![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Black Cashmere Donna Karan
Cytat:
Ano szkoda, buuu ![]() ![]()
Edytowane przez sasia73 Czas edycji: 2008-04-25 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie rób z siebie Świętego Mikołaja ![]() Dziewczyny na pewno nie przegapiły żadnej z atrakcyjnych aukcji ![]() ![]() Tanią Koszmarę można ustrzelić także np. tutaj |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uważam się za "wampira", nie chowam się przed słońcem ani nie usiłuję być mhoczna ![]() BC pomaga mi się "odciąć" i wyciszyć. Daje trochę chłodnego cienia, w którym mogę się schować.
![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
Najbardziej prozaicznym powodem mojego wiosennego opryskiwania się BC jest to, iż w końcu nabyłam pełnowymiarową flaszkę
![]() Ale muszę przyznać, że baardzo mi pasuje ten zapach właśnie w wiosenne wieczory, świetnie dopełnia się z tym takim specyficznym zapachem wilgotnej ziemi...
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomimo iz odnosnie wiosny, mam dokladnie takie same odczucia- to akurat nie lubie wrazenia, ze otulajac sie BC, poglebiam swoja alienacje- kiedy zapach nie pasuje mi do "atmosfery", jestem oderwana od otoczenia, jeszcze bardziej niz zwykle i to nie jest dla mnie przyjemne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Zadomowienie
|
Black Cashmere Donna Karan
A ja uważam, że używanie BC ma sens jedynie wiosną i latem, głownym powodem jest jak już wspominałem: skandaliczna trwałość (chyba jeszcze nie miałem tak słabej edp, to juz np Messe choc edc jest na mnei o wiele trwalsze), do tego uważam, że wszelkie kadzidła są piekniejsze w ciepłej temperaturze i tak samo jak Rachel jestem raczej cieniolubny, lubie wiosnę lato, ale głownie wieczorami (nie ma nic piekniejszego niz zachody, wschody słońca), w dzień jest dla mnei za gorąco, jasno, nie lubie sie opalać, a raczej nie bedę lażić nafaktorowany ze wygladam jak żywy trup....
Cytat:
![]()
Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2008-04-25 o 13:12 Powód: post pod postem - proszę korzystać z funkcji edytuj i multicytowanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Dreamer4- na mnie BC to jeden z killerow- pod wzgledem trwalosci.
Poza tym odnosnie wysokich temperatur napisalam juz wczesniej- tez uwazam, ze sluza one BC. To moje subiektywne odczucie dotyczy raczej ostrego, jadowitego slonca, (jakie wlasnie przesacza sie przez rolety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Czy mi sie wydaje czy to jest reklama wlasnych aukcji?
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Wtajemniczenie
|
Nie to nie jest reklama - to ja polecałam jego aukcję BC w dosyć przystępnej cenie, ale nie pozwolę aby komuś woda sodowa z tego powodu uderzyła do głowy ![]() Wiecie, co jeszcze miesiąc temu nie podejrzewałabym siebie o to, że teraz mając przed sobą dwutygodniowy urlop na który muszę wybrać raczej jeden-dwa flakoniki, wybiorę właśnie BC. ![]() U mnie ta fascynacja zaczęła się chyba od znudzenia innymi zapachami z kategorii jaką lubiłam... to znaczy nadal lubię ale.. ![]() Black Cashmere zawsze mi się podobał, ale był zdecydowanie nie mój... Kiedy te "moje" się przejadły dostał swoje... dużo więcej niż 5minut. Bardzo jestem ciekawa co będzie dalej ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
niestety muszę zdementować własną informację. Wybrałam się do sklepu, przemaglowałam panią i okazało się,że trzeci zapach jednak nie jest dowolny
![]() ![]()
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
Pomimo, ze pozbylam sie swojej Koszmary, to podczytuje watek i.... im dłużej czytam, tym bardziej tęsknię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Rozeznanie
|
Wlasnie przyszla moja Koszmara z Truskawy. Po 2 tygodniowym wyczekiwaniu.
Otwieralam paczke drzacymi rekami ![]() Najpierw powachalam atomizer, pierwsze skojarzenie - pobieranie krwi i zapach spirytusu do odkazania. Teraz (na rece) kojarza mi sie z czyms, ale nie wiem z czym. Generalnie zapach bardzo ciekawy. Nie ma w nim ani kropli radosci, ani odrobiny swiatla. Nie pokochalam, ale tez nie znienawidzilam. Zobaczymy co z tego bedzie. Edit: Po jakiejs 1/2 godzinie od spryskania jest lepiej. I juz wiem z czym zapach mi sie kojarzy. Kosciol oczywiscie ![]()
![]() |
![]() |
#435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
Ostatnio postanowiłam się zlać Koszmarą do pępka - psiknęłam się 4 razy i ... moja miłość umarła (w WC)
![]() ![]()
![]() |
#437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten czarny pieprz pięknie się komponuje z gałką muszkatałową, która go odrobinę łagodzi i nadaje mu aksamitności. Za to pieprz, który aż kręci w nosie znajduję w Ouarzazate. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
Ja mam traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa związane z pieprzem, którego smak uwielbiam, ale zapachu nijak nie mogę zaakceptować.
Jak byłam mała, to bawiłam się w robienie obrzydliwych mikstur dla baby jagi ![]() ![]()
![]() |
#439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I coraz bardziej go lubie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Anamnezis, niechcacy podsumowalas w swoim poscie to, co mam najbardziej do zarzucenia kosciolowi katolickiemu ![]() koniec offtopa. Pytanie: Czy Black Cashmere w jakikolwiek sposob przypomina klasycznego Agenta? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Tymenko, Wielkie Dzieki
![]() Ale to tylko do czasu! Bo jak wroce do Polski z moja kolekcja, ktora ciagle puchnie, to sie tak nawymieniam , ze uuuuh. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Kamo, w razie czego wal jak w dym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie Cashmere nie kojarzy się z Agentem. Jedyne podobieństwo, które mogę wymienić to fakt, że oba zapachy są bardzo intensywne, charakterystyczne, zmysłowe. Szkoda, że nie mogę już Kaszmiru znaleźć w żadnej z perfumerii. Spryskałabym nadgarstek...
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Wiem, mają jedną wspólną cechę
![]() I Agent i BC mają nieprzezroczyste flakony ![]() ![]() ![]() Kamo a w Dublinie nie ma BC w perfumeriach?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
Tymeno, niestety, nigdzie nie widzialam. Jest go za to duzo na ebay'u.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hahah cytuję sama siebie ![]() Już wiem co było dalej.... jednak zapach się "przejadł". Jest mało intensywny i średnio trwały, zlewałam się BC jak nigdy żadnymi innymi perfumami.... do momentu, aż przestałam czuć je na sobie ![]() Zrobiłam przerwę i gdyby nie ten wątek nie wiem kiedy przypomniałabym sobie o nich. Poczekam do jesieni... albo zimy? Bo jakoś nadal nie mam ochoty po nie sięgnąć.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
BC znowu w Douglas??
Wczoraj zauwazyłem w Douglasie w GB w Gdańsku kilkanascie 50tek BC, oczywiscie ekspedientka nie potrafiła odpowiedzieć czy to jakieś resztki magazynowe czy BC wraca do oferty... ps. był nawet tester...
![]() |
#450 |
BAN stały
|
Chyba nie wraca, bo te koszmary widziałam w GB już co najmniej pół roku temu. Były jeszcze setki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.