Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-09, 10:14   #3601
marttb
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Gratuluję wszystkich przezytych testów glukozy, wizyt i dobrych wyników
Ja zaraz ruszam pić kawkę i jeść płatki
Dzisiaj chyba zabiore się za pranie ciuszków małej, mam już komody i chciałabym to zacząć układać a nie w workach trzymać. Myślicie że to bardzo za wcześnie?

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 10:24   #3602
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Dzisiaj chyba zabiore się za pranie ciuszków małej, mam już komody i chciałabym to zacząć układać a nie w workach trzymać. Myślicie że to bardzo za wcześnie?
hmmm moim zdaniem tak bo w komodzie i tak się kurzy i te ciuszki za prawie 4 miesiące nie będą takie "świeże". Ja bym przeprała bez prasowania i poukładała w komodzie, a później zrobiła to jeszcze raz z prasowaniem

Ja się zaraz zbieram na szkołę rodzenia, w końcu tam dotrę. Chyba
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 10:47   #3603
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze trochę za wczesnie. Nawet ja w goracej wodzie kapana tak wczesnie ubranek nie pralam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Aaa..nie wiem czy pusalam. Jestem na L4. Teraz do 30maja i wtedy kolejna wizyta

czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 10:55   #3604
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Ja będę prać lipiec albo sierpień
Teraz jeszcze za wcześnie.
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 10:57   #3605
juka_juka
Wtajemniczenie

Dziewczyny jestem przerażona.Okazało się że kuzynka ma ospę a ja miałam z nią kontakt..Nie mogę sobie przypomnieć czy chorowałam.Mama nie jest pewna wydaje jej się że tak.Mi też tak się wydaje.Ale zaraz padnę z nerwów..
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 11:01   #3606
marttb
Zakorzenienie

A nie boicie się jak dacie radę? Ja nie mam jeszcze mega dużego brzucha, ale plecy codziennie mnie już bolą, chwila na nogach i muszę się kłaść, nie wiem jak mialabym ogarnąć to wszystko za 2/3 miesiące
Juka! miałam pytać, mąż dzwoni, że dzwoniła teściowa. W sobotę miałam kontakt z dzieckiem, które w niedzielę juz miało wszystkie objawy ospy. Ja ospe przechodziłam na pewno, myślicie że mam się czym martwić? no i czy ewentualnie mogłam przenieś chorobę na inne dziecko? bo w niedziele mieliśmy kontakt z dziećmi z mojej strony i w razie w wolałabym je również unikać.

Stary 2017-05-09, 11:07   #3607
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Marta w razie czego jak byś już naprawdę nie dawała rady to myślę, że znajdzie się ktoś kto pomoże
Zresztą przecież to tylko wrzucenie ciuszków do pralki, latem to raz dwa wyschnie i później przelecieć dwa razy żelazkiem, takie małe ciuszki szybko się prasuje

Dziewczyny nie wiem jak z tą ospą, ale wydaje mi się, że jak przechodziłyście to nie ma się czym martwić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-09, 11:13   #3608
juka_juka
Wtajemniczenie

Mama mi mowila ze na bank mialam albo odrę albo ospę.Sprawdzałam na odrę bylam szczepiona.Nie wiem jak z różyczka bo nie pamiętam a badania jeszcze mi nie zlecał.No świta mi że chorowałam ale i tak strasznie się boję..Nie dotykałam jej tak bezpośrednio ale to przeciez w powietrzu wisi..
Stary 2017-05-09, 11:15   #3609
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
A nie boicie się jak dacie radę? Ja nie mam jeszcze mega dużego brzucha, ale plecy codziennie mnie już bolą, chwila na nogach i muszę się kłaść, nie wiem jak mialabym ogarnąć to wszystko za 2/3 miesiące
Juka! miałam pytać, mąż dzwoni, że dzwoniła teściowa. W sobotę miałam kontakt z dzieckiem, które w niedzielę juz miało wszystkie objawy ospy. Ja ospe przechodziłam na pewno, myślicie że mam się czym martwić? no i czy ewentualnie mogłam przenieś chorobę na inne dziecko? bo w niedziele mieliśmy kontakt z dziećmi z mojej strony i w razie w wolałabym je również unikać.
W najgorszym razie jeszcze raz bedziesz prac przed porodem:brxydal:

Stary 2017-05-09, 11:16   #3610
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Marta w razie czego jak byś już naprawdę nie dawała rady to myślę, że znajdzie się ktoś kto pomoże
Zresztą przecież to tylko wrzucenie ciuszków do pralki, latem to raz dwa wyschnie i później przelecieć dwa razy żelazkiem, takie małe ciuszki szybko się prasuje

Dziewczyny nie wiem jak z tą ospą, ale wydaje mi się, że jak przechodziłyście to nie ma się czym martwić
Ty chyba nie widziałaś ile tych ciuszków jest a do tego pieluchy ale wstrzymam się i zrobię to na początku czerwca, teraz w torbach poukladam w komodzie i jakoś ogarnę, żeby te wszystkie graty chociaż w szafkach trzymać.

Mąż wziął auto do pracy, nie chciało mi siego zawozic, a mam zdjęcia do odebrania w empiku. Chyba zrobię wycieczkę autobusem i kupię od razu torbę do szpitala, mężowi termos i album na zdjęcia no i gumki do włosów- ostatnia mimo że pilnowana zaginęła

aaa co do bólów pleców myślicie że powinnam powiedzieć o tym ginekologowi? no codziennie już bolą- ledwo wstalam i już je czuję. Ja nie wiem jak dam radę pojechać na te wakacje w czerwcu.

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2017-05-09 o 11:19
Stary 2017-05-09, 11:16   #3611
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem przerażona.Okazało się że kuzynka ma ospę a ja miałam z nią kontakt..Nie mogę sobie przypomnieć czy chorowałam.Mama nie jest pewna wydaje jej się że tak.Mi też tak się wydaje.Ale zaraz padnę z nerwów..
Ja ospy na pewno nie przechodzilam i tez mam stresa jak slysze, że ktos gdzieś choruje..

Stary 2017-05-09, 11:16   #3612
juka_juka
Wtajemniczenie

Kilka miesięcy temu mój sąsiad mial ospę.Kontakt z nim mialam.Myslicie ze skoro wtedy nie złapałam tzn że jednak chorowalam?Bo to chyba atakuje zawsze odrazu gdy się wczesniej nie chorowało?
Stary 2017-05-09, 11:23   #3613
anitaxas
Zadomowienie

Cześć dziewczyny - wrześnióweczki
Ja też z terminem wrześniowym, podczytuję Was czasami, więc jeśli można to dołączę
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 11:28   #3614
agnieszka_kak
Zadomowienie

Wkurzylam sie na zwolenniczke ekstremalnego "rodzicielstwa bliskosci" dzis :/. mam tylko jedna dobra kolezanke z dzieckiem, nie dopytywalam jej nigdy ani nie krytykowalam czemu karmi piersia przez 3 lata choc sama sie z tym meczy, spi z dzieckiem choc maz protestuje i generalnie kazdy aspekt zycia ustala pod dziecko. Jej metody chyba nieszczegolnie dzialaja, bo dziecko jest marudne i nerwowe (w kolko rzuca sie na podloge i probuje cos wymoc)- ale naprawde nie komentowalam tych sytuacji, to jej problem.

I zostalam skrytykowana za pomysl oddania dziecka do zlobka. Tak jakbym planowala je oddawac do jakiegos zakladu karnego. Po pierwsze nie mam innej opcji a po drugie moim zdaniem kameralne zlobki z przeszkolonymi aktywnymi nauczycielkami nie sa gorsze niz siedzenie caly czas w domu np. z babcia. Chyba bede tylko z facetami rozmawiac o dzieciach, ci nie krytykuja nigdy :/.
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 11:45   #3615
lilka_vanilka
Zakorzenienie

W tym wieku dzieci tak własnie robią i to żaden wstyd dla rodzica, a tym bardziej nie jest to wina wychowania. Kolezance zaproponuj, żeby to ona się zajęła Twoim dzieckiem, skoro tak jej szkoda dzieci po dobrym złobku są super ułożone, odważne, grzeczne i mądrzejsze. W domu się tyle nad dzieckiem nie siedzi, bo a to jest obiad do zrobienia, a to pranie itp.

Agnieszka, rób po swojemu

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 11:48   #3616
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ja ospy na pewno nie przechodzilam i tez mam stresa jak slysze, że ktos gdzieś choruje..

Też nie miałam. Albo przeszłam bezobjawowo bo ponoć się to zdarza.
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Ja też z terminem wrześniowym, podczytuję Was czasami, więc jeśli można to dołączę
Cześć
Cytat:
Napisane przez agnieszka_kak Pokaż wiadomość
Wkurzylam sie na zwolenniczke ekstremalnego "rodzicielstwa bliskosci" dzis :/. mam tylko jedna dobra kolezanke z dzieckiem, nie dopytywalam jej nigdy ani nie krytykowalam czemu karmi piersia przez 3 lata choc sama sie z tym meczy, spi z dzieckiem choc maz protestuje i generalnie kazdy aspekt zycia ustala pod dziecko. Jej metody chyba nieszczegolnie dzialaja, bo dziecko jest marudne i nerwowe (w kolko rzuca sie na podloge i probuje cos wymoc)- ale naprawde nie komentowalam tych sytuacji, to jej problem.

I zostalam skrytykowana za pomysl oddania dziecka do zlobka. Tak jakbym planowala je oddawac do jakiegos zakladu karnego. Po pierwsze nie mam innej opcji a po drugie moim zdaniem kameralne zlobki z przeszkolonymi aktywnymi nauczycielkami nie sa gorsze niz siedzenie caly czas w domu np. z babcia. Chyba bede tylko z facetami rozmawiac o dzieciach, ci nie krytykuja nigdy :/.
Ja to w ogóle mam wrażenie, że jest teraz zewsząd za dużo informacji. Z każdej strony bombardują nas modelami wychowania, za i przeciw szczepionka, karmienie piersia, porod sn, wozkow jest tona, nawet kremów do pupy cała sterta i 2 dni siedze i się zastanawiam który będzie najlepszy. Nasze mamy miały zdecydowanie prościej bo w tym natłoku wiedzy można się pogubić.

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 11:51   #3617
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Hej napisz coś więcej pierwsze dziecko? znasz płeć? imię? jak przygotowania?

agnieszka - jak mówię, że po roku wracam do pracy to wszyscy mówią że za szybko, ze to gadanie, a pewnie i tak nie pójdę, bo mi szkoda będzie itp.

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2017-05-09 o 11:52
Stary 2017-05-09, 11:51   #3618
lilka_vanilka
Zakorzenienie

No, ja tez do mamy dzwonilam ze spuchnietą od myślenia głową się pochwalic, ze w koncu wybralam wozek i mowilam, ze miala prosciej, bo byly moze ze dwa modele do wyboru

Stary 2017-05-09, 11:54   #3619
pawie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Cały czas się zastanawiam dlaczego wy tak szybko robicie tę glukozę. Ja też się dowiedziałam, że to od 24 tc,
Ja też mam zakodowany ten 24tc. Tak jak pisałam mnie pasuje pójść dokładnie w 23t0d wizytę mam 23t6d i na nią mam mieć wyniki, więc chyba gin wiedziała co robi
Cytat:
Pewnie dzidziuś uciska gdzieś na przeponę. Z tym oddechem to będzie u nas coraz gorzej, bo i ciąża coraz większa. Mnie też to przeraża, ale jakoś trzeba przetrwać. Ja oprócz tego mam właśnie duszności przy wysokim pulsie, czyli codziennie takie jazdy, że szkoda gadać.
Pewnie jest tak, jak napisałaś... cóż, krótko mówiąc - nie ma lekko
Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
Miałam na zleceniu glukozę 75g po godzinie dlatego tylko 2 razy byłam dziobana...
Ja mam na skierowaniu 75g i w sumie będę miała 3 pobrania już jestem z lekka osr.ana
Cytat:
Ja się zaraz zbieram na szkołę rodzenia, w końcu tam dotrę. Chyba
Szkoła rodzenia? Już? A ja się ciągle nie mogę zabrać za to, żeby w ogóle zadzwonić i się zapisać
W ogóle mam wrażenie, że jestem mocno w tyle względem Was...
Cytat:
Cześć na kiedy dokładnie masz termin? Jak się czujecie? Napisz coś więcej o sobie

marttb, dla mnie też to ciut za wcześnie. Też mam już jakieś ciuszki i mnie kuszą, żeby je wyprać itd., ale wydaje mi się to na razie bez sensu

U mnie dziś zdecydowanie lepiej z samopoczuciem tylko ta pogoda ale podobno idzie ku lepszemu...
pawie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 12:50   #3620
anitaxas
Zadomowienie

Dziękuję za przyjęcie

To moja 4 ciąża, ale w domu mam tylko jeden cud - 3letnią córeczkę
Termin porodu 30 września, więc chyba będę gasić światło na poczekalni płeć póki co nie pewna jeszcze.

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Juka co do ospy, to z tego co się orientowałam w ostatnim czasie, bo sama byłam w temacie, to każda ciężarna powinna mieć sprawdzony poziom przeciwciał ospy, żeby wiedzieć czy chorowała i na jakim poziomie te przeciwciała są. Przy kontakcie z chorobą (przynajmniej wg moich ginekologów) trzeba się z nimi natychmiast skontaktować i oni podejmują decyzję co dalej. Jeśli nie chorowałaś lub masz niski poziom przeciwciał podaje się specjalną szczepionkę. Więc najlepiej zadzwoń do lekarza prowadzącego i go zapytaj.

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2017-05-09 o 12:52
Stary 2017-05-09, 12:53   #3621
maluchna30
Zadomowienie

Patrzce co od koleżanki dostałam!!! Ciuszki dla dziewczynki od rozmiaru 56 😍.

Marttb ja też czekam na komodę i biorę się za pranie i prasowanie, bo latem na poddaszu mam bardzo gorąco i nie wyobrażam sobie tego robić z wielkim brzuchem. A kurzu się nie boję.😉 Jeszcze wózek wyprać muszę i też to chyba w czerwcu zrobię.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20170509_13_44_06_Pro.jpg (76,2 KB, 50 załadowań)
Stary 2017-05-09, 13:04   #3622
maluchna30
Zadomowienie

Anitaxas witaj! 💐 Jak córcia ma na imię?
Stary 2017-05-09, 13:05   #3623
karolina0203
Wtajemniczenie

hej
chetnie sie przylacze do watku bo razem razniej a widze ze sporo dziewczyn tu pisze.

ja tez mam termin na wrzesien, dokladnie 14.09. wczoraj bylam na usg 3d polowkowym i wiemy juz ze bedzie chlopiec. to moja pierwsza ciaza, mam 26 lat. wszystkie wyniki dobre i teraz w 22 tyg czuje sie naprawde dobrze. do 4 miesiaca czulam sie fatalnie, tylko lezalam, bardzo malo jadlam, bylo mi niedobrze 24 godz na dobe a chlopak dla mnie gotowal bo umarlabym z glodu, nie mialam sil stac na nogach. do tego kilka innych nieciekawych doleglowosci. takze teraz jest bez porownania. dla odmiany teraz apetyt dopisuje, co 2 - 3h mocne ssanie w zoladku i wilczy glod, jesli dluzej zwlekam z jedzeniem to sil braknie. ciezko mi ocenic czy czasem nie jem za duzo ale co mam zrobic jak jestem glodna, caly czas mam wrazenie ze jestem niedojedzona. moze brakuje mi witamin? L4 u ginekologa dostalam praktycznie od razu gdy dowiedzialam sie o ciazy, minal juz 3 miesiac jak odpoczywam w domu, strasznie to nudne

nie uwazam ciazy za stan blogoslawiony ja bym juz wolala urodzic, niby tylko 5 kg na plusie ale zauwazylam juz ze cos dziwnie mi sie odklada na pupie i biodrach co dla kobiety nie jest komfortowe. pocieszam sie ze jeszcze tylko 4 miesiace i bede wygladac jak czlowiek i moje ciagle braki sil sie skoncza. troche mi glupio podczas rozmow z mamami bo kazda opowiada ze czula sie super i ze ciaza to nie choroba a ja mam tylko do opowiedzenia ze u mnie bylo odwrotnie. do teraz nie mam sil na wiele rzeczy.

moim najwiekszym 'zmartwieniem' na teraz jest kwestia mieszkania. wynajmujemy spoko mieszkanko ale za male dla 3 osob bo tylko 2 pokoje. rozgladamy sie za jakims fajnym ale nie ma nic sensownego do wyboru a byle czego nie kupimy bo to w koncu bedzie najwiekszy kredyt naszego zycia. z tego powodu jeszcze nie kupilismy zadnego lozeczka mebelkow i troche mnie to wkurza bo czlowiek nie wie co robic.

dziewczyny ile macie kg na plusie? gdzie wam sie tluszczyk odklada? tez mialyscie przerabane przez pierwsze miesiace? ktos jeszcze tak jak ja nie moze sie doczekac konca ciazy?

szukam Alien, Innocent, Perles de Lalique, Crystal Noir, Florabotanica, La Petite Robe Noire

Edytowane przez karolina0203
Czas edycji: 2017-05-09 o 13:35
karolina0203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 13:12   #3624
czbasia
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie
A ja jeszcze pyt o ruchy. Jak i gdzie czujecie? Widac "golym okiem" czuc pod reka? U mnie czuje pikniecia takie mini kopniaki i tyle. Pod reka nie😳

Stary 2017-05-09, 13:17   #3625
karolina0203
Wtajemniczenie

hej

ja ruchy czuje juz od 15/16 tyg, poczatkowo myslalam ze to burczenie w brzuchu ale nasilily sie one po zjedzeniu wiekszej ilosci czekolady od tego momentu czulam je codziennie. nie widac ich i pod reka tez raczej nie czuc, mojemu chlopakowi tylko raz udalo sie je leciutko poczuc dlonia. to sa takie lekkie kopniaki ktore najczesciej czuje na dole brzucha po prawej stronie, rzadziej po lewej.

szukam Alien, Innocent, Perles de Lalique, Crystal Noir, Florabotanica, La Petite Robe Noire
karolina0203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 13:29   #3626
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Przez pierwszy rok i tak bedziecie z dzieckiem w jednym pokoju, więc szkoda nerwów na szybką zmianę mieszkania.
Ja we wrześniu kupiłam 2 pokojowe dla trójki, a tu nagle drugie dziecko w drodze.. powinnam się chyba załamać

Ja dopiero od dzis jestem na l4. Wczesniej bylam prawie miesiac na urlopie i przytylam 3 kg.. :/ a tu jak na zlosc nie ma pogody na spacery i place zabaw.

Stary 2017-05-09, 13:39   #3627
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za przyjęcie

To moja 4 ciąża, ale w domu mam tylko jeden cud - 3letnią córeczkę
Termin porodu 30 września, więc chyba będę gasić światło na poczekalni płeć póki co nie pewna jeszcze.

Juka co do ospy, to z tego co się orientowałam w ostatnim czasie, bo sama byłam w temacie, to każda ciężarna powinna mieć sprawdzony poziom przeciwciał ospy, żeby wiedzieć czy chorowała i na jakim poziomie te przeciwciała są. Przy kontakcie z chorobą (przynajmniej wg moich ginekologów) trzeba się z nimi natychmiast skontaktować i oni podejmują decyzję co dalej. Jeśli nie chorowałaś lub masz niski poziom przeciwciał podaje się specjalną szczepionkę. Więc najlepiej zadzwoń do lekarza prowadzącego i go zapytaj.

Ojj dopiero mój kalafior ciążowy zobaczył że źle napisałam posta.Ja nie miałam kontaktu z kuzynką tylko mąż.On z nią przebywał z tym że nie było jeszcze wiadmo że jest chora.Wrócił umył ręce jak zawsze i się przebrał w inne ciuchy bo kładzie u nas panele.Jest możliwość przeniesienia na ubraniu?Czytałam wypowiedź lekarza że nie bo że szybko wirus ginie na zewnątrz.Mąż chorował na pewno.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Witam nowe mamusie
A ja jeszcze pyt o ruchy. Jak i gdzie czujecie? Widac "golym okiem" czuc pod reka? U mnie czuje pikniecia takie mini kopniaki i tyle. Pod reka nie😳

Ja widzę bardzo wyraźnie i czuć je pod ręką.Jak dobrz brzuch pomacam to czuje gdzie jest akurat ułożona.Raz mnie tak kopnęła że się przestraszyłam.A jak kopnie w pęcherz to czasami prąd przechodzi.Myślę że to indywidualna kwestia.Nie masz się czym martwić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-09, 13:56   #3628
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Wróciłam ze szkoły rodzenia jutro i pojutrze odrabiam zaległe zajęcia więc spoko
Dostałam dary losu w postaci butelki Aventu, sudocremu i miliona próbek i poradników

Marta damy radę najwyżej facetów się zagoni do roboty

Pawie u mnie szkoła rodzenia jest od 21 tc, ostatnie zajęcia mam 8 sierpnia, tzn wtedy jest pożegnanie z ciachem i kawką

Maluchna o mamo ile rzeczy masz do przejrzenia

Witam nowe mamuśki

PS. Ja przytyłam 5 kg jak na razie, widzę nie tylko większy brzuch, ale też bioderka. No trudno, później będziemy się tym martwić

PS.2 Dziewczyny nie stresujcie się glukozą, jak lubicie słodycze to jest do przeżycia

Dobra idę robić obiadek
Stary 2017-05-09, 13:56   #3629
pawie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolina0203 Pokaż wiadomość
hej
chetnie sie przylacze do watku bo razem razniej a widze ze sporo dziewczyn tu pisze.
(...)
dziewczyny ile macie kg na plusie? gdzie wam sie tluszczyk odklada? tez mialyscie przerabane przez pierwsze miesiace? ktos jeszcze tak jak ja nie moze sie doczekac konca ciazy?
Witamy, witamy!
W terminie porodu jest między nami równy tydzień różnicy i też zapowiada się chłopiec
Jeśli chodzi o dodatkowe kg to u mnie w ubiegły piątek było + 0,6kg do wagi z grudnia. Ważę się raz w tygodniu (czw/pt) i w tym obstawiam, że przekroczę wreszcie ten 1kg Do 21 tc byłam na minusie, co w sumie dziwne, bo w ciąży ani razu mnie nie zemdliło ani nie wymiotowałam, jem cały czas normalnie, więc nie wiem czemu tak nie mogę za to patrzeć na swoje pośladki zorane cellulitem W zasadzie to już 6 miesiąc, a ja się czuję jak przed ciążą. Nie licząc tego, że czasem ciężko mi się oddycha to w sumie nic mnie zbytnio nie męczy (odpukać!)

Cytat:
A ja jeszcze pyt o ruchy. Jak i gdzie czujecie? Widac "golym okiem" czuc pod reka? U mnie czuje pikniecia takie mini kopniaki i tyle. Pod reka nie��
U mnie i czuć i widać Mąż pierwszy raz "pod ręką" poczuł w 19/20tc a w zeszłym tygodniu Mały kopnął babcię w ucho, bo mama przykładała mi ucho do brzucha i mówiła Ruchy czuję głównie w dole brzucha, ale czasem i nieco wyżej Pierwsze puknięcia (kiedy już byłam na 100% pewna, że to to ) poczułam w 18tc, z tym, że ja mam łożysko na przedniej ścianie

Edytowane przez pawie
Czas edycji: 2017-05-09 o 13:59
pawie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 14:11   #3630
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Patrzce co od koleżanki dostałam!!! Ciuszki dla dziewczynki.
Maluchana no to masz już chyba wyprawkę w kompecie po córeczce coś zostawiłaś czy się pozbyłaś?

Cytat:
Jak córcia ma na imię?
Emilka

Cytat:
Napisane przez karolina0203 Pokaż wiadomość
L4 u ginekologa dostalam praktycznie od razu gdy dowiedzialam sie o ciazy, minal juz 3 miesiac jak odpoczywam w domu, strasznie to nudne
Cześć Karolina Ja w ciąży z moją córką ze względu na wcześniejsze poronienia też byłam na l4 od pozytywnego testu aż do rozwiązania - z perspektywy czasu cudny czas nicnierobienia więc korzystaj, bo to już się nie powtórzy.

Cytat:
Wróciłam ze szkoły rodzenia
Uwielbiałam zajęcia sr, naprawdę sporo się można dowiedzieć i przygotować na poród teraz już się nie wybieram, choć pewnie jakieś spotkanie z położną będzie bo ja planuję teraz poród siłami natury, a poprzednio niestety miałam cc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości