Panny Młode 2009 cz.II - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-26, 19:52   #4021
jaga_2001
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez Kama24 Pokaż wiadomość
Jaga ja mam takie same bóle migrenowe a objawy identyczne jak opisałaś przynajmniej raz w miesiącu mam takie . ale to trwa jeden dzień i przechodzi ale nawet proszki przeciwbólowe wtedy nie działają
Mam do was pytanie? Czy jest u was taki zwyczaj że się przypina na weselu kotyliony panom do marynarek ? Ja jak ostatnio byłam na weselu to było coś takiego ale ja nie wiem czy chcę mieć coś takiego
U nas takie kotyliony przypina sie tylko gosciom plci meskiej i tez w zaleznosci jakiego sa stanu - kawaleron po krawej stronie marynarki, zonatym na lewej stronie. Wpina sie by bylo wiadomo czy sie bawimyz z zaslubionym czy tez nie

Cytat:
Napisane przez Audacieux Pokaż wiadomość
kobietki, proszę poiwedzcie mi, ile płacicie za fotografa, a ile za kamerzystę ?
W przysżłym tygodniu mam spokania w tej sprawie i chcialabym wiedzieć, jakie są stawki.
Za odpowiedzi z góry bardzo dziękuję
ja 2100 za kamerzyste i 1500 za fotografa.

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Rossete, druga kiecka najlepsza. Najbardziej obciachowa. No i biale buty z nia swietnie beda wygladaly, bo bedzie widac, ze to nie komplet a o to chodzi

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
a wracając do ślubnych tematów- jak myślicie, z jakim wyprzedzeniem powinno się rezerwować florystkę, tzn. oprawę w kościele, bo chciałabym mieć bramę kwiatową i takie kule z kwiatów obok ławek a nie wiem kiedy to załatwiać. Kurcze,najchętniej wszystko bym zorganizowała już teraz, żeby się później nie martwić że nie zdążę...
florystke najlepiej 4 miesiace przed slubem. A zamierzasz dekorowac z zywych kwiatow czy sztucznych? Za zywe ponoc placi sie ok 600 zl min... Ja to sie boje o moj bukiet slubny, bo ja chce storczyki, a sierpen to nie sezon na te kwiaty i w zwiazku z tym wiazanka moze mnie kosztowac min. 350 zl... A ja chce storczyki i zadne inne kwiaty...

Ale dzis mielismy piekna pogode. slonce non stop swiecilo i bylo 19* w cieniu. Jutro ma byc cieplej o 1 stopien.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 20:05   #4022
Zottel
Raczkowanie

Witajcie dziewuszki! Ale sie wczoraj wybawilam. Z kolezankami najpierw spotkalysmy sie u mnie na drinka i pogaduchy a potem poszlysmy na dyskoteke Fajnie bylo- moja ostatnia impreza jako panna Poszlam spac o 6 rano Dzis troche zmeczona jestem
Zottel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 20:23   #4023
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
florystke najlepiej 4 miesiace przed slubem. A zamierzasz dekorowac z zywych kwiatow czy sztucznych? Za zywe ponoc placi sie ok 600 zl min... Ja to sie boje o moj bukiet slubny, bo ja chce storczyki, a sierpen to nie sezon na te kwiaty i w zwiazku z tym wiazanka moze mnie kosztowac min. 350 zl... A ja chce storczyki i zadne inne kwiaty...
Dzięki za podpowiedźja planuję z żywych kwiatów, sztucznych nie chcę bo taka brama nie pachnie pytałam nawet na targach ile kosztuje taki łuk w kwiaciarni, która najbardziej mi przypadła do gustu i pani mi powiedziała, że taka jak chcę to spokojnie za 250 zł będzie. Wszystko zależy od pory roku i kwiatów. Ja sobie wymarzyłam lilie a ślub jest pod koniec kwietnia, więc ta kobieta mi tłumaczyła, że o tej porze są już krajowe lilie 5-cio pąkowe które sa tańsze-tzn jest 5 kwiatów na jednej gałęzi, no a lilie są ogromne, więc je się dzieli na pojedyncze kwiaty i mozna wpinać je osobno w bramę.Zależy też, czy chce się duzo kwiatów czy może być część "zielonego", ja wolę trochę kontrastu niż cały zakwiecony łuk. Te kule z kwiatów to u nas drugie tyle, ale to zalezy od kościoła- my mamy nieduży, więc wzdłuż ławek wyjdzie może po 4-5 bukietów po każdej stronie. No ale tu znowu cena zależy także od rozmiarów. Takie bardzo duże kule czy stroiki są pewnie sporo droższe.
Co do wiązanki ze storczyków-strasznie dużo sobie liczą, jesteś pewna że w innej kwiaciarni nie będzie lepszej ceny? Bo to mi się wydaje bardzo dużo-może dlatego, że za wiązankę ślubną sobie policzyli dodatkowo...Storczyki są rzeczywiście fantastyczne, nie wiem czy wiesz, ale to największa rodzina kwiatów na świecie. Nie pamiętam dokładnej liczby gatunków ale było ich ponad 20 tysięcy gatunków i zyją na całym świecie! No i ciągle odkrywa się nowe-ostatnio gdzieś nad Amazonką odkryli kolejny, tylko w jednym miejscu rośnie nad jakimś wodospadem.
No i każdy jest inny, więc masz w czym wybierać a jaki kolor chcesz mieć?

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 20:25   #4024
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
auuuuć....żałosne z tym przeszywaniem metek! Ja markowe ciuchy kupowałam sobie w Stanach, bo tam mnie było na nie stać od czasu do czasu. Torebka własnie Esprita była prawie 2 razy tańsza niż w strefie bezcłowej w Niemczech nieźle się zdziwiłam, bo jak ją kupowałam w NY to mnie gryzło, że taka droga a tu niespodzianka
A u nas te ceny za markowe rzeczy są z kosmosu wzięte, chyba po prostu ludzie za metkę zapłacą każdą cene. A ja też wolę iść do "niemarkowego" sklepu i sobie kupić 2 bluzki zamiast jednej,są równie ładne, dobrej jakości choć bez metki. Zresztą-kto mi będzie te metki oglądał? No i mozna sobie kupić wszystko od Versace i wyglądać jak tania panienka. U nas w Starym Browarze jest jeden taki butik, mają chyba 2 klientów na tydzień takie tam są "firmowe" ceny. Ale ciuchy są beznadziejne, wręcz tandetne i cena tu nie pomoże.
no ja tez wole sobie kupic 2 bluzki w jakims niemarkowym sklepie niz 1 w markowym Wlasciwie to markowe ciuchy jak kupuje to raczej tylko na jakis wyprzedazach czy jak aktualnie cos jest w promocji bo tak to sie nie oplaca placic tyle za metke ktorej nikt nie widzi A ta bluze z esprita to znalazlam wlasnie jak sie ubieralismy na jakis "bal" w ciucholandzie i byla niezniszczona i bardzo mi sie spodobala wiec jest moja Ale w tym roku jade do UK to sie oblowie mam nadzieje bo tam tez ciuchy sa tansze niz w polsce

Cytat:
a wracając do ślubnych tematów- jak myślicie, z jakim wyprzedzeniem powinno się rezerwować florystkę, tzn. oprawę w kościele, bo chciałabym mieć bramę kwiatową i takie kule z kwiatów obok ławek a nie wiem kiedy to załatwiać. Kurcze,najchętniej wszystko bym zorganizowała już teraz, żeby się później nie martwić że nie zdążę...
hmmm szczerze mowiac to pojecia nie mam?? wydaje mi sie ze kilka miesiecy przed?? Ale teraz sa takie czasy ze jak zapytalam kosmetyczke (nota bene bardzo polecana) na targach slubnych na ile wczesniej trzeba sie zapisac to mi powiedziala: "no tak z rok wczesniej", a ja kopara Bo jakbym jej nie spotkala na tych targach to pewnie bym zadzwonila sie umowic z 3 miesiace przed hehe No ale jeszcze zobaczymy czy do niej pojde czy do jakiejs innej a co do florystki to najlepiej zadzwon i zapytaj u zrodla
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 20:35   #4025
jupik
Rozeznanie

Samba, z tą kosmetyczką to mnie zwaliło z nóg! Ja chciałam się ostatnio umówić do fryzjera na czesanie na bal absolwentów i tydzień temu miał do końca czerwca zajete WSZYSTKIE terminy, a pracuje do 23!!!!! facet jest naprawdę świetny, a ceny ma wyjatkowo przystepne więc chyba sobie u niego zrobię włosy do slubu, ale rezerwować będę pewnie z pół roku przed ale kosmetyczki-nigdy bym się nie spodziewała że są tak zajęte!!! Co do ciuchów to ja bym strrrasznie chciała się przejechac na zakupy do UK albo Stanów. Nawet w drogich sklepach ceny są lepsze a podejście do klienta nieporównywalne. Nie są namolni ani nie oceniają klienta na wejściu, więc chętniej się kupuje.

Stary 2008-04-26, 20:41   #4026
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zottel Pokaż wiadomość
Witajcie dziewuszki! Ale sie wczoraj wybawilam. Z kolezankami najpierw spotkalysmy sie u mnie na drinka i pogaduchy a potem poszlysmy na dyskoteke Fajnie bylo- moja ostatnia impreza jako panna Poszlam spac o 6 rano Dzis troche zmeczona jestem
no to widze ze poszalalyscie w wieczorek panienski tak trzymac Ty bylo nie bylo mozesz miec 2 panienskie wieczory hehe, takze jeszcze troche zabawy przed Toba A to w polsce szalalas czy w niemczech??

Cytat:
U nas takie kotyliony przypina sie tylko gosciom plci meskiej i tez w zaleznosci jakiego sa stanu - kawaleron po krawej stronie marynarki, zonatym na lewej stronie. Wpina sie by bylo wiadomo czy sie bawimyz z zaslubionym czy tez nie
u nas sie wpina wszystkim jak leci widze ze u Was ma to przynajmniej jakies madre zastosowanie heheh nikt nikogo podrywac nie bedzie ale my raczej rezygnujemy z tych kotylionow

a ja od jutra musze sie powaznie wziac za siebie i zaczac odchudzac widzialam dzis taka chuda dziewczyne w sklepie w dodatku z malym dzieckiem na rekach i mi sie za chcialo choc i tak az tak to nigdy nie schudne A poza tym Tż wraca 27.05 i idziemy 31.05 na wesele do jego rodzinki wiec musze wygladac ladnie
Stary 2008-04-26, 20:53   #4027
katia0117
Zadomowienie

Widze ,że temat kotylionów się zaczął(mam nadzieje,ze chodzi wam o cos takiego jak na załączonym zdjęciu)
Ja bym chciala coś takiego u siebie i chyba będzie Mnie najbardziej się podoba sam moment przypinania,bo robi to swiadkowa,a panowie często się z ną przekomarzaja,żeby jednak nawet tym zonatym przypinała po prawej
Poza tym uważam,że plusem takich kotylinów jest to,że przynajmnoje nikt z zewnątrz nie wbije się na wesele,bo goście będa oznakowani Kosztuje to naprawdę grosze,a jeszcze łatwiej zrobić je sobie samemu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kotyliony22.jpg (88,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kotyliony38.jpg (94,9 KB, 4 załadowań)
Stary 2008-04-26, 20:53   #4028
Zottel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
no to widze ze poszalalyscie w wieczorek panienski tak trzymac Ty bylo nie bylo mozesz miec 2 panienskie wieczory hehe, takze jeszcze troche zabawy przed Toba A to w polsce szalalas czy w niemczech??

u nas sie wpina wszystkim jak leci widze ze u Was ma to przynajmniej jakies madre zastosowanie heheh nikt nikogo podrywac nie bedzie ale my raczej rezygnujemy z tych kotylionow

a ja od jutra musze sie powaznie wziac za siebie i zaczac odchudzac widzialam dzis taka chuda dziewczyne w sklepie w dodatku z malym dzieckiem na rekach i mi sie za chcialo choc i tak az tak to nigdy nie schudne A poza tym Tż wraca 27.05 i idziemy 31.05 na wesele do jego rodzinki wiec musze wygladac ladnie
Szalalam w Niemczech Tutaj tez bedzie slub cywilny. Koscielny w przyszlym roku oczywiscie w Polsce
Stary 2008-04-26, 21:32   #4029
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Widze ,że temat kotylionów się zaczął(mam nadzieje,ze chodzi wam o cos takiego jak na załączonym zdjęciu)
Ja bym chciala coś takiego u siebie i chyba będzie Mnie najbardziej się podoba sam moment przypinania,bo robi to swiadkowa,a panowie często się z ną przekomarzaja,żeby jednak nawet tym zonatym przypinała po prawej
Poza tym uważam,że plusem takich kotylinów jest to,że przynajmnoje nikt z zewnątrz nie wbije się na wesele,bo goście będa oznakowani Kosztuje to naprawdę grosze,a jeszcze łatwiej zrobić je sobie samemu
uuu a kiedy ta swiadkowa przypina te kotyliony?? bo ja pierwsze slysze o tym zwyczaju szczerze mowiac jak bylismy ostatnio na weselu to jakas laska z rodziny pani lub pana mlodego rozdawala te kotyliony i goscie sami sobie przypinali chyba u mnie sie tego nie praktykuje

Cytat:
Napisane przez Zottel Pokaż wiadomość
Szalalam w Niemczech Tutaj tez bedzie slub cywilny. Koscielny w przyszlym roku oczywiscie w Polsce
tak wiem wiem, że w niemczech będzie ślub cywilny, tylko nie wiedzialam czy swietowalas tu czy tam
Stary 2008-04-26, 21:41   #4030
jupik
Rozeznanie

Mi się podobają te kotyliony do znakowania kawalerów i żonatych ale u nas nie ma tego zwyczaju i nie wiem,czy taki pomysł by wypalił... ale gdybyśmy je mieli,pierwszą osobą, jaką bym oznakowała byłby mój mąż, żeby nikt, nawet bardzo niedomyślny nie miał watpliwości

Edytowane przez jupik
Czas edycji: 2008-04-26 o 21:43 Powód: bo lubię edytować;)
Stary 2008-04-26, 21:51   #4031
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
uuu a kiedy ta swiadkowa przypina te kotyliony?? bo ja pierwsze slysze o tym zwyczaju szczerze mowiac jak bylismy ostatnio na weselu to jakas laska z rodziny pani lub pana mlodego rozdawala te kotyliony i goscie sami sobie przypinali chyba u mnie sie tego nie praktykuje
W moich stronach jest to praktykowane Swiadkowa przypina gosciom kotyliony niedługo po rozpoczęciu wesela,chyba jakos zaraz po obiedzie
Stary 2008-04-26, 23:13   #4032
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Audacieux Pokaż wiadomość
kobietki, proszę poiwedzcie mi, ile płacicie za fotografa, a ile za kamerzystę ?
W przysżłym tygodniu mam spokania w tej sprawie i chcialabym wiedzieć, jakie są stawki.
Za odpowiedzi z góry bardzo dziękuję
Za kamerzystę płacimy 1200 złotych.
Jeśli chodzi o fotografa, to nie mamy dokładnej ceny, bo to zalezy od tego co wybierzemy. Wybierać będziemy jakiś tydzień przed ślubem. Na pewno będziemy mieli fotoksiążkę, a ta kosztuje 800 złotych i fotograf robi do niej nieograniczoną liczbę zdjęć. Z tym, że my chcemy tylko te z Kościoła i pleneru. Do tego chcemy wziąć dla rodziców takie małe fotoksiążki. Jedna kosztuje 150 złotych. Także z tego wychodzi 1100 złotych. Do tego 100 płacimy za sesję w Kościele. To już jest 1200 złotych. Do tych 1200 dochodzą pieniądze, które zapłacimy za wywołanie wybranych zdjęć. Liczę, że zmieścimy się w 1500 złotych. Dostajemy gratis nasz portret i płytkę z pokazem naszych zdjęć.
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 23:16   #4033
Zottel
Raczkowanie

Cytat:

tak wiem wiem, że w niemczech będzie ślub cywilny, tylko nie wiedzialam czy swietowalas tu czy tam
rozumiem

Co do kotylionow to u nas tez sie z tym spotkalam ze swiadkowa je wpina zaraz na poczatku wesela rozrozniajac zonatych i kawalerow.
Stary 2008-04-27, 00:03   #4034
annfas
Zakorzenienie

My za kamerzyste płacimy 1000 a za fotografa 1200 albo 1500 jak dobrze pamietam, musialabym umowy poszukać....

wlasnie konczę pieczenie bułeczek drożdżowych dzisiaj coś mnie tknęło jutro pewnie sie wpis na blogu pojawi

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 01:35   #4035
sas
Wtajemniczenie

Kurcze zazdroszcze wam, ze juz macie i kamrzeyste i zespol muzycznt..ja niestety nie mam ani tego ani tego..i do sierpnia nic nie zalatwie bo niestety z moim Tz dopiero wtedy bedziemy mogli zjechac obje do polski na pare dni..ehh boje sie ze nam sie nie uda
wlasnie wrocilam z grilika nawet fajnie bylo mimo ze wczesniej nie mialam zbytnio na to ochoty...i pewnie znowu waga poszla w gore
nio a teraz lulac...za 7 tyg bede juz mezatka( hehe chyba)) az dzwine nie moge w to uwierzyc...
buziaki milej nocki
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 08:29   #4036
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez mala2241 Pokaż wiadomość
niom to po szpitalu sie spotkamy a co do laptopa to mi nie pozwolil bo kto laptopa bierze do szpitala
moja kumpela miala

Cytat:
4-5 miesiecy szybciej

Cytat:

Ale dzis mielismy piekna pogode. slonce non stop swiecilo i bylo 19* w cieniu. Jutro ma byc cieplej o 1 stopien.
my tez bedziemy mieli kotyliony choc dla mnie sa zbyteczne ale fajnie miec oznakowanych gosci aby nikt nie wbil sie i np nie kradl alkoholu

pogoda cudna achh
szkoda ze moj kochany dzis w pracy

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
my bedziemy mieli

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Kurcze zazdroszcze wam, ze juz macie i kamrzeyste i zespol muzycznt..ja niestety nie mam ani tego ani tego..i do sierpnia nic nie zalatwie bo niestety z moim Tz dopiero wtedy bedziemy mogli zjechac obje do polski na pare dni..ehh boje sie ze nam sie nie uda
wlasnie wrocilam z grilika nawet fajnie bylo mimo ze wczesniej nie mialam zbytnio na to ochoty...i pewnie znowu waga poszla w gore
nio a teraz lulac...za 7 tyg bede juz mezatka( hehe chyba)) az dzwine nie moge w to uwierzyc...
buziaki milej nocki
dasz rade zalatwic wszystko

ja tez wczoraj bylam na grillu z moim kochanym tz
no i pozniej spalam u niego
wspolna kapiel bo rodzice byli na imprezce hehe super bylo tż stal sie naprawde kochany i super spedzamy czas

a wczoraj teściu dal mi 10zł bez okazji hehehe pierwszy raz dostalam he
Stary 2008-04-27, 09:08   #4037
kaska87
Zakorzenienie

a ja wczoraj byłam z TZ nad jeziorkiem i tam mój sąsiad miał robione fotki ślubne i sobie oglądałam
a mój TZ zawiózł mnie na miejsce gdzie budują nową salę wygląda jak mały pałacyk tylko, że jeszcze nie było otwarcia mają tam piękną sale, której pilnuje 5
ROTTWEILER-ów na sam ich widok mało zawału nie dostałam teraz tylko czekać aż tą sale otworzą

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 10:20   #4038
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj byłam z TZ nad jeziorkiem i tam mój sąsiad miał robione fotki ślubne i sobie oglądałam
a mój TZ zawiózł mnie na miejsce gdzie budują nową salę wygląda jak mały pałacyk tylko, że jeszcze nie było otwarcia mają tam piękną sale, której pilnuje 5
ROTTWEILER-ów na sam ich widok mało zawału nie dostałam teraz tylko czekać aż tą sale otworzą
no no jak beda mieli juz fotki wygladu sali to wyslij
Stary 2008-04-27, 11:09   #4039
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no no jak beda mieli juz fotki wygladu sali to wyslij
ne pewno wyslę fotki

Stary 2008-04-27, 12:38   #4040
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 12:40   #4041
Kama24
Raczkowanie

U mnie tez wpina się kotyliony tylko mężczyznom fajnie to nawet wygląda, ostatnio jak byłam na weselu to świadkowa wpinała na samym początku . Mi się strasznie podobają te:http://www.allegro.pl/item352736101_...nych_slub.html
Kama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 13:59   #4042
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
To musiałaś nieźle balować jak rozwaliłaś aż 2 pary hehe. Też bym poszła sobei na taką obciachową imprezę

Cytat:
ja tez wczoraj bylam na grillu z moim kochanym tz
no i pozniej spalam u niego
wspolna kapiel bo rodzice byli na imprezce hehe super bylo tż stal sie naprawde kochany i super spedzamy czas

a wczoraj teściu dal mi 10zł bez okazji hehehe pierwszy raz dostalam he
My też wczoraj zrobiliśmy sobie grilla, zjadłam już moją pierwszą kiełbaskę grillową w tym roku heehe:P
Fajnie, że znowu u Was miłość rozkwita

A teściu zaszalał, nie pogadasz..

Cytat:
U mnie tez wpina się kotyliony tylko mężczyznom fajnie to nawet wygląda, ostatnio jak byłam na weselu to świadkowa wpinała na samym początku . Mi się strasznie podobają te:http://www.allegro.pl/item352736101_...nych_slub.html
Bardzo ładne te kotyliony, inne niż wszystkie takie oklepane. My raczej nie będziemy ich mieć, szkoda nam kasy na takie pierdółki
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 15:44   #4043
ivoclar
Rozeznanie

no my wczoraj bawiliśmy se z TZ na weselu u kuzyna
a oto moje obserwacje:
* do kościoła zajechali bryczka przystrojona w kwiaty -wygladało to super pieknie
*kościól przystrojony był flakonami z kwiatami ,Spiewała wynajeta kobitka na
zmiane z organista- cudnie*
*ognie ksiadz jmowil krotkko zwieźlew i na temat ogolnie ślub naprawde piekny
*wesele no cóz jedzenie takie sobie żadnej rewelacji ,sala do kitu gdyż na górze sie jadło a na dole w piwnicy były tańce wiec nie bardzo(ale dodam że wesele było organizowane w 1,5 miesiaca)
*a najlepsze były oczepiny (mój ojciec do tej pory nie może przeboleć hehehehehehheheheheheh-w sumie to wszystko tak sie stało za sprawą zespołu ktry bardzo pieknie grał tylko żę ... no własnie oczepiny zaczeły sie o 24.15 i trwały do 2.30 zabaw nie było końca tylko ze te zabawy mówiac delikatnie były żenujące i zbyt długie a oto jedna z nich moim zdaniem bijąca wszystkie inne zabawy na głowę-orkiestra poprosila zeby wszyscy goscie zabrali ze stołow chusteczki papierowe ;para młoda stała na środku sali ,jeden z muzykantów porosił zeby goscie zwineli te chusteczki w kulki i na jego znak ..... wszyscy goscie rzucali w pare młoda paierowymi kulkami z paierowych chustek wygladało to hmmm żenująco(bo niktorzy rzucali z taka siła ze młodej sie lekko oberwało po twarzy) co zreszta było widac po gosciach a potem dali młodym miotły i szufelki i kto szybciej posprzata ten bedzie rządził w domu do ślubie ehhh szkoda gadać
*dopiero po oczepinach czyli po okolu 2 godzinach a nawet wiecej był tort
*ogólnie wyszyśmy głodni ,nie wytańczeni i jacys tacy zniesmaczeni (zreszta jak większośc gości)

i własnie ustaliliśmy z tz ze u nas oczepiny beda trwały max pól godz a wszystkie zabawy będa na poprawinach i innej opcji nie ma
Stary 2008-04-27, 16:19   #4044
Kama24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivoclar Pokaż wiadomość
a oto moje obserwacje:
* do kościoła zajechali bryczka przystrojona w kwiaty -wygladało to super pieknie
*wesele no cóz jedzenie takie sobie żadnej rewelacji ,sala do kitu gdyż na górze sie jadło a na dole w piwnicy były tańce wiec nie bardzo(ale dodam że wesele było organizowane w 1,5 miesiaca)
*a najlepsze były oczepiny (mój ojciec do tej pory nie może przeboleć hehehehehehheheheheheh-w sumie to wszystko tak sie stało za sprawą zespołu ktry bardzo pieknie grał tylko żę ... no własnie oczepiny zaczeły sie o 24.15 i trwały do 2.30 zabaw nie było końca tylko ze te zabawy mówiac delikatnie były żenujące i zbyt długie a oto jedna z nich moim zdaniem bijąca wszystkie inne zabawy na głowę-orkiestra poprosila zeby wszyscy goscie zabrali ze stołow chusteczki papierowe ;para młoda stała na środku sali ,jeden z muzykantów porosił zeby goscie zwineli te chusteczki w kulki i na jego znak ..... wszyscy goscie rzucali w pare młoda paierowymi kulkami z paierowych chustek wygladało to hmmm żenująco(bo niktorzy rzucali z taka siła ze młodej sie lekko oberwało po twarzy) co zreszta było widac po gosciach a potem dali młodym miotły i szufelki i kto szybciej posprzata ten bedzie rządził w domu do ślubie ehhh szkoda gadać
*ogólnie wyszyśmy głodni ,nie wytańczeni i jacys tacy zniesmaczeni (zreszta jak większośc gości)

i własnie ustaliliśmy z tz ze u nas oczepiny beda trwały max pól godz a wszystkie zabawy będa na poprawinach i innej opcji nie ma
Jestem w szoku ponad dwie godziny oczepiny Ja to chcę max godzinę albo krócej, a ta zabawa naprawdę żenująca pewnie młodzi sobie nie ustalili wcześniej z zespołem bo nie wierzę że sami by taką wybrali
Kama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 16:28   #4045
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za podpowiedźja planuję z żywych kwiatów, sztucznych nie chcę bo taka brama nie pachnie pytałam nawet na targach ile kosztuje taki łuk w kwiaciarni, która najbardziej mi przypadła do gustu i pani mi powiedziała, że taka jak chcę to spokojnie za 250 zł będzie. Wszystko zależy od pory roku i kwiatów. Ja sobie wymarzyłam lilie a ślub jest pod koniec kwietnia, więc ta kobieta mi tłumaczyła, że o tej porze są już krajowe lilie 5-cio pąkowe które sa tańsze-tzn jest 5 kwiatów na jednej gałęzi, no a lilie są ogromne, więc je się dzieli na pojedyncze kwiaty i mozna wpinać je osobno w bramę.Zależy też, czy chce się duzo kwiatów czy może być część "zielonego", ja wolę trochę kontrastu niż cały zakwiecony łuk. Te kule z kwiatów to u nas drugie tyle, ale to zalezy od kościoła- my mamy nieduży, więc wzdłuż ławek wyjdzie może po 4-5 bukietów po każdej stronie. No ale tu znowu cena zależy także od rozmiarów. Takie bardzo duże kule czy stroiki są pewnie sporo droższe.
Co do wiązanki ze storczyków-strasznie dużo sobie liczą, jesteś pewna że w innej kwiaciarni nie będzie lepszej ceny? Bo to mi się wydaje bardzo dużo-może dlatego, że za wiązankę ślubną sobie policzyli dodatkowo...Storczyki są rzeczywiście fantastyczne, nie wiem czy wiesz, ale to największa rodzina kwiatów na świecie. Nie pamiętam dokładnej liczby gatunków ale było ich ponad 20 tysięcy gatunków i zyją na całym świecie! No i ciągle odkrywa się nowe-ostatnio gdzieś nad Amazonką odkryli kolejny, tylko w jednym miejscu rośnie nad jakimś wodospadem.
No i każdy jest inny, więc masz w czym wybierać a jaki kolor chcesz mieć?
To ja za 250 zl moge caly kosciol przystroic a nie tylko brame postawic. U mnie dekoracja dosciola bedzie skroma,tiul, sztuczne kwiaty i moze swieczki na podlodze. To sie jeszcze zobaczy.
A co do bukietu ze storczykow. Kwota taka wysoka, bo sezon na storczyki jest wlasnie teraz. W lipcu czy sietpniu juz ich nie bedzie i trudno bedzie je dostac i dlatego taka cena. (Niby sezon a moich 3 stroczykow kwiaty wypadaja hurtem. dwa juz sa lyse, myslalam, ze jeden mi sie ostanie ale patrze, ze i ten sie sypie. )
Cytat:
my tez bedziemy mieli kotyliony choc dla mnie sa zbyteczne ale fajnie miec oznakowanych gosci aby nikt nie wbil sie i np nie kradl alkoholu
z tym wniewynoszniem alkoholu, bo sa kotyliony to bym polemizowala. Jak nie sam gosc wyniesie pod pazucha, to kelner... Niestety, ale taka jest prawda... Chybaze wczesniej kelnerowi zaplaci sie po 100-200 zl/os dodatkowo

U nas oczepiny trwac beda tez max pol godziny, bo wiecej na prawde nie trzeba. Beda ze 3 zabawy i koniec. Tanczyc ludzie chca a nie sie zabawiac w jakies gierki.

Kama, ladne te przypinki, ale strasznie drogie. Takie to ja moge miec dla rodzicow... Ja swoje bede sama robic.

Bylam dzis na targach slubnych organizowanych w moim miescie. Wygralam bizuterie slubna. w tygodniu lece do salony by wybrac. Ciesze sie niezmiernie, bo moglam jeszcze wygrac welon (po co mi, skoro nie mam sukni) i diadem (ja diademu miec nie bede bo nie lubie...).

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-27, 17:41   #4046
kaska87
Zakorzenienie

nie znalazłam w necie adresu stronki(pewnie jeszcze nie mają) ale TZ kochany porobił fotki-niestety tylko zewnątrz bo nie można tam wejść
na ostatnim zdjęciu piesek, o którym pisałam było ich tam 5
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (147,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (147,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (159,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pies.jpg (161,7 KB, 9 załadowań)

Stary 2008-04-27, 19:03   #4047
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kochane witam po weekendzie spędzonym z TZ.. było cudownie. jak ja juz chce z nim mieszkac

co do oczepin to nam nawet sam zespół powiedział, ze oczepiny to tak max 40 minut bo potem juz sie goscie nudza i cie cieszył ze my tez tak samo myslimy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 20:33   #4048
popscene
Wtajemniczenie

Ja również witam po weekendzie

W piątek mój Tż spotkal się z naszym dj'em, bo ja wyjechalam już w czwartek na weekend, no i podpisal umowę, więc dwie rzeczy mamy z glowy. Jutro jedziemy do kościola zaklepać termin.
Teściowa zaczyna wtrącać swoje trzy grosze i na razie jest obrażona i mówi, że mamy jej nie zapraszać bo i tak nie przyjdzie. Mam nadzieję, że jeszcze jej się zmieni. Poszlo o to, że ona chce zaprosić calą, ale to absolutnie calą swoją rodzinę a ja chcę mieć mniejsze wesele i musialam troche okroić listę gości (z mojej rodziny również). No i afera gotowa. Wiem, że nie mogę jej ustąpić, bo to kobieta, która cale życie kontrolowala wszystko i rządzila nawet w swoim związku i wiem, że jak teraz dam dupy to będę plakać i później. Staramy się tym nie przejmować i czekamy aż jej się odwidzi, bo jakoś dziwnym trafem nikt nie ma pretensji, tylko ona. Moja mama zapowiedziala, że się nie wtrąca i że to nasza sprawa, zwlaszcza, że my wykladamy na to kasę.
Dobra nie zrzędzę już Wam
A co do oczepin, zgadzam się z Wami. Pól godziny do 40 minut absolutnie wystarczy.

Buźki!
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-27, 20:39   #4049
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ne pewno wyslę fotki
no to super

Cytat:
Treść usunięta
no to niezle poszalalas :d
Cytat:
sliczne sa ale drogie troszku
Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość

My też wczoraj zrobiliśmy sobie grilla, zjadłam już moją pierwszą kiełbaskę grillową w tym roku heehe:P
Fajnie, że znowu u Was miłość rozkwita

A teściu zaszalał, nie pogadasz..
hehe no i to 1 raz dal mi w ogole cos :d hehe

no juz jest fajnie chyba tz zrozumial blad choc nie wiem jak to bedzie jak sie poklocimy ostatnio duzo gadamy

no a jutro jedziemy na 2 dni na moje koniki...

Cytat:
Napisane przez ivoclar Pokaż wiadomość
a oto moje obserwacje:

no my tak samo...pol godziny poprawiny i wybrane zabawy...reszta zabaw na poprawiny

Cytat:

z tym wniewynoszniem alkoholu, bo sa kotyliony to bym polemizowala. Jak nie sam gosc wyniesie pod pazucha, to kelner... Niestety, ale taka jest prawda... Chybaze wczesniej kelnerowi zaplaci sie po 100-200 zl/os dodatkowo

Bylam dzis na targach slubnych organizowanych w moim miescie. Wygralam bizuterie slubna. w tygodniu lece do salony by wybrac. Ciesze sie niezmiernie, bo moglam jeszcze wygrac welon (po co mi, skoro nie mam sukni) i diadem (ja diademu miec nie bede bo nie lubie...).
no gratuluje wygranej kochana

a co do kotylionow to chodzilo mi aby wyroznic gosci od tego ktorzy beda na malej sali od innego wesela aby tamci nie wynosili bo nasz hotel ma 3 sale i beda 3 wesela w ten dzien

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
kochane witam po weekendzie spędzonym z TZ.. było cudownie. jak ja juz chce z nim mieszkac
no ja tak samo super spedzilam czas z tż w piatek i sobote dzis niestety byl w pracy :/ ale jutro jedziemy na koniki do karpacza na 2 dni
Stary 2008-04-27, 21:13   #4050
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio duzo gadamy
no i super rozmowa na prawde oczyszcza atmosfere.
Cytat:
no gratuluje wygranej kochana

a co do kotylionow to chodzilo mi aby wyroznic gosci od tego ktorzy beda na malej sali od innego wesela aby tamci nie wynosili bo nasz hotel ma 3 sale i beda 3 wesela w ten dzien
a dziekuje slicznie

co kraj to obyczaj. Moja siostra cioteczna robila wesele w hotelu, gdzie tez na innej sali bylo wesele, ale nikt z tamtego ani nikt z naszego do nikogo nie zachodzil. A przypinki mieli tylko faceci.

AV by jaga_2001
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości