Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-26, 21:37   #4771
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Musi, ale ono wygaśnie z czasem.
Cieszę się Aralko, że rozumiesz. I wiesz, nie chodzi mi o to, żebyś tu kłamała, oszukiwała samą siebie. Jeśli masz głupie myśli, żeby następnego dnia zjeść znów mniej, możesz oczywiście o tym napisać, ale nie w takim tonie.
Okej, przepraszam, poprawię się...
Stary 2008-04-26, 21:37   #4772
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Iza to po części prawda, że nie do końca się należy sugerować samą wagę, ale to BMI nie wymyślili tak dla żartu, powinnaś przecież ważyć minimum jakieś 50kg.
ale ja przez całe życie miałam naturalną niedowagę, jestem z tych "chudzielców", kiedyś przed ED wpisywałam się na jednym z wizażowych wątków ("dokuczają mi, bo jestem... chuda!") schudłam do 38 kg i wróciłam do wagi po prostu, przy której prawidłowo funkcjonuje mój organizm a ja mogę jeść, co chcę i nie tyć. to lepszy wyznacznik niż bmi - okres... rozumiesz, prawda?

wiedziałam, że pomysł pisania mojej wagi i wzrostu mija się z celem, ale stało się

Dziewczyny, dostałyście zdjęcia? (te do których nie doszły)

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 21:39   #4773
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ale ja przez całe życie miałam naturalną niedowagę, jestem z tych "chudzielców", kiedyś przed ED wpisywałam się na jednym z wizażowych wątków ("dokuczają mi, bo jestem... chuda!") schudłam do 38 kg i wróciłam do wagi po prostu, przy której prawidłowo funkcjonuje mój organizm a ja mogę jeść, co chcę i nie tyć. to lepszy wyznacznik niż bmi - okres... rozumiesz, prawda?

wiedziałam, że pomysł pisania mojej wagi i wzrostu mija się z celem, ale stało się
A ja to rozumiem, moja kolezanka z natury jest chuda, ma 48 kilo i 172 wzrostu i nigdy w zyciu sie nie odchudzala! Je bulki z boczkiem i w ogole to, co chce i nie moze przytyc.

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 21:41   #4774
enex
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, dostałyście zdjęcia? (te do których nie doszły)
No co do tego, że możesz jeść co chcesz i nie tyjesz to mam wrażenie, że coś tu nie gra, bo jesz około 1300kcal, to jest redukcja i sportujesz o ile dobrze kojarzę, czyli nie dokońca swawola. Nie chcę naskakiwać, możesz mieć naturalnie niską wagę, ale nie zaprzesz, że też "utrzymujesz" ją trochu sztucznie...
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 21:41   #4775
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
A ja to rozumiem, moja kolezanka z natury jest chuda, ma 48 kilo i 172 wzrostu i nigdy w zyciu sie nie odchudzala! Je bulki z boczkiem i w ogole to, co chce i nie moze przytyc.

no właśnie ja się odchudzałam przez chore środowisko dziewczyn z kadry, do którego nie byłam przyzwyczajona. teraz już to olewam (środowisko)

Stary 2008-04-26, 21:41   #4776
zooosia
Zadomowienie

Cytat:

no tak, przepraszam, masz racje. wiem, że nie mogę sie porównywać, każdy organizm jest inny. niektórzy są szczupli z natury, inni nie.. i tyle. staram się to zrozumieć.

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 21:43   #4777
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
No co do tego, że możesz jeść co chcesz i nie tyjesz to mam wrażenie, że coś tu nie gra, bo jesz około 1300kcal, to jest redukcja i sportujesz o ile dobrze kojarzę, czyli nie dokońca swawola. Nie chcę naskakiwać, możesz mieć naturalnie niską wagę, ale nie zaprzesz, że też "utrzymujesz" ją trochu sztucznie...
nie jem tyle! zle zrozumialas moje poprzednie posty. pisalam, ze nie mam apetytu i martwie sie bo od kilku dni jem tak malo, podczas gdy zwykle jem kolo 2500. teraz juz jest ok

apeluje o czytanie ze zrozumieniem

Stary 2008-04-26, 21:45   #4778
plameczka
Wtajemniczenie

zosiu mi tez jest ciezko, bo przy wzroscie 165 mam prawie 54 kilo, a niedawno bylo 52 kilo, a jeszcze kiedys 48... Zycie. Chyba czas to zaakceptowac, o nieeee...

Stary 2008-04-26, 21:45   #4779
enex
Zakorzenienie

O to w takim razie zwracam honor, trochu mnie domyliło, że cały czas się tutej gadało o tym, że wyczynowo trenujesz a mało jesz, nie czytałam twoich jadłospisów na dietetyce. Tylko mam nadzieję, że prędko powrócisz do tych 2500

Cytat:
zosiu mi tez jest ciezko, bo przy wzroscie 165 mam prawie 54 kilo, a niedawno bylo 52 kilo, a jeszcze kiedys 48... Zycie.
Plameczko masz bardzo ładną wagę przecież....

P.S. - przepraszam za post pod postem...
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 21:50   #4780
plameczka
Wtajemniczenie

Niby to wiem, ale jednak chcialabym schudnac, bez sensu. Dlatego ide do psychologa. Bede twarda i dam sobie rade, bede walczyla, by byc szczesliwa. U mnie nie tylko ED, ale klana sie tez depresja. Oczywiscie nie jestem lekarzem, ale robiac testy na necie to sprawdzalam. Wiadomo, ze nie mozna sie sugerowac, w koncu lekarz jest od diagnozy, a nie internet, ale testy tez nie klamia.

Stary 2008-04-26, 21:51   #4781
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
O to w takim razie zwracam honor, trochu mnie domyliło, że cały czas się tutej gadało o tym, że wyczynowo trenujesz a mało jesz, nie czytałam twoich jadłospisów na dietetyce. Tylko mam nadzieję, że prędko powrócisz do tych 2500
juz jest OK naprawde sie martwilam tym ze tak malo jem i dlatego dziewczny tak pisaly, nie wiedzialam skad tak maly apetyt...

dziewczyny, proponuj wprowadzic tu zakaz pisania swojej wagi i wzrostu. kurcze, bo wejdzie tu jakas dziewczyna w zaawansowanej fazie choroby i ...wiecie. reakcja moze byc gorsza niz plameczki i zosi. To samo z kloceniem sie o to kto chudszy patrzymy na siebie, liczy sie okres

Stary 2008-04-26, 21:54   #4782
Aralka
Zakorzenienie

Ja okresu nie mam niestety =(
Stary 2008-04-26, 21:54   #4783
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
Ja okresu nie mam niestety =(
no wiec wlasnie

Stary 2008-04-26, 21:55   #4784
plameczka
Wtajemniczenie

Tez tak mysle, bo ja sie tylko tym nakrecam, chyba niepotrzebnie. Dobrze, ze potrafie to jeszcze zrozumiec, choc nie do konca. Takze teraz sie tylko wspieramy Ale powinnysmy wiedziec, ktora dziewczyna jaka ma miec diete, bo wiadomo, ze ja o 23 jesc nie moge, a osoby, ktore powinny byc na P moga. Takze ja pierwsza:

U mnie Utrzymanie, U. Jakies dodatkowe rady?

Stary 2008-04-26, 21:56   #4785
zooosia
Zadomowienie

Mnie obecna sytuacja w moim życiu przerasta nie radze sobie z tym co sie dzieję i objadam się. nie uważam tego za napad, ale poprostu nie mogę przestać jeść im bardziej o tym wszystkim myślę, tym bardziej ciągnie mnie do lodówki, nie iwem jak sobie z tym poradzić...

Stary 2008-04-26, 21:57   #4786
Aralka
Zakorzenienie

Ja też U rozpoczynam...tak powoli
Stary 2008-04-26, 22:00   #4787
brzydotka
Rozeznanie

Iza: Mam nadzieję, że na wszystko odpiszę, że nie pogubię się. Napadów chyba nie mam (pytałaś o to). Okres mam, jednak jest to krwawienie z odstaw. przy tabletkach antykoncepcyjn. Kiedyś mi zanikł i został wywołany luteiną po kilku miesiącach niebytu, nie pamiętam dokładnie po ilu; poszłam do ginekologa i ona mi z marszu przepisała, nie czekałyśmy na objawienie, z tymże nie miałam porobionych żadnych badań dot. poziomu hormonów, a to chyba źle.

Zdjęć aktualnych nie mam. Ale z chęcią zobaczę Twoje, mogę? Jeśli bardzo Ci zależy, to mogę zrobić jutro i wtedy wieczorem prześlę, jeśli będę w domu i znajdę czas. Wymiarów mamy nie podawać przecież? Więc czemu o nie pytasz?

Z gumą - wiem że to wstyd - to chodzi o to, że nie policzyłabym za nią kcal, bo nawet nie wiem, ile ich listek/drażetka ma, czy 2, czy 3, czy 10 jeśli owocowa. Tak samo cukierki-landrynki, herbatki smakowe itp. Wiem że to prawie jak nic, ale z drugiej strony to dziwne uczucie, bo coś spożywam i zapala się czerwona lampka - tak, tego nie policzysz, tego nie policzysz i będziesz za chwilę gruba, jak dawniej. Bo z paru takich rzeczy o śladowych ilościach kcal wyjdzie nagle po całym dniu kilkadziesiąt, kilkaset kcal więcej. Nie pijam słodkich napojów gazowanych, bo to puste kalorie, ale cole light już tak, bo za nią kcal nie liczę. Tak samo jak za zwykłą herbatę, no bo nie mogę przecież pić tylko wody mineralnej i chociaż wiem, że herbata czarna ma 0,1 kcal na 100ml (to dane dla Lipton), to wiadomo że tego nie liczę. Niestety to moja obsesja - liczenie kcal.

Gdy zjem herbatniki, to wiem ile to kcal i wliczam je do bilansu. Tak samo jak cukierki czekoladowe typu pralinki, czekoladę, paluszki, chipsy itp. Po prostu należą do części jadłospisu, skoro najem się (w sensie zaspokojenia głodu) 100 gramami mieszanki orzechów, to traktuję je jako posiłek.
Na co dzień jem na śniadanie i 2śniadanie po składanej kanapce z chleba pszenno-żytniego z ziarnami, posmarowanej ramą, z wędliną drobiową, czasem z żółtym serem (to do podróży i do szkoły), później obiad na stołówce, zależy co jest i na co mam ochotę, bo są trzy zestawy do wyboru, ziemniaki/ryż/kasza jakieś mięso, surówki, w innym zestawie mogą być kluchy albo naleśniki czy pierogi, to naprawdę różnie, są też zupy a do picia kompot. później w domu wieczorem na kolacje znów kanapki, jak mama kupi jakieś słodycze to je jem, czasem nawet w nocy. Ale jak jem w nocy, to później nie jem rano w podróży, bo wtedy odsypiam zarwaną (zajedzoną) nockę i śniadanie jem w szkole, więc dopiero 3-3,5h po pierwszym przebudzeniu. Plus czasem sobie też sama w ciągu dnia coś dodatkowo kupię, żeby mieć do pochrupania w drodze powrotnej w podróży do domu.
brzydotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 22:01   #4788
plameczka
Wtajemniczenie

zosia ja mam to samo i ide do psychologa..

Stary 2008-04-26, 22:02   #4789
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
Mnie obecna sytuacja w moim życiu przerasta nie radze sobie z tym co sie dzieję i objadam się. nie uważam tego za napad, ale poprostu nie mogę przestać jeść im bardziej o tym wszystkim myślę, tym bardziej ciągnie mnie do lodówki, nie iwem jak sobie z tym poradzić...
a ile kcal teraz jesz... to moze lepiej ze wiecej okres wroci szybko. i metabolizm podkrecisz!

Cytat:
Tez tak mysle, bo ja sie tylko tym nakrecam, chyba niepotrzebnie. Dobrze, ze potrafie to jeszcze zrozumiec, choc nie do konca. Takze teraz sie tylko wspieramy Ale powinnysmy wiedziec, ktora dziewczyna jaka ma miec diete, bo wiadomo, ze ja o 23 jesc nie moge, a osoby, ktore powinny byc na P moga. Takze ja pierwsza:

U mnie Utrzymanie, U. Jakies dodatkowe rady?
nie rozumiem na u mozemy jesc wszystko z umiarem

Stary 2008-04-26, 22:03   #4790
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Zooosiu nie martw się to minie, teraz jest tak że twój organizm widzi że dostał zieloną lampkę i się domaga, musi mieć z czego odbudować to co stracił przez głodówki i niedojadanie wcześniejsze, ale zobaczysz że wszystko się ustabilizuje i wróci do normy tylko na to trzeba czasu
Stary 2008-04-26, 22:08   #4791
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
a ile kcal teraz jesz... to moze lepiej ze wiecej okres wroci szybko. i metabolizm podkrecisz!
nie iwem, nie liczę kalorii

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Zooosiu nie martw się to minie, teraz jest tak że twój organizm widzi że dostał zieloną lampkę i się domaga, musi mieć z czego odbudować to co stracił przez głodówki i niedojadanie wcześniejsze, ale zobaczysz że wszystko się ustabilizuje i wróci do normy tylko na to trzeba czasu
tyle, że ja nie umiem normalnie. albo się ograniczam, jem za mało jak na P, żadnych nadprogramowych posiłków, wszystko pod kontrolą, albo absolutnie ją tracę, tak jak w tej chwili i o 22 sięgam po jogurt smakowy - węgle, podjadam coś bez przerwy już nawet nie chodzi o to, że mam przepełniony żołądek, czy zadręczam się tym jogurtem, bo nie robię tego. ale po prostu to, że nie umiem normalnie traktować jedzenia

Stary 2008-04-26, 22:08   #4792
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez brzydotka Pokaż wiadomość
Iza: Mam nadzieję, że na wszystko odpiszę, że nie pogubię się. Napadów chyba nie mam (pytałaś o to). Okres mam, jednak jest to krwawienie z odstaw. przy tabletkach antykoncepcyjn. Kiedyś mi zanikł i został wywołany luteiną po kilku miesiącach niebytu, nie pamiętam dokładnie po ilu; poszłam do ginekologa i ona mi z marszu przepisała, nie czekałyśmy na objawienie, z tymże nie miałam porobionych żadnych badań dot. poziomu hormonów, a to chyba źle.

Zdjęć aktualnych nie mam. Ale z chęcią zobaczę Twoje, mogę? Jeśli bardzo Ci zależy, to mogę zrobić jutro i wtedy wieczorem prześlę, jeśli będę w domu i znajdę czas. Wymiarów mamy nie podawać przecież? Więc czemu o nie pytasz? nie wiem, bo tak strasznie boisz sie o wage, wiec ja napisz. nie wiem juz jak to zrobic, zeby nie bylo tak, by dziewczny tu mowily, ze one sa ciezkie i grube itp. musze o tym pogadac np. z ludzia. wyslalam Ci fotki.

Z gumą - wiem że to wstyd - to chodzi o to, że nie policzyłabym za nią kcal, bo nawet nie wiem, ile ich listek/drażetka ma, czy 2, czy 3, czy 10 jeśli owocowa. Tak samo cukierki-landrynki, herbatki smakowe itp. Wiem że to prawie jak nic, ale z drugiej strony to dziwne uczucie, bo coś spożywam i zapala się czerwona lampka - tak, tego nie policzysz, tego nie policzysz i będziesz za chwilę gruba, jak dawniej. Bo z paru takich rzeczy o śladowych ilościach kcal wyjdzie nagle po całym dniu kilkadziesiąt, kilkaset kcal więcej. Nie pijam słodkich napojów gazowanych, bo to puste kalorie, ale cole light już tak, bo za nią kcal nie liczę. Tak samo jak za zwykłą herbatę, no bo nie mogę przecież pić tylko wody mineralnej i chociaż wiem, że herbata czarna ma 0,1 kcal na 100ml (to dane dla Lipton), to wiadomo że tego nie liczę. Niestety to moja obsesja - liczenie kcal.

Gdy zjem herbatniki, to wiem ile to kcal i wliczam je do bilansu. Tak samo jak cukierki czekoladowe typu pralinki, czekoladę, paluszki, chipsy itp. Po prostu należą do części jadłospisu, skoro najem się (w sensie zaspokojenia głodu) 100 gramami mieszanki orzechów, to traktuję je jako posiłek.
Na co dzień jem na śniadanie i 2śniadanie po składanej kanapce z chleba pszenno-żytniego z ziarnami, posmarowanej ramą, z wędliną drobiową, czasem z żółtym serem (to do podróży i do szkoły), później obiad na stołówce, zależy co jest i na co mam ochotę, bo są trzy zestawy do wyboru, ziemniaki/ryż/kasza jakieś mięso, surówki, w innym zestawie mogą być kluchy albo naleśniki czy pierogi, to naprawdę różnie, są też zupy a do picia kompot. później w domu wieczorem na kolacje znów kanapki, jak mama kupi jakieś słodycze to je jem, czasem nawet w nocy. Ale jak jem w nocy, to później nie jem rano w podróży, bo wtedy odsypiam zarwaną (zajedzoną) nockę i śniadanie jem w szkole, więc dopiero 3-3,5h po pierwszym przebudzeniu. Plus czasem sobie też sama w ciągu dnia coś dodatkowo kupię, żeby mieć do pochrupania w drodze powrotnej w podróży do domu.
rozumiem. Czyli jesz slodycze zamiast np. podwieczorku. nie wiem czemu przejmujesz sie kcal skoro mozesz jesc swobodnie slodkosci i chudniesz.

Stary 2008-04-26, 22:09   #4793
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
nie iwem, nie liczę kalorii

tyle, że ja nie umiem normalnie. albo się ograniczam, jem za mało jak na P, żadnych nadprogramowych posiłków, wszystko pod kontrolą, albo absolutnie ją tracę, tak jak w tej chwili i o 22 sięgam po jogurt smakowy - węgle, podjadam coś bez przerwy już nawet nie chodzi o to, że mam przepełniony żołądek, czy zadręczam się tym jogurtem, bo nie robię tego. ale po prostu to, że nie umiem normalnie traktować jedzenia
ale to jest typowe dla normalnych ludzi + podjadanie itp. a jogurt smakowy to zaden grzech.

Stary 2008-04-26, 22:12   #4794
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Zooosia musisz wiedzieć jedno na początku leczenia wszystkie objawy się zaostrzają i pojawia się jeszcze większa kontrola , mogę Ci obiecać jedno że to wszystko minie tylko z czasem i nie obrazu. Co dzień musisz się przełamywać i nieraz robić krok do tyłu by móc następnego dnia zrobić dwa do przodu, niestety tak wygląda wychodzenie z ED
Stary 2008-04-26, 22:12   #4795
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:

nie rozumiem na u mozemy jesc wszystko z umiarem
Chodzilo mi o ta wage i wzrost, zeby nie podawac, bo wiele dziewczyn sie nakreca, lepiej podawac czy mamy R, U czy P Z tym okresem, to tez nie jest dobre rozwiazanie, bo u mnie juz swiatelko i mysl, zacznij sie odchudzac, inni potrafia, to ty tez mozesz. Powinna byc informacja w pierszym poscie, ze brak okresu to wyznacznik tego, ze nalezy albo przytyc, albo zwiekszyc ilosc zdrowych tluszczy w diecie, a ostatecznie gdy to nie pomoze udac sie do ginekologa, bo to bardzo powazna sprawa.

Stary 2008-04-26, 22:15   #4796
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Zooosia musisz wiedzieć jedno na początku leczenia wszystkie objawy się zaostrzają i pojawia się jeszcze większa kontrola , mogę Ci obiecać jedno że to wszystko minie tylko z czasem i nie obrazu. Co dzień musisz się przełamywać i nieraz robić krok do tyłu by móc następnego dnia zrobić dwa do przodu, niestety tak wygląda wychodzenie z ED
dokladnie...

Cytat:
Chodzilo mi o ta wage i wzrost, zeby nie podawac, bo wiele dziewczyn sie nakreca, lepiej podawac czy mamy R, U czy P Z tym okresem, to tez nie jest dobre rozwiazanie, bo u mnie juz swiatelko i mysl, zacznij sie odchudzac, inni potrafia, to ty tez mozesz. Powinna byc informacja w pierszym poscie, ze brak okresu to wyznacznik tego, ze nalezy albo przytyc, albo zwiekszyc ilosc zdrowych tluszczy w diecie, a ostatecznie gdy to nie pomoze udac sie do ginekologa, bo to bardzo powazna sprawa.
ale zdrowe tluszcze nie zawsze pomagaja... po ed, przy duzej, nienaturalnej niedowadze okresu nie bedzie chocby sie jadlo same tluszcze. ok - dziewczyny na u z niedowaga niech nie podaja wagi

Stary 2008-04-26, 22:17   #4797
kasik30
Raczkowanie

No cóż u mnie już po imprezce,na chipsy się nie skusiłam i piwa też nie wypiłam a tylko dlatego że koleżanka przyjechała autkiem,i wcale z tego powodu nie jestem zła w końcu trochę kalorii mniejZa to przed chwilą napchałam się waflami ryżowymi i mam już taki żołądek pełny jakbym obiad dwudaniowy zjadłaWiecie co ostatnio zaobserwowałam?Że chyba mi się żołądek skurczył bo zjadłam trzy wafle i jestem pojedzona:/
Co do nie podawania swoich wymiarów jestem za tym ,bo tylko przez to się nakręcamy.
Stary 2008-04-26, 22:26   #4798
plameczka
Wtajemniczenie

Dlaczego tak jest ze mamy napady? Przeciez zdrowi ludzie tego nie maja? Ja czasem mysle, ze jestem chyba lakomczuchem, ze ED to tylko takie usprawiedliwienie. I kolejne poczucie winy. Musze sie chyba tego oduczyc. Ale nie moge tego zrozumiec, bo w koncu zalezy nam na dobrej sylwetce a tu takie cos.

Stary 2008-04-26, 22:32   #4799
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Oj, Krytia Widzę podobieństwo między tobą a mną z czasów najgorszego ed Moja mama też stawałą na głowie i mówiła, że mogę kupować wszystko co tylko chcę, byle bym tylko jadła. Nie zmarnuj tej szansy i przytyj w domku. Może pójdź do przychodni i spróbuj leczyć się ambulatoryjnie? Moim zdaniem to dobre wyjście... Przychodzisz powiedzmy co parę dni na kontrole wagi, lekarz mówi Ci ile masz mniej więcej jeść i jeśli waga spada, lub nie przytyjesz to dopiero wtedy idziesz do szpitala na stałe. Wtedy masz większą motywację, by jeść w domu.

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 22:42   #4800
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Dzisiejszy dzień znów zakończył się porcją ciastek, budyniu, owoców i chrupek, a w dzień 3 lody. Normalnie bym się tym nie przejęła a teraz mam takie straszne wyrzuty sumienia!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości