![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 :)
Witaj szuuu
![]() Mamy dzieci w podobnym wieku i podobne terminy ![]()
#32 |
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim
![]() ![]() Wizyte u lekarza ustale dopiero w przyszłym tygodniu Ciaza planowana, ale az w szoku jestem ze sie udala za pierwszym podejsciem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratuluję! Mamy taki sam termin porodu. Ja według kalkulatorów mam termin między 6-8.01 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Ja nie mam żadnych objawów, dwa dni miałam śluz podbarwiony krwią i myślałam ze rozkręci się @ ale nie.
No, jedynym objawem jest okropny ból brzucha, ale to samo miałam przy pierwszej ciąży, wtedy brałam dupka na wszelki wypadek, tym razem nie chce |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ja też nie mam objawów. Ale w poprzedniej ciąży zaczęły się dopiero między 7-8tc. Jedynie spać mi się ciagle chce
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze przed dniem spodziewanej miesiączki miałam objawy, które skłoniły mnie do zrobienia testu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
ja w poprzedniej ciąży zero objawów. Teraz piłam ziółka o. sroki i myślałam że po owulce podniósł mi się progesteron i cyce bolą
![]() Test ciążowy zrobiłam tylko dlatego, że test owulacyjny w 24dc wyszedł pozytywny ![]()
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też piłam ziółka ojca sroki przed pierwszą i drugą ciążą bo dosyć długo zajęły nam starania. A tak zapytam jak długo się starałyście? My od listopada w sumie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to był mój pierwszy cykl z wiesiołkiem i mierzeniem temperatury. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nam teraz też szybko poszło ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ja odstawiłam tabletki anty dokładnie rok temu, i działaliśmy na zasadzie 'bedzie to będzie ' ale że do grudnia nic nie było, to od stycznia zaczęłam mierzenie temp, sprawdzanie szyjki, odstawienie wszystkich leków itp. A w marcu postanowiłam kupić zioła o.sroki i piłam od początku kwietnia i cud! po ziołach zaszłam w pierwszym cyklu picia
![]()
#44 |
Rozeznanie
|
My długo się staraliśmy, bo od stycznia 2016
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Ja od czasu porodu w ogóle nie zabezpieczalam się, ale tez okres dostałam dopiero w styczniu 2017 (czyli półtora roku po porodzie) wiec wcześniej nie było w ogóle szans
W pierwszej ciąży rzygałam jak kot, raz zasłabłam i w ogóle jakoś tak zle znosiłam od samego początku do 20 Tc. Ale tez ciężko pracowałam - niepotrzebnie, bo jak tylko nadarzyła się okazja to mi odpowiednio "podziękowali" i nie przedłużyli mi umowy. Drugi raz bym nie była taka nadgorliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Dodam, że z córką to był jeden, jedyny dzień kiedy wtedy poszaleliśmy bez zabezpieczenia
![]() ![]() ![]() szuu, ja również w poprzdniej pracy stawałam na głowie, a jak chciałam wrócić do pracy po porodzie (miałam możliwość zabrania córki do pracy) to gdy usłyszałam, jaką cenę za 'przyjęcie' córki mi policzyła szefowa, to wyszło na to, że ze 300 zł jestem na minusie bo już z wypłaty na dojazdy mi nie wystarczy ![]()
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2017-05-03 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
W pierwszej ciazy umowa konczyla mi się jakies pol roku po porodzie, to sie musialam nakombinowac zeby moc wrocic, teraz cale szczescie mam umowę na stale to o tyle spokojniejsza jestem
![]() Mam tylko nadzieję ze nie bede miala takich mdlosci jak przy corce, bo od 8tc do 8miesiaca praktycznie mialam calodniowe mdlosci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Ja przytyłam 9 kg, rodziłam pod koniec 41 tygodnia i w tym ostatnim tygodniu przytyłam chyba z dwa kilo, jadłam jak opętana (i dobrze bo w szpitalu głodowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Mnie niestety kończy się umowa teraz w czerwcu, dokładnie 30tego, jeśli udałoby mi się ukryć ciążę do tego czasu, to mam szansę na dłuższą umowę. Niestety wątpię w to bo w drugie ciąży ponoć brzuch szybciej widać.. W pierwszej dopiero w 5mcu coś zaczęło mi wystawać z obcisłych bluzek...
Ja z 58 kg dobiłam do 75 ale urósł mi tylko brzuch i trochę pupa, zaraz po porodzie wróciłam do 60 kg
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2017-05-03 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w dniu porodu wazylam 2kg mniej niz przed zajsciem, a po porodzie zeszlo mi dodatkowo 10kg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Hej, dołączam się i ja
![]() Test robiłam 29/04 i dwa dni potem drugi, żeby się upewnić ![]() Cieszę się, że udało mi się znaleźć Wasz wątek, to moja pierwsza ciąża i jak na razie to głównie się denerwuję, że coś może być nie tak i nie mogę się już doczekać tej wizyty u lekarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj i gratuluję ![]() Co do wagi w ciąży to ja w pierwszej przytyłam 10kg - córkę urodziłam w 41tc. W drugiej ciąży już na plusie tylko 4kg. Ciąża rozwiązana w 38t 5d ![]() Ja akurat obecnie nie pracuję. Umowę miałam tylko do czasu porodu jak druga corka się urodziła tak mi podziękowali ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Lekko krwawię. Byłam na becie, w sobotę idę znowu zobaczyć czy jest przyrost czy ronię
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja dziś byłam dostarczyć zwolnienie do pracy... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Ja dziś mam dość mocne bóle brzucha. I strasznie dużo śluzu
![]() Do wizyty do osiwieje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Musze i ja sie na wizyte umowic, tylko dopiero we wtorek moge dzwonic bo na wakacjach jest, ale ja naleze do niecierpliwych i juz bym chciala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
No niestety. Dziewczyny mam betę 4.9. Znowu pewnie ciąża biochemiczna... Życzę Wam spokojnych ciąż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie lepiej nie ryzykować tym bardziej, że ty jak dobrze pamietam jesteś już po stracie. Chyba, że się mylę to przepraszam ![]() A może dziewczyny poznamy się lepiej i napiszemy coś o sobie? Ja mam 25 lat. Jak już pisałam to moja czwarta ciąża, ale dzidzia trzecia. Mam dwie córki. Jedną z kwietnia 2013 i drugą z czerwca 2016. Jestem po dwóch cc. Teraz jak wszystko będzie dobrze chciałabym próbować rodzic naturalnie. Mieszkam w okolicach Torunia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.