Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-05, 22:37   #3541
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Czbasia no niezbyt fajnie z tym hbs. To zoltaczka typu B, możesz zarazić się tym np. U kosmetyczki, fryzjera, dentysty. Ogólnie tam gdzie mogą być niewysterylizowane narzędzia, a dochodzi do przerwania tkanek. Niech Twój mąż też się przepada, to choroba zakaźna i będziesz musiała o tym mówić przed każdym zabiegiem itp. Do zakaźnego kierują Cię po to, aby zobaczyć czy cierpisz na przewlekłe zapalenie wątroby czy jesteś jedynie nosicielem wirusa. Wirus tez nie oznacza choroby 😊 dziecko przy porodzie tez zostanie zbadane wiec nie martw się na zapas 😊

Marta ale super fotki 😍

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 08:06   #3542
juka_juka
Wtajemniczenie

Marta śliczna Zosia.A co powiedział lekarz o tych wypchnięciach?
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 08:44   #3543
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
ciotki! Mój pierwszy dziubek No i patrzcie jaka jestem silna!
super!

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 10:26   #3544
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Czbasia no niezbyt fajnie z tym hbs. To zoltaczka typu B, możesz zarazić się tym np. U kosmetyczki, fryzjera, dentysty. Ogólnie tam gdzie mogą być niewysterylizowane narzędzia, a dochodzi do przerwania tkanek. Niech Twój mąż też się przepada, to choroba zakaźna i będziesz musiała o tym mówić przed każdym zabiegiem itp. Do zakaźnego kierują Cię po to, aby zobaczyć czy cierpisz na przewlekłe zapalenie wątroby czy jesteś jedynie nosicielem wirusa. Wirus tez nie oznacza choroby 😊 dziecko przy porodzie tez zostanie zbadane wiec nie martw się na zapas 😊

Marta ale super fotki 😍

W moim przypadku i wypychanie i stawianie macicy, oba są niegroźne dla nas. Wypyhanie to jedna lub dwie gulki i takie ciągnięcie wtedy czuję. Stawianie macicy to cały brzuh poniżej pępka robi się twardy i ciągnie go jakby do góry + czasami odczuwam ból okresowy i po kregoslupie mi idzie. Lekarz powiedział że oceni czy jest się czym martwić dopiero jak mnie zbada, zbadał szyjka twarda, zamknięta, a więc wszystko jest okej.

Dziękuję dziewczyny Mąż miał łzy w oczach jak ją na usg zobaczył. Mama jak zobaczyła fotki to od razu cały Kornel

czbasia - nie stresuj się i poczekaj na wizytę

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 11:33   #3545
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
W moim przypadku i wypychanie i stawianie macicy, oba są niegroźne dla nas. Wypyhanie to jedna lub dwie gulki i takie ciągnięcie wtedy czuję. Stawianie macicy to cały brzuh poniżej pępka robi się twardy i ciągnie go jakby do góry + czasami odczuwam ból okresowy i po kregoslupie mi idzie. Lekarz powiedział że oceni czy jest się czym martwić dopiero jak mnie zbada, zbadał szyjka twarda, zamknięta, a więc wszystko jest okej.

Dziękuję dziewczyny Mąż miał łzy w oczach jak ją na usg zobaczył. Mama jak zobaczyła fotki to od razu cały Kornel

czbasia - nie stresuj się i poczekaj na wizytę

O to super.Ja częściej tą gulke mam.Chociaż chyba z kilka razy się zdarzyło i twardnienie ale w ogóle go nie czuje.Akurat rękę miałam na brzuchu.Z tym że ja ciągle na magnezie i luteinie to może dlatego nie czuje.Mam nadzieję że i u mnie szyjka będzie okNasze dziecko też do męża podobne całkiem
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 11:42   #3546
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Marta a ile płaciłaś u siebie za 3d? Kurde ciągle zastanawiam się czy iść, chciałabym żeby mój TŻ też zobaczył na usg małego i chciałabym zdjęcia w 3d, ale nie wiem sama szkoda mi trochę kasy i też nie chcę małego męczyć ciągle usg, bo teraz przez połówkowe i to echo wyszło, że co tydzień miałam

Rodzina męża zaprosiła nas na grilla, tak mi się nie chce tam iść ehh
Stary 2017-05-06, 12:55   #3547
Asik1604
Zadomowienie

Marta, Zosia śliczna

My też mamy fotki niuni w 3 i 4D i filmik, ogólnie jestem bardzo zadowolona z badania, chociaż do najtańszych nie należy, ale warto

Z Amelką chodziłam na NFZ i nie mam takich pamiątek, a teraz żałuję, ale człowiek uczy się na błędach

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-06, 13:05   #3548
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez Asik1604 Pokaż wiadomość
Marta, Zosia śliczna

My też mamy fotki niuni w 3 i 4D i filmik, ogólnie jestem bardzo zadowolona z badania, chociaż do najtańszych nie należy, ale warto

Z Amelką chodziłam na NFZ i nie mam takich pamiątek, a teraz żałuję, ale człowiek uczy się na błędach
No ja też na nfz chodzę właśnie. U mnie 3d to 250 zł plus 20 jakbym chciała nagranie na płytę. Ale tak sobie pomyślałam, że to badanie III trymestru i tak nie jest refundowane więc może wtedy pójdę
Stary 2017-05-06, 13:08   #3549
czbasia
Zakorzenienie

1494072496075.jpg1494072502132.jpg

czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 13:12   #3550
czbasia
Zakorzenienie

To sa moje wyniki.u gory sprzed 3lat i tu jest antygen hbs ujemny i wczoraj..tylko ze to wczorajsze nie jest na obecnosc wirusa tylko przeciwcial. Spr teraz na str lab i to dwa rozne bad. Antygen jest w celu wykrycia czy jest sie zarazonym a przeciwciala robi sie w cely spr czy potrzebna jest kolejna dawka szczepien albo czy leczenie przynosi rezultat. Nic z tego nie rozumiem. Moze orientujecie sie albo znacie kogos obeznanego co moglby zerknac. Aaa..i pamietam ze zlecone mialam teraz to samo co 3l temu.

Stary 2017-05-06, 13:22   #3551
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
To sa moje wyniki.u gory sprzed 3lat i tu jest antygen hbs ujemny i wczoraj..tylko ze to wczorajsze nie jest na obecnosc wirusa tylko przeciwcial. Spr teraz na str lab i to dwa rozne bad. Antygen jest w celu wykrycia czy jest sie zarazonym a przeciwciala robi sie w cely spr czy potrzebna jest kolejna dawka szczepien albo czy leczenie przynosi rezultat. Nic z tego nie rozumiem. Moze orientujecie sie albo znacie kogos obeznanego co moglby zerknac. Aaa..i pamietam ze zlecone mialam teraz to samo co 3l temu.

a byłaś szczepiona na hbs?
Stary 2017-05-06, 13:24   #3552
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
a byłaś szczepiona na hbs?
Nie pamiętam. Chyba nie. Ale myslusz ze jest sens zrobic to na obecnosc hbs?

Stary 2017-05-06, 13:27   #3553
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Marta a ile płaciłaś u siebie za 3d? Kurde ciągle zastanawiam się czy iść, chciałabym żeby mój TŻ też zobaczył na usg małego i chciałabym zdjęcia w 3d, ale nie wiem sama szkoda mi trochę kasy i też nie chcę małego męczyć ciągle usg, bo teraz przez połówkowe i to echo wyszło, że co tydzień miałam

Rodzina męża zaprosiła nas na grilla, tak mi się nie chce tam iść ehh
Nic nie płacę chodzę prywatnie i za wizytę bierze 150 zł, ale usg 3D już któryś raz robił, dopiero teraz takie wyraźne wyszło w przyszłym miesiącu mogę wziąć płytkę to nam nagra i też nic nie dopłacam. A jak ktoś, kto nie prowadzi u niego ciąży chce 3D to 200 albo 250zł płaci.

czbasia - ja w ogóle nie ogarniam tematu także nie pomogę

Stary 2017-05-06, 13:29   #3554
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Nie pamiętam. Chyba nie. Ale myslusz ze jest sens zrobic to na obecnosc hbs?

No, bo jeżeli byłaś szczepiona to masz przeciwciała i to wykryło to badanie. Szczepionka na hbs jest obowiązkowa dla osób urodzonych chyba po 1993 roku i jest podawana w 3 dawkach.
Jeżeli nie byłaś szczepiona to przeciwciała mogą świadczyć o przebytej infekcji.
W ogóle dla mnie bezsensu to badanie, powinnaś zrobić ten antygen, a nie przeciwciała tak jak 3 lata temu.
Ja bym dla pewności zrobiła antygen hbs i wtedy będziesz miała obraz sytuacji

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Nic nie płacę chodzę prywatnie i za wizytę bierze 150 zł, ale usg 3D już któryś raz robił, dopiero teraz takie wyraźne wyszło w przyszłym miesiącu mogę wziąć płytkę to nam nagra i też nic nie dopłacam. A jak ktoś, kto nie prowadzi u niego ciąży chce 3D to 200 albo 250zł płaci.

czbasia - ja w ogóle nie ogarniam tematu także nie pomogę
eee no to ekstra 150 bym jeszcze dała, u mnie wszędzie tak drogo ehh
Stary 2017-05-06, 13:30   #3555
marttb
Zakorzenienie

blond - nie przepadasz za rodziną męża? my byliśmy dzisiaj u teściowej i dawno tak miło nie było wszystkie diostry męża były, dobrze mi się rozmawialo. Dostaliśmy pieluszkę i rampersa bodajże

Stary 2017-05-06, 13:31   #3556
czbasia
Zakorzenienie

Ale lekarz zlecil antygen.. W lab chyba sie pomylilu a on przeczytal obecne i wzial wynik za +. W karcie mam wpisane hbs +. W pon tak czy inaczej ide zrobic antygen. Wyczytalam na necie ze mizliwe ze przechodzilam wzw jako dziecko pozniej organizm mogl zwalczyc i stad przeciwciala a wynik hbs ujemny. I zastanawiam sie czy mozliwe czy poprostu imam sie ost szansy

Stary 2017-05-06, 13:49   #3557
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
blond - nie przepadasz za rodziną męża? my byliśmy dzisiaj u teściowej i dawno tak miło nie było wszystkie diostry męża były, dobrze mi się rozmawialo. Dostaliśmy pieluszkę i rampersa bodajże
hmmm wiesz co to akurat taka rodzina, której nie widzieliśmy dłuższy czas, ale mój załatwił pracę chłopakowi kuzynki i chyba chcą się zrewanżować. Ja ich widziałam parę lat temu, faceci pewnie będą gadać o pracy, a ja będę marzła i siedziała jak debil mam nadzieję, że chociaż się najem
Cytat:
Ale lekarz zlecil antygen.. W lab chyba sie pomylilu a on przeczytal obecne i wzial wynik za +. W karcie mam wpisane hbs +. W pon tak czy inaczej ide zrobic antygen. Wyczytalam na necie ze mizliwe ze przechodzilam wzw jako dziecko pozniej organizm mogl zwalczyc i stad przeciwciala a wynik hbs ujemny. I zastanawiam sie czy mozliwe czy poprostu imam sie ost szansy

Zrób ten antygen i będzie wiadomo przeciwciała są po przebytej chorobie albo po szczepionce, ale nawet jeżeli chorobę przebyłaś to możesz mieć dalej wirusa w sobie i możesz zarażać. Czyli jeżeli antygen wyjdzie dodatni to dalej Cię pokierują w poradni chorób zakaźnych, a jak ujemny to ja bym się nie martwiła ogólnie to, że 3 lata temu miałaś antygen ujemny też o niczym nie świadczy, bo przez 3 lata mogłaś się niestety zarazić.
Ale nie ma co gdybać, zrób w poniedziałek antygen i będzie wszystko jasne

Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA
Czas edycji: 2017-05-06 o 13:53
Stary 2017-05-06, 13:52   #3558
czbasia
Zakorzenienie

Blond dzieki.. Tak zrobie..zobaczymy co dalej.

Stary 2017-05-06, 13:52   #3559
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Przyszły te koszule i są spoko
Wyglądam już jak słonica
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170506_143839_resized.jpg (64,9 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koszula.jpg (65,1 KB, 58 załadowań)
Stary 2017-05-06, 13:56   #3560
madzieeek
Wtajemniczenie

Marta - super fotki!! Właśnie też się przymierzam do takiego usg, ale moja gin choć prywatnie, to takich nie robi
A najlepsze, że mój luby zawodowo...sprzedaje aparaty do usg - może by przetestował na mnie??

Dostałam wczoraj od "teściowej" kilka pudeł ciuszków, które ona dostała od kogoś tam. No cała masa tego jest! Ja niekoniecznie czekam na używane rzeczy, ale z drugiej strony...to wszystko tyle kosztuje, a są w dobrym stanie i akurat dla chłopca i to takiego jesiennego właśnie. Śpiworki, pajace, bodziaki, czapeczki, skarpetki, śpiwór do wózka...no wszystko! Ale najbardziej podobają mi się świąteczno-mikołajowe zestawy I tak przy okazji sobie myślę...w tym roku święta spędzę ze SWOIM dzieckiem - to jest jakaś abstrakcja dla mnie póki co

I uwaga - postęp! Zdecydowałam się już na wózek. Musi być Mutsy IGO i żaden inny. No śni mi się po nocach i nic na to nie poradzę

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168

Edytowane przez madzieeek
Czas edycji: 2017-05-06 o 13:59
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 14:15   #3561
marttb
Zakorzenienie

blond-a więc wytrwania i najedzenia się na grillu żadna słonica ja mam już +9 na wadze. położna najpierw mnie zwazyla potem ciśnienie- nigdy takiego wysokiego nie miałam

smazylam mięso i w międzyczasie wzięłam się za przebieranie nowej partii ciuszków, no i przypalilam mięcho

Madzia- fajnie jest coś dostać, zawsze jakieś wydatki odpadają

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2017-05-06 o 14:16
Stary 2017-05-06, 14:25   #3562
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm wiesz co to akurat taka rodzina, której nie widzieliśmy dłuższy czas, ale mój załatwił pracę chłopakowi kuzynki i chyba chcą się zrewanżować. Ja ich widziałam parę lat temu, faceci pewnie będą gadać o pracy, a ja będę marzła i siedziała jak debil mam nadzieję, że chociaż się najem

Zrób ten antygen i będzie wiadomo przeciwciała są po przebytej chorobie albo po szczepionce, ale nawet jeżeli chorobę przebyłaś to możesz mieć dalej wirusa w sobie i możesz zarażać. Czyli jeżeli antygen wyjdzie dodatni to dalej Cię pokierują w poradni chorób zakaźnych, a jak ujemny to ja bym się nie martwiła ogólnie to, że 3 lata temu miałaś antygen ujemny też o niczym nie świadczy, bo przez 3 lata mogłaś się niestety zarazić.
Ale nie ma co gdybać, zrób w poniedziałek antygen i będzie wszystko jasne
Tak tak.. Jestem swiadoma ze moglam sie zarazic przez 3lata. Ale zastanawoa mnie czy szansa jest ze bedzie hbs ujemny. Ale nie gdybam tylko w poniedzialek lece na badanue.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Przyszły te koszule i są spoko
Wyglądam już jak słonica
Super te koszulki. to z italian fashion? Bo cos kajarze ze link wstawialas

Stary 2017-05-06, 14:26   #3563
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
blond-a więc wytrwania i najedzenia się na grillu żadna słonica ja mam już +9 na wadze. położna najpierw mnie zwazyla potem ciśnienie- nigdy takiego wysokiego nie miałam

smazylam mięso i w międzyczasie wzięłam się za przebieranie nowej partii ciuszków, no i przypalilam mięcho

Madzia- fajnie jest coś dostać, zawsze jakieś wydatki odpadają
Hahahaha nie dziwie się 😁 następnym razem niech najpierw ciśnienie mierzy 😂. Ja mam +5 od wagi wg mnie, od wagi wpisanej w karcie ciąży +3, ale to takie ważenie w zimowych swetrach itp.

Dzięki. Zbieramy się właśnie 😉

Stary 2017-05-06, 14:26   #3564
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
ciotki! Mój pierwszy dziubek No i patrzcie jaka jestem silna!
ale super dzidzia.

Stary 2017-05-06, 14:55   #3565
marttb
Zakorzenienie

https://m.youtube.com/watch?v=MSdN25AaPu0
https://m.youtube.com/watch?v=BvEo3i_C9C4
Na poprawę dnia ten drugi polec od 1:40

Stary 2017-05-06, 14:56   #3566
Asik1604
Zadomowienie

Blond, u mnie też 250 tylko całe badanie z płytą już.
Śliczne te koszulki i wcale nie wyglądasz jak słonica.

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 18:50   #3567
maluchna30
Zadomowienie

Zosia cudeńko!!! Ja też mam takie zdjęcie córci, ale najwyżej jutro wstawię. Dzisiaj tylko witam się z Wami w 23 tc i uciekam bom padnięta. Więcej jutro napiszę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20170506_10_36_05_Pro.jpg (70,0 KB, 55 załadowań)
Stary 2017-05-06, 19:57   #3568
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Tak tak.. Jestem swiadoma ze moglam sie zarazic przez 3lata. Ale zastanawoa mnie czy szansa jest ze bedzie hbs ujemny. Ale nie gdybam tylko w poniedzialek lece na badanue.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Super te koszulki. to z italian fashion? Bo cos kajarze ze link wstawialas

Daj znac jak zrobisz badanie 😊
Tak to te koszule 😊
Cytat:
Napisane przez Asik1604 Pokaż wiadomość
Blond, u mnie też 250 tylko całe badanie z płytą już.
Śliczne te koszulki i wcale nie wyglądasz jak słonica.
Hah dzięki 😘

Stary 2017-05-07, 19:39   #3569
czbasia
Zakorzenienie

Ale cicho tu dzis. My dzis ridzinnie i leniwie. Zakupy i bylismy na lodach z młoda. Fajnie tak.

Stary 2017-05-07, 20:11   #3570
blekitnams
Zadomowienie

My byliśmy na kawce i obiedzie u rodziców Tż-ta. Cały dzień w sumie spędzony baardzo leniwie, ale przyjemnie.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości