|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
Ojej, jakiś czepialski wampir tu był, dobrze że już odleciał i jest dalej miło
![]() A mi włoski zaczęły się znowu fajnie kręcić i to bez stylizatorów. Ale z następnym myciem spróbuję sobie odgnieść z odżywką w sprayu. I dużo rzeczy zdenkowałam, mam teraz 2 maseczki i 2 odżywki. Jak na mnie to szok ![]() Edytowane przez Eneajla Czas edycji: 2017-05-02 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Moderator
|
Nie wiem co tu byl za blad logiczny, zamiast zbalansowac skore glowy zapewne powinnam napisac przywrocenie balansu skorze glowy za pomoca natluszczenia skory olejem? Zrozumiale wystarczajaco, a jak ktos chce to chetnei rozwine co to oznacza dokladnie. Piszac szybko na wariata jak akurat mam czas zeby doradzic to naprawde ciezko wszystko wcisnac w jedna wypowiedz.
I oprocz tego, ja i chabrymakiistrokrotki to dwie rozne osoby jakby kto jeszcze nie zauwazyl ![]() Cytat:
Kurka mam wreszcie dostep do komputera to bede mogla sie odzywac wiecej, wszystko mam w tyle wlacznie z blogiem ![]()
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
E tam nie ma się co przejmować sfrustrowanymi ludźmi. Mnie się w głowie nie mieści, że można wejść na dany wątek tylko po to żeby wytknąć komuś błąd?
![]() ![]() A ja bardzo się polubiłam, ku mojemu zaskoczeniu! z odżywkami Fructis, tu zresztą polecanymi i sobie kupiłam tak na próbę: żółtą z olejkami i zieloną na łamanie włosów - baardzo się spodobały moim włosom ![]() Może ktoś też je lubi i poleci, co jeszcze używa to ściagnę ![]()
#4774 |
Raczkowanie
|
Hehe, ja zrozumiałam bardzo dobrze o co chodzi i tak jak ktoś pisał, nie ma co się czepiać
![]() Póki co nie miałam czasu iść do sklepu więc sięgnęłam po to, co mam w domu. -olej winogronowy na włosy i skalp na całą noc -szampon alterra z granatem x2 -maska biovax keratyna+ jedwab na włosy, maska biovax na wypadające włosy na skórę głowy (z aloesem- bardzo miłe, kojące uczucie) -maska living proof na 15 min Ta maska może niektórym nie być znana (amerykańska marka) więc wkleję tu skład i chętnie dowiem się Waszych opinii co do niego. Od siebie tylko powiem, że po niczym innym nie mam tak niesamowicie miękkich włosów, ręka się dosłownie po nich ślizga. Zapach też przepiękny. Water/Eau/Aqua, Cetearyl Alcohol, Astrocaryum Tucuma Seed Butter, Behentrimonium Chloride, Octafluoropentyl Methacrylate (OFPMA), PPG-3 Benzyl Ether Myristate, PEG-8 Beeswax, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Quaternium-87, Polyester-11, Hydroxyethylcellulose, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Ceteareth-33, Glycolic Acid, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Fragrance/Parfum, Limonene, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride. na koniec polałam włosy i skalp zimną wodą...Czytałam na blogu Mysi, że zimna woda dla głowy nie jest dobra, ale to było taakie miłe i odświeżające:p Czy to bardzo szkodzi? Co do tej isany, chyba właśnie dziewczyna która "odsubowała" wątek powiedziała, że to może być m.in wina składniku cocopromidyl betaine, ale widzę że alterra też go ma a nic mi po niej nie jest, także pójdę za Waszym tropem Klaudenc i chabrymakiistokrotki ![]() No i mam też za sobą pierwszą próbę plunkingu :p co prawda trochę wyszedł krzywo, ale trzymałam go na głowie godzinę. Później musiałam się spieszyć i trochę zepsułam efekt suszarką, pojawił się puch, ale...Pojawił się jakiś skręt ![]() Edytowane przez caloksztalt Czas edycji: 2017-05-02 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Cytat:
Świetne masz to lustro: z takimi lokami od razu sobie wyobraziłam jakieś zdjęcia w klimacie retro ![]() Nie dziwię się, że włosy śliskie po takiej odżywce, bo są tu różne "oblepiacze", ale ja bym się składu nie czepiała. Uważałabym z nakładaniem na skórę głowy (przez behentrimonium chloride - może uczulać; masła i woski mogą oblepiać - u mnie powodują pryszcze jak na twarzy, ale ja mam skórę tłustą). Nie płucz głowy lodowatą wodą, ale chłodną. Tak samo jak myj ciepłą, nie gorącą ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Ja też pamiętam, jak sobie załatwiłam skórę głowy. Koleżanka poleciła mi szampon Jonh Frieda Brilliant Brunette, więc jechałam go do końca opakowania bez przerwy. Pojawił mi się tłusty łupież i pryszcze, więc dla "równowagi" kupiłam szampon Johnsons Baby (to właściwie żel 3 w 1). Po nim pojawił mi się suchy łupież, a włosy z odpływu wybierałam garściami ;/ To był jeden z głównych powodów, dla których popadłam we "włosomaniactwo". Teraz używam na zmianę szamponów oczyszczających i delikatnych, z jak najmniejszą ilością składników kondycjonujących. No i jak pisałam nawilżam skórę głowy, ale też peelinguję i złuszczam (kawa, płatki owsiane, mydło ziołowe babuszki Agafii, peeling enzymatyczny do twarzy). Dopiero po roku zaczęłam wyciągać z wanny tylko po kilkanaście włosów plus włosy z grzebienia, a kucyk mi się zagęścił.
Kto by pomyślał, że naturalne piękno jest tak drogie w utrzymaniu? ![]() pinterest: https://pl.pinterest.com/grazagrazyna/ Edytowane przez chabrymakiistokrotki Czas edycji: 2017-05-02 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co mam zrobić aby włosy znów mi sie kręciły?
iść do fryzjera i pozwolić działać profesjonaliście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Moderator
|
Ja ostatnio mam biede z nedza na glowie bo przez 2 miesiace nie mialam czasu na wlosy, zwykle myju szybko, szybko suszenie albo spac w mokrych i co nieco rozgumienie zlapalo na deser, a co tam...
![]() W rezultacie nieco mi wypadaja, zakupilam szampon Nioxin, troche rypacz ale jak nie naloze za duzo to jest ok, mam nadzieje ze pomoze z wypadaniem bo to ewidentnie wina takiego chaotycznego traktowania wlosow. Plusem jest to ze sprobowalam sporo dobrych kosmetykow, niektore tu polecalam ale zainteresowal mnie glownie TKmaxx i przepadlam, naprawde fajne kosmetyki tam wrzucaja ![]() ![]()
#4778 | |
Raczkowanie
|
Haha dzięki, kupiłam to lustro w JYSK za jakieś 130 zł (przecenione bo było brudne)
![]() Cytat:
Klaudenc ja też lubię za to TKmaxx, że często rzucają tam fajne kosmetyki ![]() Ostatnio weszłam na naturallycurly i czytałam sporo o ich markach typu SheaMoisture, DevaCurl itp itd. Tyle się naczytałam, że aż się zastanawiam czy nie są warte spróbowania (co desperacja robi z człowiekiem i jego kieszenią)- może któraś miała/chciała/może coś o nich powiedzieć? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
|
Cytat:
![]() Co do olejków, to ja teraz jadę na olejkach z silikonami. Obecnie tsubaki z Montibello i dzisiaj wylizałam resztki arganowego Inoara, który u mnie sprawdzał się super. Jest taka przecudowna pogoda (w Anglii), że bez tego typu ulepszaczy moje włosy tracą fason od razu po przekroczeniu progu domu. Ostatnio jak byłam w TK Maxx, to rzucili mnóstwo kosmetyków do włosów! Powstrzymałam się od zakupów, ale w piątek w drodze na lotnisko pewnie wstąpię... ![]()
![]() |
#4780 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W TK Maxx byłam ostatnio szukać odżywki Kind Natured do kręconych, ale była tylko rozmarynowa, bambusowej nie było... Z innej beczki: czytałam dziś u Anwen na blogu o żelu aloesowym i tak sobie myślę... jest jakiś kosmetyk na bazie glutka lnianego? Bo mnie się szczerze mówiąc nie chce babrać w glutku, który mi potem i tak skiśnie po tygodniu w lodówce, już nie wspominając o braku miejsca w niej. A lubią go moje włosy i gdyby była jakaś wersja dla leniwych, to bym przygarnęła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Ja również od dawna mam chęć na kosmetyki na bazie lnu, niby sa jakieś maseczki z lnem np. sylveco, joanna ale żadnej jeszcze nie miałam i nie znalazłam typowego żelu lnianego do włosów. Na razie używam maski miodowej seri i ja uwielbiam, jak mi się skończy to jeszcze jakąś aloesową kupię, a później lniane będą
![]() A wy używacie/używałyście lnianych maseczek na wasze kręciołki? Jak się spisywały? |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Moderator
|
Ja w TKmaxx kupilam john masters organics do wlosow czarnych ale nie jestem zadowolona z tego kosmetyku bo mam wrazenie ze wysusza m iwlosy...
![]() chabrymakiistokrotki - moje wlosy sie w Anglii tez ostatnio buntuja nieziemsko, albo guma albo puch albo siano, juz nie wiadomo co z tym robic. Bez emolientow zycia nie ma, u mnie daje rade czerwona odzywka Elseve, olej lniany i po myciu olejek do ciala z Aldika ale i tak jest slabo czesto. Dodatkowo odrost mam pokrecony a konce proste jak drut bo wlosy rosna co raz zdrowsze i nie wiem co z tym robic bo wyglada to glupio ![]()
#4783 |
Raczkowanie
|
Ja ze swoimi tez do ladu dojsc nie moglam i scielam. Znaczy chcialam mocniej wystopniowac, ale niestety fryzjerka dosc mocno przerzedzila konce i sama wyrownywalam w zwiazku z czym stracilam lacznie okolo 10cm wlosow. Czy zaluje? Sama nie wiem, z jednej strony chciala bym dlugie, z drugiej ani dlugie ani krotsze mi sie nie ukladaja, wiec i tak nosze zwiazane, a ze wlosy nie reka to odrosna.
Moje wlosy w ostatnim czasie zachowuja sie jak niezle niskopory - ciagle ulizane, postraczkowane, oczyszczalam soda i nadal sliskie i gladkie. I chyba znalazlam winowacje - henna. I nie wiem co robic, kolor mi sie strasznie podoba, ale wlosy sie nie ukladaja tak, jakbym chciala, w dodatku dopiero przy hennie uzmyslowilam sobie, ze moj braz ma naturalnie zielonkawy blask, co przy hennowej czerwieni rzuca sie na odrostach dosc mocno w oczy. I jestem w tak wielkiej kropce, ze nie wiem co dalej.
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
Klaudenc- a co to za balsam z kokosem i babassu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki, a pokażcie przykład suchego olejku, co mówicie, że fajny ![]() Ja lubię wszelkie oleje na twarz i na włosy to może bym sobie zakupiła jakiś tylko nie wiem czy u mnie jakiś by był z tych, co są fajne u Was.
![]() |
#4786 |
Moderator
|
Harbor phytorelax hydrating restructuring conditioner 'made in Italy'
![]()
#4787 | |||
|
Cytat:
![]() Ja się muszę umówić na ścinanie końcówek. Jak mi się nie uda odratować, to też będę musiała ściąć kilka centymetrów, co to zarobiłam na piciu drożdży. Niby wystarczyłyby odpowiednie odżywki/maski na końcówki, ale ostatnio było u mnie ciężko z motywacją i organizacją, a teraz jadę do Polski na 1,5 tygodnia i w szalonym pędzie nie znajdę na to czasu, a i całego regału łazienkowego ze sobą nie zabieram ![]() Ale co mi zsianiło końcówki oprócz braku troski: moje ukochane INVISIBOBBLE. Piszę o tym, żeby Was przestrzec. Ja sobie często zaplatam jakieś koczki, które przy mojej długości włosów (w połowie między obojczykiem a cyckiem) da się zrobić, więc końcówki też mi się ocierają o gumkę. Te invisibobble są super, ale po dłuższym czasie materiał się starzeje, zaczyna ciągnąć i robić siano z włosów. Ja zauważyłam to po roku używania tych samych gumek. Czekam na dostawę nowych i od razu kiedy będę je miała, to stare wyrzucę. spinki-żabki. Mam gęste włosy (10,5cm w kucyku kiedy nie są spuszone) i do upięcia koczka-ślimaczka potrzebuję 4-5 żabek, które też podejrzewam o uszkadzanie końcówek. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Kto by pomyślał, że naturalne piękno jest tak drogie w utrzymaniu? ![]() pinterest: https://pl.pinterest.com/grazagrazyna/ Edytowane przez chabrymakiistokrotki Czas edycji: 2017-05-04 o 21:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Raczkowanie
|
A farbujecie samą henną? Ja zawsze nakładam ją jako maskę, 2 części maseczki/odżywki bez olejków i 1 część henny. Nigdy nie miałam problemu z przesuszem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Konto usunięte
|
Hej, czy któraś z was ma doświadczenie z odżywkami YR? Kupiłam niedawno dwie, ale nie mam doświadczenia w czytaniu składów, i nie wiem czy się nadadzą
![]() Nr 1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html Nr 2 to odżywka z wyciągiem z owsa, doszukałam się analizy (https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3271) i teraz nie wiem czy używać, czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Moderator
|
Cytat:
Mam obszerną wiedzę w tym temacie, więc musiałam napisać bo uwielbiam robić analizy kolorystyczne i rozkminiać typy urodowe, które często opisuje się koszmarnie źle, także ten, wybaczyć mi takie wtrącenie ale MUSIAŁAM ![]() ![]() ![]() chabrymakiistrokrotki - moje włosy sięgają zaledwie karku, jak to zetnę to wyląduję z włosami 7 cm odstającymi od głowy więc cięcie odpada ![]() ![]()
https://epickapokrzywa.blogspot.com/...-cruelity.html ![]() ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2017-05-05 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zakorzenienie
|
Caloksztalt twoje włosy mega przypominają mi moje w skręcie, w puszeniu się i nieregularności w kręceniu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Wita Cię naprawdę chłodne lato ![]()
Kto by pomyślał, że naturalne piękno jest tak drogie w utrzymaniu? ![]() pinterest: https://pl.pinterest.com/grazagrazyna/ Edytowane przez chabrymakiistokrotki Czas edycji: 2017-05-05 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
Ja ciągle myślałam że jestem jesień a teraz odkrywam w sobie wiosnę stanowczo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jezeli chodzi o hennowe wlosy to dobrze w nich wygladam, tyle, ze dopiero po kilku myciach od hennowania, takie zaraz po mają zbyt intensywny kolor. A tak zeby bylo w temacie, to czy wszystkie szampony Joanna Rzepa nie maja soli?
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Polowa ludzi mówi mi, ze jestem typem ciepłym, połowa, ze zimnym. Zależy jak sie ubiorę. Jeśli chodzi o włosy, to mam tak jak ty ostatnio: siano i puch. Nie umiem ich dociazyc. A ostatnie przeproteinowanie tez im dołożyło. Jakich suchych olejów używasz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4797 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() całkiem interesująco: http://arsenicmakeup.blogspot.com/p/...rystyczna.html ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Mariola czy to Ty? ![]() ![]() Jeśli tak to piękny ogień na głowie kojarzę ![]()
![]() |
#4798 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, to ja. Ogień był fałszywy ![]() ![]() Teraz jestem naturalna ciemna blondynka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4800 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Mariolasl - z suchych olejkow mam tylko Lacure z Aldika, limitowany olejek czasami maja w ofercie specialbuys. Co do bloga arsenic to wlasnie stamtad wiekszosc wiedzy czerpie i dlugo dlugo kminie juz takie rzeczy bo interesuje sie tez plastyka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.