Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-05, 09:24   #4021
Honcia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Dzień dobry

Dziś u nas noc już "normalna" i M do 5 w łóżeczku więc jestem wyspana u kręgosłup nie boli

Śliweczko mnie też czasem dobija ta monotonia dnia codziennego. A mam na razie jedno dziecko i w perspektywie jeszcze co najmniej 5 takich lat U nas nawet nie ma gdzie się wyrwać i jak rozerwać bo ba takim zadoopiu mieszkamy
Ale nie narzekam bo to jest mój wybór i przez ostatnie 5 lat o tym marzyłam na każdej 2 zmianie w pracy
A nie wiem czy wam pisałam ale okazuje się, że mój pracodawca przeprowadza zmiany organizacyjne i prawdopodobnie nie będę miała gdzie wracać dobrze, że umowę mam na czas nieokreślony to pociągnę wychowawcze , chorobowe i macierzyńskie ile się da

Lena fanie, że już jesteście prawie u siebie ja bym się zamieniła z chęcią nawet na tydzień! Kocham taki młyn

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 09:24   #4022
CarycaKatharina
Zadomowienie

Dziewczyny, planujecie taki tort na roczek, zeby solenizant też mógł zjeść trochę?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-05-05, 10:10   #4023
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
A ta mielona wieprzowina nie jest z solą? Wolałabym kupować gotowe, no ale nie chcę solonego czy z jakimiś innymi dodatkami...

Daj spokój, chleb z masłem to u mnie na porządku dziennym A teraz właśnie wszamałyśmy z Marysią prawie pół bochenka takiego pysznego chleba chrupiącego z Lidla Nie obchodzi mnie, że pewnie z mrożonego ciasta, jest tam sól i pewnie jeszcze co innego - jest najpyszniejszy z masłem! Ale tak rzadko jestem w Lidlu, więc wyrzuty sumienia mam mniejsze

Widziałam panie sprzedające truskawki! To już?!

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Aaa Lewandowska urodziła Mój mąż miał nadzieję, że to będzie chłopiec, czyli przyszły mąż dla Marysi, no ale niestety...
wieprzowe 100% mięsa tak piszą na opakowaniu, mam nadzieję że prawdę
u nas czasem są okresy że na zmianę jeden dzień omlet drugi chleb z masłem dziś akurat naleśniki były. Krzysio nie chciał jeść z jabłkami suchego zjadł ładnie, a posmarowanym i zawiniętym wzgardził.

Caryca Katharina - tak ja planuję dać Krzysiowi trochę tortu urodzinowego tylko jeszcze nie wiem czy się bronić rękami i nogami przed cukrem, czy też może nic się nie stanie jak dziecko zje trochę normalnego biszkopta i masy budyniowej ...
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 10:21   #4024
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, planujecie taki tort na roczek, zeby solenizant też mógł zjeść trochę?

Ja nie będę nic cudowała, zamawiam normalny tort - biszkopt przekładany kremem i truskawkami i mam zamiar dać go Marysi

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
wieprzowe 100% mięsa tak piszą na opakowaniu, mam nadzieję że prawdę
u nas czasem są okresy że na zmianę jeden dzień omlet drugi chleb z masłem dziś akurat naleśniki były. Krzysio nie chciał jeść z jabłkami suchego zjadł ładnie, a posmarowanym i zawiniętym wzgardził.

Caryca Katharina - tak ja planuję dać Krzysiowi trochę tortu urodzinowego tylko jeszcze nie wiem czy się bronić rękami i nogami przed cukrem, czy też może nic się nie stanie jak dziecko zje trochę normalnego biszkopta i masy budyniowej ...
O, widzisz, to dzięki za informację, dzisiaj będę w Biedronce, to poszukam takiego Chodzi za mną spaghetti od kilku dni, ale wizja mielenia mięsa mnie zniechęca
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 14:29   #4025
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, jak Franek ma tylko jedną drzemkę, to rozumiem. Ja przy dwóch drzemkach, jedną zawsze zaliczamy na spacerze

Udanych zakupów! Jak kasa jest, to korzystaj
Kurde, w maju moje ostatnie pełne macierzyńskie A potem zęby w ścianę

Noc u nas trochę lepsza niż wczoraj, ale najważniejsze, że pospane do 8, no w szoku jestem
Ja teraz dostanę za połowe maja i trzeba sie rejestrować do up i prosic się o kolejny zasiłek..

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:

Wstępnie planowałam, ale zakochałam się w tych profesjonalnych tortach i taki zamówiliśmy Kini może dam posmakować trochę. Już bez przesady. I tak dużo by nie zjadła.
Stary 2017-05-05, 16:26   #4026
Lena_Marlena
Rozeznanie

Heh Dzanet ciężko bylo bez telefonu

Ja Też w maju ostatnie a później to nie wiem co: o
Będę się martwić później: p

Honciu dlaczego akurat 5 takich monotonnych lat? Będziesz z Marysia siedziała w domu dopóki do szkoły nie pojdzie? Czy po prostu powiedziałas tyle z myślą o kolejnych potomkach?

Ja też dam tortu spróbować, raczej będzie to "normalny" biszkopt, a krem jakiś pomyślę żeby nie była to bita śmietana, tylko coś mniej cukrowego

Agusiu a jak to jest, jest po macierzyńskim zarejestrujesz się w up to coś Ci się należy, jakąś kasa?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 16:49   #4027
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Nie myślałam o roczku jeszcze w ogóle... Chrzcimy M 3 czerwca i nie wiem czy w ogóle będziemy robić roczek...
Ale jak by co to spróbuje "dorosłego" tortu
Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość

Honciu dlaczego akurat 5 takich monotonnych lat? Będziesz z Marysia siedziała w domu dopóki do szkoły nie pojdzie? Czy po prostu powiedziałas tyle z myślą o kolejnych potomkach?

Ja też dam tortu spróbować, raczej będzie to "normalny" biszkopt, a krem jakiś pomyślę żeby nie była to bita śmietana, tylko coś mniej cukrowego

Agusiu a jak to jest, jest po macierzyńskim zarejestrujesz się w up to coś Ci się należy, jakąś kasa?

Tak mi jakoś 5 lat wychodzi z planów na kolejne potomstwo

Ja po macierzyńskim wykorzystuję zaległy urlop więc do września będę miała 100% wypłaty a potem oszałamiające wychowawcze. No chyba, że z L4 się uda

Stary 2017-05-05, 18:00   #4028
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

Zasiłek dla bezrobotnych w zaleznosci ile lat mam przepracowanych. Jakoś tak. mam nadzieję, że dostanę.

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Nie myślałam o roczku jeszcze w ogóle... Chrzcimy M 3 czerwca i nie wiem czy w ogóle będziemy robić roczek...
Ale jak by co to spróbuje "dorosłego" tortu

Tak mi jakoś 5 lat wychodzi z planów na kolejne potomstwo

Ja po macierzyńskim wykorzystuję zaległy urlop więc do września będę miała 100% wypłaty a potem oszałamiające wychowawcze. No chyba, że z L4 się uda
My robimy chrzciny i roczek razem
Stary 2017-05-05, 18:03   #4029
australia87
Zakorzenienie

Ja też będę wnioskowała o zasiłek dla bezrobotnych, wychodzi ok. 600zł z tego co niedawno patrzyłam, no szał

My roczek robimy 3 czerwca
Stary 2017-05-05, 21:35   #4030
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Ja też będę wnioskowała o zasiłek dla bezrobotnych, wychodzi ok. 600zł z tego co niedawno patrzyłam, no szał

eee tam, 600 zł lepsze niż nic ja idę na wychowawczy i nic nie dostanę
Stary 2017-05-05, 21:40   #4031
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
eee tam, 600 zł lepsze niż nic ja idę na wychowawczy i nic nie dostanę
No wiadomo, że lepszy rydz niż nic Ale mam nadzieję, że od września już normalną pensję będę miała...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-05, 21:58   #4032
neesanek
Rozeznanie

Ja jeszcze za wiele o roczku nie myślałam. Dla nas to prawie za 2 miesiące - dopiero pod koniec czerwca. Niestety Łucja nie będzie mogła spróbować tortu bo nie je nabiału, ja nie jem glutenu więc tort musiałby być chyba z owoców i warzyw:p dodatkowo na początku czerwca zaczynamy remont łazienki i nie wiem czy się nie przeciągnie na urodziny. Na ten czas przenosimy się do moich rodziców i może u nich coś zorganizujemy.

U nas ostatnio dużo się dzieje. Na majówkę pojechaliśmy znowu na Słowację. 2 dni chodziliśmy po górach z Łucją w Tuli po krótkich szlakach często uczęszczanych przez rodziny z dziećmi. Odwiedziliśmy 3 schroniska i w każdym z nich był pokój lub kącik dla dzieci. Był nawet przewijak. Byliśmy nieźle zaskoczeni bo nie spodziewaliśmy się takich luksusów. Ł. wyspała się za wszystkie czasy w nosidełku lub w samochodzie chyba z 16h na dobę spała jak jej norma w Krakowie to ok 11h. 3 dnia wybraliśmy się do Aquaparku w Popradzie i kolejne zaskoczenie. Ł. nie lubi się kąpać w basenie. To nasza pierwsza próba więc pewnie zaczęliśmy w złym okresie. Wcześniej lub później pewnie byłoby lepiej. Wszystkie dzieci na basenach były mega szczęśliwe a Ł. jęczała. Połowę czasu spędziliśmy w pokoju zabaw przez szybę obserwując baseny :p
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 07:56   #4033
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawa jestem ile ja dostanę kuzynka męża na bezrobociu dostawała 900 zł, także liczę na trochę więcej niż 600 zł. Ale okaże się za dwa tygodnie, bo zasiłek macierzyński mam do 17.05.. Ale coś czuje, że będzie te oszałamiające 600 zł

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2017-05-06 o 07:59
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 09:01   #4034
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem ile ja dostanę kuzynka męża na bezrobociu dostawała 900 zł, także liczę na trochę więcej niż 600 zł. Ale okaże się za dwa tygodnie, bo zasiłek macierzyński mam do 17.05.. Ale coś czuje, że będzie te oszałamiające 600 zł
Bo to zależy jak długo się pracowało, z tego co pamiętam. Poniżej 5 lat to właśnie jest te 600 coś, powyżej 5 lat coś ponad 800 A prawie tysiak to dla tych co przepracowali więcej niż 20 lat. Ale! te kwoty to i tak są tylko przez pierwsze trzy miesiące, bo potem mniej się dostaje

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Ja jeszcze za wiele o roczku nie myślałam. Dla nas to prawie za 2 miesiące - dopiero pod koniec czerwca. Niestety Łucja nie będzie mogła spróbować tortu bo nie je nabiału, ja nie jem glutenu więc tort musiałby być chyba z owoców i warzyw:p dodatkowo na początku czerwca zaczynamy remont łazienki i nie wiem czy się nie przeciągnie na urodziny. Na ten czas przenosimy się do moich rodziców i może u nich coś zorganizujemy.

U nas ostatnio dużo się dzieje. Na majówkę pojechaliśmy znowu na Słowację. 2 dni chodziliśmy po górach z Łucją w Tuli po krótkich szlakach często uczęszczanych przez rodziny z dziećmi. Odwiedziliśmy 3 schroniska i w każdym z nich był pokój lub kącik dla dzieci. Był nawet przewijak. Byliśmy nieźle zaskoczeni bo nie spodziewaliśmy się takich luksusów. Ł. wyspała się za wszystkie czasy w nosidełku lub w samochodzie chyba z 16h na dobę spała jak jej norma w Krakowie to ok 11h. 3 dnia wybraliśmy się do Aquaparku w Popradzie i kolejne zaskoczenie. Ł. nie lubi się kąpać w basenie. To nasza pierwsza próba więc pewnie zaczęliśmy w złym okresie. Wcześniej lub później pewnie byłoby lepiej. Wszystkie dzieci na basenach były mega szczęśliwe a Ł. jęczała. Połowę czasu spędziliśmy w pokoju zabaw przez szybę obserwując baseny :p
Aaa witamy z powrotem Fajnie, że Wam tak się majówka udała! Ja na basen z Małą już się od pół roku zbieram i coś mi nie wychodzi
Stary 2017-05-06, 09:15   #4035
zullugula
Raczkowanie

W zeszły weekend byliśmy u znajomych i dziecko samo z siebie zredukowało ilość karmień do 4 w ciągu dnia (a wcześniej bywało 2x więcej) :O myślałam, że to tylko tymczasowo, ale trend utrzymuje się do tej pory. Czyli jest nadzieja, że nie będę go karmiła do 18

Mój syn jeszcze nie próbuje samodzielnie chodzić, umie sam wstać i stać przez kilkanaście sekund, a przy meblach śmiga już od dawna. Chyba uznał, że mu się póki co to nie opłaca, bo raczkując dociera wszędzie tempem błyskawicy pewnie od razu pobiegnie
zullugula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 09:38   #4036
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość

Marcelka też teoretycznie nie je nabialu ale tak znikome ilości od święta oblecą
Fajny weekend mieliście
Cytat:
Bo to zależy jak długo się pracowało, z tego co pamiętam. Poniżej 5 lat to właśnie jest te 600 coś, powyżej 5 lat coś ponad 800 A prawie tysiak to dla tych co przepracowali więcej niż 20 lat. Ale! te kwoty to i tak są tylko przez pierwsze trzy miesiące, bo potem mniej się dostaje

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Aaa witamy z powrotem Fajnie, że Wam tak się majówka udała! Ja na basen z Małą już się od pół roku zbieram i coś mi nie wychodzi
Dokładnie. Ja po 2 latach pracy dostałam 420zł. Ale to było 8 lat temu, stawki pewnie poszły do góry
Cytat:
Napisane przez zullugula Pokaż wiadomość
W zeszły weekend byliśmy u znajomych i dziecko samo z siebie zredukowało ilość karmień do 4 w ciągu dnia (a wcześniej bywało 2x więcej) :O myślałam, że to tylko tymczasowo, ale trend utrzymuje się do tej pory. Czyli jest nadzieja, że nie będę go karmiła do 18

Mój syn jeszcze nie próbuje samodzielnie chodzić, umie sam wstać i stać przez kilkanaście sekund, a przy meblach śmiga już od dawna. Chyba uznał, że mu się póki co to nie opłaca, bo raczkując dociera wszędzie tempem błyskawicy pewnie od razu pobiegnie
Jak ja bym chciała karmić 4 razy dziennie wczoraj moja córcia jadła co godzinę nie ruszyła niczego co jej podałam ale cyca naciągała co chwilę
Marcelina też się nie garnie do chodzenia. Lubi być prowadzona pod raminba ale jak ma sama gdzieś dotrzeć to śmiga na czworakach

U nas w końcu pogodnie więc pościel już się pierze a w kolejce czeka firanka i obrusy

Stary 2017-05-06, 09:46   #4037
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zullugula Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

http://kadry.infor.pl/kadry/ubezpiec...-20172018.html

No szał, doczytałam, że te 664 zł to brutto
Stary 2017-05-06, 12:21   #4038
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety wiem o tym hamstwo obliczyłam sobie, że do 5 lat zabrakło mi pół roku
Stary 2017-05-06, 13:27   #4039
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Niestety wiem o tym hamstwo obliczyłam sobie, że do 5 lat zabrakło mi pół roku
No coś Ty? Ale masz pecha... Mi to się bankowo 5 lat nie uzbiera...

Zrobiłam wczoraj ten jagielnik, ale niedobry wyszedł, bo kasza się nie dogotowała Wczoraj Marysia była dosyć upierdliwa i to tak w pośpiechu wszystko robiłam no i dupka blada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-06, 14:23   #4040
Lena_Marlena
Rozeznanie

1494076663082.jpg

Ciekawe czy mi się będzie należałonie ogarniam tego tekstu ze w ciągu ostatnich 18 msc. Przynajmniej przez rok Trzeba zarabiać 2tys brutto. Przecież macierzyńskiego tyle nie mam;(
Stary 2017-05-06, 14:41   #4041
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7053356

Ciekawe czy mi się będzie należałonie ogarniam tego tekstu ze w ciągu ostatnich 18 msc. Przynajmniej przez rok Trzeba zarabiać 2tys brutto. Przecież macierzyńskiego tyle nie mam;(
Znalazłam takie info http://zielonalinia.gov.pl/-/zasilek...rzynskim-62695
"Do 365 dni uprawniających do nabycia prawa do zasiłku zaliczany jest również m.in. okres pobierania zasiłku macierzyńskiego po ustaniu zatrudnienia. Ważne, aby był on naliczany od co najmniej minimalnego wynagrodzenia." - czyli nie chodzi o kwotę samego macierzyńskiego, ale pensję na podstawie której wylicza się macierzyński, jeśli dobrze rozumiem

"Należy pamiętać, iż wśród dokumentów wymaganych przy rejestracji powinno znaleźć się również zaświadczenie z ZUS-u o okresie pobierania świadczenia z podstawą wymiaru. Jest ono niezbędne do naliczenia okresu uprawniającego do nabycia prawa do zasiłku." - kurna, to jeszcze do ZUSu muszę się przejechać?
Stary 2017-05-06, 16:33   #4042
Lena_Marlena
Rozeznanie

Oj żeby tylko do zusu:P przepedzaja pewnie po wszystkich możliwych urzędach: P

Stary 2017-05-06, 17:15   #4043
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
No coś Ty? Ale masz pecha... Mi to się bankowo 5 lat nie uzbiera...

Zrobiłam wczoraj ten jagielnik, ale niedobry wyszedł, bo kasza się nie dogotowała Wczoraj Marysia była dosyć upierdliwa i to tak w pośpiechu wszystko robiłam no i dupka blada
Ale w sumie nie wiem czy mój zasiłek macierzyński też się liczy..

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Znalazłam takie info http://zielonalinia.gov.pl/-/zasilek...rzynskim-62695
"Do 365 dni uprawniających do nabycia prawa do zasiłku zaliczany jest również m.in. okres pobierania zasiłku macierzyńskiego po ustaniu zatrudnienia. Ważne, aby był on naliczany od co najmniej minimalnego wynagrodzenia." - czyli nie chodzi o kwotę samego macierzyńskiego, ale pensję na podstawie której wylicza się macierzyński, jeśli dobrze rozumiem

"Należy pamiętać, iż wśród dokumentów wymaganych przy rejestracji powinno znaleźć się również zaświadczenie z ZUS-u o okresie pobierania świadczenia z podstawą wymiaru. Jest ono niezbędne do naliczenia okresu uprawniającego do nabycia prawa do zasiłku." - kurna, to jeszcze do ZUSu muszę się przejechać?
oo teraz doczytałam, czyli jednak sie wlicza. No nic dowiem się jakoś w połowie maja wszystkiego wole jak mi pół roku brakuje niz np miesiąc :P to jest dopiero pech ale ja też studiowałam i pracowałam.. ciekawe czy to ma jakiś wpływ.

O losie to ja też będę pewnie musiała sie tam przejechać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-06, 19:11   #4044
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Oj żeby tylko do zusu:P przepedzaja pewnie po wszystkich możliwych urzędach: P

Hahaha oj oby nie

Gdzie jesteś Śliweczko?
Podczytujące z fejsa i nie tylko też mogłyby coś skrobnąć
Stary 2017-05-06, 19:45   #4045
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

O dobrze ze piszecie o tym zasiłku. Ja miałam umowę do dnia porodu i tez dumam czy mi się należy czy nie. Szczerze mówiąc nigdy nie bralam zasiłku 😎
A może ten wniosek z zusu można pobrać z ich portalu?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 19:52   #4046
Paulinagm
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;73569611]O dobrze ze piszecie o tym zasiłku. Ja miałam umowę do dnia porodu i tez dumam czy mi się należy czy nie. Szczerze mówiąc nigdy nie bralam zasiłku 😎
A może ten wniosek z zusu można pobrać z ich portalu?[/QUOTE]
a teraz nie jesteś na zasiłku? zasiłku macierzyńskim
Stary 2017-05-06, 20:26   #4047
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
a teraz nie jesteś na zasiłku? zasiłku macierzyńskim
Nie pobieralam zasiłku z Pup 😁 sprostowanie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-06, 20:57   #4048
Honcia
Zakorzenienie

O jak ja się cieszę, że mnie na razie ominie pielgrzymka do PUP u nas akurat panie są tak niemiłe, że aż mnie skręca na samą myśl

Póki co wymalowałam paznokcie na stopach i dłoniach i czuję się jak bogini
Jutro jedziemy na komunię więc ubiorę się do tego jak człowiek w sukienkę i szpilki czyli będzie szaaał

Stary 2017-05-07, 06:50   #4049
Lena_Marlena
Rozeznanie

My już pobudka bo dziecko dba żeby mama do szkoły nie zaspala: P co tam ze wyklady mam na 10

Czy rozmiarowka Lidla jest bardzo zanizona? Kupiłam spodenki 74/80 i są za wielkie na Franka, a niektóre pepkowe nosi 86 to mozliwe?

Stary 2017-05-07, 07:03   #4050
australia87
Zakorzenienie

U nas pobudka o 6.14

Lena, spodenek lidlowych już nie kupuję, bo ich nie lubię, ale ich body 74/80 to wg mnie takie bardziej 80, a z kolei pepcowe 86 to bardziej jak 80 wypada
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości