Jesienne Mamy 2007 cz. II - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-25, 17:07   #3181
Kancia
Zakorzenienie

Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II

dziewczyny uwazajcie na buraki ja nie wiedzialam, ze to dosc mocny alergen i zrobilam Adrianowi zupke wczesniej nic go nie uczulało a po tej zupce z burakiem wysypalo mu całe plecy
chociaz zjadł ze smakiem...

co do tego schematu jakie warzywa a jakim miesiacu do dziwne bo np dynia i ziemniaki jest w sloiczkach juz od 5 mca

PS. tak samo pomidory to ponoć mocny alergen
Stary 2008-04-25, 18:09   #3182
sylwia-zuza
Zakorzenienie

dziewczyny jak macie gdzies schematy to podajcie.
a wszystko jest tu http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...3&postcount=27
Stary 2008-04-25, 18:32   #3183
Katarzynka77
Rozeznanie

Wpadam na chwilkę, bo jestem zalatana . Nie mam czasu nawet przeczytać Waszych postów - nadrobię zaległości jutro, tymczasem wklejam obiecane zdjęcia mojej Gwiazdy , która już czasami siedzi sama. Przedwczoraj sama usiadła .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4130028.JPG (85,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4130036.JPG (88,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4040019.JPG (56,1 KB, 14 załadowań)
Stary 2008-04-25, 19:47   #3184
dorka19801
Wtajemniczenie

witam

widzę że pilot to ulubiona zabawka większosci dzieci

no i już weekend. spacerek oczywiscie dzisiaj był- bo powrót ze złobka a pogoda była cudna.

a tak mi sie juz dzisiaj nie chciało rano- dobrze że słoneczko trochę juz swieciło. dobrze że ona taka grzeczna w złobku bo wracajac z pracy zakupiłam sobie 3 super bluzeczki no i koszule do pracy.

no i mam nadzieje że pogoda w weekend tez dopisze.

na temat schematów zywoenia sie nie wypowiadam bo tak bardziej za rada siostry i własnej intuicji.no a zupki ma teraz w żłobku to ja weekend daje jej słoiczki.
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 20:39   #3185
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Moc serdeczności dla dzisiejszych jubilatów: Kuby i Tymka!
Dołączamy się do życzeń!!!

Cytat:
Myshiu, współczuję Wam . Rozumiem, że jest to dla Ciebie przykre, a dla Michałka bolesne... Wynika z tego, że przestawienie na Nutramigen niewiele pomogło?
Mam nadzieję, że wkrótce uporacie się z tym problemem.
Jest lepiej. Nie sączy mu się z polików. Dzisiaj pediatra też powiedziała, że jest lepiej i że jeszcze trzeba trochę poczekać i prawdopodobnie przejdzie. Zaproponowała, żeby słabym sterydem te nóżki biedne posmarować, żeby większej krzywdy nie było.

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Myshia ja też dawałam czosnek malutkiej, i robiłam to co Demonik. Czasem też robiłam inhalacje, do garnuszka z wrzącą woda, wlewałam kilka kropli olejku eukaliptusowego i sosnowego, stawiałam koło łóżeczka małej na wieczór.
Też dobry pomysł, ale moje durne koty pewnie by szybko wylały zawartość garnuszka...
---------------------
A ja się dorobiłam... Zrobił mi się mega zastój w piersi. Próbowałam odciągać mleko, ale leci marnie. Mam nadzieję, że się jakoś sam wchłonie...

A poniżej foteczki z debiutu łyżeczkowego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jedzenie3.JPG (151,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jedzenie4.JPG (146,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jedzonko1.JPG (161,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jedzenie2.JPG (153,4 KB, 9 załadowań)
myshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 20:45   #3186
dorka19801
Wtajemniczenie

a ja jak zwykle zapomniałam

najlepsze życzonka dla TYMKA I KUBUSIA

A MOJE DZIECKO CHCIAŁAM DZISISJA WYKAPAĆ A ONA USNĘŁA. MYŚLAŁAM ZE TO JAK ZWYKLE DRZEMKA ALE TO JUZ PONAD 2 GODZINY. NO I PÓJDZIE SPAĆ BRUDNA
Stary 2008-04-25, 21:28   #3187
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
dziewczyny uwazajcie na buraki ja nie wiedzialam, ze to dosc mocny alergen i zrobilam Adrianowi zupke wczesniej nic go nie uczulało a po tej zupce z burakiem wysypalo mu całe plecy
chociaz zjadł ze smakiem...
Dzięki Kanciu, nie wiedziałam, że buraki są silnym alergenem, sądziłam, że to raczej delikatne i "niegroźne" warzywa. Będę wobec tego obserwować Jaśka, ale barszczyk zrobię - dobrze wpłynie na morfologię i... kupę .

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7353426]Ja rozumiem, ze dziecko traci apetyt, przeciez jest tyle fajnych rzeczy do zrobienia np. turlanie sie, mlaskanie i spiewanie, ale czy takie male ilosci to jednak nie sa alamujace Przejmowac sie tym czy nie ?? A z drugiej strony co zrobie, przeciez nie otworze mu buzi i lejkiem nie wleje tego mleka, no nie [/QUOTE]

Lea, nie przejmuj się tym (wiem, łatwo powiedzieć) i nie zmuszaj Olivierka do jedzenia. Niech je tyle, ile ma ochotę.
Jakiś czas temu ja zachodziłam w głowę, jak zachęcić Jaśka do jedzenia, bo nie chciał dosłownie NIC, przeczytałam mnóstwo artykułów, buszowałam na forach i wiem jedno - nie zmuszać. Poczekać, może to ząbkowanie, a może chwilowy spadek apetytu związany z poznawaniem świata, ewentualnie zaserwować coś nowego.

Cytat:
Napisane przez Katarzynka77 Pokaż wiadomość
Wpadam na chwilkę, bo jestem zalatana . Nie mam czasu nawet przeczytać Waszych postów - nadrobię zaległości jutro, tymczasem wklejam obiecane zdjęcia mojej Gwiazdy , która już czasami siedzi sama. Przedwczoraj sama usiadła .
Gwiazda jest cudna! Ma niesamowicie delikatną urodę i piękne, niebieskie oczy . Brawa za samodzielne siadanie .

Cytat:
Napisane przez myshia Pokaż wiadomość
A ja się dorobiłam... Zrobił mi się mega zastój w piersi. Próbowałam odciągać mleko, ale leci marnie. Mam nadzieję, że się jakoś sam wchłonie...

Myshiu, a robiłaś sobie napary z szałwii? Podobno szałwia hamuje laktację. Mocny napar 2-3 razy dziennie. A teraz weź koniecznie paracetamol i spróbuj jednak odciągnąć trochę mleka.

Na jakimś forum spotkalam się jeszcze z lekami homeopatycznymi, które wpływają hamująco na laktację. O, tu: http://www.happymum.pl/forum/pok_wpi...=1841&str_nr=1. Trzeba by to jednak skonsultować z homeopatą lub lekarzem.

Zapomniałam z tego wszystkiego napisać, że Michałek wygląda słodko, pięknie mlekiem umazany . Chyba spodobało mu się jedzenie łyżeczką? I chyba kolejny tatuś karmi dziecię?

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
A MOJE DZIECKO CHCIAŁAM DZISISJA WYKAPAĆ A ONA USNĘŁA. MYŚLAŁAM ZE TO JAK ZWYKLE DRZEMKA ALE TO JUZ PONAD 2 GODZINY. NO I PÓJDZIE SPAĆ BRUDNA
Nic się jej nie stanie . Niech sobie smacznie śpi . Jeszcze wybiłaby się z codziennego rytmu i miałabyś problem.

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 21:59   #3188
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Wpadłam na chwilkę...mieszkanko posprzątane, okna umyte została mi tylko kuchnia, ale tam nadal buszuję ciasto się piecze, młoda kapustka zrobiona, zaraz idę robić słynne sałatki

Szybko Ci poszło, ale miałaś pracowity dzień.

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
W tym tyg juz chyba ostatnie spotk wroclawskich mam Dzis wyjatkowe, bo byla z nami mamusia listop-grud - bubel z nathanielem ktorzy przyjechali wprost z lotniska

Zdj wklejam i ide sie ogarnac, bo zaraz idziemy dalej do parku.Buziaki

1.Bubel z Blanka
2.Nathaniel na kolanach babci, Adaśko i Celka
3.Matka polka czyli Kancia z dzieciaczkami.
4.Adi - raper
5.Znudzona Blanka
6.Kilka krokow przed domem dzidzia zasnela po dniu pelnym wrazen

Blanka super macie z tymi spotkaniami, zdjęcia fajowe, za sprawą modeli.

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7353426]A u nas weekend zainicjowany dniem niejadka, niespatka i niepitka
No wlasnie, o ile jescze w ciagu dnia uda mi sie wcisnac w Olusia ok 50-120 ml soku tak z mlekiem mam juz ogromny klopot, nawet kaszki juz tak chetnie nie je Wiec zamiast ustawowych 500-600 ml jak zje ok 300-400 ml to sie ciesze Ja rozumiem, ze dziecko traci apetyt, przeciez jest tyle fajnych rzeczy do zrobienia np. turlanie sie, mlaskanie i spiewanie, ale czy takie male ilosci to jednak nie sa alamujace Przejmowac sie tym czy nie ?? A z drugiej strony co zrobie, przeciez nie otworze mu buzi i lejkiem nie wleje tego mleka, no nie

Wyrodna matka w koncu kupila jajka i jutro bedzie debiut zoltkowy [/QUOTE]

Nic nie poradzisz, na siłę nie wlejesz, tylko pozostaje Ci cierpliwie czekać na lepsze dni.

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
dziewczyny jak macie gdzies schematy to podajcie.
a wszystko jest tu http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...3&postcount=27

Sylwia jesteś wielka , na pewno dużo pracy Cię to kosztowało. Dziękujemy

Cytat:

Łusi ślicznie w spineczce, a jak ładnie siedzi.

Cytat:
---------------------

Michałek cudnie umazany, debiut zaliczamy do udanych

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość

Raz nie zawsze, nic jej się nie stanie, ale też nie lubię, aby mała szła spać bez kąpieli. Do tej pory zdarzyło się to podczas choroby, tylko ją wtedy obmywałam.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 08:52   #3189
eszeweria
Raczkowanie

pysiamm wczoraj pisałaś że dziś masz imieniny więc WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ LEPSZEGO, SAMYCH RADOŚCI, SPEŁNIAJĄCYCH SIE MARZEŃ I MNÓSTWA MIŁOŚCI

a my wczoraj mieliśmy gości, przyjechała parka z rodziny męza i moja przyjaciółka, której nie widziałam juz ponad rok a u mnie nie była prawie 3 lata, teraz jest w ciązy i strasznie ją męcza wymioty, więc biedna była...spotkanie było bardzo udane, wszyscy rozjechali sie o północy - dawno tyle się nie śmiałam - tak mi brakowało takich dni...ale musze przyznac że dziś jestem padnięta a w domu sajgon po wczorajszym spotkaniu, ale co tam warto było.
Mikołaj dziś miał kiepską noc, budził się co chwilę, zresztą Zuzia tez...

Życze wszystkim milusińskiego dnia
eszeweria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 09:02   #3190
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
co do tego schematu jakie warzywa a jakim miesiacu do dziwne bo np dynia i ziemniaki jest w sloiczkach juz od 5 mca
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7353426]Mnie tez dziwi ten schemat kolejnosci warzyw, ja widzialam np. marchew z kukurydza od 5 miesiaca (tam 13), juz nie wspomne o kaszach, ktore sa tam od 10 miesiaca, a przeciez juz w daniach od 5 czy 6 miesiaca sa np kasze jaglane [/quote]
Ja tylko na chwilę, aby wyrazić swoje zdanie...

Lea kasze, to zapewne chodziło o te zawierające gluten.

Kanciu tak prawidłowo to dziecko właśnie przez 1 miesiąc powinno jeść jeden produkt, właśnie marchewkę, a że producenci wprowadzają też inne warzywa, to inna sprawa (żeby rodzicom nie było nudno ). Tak na marginesie, to ziemniaki w ogóle mnie dziwią, bo często wywołują zaparcia, dla mnie powinny być po 6 miesiącu. Już nie wspomnę o ryżu...

Lea kukurydza... pewnie chodziło o całe ziarna, a nie kleik.

Pysia wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń z okazji imienin .
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 10:44   #3191
joli31
Rozeznanie

Cytat:
Agatka to urocza dziewczynka i jaka gościnna. Na tych zdjęciach kolega wygląda na większego od Agatki.
Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Prawdziwa kobieta z Agatki, taka mała, a już wie, że u facetów można płaczem coś zdziałać
Agatka jest rewelacyjna

Cytat:
Napisane przez eszeweria Pokaż wiadomość
Acha Mikołajek dziś obudził się tylko 3 razy, wyrznął mu się ten 4 zabek nareszcie

i moje dzieci dzisiaj
tyle ząbków, super

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Co do patentu to wstyd się przyznać ...
Mały od dawna reaguje salwą śmiechu jak ktoś beknie...więc już wiecie co robiłam ujmując uśmiech Kubusia w kadrze
Fajnie Agatka prezentuje siez Kacperkiem...no i jaką ma zmyślną zabawkę
Nie ma sprawy to te:
http://www.allegro.pl/item350896543_...ki_nowosc.html

Śmiało mogę powiedzieć, że to najfajniejsza zabawka Kubusia, bawi sięnimy codziennie na kocyku i jeszcze mu sie nie znudziły
Dzięki Pysiu, już zamówiłam. Najlepszymi zabawkami są kartonik po butach i moja stara komórka.
Swoja drogą fajny patent na rozśmieszanie
Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
1.Bubel z Blanka
2.Nathaniel na kolanach babci, Adaśko i Celka
3.Matka polka czyli Kancia z dzieciaczkami.
4.Adi - raper
5.Znudzona Blanka
6.Kilka krokow przed domem dzidzia zasnela po dniu pelnym wrazen
Fotki za spotania super, Blaneczka zawsze wyglada jak gwiazda

Cytat:
Córcia słodka, oczyska cudne, za siadanie samodzielne.

Cytat:
Jest lepiej. Nie sączy mu się z polików. Dzisiaj pediatra też powiedziała, że jest lepiej i że jeszcze trzeba trochę poczekać i prawdopodobnie przejdzie. Zaproponowała, żeby słabym sterydem te nóżki biedne posmarować, żeby większej krzywdy nie było.

Fajnie, że Michałkowi sie poprawia i apetyt dopisuje , to była jednak dla niego dobra decyzja . Gorsza dla Ciebie. Ja polecam okłady ze schłodzonych lisci kapusty, masowanie i antybiotyk, bo naturalny laktator nie wchodzi w rachubę

Pyśku
wszystkiego najlepszego z okazji imieninek
Wczorajsze życzonka miesięcznicowe dla Kubusia i Tymusia
U mnie wczoraj wydarzyła się historia niczym z kryminału. Najście, kradzież, policja. Straszna historia, ale przepraszam nie mam ochoty tego opisywać. Sprawa zakończy się w sądzie., naruszenie miru domowego, kradzież. Wszystko zdarzyło sie w obecności mojej i Agatki, długo tego nie zapomnę...
Wieczorem zasnęlam bo byłam potwornie zmęczona, ale ok północy Agatka mnie obudziła. Ona zaraz zasneła, a ja do 3 łaziłam po mieszkaniu. Nerwy i strach wzieły górę. Teraz boje się jak ktoś chodzi klatką, hałasy na dworze też mnie denerwują. Dobrze, że jest weekend i Tom jest w domu.
Wczoraj jeszcze byłam z Pucką u lekarza
nawet pani doktor stwierdziła, że córcia wysmuklała, waga raczej się nie zmieniła ( była śpiąca i położenie na wagę zakończyło sie ryyyyykiem), na wtorek umówiłam się na szczepienie na pneumokoki.
Uczulenie, które ma na nóżkach to uczulenie na mleko krowie. Mam zakaz jedzenia nabiału, nawet białka z jajek. Mogę tylko żółtko. Dziwne, bo jadałam tyko 1 jogurt dziennie i kilka plasterków sera zółtego. Pierwsza myśl, co ja bedę jadła .
Przepisała syropek Claritine i masć Elocom. To jest maść sterydowa, wiem, że trzeba ja stosować bardzo krótko i w niewielkiej ilosci. Jedna aplikacja i jest maleńka poprawa.
Pisałam, że kupiłam mleczko do opalania z Ziajki, tragedia, nie polecam. Pucka na sucha buźkę a ten krem tak jakby w składzie miał cynk. Zrobiła się biała "maska" Myslałam, że wchłonie sie po chwili, ale nie . Może to sie sprawdza w dzieci z normalną dobrze nawilżoną buzia. Za radą Poissy kupiłam Vichy 50. Tylko...,że dziś nie ma słoneczka....
Sylwia świetny pomysł, napracowałaś się
Esz, to nic, że jesteś zmęczona, taki miłe spotkania dajądużo dobrej energii.
Motyku Gutka dziękuje za buziaki, Kacperek to tylko kolega, osobno i z daleka dobrze się czują, ale razem nie . Maxio nie ma powodów do obaw.
Idę sprzątać. Miłego dnia. Pa
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 10:46   #3192
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Najlepsze życzenia z okazji imienin dla Pysi, sto lat

Edit: Joli to musiało być straszne, dobrze że nic wam się nie stało. Najadłyście się strachu. Dobrze, że dziś już nie będziecie same.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011

Edytowane przez 82anusia
Czas edycji: 2008-04-26 o 11:33
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 10:47   #3193
maatra
Wtajemniczenie

ale sie WKURZYLAM bylam u ksiedza,a raczej u jego sekretarki i odmowili mi ochrzczenia Simona !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! poniewaz ja i Tz zyjemy w grzechu.Pow jej,ze w takim razie za slub w ich parafii tez podziekuje !!!
ochrzcic go moga jak wezmiemy slub koscielny,bo cywilny tez sie nie liczy dla kosciola.

Czemu jest winne dziecko?
Ale jestem ZLA

Wszystkiego najlepszego Pysiu z okazji imienin
Stary 2008-04-26, 10:59   #3194
eszeweria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
ale sie WKURZYLAM bylam u ksiedza,a raczej u jego sekretarki i odmowili mi ochrzczenia Simona !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! poniewaz ja i Tz zyjemy w grzechu.Pow jej,ze w takim razie za slub w ich parafii tez podziekuje !!!
ochrzcic go moga jak wezmiemy slub koscielny,bo cywilny tez sie nie liczy dla kosciola.

Ale jestem ZLA
Też bym sie wkurzyła!

joli no to miałas przeżycie, dobrze że nic wam się ie stało
Stary 2008-04-26, 11:24   #3195
demonik
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Kanciu tak prawidłowo to dziecko właśnie przez 1 miesiąc powinno jeść jeden produkt, właśnie marchewkę, a że producenci wprowadzają też inne warzywa, to inna sprawa (żeby rodzicom nie było nudno ).
Jeden miesiąc to straszliwie długo. Sporo musielibyśmy czekać na zszamanie pomidorówki . Nam lekarze mówili (pediatra i alergolog), że wystarczy co tydzień wprowadzać kolejny produkt, a po 3 dniach (a nawet 48 godzinach) widać reakcję uczuleniową.

Cytat:
Lea kukurydza... pewnie chodziło o całe ziarna, a nie kleik.
Ja pisałam o daniu z kukurydzą po 5. miesiącu, z całymi ziarnami właśnie, a nie z kleikiem .

Eszewerio, cieszę się, że spędziliście miły wieczór . Oby takich więcej!

Joli, współczuję Ci przykrych wydarzeń . Mam nadzieję, że dziś ochłoniesz po wczorajszym dniu i spokojnie się wyśpisz.

Maatra, szkoda słów... Średniowiecze. Spróbuj może udać się do jakichś zakonników, nie do księży z parafii, nie ma sensu z nimi walczyć, choć nie powinni odmówic ochrzczenia dziecka. Wiem, że zakonnicy mają bardziej otwarte umysły i znacznie rzadziej odmawiają w tego typu sprawach.

Marzenko - sto lat! Dużo zdrówka i humoru takiego, jak dotychczas!

Edytowane przez demonik
Czas edycji: 2008-04-26 o 11:49 Powód: dopisek ;-)
demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 11:26   #3196
berbeaa
Rozeznanie

Zdrówka, zadowolenia z Kubusia i mężusia, duuużżżżżżżżo miłości i spełnienia marzeń dla Marzenki !

Cytat:

Ale jestem ZLA
Jaki kościół co za kretynizm!

ZOMBI tyle o mnie cała noc i teraz do 11 walczyłam o sen u Weroniki. dostała teraz czopek bo żel na dziąsła nie działał. Myślę że zjadła wczoraj ryż i siedzi jej w jelitach wstrętny a ona kokocha z g....m spać nie chce!
co ja teraz mam zrobić iśc spać czy robić obiad??????????????????
nawet pogoda mnie nie cieszy bo jestem tak zmęczona że nie wyjdę żeby pospacerować bo nogi by mi odmówiły przeplatywania dobra co ja się użalam przecież trzebabyło się liczyć z takimi nocami!
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 11:37   #3197
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!

Maatra, szkoda słów... Średniowiecze. Spróbuj może udać się do jakichś zakonników, nie do księży z parafii, nie ma sensu z nimi walczyć, choć nie powinni odmówic ochrzczenia dziecka. Wiem, że zakonnicy mają bardziej otwarte umysły i znacznie rzadziej odmawiają w tego typu sprawach.
ja naprawde znam wymagania naszej wiary,ale nie przypuszczalam,ze takie sytuacje jak odmawianie chrztu nadal sie zdarzaja mam wujka ksiedza,wiec z tym nie ma problemy. tylko nie chcialam go w to mieszac, bo po co ? jak mam swoja parafie...ale okazalo sie,ze jednak musze.
Swoja droga,chcialabym,zeby zakonnicy ochrzcili mi dziecko.tak jak piszesz oni juz troche inaczej podchodza do wiary,sa bardziej nowoczeni.nie orientuje sie jednak czy sa tacy w mojej okolicy....mam za to (albo raczej mialam) Siostry Betanki

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
ZOMBI tyle o mnie cała noc i teraz do 11 walczyłam o sen u Weroniki. dostała teraz czopek bo żel na dziąsła nie działał. Myślę że zjadła wczoraj ryż i siedzi jej w jelitach wstrętny a ona kokocha z g....m spać nie chce!
co ja teraz mam zrobić iśc spać czy robić obiad??????????????????
nawet pogoda mnie nie cieszy bo jestem tak zmęczona że nie wyjdę żeby pospacerować bo nogi by mi odmówiły przeplatywania dobra co ja się użalam przecież trzebabyło się liczyć z takimi nocami!
oj Beatko ja tez czesto sie uzalam,ale sama do siebie. Simula to istny wulkan energii.nie nadazam za nim...
ucaluj Weroniczke i trzymaj sie dzisiaj !!! Pogoda wcale nie taka fajna, parnooo strasznie i duszno.oddychac sie nia da
Stary 2008-04-26, 14:24   #3198
dorka19801
Wtajemniczenie

witam

my u siostry
paznokcie juz mam jeszcze tylko włosy i brwi.

no i spacerek z moim anoiłkiem

miłego dnia
Stary 2008-04-26, 15:11   #3199
joli31
Rozeznanie

Cytat:
Dziwne, ale to zależy od księdza. Moja siostra miała identyczną sytuację i bez problemu ochrzcili Wiktorię. Jedynie oni nie mogli iść do komunii, bo nie dostali rozgrzeszenia.

Cytat:
Edit: Joli to musiało być straszne, dobrze że nic wam się nie stało. Najadłyście się strachu. Dobrze, że dziś już nie będziecie same.
Cytat:
joli no to miałas przeżycie, dobrze że nic wam się ie stało
Cytat:
Joli, współczuję Ci przykrych wydarzeń . Mam nadzieję, że dziś ochłoniesz po wczorajszym dniu i spokojnie się wyśpisz.
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7358745]Joli, Maatra, Berbeaa [/quote]
Dzięki bardzo. Przeżycie straszne, Bardziej dzis to odczuwam nawet. Potrwa to trochę czasu, ale muszę wziąć sie w garść. Trzeba być twardym a nie miętkim.
Wszyscy mnie zapewniaja, że taka sytuacja sie nie powtórzy i koleś też nie będzie się mścił, ale już dom nie jest oazą spokoju. Trzeba czasu....
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 15:40   #3200
maatra
Wtajemniczenie

Joli nie wiem jak ja to zrobilam,ze nie doczytalam twojego posta calego.mam wrazenie,ze czasem wyswietlaja mi sie posty do polowy
wspolczuje nieprzyjemnych przezyc mnie caly czas drecza rozne koszmary,a w sumie jeszcze nic takiego strasznego mnie nie spotkalo. nawet sobie wyobrazic nie moge co Ty teraz czujesz.Badz dzielna i trzymaj sie cieplo
Stary 2008-04-26, 20:04   #3201
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

Cytat:
Myshiu, a robiłaś sobie napary z szałwii? Podobno szałwia hamuje laktację. Mocny napar 2-3 razy dziennie. A teraz weź koniecznie paracetamol i spróbuj jednak odciągnąć trochę mleka.

Na jakimś forum spotkalam się jeszcze z lekami homeopatycznymi, które wpływają hamująco na laktację. O, tu: http://www.happymum.pl/forum/pok_wpi...=1841&str_nr=1. Trzeba by to jednak skonsultować z homeopatą lub lekarzem.

Zapomniałam z tego wszystkiego napisać, że Michałek wygląda słodko, pięknie mlekiem umazany . Chyba spodobało mu się jedzenie łyżeczką? I chyba kolejny tatuś karmi dziecię?
Dziękuję za porady szałwia jest paskudna, ale rzeczywiście chyba się kopsnę do apteki. Dzisiaj jest już lepiej, wczoraj wieczorem udało mi się ściągnąć trochę mleka i nie boli ale jeszcze trochę zastój pozostał. Jak się nie poprawi to w poniedziałek udam się do gina.
Tak, u nas od karmienia łyżeczką jest tatuś z resztą butelką też czasem karmi

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Fajnie, że Michałkowi sie poprawia i apetyt dopisuje , to była jednak dla niego dobra decyzja . Gorsza dla Ciebie. Ja polecam okłady ze schłodzonych lisci kapusty, masowanie i antybiotyk, bo naturalny laktator nie wchodzi w rachubę
No niestety, ale moja mama mówi, że jak ona miała kłopoty z laktacją to mój tata się wziął do roboty i robił za dzidziusia

Cytat:

Ale jestem ZLA

Wszystkiego najlepszego Pysiu z okazji imienin
No niestety tak jest. Ten Twój kościół nie jest wyjątkiem. Nie raz słyszałam o takich sytuacjach. Masakra. Ja uważam, że dziecko powinni ochrzcić. Przecież liczy się tu zmazanie grzechu pierworodnego z dziecka a nie z rodziców... Co za różnica czy rodzice żyją w grzechu. Ważniejsi w tej kwestii są rodzice chrzestni. To oni mają obowiązek wychowywać w wierze. Ech...
Stary 2008-04-26, 20:18   #3202
eszeweria
Raczkowanie

a my bylismy dzis na małej wycieczce nad zegrzyńskim ale dla dzieci główna atrakcja to były zjeżdżalnie - tez sobie pozjeżdżałam, czułam sie jak małe dziecko, wygłupiałyśmy się z Zuzią jak dwie wariatki i ze zjeżdzalni siup i w dół , Mikołaj tez spoglądał ze smutkiem z wózka więc go na zdjeżdźalnie i siup na dół trzymany przeze mnie pod paszki- było super dopóki Zuzia nie zaczeła rozrabiac, zrobiła sie awantura i na sygnale wracaliśmy do domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.JPG (168,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.JPG (210,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.JPG (116,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.JPG (198,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.JPG (213,1 KB, 20 załadowań)
Stary 2008-04-26, 20:30   #3203
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

Ale mieliście fajnie ja mam w miarę blisko Zalew ale jeszcze tam nie byłam. Tam są jeszcze jakieś zwierzątka oprócz dzików? Może pora wreszcie się wybrać na wycieczkę.

My mieliśmy dzisiaj mega sprzątanko. Niestety jeszcze nie wszystko udało się ogarnąć, ale jak na nas to i tak całkiem nieźle

Piękna pogoda i Kac już śmiga na rowerku, na drugiej fotce Kac z bukietem mleczy (tych dla Mai). A na trzeciej fotce mój młodszy znowu śpiący z rękami do góry. Zapadła decyzja o kupnie nowego wózka. Ten jet nieco za wąski i chyba dlatego on te łapki tak trzyma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie003.jpg (56,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie010.jpg (65,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie011.jpg (59,7 KB, 21 załadowań)
Stary 2008-04-26, 20:47   #3204
berbeaa
Rozeznanie

Eszeweria chylę czoła za odważną fryzurę! mam przyjaciółkę, która nosi czerwone, różowe ale żeby taki kontrast to naprawdę jesteś odważna! Super wyszłaś na tej focie z małą! a Mikołaj już w takim wózeczku? Weronika to by się nie odnalazła w roli
Myshia synów mozna Ci tylko pogratulować! fajni oby dwaj bez dwóch zdań!

U nas w dzień w miarę znośnie było piękne słoneczko to pospacerowałam z nią, teraz o 19 padła zobaczymy na jak długo??
Dzięki za poranne wsparcie dziewczynki

no ale Eszeweria mi teraz w pamięć wzrokową się wbiła z tymi kolorami

śpijcie dobrze i wasze bobaski też niech smacznie śpią
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 21:15   #3205
motylek78
Rozeznanie

Czesc,
widze ze wiekszosci humory dopisuja.

Joli nawet nie wiesz jak ci wspolczuje przezyc. Ja jzu 3 razy przezywalam wlamania do domu. Na szczescie zawsze ktos pomocny zjawil sie w pore. Raz to sie wlamywali nawet jak ja wbylam w domu o 10 rano ....horror. Teraz mam kraty w oknach, drzwi na 3 zamki i alarm w domu. Takie czasy niestety.

Maatra az sie wierzyc nie che co ci ksieza wyprawiaja Nie mam slow...

Myshia super chlopaki. Kacperek jest przekochany a Misio to chyba faktycznie ma za wasko w wozku. Moze przed kupnem wozka sprobuj pozyczyc od kogos znajomego na 1 dzien inny wozek z szerszym oparciem i przekonasz sie czy nadal bedzie spal z podniesionymi raczkami.

Barbeaa zycze ci spokojnej nocy. Zeby werka dala pospac mamusi.

100 lat dal solenizantki Pysi

Sylwia i Demonik wielke dzieki za przepisy. Sa super.

Dorka twoja siostra to musi miec zdolnosci. Fajnie ci.

Eszweria zdjecia sliczne no i wy prezentujecie sie pieknie. Ladna z was rodzinka

Dzis bylam na mega zakupach troche poszalalam i kupilam sobie kilka rzeczy. Ale to kropla w morzu moich potrzebTyle fajnych bucikow, i ciuszkow jest na wiosna lato, ze wrocilam zakarceona i wcale nie jestem przekonana, ze dokonalam dobrego wyboru. Butow nie kupilam bo mi sie podobaly tylko takie na obcasie lub na takiej subtelnej waskiej koturnie ale na dzien dzisiejszy obydwa modele odpadaja. Na torebke nie moglam sie zdecydowac i kupilam tylko taka malutka jak portfel na pasku . Maxowi oczywiscie tez sie dostal prezent. Kupilam mu pierwszy samochodzik i zabe skaczaco jezdzaca z Chicco....ale moj synek i tak woli swoj pogudzany stary kabel

Zmykam sie troche poupiekszac i jakies maseczki ponakladac na zmeczona twarz
motylek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 21:17   #3206
Evela56
Raczkowanie

GG do Evela56

Witam moje kochane. Długo mnie nie było ale zepsuł nam się komputer
Ale mam duuuuuuuuuzo do nadrobienia no no. Ale przeczytam posty na pewno.

U nas wszystko po staremu. Małgosia zrobiła się ostatnio strasznie marudna nie wiem dlaczego. Może zaczynają jej ząbki wychodzić?

Pozdrawiam wszystkie no i składam serdeczne życzonka wszystkim jubilatom

Nasza Małgosia

Jesteśmy razem

mój blogasek pazurkowy
Evela56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 21:35   #3207
myycha
Rozeznanie

maatra wspolczuje! ja mam taka sama syt, ale ksiadz troche pogledzil a na koniec sie zgodzil i nawet pozwolil nam zrobic 3 nauki a nie 5
i tu mam wlasnie pytanie do mamktore juz sa po chrzcinach, juz mam nauki odbebnione i nie musze od razu leciec i wybierac daty chrztu co? czy te nauki maja jakis "temirn waznosci"?
myycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 21:58   #3208
biankaaa
Zadomowienie

Joli az mi ciarki przeszly po skorze po tym co napisalas trzymaj sie kochana, mam nadzieje ze czujecie sie juz lepiej

Maatra - średniowiecze to delikatnie powiedziane ja bym chyba podobnie odpuscila sobie skoro ktos ma robic laske Odkad Blanka sie urodzila to czesto sobie myslalam jak to mozliwe ze takie male, niewinne istotki sa teoretycznie uznawane za istoty grzeszne! Ochrzcicie Simusia gdzie indziej jak bedziecie chcieli, Blanka jednak stwierdzila ze dla niej nie stanowi to zadnego problemu ze narzeczony nie namaszczony jeszcze

Lea -tylko pozazdroscic Taki komplement to chyba kazda z nas chcialaby uslyszec

Eszeweria - rzeczywiscie masz szalowa fryzure, ale po twoich postach oceniam ze swietnie pasuje do twojego temperamentu Dzieciaczki urocze, i szczesliwe na placu zabaw!

Sylwia -ja rowniez gratuluje fajnego pomyslu, pogrzebie w swoich pzrepisach i tez cos podrzuce

Myshia - ale rozkoszne jest to zdj Kacpra z kwiatkami, prawdzimy mezczyzna ci rosnie. Michas moze tak lubi lapki do gory trzymac, Blanka ma szerokie siedzisko a tez czesto tak spi

Motylku - tez dzis poszalalam na zakupach, mam nowe buty, pasek, spodnie i bluzeczke Niebawem mam 25 urodziny wiec postanowilam poszalec na ćwiercwiecze

Berbeaa - i dla was rowniez spokojnej nocki

Dorka-fajnie ze masz taki prywatny salon pieknosci

--------

Dzisiaj Blanka caly dzien spedzila z babcia bo do niej przyjechalaByly ponad 5 godzin na dworze, wiec teraz super dotleniona smacznie spi.
My natomiast bylismy na milym obiedzie, wyzej wspomnianych zakupach i kawce z ciachem. Potem spalilismy wszytsko [ ] na dlugiem spacerze tylko we dwoje co juz dawno sie nie zdarzylo.
Dla Blanki kupilismy dzis :http://www.o-baby.de/produktimages/priorixp-frisbee.jpg
Z nosidelka mala juz ewidentnie wyrosla, w tym rozlozyla sie jak krolowa i tylko patrzy w okno bo perspektywa szersza Fotelik jest s-u-p-e-rKupiony pod kolor oczu

Milego wieczoru
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 22:04   #3209
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

Cytat:
Napisane przez myycha Pokaż wiadomość
maatra wspolczuje! ja mam taka sama syt, ale ksiadz troche pogledzil a na koniec sie zgodzil i nawet pozwolil nam zrobic 3 nauki a nie 5
i tu mam wlasnie pytanie do mamktore juz sa po chrzcinach, juz mam nauki odbebnione i nie musze od razu leciec i wybierac daty chrztu co? czy te nauki maja jakis "temirn waznosci"?
My jesteśmy już po chrzcie, ale, jakoże to nasz (teoretycznie) drugi chrzest to nauk nie mieliśmy w ogóle. Teoretycznie dlatego, że Kac był chrzczony w szpitalu, a mnie nawet przy tym nie było... Więc nie pomogę w tej kwestii.
Stary 2008-04-26, 22:06   #3210
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
a my bylismy dzis na małej wycieczce nad zegrzyńskim ale dla dzieci główna atrakcja to były zjeżdżalnie - tez sobie pozjeżdżałam, czułam sie jak małe dziecko, wygłupiałyśmy się z Zuzią jak dwie wariatki i ze zjeżdzalni siup i w dół , Mikołaj tez spoglądał ze smutkiem z wózka więc go na zdjeżdźalnie i siup na dół trzymany przeze mnie pod paszki- było super dopóki Zuzia nie zaczeła rozrabiac, zrobiła sie awantura i na sygnale wracaliśmy do domu
fajnie wygladacie na zdjeciach

Cytat:

Piękna pogoda i Kac już śmiga na rowerku, na drugiej fotce Kac z bukietem mleczy (tych dla Mai). A na trzeciej fotce mój młodszy znowu śpiący z rękami do góry. Zapadła decyzja o kupnie nowego wózka. Ten jet nieco za wąski i chyba dlatego on te łapki tak trzyma
jeju jak on rozkosznie wyglada z tymi raczkami....

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
śpijcie dobrze i wasze bobaski też niech smacznie śpią
Ty i Weronisia tez spijscie dobrze
Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Czesc,
widze ze wiekszosci humory dopisuja.

Joli nawet nie wiesz jak ci wspolczuje przezyc. Ja jzu 3 razy przezywalam wlamania do domu. Na szczescie zawsze ktos pomocny zjawil sie w pore. Raz to sie wlamywali nawet jak ja wbylam w domu o 10 rano ....horror. Teraz mam kraty w oknach, drzwi na 3 zamki i alarm w domu. Takie czasy niestety.
Dzis bylam na mega zakupach troche poszalalam i kupilam sobie kilka rzeczy. Ale to kropla w morzu moich potrzebTyle fajnych bucikow, i ciuszkow jest na wiosna lato, ze wrocilam zakarceona i wcale nie jestem przekonana, ze dokonalam dobrego wyboru. Butow nie kupilam bo mi sie podobaly tylko takie na obcasie lub na takiej subtelnej waskiej koturnie ale na dzien dzisiejszy obydwa modele odpadaja. Na torebke nie moglam sie zdecydowac i kupilam tylko taka malutka jak portfel na pasku . Maxowi oczywiscie tez sie dostal prezent. Kupilam mu pierwszy samochodzik i zabe skaczaco jezdzaca z Chicco....ale moj synek i tak woli swoj pogudzany stary kabel

Zmykam sie troche poupiekszac i jakies maseczki ponakladac na zmeczona twarz
3 razy wlamanie az strach sie bac
zakupy powiadasz.....
ja juz sie zaopatrzylam w nowe kiecki,bo moja nowa figura nie zezwala na noszenie spodni ale jakbym jednak zmienila zdanie...to jedna pare spodni tez sobie kupilam
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7364087]Jutro przyjezdza moja mama, ciesze sie, mam nadzieje, ze zdopinguje Oliviera do jedzenia lub chociaz do pelzania Ale jak nie to i tak bedzie fajnie, Paaaa, mamusie i bobasy [/quote]
a ja jutro rano lece i troche sie ciesze,ze dychne od rodzinki. znow sami
Cytat:
Napisane przez myycha Pokaż wiadomość
ale zeby u mnie to ksiadz powiedzial,a to nie. jego sekretarka STARA dewota z wasami bedzie mi mowic,ze ja zyje w grzechu!!!! co to to NIE !!!!!!!! jakim prawem ?????
heheh termin waznosci ,smiesznie brzmi. ja poganka niestety Ci w tej kwestii nie pomoge

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości