![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Gratuluję wszystkich przezytych testów glukozy, wizyt i dobrych wyników
![]() Ja zaraz ruszam pić kawkę i jeść płatki ![]() Dzisiaj chyba zabiore się za pranie ciuszków małej, mam już komody i chciałabym to zacząć układać a nie w workach trzymać. Myślicie że to bardzo za wcześnie?
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się zaraz zbieram na szkołę rodzenia, w końcu tam dotrę. Chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Aaa..nie wiem czy pusalam. Jestem na L4. Teraz do 30maja i wtedy kolejna wizyta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teraz jeszcze za wcześnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem przerażona.Okazało się że kuzynka ma ospę a ja miałam z nią kontakt..Nie mogę sobie przypomnieć czy chorowałam.Mama nie jest pewna wydaje jej się że tak.Mi też tak się wydaje.Ale zaraz padnę z nerwów..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
A nie boicie się jak dacie radę? Ja nie mam jeszcze mega dużego brzucha, ale plecy codziennie mnie już bolą, chwila na nogach i muszę się kłaść, nie wiem jak mialabym ogarnąć to wszystko za 2/3 miesiące
![]() Juka! miałam pytać, mąż dzwoni, że dzwoniła teściowa. W sobotę miałam kontakt z dzieckiem, które w niedzielę juz miało wszystkie objawy ospy. Ja ospe przechodziłam na pewno, myślicie że mam się czym martwić? no i czy ewentualnie mogłam przenieś chorobę na inne dziecko? bo w niedziele mieliśmy kontakt z dziećmi z mojej strony i w razie w wolałabym je również unikać.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Magda ;)
|
Marta w razie czego jak byś już naprawdę nie dawała rady to myślę, że znajdzie się ktoś kto pomoże
![]() Zresztą przecież to tylko wrzucenie ciuszków do pralki, latem to raz dwa wyschnie i później przelecieć dwa razy żelazkiem, takie małe ciuszki szybko się prasuje ![]() Dziewczyny nie wiem jak z tą ospą, ale wydaje mi się, że jak przechodziłyście to nie ma się czym martwić ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 |
Wtajemniczenie
|
Mama mi mowila ze na bank mialam albo odrę albo ospę.Sprawdzałam na odrę bylam szczepiona.Nie wiem jak z różyczka bo nie pamiętam a badania jeszcze mi nie zlecał.No świta mi że chorowałam ale i tak strasznie się boję..Nie dotykałam jej tak bezpośrednio ale to przeciez w powietrzu wisi..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mąż wziął auto do pracy, nie chciało mi siego zawozic, a mam zdjęcia do odebrania w empiku. Chyba zrobię wycieczkę autobusem i kupię od razu torbę do szpitala, mężowi termos i album na zdjęcia no i gumki do włosów- ostatnia mimo że pilnowana zaginęła ![]() aaa co do bólów pleców myślicie że powinnam powiedzieć o tym ginekologowi? no codziennie już bolą- ledwo wstalam i już je czuję. Ja nie wiem jak dam radę pojechać na te wakacje w czerwcu.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-05-09 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Wtajemniczenie
|
Kilka miesięcy temu mój sąsiad mial ospę.Kontakt z nim mialam.Myslicie ze skoro wtedy nie złapałam tzn że jednak chorowalam?Bo to chyba atakuje zawsze odrazu gdy się wczesniej nie chorowało?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny - wrześnióweczki
![]() Ja też z terminem wrześniowym, podczytuję Was czasami, więc jeśli można to dołączę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zadomowienie
|
Wkurzylam sie na zwolenniczke ekstremalnego "rodzicielstwa bliskosci" dzis :/. mam tylko jedna dobra kolezanke z dzieckiem, nie dopytywalam jej nigdy ani nie krytykowalam czemu karmi piersia przez 3 lata choc sama sie z tym meczy, spi z dzieckiem choc maz protestuje i generalnie kazdy aspekt zycia ustala pod dziecko. Jej metody chyba nieszczegolnie dzialaja, bo dziecko jest marudne i nerwowe (w kolko rzuca sie na podloge i probuje cos wymoc)- ale naprawde nie komentowalam tych sytuacji, to jej problem.
I zostalam skrytykowana za pomysl oddania dziecka do zlobka. Tak jakbym planowala je oddawac do jakiegos zakladu karnego. Po pierwsze nie mam innej opcji a po drugie moim zdaniem kameralne zlobki z przeszkolonymi aktywnymi nauczycielkami nie sa gorsze niz siedzenie caly czas w domu np. z babcia. Chyba bede tylko z facetami rozmawiac o dzieciach, ci nie krytykuja nigdy :/. |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
W tym wieku dzieci tak własnie robią i to żaden wstyd dla rodzica, a tym bardziej nie jest to wina wychowania. Kolezance zaproponuj, żeby to ona się zajęła Twoim dzieckiem, skoro tak jej szkoda
![]() Agnieszka, rób po swojemu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3616 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() agnieszka - jak mówię, że po roku wracam do pracy to wszyscy mówią że za szybko, ze to gadanie, a pewnie i tak nie pójdę, bo mi szkoda będzie itp.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-05-09 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
No, ja tez do mamy dzwonilam ze spuchnietą od myślenia głową się pochwalic, ze w koncu wybralam wozek i mowilam, ze miala prosciej, bo byly moze ze dwa modele do wyboru
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3619 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W ogóle mam wrażenie, że jestem mocno w tyle względem Was... ![]() Cytat:
![]() ![]() marttb, dla mnie też to ciut za wcześnie. Też mam już jakieś ciuszki i mnie kuszą, żeby je wyprać itd., ale wydaje mi się to na razie bez sensu ![]() ![]() U mnie dziś zdecydowanie lepiej z samopoczuciem ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za przyjęcie
![]() To moja 4 ciąża, ale w domu mam tylko jeden cud - 3letnią córeczkę ![]() ![]() Juka co do ospy, to z tego co się orientowałam w ostatnim czasie, bo sama byłam w temacie, to każda ciężarna powinna mieć sprawdzony poziom przeciwciał ospy, żeby wiedzieć czy chorowała i na jakim poziomie te przeciwciała są. Przy kontakcie z chorobą (przynajmniej wg moich ginekologów) trzeba się z nimi natychmiast skontaktować i oni podejmują decyzję co dalej. Jeśli nie chorowałaś lub masz niski poziom przeciwciał podaje się specjalną szczepionkę. Więc najlepiej zadzwoń do lekarza prowadzącego i go zapytaj. Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2017-05-09 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
Patrzce co od koleżanki dostałam!!! Ciuszki dla dziewczynki od rozmiaru 56 😍.
Marttb ja też czekam na komodę i biorę się za pranie i prasowanie, bo latem na poddaszu mam bardzo gorąco i nie wyobrażam sobie tego robić z wielkim brzuchem. A kurzu się nie boję.😉 Jeszcze wózek wyprać muszę i też to chyba w czerwcu zrobię.
#3622 |
Zadomowienie
|
Anitaxas witaj! 💐 Jak córcia ma na imię?
#3623 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() chetnie sie przylacze do watku bo razem razniej a widze ze sporo dziewczyn tu pisze. ja tez mam termin na wrzesien, dokladnie 14.09. wczoraj bylam na usg 3d polowkowym i wiemy juz ze bedzie chlopiec. to moja pierwsza ciaza, mam 26 lat. wszystkie wyniki dobre i teraz w 22 tyg czuje sie naprawde dobrze. do 4 miesiaca czulam sie fatalnie, tylko lezalam, bardzo malo jadlam, bylo mi niedobrze 24 godz na dobe a chlopak dla mnie gotowal bo umarlabym z glodu, nie mialam sil stac na nogach. do tego kilka innych nieciekawych doleglowosci. takze teraz jest bez porownania. dla odmiany teraz apetyt dopisuje, co 2 - 3h mocne ssanie w zoladku i wilczy glod, jesli dluzej zwlekam z jedzeniem to sil braknie. ciezko mi ocenic czy czasem nie jem za duzo ale co mam zrobic jak jestem glodna, caly czas mam wrazenie ze jestem niedojedzona. moze brakuje mi witamin? L4 u ginekologa dostalam praktycznie od razu gdy dowiedzialam sie o ciazy, minal juz 3 miesiac jak odpoczywam w domu, strasznie to nudne ![]() nie uwazam ciazy za stan blogoslawiony ![]() ![]() moim najwiekszym 'zmartwieniem' na teraz jest kwestia mieszkania. wynajmujemy spoko mieszkanko ale za male dla 3 osob bo tylko 2 pokoje. rozgladamy sie za jakims fajnym ale nie ma nic sensownego do wyboru a byle czego nie kupimy bo to w koncu bedzie najwiekszy kredyt naszego zycia. z tego powodu jeszcze nie kupilismy zadnego lozeczka mebelkow i troche mnie to wkurza bo czlowiek nie wie co robic. dziewczyny ile macie kg na plusie? gdzie wam sie tluszczyk odklada? tez mialyscie przerabane przez pierwsze miesiace? ktos jeszcze tak jak ja nie moze sie doczekac konca ciazy? ![]()
szukam fragrantica szukam Alien, Innocent, Perles de Lalique, Crystal Noir, Florabotanica, La Petite Robe Noire Edytowane przez karolina0203 Czas edycji: 2017-05-09 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
![]() A ja jeszcze pyt o ruchy. Jak i gdzie czujecie? Widac "golym okiem" czuc pod reka? U mnie czuje pikniecia takie mini kopniaki i tyle. Pod reka nie😳 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja ruchy czuje juz od 15/16 tyg, poczatkowo myslalam ze to burczenie w brzuchu ale nasilily sie one po zjedzeniu wiekszej ilosci czekolady ![]()
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
Przez pierwszy rok i tak bedziecie z dzieckiem w jednym pokoju, więc szkoda nerwów na szybką zmianę mieszkania.
Ja we wrześniu kupiłam 2 pokojowe dla trójki, a tu nagle drugie dziecko w drodze.. powinnam się chyba załamać ![]() Ja dopiero od dzis jestem na l4. Wczesniej bylam prawie miesiac na urlopie i przytylam 3 kg.. :/ a tu jak na zlosc nie ma pogody na spacery i place zabaw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3627 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojj dopiero mój kalafior ciążowy zobaczył że źle napisałam posta.Ja nie miałam kontaktu z kuzynką tylko mąż.On z nią przebywał z tym że nie było jeszcze wiadmo że jest chora.Wrócił umył ręce jak zawsze i się przebrał w inne ciuchy bo kładzie u nas panele.Jest możliwość przeniesienia na ubraniu?Czytałam wypowiedź lekarza że nie bo że szybko wirus ginie na zewnątrz.Mąż chorował na pewno. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Ja widzę bardzo wyraźnie i czuć je pod ręką.Jak dobrz brzuch pomacam to czuje gdzie jest akurat ułożona.Raz mnie tak kopnęła że się przestraszyłam.A jak kopnie w pęcherz to czasami prąd przechodzi.Myślę że to indywidualna kwestia.Nie masz się czym martwić. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Magda ;)
|
Wróciłam ze szkoły rodzenia
![]() ![]() Dostałam dary losu w postaci butelki Aventu, sudocremu i miliona próbek i poradników ![]() Marta damy radę ![]() ![]() Pawie u mnie szkoła rodzenia jest od 21 tc, ostatnie zajęcia mam 8 sierpnia, tzn wtedy jest pożegnanie z ciachem i kawką ![]() Maluchna o mamo ile rzeczy masz do przejrzenia ![]() Witam nowe mamuśki ![]() ![]() PS. Ja przytyłam 5 kg jak na razie, widzę nie tylko większy brzuch, ale też bioderka. No trudno, później będziemy się tym martwić ![]() PS.2 Dziewczyny nie stresujcie się glukozą, jak lubicie słodycze to jest do przeżycia ![]() Dobra idę robić obiadek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W terminie porodu jest między nami równy tydzień różnicy ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o dodatkowe kg to u mnie w ubiegły piątek było + 0,6kg do wagi z grudnia. Ważę się raz w tygodniu (czw/pt) i w tym obstawiam, że przekroczę wreszcie ten 1kg ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez pawie Czas edycji: 2017-05-09 o 13:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Zadomowienie
|
Maluchana no to masz już chyba wyprawkę w kompecie
![]() Emilka Cytat:
![]() ![]() Uwielbiałam zajęcia sr, naprawdę sporo się można dowiedzieć i przygotować na poród ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.