|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Dziewczyny, wybaczcie ale nie pisze dzisiaj za wiele, bo mi się nie chce.
![]() Zresztą prawie cały dzien spędzilismy na podwórku, była piękna pogoda. ![]() ![]() ![]() Smarujecie dzieciom buźki? ja smaruje kremem ochronnym, ale Maks ma strasznie spieczone licka, mimo że nigdy nie wystawiam jego buźki bezpośrednio na słonko, wiatr go opalił, tak mocno, że takie dwa buraczki.. nie wiem, czy go to nie będzie piec.. posmarować czymś? Anula, Klaudia jest wyrąbista!! ![]() ![]() Fotki cudne, iwka, Werka ma bardzo słodkie usteczka!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz zmykam spac, jutro rano dentysta, aż drżę... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Wtajemniczenie
|
anula - Klaudia jest ...no słów brakuje
![]() ewa - no Miki jak na jubilata przystało BOSKI!!! a z innej beczki: czy któraś miała już maść na odparzenia robioną na zmówienie w aptece???,bo zapomniałam jak często smarować, czy przy każdej zmianie pieluszki czy jak?
#1653 |
Zakorzenienie
|
Lea to ja za ciebie bym poszla do dentysty a ty bys urodzila
![]() trzymam kciuki aby nie bolalo ![]()
#1654 |
Wtajemniczenie
|
Iwka: my mamy, ale nie wiem czy taką samą - nasza jest taka biała, tłusta bardzo z wit A i nasza p dr powiedziała, że kiedy chcemy, kiedy jest potrzeba i na buźkę też można
![]()
#1655 |
Zakorzenienie
|
Anula mały chodziarz jest niesamowity!!!!!!!!!!!!!!
Pole ubieram bodziak na krótki koszulka na długi i bluza z kapturkiem cieplejsze spodenki (np takie z meszkiem) i 2 pary skarpetek i to wszystko jak śpi w wózku to zakładam jej ten okrywacz na nóżki ![]() miłego mamy ![]()
![]() |
#1656 |
Wtajemniczenie
|
Hello!
Wiktorio ![]() No kobietki meldować się z rana, zanim na spacerek ruszycie. JA na 12 mam lekcję i muszę ją na stałe przełożyć na 11.00, bo szkoda mi dnia tak czekać do 12. A wcześniej jakoś na spacer się nie wyrobię. ZAnim ogarnę chatkę, oporządzę Werkę to już się nie opłaca wychodzić. ajanno- dzięki za infor. Włąsnie wyczytałam,że ta moja maść ma 3% kwas borny, który jest toksyczny i nie powinien być stosowany do 3 roku życia. Oczywiście jest nagminnie zapisywany przez pediatrów. Powiem WAm,że po jednym zastosowaniu tej maści doopka jest o niebo lepsza ![]() ewa- to chyba macie grzeczne dzieciaczki w szkole,że ci dyżury się podobają ![]() lea- bądź dzielna ![]() eve - to zrobimy kiedyś koncert gitarowy: nasi TŻeci i dziewczynki, bo ja nie zabardzo, a TY? kropeczko to ile dni jeszcze ten gipsior???
#1657 |
Zakorzenienie
|
Iwka do konca miesiaca czyli jeszcze 4.. no i wiesz co.. ja myslalam ze ten kremik pomoze ale nie podejrzewalam ze tak szybko
![]() ![]() my zaraz idziemy na spacer ![]() a nie mowilam wam ale wieczorami prasuje ![]()
![]() |
#1658 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() a słuchajcie na posiłki wracacie do domu czy jak? kropka241 boski masz avatarek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Wtajemniczenie
|
patrilla- ja wczoraj wzięłam deserek w słoiczku i karmiłam na podwórku
![]()
#1660 |
Rozeznanie
|
nadrobię zaległości jak już wyzdorwieę, bo niestety jestem chora, zaraziłam się tym wirusem ocznym, mam jakieś krople, ale i tak oczy czerwone na maksa i zaropałe,. Tymek juz dobrze.
trzymajcie za nas kciuki, by choroby nas opuściły. buzialki
#1661 |
Zakorzenienie
|
my przerwa w spacerowaniu
![]() ![]() ![]() drugi raz idziemy kolo 17stej po obiedzie ![]() Barwa ![]() ![]() ![]() ![]() Pati dziekuje ![]() my nie wracamy na posilki do domu ![]() ![]()
#1662 |
Zakorzenienie
|
my mamy weekend zakupowo rodzinny więc odezwiemy się w poniedziałek
![]() a to zakupowy Adrian ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
![]() Ja tak na szybko, bo właśnie wróciłam z pracy i idę się szykować na imprezkę urodzinową mojego taty z okazji 50 urodzin ![]() Buziaczki przesyłam ![]()
#1664 |
Wtajemniczenie
|
a u nas się zachmurzyło
![]() Rano Werkę wystawiłam na balkon w leżaczku i bawiła się 2 godziny /w tym 45 min. drzemki/. A spacerek miałyśmy 2godz. Mój TŻ dzisiaj cały dzień w pracy, jutro jakieś zebranie działkowców i idzie pomagać dziadkowi na działce. W takie weekendy to mam wrażenie ,że jestem samotną matką. barwa- kciukaski zaciśnięte kanciu- no niezłe towary maja w tym sklelpie ![]() ![]()
#1665 |
Zakorzenienie
|
a ja dawno zdjec nie wklejalam
![]() DSCN1901.JPGDSCN1902.jpgDSCN1903.JPG DSCN1904.jpgDSCN1910.jpg 1,2 wczoraj spacer 3,4,5 dzisiaj w drodze do domu
#1666 |
Wtajemniczenie
|
kropeczko- cudny jest Adrianek
![]() ![]()
#1667 | |||
Zakorzenienie
|
Buziaki dla Wiktorii
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7356165]Smarujecie dzieciom buźki? ja smaruje kremem ochronnym, ale Maks ma strasznie spieczone licka, mimo że nigdy nie wystawiam jego buźki bezpośrednio na słonko, wiatr go opalił, tak mocno, że takie dwa buraczki.. nie wiem, czy go to nie będzie piec.. posmarować czymś? A Twój Mikołaj, ewa, jak zwykle elegancja w każdym calu. ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz zmykam spac, jutro rano dentysta, aż drżę... ![]() ![]() Raczej smaruję. Mikołąj też już załapał słońca. Dziękujemy za życzenia ![]() I jak po dentyście? Dziękować ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale zadowolony z jazdy wózkiem! Cytat:
![]() Reszta później... EDIT: Już jest to później ![]() Na spacerze byłam ok.3 godz. Pogoda cudna. Byłam z koleżankami i ich dziećmi. A potem przenieśliśmy się do jednej domu. I tak pół dnia zleciało. Zmykam zaraz do papierkowej roboty, brrrr. Fotki z dziś:
W zamęcie myśli upadam na samo dno serca... Edytowane przez ewa.nea Czas edycji: 2008-04-26 o 20:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Konto usunięte
|
Przeżyłam.
![]() ![]() ![]() Mam naprawiony jeden ząb, jeszcze tylko dwie małe dziurki do zreperowania i dwie ósemki do wyrwania. ![]() ![]() patrilla, wracam tylko na obiad, bo to trzeba zupke odgrzać, i w ogóle... a deserki, mleko, Maks zjada na podwórku. ![]() barwa, także od nas mocne ![]() Kanciu, Apus jest taki drobniutki... , Maks siedział ostatnio w takim samym wózku, ale troche więcej górą wystawał. ![]() ależ on jest boski, kropka, ten Wasz synuś. ![]() A elegancki przystojniaczek to nawet smoczek ma pod kolor, zauważyłyście? ewa, ty dbasz o każdy szczegół. U nas dziś cudna pogoda, dlatego przez cały dzień się nie odzywałam, bo zaraz po powrocie od dentysty, wyruszyłam na podwórko. Coś mnie wzięło na pstrykanie fotek portretowych Maksowi, chyba 40 wyszło, potem cosik wkleję. ![]() ![]() Dziewczyny co u xanti? wróciła już z wakacji? EDIT: kilka fotek. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-04-26 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Konto usunięte
|
i jeszcze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() Bardzo fotogeniczne te dzieciaki wszystkie, Mikołaj elegancki naprawdę, super facet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A u nas...... Ahhh jakie cudowne popołudnie wczoraj spędziłam, masakra...... ![]() Pożyczyłam sobie siostrę na malutki spacer do centrum; przyjechała moja koleżanka z liceum, która na stałe mieszka zagranicą, no i oczywiście musiałyśmy się spotkać.. Ona ma synka starszego od mojej siostry o miesiąc, ale taki bydlaczek z niego że szok ![]() ![]() ![]() Oczywiście dostałam całą wyprawkę, na piciu(woda) począwszy, poprzez pampersy i serwetki, a kończąc na deserku. Czyli jedzonko na plantach; zjadła cały duży słoiczek [190], zwariowałam ![]() Tylko zołza zup dalej nie chce tykać =) dla chętnych zdjęcia... więcej niż tylko z wczoraj, ale to można ominąć ![]() http://picasaweb.google.pl/siostra00...ey=sG3RAPOQBTo Poza tym szkolenie przez weekend mam pierwsza klasa, jeszcze dzisiaj ją kąpałam.. i kolejny szok, jak sobie przypomne mojego brata w akcji w wannie, to pożal się bosze, topił się na sam widok wanienki... A ta franca.... !!! Polewałam ją wodą, po główce, a ona tylko otrzepywała mordkę, przecierała oczka i dalej się bawiła termometrem, nawet woda na rzęsach jej nie przeszkadzała, tylko się śmiała ![]() Pozdrowienia dla wszystkich, miłego wieczoru i dobrej nocy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
![]()
a gdyby nie piękna pogoda miałabym dzis doła podła noc z rykami i podły poranek ani chwili bez jęku - koszmar, a dziś mamy jechać do znajomych- nie wiem jak to się uda z jęczkiem
![]() ![]() zdjęcia przepiękne brak słó na szczęśliwe dzieciaki i ich piękne mamy
![]()
![]() |
#1672 |
Zakorzenienie
|
Pati
![]() Ewa i Lea super chlopaki.. uwielbiam zdjecia naszych pociech ogladac.. dlatego tak mi przykro ze w albumiku tak malo ![]() Aelitka moj uwielbia sie kapac ![]() ![]()
#1673 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nikola robi dwa trzy kroczki sama ![]() Śliczne zdjęcia!! my wczoraj byliśmy kupic basen ale taki duży 455szer-122gł. Nikola była zachwycona bo w castoramie jest taki wózek z samochodem-jechała jak Kubica ![]() ![]() ![]() Nareszcie możemy na spacerki wychodzic ![]() ![]() Jak znajdę chwilkę to wkleję zdjęcia!! Milej niedzieli życzę!!! Ja dziś na obiadek do teściowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
karolinqa23 bardzo mnie ucieszyłyscie ze jest juz lepiej
![]()
![]() |
#1675 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
U nas nocka straszna. Katar trwa ![]() ![]() Byliśmy w piątek wieczór zobaczyć malutką Patrycję. Jest malusieńka i śliczniutka ![]() ![]()
#1676 |
Wtajemniczenie
|
HELLO!
a ja wstawałam w nocy tylko 3 razy. Pogoda nadal cudna i udało nam się z TŻ pomajstrować w jego zadaniach na dzisiaj i jedziemy na starówkę ![]() Werka na balkonie nie chce zasnąć, a już powinna. Marudna a uparta. patrilla- no Ty się masz z tymi ząbkami, bo cóż to by było innego ![]() juleczko- co do kupek nie wiem, poobserwuj jeszcze dzisiaj może lea- brawo, zuch dziewczyna, dała radę dentyście.Tylko dlaczego się darłaś, bolało? Maks jest cudny, a podobny do Ciebie,że hej ![]() ewa- Miki tradycyjnie rewelacja!!! ![]() aelitka- śliczna Twoja siostra, ale to u WAs rodzinne, nie mogło być inaczej ![]() karolinqa- wspaniale,że po choróbskach u Was, cieszcie się fajną pogodą ![]() O moja diablica zasnęła w huśtawce FP ustawionej na 8 ![]() ![]()
#1677 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki i nasze małe słoneczka !!
Gratki dla wszytkich małych solenizantów !! Kurcze za troszkę ponad m-c będziemy obchodzić już pierwsze roczki. Pogoda piękna. Mogło by tak być cały czas. Dawno się nie odzywałam, ale regularnie podczytuj was nawet czasami po nocach, więc nie uda mi się odnieść do wszystkiego co napisałyście, ale sprubuję. juleczka - kupki wodniste prawdopodobnie od kataru, tzn katar spływa do gardła i dalej przez układ pokarmowy, a później to wiadomo co. Współczuję ci z tymi nockami, ale pomyśl że inni mają gorzej, a nie wiele jest takich jak twoi znajomi. Nawiasem mówiąc to Gratulacje z okazji narodzin. kropka, lea, Kancia, aelitka i wszystkie inne mamusie które wklejały zdjęcia maluchów a o nich zapomniałam - fotki boskie, i wy piekne Anula - Klaudia pędzi jak błyskawica, jej to nikt nie przebije. Kanciu - gratulucje dla naszego chodziarza. Gratuluję również nowych ząbków wszystkim dzieciaczkom. A teraz coś o nas. Kacprowi przebija się 6 ząbek. W nocy juz nie je mleka tylko co najwyzej pije herbatke bo ok 7 je ok 200 lub 300 kaszki na gesto i robi sie glodny dopiero ok 6,7, ale i tak w nocy sie budzi na smoka albo co innego. Ja wczoraj ugotowałam zupki do Kacpra: zieloną zupkę z wołowiną z ziarnami dyni, makaronem i olejem konopnym, pomidorową z indykiem z ryżem i zieloną pietruszką oraz rosołek na cielęcinie z kaszą jaglaną. Wyszło z jakieś 20 porcji może. Szukałam wszędzie dyni żeby zrobić deserek o którym mówiła ajanna, ale nie ma nigdzie. Wczoraj też posiałam na grządkach arbuzy, dynię, pora, buraki, marchewkę, ogórki, marchewkę i groszek, a sałaty, rzodkiewka i fasolka już rosną. Potem wkleję kilka zdjęć mojego wyczynowca. Edit: juz nadeszła ta chwila Edytowane przez katia21 Czas edycji: 2008-04-27 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Rozeznanie
|
Wklejam kilka fotek
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie znów z tematu jedzonka
![]() Jak to jest u was w praktyce z tym żółtkiem?? Dajecie do zupek? Bo ja to zawsze zapomnę o tym, żeby ugotować jajko wcześniej i w rzeczywistości Mati chyba tylko 3 razy dostał obiadek z żółtkiem... Czy ono jest takie ważne? Widzę że w całej Polsce piękna pogoda i chyba spacerujecie ![]() No i jeszcze powiedzcie mi, czy przy "wodzie z nosa" psikać czymś do noska czy tylko odciągać ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.