|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V
Z tego, co zrozumiałam, to to dziecko sobie krzyczało w sali, bo jego głos się odbijał - to nie jest niedostosowane społecznie dziecko, które już na pewno dzisiaj wyrośnie na roszczeniowego bachora, a dziecko ciekawe świata. Oczywiście mama wybrała dość niefortunny moment na pokazanie mu, jak działa echo, ale porównania z tą 7-latką są dość absurdalne.
|
|
|
|
#452 |
|
ctrl alt delete
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;73617111]Z tego, co zrozumiałam, to to dziecko sobie krzyczało w sali, bo jego głos się odbijał - to nie jest niedostosowane społecznie dziecko, które już na pewno dzisiaj wyrośnie na roszczeniowego bachora, a dziecko ciekawe świata. Oczywiście mama wybrała dość niefortunny moment na pokazanie mu, jak działa echo, ale porównania z tą 7-latką są dość absurdalne.[/QUOTE]
To jest niedostosowana społecznie matka
|
|
|
|
#453 |
|
Inez
|
Tak szczerze to moim zdaniem te kocie kawiarnie to jest w ogóle zły pomysł. Może wsadzę kij w mrowisko, ale serio, po co? W kawiarni jest zwykle ruch, przychodzą różni ludzie, już nawet nie chodzi o te nieszczęsne dzieci...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#454 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;73617111]Z tego, co zrozumiałam, to to dziecko sobie krzyczało w sali, bo jego głos się odbijał - to nie jest niedostosowane społecznie dziecko, które już na pewno dzisiaj wyrośnie na roszczeniowego bachora, a dziecko ciekawe świata. Oczywiście mama wybrała dość niefortunny moment na pokazanie mu, jak działa echo, ale porównania z tą 7-latką są dość absurdalne.[/QUOTE]
Wystarczyłoby trochę zrozumienia wobec innych ze strony tej babki. Ja też jestem ciekawa świata, przyszlam na oprowadzanie z przewodnikiem, a mamuśka nie skumała że może to komuś przeszkadzać. Dopiero potem ogarnęła sytuację. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#455 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja nawet widzę sens przychodzenia tam z dziećmi. ale oczywiście chodzi mi o dzieci z naprawdę rozgarniętymi rodzicami. myślę ze kawiarnia ze szczeniakami byłaby też hitem. ale ciężej byłoby takową zorganizować. |
|
|
|
|
#457 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle jestem w lekkim szoku ze tak chętnie matki zabierają dzieci do kawiarni z kotami, bo z najczęstsza reakcja z jaka się spotykam dotycząca kotów to : koty są wredne, udrapia dziecko, przegryza gardło
są fałszywe, rzuca się na dziecko, zaraza toksoplazmoza itp.Ja mam 3 koty, córkę uczę jak należy głaskać, ze nie wolno łapać za sierść czy ogon, mój jeden kot ja czasem łapa capnie, ale nie do krwi, sama wtedy odchodzi od niego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#459 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam nie mam nic przeciwko dzieciom, nawet tym krzyczacym jesli widze ze rodzice reaguja, zajmuja sie nim. Gdzies te dzieci musza sie uczyc zachowan spolecznych.
Czytam czasami pewien blog i tam 5 letnie dziecko odwiedzilo juz 29 krajow. Wiec widocznie da sie normalnie zyc z niemowlakiem i malym dzieckiem. Sadzac po ich podejsciu to nie sadze aby ich dzieciak przeszkadzal wszystkim dookola. ![]() Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle mam czasem wrażenie, ze dla niektórych świat byłby piękniejszy gdyby wszystkie ciężarne, dzieci i starsi ludzie najlepiej w domu siedzieli bo tylko kolejki i miejsca w autobusach zajmują Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np. niedawno dopiero uświadomiłam sobie, że moja niechęć do dzieci bierze się głównie z tego jak zachowują się ich rodzice. Możliwe, że takich osób jest więcej.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez to tak rozdzielam, dla mnie różnica jest rozkrzyczane dziecko np w autobusie, gdzie matka patrzy w okno i ma gdzieś, a rozkrzyczane dziecko, które stara się uspokoić, ma jeszcze 3 przystanki wiec co ma wysiąść żeby innym nie przeszkadzać? Co innego dziecko w kawiarni biegające między stolikami, a co innego gdy rodzice próbują okiełznać dziecko, np coś mu pokażą, zabawia, wyjdą. Podejście rodziców nie na zasadzie, moje dziecko jest naj i może wszystko. Wiadomo ze takie dziecko np prawie półtoraroczne (pisze na własnym przykładzie) nie wie ze teraz się nie piszczy na widok innego dziecka czy nie denerwuje jak mu na coś nie pozwalam, albo ze się komuś czegoś nie zabiera, czy nie wchodzi butami na siedzenie. Ja jestem od tego aby po raz milionowy mu to tłumaczyć. Ale jak ktoś tu wcześniej wrzucił fotke dziecka w jakiejś knajpie jak sika do butelki trzymanej przez mamusie to ja nie mam pytań ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;73620411]Ja tam nie mam nic przeciwko dzieciom, nawet tym krzyczacym jesli widze ze rodzice reaguja, zajmuja sie nim. Gdzies te dzieci musza sie uczyc zachowan spolecznych.
Czytam czasami pewien blog i tam 5 letnie dziecko odwiedzilo juz 29 krajow. Wiec widocznie da sie normalnie zyc z niemowlakiem i malym dzieckiem. Sadzac po ich podejsciu to nie sadze aby ich dzieciak przeszkadzal wszystkim dookola. ![]() Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Jak dziecko jest obyte, rodzice tłumacza mu od kołyski, jak ma sie zachowywać w danych miejscach, to duża szansa, ze nie będzie sie zachowywało jak zdziczałe. Ale jak jedyne miejsca, które widzi dziecko, to piaskownica pod blokiem i supermarket w ramach atrakcji, to nic dziwnego, ze sie zachować nie umie. Po to sie chodzi z dzieckiem do kina, teatru, restauracji, zeby sie ucywilizowało ![]() Ja sie za moja pięciolatkę wstydzić nie musze. |
|
|
|
#466 |
|
lise-kotta
|
Byłam ostatnio na paznokciach i do salonu przyszła matka z malutkim dzieckiem - dziewczynka miała może 6 miesięcy.
Tak, domyśliłyście się - na przekłucie obu uszu. Manikiurzystka skomentowała, że to słodkie, ale ona poczekała do roczku córki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzeniona
|
A co sądzicie o wypowiadaniu się wiecznie w liczbie mnogiej przez matki (w kontekście: ona i dziecko)? Bo mnie to szczerze powiedziawszy zadziwia jak czytam: "my już raczkujemy", "rosną nam ząbki", "już siadamy" to mam wizję matki zrośniętej z dzieckiem.
|
|
|
|
#470 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Klasyczny objaw OZM. Brakuje tylko "zmieniliśmy sobie pieluchę".
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tego nie cierpię
|
|
|
|
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
Mam znajomą, która wstawia na insta czy fb fotkę siebie z dzieckiem i podpisuje: "nie ma to jak z mamą" albo "z mamą najlepiej" "mama - najważniejsza na świecie". Takie wystawianie sobie laurek
|
|
|
|
#473 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kojarzy mi się to od razu z kontami na fejsie typu "Kasia Tomek Nowak Kowalski"
|
|
|
|
|
#474 | |
|
Pyskatka
|
Cytat:
|
|
#475 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie przepadam, za forma 'my', ale przyznaje, że zdarza mi się używać w kontekście choroby. Dziecko choruje to my wszyscy ponosimy w pewnym stopniu konsekwencje. Wydaje mi się, że z tego w moim przypadku używanie formy 'my" wynika.
|
|
|
#476 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a wczesniej- JESTESMY w ciazy
|
|
|
|
|
#477 |
|
BAN stały
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;73686981]nope
a wczesniej- JESTESMY w ciazy [/QUOTE]niektórzy faceci wyglądają tak, że stwierdzenie nawet pasuje
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;73686981]nope
a wczesniej- JESTESMY w ciazy [/QUOTE]Mój mąż używa tego zwrotu Bardzo cieszy się z tej ciąży, angażuje w nią i w to co się ze mną dzieje, więc nawet mi to nie przeszkadza. Mam wrażenie też, że robi to po to aby zaakcentować, że nie jestem sama w tym ciążowym rozgardiaszu, ale to już może być moja nadinterpretacja.Mam nadzieję jednak, że po porodzie oboje unikniemy tego "mamy katar", "jesteśmy śpiący" itp.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynej liczby mnogiej jakiej używam w kontekście moim i dziecka to gdy mówię co razem robiłyśmy lub zrobimy, np ze zjadlysmy obiad (obie) lub gdzieś pojedziemy (razem). Mówię o chyba kupa jest, albo masz kupę? A nie o zrobiłyśmy kupę... Ja nie mogę zdzierżyć takich podpisów pod zdjęciami niemowlaków najczęściej: "Już siadam!:-D" "Kamilek pozdrawia wszystkich!" "Marysia życzy miłych snów!" "Tak sobie słodko śpię" "Jaki jestem już duży" "O taki pyszny obiadek jem" "Ile mam już ząbków" Itd, itp...ze niby to te dzieci tak mówią... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#480 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
To jest bardzo czeste i nie cierpie tego
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

są fałszywe, rzuca się na dziecko, zaraza toksoplazmoza itp.

___