Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-25, 11:52   #3511
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez lilusto Pokaż wiadomość

Napiszcie gdzie w Kielcach można zobaczyć suknie w tym rodzaju???
Wielkie dzięki....
suknia, która pokazalas jest z kolekcji 2007 firmy white one
white one jest dostepne w paryzance, ale nie wiem czy maja oni w sprzedazy jeszcze jakies modele z 2007 r. Maja teraz kolekcje z 2008 r. - wiem, bo sama model z white one zamowilam
czekalam na suknie 3,5 miesiaca
Cytat:
No niektóre całkiem niezłe. Dziękuję!
A czy któraś z Was orientuje się gdzie w Kielcach mają suknie San Patrick???
Cytat:
Napisane przez fenomenka84 Pokaż wiadomość
Z tego co widziałam to w Cymbeline są w Paryżance też pewnie mają
no
w Cymbeline jest San patrick
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 12:00   #3512
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
white one jest dostepne w paryzance, ale nie wiem czy maja oni w sprzedazy jeszcze jakies modele z 2007 r. Maja teraz kolekcje z 2008 r. - wiem, bo sama model z white one zamowilam

no
No właśnie z kolekcji 2007 nie maja w sprzedaży, dlatego jak komuś zależy to tak jak pisałam można poszukać w ogłoszeniach , jest ich pełno albo wziąć z kolekcji 2008 jest parę podobnych
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 12:04   #3513
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

tak,
tym bardziej, że white one nie ma w swojej kolekcji bardzo rozłożystych sukien, przeważają podobne do tej, którą załączyłaś na zdjęciu
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 16:28   #3514
tiffi1
Rozeznanie

Diademu mieć nie będę, bo po prostu mi sie nigdy nie podobały i nie wyobrażam sobie siebie w diademie.

Co do piosenki dla rodziców to takowej nie będzie (bo ja nie mam rodziców) jakoś nie wyobrażam sobie tego, chyba specjalnych podziękowań też nie będzie., ale jeszcze pogadamy o tym.

Fenomentka bardzo fajne te winietki z podziękowaniami, ja wciąż sie zastanawiam nad tym jak to wszystko zrobic. Nie chcę dawac migdałów, mam pomysł taki:
1. tylko winietki
2. winietka na cenówce (taki haczyk) wbity w czekoladkę
3. winietka na stole, obok złożona tak specyficznie serwetka i na tym czekoladka leży
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 18:00   #3515
fenomenka84
Raczkowanie

tiffi1 no ja właśnie też nie chce "przeładowania" na stole, a te które znalazłam podobają mi sie ze względu na 2 w 1 , dzisiaj jeszcze jedne mi wpadły w oko, wklejam poniżej(teraz zastanawiam sie czy te czy te wcześniejsze)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 348422074.jpg (52,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 348422074_1.jpg (29,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 348422074_2.jpg (58,6 KB, 29 załadowań)
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 18:45   #3516
kate0109
Raczkowanie

dziewczyny a moze ktoras z was slyszala o zespole MAT? oni sa z Bielin/k. Kielc, nie bawiła sie moze ktoras z was z nimi na weselichu?tam jest dwoch panów i dziewczyna ktora śpiewa...?
kate0109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 18:55   #3517
lilusto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość

no

Bardzo dziękuję za info!!! Bardzo cenne!!!
A jaką suknię Ty wybrałaś?
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-25, 19:06   #3518
karusia070707
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Dzieki!

Love doesn't make the world go round. Love is what makes the ride worthwhile.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080621040213.png
karusia070707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 20:08   #3519
lilusto
Raczkowanie

Dziewczyny... krótka, prosta piosenka, ale jak najbardziej pasuje!!!

http://www.wrzuta.pl/audio/cRKyXXe4NF/dzieki_wam

...co Wy na to?
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 20:15   #3520
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Dziewczyny którą wiązankę byście wybrały????
numer 1
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 20:17   #3521
karusia070707
Raczkowanie

Cytat:

...co Wy na to?
Super piosenka!

Szkoda ze ja nie potrafie spiewac Jakbym potrafila to sama bym chciala zasiewac cos takiego dla moich rodzicow! Naprawde swmietny pomysl.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-25, 20:25   #3522
izus123
Raczkowanie

Cytat:
tiffi1 no ja właśnie też nie chce "przeładowania" na stole, a te które znalazłam podobają mi sie ze względu na 2 w 1 , dzisiaj jeszcze jedne mi wpadły w oko, wklejam poniżej(teraz zastanawiam sie czy te czy te wcześniejsze)
Sa swietne!!! Nie planowalam nic takiego,ale to wyglada bardzo ladnie ...pomysle i zapytam mojego przyszlego
Stary 2008-04-25, 20:48   #3523
mika_am
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kate0109
dziewczyny a moze ktoras z was slyszala o zespole MAT? oni sa z Bielin/k. Kielc, nie bawiła sie moze ktoras z was z nimi na weselichu?tam jest dwoch panów i dziewczyna ktora śpiewa...?

Ja ich osobiście nie słyszałam, ale polecali ich ludzie u których wynajmowałam sale w Masłowie-stwierdzili, że ludzie świetnie sie bawili przy ich muzyce!

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-04-25 o 21:24 Powód: domknięcie cytatu
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 21:23   #3524
kamilack80
Raczkowanie

Cytat:

...co Wy na to?
piekna ta piosenka ale jeszcze z 30 sekund to podejrzewam ze bym sie poplakala
my rowniez chcemy zadedykowac jakas piosenke na podziekowanie dla rodzocow ale nie wiem czy nie skonczy sie to na tradycyjnym "sto lat" i upominku

jesli chodzi o zespol MAT niestety nie pomoge, bo nic nie slyszalam na ich temat

kamilack80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 21:47   #3525
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Ja kiedyś je juz widziałam i bardzo mi się podobały, szczerze - wybrałaś chyba najłaniejsze z możliwych, które widziałam ( i te i te), więc trudny wybór.
Ja nie decyduję siena migdały i jednak takie winietki, bo niesttey koszty i tak już mamy spore.
Gratuluję wyboru!

Lilusto - piosenka bardzo ładna (łezka mi się w oku pojawiła), chyba nie będzie podziękowań, to przykre wiedzieć, że nie będzie moich rodziców ;-(
Stary 2008-04-26, 08:36   #3526
izus123
Raczkowanie

Podziekowania dla rodzicow:

Projekcja naszych zdjec od dziecinstwa,po dzien slubu.W tle piosenka z dedykacja (lepiej piosenka w tle niz: "Mlodzi-Rodzice do srodeczka" i tance-obijance
Pod koniec projekcji obdarujemy ich kwiatami i zaproszeniami na kolacje we dwoje(lub czworo) jeszcze tego nie wiemy)

I co sadzicie?

Tiffi 1-przykro mi z powodu Twoich rodzicow.Na Twoim miejscu tez bym sobie odpuscila podziekowania( tesciowie z pewnoscia zrozumieja i nie powinno im byc przykro)
Stary 2008-04-26, 10:24   #3527
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
Podziekowania dla rodzicow:

Projekcja naszych zdjec od dziecinstwa,po dzien slubu.W tle piosenka z dedykacja (lepiej piosenka w tle niz: "Mlodzi-Rodzice do srodeczka" i tance-obijance
Pod koniec projekcji obdarujemy ich kwiatami i zaproszeniami na kolacje we dwoje(lub czworo) jeszcze tego nie wiemy)

I co sadzicie?

Tiffi 1-przykro mi z powodu Twoich rodzicow.Na Twoim miejscu tez bym sobie odpuscila podziekowania( tesciowie z pewnoscia zrozumieja i nie powinno im byc przykro)
Bardzo mi się podoba pomysł z kolacją, tym bardziej jesli rodzice niezbyt często wychodzą gdzieś. Co do mnie to moize podziękujemy tak normlanie słowo dziękujemy ale to nie będzie na sali i nie będzie jakichś piosenek, bo to trudne będzie dla mnie
Stary 2008-04-26, 10:41   #3528
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karusia070707 Pokaż wiadomość
Dzieki!
Nie ma za co
Stary 2008-04-26, 11:46   #3529
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:

...co Wy na to?
Swietna piosenka, ale ja sie bardzo wzruszylam...Nie widuje sie z rodzicami zbyt czesto, bo od kilku lat mieszkam za granica, ta piosenka kompletnie by mnie rozstroila,ale fakt - piekna.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 12:14   #3530
joasiatko
Raczkowanie

Cześć dziewczynki!!!

Minął tydzień od mojego ślubu i zaglądam tu od tego momentu 1wszy raz Tyle chciało by się opowiedzieć, pokazać zdjęć, ze pewnie nie starczyłoby mi mijesca na tym forum

Ogólnie mówiąc - miałąm wesele jak z bajki - wszystko było idealnie i niczego nie żałujemy - szkoda tylko, że tak szybko się skończyło - same zobaczycie, że nie zauważycie, że już pora na tort, a to na oczepiny, ostatni taniec, pożegnanie gości i do łóżeczka

Na początku dnia pogoda była fatalna, padał deszcz mocny i chmury szare, jednak na 2 godziny przed weselem przestało padać i ani razu nie musiałam isć pod parasolką - ba, nie miałam nawet bolerka ani nic w tym stylu - było mi gorąco (ale to przez emocje, bo na dworze było ok.12 stopni). W kosciele było cieplutko również.

Rano na 10tą pojechałam ze świadkową (moją siostrą) i mamą do Awangardy do fryzjera. Mnie czesała P.Kinga, a siostrę Sylwia - my byłysmy bardzo zadowolone oby dwie, gorzej z mamą - młoda dziewczyna niedoświadczona miała jej tylko krótkie włosy wymodelować, nie wychodziło jej to za bardzo - w rezultacie mama siedziałą tam najdłużej z nas - całe szczęście końcowy wynik był bardzo zadowalający

Na 12tą godzinę przyjechała do nas do domku P.Anetka Wasińska i zrobiła nam 3 piękny makijaż - jednym słowem bardzo Ją polecam. Makijaż się trzymał całą noc, nawet na 2gi dzień miałam pięknie pomalowane oczy - a nie ukrywam, że poranek miałam dosyć namiętny...

Potem było ubieranie, nio i zaczęło się...

O 17:00 planowo miał być ślub w Kościele Garnizonowym, na 16tą przyjechał fotograf i kamerzysta, i w tym samym czasie orkiestra (4 osoby). Kamerzysta i fotograf zrobił parę ujęć jak mi świadkowa gorset sznuruje i potem poszli na dół pod blok czekać na mojego TŻ.
Gdy tylko blok się zatrząsł i orkiestra zaczęła głośno grać - to już wiedziałam, że Moj TŻ przyjechal limuzyną Orkiestra zaczęla w ogole grać jak zobacyzłą limuzynę daleko daleko na ulicy - sądsiedzi podobo wszyscy na balkon weszli albo na klatkę Moj TŻ weszedl do bloku pod ręką ze swoją siostrzenicą (ktora jest niewiele młodsza ode mnie), a swiadek weszedl ze swoja dziewczyną. Oczywiscie orkiestra caly czas grala na caly regulator Zanim weszli do mieszkania 2 synowie sąsiada powiedzieli TZ piekny wierszyk - i chieli cukierki (dobrze ze mial szampana pikolo).

Jak moj TŻ weszedl do pokoju to razem z siostrą oniemiałysmy jakie nam piekne bukiety przyniesli!!!! Nigdy wczesniej nie widzialam takiego cuda (dolącze fotki w poniedzialek). Podczas blogoslawienstwa orkiestra też grala bardzo nastrojową muzyke, odpowiednią do chwili. Potem robilismy duzo fotek w domu, a gdy schodzilismy schodami na dol to wszyscy sasiedzi wyszli (a jest 10pieter) i zaczeli bić brawo bardzo to było mile.

Do kosciola spoznilismy sie przez to 20minut ale cale szczescie proboszcz byl wyrozumialy, nic nie powiedzial, a za to piekne kazanie nam wyglosil-az sie wzruszylam. Aaa... pod oltarz odprowadzil mnie mój tata, a przed nami swiadkowa pod reke szla z mojm TZ i ze swiadkiem. a przed nimi jeszcze dziewczynka mala z poduszka z obraczkami.

Po kosciele zyczenia skladali nam w holu kosciola

Jak dojechalismy do restauracji Stangret - czekal na nas rozlozony czerwony dywan, a w okol niego na wysokich stojakach piekne kwiaty. drzwi do limuzyny otworzyly nam 2 dziewczyny z obslugi przebrane za stangretow, rodzice witali nas woda,chlebem i sola. W restauracji dostalismy pieknie ozdobione kieliszki w male serduszka jadalne -cudo.

Sala byla pieknie ozdobiona - na zloto -kazdy sie zachwycal. Dodatkowo - wlasciciele zrobili nam niespodzianke (o ktorej moj TŻ z moim tata wiedzieli już 2 dni przed ślubem) -a mianowicie - mielismy za darmo wielka fontanne czekoladową!!! zrobila ona furorę!!! z tego wzgledu, ze za darmo, poniewaz niedawno ja kupili i nasze wesele bylo 1wszym z wykorzystaniem tego cudownego smakolyka.

Ogolnie mowiac polecam Stangret z calego serca - zamiast 7 przystawek mielismy 15!!! Bez problemu porzyczyli nam pokrowce na krzesla do kosciola, zrobili bez problemu osobne dania dla mojej siostry wegetarianki i w ogole wszystko bylo na poziomie!!!

Orkiestra sie rowniez spisala na medal - wokalistka slicznie spiewala...

Cukiernia pasternak rowniez wykonala kawal solidnej roboty - tort byl cudny!!! a ciasta przepyszne - nigdy wczesniej nie jadlam takich smakolykow - goscie pod koniec wesela sami zabierali reszte do domu

Fotki i film z wesela juz dostalam robilismy sobie kilka zdjec nocą na sienkiewicza.
teraz zmykam na budowę naszego wspolnego domku jak bede miala chwilke - to przesle fotki.
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 12:20   #3531
Puchatek M.
Rozeznanie

Gorąco Wam gratuluję i cieszę się razem z Tobą, że wszystko było tak pięknie jak sobie wymarzyłaś
Teraz czekam na fotki
Stary 2008-04-26, 12:37   #3532
agunia82
Zakorzenienie

Joasiotko super że się w końcu do nas odezwałaś. Gratuluję z całego serduszka i cieszę się razem z Tobą że tak pięknie Wam wszystko wyszło

I czekamy niecierpliwie na zdjęcia

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 12:47   #3533
kamilack80
Raczkowanie

Joasiatko----> ja rowniez GRATULUJE i wszystkiego co najlepsze na Nowej Drodze Życia
Az milo sie czyta, ze tak wszystko pieknie i bajkowo przebieglo w tak szczegolnym dla Was dniu

ps. jesli chodzi o fontanne czekolady to dla mnie pomysl rewelacja, dlatego tez jakis czas temu wynajelam ja na weselisko i wiem ze bedzie to dosc ciekawa atrakcja zarowno dla dzieci jak i dla doroslych

kamilack80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 15:34   #3534
Audacieux
Wtajemniczenie

Joasiatko, gratuluję, wszystkiego naj naj naj lepszego na Nowej Drodze Tylko pozazdroscić takiego udanego przyjęcia i dobrej zabawy, czekam na fotki

Kobietki, proszę, powiedzcie mi, ile płacicie za fotografa a ile za kamerzystę?

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 15:43   #3535
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Napisane przez Audacieux Pokaż wiadomość

Z tego co kojarze placimy 500zl za kamerzyste i 1000zl za fotografa i w tym mamy 100 zdjec bodajze, ale nie jestem pewna na 100%.

Joasiatko oby kazdy dzien waszego wspolnego zycia byl tak wspanialy jak dzien Waszego slubu!!!

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 16:53   #3536
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Joasiatko ja również dołączam sie do życzeń, kurcze jak sie to czyta to az sie chce mieć już swój ślub ciesze sie ze wszystko sie udało
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 17:42   #3537
bartolina
Raczkowanie

Kobietki, proszę, powiedzcie mi, ile płacicie za fotografa a ile za kamerzystę?[/quote]

Ja za kamerzystę płacę 1000 zł, a za fotografa 900 zł. Wcześniej miałam zarezerwowanego fotografa i kamerzystę za 1500 zł, ale nas wyrolował i podpisał umowę z kimś innym, pomimo tego że ja byłam z nim umówiona na spisanie umowy. On tłumaczył to tak: usługa to usługa kto pierwszy ten lepszy.
Także gdzie nie wchodzę to odrazu spisuję umowę, tak na wszelki wypadek.
bartolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 19:28   #3538
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

joasiątko ja równiez gratuluje i czekam na fotki
ja płacę za kamerzyste 1500 za fotografa 800
Stary 2008-04-26, 20:05   #3539
izus123
Raczkowanie

A ja place 800zl.(za 50fotek wywolanych i okolo 200 na plycie).
Polecam naszego fotografa dla dziewczyn,ktore nie planuja zdjec w studio,a marza im sie nietypowe,wyrezyserowane wedlug wlasnego pomysu, zdjecia w plenerze.
Kamerzyste mamy znajomego i wlasciwie nic mi nie wiadomo o kosztach

Dagunia24-slubuje tydzien po Tobie
Stary 2008-04-26, 21:00   #3540
karusia070707
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Audacieux Pokaż wiadomość
Ja place za kamerzyste (2 kamery) i fotografa- plener 2700, i mam jeszcze zdjecia w studio 350 zl, ale nie wiem dokladnie za ile zdjec.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości