|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Cytat:
![]() co do jedzenia wielu kcal, tym się nie przejmuj. moja koleżanka potrafi zjeść więcej niż Ty, wszystkie patrzymy na nią tak: ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to naprawdę dziwne, że po szpitalu dalej masz takie... myśli. Bo w końcu tam jadłaś tyle, niekoniecznie zdrowo i białkowo, wyszłaś i mogłaś już jeść mniej, ale do syta. kiedy zaczęłaś ograniczać i jeść mniej ![]() nie bój się zwiększać, proszę. Poza tym - chyba chodzisz do psychologa, pisałaś to kiedyś. Nie pomaga ? wysłałam Wam fotki, kotś jeszcze chce? (mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Funky, dziękuję za kciuki - poskutkowały ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
Iza mam tyle samo co wszyscy na roku...nie mam czasu już nawet uprawiać sportu, spotykać się ze znajomymi, jeździć w ukochane góry...nic tylko nauka a i tak jestem w tyle...przesypiam całe dnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Raczkowanie
|
Iza jesteś!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Wtajemniczenie
|
No więc, ja chodzę do psychologa, ale nie nawiązałam z nim kontaktu. Nie ufam tej osobie. Parę razy jej coś powiedziałam i potem mój lekarz prowadzący się o tym dowiedział, więc straciłam tą więź. Co do jedzenia to jak wyszłam ze szpitala nie przejmowalam sie az tak bardzo btw i jadłam więcej kcal, bo wiedziałam, że muszę jeszcze przytyć, choć wcale nie przytyłam... I potem nagle sie okazało, że już nie muszę i sobie wymyśliłam, ze w zwiazku z tym nalezy ograniczyc jedzenie. Najpierw odeszla II kolacja, potem zmniejszylam obiady, odjelam kanapke ze sniadania i kolacji i tak wyszlo...
Teraz chce sluchac organizmu i nie jesc codziennie tyle samo, bez wzgledu na to czy mam ochote czy nie. Tylko zastanawiam sie czy to dobrze. Jak miałam okreslone porcje jedzenia to przynajmniej wiedzialam co i jak, a teraz jest trudniej, bo boje sie ze nie bede miala klopotu zeby zjesc mniej jak mam ochote, ale gdy bede glodna to zaraz zapali sie czerwona lampka w glowie, ze przeciez z reguly na II sniadanie powiedzmy jem mniej, a teraz chce do bulki zjesc jogurt, a nie bede myslala o tym, ze sniadanie zjadlam mniejsze lub cos takiego. Skomplikowane to... A co do aktywnosci to sie zwiekszyla, bo nie siedze na oddziale 7 godzin dziennie, tylko chodze po szkole, spaceruje z kolezankami, chodze sama na spacery itp. I ciesze się, że u Ciebie Izuś wszystko w porządku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny Kochane, chyba czas najwyższy abym dołączyła do Waszego grona. Nie chcę już zaśmiecać wątku "Nasze codzienne jadłospisy". Nigdy tu nie zaglądałam, bo chyba nie dopuszczałam do siebie myśłi, że coś jest nie tak. Choć podświadomie dobrze o tym wiedziałam...
Nie wiem nawet od czego mam zacząć. Moja historia jest bardzo długa i wielowątkowa. Czy warto pisać wszystko od początku??
#4717 |
Rozeznanie
|
A ja przeszkodzę, bo mam pytanko.
![]() Jeśli w ciągniu dnia: przez prawie 2 i pół godziny chodziłam, koło 20 minut kręciłam hula-hopem i rano jak zwykle trochę lekkiej gimnastyki to ile kcal powinnam mniej więcej zjeść? Bo ja już nie wiem. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [quote=Hypnotic Eyes;7358788 Ech, dziewczęta a u mnie tak niby dobrze, ale w sumie to sama nie wiem... Postanowiłam sobie, że będę jadła ile mam ochotę i kiedy mam ochotę, bez patrzenia na kcal i obsesyjnego liczenia białka, no ale same wiecie jak to jest. Nie liczę, nie skupiam się nad tym, aż tak bardzo, ale los mi nie do końca sprzyja. Nie nadążam za swoim organizmem w ogóle. Moja waga cały czas sie waha i to strasznie. Najpierw ważę powiedzmy 40, potem chudnę nagle do 39, potem do 38,5, a pomimo, że wg mnie cały czas jem za mało (jak czasem policze to wychodzi między 1200-1500 kcal) to tyje. Bo powiedzmy zjem sobie te 1400 kcal i tyje 0,5 kg potem znowu 0,5 itd. potem znowu nagle chudnę i tak cały czas. Ja już nie mogę. Jak przejrzałam swoje jadłospisy z grudnia to jest różnica między dziś a wtedy. Jadłam tak ok. 2100 kcal miałam praktycznie brak aktywności fizycznej i nie tyłam. No może tam wahania 0,5 kg. Teraz natomiast jem mniej o jakis conajmniej 500 kcal mam więcej aktywnosci fizycznej i caly czas mam wrazenie ze tyje. Nie radze sobie ze swoja psychiką. Postanowiłam sobie, że będę jadła więcej od dziś i postaram się rzadziej ważyć. Moim wzorem jest superchic(k), tuchajbej, funky i także ty izko ![]() I caly czas sie zastanawiam co z tym jedzeniem. Jak to zrobic zeby za bardzo nie przytyc ![]() Niby powinnam, bo waze teraz jakies 0,5-1 kg za mało no ale psychika sie buntuje... P.S. Wiem, że powinnam się na tym znać, no bo niby dietetykę mam w jednym palcu, ale w odniesieniu do siebie ciężko mi tą wiedzę wykorzystać. Tak więc, jeśli jem te 1500 kcal i nie chudnę (mam właśnie takie wahania cały czas 2 kg w tą i w tamtą) to jeśli zwiększę ilość jedzenia to analogicznie powinnam przytyć, prawda? Czy jest w takim razie możliwe, że będę jadła więcej i nie przytyję nie zwiększając jakoś gwałtownie ruchu (jestem średnio aktywna, duuużo chodzę, czasem robię jakieś brzuszki i korzystam ze schodów jak tylko mam taką sposobność)[/quote] Hypnotic, najlepiej jakbyś jadła tyle na ile masz ochotę, po prostu słuchaj swojego organizmu on wie najlepiej co dla niego dobre i nie ograniczaj się bo na pewno nie przytyjesz, staraj sie nie myśleć o jedzeniu bo zaczniesz od nowa popadać w obsesje, spróbuj poszukać \sobie jakiegoś zajecia, hobby, aby móc odciągnąć się od tego myślenia i zająć Sobie czas ![]() btw, dziękuję za te słowa że moje jadłospisy sa dla Ciebie wzorem ![]() ![]() ![]() Cytat:
Martynko nie rób tego, może to chwilowe że źle się czujesz, może okres się zbliża, albo przesilenie wiosenne, zobaczysz że za kilka dni poczujesz sie lepiej i spojrzysz na to wszystko z innej strony, a przechodząc na r zrobisz ogromny krok w tył, Kochana Ty jesteś dla mnie wzorem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() btw: Wiosenko ![]() ![]() ![]() Dziewczyny wiecie jak tak czytam że u was raz jest lepiej a raz gorzej to trochę mi głupio i mam wyrzuty że mnie tak dobrze idzie, może głupio to brzmi ale tak jest ![]() Przykro mi ze wiele z was tak bardzo się męczy próbując wyjść z tego na wąłsną rękę, bo jak czytam wiele wypowiedzi to jakbym widziała siebie z przed paru miesięcy, ![]()
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
Minimalnie muszę skończyć ten rok a następny podobno jest luźnejszy, czyli i tak nie ma wyjścia z tej sytuacji teraz. W piątek wybieram się do lekarza w sprawie tej stałej senności, czy aby jaka ukryta anemia, albo jaki inny niedobór czego niech przynajmniej wiem, że po stronie fizycznej nie ma problemu a co dalej się obaczy...luby obiecał, że gdyby to tak dalej szło to chętnie ze mną gdzieś pójdzie porozmawiać o leczeniu...o leczeniu tych stanów smutku i beznadziei...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja, ja bardzo chcę fotke ![]() Wczorajsze postanowienie, że zjem na co mam ochote po części się udało: kupiłam sobie gałkę sorbetu cytrynowego i byłoby dobrze gdybym od razu nie poleciała jej zważyć. Byłam też w cukierni i było moje ulubione ciasto ale ja oczywiście nie bo ono ma tyle kcal. To samo z petitkami lu go, nie mogłam już miałam kupić a tu czerwona lampka. I co i wypominam sobie że nie kupiłam tych petitków. A teraz czuje się jak świnia ![]() Podwieczorek: : 4 katjes jogurt gums, 50g owocu kaki, 100 truskawek, 65g jabłka, 50 twarogu chudego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
A ja mam właśnie cholerne wyrzuty sumienia, bo wydaje mi się, że za dużo dziś zjadłam.
Bułka owsiana z wędliną i ogórkiem Mała porcja zupy pomidorowej z ryżem 3 jabłka 3 kromki chleba fitness I o zgrozo: 2 bułki wieloziarniste: jedna z wędliną i ogórkiem druga z tuńczykiem Jutro nie mogę tyle zjeść, jutro mniej... |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
BAN stały
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I to niby ma być dużo? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Rozeznanie
|
Iza: niby nie głodzę się zamierzenie, ale z ostatnich moich ekscesów, no to po prostu jak zjadłam opakowanie lodów - 1 litr - to miałam tak wypełniony brzuch, że przez 4 następne godziny już nie jadłam - to było głodzenie się?
![]() Kytia: ile kosztuje kaki i czy smak jest warty tej ceny /bo spodziewam się dość wysokiej, jak to dla owocu egzotycznego modesty: ja też mam 20 lat i też od dwóch lat siedzę 'w tym' ![]() moja poczta: brzydotka@op.pl, jeśli któraś z Was chciałaby mi się pokazać, to chętnie zobaczę, ale zrozumiem jeśli nie wyślecie, w końcu to osobista sprawa a nie znacie mnie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to dość sporo...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
źle zrozumiałaś mój post o obsesji na pkcie ruchu. powiedziałam to, bo mówiłaś, że ruszasz się mało, co nie jest prawdą. nie powinnaś była tego mówić i o to się rozchodziło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten sorbet to akurat tak przez przypadek bo nie było inny. Masz racje musze jeść więcej i jutro zjem więcej ! Musze to zrobić . I jak teraz patrze na ten podwieczorek to może faktycznie nie było to dużo ? Potrzebuje jakiejś motywacji ale nie wiem skąd ją wziąść. A dodałam już 100 kcal ale jutro dodam jeszcze więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, to znowu ja, cicha podczytywaczka.
![]() Wybierałam się do psychologa, ale w końcu zrezygnowałam, przestraszyłam się. Myślałam, że sobie poradzę. A teraz znów wszystko wraca. P, które idzie mi coraz ładniej (wiem, bo na NCJ zamieściłam kilka jadłospisów, przy okazji chciałam serdecznie podziękować Izie Wiosennej oraz Hogatce za oceny ![]() ![]() ![]() Ale jakoś nie mogę zaakceptować tego tycia. Nie mogę patrzeć w szczególności na moje nogi. Jednakowoż cały mój świat potrzebuje psychologa. ![]()
#4731 |
Zadomowienie
|
monochrome nie bój się psychologa. to po prostu lekarz. pomoże Ci. jeśli sobie nie radzisz to nie czekaj aż może się poprawi, bo to zapewne nic nie da..
ja chętnie zobacze Twoje zdjęcia:
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2011-04-25 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Rozeznanie
|
monochrome brzydotka@op.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Rozeznanie
|
Wysłałam.
![]()
![]() |
#4734 |
Rozeznanie
|
monochrome: moim zdaniem tak, mogłabyś przytyć, masz bardzo wystające kości biodrowe. Nie bolą Cię czasem biodra, np. przy leżeniu na twardej powierzchni ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Rozeznanie
|
Bolą, a zarazem też podobają mi się.
![]()
#4736 |
Zadomowienie
|
monochrome ja też chce jeśli moge
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Rozeznanie
|
eh, monochrome, cóż mam napisać. A co Ci się w nogach nie podoba? Są w porządku, ja mam jak patyki i czasem widzę jak ludzie się na mnie na ulicy dziwnie patrzą, tzn. idąc z pewnej odległości patrzą na te nogi, później na twarz, znów na nogi, zdarzyło się że starszawy facet powiedział "ojojoj", tak jakbym wymagała współczucia, czy politowania, bo taka chudziutka, pewnie chora, dfo tego jeszcze zawsze ze smutkiem na twarzy. i pomyśleć, że sama sobie to zafundowałam.. Nie przejmuj się tak. Twoje nogi są ok jeśli wyglądają tak jak wtedy, a nawet jeśli by Ci w nich przybyło - uwierz, że to lepiej przynajmniej MIEĆ nogi, a nie kości obciągnięte skórą.
Zresztą niech Zooosia i Krytia skomentują. |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zadomowienie
|
więc masz teraz okres?
powiem, że jesteś bardzo szczuplutka. zwłaszcza jeśli masz jakieś problemy ze zdrowiem powinnaś przytyć, bo właśnie strasznie wystaja Ci kości biodrowe, obojczyki, widać mostek, chude ramiona.. nie rezygnuj z P, a pod żadnym pozorem nie przechodź na R! ![]()
#4739 |
Zadomowienie
|
Czuję, że muszę się tym z kimś podzielić, a jeśli opiszę wszystko od początku to będzie mi łatwiej.
Narazie jestem w pracy więc nie mam czasu, ale wieczorem jak wrócę napisze wszystko od A do Z.
#4740 |
Zadomowienie
|
Boże ile ja bym dała żeby mieć takie nogi
![]() Ale ja też będę mieć ładne nogi musze się o postarać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.