|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Na pogodę już mi się nawet narzekać nie chce, strasznie dziwna ta wiosna w tym roku, pewnie niedługo z dnia na dzien przyjdą upały. Ciekawa jestem tez czy z drzew owocowych coś bedzie, u nas w ogóle prawie pszczółki koło czereśni nie latały ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Fakt pogoda, dramat! Szkoda gadać:/ Samantha ekstra, że syn robi postępy, co do opinii innych, to wiesz dla niektórych otwarte przyznanie się o.klopotach ich dzieci i rozmowa o tym.jest nie do przejścia... to ich wewnetrzna porażka ( durnota okropna moim.zdaniem ) po za tym widzę jak wielu rodziców podciąga niektóre problemy czy nawet znaczne opóźnienia pod "bo to tylko dziecko" "moj syn tak ma" ,itp. Nawet nie chcą słyszeć o faktach, przyczynach i możliwościach. Ja codziennie dziękuję za zdrowe dziecko, ale nawet jak ma problemy z czym kokwiek to o tym rozmawiam... głupio to.by.mi.było gdyby chodził i przeklinał lub powtarzał to co brzedkiego słyszy od rodzicow... ale nawet to widzę rodzice potrafią zwalić u 3-4 latkow na przedszkole pewnie też tak może być, ale nie wydaje mi się... dzieci bardzo naśladują rodziców, dlatego rodzicielstwo nie jest łatwe Dziś reszta sprzatania... podłogi, okna w kuchni (-to mąż) a ja pranie.pieluch, pościeli i prasowanie, już się cieszę ... zfinalizuje też kilka zamówień orzez neta i chyba bedzie finish... w koncu zaczniemy odpoczywać majówkowo. Emmos- tez byłam ostatnio ns basenie... swietnie obciąża brzuszek, jakby go ktoś zabrał na chwilę pomasowałam się i trochę popływałam , ale czułam.już spojenie.i krocze przy żabce :/ ale basen ok! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też ciemno i szaro :/ Dziewczyny od kiedy mozna dziecko kłaść na brzuszek? |
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczyny
Zdecydowanie pogoda się dziś popsuła, słoneczko gdzieś zwiało ⛅️ ale mam grubą kurtkę, więc póki nie pada to jest jeszcze do akceptacji ![]() Dziś pierwszy raz od nie pamiętam kiedy wstałam i nie czułam, że mam brzuszek. To chyba od tego basenu. Motywujecie mnie swoimi remontami i zakupami. Samantha przerażająca historia z bratem ![]() Miłego dzionka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#215 |
|
MerDer 4ever
|
My dopiero zasiadamy do śniadania
Poprostu wydaje mi sie, że na nas można od pierwszych chwil bo nawet położne w szpitalu kładą nam dzieciątko na brzuszek na brzuszek a tak "normalnie" to nie wiem czy od początku czy jak odpadnie pępek? na pewno na początku nie może spać na brzuchu ale w momentach aktywności to nie wiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Na chwilkę od pierwszych dni. Mnie uczyli by robić tak kilka razy dziennie.
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
my jeszcze w łóżku, Ja leżę a mąż jeszcze śpi 😀Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#218 |
|
MerDer 4ever
|
Mieliśmy iść dzisiaj do kina ale nie obowiązuje normalna promocja jak zawsze w środy z racji święta i nie idziemy
Polaki cebulaki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami to zaleta, a czasami wada. ![]() Dzień doberek. I u mnie pogoda się popsuła. Na razie brak większych planów - robię tylko kruche ciasto z pianką i truskawkami. ![]() Jutro wizyta! Przebieram nóżkami. A Ty Taedio?
|
|
#220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Samantha współczuję bólu pleców.
Cytat:
Cytat:
No i ogólnie wszystko juz praktycznie widzieliśmy
|
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak dziewczyny piszą, jak tylko pępek odpadnie i się troszkę zagoi ![]() Nasza córa na początku nie była zadowolona z tej pozycji, ale jak juz wyćwiczyła plecki to odrazu było lepiej i bardzo lubiła tak leżeć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka, kciuki za szyjkę! Obg mała siedziała jak najdłużej
![]() Aggs, brawa za czkawkę ale u mnie też raczej krotko trwa, nie więcej niż 1-2 minutki.Chilli, ja w ogóle mam wątpliwości co do mojej gin która ogranicza się do stwierdEnia że wszystko jest w porządku. Żadnych szczegółów. Nie lubię tak. Usg dowcipne miałam chyba tylko do 3-4 miesiąca. Teraz badanie ginekologiczne a usg rzadko bo to na NFZ. Teraz Idę prywatnie gdzieś indziej bo już mnie wkurzaja takie wizyty 15 minut i do domu. Fakt że jak już usg robi to bardzo dokładnie i trwa 45 minut ale ostatnie usg miałam w lutym i już się martwię :/ Poprostu, od razu można kłaść dziecko na brzuszek. Na początku to taka trochę zgieciowa pozycja bo będzie miało nóżki i rączki podkurczone ale im szybciej tym lepiej. Będzie ćwiczylo trzymanie główki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie usg tez jest dość rzadko, a chodzę prywatnie. I właśnie już dawno nie miałam. Mam czasem takie schizy, że Amelce urosną jajka do następnego badania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
haha nie no chyba juz na tym etapie to niemozliwe
![]() Cytat:
![]() mam mieszanke owocow lesnych mrozonke chyba zrobie jakies z kruszonkaą. u nas tez dzis slonca brak. oby nie wiało jak w ostatnich dniach to chociaz spacer zrobimy z synem. mąż juz halasuje.. kuje dziury na nowe kable.. milego dnia!
|
|
|
#225 |
|
królikoholiczka
|
Dzień dobry
w końcu się wyspałam w swoim łóżku. Coś mnie kaszel męczy. U mnie dosyć ładna pogoda, choć lekko zachmurzone niebo i wiatr
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuje was
witam w nowym wątku Ja próbuję wrócić do życia, jestem zmęczona tym weekendem . Mieliśmy gości z Kanady i tak trochę w ciągłym ruchu z nimi Malutki dostal prezent IMG_1493802747.881763.jpgIMG_1493802760.127533.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś ciasto kruche z rabarbarem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też sie witam po śniadanku lezymy z mężem w salonie on gra a ja smigam po necie i patrze jak gra. Dziś razem mamy dzien lenia.
Ja nie wiem co wy chcecie od tej pogody mi ona odpowiada przynajmniej nie żałuję że nie mogę wyjść
|
|
|
|
#229 | ||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Właśnie skompletowaliśmy zamowienie u hubiego, na szczęście udało sie wybrać wszystkie wzory bez kłótni U nas tez pogoda do Ja tez! chociaż myślałam ze jutro mam usg III trymestru ale spojrzałam na karteczkę i mam w piątek jutro wizyta u mojego gina (na słabym sprzęcie) i zaczynamy szkole rodzenia a w piątek dokładne usg Cytat:
Zazdro biletów! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#231 |
|
MerDer 4ever
|
Devilek mój Tz chce takie body jak na drugim zdjęciu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Na chwilę zniknelam i już nowy wątek starego nie dam rady już nadrobić ten już nadrobiony u nas dzisiaj 27+4 , myślę żeby za tydzień iść w piątek na to USG III trymestru , na takim samym etapie byłam z synkiem dokładnie 28+6 to ważył 1200 g zobaczymy jak Emilka z samopoczuciem u nas ok , tylko bardzo mnie boli w pachwinach przy przewracaniu się z boku na bok w nocy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#233 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uwinęliście się!
|
||||
|
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam akurat rabarbar myślałam o jakiejś tarcie z kruszonką Cytat:
Hah śmieszne :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#235 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym USG to doskonale Cię rozumiem. W ogóle to chyba będę już do niej chodzić do końca ciąży - jakoś bardziej mi teraz odpowiada - jest dokładna, miła, taka uspokajająca, dużo mówi, radzi - dobrze się u niej czuję. Do mojego doktorka chodzę od 16ego roku życia ale jednak "ciążowo" ona bardziej mnie uspokaja. Myślicie, że tak wypada? W końcu chajs i tak się zgadza. ![]() Cytat:
Muszę podpytać mamy jak to było z moją siostrą. Bardzo dłuuuuugo miała być chłopcem, w końcu wyszło że jednak dziewucha. Nie pamiętam tylko kiedy dokładnie. Ale fakt faktem to było 17 lat temu. ![]() Cytat:
![]() Oooo, ostatnio mieszankę owoców leśnych też kupiłam, więc może zrobię ciasto pół na pół. Pierwsza warstwa już stygnie i czeka na budyniową piankę. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Ja właśnie nie wiem jak z tym USG u mnie.. jutro będzie dopiero 28t0d więc podejrzewam, że mi go nie zrobi bo za wcześnie i poleci przyjść za 3 tyg. będę musiała jeszcze uzbroić się w cierpliwość. ale niech mi go chociaż pokaże jutro tak bez pomiarów to będę zadowolona.
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy usg na każdej wizycie
sprzęt dobry wiec nie mamy na ci narzekać, pani doktor też raczej stara się mierzyć zawsze wszystko Teraz mamy 12 maja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasto kruche moja mama zawsze robi na oko więc przepisu nie podsune. Takie zwykłe no...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Aggs myślę że nie ma nic złego w Zmianie lekarza skoro żona Ci bardziej odpowiada. On się na pewno nie obrazi. W końcu wszystko zostaje w rodzinie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wczoraj mąż kupił już polskie truskawki i malinki 😍 były przepyszne, miały już smak, ale są bardzo drogie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Ja kolejna wizytę mam za 4 tyg 30 maja, myślałam ze teraz już będą częstsze, ale pewnie to ostatnia tak długa przerwa i będą już co 2 tyg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe właśnie dzwoniła teściowa do mojego męża z tekstem ze jej się śniło iż ja przygotowałam łóżeczko z białymi pościelami bo jej się tak podoba.:mdleje
Jak dobrze że nie podobają mi się białe bo musiałabym koncepcję zmieniać. ![]() Czy ze mną jest coś nie tak że jestem na nią tak cięta? ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-05-03 o 11:47 |
|
|
|
|
#240 |
|
MerDer 4ever
|
Agg ja będę 30t0d (czy jakos tak) na tym usg w piątek, ten szpital sam mi wyliczał kiedy mam przyjść
mam nadzieje, ze to nie za szybko chociaż usg III trymestru robi sie od 28 t do 32 t chyba Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

pewnie też tak może być, ale nie wydaje mi się... dzieci bardzo naśladują rodziców, dlatego rodzicielstwo nie jest łatwe
Zdecydowanie pogoda się dziś popsuła, słoneczko gdzieś zwiało ⛅️ ale mam grubą kurtkę, więc póki nie pada to jest jeszcze do akceptacji 

A Ty Taedio?