|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Chilli kciuki!
|
#1382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mojej siostrze ciotecznej (termin koniec czerwca/początek lipca) położna w szkole rodzenia już jakiś czas temu mierzyła tym cyrklem i mówiła, że na razie nie za bardzo wygląda żeby była możliwość urodzenia naturalnie. Chyba że się trochę rozciągnie za pomocą ćwiczeń, a dziecko będzie malutkie. Tyle że ona jest naprawdę drobniutka. Także może warto zmierzyć, bo może jest wymiar jak najbardziej ok. Ale zawsze też na początku porodu można poprosić o zmierzenie. Mnie poprzednio nikt nie mierzył całą ciążę, poprosiłam położną na początku porodu o to, była zdziwiona że nikt mnie nie mierzył wcześniej. Wyszło, że nie ma przeciwwskazań do naturalnego. Teraz też jeszcze nikt mnie nie mierzył. |
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tym będę się później martwic.Z papierosami dla malucha bym nie szalała hihi 😁 ja zrobiłam zapas pieluch na promocji w Rossie. 3 paczki, jedna 1 i dwie 2, chyba na początek wystarczy
|
|
#1384 |
|
MerDer 4ever
|
Sweet pokaz pokój i wyprawkę imprezowiczko
![]() U mnie tez równe 10 kg Mała jakich papierosów? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy pierzecie ciuszki? Już? Czy jeszcze na luzie?
|
|
#1386 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do konca zycia mialabym spokoj ![]() Cytat:
waga musi sie zgadzać! lżej na duszy to ciężej w d.. brawo za kompletna wyprawke! Cytat:
![]() Cytat:
moj syn dzis marudził przed snem że nie chce isc do przedszkola jutro. pytalam czemu ale milczał jak zaklęty! wkońcu wydobyłam to z niego... robią próby do przedstawienia na dzien matki i pani mu kazała na wystąpieniu powiedziec jedno zdanie. a on nie chce wychodzić na scene i mowić tego przed wszystkimi bo sie wstydzi... matko! w życiu bym sie nie domyśliła że moje dziecko sie wstydzi! jeden z 4 najwiekszych rozrabiakow w grupie, pierwszy do każdej zabawy i aktywnosci a tu lęk przed sceną. no cóż, nie każdy urodził się mówcą
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Papierosów
![]() Nie wiadomo czy Chilli nie zostanie, u nas zawsze wolą zostawić:/ oby było dobrze wszystko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przykrywałam ją kocykiem w spacerówce i przypinałam ochraniacz (pokrowiec na nóżki). Trzymał kocyk, a jednocześnie zabezpieczał przed wiatrem, deszczem, śniegiem. W gondoli podobnie.
Jakoś przy śpiworku boję się, że czasem dziecko może się w nim pocić, a różnymi rodzajami kocyków mogę regulować temperaturę w zależności od potrzeby, nawet w trakcie spaceru coś dołożyć albo zabrać. Ale sam kocyk to za mało, bo nie zabezpiecza przed wilgocią właśnie. Więc te ochraniacze w gondoli i spacerówce (bez ocieplenia) to dla mnie wystarczająca opcja Cytat:
|
|
|
|
|
#1389 | |||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Ikeowski uszak? Ok jak sie ogarniesz ze wszystkim to sie chwal ![]() Ja jeszcze na luzie Cytat:
To wiesz co robic.. ![]() Haha właśnie tacy zazwyczaj sa wstydliwi słodkie ![]() Cytat:
No oby, oby ![]() U mas tez zazwyczaj zostawiają. Mówią, że to nie przychodnia tylko izba przyjęć i zeby zrobić jakieś badania czy rozpoznanie trzeba byc na oddziale ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki za nockę, żeby skurcze Cię nie męczyły My Sweet Little Precious pochwal się zakupami
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A już rozumiem. Ten ochraniacz bez ocieplenia faktycznie bardziej się przyda jak np będzie deszcz a na dworze w miarę ciepło jak teraz
|
|
|
|
|
#1392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weź, ten dzień matki i ojca, mi tak hormony buzują teraz, że na samą myśl chce mi się płakać ze wzruszenia, boję się kompromitacji, że będę ryczeć jak bóbr przez cały występ
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam w końcu
![]() Nie cytowałam, bo i tak by zniknęło, a teraz nie pamiętam co chciałam napisać ![]() Xzora szczena mi opadła po Twoim szpagacie! ![]() Minini współczuję, teksty teściowej straszne, powinna się wstydzić. Jak ja nie lubię takiego straszenia "mi jest źle, zobaczysz, Tobie też będzie"... Jesteś pewna, że chcesz remontować ten dom? Morelle dobrze, że masaż pomógł. Co do spania z mężem dobrze Cię rozumiem. Ja sobie ostatnio zdałam sprawę, że w szpitalu będę spała kilka nocy bez męża i w porównaniu z tym od razu sam poród wydał się jakiś mniej straszny Taedio ja też niedawno usłyszałam, że teraz już widać ciążę (w sensie brzuch). No dziwne byłoby gdyby w 7 miesiącu w obcisłej kiecce nie było widać... Dziękuję za gratki Cashmere jeszcze rybę dołożyłam do zestawu, żeby było zdrowiej ![]() A co lodów to może jakieś domowe sorbety by Ci posmakowały? Aggs ja ze słodyczami też przeginam ![]() Chili daj znać co z IP! Sill gdzie jedziecie w góry? Też chciałam gdzieś wyskoczyć chociaż na jedną noc, ale nie bardzo mamy kiedy. Teraz zaczynamy w końcu remont. W tym sklepie marko z kodem, który gdzieś tu przesyłałam są za mniej niż 300 już z przesyłką To mierzenie cyrklem to jakiś standard? Też chcę być zmierzona
|
|
|
|
#1395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas to będzie pierwszy raz! Do tej pory były tylko jasełka połączone z dniem babci i dziadka, ale córa nie była na nich, bo miała wtedy zapalenie zatok. Najbardziej boję się, że moja mała też zacznie płakać albo przestraszy się, jak zobaczy mnie płaczącą Chciałabym jakoś się powstrzymać, ale nie wiem czy dam radę Cytat:
![]() W pierwszy weekend po powrocie mamy zaplanowane malowanie pokoju córek - mam nadzieję że się uda. Także też remoncik nas czeka, bo dodatkowo chcę jeszcze pomalować parę mebli (tzn. mąż ma pomalować ), zrobić w salonie przemeblowanie i dokupić trochę mebli Mam zachowany Twój kod Tylko on jest chyba do końca czerwca, a turkusowy tiny love ma być dostępny ok 30 czerwca dopiero, teraz nie da się kliknąć Może zdążę z tym rabatem Możesz poprosić położną o zmierzenie: w szkole rodzenia, w placówce gdzie masz zadeklarowaną, czy szpitalu przy okazji zwiedzania
|
||
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja dziś pół dnia sprzątałam . Tz mi pomógł umyć wanne jak wrócił z pracy, a potem zabrał małego na piłkę do parku, a ja nadrobiłam co u Was i zasnęłam ze zmęczenia , wszystko mnie boli i ledwo chodzę ![]() Maluch w środku mi się tak wypiął, ze noe macie pojęcia. Było to tak dziwne i duże , ze wyglądało jakby całe swoje ciało chciał przez skore wysadzić ![]() Mam zdjęcie , ale ono tego tak nie oddaje. Śliczne te Wasze brzuszki dziewczyny ![]() Aż nie mogę uwierzyć , ze zaczynaliście z taka waga , a wzrostowo jesteśmy wszystkie podobnie. Ja mam 160cm urodziłam się 57cm oraz 3600g jakoś tak. Mama moja popękała w 20miejscach Mówiła, ze byłam największym jej dzieckiem ![]() ![]() A moja siostra taki karakan 50cm się urodziła a ma 168cm, a najmłodsza sis przegięła poprostu bo ma 180cm Co za niesprawiedliwość.Ja ciąże zaczynałam z waga 60kg bo mi się przytyło. Zawsze na jesień tyje te 3-4kg jak jakiś niedźwiedź Hahaha. Brawa za Wasze wizyty . Maluszki rosną w sile ![]() Minini - Twoja teściowa dowaliła na maxa Maść jej się napewno przyda Hahahaha Chilli - kciuki dla Ciebie 🏻![]() Obym rano zobaczyła tu dobre wieści ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
IMG_1494296453.633531.jpg
Patrzcie na ta górę nie wiem jak można tak się wypiąć .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
A co do kotów to i ja przedstawię moja staruszkę
IMG_1494296571.158344.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Minini - mój syn tez zbój pierwsza liga, a jak trzeba coś t jest wstydnis straszny
![]() Widziałam, ze o muzyce trochę gadalyscie. Ja słucham metalu , rocka. Moje ulubione bands to godsmack, korn, Metallica, sevenfold , ale lubię tez niektóre kawałki slipcnotow ![]() Mój Tz lubi muzykę lat 80 typu Sandra, bad boys blue Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Dzień dobry! Sweet- ja mam już wszystko wyprane i poukładane. Procz tych ostatnich zakupów , ale to za mało żeby prac, wiec wypiore z naszymi ubraniami bo ja nie używam jaki specjalnych proszków ponieważ używam dla nas eko proszku i zmiękczacza od Xlat wiec bez sensu mi za dzieciowe płacić dodatkowo. Btw! Wiecie , ze tu niektóre matki nie piora ubranek nowych przed bo są przecież nowe ![]() Jak urodziłam Miska to mnie lekarz się zapytał w szpitalu czy uparłam ubranka przed użyciem bo mój syn miał jakaś wysypkę. Powiedziałam , ze oczywiście , ze tak i ze wyprasowalam tez, a on do mnie ze bardzo mądrze bo sporo mam tego nie robi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś chciałam drugi karton 68cm wyprać, ale wszyscy mi każą nie ruszać się z łóżka :/
Muszę sobie kupić jakieś 2 bluzki bo nic mi nie pasuje do płaskich butów. Wczoraj ubrałam sweter 32 to skończył mi się w połowie brzucha
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się ostatnio ubieram jak idiota centralnie .
Nobla temu kto leginsy wymyślił bo inaczej nie wiem co bym zrobiła. Kupiłam sobie na początku ciąży dwie pary jeansów ciążowych, ale są już na mnie za ciasne w brzuchu . Strasznie są drogie te ubrania i szkoda mi kasy na te dwa mce wydawać . Muszę sobie kupić jakieś zwykle dwie sukienki na lato to przynajmniej potem będę mogła je użyć na plaże. Całe szczęście , ze tutaj nikt nie zwraca uwagi na ubiór. Elegancka torebka do trampek to norma Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mi też szkoda kasy na takie ubrania. Co ja później z tym zrobię. W życiu nie nosiłam tyle jeansów. Legginsów i thirtow nie noszę.
Sukienka plażowa dobra myśl, tylko za zimno jeszcze. Gdzie to lato!
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam was z ranka jak to u mnie bywa z wyrka oczywiście. Co do prania ciuszkow ja jeszcze nie mam wypranych zaczne jak mi lekarz pozwoli wstać. Trzymam kciuki ze od polowy czerwca ten dzien nastąpi. Moja mama tylko poprała w naszych proszkach bo to wszystko od kogoś. A jakbym wczesniej sie rozpakowala to trudno damy rade i tak duzo tego nie ma bo wszystko w różnych rozmiarach wiec najwyzej dzieciowego nie użyję i nie bedzie wyprasowane. Z resztą jak pamiętacie mój tesciu powiedział jakie spanie i odpoczywanie po porodzie . Więc myślę ze jak do torby szpitalnej wrzucę te ciuchy i żelazko to bedzie oki gorzej tylko będzie z deską do prasowania ale to na plecy zarzucę. Natrafiłam na fajny kawał: Młodzi szykują się do zoo. Dziewczyna jest w ciąży. Teściowa oburzona: - W ciąży do zoo? Tylko na małpy nie patrz! - A na żmije można? - Nie można! - To mamusia wyjdzie!
|
|
|
|
|
#1405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat nosze leginsy ale nie takie jakie mam teraz . Nie nosze jako takich t-shirtow ale bluzki nosze. Jeansy tez nosze. Morelle jaki Twój styl jest co nosisz? Ja nie cierpię spódnic czy sukienek. Dla mnie to jak za karę choć ładnie wyglądam to nie umiem. Mój Tz lubi jak nosze obcisłe rzeczy i nie lubi ubrań typu tunika. Mówi ze laski worki noszą i cała kobiecość swoją chowają. Cytat:
Hahahaha dobre ![]() ![]() ![]() 🏻Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Darietta - poproś mamę masz taka fajna niech Ci wypierze trochę ubranek i wyprasuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noszę koszule, spódnice, spodnie na kant, sukienki i szpilki. Marynarki i eleganckie bluzki. Biznesowy - biurowy. Spotkania Zarządu. Itd. Jeansy tylko w pt. Na urlopie trochę szaleje z odkrytymi plecami. Ale też sukienki itd.
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oh rozumiem teraz. Jak pracowałam w ekskluzywnym salonie to musieliśmy się tak ubierać. Do tego na czarno. Nie lubiłam tego. Spodnie na kant to w ogóle nie, ale eleganckie rurki lubię z materiału i szpilki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracuję 10 lat w centrali banku Rurki z materiału też lubię ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Mam wrażenie, że jest lepiej po wczorajszym masażu jeszcze jutro i mam nadzieję, że puści. Jutro też mam drugie usg 3 trymestru. Zaprosiłam sis na wizytę ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Jednak najgorzej wpływa na mnie chodzenie po schodach. Zeszlam zrobić śniadanie. Wróciłam do sypialni i masakra :/
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry dziewczyny Samantha... nieźle sie wypycha, może remont robi w swoim apartamencie ![]() Morelle fajnie z tym masażem, mi sie marzy taki relaksacyjny... chyba zadzwonię po masażystę ![]() Miałam głupie sny... az mi sie płakać chciało jak sie obudziłam, że mąż miał inną i.niby mnie kochał ale nie mógł sie zdecydować... u ja mu pomagałam decyzję podjąć... za jakąś siksą biegał :/ ale jakby czułam, że to nie na poważnie, to czułam też brak już tej więzi miedzy nami... STRASZNE! A paradoks taki, ze wczoraj dostałam od mojego męża bukiet róż i czekoladke moja ukochaną, co by mi smutno nie było jak go nie ma ![]() W ogole to.nie nastawil budzika i dobrze ten sen.mnie obudził o 5:20 bo na 6 miał do pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-05-09 o 08:54 |
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Mała straszny sen!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

ale tym będę się później martwic.

ja mam codziennie ok 12-13 skurczy... takich, które zauważyłam i czułam jako 

Tylko on jest chyba do końca czerwca, a turkusowy tiny love ma być dostępny ok 30 czerwca dopiero, teraz nie da się kliknąć
Może zdążę z tym rabatem

Mówiła, ze byłam największym jej dzieckiem 

🏻