![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
tati jeszcze spi to napisze szybko co ona wczoraj zrobila.jak tylko otworzy oczka to zaraz idzie do kompa i go wlacza i zaraz sypia sie zakazy itp wlaczyla kompa,ja ze nie wolno,ona dalej siedzi i pstryka-wlacza i wylacza a wiadomo ze komputery tego nie lubia,wstalam z lozka ona z rechotem w nogi
![]() a tak lubi chodzic na dworek ze jak tylko wypatrzy czy znajdzie czapke,kurtke czy wiaderko z foremkami to zaraz idzie do drzwi i probuje je otworzyc i tak stoi i skrzeczy i marudzi, w porywach placze.wczoraj ja bylam w pracy,Rafal po 10 godzinach w pracy wrocil zmeczony a babcia wywozla akurat rowerek z balkonu (a wlasnie!!!tata kupil rowerek corce!!!niespodzianka taka ![]() ![]() ![]() dzis jk wrocilismy to zjadla calego danonka i caly deserek z lyzka danio ![]() ![]() ![]() ![]() czytalam sobie ostatnio o odzwyczajaniu...oj ciezko bedzie,ciezko... ![]() dobra,wlasnie moje dziecie sie obudzilo i przydreptalo do mnie ![]() ciao!
#122 |
Zadomowienie
|
Jejciu ale jestem gapa!!!
Dysiu moje WIELKIE gratulacje z powodu drugiej córeczki!! ![]() Adusia zasnęła na podłodze, biedactwo ![]() Freddy - no wiem że na allegro jest taniej, ale za to trzeba zapłacić za przesyłkę i wychodzi na to samo... ![]() MagdaM - Ty to niezłe cyrki masz z tą swoją córcią ![]() ![]() Rekord mojej Mileny w jedzeniu to dwie pełne filiżanki budyniu waniliowego - uwielbia właśnie ten smak. Nie mam takich deserowych pucharków ani małych miseczek to wlewam budyń do filiżanek na kawę, jedna ma ze 150ml, no to ona zjadła dwie pełne. A no i kiedyś tez 'opyliła' taki duży talerz zupki pomidorowej, to jej ulubiona ![]() Ogólnie nie mogę powiedzieć, bo nawet ładnie je, nie wybrzydza, oby tak dalej bo ja byłam strasznym niejadkiem, oby się wdała w tatę z jedzeniem ![]()
#123 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki
![]() Dysiu ![]() ![]() U nas wszystko OK poza jednym - nawala nam internet. Fachowcy przyjdą dopiero we wtorek więc jeśli nas do tego czasu nie będzie, to nic złego się nie dzieje. Teraz po mojej interwencji puścili nam sygnał jakiś tam mocniejszy ale zapowiedzieli, że w każdej chwili może znowu paść. Tak więc przeleciałam tylko migaczem posty, obejrzałam zdjęcia i szybko piszę żeby zdążyć nim znowu padnie. Dzieciaczki nasze już taaaakie dorosłe ![]() Kamilka - ślicznie wyglądasz ![]() ![]() Ktoś tu ![]() ![]() Buziaczki dla Wsiech ![]() Mam nadzieję, że jednak ten cholerny internet wytrzyma jakoś do przyjazdu "fachowców"
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Ja na chwilkę, bo zaraz będziemy kąpali Emisię.
Ząb nadal boli ![]() ![]() Musze jeszcze nas spakować i wcześniej położyć sie spać, bo wyjeżdżamy gdzieś tak o 2-3 nad ranem, takze życzę Wam miłego weekendu i do napisania w poniedzialek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Sygnał jeszcze mamy więc korzystam
![]() Basiu dajcie znać jak będziecie wyjeżdżać z Torunia (albo wcześniej ) to Hadzi po Was wyjedzie gdzieś na trasę wylotową w Płocku i Was do nas "doprowadzi" żebyście nie musieli błądzić. Ania już wcześniej miałam napisać....masz super ekstra facetów w domku ![]() ![]() ![]() ![]() Ciebie na tych zdjęciach mi tylko brakuje....już tak dawno Cię nie widziałam ![]() Fig świeżych jeszcze nie jadłam (tylko suszone) ale dzięki, że je tak zachwalasz, to jak będą w sklepie świeże to kupię kilka. Wcześniej jak je nawet widziałam w sklepie, to omijałam je szerokim łukiem. Obrzydził mi je Paskal Brodnicki prowadzący program kulinarny, jak kiedyś ostrzegał, żeby uważać na świeże figi, oglądać dokładnie w środku, ponieważ często bywają w nich białe glizdy (czy białe robaki inne, nie pamiętam). Od tamtej pory aż do Twojego "polecenia" nawet nie miałam zamiaru ich jeść. A teraz muszę spróbować ![]()
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Mój zięciunio przekochany
![]() ![]() Ładny macie ogródek ![]() A ja jutro z Alą mamy w planach grilla ![]() Któraś z Was pisała, że jutro ma być brzydko. Szybko proszę wypluć to słowo, jutro ma być ciepło i słonecznie. Życzę tego sobie i Wam ![]() Ikola ja nie daję fasoli itp. Groszek mają w daniach ze słoiczka, ale zawsze go wybieram, bo dławią się jego skórką. Kamila Fifi taką zupkę zjada jak wkleiłaś? Takie kawałki? Jeśli tak to proszę zdradź mi sekret jak Ty to robisz? A raczej jak to robi Fifek? Bo moi za nic nie zjedzą takich kawałków. A Ala już powinna jeść wszystko, a nie chce ![]() Basiu szczęśliwej podrózy i udanego, wesołego i owocnego w zdjęcia spotkania z Hadżikami ( zielona z zadrości jestem!). Wiecie co, napiszę Wam jeszcze jaka to patologia u mnie na podwórku jest. Od paru dni wychodzę z Trollami do piaskownicy, u nas na podwórko. Jest parę dzieci w zbliżonym wieku- 3 latki, 4 latki. Ładnie te dzieci się bawią, są w miarę grzeczne (jak to dzieci). Ale ich rodzice ![]() ![]() Jedna tylko dziewczyna jest na moje oko normalna, nigdy nie pije- słyszałam jak mówiła kiedyś, że brzydzi się alkoholem, nigdy też nie słyszałam, by przeklinała. Widzę, że przytula swoje dzieci, traktuje je z miłością i szacunkiem. No ale w takim razie co ona robi w takim towarzystwie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Synta czym Ty tak nagrzeszyłaś, że taki horror Ci się przyśnił ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
BAN stały
|
Czarino - nie wiem jak on to robi, w sumie ma już 12 zębów. Od małego nie lubił papek. powolutku je sobie i przememle po swojemu.
Może trzeba ją zachęcić dając coś dobrego, co lubi, w kawałku. Trudno mi cokowiek doradzić. Dziewczyny zazdroszę spotkania - Jula wrzuć zdjęcia jak najszybciej,jak będziesz mogła. Jestem totalnie padnięta. Dzisiaj zrobiłam rybę po grecku. Pycha. |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zresztą Hadżik jak by mnie zobaczył to pewnie takiego kopa by mi sprzedał, że bym na Marsie wylądowała ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Ale czad!
![]() ![]() Jestem gigantką. Gdy siedzę przy kompie to na dole pod nogami mam przedłużacz i masę wtyczek w nim - dokładnie 5. Gdy się ściemnia włączam lampkę. Ale lampka potrzebuje prądu do świecenia... Więc ostatnio tak sobie siedząc stwierdziłąm, że mi za ciemno.... A że wszystkie wejścia do przedłużacza były zajęte, musiałam coś odłączyć od prądu żeby włączyć lampkę. .... Padło na drukarkę, ale był ZONK.... Wyłączyłam komputer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję w imieniu Uleńki za pochwały ![]() Fifi, Kamila i Miś też pięknie wyglądają. Panowie to rosną na prawdziwych łamaczy damskich serc! Fifi i Miś - do zakochania. Kamila - jesteś piękna! A te oczy..... marzenie... Kamilko a coż to za mięsko w zupce? Klopsiki mielone? Widzę też tam chyba paprykę. Nie obierasz skórki? Groszku zielonego tez nie łuskasz? Ani fasoli? Ja boję się, że Ula sobie z łupinkami nie poradzi. W ogóle, słuchajcie, ostatnio moje dziecko zrobiło się niejadkiem. Tak się broniłam przed karmieniem Uli w biegu - tzn. kiedy ona chodzi, bawi się. Ale czasem inaczej się nie da. No chyba, że kolacja, bo wtedy jest zmęczona i siedzi. Ale musi być muzyka w TV albo Bebe L. A mięsko zamiast ładnie rzuć i połykać to najczęściej zbiera sobie w buzi ![]() Jak przyrządzacie mięska dla maluchów? Nie chodzi mi o samo przyprawianie tylko dalszą część. Od początku do końca. Jakie mięsa i jak podane? Jestem padnięta. Nalatałam się z Ulą. Od 16.10 do 19 na nogach. Pierwsze półtorej godziny pchałam wózek. Potem latałam z Nią po placu zabaw. uffff nogi mi zaraz same pójdą do wyrka. Myślę, że nasennie tez działa na mnie dotlenienie organizmu. Maruś ma dziś imieninki i zamiast ja jemu to on mi zrobił kolacyjkę. dysiu nie znam tej firmy. Butki śliczne, ale ja chyba wolałabym dotknąć, założyć, sprawdzić. Dziś kupiłam Uli drugie buciki, bardziej przewiewne, bo było BARDZO ciepło i nie chciałam, zeby się gotowała w zabudowanych butkach. Dałam 69 zł - Bartek - przecena z poprzedniej kolekcji. O! Dokładnie takie http://www.outlet.bartek.com.pl/product.php?id=63 Tymczasem spokojnej nocki Wam życze Kochani. Weekend mamy wyjazdowy. PS. Doszłam do wniosku, że chyba opłaca się kupować buty Bartka w ichnym sklepie internetowym. Nie ma wielkiej różnicy cenowej, a przy jednej parze dodając koszt przesyłki, wyjdzie cena sklepowa, ale przy 2 parach już się opłaca. W sumie to rożnie bywa, bo np. ja za buciki z przeceny dałam 69 zł a w necie kosztują 89. hmmmm, ale takie, co w sklepie po 129, tu widzę po 119,90. Żadna to rewelacja, ale sumując te zaoszczędzone dziewiątki przy ilości par butów, jakie nasze dzieci znoszą to się uzbiera.... Edytowane przez ikol_a Czas edycji: 2008-04-25 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
BAN stały
|
Ikolu przesadzasz z pięknością
Cieszę się, że Ula zrozumiała, że mamusia chce odpocząć i usypia u tż-ta. Michał nie byłby w stanie uspać Fifka. To co tam na talerzu to mieszanka chińska na patelnię z (chyba) Hortexu. wyjęłam grzybki i dołożyłam pulpeciki ze swojskiej wieprzowinki. Nic nie obieram, bo wszystko mięciutkie i gotowe do zjedzenia. Teraz z mięs daję swojskiego królika i zazwyczaj pulpeciki z wyżej wymienionej wieprzzowiny. Robię z mięsa porcje i mrożę. Pulpety to oczywiście mieso mielone, trochę delicatu, soli, cebulka, bułka, jajko. robię małe kulki i do wody. To wszystko. A podaję ze wszystkim w sumie. Z makaronem, ryżem, kaszą, + warzywa, lub do zupki ja na zdjęciu. Ostatnio daję co 2 dzień żółty ser. Ketchup - Fifi ostatnio bardzo go spolubił Lecę - zrobię sobie kanapkę z czosnkiem i idę się myć. Edytowane przez Kamilanet Czas edycji: 2008-04-25 o 20:36 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Hej
Atiluj ogródek piękny, śliczne kwiaty ale wszystkie je powala Misiek i jego szarmancki uśmiech, cudny jest. Czarino masakra z tym towarzystwem, szkoda tych dzieciaczkó że mają takich rodziców, to takie niesprawiedliwe że nei wszystkie dzieci mają te same szanse żeby normalnie żyć ![]() jutro ruszam znowu na łowy "loppedowe" no i w niedzielę też ![]() Madziu mój Olaf też gryzoń i głównie mnie zawsze się oberwie, chyba dlatego ż eja piszczę bo mnie boli i to go cieszy, a tż twardy i jeszcze mu daje palce żeby gryzł i to go nie bawi Ikolu super że mała zasypia już bez cyca, butki bardzo ładne i cena atrakcyjna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Ikola super z tym usypianiem! Wiem, że fajnie jak sie taki bąbel przytula do nas przed spaniem, ale skoro Markowi tak dobrze idzie, to trzeba iść za cosem i nie przestawać! A jak noc, dalej cycanie?
Uleńka to śliczna dziewczynka i jaka duża! Co do mięsa, to Wiki je w zasadzie tylko w zupie, więc żadna filozofia - gotowanie i przyprawianie jak do zupy, a potem drobno pokroić i gotowe. Fasolki i innych takich nie daję, bo ja tego nie lubię, więc jakoś specjalnie dla Wiki nie kupujemy. Miłego weekendu! Kamilka super stara-nowa fryzurka, ładna z Ciebie kobieta, a Fifi to przystojniacha po mamusi. Ja też jestem pod wrażeniem kawałeczków w zupie Filipa. Wiktoria nie je wprawdzie papek, ale ma drobno krojone warzywa i mięsko, bo ona jakoś się nauczyła, że zupe się połyka, a nie gryzie i jak czasami ziemniak jest większy to potrafi się tak jakby zadławić i najczęściej nie chce dalej już jeść. Ale mi narobiłaś smaka tą rybą po grecku! Dysiu buciki fajne, ale za taką cenę nie zaryzykowałabym kupowania w internecie. Madzia ale rozbójnik z tej Twoje córci! A jakbyś też spróbowała tak jak Ikola, żeby to Twój Tz usypiał Tati? Skoro sama piszesz, że w dzień nie ma takiego problemu jak ktoś ją usypia, to chyba to jedyne wyjście? Julitka piękna wiosna w Twoim ogrodzie i jaki śliczny wiosenny Michałek! Basiu oj nie zazdroszczę bólu zęba! A bierzesz coś przeciwbólowego? Życzę udanego wypadu i spotkania z Hadżikami! Czarina opad szczeny jak tak czytam o tym "ciekawym" towarzystwie na podwórku. U nas też niestety trafiają się takie elementy, ale osiedle duże, więc od czasu do czasu przspaceruje się tamtędy policja lub straż miejska, więc chociaż picia nie ma. A ja dziś też fajnie spędziłam dzień. Wiki obudziła się o 6, więc już o 10 ją położyłam spać i tak sobie myślałam, co będziemy robić potem cały dzień. (Najczęściej śpi już tylko raz dziennie od 2 do 3 godz) I wymyśliłam, że pojedziemy do centrum handlowego, odwiedzimy tatusia w pracy, sprawdzimy buciki w Coccodrillo (te, co kiedyś Dysia znalazła na allegro). Podróż tramwajem minęła spokojnie, u tatusia było super, kupiłyśmy te tenisóweczki, w sklepie też faktycznie kosztują 19 zł, a przynajmniej odeszły mi koszty wysyłki. Potem zdzwoniłam się z koleżanką, która za 6 dni ma termin porodu, poszłyśmy do pizzerii, myślałam, że Wiki będzie wariować, ale o dziwo ładnie siedziała w wózku jak mamusia pochłaniała jedzonko. No i na koniec znowu jazda tramwajem. Tak że mała miała dzisiaj trochę wrażeń, ale usnęła bez problemu. Aha, wczoraj w końcu po ponad 1,5 miesiąca opóźnienia udało mi się zaszczepić Wiktorię. Waży 10220 g i ma 81 cm wzrostu. I była bardzo dzielna! A tak wyglądają te tenisówki, które kupiłam: |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja na chwilkę, jakoś tak mi ostatnio czas leci, że nie mogę sie wyrobić ![]() Wrzucę kilka fotek Nikusia, żebyście Wy, a szczególnie Ula o nim nie zapomnieli ![]() Dysiu gratki za drugą córeczkę ![]() ![]() ![]() Basiu ![]() ![]() Freddy super, że pogodziliście sie z tż. Czasami dobrze, jak facet jest zazdrosny ![]() Ikola Synowa miodzio ![]() Julitko Miś przy kwiatach - bomba ![]() ![]() Angie Milunia rzeczywiście ma spust czasami ![]() Kasiu szybkiego powrotu do zdrowia życzymy ![]() Czarinko Alusia będzie łamać serca, oj będzie ![]() ![]() Kamila fryzurka extra, też taką kiedyś miałam, ale przez mój wicher na czole, grzywka mi ucieka w siną dal ![]() ![]() Aniu ale masz facetów: Isiu cukiereczek, Julek będzie mały Casanova, a o Jose sie nie wypowiem.... ![]() Madziu super miałaś przeprosiny Jak u Was z kompem tak u nas z TV. Wyłącza nam za złość, bzik mały. Filmik z piffkiem the best, ale sie uśmiałam ![]() Garnuszki Olaf duuży chłopczyk i rzeczywiście wygląda na starszego A co do ciuszków dziewczęcych- może masz prorocze przeczucia?? AgaG dobrze, że już lepiej sie czujesz ![]() Synta ubranka śliczne, bardzo podobają mi się koszulki ![]() Byliśmy wczoraj na szczepieniu, nawet nie było źle, tylko zbadać sie nie dał, zachowywał się jak małpka uczepił sie moich włosów i nie chciał puścić Doktorka zbadała go jak wisiał na mnie, bo nie dał sie puścić. Dzisiaj całe popołudnie przesiedzieliśmy u mamy, zdjęcia poniżej. Maly przez 6 godzin non stop na dworku, koty ganiał, a jak wołał cici ![]() ![]() Jutro też jedziemy na wieś, ale siać zboże ![]() ![]() ![]() Wczoraj byliśmy na koncercie Feel'a. Super było, tylko szkoda, że nie wzięłam aparatu ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=aCZnzW4qjYo jeszcze filmik |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Ale nas siedzi na watku
![]() Ja teraz szybciorem,bo Julek na kolacje czeka.Skonczylam czytac na poscie Julitki (tym o figach i o mioch chlopakach) wiec odpowiadam co by pozniej nie zapomniec,a reszte zaraz doczytam. No wiec Julitko,co do fig to jak dla mnie sa przepyszne ![]() ![]() Jezeli chodzi o naszego tatusia to rzeczywiscie przytylo mu sie i to wcale nie tak malo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Roslinki w ogrodku masz przepiekne,a Mis to normalnie ptys z kremem,moglabym go schrupac ![]() Angie,moja siostra jest konsultantka Avonu juz ladnych kilka lat.Wiem,ze towar wysylaja do niej poczta ale o reszte szczegolow musialabym ja wypytac.Jak bede cos wiedziala to dam Ci znac.Dobre w tym wszystkim jest to,ze jako konsultantka kosmetyki dla siebie kupujesz bez marzy,czyli duzo taniej i masz jakies upusty,rabaty ale to po jakims czasie chyba dopiero.No i prezenty jakies tez daja ![]() Kamila,wygladasz BOSKO! tak swiezo,wiosennie... z Filipa to juz calkiem duzy kawaler ![]() ![]() Musze konczyc,bo Julek glodny ale zaraz wroce. |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Aga tak, w nocy jeszcze cycanie. Nie chcę jej wszystkiego na raz zabierać
![]() ![]() ![]() Czarinko fakt, towarzystwo do wyklęcia! Tudziez do ![]() Później widziałam, jak tatuś coś mówił swej córci i widocznie na temat, bo dziewczynka podeszła bliżej nas, gdy Ula zjeżdżała ze śizgawki i ewidentnie czekała az skończymy, żeby się do Uli zbliżyć. Ale ja nie miałam zamiaru ułatwiać jej tego ![]() ![]() Kamilko, Aga, garnuszki, albo ktokolwiek kto wie- jak zrobic takie podpisy, jak Wasze? Chodzi mi o to, żeby zamiast adresu suwaczka było imię . ![]() lachkasiu zdjątka się Ci zapomniały ![]() A NIKUŚ na filmiku - do zjedzenia! ![]() ![]() Czy są tu jeszcze dzieciaczki, które same nie chodzą? garnuszki ładnie, ładnie..... ![]() Edytowane przez ikol_a Czas edycji: 2008-04-25 o 21:36 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() My też większość dnia spędziliśmy na polku.Spanko było w domciu więc też cały czas tup tup na nóżkach.Padam a nogi mi wchodzą tam gdzie nie powinny ![]() Aguś kochana może my się spykniemy na jakiś spacer skoro tak dzielnie podrózujesz z Wikunią? Już kiedyś miałam pytać gdzie mniej więcej mieszkacie? My w rejonie rybitw.Kochana gdzie u nas jest sklep cocodrillo ![]() ![]() Ikolka gratki za Marka usypianko ![]() Kamilka super fryzurka ![]() ![]() Czarinko patologia mnie powaliła szok normalnie ![]() KasiuL zazdroszczę koncertu ![]() ![]() Miłej soboty ![]()
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
LachKasiu Niukuś super goni z akotem ,Olaf jak widzi jakiegoś to też chce go złapać. Fajniutką ma czapusię Nikuś i nieźle sobei nawija przy tym gonieniu. co do koncertu tez bym chętnie się przeszła.
No i oczywiście zapomniałam podziękować za miłę słowa odnośnie Olafka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
tak szybko
Zaczynam nadrabiać Czarinko. Ogromiaste brawa dla Kondziorka za samodzielne tupatnie na ulicy, znaczy dworze J.Dobrze ż Alcia jest w miarę karna i nie musisz „ścigać” pod dworze dwoje dzieci na raz. Mogła byś się wtedy rozerwać na dwoje i byś głupio wyglądała . ![]() ![]() Od dwóch dni puszczamy Misia na trawnik i tu trenuje samodzielne chodzenie no i oczywiście upadki. Czasem przed domem, na chodniku „łazimy” sobie ale tylko w szelkach. KasiuL U nas na szczęście nie ma słodyczy w zasięgu rączek Michałka, he ! w ogóle nie ma ale problem jest tego typu że Malec wciąga do dzioba praktycznie wszystko. Dziś na trawniku udało mu się wcisnąć Trochę piasku do buzi. Znaczy , to niezupełnie był piasek ale taka sucha ziemia z resztkami trawy, kory i liści. Wczoraj zrobił lepszy numer i wpakował do buzi kawałek węgla z grilla którego „odkopał” sobie z trawy. Każdy patyczek i listek musi być posmakowany. Dobrze że trawnik jest już w miarę oczyszczony. Wiem jaka jesteś dumna z Synka za to schodzenie z kanapy . Miś też już się nauczył ![]() ![]() Ikola powinieneś wysilić się i wesprzeć duchowo Jutkę, zachwoujesz się jak zgnuśniały dziad i wymyślasz ....... To się zawsze tak łatwo mówi. Poza tym to ONA zaczęła ![]() Ana Misiek zawsze dostaje swój „obiad” tuż przed naszym. Najczęściej wcina go całego a jeśli nie to wtedy „dopychamy” Go a w zasadzie sam się domaga „naszego” żarełka. W ten sposób mamy załatwiony problem z konsumpcją naszego obiadu. Miś najedzony „słoiczkiem” siedzi w miarę Spokojnie na swoim fotelu i co jakiś czas dostaje mięcho ode mnie. Cfaniak rozróżnia ziemniaki i mięsko i ni groma oszukać się nie da. Tylko kurczaczek ma u Niego rację bytu. Czasem uda się żonce wcisnąć Mu ziemniaczki zamaskowane w kefirze. Wisienko I jak, „zmotywowałaś” męża do zdania za pierwszym razem ?? Miś ostatnio wcale nie bawi się zabawkami. Czasem zataszczy na swoje krzesełko bąka lub klocka ale większość czasu spędza zwiedzając wszystkie kąty. Chyba nadal jest zafascynowany umiejętnością chodzenia bo tylko spacerki kuchnia – pokój – przedpokój –kuchnia go interesują. A, często zdejmuje mi kapcie (klapki) i nimi się bawi. Gdy ktoś nas odwiedza to nawet pokazuje że ta osoba nie ma kapci ![]() Basiu Pokaż tego łopla bom ciekaw okrutnie ![]() Kasiu333 Ślę mnóstwo zdroofka dla Krystianka i tonę optymizmu dla Ciebie. Przepraszam więcej nie napisze. Miś się budzi, idę mu flachę szykować. Do jutra !
#143 |
Wtajemniczenie
|
Ikola to wyżej to dla Ciebie. Miało coś być wyżej, ale się głupoty wklejają.
Wejdź na stronę: http://www.wizaz.pl/forum/misc.php?do=bbcode i zejdź do: URL Hyperlinking Kurcze kiepsko by mi szło tłumaczenie, mam nadzieje, że się domyślisz, co z tym zrobić, po prostu wpisujesz adres swojej strony, a potem to co chcesz, żeby było widoczne. Próbuj do skutku, ja też za pierwszym razem miałam problemy. Gołąbku no pewnie, że się musimy spiknąć. My mieszkamy na Kurdwanowie, więc sporo nas dzieli. No i od poniedziałku idę do pracy, więc wtedy (jak mnie przyjmą), zostaną tylko weekendy. Co do coccodrillo, to jest w Galerii Krakowskiej. Oprócz tego jest tam: Bartek, Smyk, Reserved Kids, H&M dla dzieci, C&A dla dzieci, 5-10-15, Cubus dla dzieci, chyba jest w czym wybierać. Garnuszki Olaf super chłopczyk! Dobra mykam spać! |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Aga ale czy muszę te formułki :przykładowe użycie i przykładowy wnik pisać, czy Ty mi je napisałaś dla próby tłumaczenia?
![]() Zaraz będę próbować. A moze mam po prost jednym ciągiem wszystko napisać? Ja noga jestem z informatycznych cudów ![]() **** No...teraz kumam ![]() DZIĘKUJĘ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Ikolka Bartuś też jeszcze sam nie chodzi.Chodzi przy ścianach meblac itp a jak nie daje rady to raczkuje.Długo nie raczkował więc się cieszę że choć trochę połazi na 4 łapkach.Sam stoi i przy tym podskakuje na piętach.Sam przechodzi krótkie dystanse od futryny do futryny.Robi sam kilka kroczków do nas.Ale nie jest to jeszcze samodzielne chodzenie.Na polku chodzimy za 1 rączką a czasem jeszcze domaga się dwóch.Ja nic nie przyspieszam każde dzieco ma swoje tempo tymbardziej że widać postępy.
#146 |
Zakorzenienie
|
czesc wszystkim.
![]() nie bylo mnie troche ale zawziecie czytam wszystko i w troche odpisuje Ana- super fotki ![]() ![]() sliczna ta dziewczynka na ostatniej fotce kasiu333 - trzymaj sie kochana ![]() ![]() przykro mi z powodu dziadka :sciskam: synta - super te ciuszki za punkty, ja nawet nie wiedzialam ze byla taka promocja, tak to jest jak sie mieszka na prowincji dysiu - super masz fotke w avatarku ![]() angie - bardzo sie ciesze ze z twoja mama jest dobrze basiu, hadziki - super ze sie spotkacie ![]() ![]() ![]() garnuszki - swietne fotki, i pogoda jaka ladna ![]() ![]() julitka - dobrze ze ten chlopiec sie znalazl uffff dysiu - druga corcia superrrrrrrr ![]() ![]() ![]() np to twojemu tztowi dom o.c.i.p.i.e.j.e ![]() ana - ostatnio bylam z witem u kolezanki z ktora poznalam sie jakis czas temu w parku, ona ma coreczke 18mieseczną i ma oczywiscie mnostwo lalek i wozek i tez sie bawil, tak ze to chyba nic zlego ana -zlozylam zlozylam obietnice a jak ![]() garnuszki - super ze masz okazje kupic taniej ciuszki dla olafka,ja lubie takie lowy ![]() ikola- strączkowe daje tak jak leci, nic nie obieram,tzn. groszku, czy faosli nie obieram... kukurydze to daje mu z puszki bonduella bardzo lubi ulcia bombowa dziewczyna ![]() ![]() ![]() kamila - super fryzurka ![]() ![]() fifi ma swietny ten dresik i kolor ![]() dysiu - bardzo ladne butki i firma tez dobra,mamy chwala te buciki julitka - super fota michiego na szelkach ![]() ![]() basiu - szczesliwej podrozy, milego pobytu i spotkania z hadzikami ![]() ikola- ja robie miesko dokladnie jak kamila, juz o tym pisalam wczesniej troche, jak znajde to wkleje, bo podalam kilka moich opcji mieskowych dla wita Czarinka - niezly cyrk z tym towarzystwem ![]() monika- no nie moge, ale sie olaf napatrzy ![]() ![]() ikola - co do tego podpisu to mi sie raz udalo,ale jak to zrobilam to nie wiem ![]() mam nadzieje ze ktos ci pomoze ![]() moj wito juz chodzi, co prawda po pare metrow, i co jakis czas sie czegos przytrzymuje, umie sam sie odwrocic lub zakrecic i juz sie nie wywraca, mysle ze najepiej poczekac, ula sama zalapie o co biega w tym chodzeniu ![]() ja ostatnio mam malo czasu bo zrobilo sie cieplo i caly dzien spedzamy na podworku i spacerach a dzis robilismyz tztem grilla na balkonie poza tym codziennie chodzimy na spacery z tą nowa poznana kolezanką i jej coreczką
#147 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja tylko tak na szybko... jeszcze wszystkiego nie nadrobilam... ale tak mi sie przypomnialo... co sie stalo z one_shout ? Zawsze dawala o sobie znac i to dosc czesto a teraz ??? od poczatku III czesci nie dawala znac... Mam nadzieje, ze nic sie nie dzieje??!!! ![]() Dzis mielismy pierwszego grilla... Kuba poszedl do rodzicow Tzta a my pogrilowalismy ![]() ![]() Jula macie piekny ogrod... a Misio.... cuuuuudoooo... zdjecie jak z obrazka z gazety o pieknych ogrodach.... garnuszki macie sliiiiczna podloge... ![]() ![]() ![]() ok ide brzdaca kapac... bo przez tego grila troszke sie dzien przedluzył..... papaaaa
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Faktycznie, zapomniałam fotek
1,6 - z kolegą 2-letnim Fabiankiem, rozsypali chrupki po podlodze, a później pałaszowali ![]() ![]() 2,3- Z sąsiadeczką Wiktorią 4,5- dzisiejszy wypad do Babci |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
No jestem.
Duzo nie popisze,bo zmeczona jestem ,nalatalismy sie dzisiaj strasznie (zakupy do sklepu-kasa fiskalna,metkownica i inne brakujace sprzety).Upal u nas byl dzisiaj niemilosierny (a ja w dzinsy sie ubralam ![]() ![]() Zdemontowalam Isiowi wozek,tzn.zdjelam bude i zalozylam parasolke zeby bylo wiecej przewiewu.Zaczyna sie ukrop... Czarina,wspolczuje podworkowych "rodzicow-meneli",biedne te dzieci,ze od najmlodszych lat sa skazane na ogladanie takich scen i wysluchiwanie tego typu tekstow.To bardzo przykre.Tutaj tego typu sytuacje sa nie do pomyslenia. Aga,super te tenisoweczki ![]() ![]() ![]() Cisze sie,ze juz dobrze sie czujesz i ze tak milo spedzilyscie dzisiejszy dzionek-nalezalo Wam sie po tych "meczarniach". Dysiu,butki z Mariquity ekstra! Fajne fasony i ladne zywe kolorki. To Ada musiala byc super zmeczona zeby zasnac na podlodze ![]() ikola,ja groszku i fasoli nie daje,bo nie lubimy.Fasolke szparagowa daje jak robie purre z warzyw (rzadko,bo Maly nie przepada) ale samej,jako dodatek do obiadu,jeszcze nie jadl.Uwielbia kalafiora i brokuly. Na wiecej nie odpowiem,bo nie mam sily ![]() Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.