|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Joga
Cytat:
Jak próbowałam normalnie łyżeczką, musiałam pić grudki ![]() Przed jogą nieee. Chociaż zastanawiałam się, czy nie lepiej będzie wziąć jednak. Kolejna rzecz, o którą dopytać trzeba w sklepie ![]() A Ty bierzesz? |
|
|
|
|
|
#3512 |
|
Oby do wiosny
|
Nie. Myślę, że intensywność jest na tyle niewielka (hue hue), że nie potrzeba.
|
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=31c9a84442a0f6271174f32 fdbc72b03cc25e6bc_6360619 31f487;72853616]Polecacie może konkretną formę jogi?
jest tego tyle, że ciężko się zdecydować, a chciałabym trafić na jakąś bardziej dynamiczną formę, żeby się nie zniechęcić na samym początku, coś pośredniego [/QUOTE]Power joga. Moja ulubiona to gorąca power vinyasa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Dlaczego mało tłuszczu? Nasze ciała potrzebuja tłuszczu. Polecam styl odżywiania keto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O to mi chodziło
|
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Ważne i tłuszcze i węgle i białko
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Joga
Akurat z węglami się nie zgadzam ale każdy ma swoją teorie. Węgli jak najmniej i tylko z niektórych warzyw Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się Wam pochwalić. We wtorek z pomocą instruktorki stanęłam na przedramionach
przy pierwszym wejsciu mąż mnie asekurował a potem kilka razy weszłam w pozycję sama |
|
|
|
|
#3519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(haha, nie wszystkie tutaj stają )
|
|
|
|
|
|
#3520 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Dodaje to mocy i euforii Super.Cytat:
![]() Tymena miała raczej na myśli swoją grupę na sesji a nie nas Ja bez ściany też nie stanę. Słaba w równoważnych jestem. |
||
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Tak, chodziło mi o grupę 1 na którą uczęszczam raz w tygodniu |
|
|
|
|
#3522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3523 |
|
Przyczajenie
|
Ja kocham jogę
Najłatwiej oczywiście zwalić wszystko na diabła i powiedzieć, że to on osobiście jest odpowiedzialny, że zło wstrzykiwane jest naszemu gatunkowi przez jakieś osobowe Belzebuby. Mnie się zdaje, że ono jednak siedzi w nas i że całkowicie go usunąć nigdy nie zdołamy. |
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na vinjasie. Przeciągnęli mnie na drugą stronę. Półtorej godziny mega intensywnych ćwiczeń. Nie było czasu na poprawianie stóp, korektę pozycji, tylko wdech - wydech i w rytmie oddechu jedziemy dalej. Wróciłam do domu, wykąpałam się i poszłam spać o 21.30, nawet nie mialam siły gadać
![]() Też kocham jogę
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Kopnijcie mnie, bo po długiej przerwie nie mam mobilizacji na nic
jak chodziłam regularnie to czułam się lepiej.
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
I to jest najlepsza motywacja - "jak chodziłam regularnie to czułam się lepiej". Ciało pamięta. Bierz się w garść i wracaj na matę
|
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka razy byłam już nawet spakowana do wyjścia, ale odpuścić jest tak łatwo. Zwłaszcza gdy zimno/mokro/ciemno/znowu późno wrócę/nie ogoliłam nóg /wstaw inną wymówkę.
|
|
|
|
|
#3528 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3529 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
Mnie na początku przekonywało kupowanie karnetu na określoną liczbę wejść i zapisywanie się na konkretny dzień i godzinę na zajęcia. Jak nie przyjdziesz - przepadnie. Musisz przyjść. Jejku, jak ja się wtedy cieszyłam, kiedy odwoływali
Teraz klnę na czym świat stoi
|
|
|
|
|
#3531 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() A mi się zmieniła nauczycielka na poniedziałkowych sesjach... Nie jestem szczęśliwa
Jeśli znajdziesz link w przypadkowym słowie w moim poście, to jest to ukryta reklama wstawiona przez Wizaż. Gdy chcę się czymś podzielić link wstawiam pod słowo KLIK. 04.11.2015 Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2017-05-08 o 11:49 |
|
|
|
|
|
#3532 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Oby do wiosny
|
Byłam kiedyś u niej raz... Nie porwała mnie.
Żałuję bardzo, bo ta poprzednia prowadziła te poniedziałkowe sesje przez ostatnich kilka miesięcy i dzięki niej zrobiłam niesamowite postępy. "Przestawiła" mi coś w głowie. Dzięki niej bez lęku wchodzę w skręcony trójkąt. Zawsze bałam się tej pozycji, bo ciężko mi się oddychało i czułam się w niej bardzo niestabilnie. Podobnie ze świecą, biust opadający na szyję powodował lęk i brak powietrza. Nauczyła mnie jak wchodzić w te pozycje bez lęku, jak sprawić by klatka się otwierała. Nie naciskała, tylko mówiła, "umiesz" "możesz" i pokazywała jak to zrobić właściwie... |
|
|
|
|
#3534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma szans, żeby tamta wróciła? |
|
|
|
|
|
#3535 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Tak, to zdecydowanie skarb. Ona jest dość młodym nauczycielem, więc co to za kilka lat będzie... <3 |
|
|
|
|
|
#3536 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Oby do wiosny
|
To niby jakieś rozwiązanie, ale wpasowanie tego w mój grafik byłoby zdecydowanie karkołomne... Poza tym z tego co wiem, ona nie pracuje w szkole, tylko ma własną grupę. Ja mam Multisport...
Dam szansę tej "nowej" |
|
|
|
|
#3538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No jo, jak już się raz poustawia grafik, trudno jest pozmieniać |
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Raczkowanie
|
Joga w ciąży
Hej jestem w 5 m-cu ciąży zastanawiam się czy nie zacząć treningów jogi..?
Polecacie? czy wręcz przeciwnie?
|
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, przeszukałam kilka stron wstecz i nie znalazłam odpowiedzi na pytanie: czy wybrać matę kauczukową czy TPE czyli samuraj kontra lotus pro. Waga nie jest istotna, ważniejsza jest przyczepność i komfort- wybieram miękkość nad stabilnością.
Trochę się boję zapachu kauczuku i jego czyszczenia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

Jak próbowałam normalnie łyżeczką, musiałam pić grudki 

jest tego tyle, że ciężko się zdecydować, a chciałabym trafić na jakąś bardziej dynamiczną formę, żeby się nie zniechęcić na samym początku, coś pośredniego
Haters Gonna Hate 

przy pierwszym wejsciu mąż mnie asekurował a potem kilka razy weszłam w pozycję sama

jak chodziłam regularnie to czułam się lepiej.