie z pozycji czworaczej (7-10 miesiąc życia) to tylko chusta. Moje stanowisko jest odrobine bardziej liberalne, ale jest to kwestia bardzo indywidualna, zawsze jak doradzam nosiło niesiedzacemu to musze takiego malucha obejrzeć, dopasować, zobaczyć pozycje. Babybjorn jest niedobry dlatego ze dziecko w nim wisi na kroczu i ma sztywne plecki wiec dziecko troche jak w trumience z otworami na rączki i nóżki jakbyś wsadziła w to noworodzia to bardzo szybko bys sie zorietnwoala ze cos jest nie tak....

Dzięki *

Ogolnie to chusta tkana wyglada na przerażająca ale mowię z doświadczenia - tylko wyglada. Ja nie chciałam chustowac byłam zupełnie na nie. Ale spróbowałam i to była najlepsza decyzja jaka mogłam podjąć. Polecam spotkanie z doradca, jak sie wahasz to daj znaka skądś jestes moze bede miała namiar na kogoś kto nie jest totalnym psychopata i ma zdrowe podejście

A z tymi opiniami - prawda jest taka ze świadomośc jaki wpływ ma pielęgnacja i prawidłowe noszenie na rozwój jest niestety w kosmosie albo trafisz na środowisko ktore sie zna i bedziesz świadoma albo nie... trzeba duzo grzebać zeby dogrzebać sie do prawidłowych zaleceń a nie bzdurek finansowanych przez producentów.
Dzięki za dużo wiedzy przemyconej w postach,z niecierpliwością będę czekać na nowy post na blogu 😀

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 13:48   #1026
helloalex
Raczkowanie

Pozdrawiam ze Słowenii! Nie jestem w stanie wylezc na miasto przed 14 i TŻ się trochę wkurza, ale staramy się skorzystać z wakacji.

Jedna rzecz, która mi się rzuciła w oczy : obciążenie glukoza prywatnie bez skierowania - chciałam zrobić wcześniej, zanim mnie gin wysłał i się nie dało. Pani powiedziała, że na wszystkie badania z podaniem leku (tutaj glukozy) trzeba mieć skierowanie od lekarza i nic nie da płacenie. Polecam zadzwonić zanim się przeglodzisz i pojedziesz rano do labu.

helloalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 14:06   #1027
_laurka
Raczkowanie

Cytat:

Śliczny wózek 😊
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Ja tez dopinam się tylko w sportowej. Na szczęście jest biala

Bardzo Ci dziękuję tak myślałam, że nie ma drogi na skróty. Uwiodla mnie łatwość zakładania. Ale wydawało mi się że w praktyce to kiepski pomysł właśnie ze względu na ułożenie dziecka. Nie mam pojęcia skąd tyle cudownych opinii na parentingu

Te dwie wpadły mi w necie w oko. Boję się tylko wiązania. Ale to pewnie kwestia wprawy. Obawiam się tylko że ja w gorącej wodzie kapana i jak mi nie wyjdzie od razu to zabraknie mi

Pięknie Leon

Zdrówka

Zdecydowanie fotelik z atestem. A kupuje maxi cosi cabriofix z bazą

Mój synek też w ruchu bez przerwy. Nawet ostatnio pytałam gina dlaczego czuje tak mocno ruchy wszędzie a sądząc po zdjęciu z bloga to żaden z ciebie Titanic 😙

Gratuluję zakupu ☺

Powodzenia na badaniu. Fotelik musisz kupić kiedy planujesz wozić dziecko samochodem. 🙂 czyli ja kupuje przed porodem. Jeśli zdążę do szpitala w Bydgoszczy to będę wracała 50 km. Za chwilę wizyta w przychodni. I jak mąż wróci do pracy to wozenie dzieci do szkoły codziennie

Wczoraj nawet się pogoda ogarnęła. Popołudniu usiadłam na tarasie który osloniety jest wysokimi tujamo z jednej strony i nie wiał mi wiatr to było naprawdę ciepło. A dziś mąż w pracy a ja zawijam się z dziećmi do rodziców na kawę 🙂
W Bydgoszczy do którego szpitala planujesz jechać?

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 16:31   #1028
yabadabadooo
Zadomowienie

Judis- świetny wózek, prawdziwy Mercol wśród powozów małych książątek

Pierożkowa- wlazłam na Twojego bloga a z bloga na insta, na zdjęciu w lustrze wyglądasz jak Mandy Moore!

Helloalex- udanych wakacji, ciesz się słońcem i ciepełkiem, bo w Polsce zimno i paskudnie
Dzięki za rade co do krzywej, zadzwonię zaraz do przychodni i zapytam co i jak
yabadabadooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 17:12   #1029
Nextime1711
Raczkowanie

Hej😀
Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Ja bede kupowala maxi cosi. Wstepnie wybralismy cabrio (o ile nazwy nie pokickalam). Nie ufalabym fotelikom "wozkowym"

Ja też kupuje Maxi Cosi. Foteliki wózkowe nie są przeważnie atestowane a Maxi Cosi na bieżąco testują foteliki w wypadkach. Jak dla mnie bezpieczeństwo dzidziusia najważniejsze, tymbardziej że nigdy nie wiadomo co się stanie na drodze, bo my możemy jeździć bezpiecznie a ktoś inny może w nas stuknac. Dlatego też nie ufam fotelikom wozkowym☺
Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
Normalnie mnie załamujecie. Wychodzi na to, że muszę zacząć się rozglądać za tymi fotelikami

Cesarskie- no to szczęśliwa data
Witam nową Mamusie🌹
Ja oglądałam foteliki Maxi Cosi w Smyku ale tam cena byla kosmiczna bo od 500 do 700 zł. O wiele taniej znajdziesz chociażby na allegro tymbardziej że te sklepy dzieciece maja przewaznie wysylke gratis, tylko warto wcześniej zobaczyć w normalnym sklepie na żywo 😀 My w taki sposób zamawiamy wózek 2w1 i do tego fotelik Maxi Cosi w zestawie, wiec wychodzi nam zestaw 3w1 tylko z atestowanym fotelikiem😀

A co do wózków to juz mamy upatrzony😊
1493737771147.jpg
1493737784908.jpg

Może na zdjeciu nie wygląda jakoś specjalnie ale na żywo rewelacja😊 Tzn. kolor bardziej podoba się mojemu TŻ no ale niech mu będzie, on mi się nie wtrąca za to w wybór łóżeczka itp😝 Na taką ugodę moge pójść hehe😉

Nextime1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 18:05   #1030
Martoolka87
Zakorzenienie

Hej
Znów mi się zaległości zrobiły

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
U mnie zmęczenie dalej, ale libido skoczyło.
Wiosna

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że się utrzyma do porodu, bo czytałam, że masturbacja w trakcie porodu pomaga w uniknięciu cięcia, tkanki są lepiej ukrwione i rozciągnięte.
Chciałabym zobaczyć minę położnej, która by się natknęła na taką akcję przy porodzie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Moje świeżo nabyte wolne zamierzam przeznaczyć na spacer w celu wyboru paneli, mebli itp. Będę się modlić, żeby u mnie było wszystko dobrze i niech się dzieci pieką nawet do 40tc. Wolę już się toczyć jak beczka tylko do łazienki, ale żeby ze wszystkim zdążyć.
Mam tak samo Koleżanka dzisiaj do mnie, że pewnie się już nie mogę doczekać, a ja na to, że wcale nie, niech sobie siedzi do terminu, bo mam jeszcze dużo roboty

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
1. A ja już przestaję się mieścić w brzuchu w kurtkę mamy w rozmiarze L... a kupować nie mam zamiaru. Leon jest już na prawdę ogromny bo przecież to Leon a nie mój tłuszcz

2. Byłam dzisiaj u teściówki. Powiedzieliśmy jej, że będzie Leoś.
"Ale na prawdę chcecie nazwać LEON? Tak brzydko?!"
Chyba biedna zapomniała, że ciężarnej się nie w☠☠☠☠ia bo usłyszała w odpowiedzi:
"Miałaś swoje dzieci, nazwałaś jak chciałaś. I my nazwiemy jak NAM się podoba"
1. Bankowo tylko Leon
2. Dobrze, że się odezwałaś Śliczne imię wybraliście, to ona ma kiepski gust

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Wczoraj siedzimy przy stole i mój mąż się do mnie zaśmiał że gratuluje mi 26tc. A teściowa z tekstem " teraz to się doczekać nie możecie a jak się urodzi to cały czas będziecie mnie albo ojca wołać i pytać czemu on tak płacze itp i bedziecie zostawiać mnie z małym żeby się oderwac".
Sami się będą wyrywać do pomocy, bez sensu takie gadanie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Dzis wypilam 2 kawy...cisnienie 90/50. Czy ja zyje?
Śpiąca Królewna
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 18:20   #1031
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

Moja siostra ma i jest bardzo zadowolona

Ja mam biały stelaż i mi nie przeszkadza

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez helloalex Pokaż wiadomość
Pozdrawiam ze Słowenii! Nie jestem w stanie wylezc na miasto przed 14 i TŻ się trochę wkurza, ale staramy się skorzystać z wakacji.

Jedna rzecz, która mi się rzuciła w oczy : obciążenie glukoza prywatnie bez skierowania - chciałam zrobić wcześniej, zanim mnie gin wysłał i się nie dało. Pani powiedziała, że na wszystkie badania z podaniem leku (tutaj glukozy) trzeba mieć skierowanie od lekarza i nic nie da płacenie. Polecam zadzwonić zanim się przeglodzisz i pojedziesz rano do labu.

No relaksuj sie

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 18:40   #1032
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nextime1711 Pokaż wiadomość
Hej😀
Witam nową Mamusie🌹
Ja oglądałam foteliki Maxi Cosi w Smyku ale tam cena byla kosmiczna bo od 500 do 700 zł. O wiele taniej znajdziesz chociażby na allegro tymbardziej że te sklepy dzieciece maja przewaznie wysylke gratis, tylko warto wcześniej zobaczyć w normalnym sklepie na żywo 😀 My w taki sposób zamawiamy wózek 2w1 i do tego fotelik Maxi Cosi w zestawie, wiec wychodzi nam zestaw 3w1 tylko z atestowanym fotelikiem😀

Załącznik 7046751
Załącznik 7046756

Może na zdjeciu nie wygląda jakoś specjalnie ale na żywo rewelacja😊 Tzn. kolor bardziej podoba się mojemu TŻ no ale niech mu będzie, on mi się nie wtrąca za to w wybór łóżeczka itp😝 Na taką ugodę moge pójść hehe😉

Dziękuję kochana za polecenie. W weekend ogarnę temat w sklepach i będziemy sznupać z tż w sieci. Jeszcze raz dzięki
Stary 2017-05-02, 18:48   #1033
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
1) Kupić wózek 4w1 - gondola+spacerówka+orygin alny anexowy fotelik+baza anexowa. Koszt 2900
2) Kupić wózek 2w1 - gondola+spacerówka+foteli k maxi cosi pebble+baza maxi cosi familifix. Koszt 2200 wózek+ok 1300 fotelik z bazą. Plus tego jest taki, że jak Leoś wyrośnie z tego małego fotelika można kupić kolejny fotelik maxi cosi, taki do 4 latek i on też pasuje do tej bazy. Mógł by w niej jeździć do czasu, aż pojawi się kolejny Maluszek

Polecacie foteliki maxi cosi? Dzieci chętnie w tym jeżdżą tyłem do kierunku jazdy czy to powoduje jeden wielki wrzask? Chcemy kupić coś dobrego bo mój mąż już wczoraj mi mówił, o drugim dziecku pod koniec mojego urlopu macierzyńskiego a chcemy trójeczkę
My raczej bierzemy gotowy zestaw z Roana, bo jednak z dodatkowym innym fotelikiem sporo drożej wychodzi.
A co do konkretnej firmy, to na bezpiecznym maluchu mówili, że i tak trzeba fotelik mierzyć, żeby dziecko się układało pod kątem 40 stopni, bo tak jest najbezpieczniej. Podobno nie każdy fotelik pasuje do każdego samochodu

Cytat:
Ja w ogole jestem w słabej formie jakiejs, młoda sie cały czas bardzo agresywnie rusza, czasem mam ochote zaaplikować jej jakiś zastrzyk paraliżujący. Czuje sie jakbym była w 9 miesiącu a nie ledwo na początku 7... Przeglądałam fotki z roczku młodego bo za chwile ma urodziny i taka byłam ładniutka i szczuplutka a teraz czuję się jak pryszczaty Titanic. Mam kryzys egzystencjonalny
Wyglądasz super Dobrze, że młoda taka ruchliwa, będzie aktywna po mamusi

Cytat:
A my dzisiaj na spontanie kupiliśmy wózek :-D bebetto torino, jeszcze na gwarancji i w idealnym stanie, mam nadzieję że będzie ok ;-) jeśli macie z tym modelem jakieś złe doświadczenia to nawet nie ważcie się pisaćjeszcze fotelik z takich droższych rzeczy nam został, na pewno maxi cosi, myślałam o cabriofix, nowy oczywiście.
Gratuluję zakupu Dopiszę zaraz na pierwszej stronie

Cytat:
A jakby co to dziś w lidlu są body kopertowe, wzięłam jeden komplet w najmniejszym rozmiarze, tzn TŻ wziął ;-)
A w Rossmannie promocja na produkty Lovela
Stary 2017-05-02, 18:52   #1034
Nextime1711
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję kochana za polecenie. W weekend ogarnę temat w sklepach i będziemy sznupać z tż w sieci. Jeszcze raz dzięki
Nie ma za co😊 U mnie w mieście akurat nie ma zbyt dużo sklepów z wózkami dziecięcymi dlatego najbardziej opłaca mi sie zamówić z sieci. Może akurat u Ciebie okaże się że ceny są porywnawalne. Co prawda zawsze sprawdzam sklepy stacjonarne, internetowe i te na allegro bo nawet ostatnio dzięki temu zaoszczędzilam na dywanach bo jeden sklep miał rozne ceny stacjonarnie, internetowo i w sklepie na allegro😑 Na jednym dywanie niby 3 dyszki różnicy ale zawsze cos😀

Stary 2017-05-02, 18:54   #1035
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez helloalex Pokaż wiadomość
Racja Teraz mi przypomniałaś, ze kiedyś chciałam zrobić krzywą na własną rękę i musiałam i tak iść po skierowanie

Cytat:
Załącznik 7046751
Załącznik 7046756
Jak mogę coś doradzić, to zwróćcie uwagę na wykończenie materiału. Moja przyjaciółka ma coletto i materiał na torbie i na budce strasznie się "siepie"
Stary 2017-05-02, 19:15   #1036
Nextime1711
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Racja Teraz mi przypomniałaś, ze kiedyś chciałam zrobić krzywą na własną rękę i musiałam i tak iść po skierowanie

Jak mogę coś doradzić, to zwróćcie uwagę na wykończenie materiału. Moja przyjaciółka ma coletto i materiał na torbie i na budce strasznie się "siepie"
Hmm, a wiesz który miała model i kolor? Bo z tego co widzieliśmy to różne kolory z tego samego modelu mają różne materiały. W sklepie wygladalo solidnie. Akurat mi znajoma polecala ten wózek tylko ma inny kolor i ma mniej ekoskory, a juz przeszla na spacerówke i z tego co widzialam to w dobrym stanie go miala, tylko miala kolka żelowe i po nich bylo widać ze troche przejechaly😝
Będę musiała w takim razie przyjrzec sie temu jeszcze raz przed zamowieniem, bo koncem maja chcemy cos juz kupic. Bardzo dziekuje za info😘 Zwrócę na to uwagę☺

Stary 2017-05-02, 19:20   #1037
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, a wiesz który miała model i kolor? Bo z tego co widzieliśmy to różne kolory z tego samego modelu mają różne materiały. W sklepie wygladalo solidnie. Akurat mi znajoma polecala ten wózek tylko ma inny kolor i ma mniej ekoskory, a juz przeszla na spacerówke i z tego co widzialam to w dobrym stanie go miala, tylko miala kolka żelowe i po nich bylo widać ze troche przejechaly😝
Będę musiała w takim razie przyjrzec sie temu jeszcze raz przed zamowieniem, bo koncem maja chcemy cos juz kupic. Bardzo dziekuje za info😘 Zwrócę na to uwagę☺
Też Florino Classic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg product_51_63_image.jpg (113,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2017-05-02, 19:44   #1038
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma za co😊 U mnie w mieście akurat nie ma zbyt dużo sklepów z wózkami dziecięcymi dlatego najbardziej opłaca mi sie zamówić z sieci. Może akurat u Ciebie okaże się że ceny są porywnawalne. Co prawda zawsze sprawdzam sklepy stacjonarne, internetowe i te na allegro bo nawet ostatnio dzięki temu zaoszczędzilam na dywanach bo jeden sklep miał rozne ceny stacjonarnie, internetowo i w sklepie na allegro😑 Na jednym dywanie niby 3 dyszki różnicy ale zawsze cos😀

Pare sklepów mam w zasięgu rączek gdzie mogę sobie pooglądać dokładnie, a pewnie i tak zamówimy w sieci.
Super udało Ci sie trafić z ceną dywanów, niby 3 dyszki ale jednak na drodze kaska nie leży i zawsze możesz sobie za to pójść choćby na pizze
Stary 2017-05-02, 19:45   #1039
Nextime1711
Raczkowanie

Cytat:
Też Florino Classic
No to popatrzę w takim razie w sklepie jak to wygląda z tymi materiałami i wybiore się też do tej znajomej żeby dokładnie zobaczyć jak jej sie ten wózek trzyma materialowo😀
Jeszcze raz dzięki za info bo jak co to jeszcze mam czas na zmiane decyzji😀

Stary 2017-05-02, 20:02   #1040
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
No to popatrzę w takim razie w sklepie jak to wygląda z tymi materiałami i wybiore się też do tej znajomej żeby dokładnie zobaczyć jak jej sie ten wózek trzyma materialowo😀
Jeszcze raz dzięki za info bo jak co to jeszcze mam czas na zmiane decyzji😀
Może po prostu trafiła na gorszy egzemplarz, ale lepiej się upewnić. Widzę, że ta jej wersja kolorystyczna jest dostępna tylko do wyczerpania zapasów, więc może więcej takich wadliwych akurat w tej wersji było i dlatego wycofują

Moja córcia, to będzie muzykalne stworzenie Oglądam wczorajsze występy z the Voice i młoda tańcuje w brzuchu

W kościele też mam imprezę w brzuchu zawsze, gdy mszę prowadzi taki młody ksiądz. Najwyraźniej podoba jej się ton jego głosu, bo jak podchodzi do ołtarza w drugiej części mszy i zaczyna wyśpiewywać te wszystkie formułki, to ona się za każdym razem uaktywnia, niezależnie od tego o której godzinie pójdę do kościoła. Na innych księży tak nie reaguje Śmiałam się ostatnio do męża, że młoda sama wybrała, jaki ksiądz ma jej udzielić chrztu, chociaż nie zgadza się to z naszym wyborem
Stary 2017-05-02, 21:02   #1041
Nextime1711
Raczkowanie

Cytat:
Pare sklepów mam w zasięgu rączek gdzie mogę sobie pooglądać dokładnie, a pewnie i tak zamówimy w sieci.
Super udało Ci sie trafić z ceną dywanów, niby 3 dyszki ale jednak na drodze kaska nie leży i zawsze możesz sobie za to pójść choćby na pizze
Właśnie podsunelas mi pomysl na jutrzejszy obiad😝 Zupa warzywna i pizza😝😝
Cytat:
Może po prostu trafiła na gorszy egzemplarz, ale lepiej się upewnić. Widzę, że ta jej wersja kolorystyczna jest dostępna tylko do wyczerpania zapasów, więc może więcej takich wadliwych akurat w tej wersji było i dlatego wycofują

Moja córcia, to będzie muzykalne stworzenie Oglądam wczorajsze występy z the Voice i młoda tańcuje w brzuchu

W kościele też mam imprezę w brzuchu zawsze, gdy mszę prowadzi taki młody ksiądz. Najwyraźniej podoba jej się ton jego głosu, bo jak podchodzi do ołtarza w drugiej części mszy i zaczyna wyśpiewywać te wszystkie formułki, to ona się za każdym razem uaktywnia, niezależnie od tego o której godzinie pójdę do kościoła. Na innych księży tak nie reaguje Śmiałam się ostatnio do męża, że młoda sama wybrała, jaki ksiądz ma jej udzielić chrztu, chociaż nie zgadza się to z naszym wyborem
Moja póki co nie tańcuje do muzyki, ale strasznie bryka jak ja śpiewam pod prysznicem (nie będę oceniac czy to z radości czy tak daje znac zebym przestala&#128514. Jednak najwieksze waracje sa jak moj TŻ do niej mówi, więc juz mam uswiadamiane ze to coreczka tatusia😝 Nawet ostatnio dostał od niej kopa w policzek hehe😉

Stary 2017-05-02, 21:14   #1042
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

Dzięki *

Dzięki Mnie przed chustami powstrzymuje tylko lenistwo, bo mam poczucie, że to jest jakaś wiedza tajemna wymagająca tysięcy powtórzeń, prób, błędów i nie wiem jeszcze czego A nosidełko kupuje się i jest

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Jakże adekwatne...
https://www.facebook.com/BuzzFeedGee...8794772237261/
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 23:12   #1043
biedro87
Zadomowienie

My mamy wozek Coletto Marcello i nic sie nie strzepi. Reklamowalismy go kiedys, bo spacerowka nie chciala sie wpinac i odeszla skorka przy raczce. Ogolnie jestem zadowolona. Korzysalam duzo, czasem jeszcze uzywamy, zakadam ze przezyje drugie dziecko.

Tez mysle nad chusta, ale boje sie ze nie bede umiala jej zamotac. Z tym ze mnie by pasowalo wyjac dziecko z fotelika z samochodu i wlozyc do chusty. Myslalam o kolkowej.
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 07:14   #1044
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

Ja wczoraj byłam z córką w kościele i godzinę wytrzymała tnz.gadała ciągle albo chciala cos powtarzać i słowa przekręcała, miałam z nią wyjść wcześniej ale ciocie zobaczyła i do niej poleciała. Miałam chwilkę na modlitwę ale.zaraz musiałam iść do nich bo cioteczka z siły opadła

No w każdym razie małego w brzuchu nie czułam ale wiem juz na przyszłość, ze dla mojej córki godzina to za długo. Czego mogłam sie spodziewać po dwulatce? Następnym razem pójdziemy tylko na majowe albo podrzucę ją komuś bo ciężko tak z brzuchem i dwulatką na kolanach...

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 07:41   #1045
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
A my dzisiaj na spontanie kupiliśmy wózek :-D bebetto torino, jeszcze na gwarancji i w idealnym stanie, mam nadzieję że będzie ok ;-) jeśli macie z tym modelem jakieś złe doświadczenia to nawet nie ważcie się pisaćjeszcze fotelik z takich droższych rzeczy nam został, na pewno maxi cosi, myślałam o cabriofix, nowy oczywiście.

Zazdroszcze ja sie ostatnio troche zniechecilam do wozka...musze powrocic do tematu

Helloalex korzystaj z wyjazdu

Stary 2017-05-03, 08:08   #1046
diablica80
Zakorzenienie

Cześć w ten piękny jesienny dzień. Ja juz nie wiem czy jest szansa na wiosnę czy odrazu buchnie latem i gorącem i zetnie nas z nóg

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez diablica80
Czas edycji: 2017-05-03 o 08:59
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 09:20   #1047
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Cześć w ten piękny jesienny dzień. Ja juz nie wiem czy jest szansa na wiosnę czy odrazu buchnie latem i gorącem i zetnie nas z nóg

Ja tak żałowałam że mi wiosna przeleci i będę ją tylko z łóżka oglądać, a tu rzeczywiście zapowiada się że w ogóle jej nie będzie i za chwilę pewnie 30 stopni :/

Stary 2017-05-03, 09:21   #1048
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość

Hej, u mnie też pogoda jesienna😑
Ja stawiam,że okresu przejściowego nie będzie

Stary 2017-05-03, 09:33   #1049
judis
Zadomowienie

Właśnie zauważyłam że powinnam dziś świętować rozpoczęcie III trymestru
A mam tylko mrożoną pizzę :/

Stary 2017-05-03, 10:27   #1050
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie zauważyłam że powinnam dziś świętować rozpoczęcie III trymestru
A mam tylko mrożoną pizzę :/

Dobra mrożona pizza nie jest zła 😉 gratulacje 😊

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości