|
|
#1951 | ||
|
Żona
|
Dot.: PM 2018 cz. V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
chyba że nie uda nam się po ślubie kościelnym "zaciażyć" to zrobimy sobie kolejną wycieczkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Co do podróży poślubnej, to jeszcze nie mamy konkretnych planów
Śmiejemy się, że może ktoś nam sprawi prezent, ale to raczej marna szansa. A tak na poważniej, to ślub mamy w kwietniu, a taką podróż raczej i tak jak już, to zaplanujemy w sezonie urlopowym. A jeśli chodzi o wódkę, to obok mojej pracy jest hurtownia alkoholi, tam podpytam
|
|
|
|
|
#1953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tez nie trawie zbieractwa weselnego, tanca za kase czy na wózek (bo tylko to widziałam). Nie idę chyba na wesele po to, żeby mnie wycyckali z każdej złotówki (i nie robię po to, żeby gości wycyckac), tylko zeby byc z młodymi w tym waznym dla nich dniu (i to z nimi swietowac). Co do kremów dzis czytalam, ze alterra pod oczy zielona ma dobry skład (na blogu gdzie badają co w srodku), ale nie uzywam kremu pod oczy wiec tylko tyle wiem, nic o nawilzeniu ect. |
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Rozeznanie
|
My myśleliśmy o podróży poślubnej do Włoch, ale nie wiem jak z tym wyjdzie, bo po ślubie, będziemy mieli dość sporo wydatków.
Zbieranie dodatkowej kasy na weselu (na wózki itp.) też uważam za straaaaszną wiochę. Na jednym weselu, było też tak, że przejeżdżało się przez wieś i co jakiś czas były zatrzymywane samochody przez poprzebieranych ludzi. Zwalniali drogę dopiero jak się im za to zapłaciło. Edytowane przez 0gabi0 Czas edycji: 2017-05-05 o 15:41 |
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
we wtorek sąsiadka tz brała ślub i chyba z 20 wódek dała zanim ją puścili. A wies mała bo tylko 6 domów
|
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
Też tego zbieractwa nie lubię. Szczególnie, że i tak dałam prezent a na wesele zazwyczaj nie zabieram nawet portfela.
Bramy też u nas są. Czasem fajne rzeczy przygotują ludzie. dla dzieci wtedy sa cukierki a dla dorosłych flaszka. jak byłam świadkiem to podleciał młody chłopaczek tak z 10 lat, że on to wódkę, a nie cukierki chciał. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też są bramy i trzeba im wódką płacić żeby przejechać
![]() KinderCountry poddałam się i zamówiłam ten krem znalazłam jeszcze kod rabatowy -15% i stwierdziłam, że żal nie skorzystać skoro i tak potrzebuję kremu pod oczy także będę testować jak przyjdzie
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, nie chcą mi się załadować cytowania :-(
Gratuluję PM, które mają rok do ślubu My będziemy dawać ciasto po weselu Kotyliony? Na pewno nie będzie :-D |
|
|
|
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Coś mi się przewinęło o podróży poślubnej, my nie mamy planów, ale ja bym chciała na wyspy kanaryjskie, choć w tym roku na jesień się wybieramy, zobaczymy jak będzie W moim rejonie tez jest tak ze ludzie robią bramy i trzeba wódkę dawać i pieniądze, z tego co wiem młodzi kupują karton wódki na właśnie takie bramy Jeśli chodzi o ilość wódki to liczymy 0.5l na głowę, nie ważne czy dziecko czy dorosły, nasze rodzinki lubią % Dziewczyny, pomóżcie proszę. Chce dziś zamówić lampę do hybryd i lakiery. Lampę mam wybrana, ale doradźcie jakie lakiery polecacie?? Z tego co pamiętam większość z Was sama wykonuje hybrydki w domu wiec liczę na pomoc
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam lakiery z ali. Teraz mam na paznokciach czerwiec z cosmetic Zone i mi odpadaja gdzie teraz używam primera
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z kotylionami nigdy się nie spotkałam ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- My robimy zbieranie na wózek bo po mojej i TŻ stronach to jest zawsze i wszyscy są zawsze przygotowani na to i dają mniej do koperty żeby na wózek jeszcze dac. Moja rodzina tylko się zdziwi bo u TŻ dostaje się zdjęcie młodych za ten taniec, my planujemy 4 różne zdjęcia - 2 narzeczenskie i 2 ślubne. Na jedno narzeczenskie nawet mam pomysł już
|
|
|
|
|
|
#1963 |
|
Rozeznanie
|
Tak, dokładnie o bramy mi chodziło. Pierwszy raz się z tym właśnie spotkałam na ślubie na wsi w małopolsce. Pamiętam dziewczynę przebraną za policjantkę. Chwilę się zastanawiałam w ogóle czy to dziewczyna czy chłopak w peruce
![]() My najprawdopodobniej będziemy gościom dawać po weselu ciasta. |
|
|
|
|
#1964 | |||
|
Rozeznanie
|
Mnie się ostatnimi czasy marzy Dominikana, Mauritius, Malediwy, albo Bali
Żeby raz w życiu jechać na takie mega egzotyczne wakacje jak z obrazka. Ale nie wiem, jak będzie z finansami Cytat:
Cytat:
Czytałam kiedyś, że miały na celu odróżnienie rodziny Panny Młodej od rodziny Młodego i panny od mężatek/kawalerów od zamężnych Coby mogli się integrować a w rezultacie hajtnąć ![]() Cytat:
Kiedyś widziałam na jednej z grup ślubnych, że Państwo Młodzi zbierali dodatkowo na podróż poślubną Dla mnie to troszkę dziwne...A bramy u nas też są, to akurat mi się podoba, bo organizują je sąsiedzi i znajomi, bardzo fajnie to zawsze wychodzi
-Hłasko Edytowane przez youngatheart Czas edycji: 2017-05-05 o 18:30 |
|||
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę się dawno nie robiłam cootnkow ale wyszły idealnie 1494001667347.jpg1494001674197.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1967 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1968 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie jadę na weekend do Wrocławia
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
Ja będę dawać pudełko ciasta na rodzinę lub parę.
Myślałam o czymś co mogłoby rozróżnić gości moich od gości pary, która będzie miala wesele na drugiej sali. Coś na wzór kotylionów, choć nie chce "dekorować" gości Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1970 |
|
Wtajemniczenie
|
Adie, a po co chcesz ich odróżniać. Myślisz, że się pomieszają i pójdą na cudzą imprezę?
|
|
|
|
#1971 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Czy w jakimś innym celu?
|
|
|
|
#1972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Obejrzałam sobie Janachowską w ramach relaksu, piękny ślub |
||
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
(Usuniete)
TŻ wolałby moja siostrzenice za swiadkowa, ale ja mam cały czas wątpliwości. Proszę nie cytujcie tego. Edytowane przez madz88 Czas edycji: 2017-05-05 o 21:16 |
|
|
|
|
#1974 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem powinno sie mieć wsparcie w świadkowej. Z relacji znajomych wiem, że jak sie wybiera świadków, bo tak trzeba to takie rzeczy wychodzą.
|
|
|
|
#1975 |
|
:)
|
U nas na szczęście co do wyboru świadków decyzja zapadła i wszyscy są zadowoleni
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem że jak o coś poproszę przyjaciółkę to to zrobi ale po prostu będę musiała wszystko zainicjować i się prosić za każdym razem. Z drugiej strony boje się że młoda jest za młoda, nigdy nie była na weselu w wieku dorosłym
|
|
|
|
|
#1977 |
|
Wtajemniczenie
|
Młodej zawsze można powiedzieć czego od niej oczekujesz. Bo wbrew pozorom chyba więcej roboty jest przed samym ślubem niż w dniu wesela.
|
|
|
|
#1978 |
|
Rozeznanie
|
madz88
Jak dla mnie, to chyba podświadomie już podjęłaś decyzję
-Hłasko Edytowane przez youngatheart Czas edycji: 2017-05-06 o 08:17 |
|
|
|
|
#1979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nie myślałam gdzie bym chciała jechać w podróż poślubną, ale mój TŻ coś mówi o Stanach
![]() Jeśli chodzi o kotyliony to u nas na pewno nie będzie, natomiast bramy to u nas norma, zazwyczaj sąsiedzi robią. Ja prawdopodobnie zamówię dla gości drobne upominki, więc ciast nie będziemy rozdawać pod koniec wesela, ewentualnie najbliższym wódkę, ale to też nie wszystkim podejrzewam. A ta zabawa ze zbieraniem na wózek u nas jest na każdym weselu, ja zawsze zabieram do torebki kasę na ten taniec i pewnie u nas też to będzie. Nie będziemy na pewno robić żadnych oczepin. Jedynie rzucanie welonem, muszką i zbieranie na wózek. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

chyba że nie uda nam się po ślubie kościelnym "zaciażyć" to zrobimy sobie kolejną wycieczkę 

Ale tez nie trawie zbieractwa weselnego, tanca za kase czy na wózek (bo tylko to widziałam). Nie idę chyba na wesele po to, żeby mnie wycyckali z każdej złotówki (i nie robię po to, żeby gości wycyckac), tylko zeby byc z młodymi w tym waznym dla nich dniu (i to z nimi swietowac).